A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kamilla Kép
talán nem lesz semmi baj, még ezt a hónapot valahogy csak kihúzod ... mindenesetre küldök pozitiv energiát: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Norka Kép
ezek a szegény partnerek jönnek, mint a meszes, közben sulit is kéne csinálni, de NULLA érdeklödés van bennem ... buááááááááááááá Kép
Sebaj! Ezen is túlleszek, ha kopaszon nem, hajasan, a baba akkor is kibújik, ha én nem irok házidogát Kép
Eléggé kismamásan beszükült vagyok már? Kép
Remélem, a konci jól sikerül majd. Olyan helyesek tudnak lenni a kis hangszergyilkosok Kép Az Aputól született húgom meg öcsém trombitálnak, netuddmeg ... Kép Mondjuk az öcsém született showman, ha némán állna a pódiumon trombita nélkül, akkor is sikert aratna (9 éves amúgy) Kép

Basszushang, egy partner itt nyüglödik nekem a telefonba! De már több, mint negyedórája! Megörülök!!!! Kép Hogy mikor jöjjön! Buááá!

Pussz
Kangi
29+3
kangi

Hali Kismamekok!

Leszter, most már mosakodhatok, mint egy megrögzött piásKépKép, apócát imádom, ráadásul soxor ezt elis árulom neki, dehát lehet, hogy emiatt van mellettem már lassan 12 éve?KépKép

Omnia, mindkét dimenzióját kinõtteKép. Igazándiból tegnap vettük meg az új ágyát, gondoltuk, hogy pár hét alatt csak átszoktatjuk szépen, lassan (szóval azért még elférne a kiságyban isKép). Erre, mikor apája összeszerelte, belelmászott, hogy tenti tentiKép. Szóval naaagyon nehéz átszoktatás voltKép.

Kéretlen jótanácsokkal kapcsolatban: én a régi szomszédnénitõl voltam kiakadva, szerinte egy 2 hetes baba csak azért sírhat, mert rossz a tejem, és õ már ilyenkor tápit adott a lányának. Na én nem szoktam, de neki megmondtam a véleményemet...

na pussz!
Zsófi
Csucsuka

Szep estet mamik

Marti,tetezem a dolgokat!A fodrasz oly mertekig tudta ma elszurni a hajamat,hogy bosszubol CSOKIT ETTEM!!!!!
Nagyon pipa vagyok.Nemhogy darazs derek nuku szilveszterre,de meg seszinu fej is......vessetek a mokusok ele!
Aztan berongyoltam vedonenihez seszinu fejjel,aki nem volt benn-Hazajottem es csokit tomok az arcomba.Vasalnom kene...nem veletlenul ultem a gep ele!

Na jo ejt!Ha nem gyujtom fel a fejem a vasaloval,jovok meg.
Pussz

Borsi
Névtelen

Zsófi

Hát nem mondom, jófej a szomszéd. És bocs, de még primitívnek is tûnik. Engem az húzott fel a hétvégén, hogy vettem egy édi plüss szines halacskát. Mutatom a bátyjám barátnõjének - aki egyébként pszichopedagógusnak tanul - szóval erre csak annyit vágott rá, hogy "hát ez aztán képességfejlesztõ"... ÚGy be dühödtem. Mit akar egy újszülöttõl? Alig születik meg, és már angolul tanítsam? Igenis elsõre elég neki az a sok környezeti inger, amit a pocak után érzékel. A színek, formák stb... És mivel nem egy bóvlit vettem, feltételezni merem, hogy a gyártó gondolt mindenre. Én is tanultam pszichológiát, és tudom, hogy nem szabad ideje korán elkezdeni a "tanulást".

Most elmegyek karácsonyivásásorzni, este benézek újra. Kép

myssnia
30+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Urszila,
Indiai ruham nincs, biztos az is nagyon kenyelmes.

Zsuzsi,
Remelem, mar valahol Magyarorszag folott repkedtek es minden ok!Kép

Kviki,
Nagyon edes Levi, jo kis duci!Kép
Amugy nem all szandekomban koraszulni, de azert valahogy jobb, ha olvasok rola, hogy kibirhato.

Norkini,
Azert a jegkremnek biztos Te is orultel!Kép
Hogy sikerult a foproba?

Pocok,
Hat igen, gondolom Manka nem sok szabadidot hagy Neked...

Palma,
Ha lesz meg otletem, majd szolok!Kép

Marti,
En is igy tervezem, hogy kocsiba be, aztan csak egy gyors vasarlas. Talan majd ezen a hetvegen. Te amugy hol vetted a nacit? Kabattal nekem szerencsem van, ha a mostani mar nem lesz jo, van egy "szinhazas" kabatom, ami harang alaku, es barmekkora poci belefer.Kép

Manocska,
En ugy tudom, a legitarsasagok a 36. hetig szoktak engedni, hogy repulj, talan mintha a vege fele kene papir az orvostol, hogy rendben vagy (?). Szoval ha nincs panaszod, akkor 25 hetesen meg nyugodtan!Kép

Kamilla sziaKép
Olvastam amit parod irt a Rokusos topikba, es nagyon orulok, hogy mar jobban vagy, es hogy talaltal megbizhato orvost magadnak!Kép Es most mar jol vagy? A veseko remelem nem kinoz, aztan ha megszuletik a baba, pillanatok alatt az is kipottyan!Kép

Maci_2,
Orulok, hogy minden rendben! Es most mar doplgozol? Nagyon vigyazz magadra, a fonokok meg oldjak meg a dolgokat ahogy tudjak, ne torodj veluk!Kép

CsucsukaKép
Ja, hogy a kispapadat imadod? Nem is gondoltam volna!Kép

Myssnia,
Szerintem a halacska maradjon, a leendo pszichopedagogus meg menjen a francba!Kép
En is akarok karacsonyivasarozni, en is en is!!!!Kép

Puszi:

Leszter
22+4
leszter

Lanyok!

Franyo hol van? Egesz nap nem irt... Remelem minden ok!

Gomb, TimiciKép
Drukkdrukkdrukk!!!!Kép

Leszter
22+4
leszter

Sziasztok!

Kamelia! Kép
Szep a torteneted, orulok, hogy ilyen pozitivan zajlott a nagy esemeny!

Andy! Kép
En csutortokon megyek es remelem nem kell meg bennmaradnom 8mert ugye mult heten 1 ujjnyira nyitva voltam. Majd gondolok rad holnap.

Nagypocisok!
Ti mennyit mentek egy nap az utcara? En mar erzem, hogy mindent nagyon jol meg kell gondolni, hogy csak minimalis gyaloglas legyen.
Egyre nehezebben mozgok es ha elfaradok sirni van kedvem.
Edes kicsim viszont allandoan ugral, ugyhogy az nagyon jo erzes. Kép
Puszi
Kakukkfu
37+5
kakukkfu

Leszter! Kép
Tök jól esett, hogy hiányoltál! Megvagyok, köszi, csak a hétvégén, meg ma délelôtt egyáltalán nem volt idôm netezni, most meg délutános muszakban nyomulok, este tízig itt kell ücsörögnöm, és milyen hideg lesz, mire haza indulhatok, brrr... Kép. Mostanra sikerült kb. végigolvasnom a termést, meg persze picit dolgoztam is közben, no nem sokat Kép
Remélem, mindenki jól van, köszönöm mindenkinek a pocak-dícsérô szavakat, nagyon jólesett!
Én is hiányolok különben valakit, aki már rég nem írt, mégpedig Miszikét, hol vagy, Miszike? Ki tud róla?

Pusz mindenkinek, igyekszem jönni majd még
Franyo
29
franyo

Szepjoestet mindenkinek! Kép

Marti
Koszi a koncert drukkot. Ahogy latom siman elkel a lanyoknan...Kép

Kangi!
Ez a hangszergyilkosok szoveg nagyon joooo! Kép Es egyeseknel nagyon bejon. Szoval azert a sok szep zenet hall a babam, nem 100% ig igaz...Legalabbis nem foltetlenul a zeneiskolaban hallja a legsikerultebb produkciokat...Kép

Zsofi! Kép
Kedves a szomszed nenid! Micsoda felfogas.....Rossz a tej?! Honnan vesz ilyen orultseget???? Kép

Borsi
Aranyos kis kiakadas volt, es teljes joggal ehetted utana a csokit! En is ki akarok akadniiiii! Kép

Leszter
A jegkremet sajna nem szeretem (Apa nagyon banja...Kép ) , a proba pedig hatareset volt. Ha igy fujnak szerdan, nem leszek elragadtatva...DE a proba altalaban mindig rosszabb mint a koncert. Remelem iden is bejon ez az allitas! Kép

Na jol kiirtam magam! Ja este LAbirintusos tarsast jatszottunk Apava es vegre nyertem!!! Kép

Jo ejt, jok legyetek am!

Norkini
29+2
norkini

U.I. A proban altalaban mindig rosszabb.....ezt jol megaszontam! Kép

N
norkini

Sziasztok Lányok!

A múlt hét hétfõ óta, mióta a Dokibácsim mondta, hogy sokat pihizzek nem ültem autóba. Ma sajnos be kellett mennem a munkahelyemre ( a férjem bevitt, miután õ is ott dolgozik, és neki is volt dolga). Hát, ez valami szörnyû volt. Annyi hülye ember van az utakon, tiszta stresszben voltam, hogy mikor jön nekünk valaki. Borzasztó ez a pesti közlekedés. Biztos Ti is így vagyok vele, de úgy érzem, hogy jobban kell vigyáznom magamra, mert egy kis emberke van a pocimban, és annyira bosszantó, hogy atöbbi ember nem vigyáz rád, és rá. A múõltkor a villamoson is simán könyökkel hasba vágtak. Szóval alig vártam, hogy hazaáérjünk, ha lehet, sokáig nem szeretnék utazni sehová.

Lolla: mennyit pihentél, hogy nem nyílt tovább a méhszáj? Sokat? Én szinte egész nap fekszem. Nem túlzás ez? És a remegés elmúlt?

Norka: ígérem írok emilt is. Még mindig dolgozol? Engem eltiltott a Dokibácsi a fuvolától!Azt mondta, hogy lehet, hogy közrejátszik ebben a méhszáj-dologban, mert nyomja a rekeszizom. Hõát nem tudom, sok kolléganõm szinte végig dolgozott. Én mindenesetre letettem. Egyenlõre nem is hiányzik:-)))

Sziasztok:

Docika
(azt hiszem sûrûbben kell benéznem, olyan sok olvasnivaló van itt ! )
docika

Borsi Kép
egyél sok fini csokit, a hajadat meg szinezd át samponnal Kép

Leszter Kép
bevásárlást nemtom kispapira bizni, mert ö nem vezet autot. Kariajit meg azért nemtom rá bizni, mert akkor találom ki, mikor meglátom ...

Norka Kép
kiakasszalak??? KépKépKép

Myssnia Kép
halacska jó, mert csendes, pszichopata rossz, mert szövegel Kép

Pussz
Kangi
29+3
kangi

Haliho Kismamakok!

Zsuzsi: mar kaptam okosoktol is tanacsot homeopata-ugyben, vettem is mar gyogyot tagulasra es majd utana a gatsebre vagy mire.Kép JO es problemamentes utat nektek!

Nevtelen: nagyon jol tudom, hogy a 37 het szamit mar igazan jonak, bar a malnalevelteat mindenki 36. hettol ajanlja pl. Nem hiszem hogy azonnal hatnak ezek a gyogymodok. Egyebirant en azt szeretnem hogy kivarjuk a januart, de ugyanakkor szeretnek konnyu szulest is, szal majd belovok valami idopontot. Kép(Egyebkent nem tudom, miert nem vallalod ilyenkor a neved? Ebben semmi rossz nem volt, max a segito szandek.)

Ma is voltam ctg-n, jol felkeszultem: elotte 15 perccel ettem egy szelet csokit, kolaval leoblitettem. Na az en manom viszont nyelvet oltott, hogy csak azert sem fog mozogni. Es lon! Mar ultem, oldalra fekudtem, stb, es alig valamit mocorgott. En mar csak nevetni tudok rajta, olyan aranyosan lapitKép

Pusza: orsoly 36+2
orsoly

Docika! Kép
Mar csak 1 hetet dolgozom (a mostanin kivul), de fujni mar reeeg nem tudok! Kép Remelem mindin ok, es nem nyilsz tovabb! A kozlekedesrol : No comment....

Kangi!
Igeeeen! Kép

Orsoly!
Pedig a szensavastol ugy tud ogralni! Kép Es nem hat a pocisimi? Vagy beszelgetes? A mi manonk olyankor mindig felebred! Persze, ha direkt kellene, akkor biztosan nem tenne....Kép

Apat most kuldtem le almaert. Kicsit ugy erzem, mintha fel lenne dagadva a labfejem es a kezem. Nem am meg itt elkezdek vizesedni! Brrrrr....

Norkini
29+2
norkini

Docika!
Miota elkezdtem fuvolazni, vilag eletemben azt hallottam,hogy milyen konnyen fogok majd szulni a legzes+rekesz miatt! Multkor az egyik gyerkocnek mutattam volna a huhohast, es SEHOL nem volt a rekeszem! Kép Kép

Norka
norkini

Szep estet apro Mamocak!Kép)

En Gombolyu parja lennek (al.gombolyitoKép),es udvozletet hozom a messzi Szabolcs utcabol...Kép
Sajna mar nem nagyon fogjak elengedni a szulesig,de 1re jobban erzi magat a sok kis baboca kozott...Kép
Meg hallotok felolunk,igerem...Kép

GombolyitoKép
Névtelen

Leszter, Kangi! Kép

Koszi, mar jobban vagyok, csak olyan gyenge meg aluszekony, bar lehet, hogy amugy is az lennek igy nagypocisan Kép
Hetente CTG-re kell visszamennem es, hogy kontrollaljak a verkepem.
Ma osszeraktam a korhazi taskam meg a szuloszobai felszerelesem ill. a baba ruhait is Kép
Mindenki ilyen faradekony igy a 35 heten? En utcan setalva max egy orat tudok eltolteni, de csak ha elotte es utana is aludhatok... es minden eromet ossze kell szedjem, hogy guggolasbol fel tudjak allni Kép

kamilla (35+4)
kamilla

Gombolyito Kép

Nagyon szurkolok Gombolyunek, kitartást és minden jót!

myssnia
30+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Azt hiszem, most már én is bejelentkezem hozzátok.
Ildianyu vagyok, most van a pocimban a 2. baba, a lányom most lesz 14 hónapos. A picur pedig ma 12 hetes, 5 cm az ülõmagassága.

Nem tudom, ki mikor érezte, hogy mozog a babája, én a lányommal kb. 16 hetes voltam. Viszont ma úgy éreztem. Szerintetek ez normális, vagy csak képzelõdöm? Kicsit furcsa lenne ilyen korán érezni, fõleg azért, mert elég rendes zsírpárna van a hasamon. (Vagy ez nem számít?)

Annyira kívánom a töltöttkáposztát!! Kép Kép Kép

Manócska!
Azt hiszem, a 30. hét után igazolást kérnek, a 37. után pedig már nem lehet repülni. Állítólag a 20-30. hét között az ideális.

Ildianyu
ildianyu

Szia Ildianyu Kép

Üdv itt. Gratulálok a kislányodhoz, nagyon gyönyörûséges! Kép
A mocorgásokat én is éreztem a 16-18 hét környékén, de nem tudtam biztosra, hogy azok. Aztán a 20. héten egyéretelmûen, félreérthetetlenül tudtam, hogy ez a tökmag.
És a mai napig mindig tudja, hogy van. Persze ezt pont neked írom, akinek már igencsak van tapasztalata babaügyben.
Egyébként hol szültél, és hol fogsz a mostani pocaklakóddal?

myssnia
30+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Találtam egy nagyon jó, összeszedett oldalt. Nagyon megörültem neki, mert tényleg hasznos, hogy mire van és lesz szükségem. Tudom máshol is vannak ilyen oldalak, de ez részletesebb.
[url=http://www.netacademia.net/mick/piglet/babasmamas/babamama.html" TARGET="_top]http://www.netacademia.net/mick/piglet/babasmamas/babamama.html[/url]

myssnia
30+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Ildianyu üdv közöttünk, és gratula a 2. babóhoz a pocidban, meg persze a nagylányhoz is. Pontosan mikorra vagy kiírva, és melyik kórházban szándékozol szülni?

Gombolyito!
Add át üdvözletemet Gömbölyûnek, és kitartást neki, már közel a nagy nap. Egyébként köszönjük, hogy tájékoztatsz minket.

Sziasztok
buksicica
20+6
buksicica

SZiasztok! Kép

Ildianyu! Nagyon hasonlóak a "gyerekeink": az én elsõszülöttem 13 hónapos lesz, a második leendõ szülöttem ma 14 hetes a pocakomban! Kép És kb. 2 hete én is úgy éreztem, mintha érezném, és azóta is volt már egy-két hasonló! (Ármint én is 16 hetesen éreztem elõször) És sajnos zsírpárnákkal túlzottan is el vagyok látva - szóval, szerintem nem biztos, hogy képzelõdtél (és lehet, hogy én sem), hanem lehet, hogy tényleg egy-egy mozdulás már érezhetõ ilyenkor is, ha az ember nagyon figyel és tudja is már, hogy mire figyeljen! Kép És persze nagy gratula!!! KépKépKép

Márti
14+0
márti

Leszter,
Köszi az infót az utazásról:o)
Kispapi félt nagyon, és azt mondja, inkább ne, de még egy utolsó babi nélküli utazás szerintem kijár mindkettõnknek, aztán úgysem mászkálunk egy jó darabig:o)

Szia Ildianyu,
Már alig várom, hogy elmozduljak az utolsó helyrõl a táblázatban, de hát így elég nehéz, ha mindenki elém jön:o)))))))))))))))) persze örülök, hogy jöttél!:o)))))))
ja és köszi az infót az utazásról. én is azt olvastam, hogy a 20-30. hét között van a legjobban az ember, akkor lehet utaznia, de az nem volt a könyvben, hogy repülni is okés.
remélem nem lesz semmi gond, és végre pihizhetünk majd együtt egy kicsit leendõ férjecskémmel:o)))))

Már megint ez a töltöttkápi!
most már muszáj leszek fõzni, nem bírom már tovább!:o))))))

Pusz:
Manócska
10+6
Manócska

Ildianyu!
Üdv a friss kismamik között! Jó pocaknövesztést!

Maci_2
22
maci_2

Halihó Kismamekok!

Szia Ildianyu, egy újabb másodikbabásKépKép jó pocakosodást NekedisKép!

Nekem fõzõtt anyósom töltöttkáposztát bibibiiiKép úgyhogy nem hiába csorgatom a nyálamKép

Na pussz!
Zsófi (23+5)
Csucsuka

Csucsuka,

Ha még egyszer valaki töltöttkápizik, végleg kiakadok!:o))))))))))))))))
Már kezdek a kutyáimra hasonlítani, lóg a nyelvem és csorog a nyálam:o))))))))))))))))))
nekem miért nem fõz senki?:o((((((((((((((((((

Manócska ( akinek nem fõzött senki töltöttkápit:o( )
10+6
Manócska

Urszila Kép
Köszönöm a tegnapi nyugtatgatást, nagyon jól esett. Azóta többször is éreztem a picit mozgolódni Kép Lehet, hogy csak hiányolnom kellett... Sajnos a dokim magánrendelõjében rossz az UH, így csütörtökön néz meg a kórházban és fel is veszi. Azt mondta, hogy mozizhatunk karácsonyra Kép Jó fej volt, a kilók miatt sem szúrt most le. Nekem 5 kg jött fel a 21 hét alatt.

Maci Kép
Örülök, hogy túl vagy az amnion és szorítok, hogy az eredmény is tökéletes legyen! A munkahelyen pedig ne tessék idegeskedni (bagoly mondja verébnek..), hiszen csak egy munkahely! Te most a babáért felelsz, Rá kell a legjobban vigyáznod! Köszi a gatyós infót, ma megyek én is, bár nem vehetek (sajna) farmert, mert holnap "koktélpartira" kell menni, így csak vmi elegantosabb jöhet most szóba, ami remélem jó lesz karácsonyra is. Kabátként pedig az irhabundámba bele fogok férni, csaj jó hideg legyen, hogy hordhassam is Kép!

Ildianyu Kép
Gratula a 2. babóhoz, gyere gyakran!

Manócska Kép
Szerintem is nyugodtan repcsizhetsz, csak jó helyre menjetek! Ne legyen fertõzésveszély stb.

Gombolyito Kép
Köszi a híreket, kitartást kívánok!

Márti Kép
Kipróbáltam az evés-ivás dolgot és valóban mocorgott a babi, köszi!

Ányez
21+2
Anyez

Jaj, a töltöttkáposzta sok tejföllel, friss, ropogós kenyérrel a gyengém... Kép
Ányez
21+1 (pontosan)
Anyez

Ányez,
a fertõzésveszélytõl én is tartok, így valami kuturáltabb helyre szeretnék menni, ahol európai kaja is van, és tisztaság. Nem tudom, hogy most mi a helyzet a védõoltásokkal, lehet e ilyenkor kapni, de inkább nem kockáztatnék.
Manócska
10+6
Manócska

Sziasztok!

Én ma csinálom meg a karácsonyi káposztát, aztán majd meglátjuk, hogy eszem-e belõle....? Esetleg jó sok tejföllel, az leköti a gyomorsavat.

Maci_2!Kép

Jó, hogy szerencsésen túl vagy rajta! Már aggódtam érted, hogy eddig nem írtál! Nekem is az fiatal doki csinálta, vsz. jó pszichológus is, mert miközben ügyködött, arról beszélgettünk, hogy a hét évvel ezelõtti amniomon (ciszták, sok magzatvíz, aztán "csak" annyi mondanivalójuk volt hál'istennek, hogy kislány)még másképp nézett ki a genetika. Ezért nem is figyeltem magamra.
Én 17-én megyek az eredményért. Remélem, addig nem telefonálnak, ui. a doki azt mondta, hogy ha elõbb kész és baj van, akkor szólnak. Következésképpen a wc-re sem merek kimenni a telefonom nélkül.

Üdv Ildianyu!Kép
urszila

Sziasztok Lányok!

Szia Ildianyu! Jó , hogy itt vagy, én is elég új vagyok. Szerintem teljesen normális, hogy érzed a banóca mozgását, eddig mindenkitõ azt hallottam, akinek több gyermeke van, hogy a másodiknál jóval elõbb érezte , mint az elsõnél. Egyébként elõször én a 17. héten éreztem valami, de akkor nem voltam benne biztos, hogy ez az, és õ az elsõ baba.

Lányok! Én úúúúgy szeretném már tudni, hogy fiúcska lesz - e, vagy kislány, de valahogy nem mutatja meg sose.:-((
Mikor lehet már látni???

Docika
docika

Manócska,
úgy emléxem a decemberi kismamában írnak pont az oltásokról, de az is lehet, hogy a neten olvastam. Próbálj rákeresni, de szerintem is mindenképp európaibb helyre utazzatok!
Ányez
21+1
Anyez

Docika Kép
Elvileg, ha jól fekszik korán meg tudják mondani (16-18 hét). Hány hetes a baba? Mi még most sem tudjuk, talán csütörtökön kiderül. A babánk mindig az oldalát mutatja, kis szégyenlõs Kép.

Manócska Kép
Úgy irigyellek egyébként az út miatt Kép

Urszila Kép
Nem fognak hívni, akár ki is kapcsolhatod a telefont Kép Annyian szorítunk értetek, hogy nem lehet baj! Együtt fogunk szülni!

Ányez
21+1
Anyez

Jó reggelt Mamik!

Manócska
Én is kb. ennyi idõsen repültem a nászutamra,(Bár nem tudom pontosan,hogy most akartok repülni 10-11hetesen,vagy a 20-30 héten valamikor)ráadásul nem is keveset,majdnem 18órát.Már be volt fizetve minden,mire kiderült,hogy jön a baba,esküvõ elõtt.Szóval alaposan megvizsgáltattam magam a dokóval és elolvastam mindent,amit lehetett.Mivel bajom nem volt(hányinger stb) és a babóval is minden OK volt,ezért a doki elengedett és lám semmi bajunk,bár utólag sokan megkérdik,hogy hogy mertük vállalni?!
A könyvek asszongyák,hogy a légnyomás változás nem árt Neki,a vérkeringésre kell odafigyelni,hogy a hosszú úton felálj,megmozgasd magad!Bár 2-3órás útnál ez sem annyira hatványozódik szerintem.
Szóval ha a közérzeteddel nincs gond és a doki szerint is rendben vagy,jó utat! Kép
Mikor mentek és hová,ha megkérdezhetem?

Norkini
Megadjam a fodrászom számát?Na csak a lelkifurka nélküli csokievéshez...mi kismamák tartsunk össze! Kép

Amúgy a legbosszantóbb,hogy a terhességemre van fogva a dolog!Merhogy "nem úgy jönnek ki a színek"!
Ez igaz?

Borsi
borsi1

Borsi,
kb február - március környékén, és oda, ahol lesz valami akció éppen:o)a családban van utazási irodás:o) akkor 20-25 hetes leszek.
de a párom olyan helyre akar menni, ahol 30-35 fok van, tehát bizti nem európa, de mivel õ fizeti, nekem 8:o)
az európaibb hely azért megmarad, legalábbis ahol európai kaja is van, különben éhenhalok:o)
Ti hol voltatok?

különben is a lurkónk amúgy is repülõs lesz, ha fiú lesz, ha lány, mert a papája és a mamája is repülésõrült:o))))))
szegénynek nincs más választása:o) nem lehet elég korán kezdeni a szoktatást!:o))))))))))))))))))))))))))))

Ányez, akkor hiszem el az utat, ha már ott leszünk:o) addig sokminden közbejöhet, de legalább ne én legyek az akadálya:o)
úgyhogy még ne irígykedj!:o))))

Manócska
10+6
Manócska

Borsi Kép
lehet, hogy van benne valami, de akkor is javitsa ki!!! Kép

Norka Kép
nem jut semmi eszembe, amivel kiakaszthatnálak, de vedd úgy! Kép Olyan jó kedvem van, doki bekukkantott, zárva vagyok, pénteken UH, védönéni meg szivhangot hallgatott, meg is lett egy idö után, de mindig elmászik ez a kis Maci Kép

Gömbölyitö Kép
minden jót Gömbölyünek!!! Kép

Manócska Kép
ne parázz, fözzél finom káposztát Kép

Ildianyu Kép
gyönyörü a kicsi lányod! Kép Üdv a csapatban!

Myssnia Kép
köszi a linket.

Megyek egy partnertalira, remélem, nyami kaját adnak majd Kép

A szép ruhám alá tréningalsót viseltem ma a kocsiban, hogy ne fagyjak meg, meg bakancsot. Idebent aztán átvedlettem anyókából úrinövé Kép

Pussz
Kangi
29+4
kangi

Sziasztok!
Huhh! Hát elég régen jártam már itt!
Igy utólag is mindenkinek gratulálok, aki idõközben életet adott gyermekének!!!KépKépKépKépKépSok boldogságot!!
Most azért jöttem, mert lenne egy konkrét kérdésem, hátha valamelyikõtök meg tud nyugtatni. Szóval tegnap voltam a nõgyogyinál, aki többek között kezembe nyomta a rákszûrésem leletét is. Éppen csak rápislantott és közölte, hogy teljesen negativ. Én meg szépen eltettem, és csak otthon néztem meg tüzetesebben. Szóval a teljesen negativ lelet azt irja az értékelés résznél, hogy benignus sejtelváltozások, a részletes diagnózisnál pedig az áll, hogy gyulladás typusos reaktiv hámelváltozással és metaplasia. A lelet értékelése: P II., ami ugy tudom, hogy nem éppen negativ. Vagy lehet, hogy terhesség esetén ez negativ leletnek minõsül? Vagy lehet, hogy a doki volt hanyag, úgyhogy gyorsan nézzek egy másik után.... bár ennél szültem már 2 gyereket és akkor teljesen meg voltam vele elégedve, de ez most kissé elbizonytalanitott.
Azért jó dolgok is történtek tegnap. Volt pl UH és kaptam róla képet is. Hazavittem és megmutattam a majdnem 4 éves fiamnak. Mondom neki, hogy látod ez a fejecskéje, ez meg a pocakja...stb. Erre rámutat a sötét részekre, és azt kérdezi:"Anya, és ez a nagy feketeség ez meg itt a te belsejed?" KépKépKépKép Jópofa, nem?
Szóval ha valaki ért egy kicsit ehhez a rákszûrõsdihez, akkor irjatok.

Köszi és sziasztok,
Vercsi
vercsi

Kangi,
én lehet szombaton a menyasszonyi ruha alá veszek macinacit:o)))))))))))
És azért is fõzök töltikápit!!!!!!!!!!!:o)))))))))))))))))

Manócska
10+6
Manócska

Ja egyébként már 14+4.
vercsi

Vercsi,
en egyaltalan nem ertek hozza, csak rendszeresen /evente/ jarok. Szerintem a P2 tokeletes eredmeny, ugy remlik, a dokim anno azt mondta, ennel jobb mar csak a szuzlanyoke lehetneKép

-Afonya
afonya

Vercsi, az én dokim szerint olyan nõcivel õ még nem találkozott, akinek P1 lett volna. A P2 tökéletes! A P3-nál már szólnak, és visszahívnak. Úgyhogy csak semmi parázásKépKép

Pussz!
Zsófi
Csucsuka

Sziasztok!

Borsi
Koszi! Kép Tegnap sutiztunk....szoval megy ez fodrasz nelkul is, ugy tunik! Kép

Lanyok
Most jottem vedonenitol! Megdicserte a verkepem nagyon, es megmertem magam....Eddig a 6 honap alatt 6 kg. jott fel. Most 3 het alatt 3 kg. AJAJJJJ...Aranyos volt, nyugtatott,hogy nem gaz, foleg ha nem vizesedem, de akkor is! Soha eletemben nem voltam meg 61 kg!!!!!! Kép

Norkini
29+3
norkini

Manócska

Háát,ha febr.-márc. környékén 30-35 fokot akartok,igencsak messze kell ám menni!Az európai kaja meg már sok helyen megoldott a turizmus miatt!
Mi Balin voltunk(szintén akcióban Kép ) és bár ott is volt "normál" kaja,mindent pálmaolajban fõznek,mert csak az van!Az idegenvezetõ néni fel is hívta a figyelmem itthon,hogy ha nem bírom az ilyesmit,nem fogok túl jól lakni!Tehát hiába akarnak európait fõzni,ha nincsenek alapanyagok hozzá.Nem iesztegetni akarlak-nekem attól sem volt kutya bajom-csak jó ha tudod,amennyiben nem bírnád az ilyesmit!
Júúúj,szombaton esküvõ???Az nagyon izgi!Én imádtam az enyémet Kép

Kangi
Erõs voltam és küzdöttem kismama jogaimért! Kép
Megyek "javításra" ingyé!Na azért....

Pusssz
Borsi
borsi1

Sziasztok!

Hogy ti mikért tudtok sírni! Kép Az egyik azt mondja, csak legyen hideg. (Irhabunda) Én meg minden reggel megfagyok. A másik azt mondja, úristen, én még sose voltam 61 kg, katasztrófa. Istenem, ha én annyi lennék.... Kép Kép Kép

Képzeljétek, olvastam egy érdekes cikket. Nem mai, valami nov közepei magyar nemzetben volt. Alapvetõen a babák genetikai vizsgálata, abortusz meg eutanázia témakör volt, szóval nem tudom azért teljes nyugiban ajánlgatni az olvasását. Mindenesetre kiderült belõle, hogy most genetikai alapon 22. hétig csinálnak abortuszt, illetve bármeddig (!) ha élettel összeegyeztethetetlen fejlõdési rendellenesség van. Valamikor régebben (alig tízegynéhány éve) a huszonsok (talán 28, de nem akarok hazudni) hétig a koraszülést vetélésnek kezelték, lévén nem nagyon volt esélye a babának. Most viszont már a 22. hét után nem esélytelen egy koraszülött baba. Pontosabban úgy írja, hogy a 23-24. hétre születettektõl kezdve lehet esélye. És itt van, hogy a tüdõhólyagocskák azok, amik ekkor még maguktól összeesnének, csak a 30-32. héttõl kezd el termelõdni az az anyag, ami ezt meggátolja, s ez az, ami miatt régebben nem volt esélyük a nagyon korán született babáknak. Most viszont ezt már tudják nekik vénásan adni, s ezért már a 23-24. héttõl vannak esélyeik. Ugyanitt azt írják, hogy az 500-750g-al született babáknak 35% esélye van, a 750-1000 g-osaknak pedig már 75-80% esélyük van a túlélésre (pontosabban úgy fogalmaztak, hogy élve hagyják el az intenzív centrumot). Reméljük mindezek persze senkinek sem fognak kelleni. Nekem csak azért maradt meg ennyire, mert az én babám pont most van a 22. hét kröül, és félelmetes belegondolni, hogy ma már ott tart a tudomány, hogy egy ilyen pöttömnek is vannak esélyei.

Ildi (22+3)

Ildi
pildi

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást! Kép

Myssina!
Köszi a dícséretet Lili nevében. Kép
Szegeden szültem a Klinikán, és most is ott fogok.

Buksicica!
Június 23-ra vagyok kiírva.

Márti!
Tényleg nagyon hasonlóak akkor a gyerekeink. Akkor nálatok 21 hónap lesz a különbség? Nálunk 20. Kicsit izgulok, mert Lilivel a 30. héttõl szigorúan feküdnöm kellett, ezt viszont most nem tudnám megcsinálni. De azt mondta a dokim, ez nem jelenti azt, hogy most is ez lesz. Kép
Azért megnyugtató, hogy lehet, hogy mégsem képzelõdtem. Kép

Manócska!
A repüléssel tényleg nem lesz gond. Mi is akkor utaztunk el, amikor 21 hetes voltam, és 30, amikor visszajöttünk. És átszállással repültünk, az egész út 23 óráig tartott. És nem lett semmi baj. Illetve volt, de 100%, hogy nem a repüléstõl. Ja, és mi sem Európában voltunk.

Docika!
Elvileg már lehetne látni, hogy fiú-e vagy kislány, de nem biztos, hogy megmutatja. Lehet, hogy meglepetés lesz, ha kibújik. Na jó, elõbb-utóbb csak úgy fordul. Mi a 32. héten tudtuk meg, kis szégyenlõs volt a kislány.

Borsi!
Én úgy hallottam, hogy tényleg így van, hogy a terhesség alatt másmilyen színek jöhetnek elõ, mint ami elõzõleg volt. Hogy miért, arról fogalmam sincs.

Ildianyu 12+1
ildianyu

Sziasztok!Kép

Az elobb kimentem egy kicsit setalni, hat annyira jol esett, olyan szep ido van, nem?Kép Es zsakmanyoltam utkozben 3 Turorudit, amibol mar csak 2 van!Kép

Kepzeljetek, mi sem usztuk meg a karacsony elotti lopas-kocsifeltores sorozatot, bar meg viszonylag jol jartunk... A kispapa Escortja szervizben figyel, es most a Ladaval jar, amivel amugy en szoktam. Tegnap azzal ment dolgozni, illetve a foldalattinal hagyta a parkoloban, es estere felnyomtak a csomagtartojat...Kép Es a legfurabb, hogy semmit nem vittek el. Semmi ertek nem volt benne, csak a gyari szerszamkeszlet, meg bontott olaj meg fekolaj meg ilyenek, es azokat is bennehagytak. Nemtom mire szamitottak, hogy mi lesz egy szakadt Ladaban??? Ugyhogy szegeny kispapam este 8 utan mikor hazajott, allhatott neki zarat javitani...Kép Amugy ennyit arrol, hogy a fovaros hudenagyon tamogatja, hogy az emberek a belvarosba tomegkozlekedessel jussanak el...Kép Kulturalt parkolok, ha-ha-ha...Kép

Na visszaolvasok, aztan irok jo hosszut!Kép
Puszi:

Leszter
22+5
leszter

Ildi,
ezen a 61 kg-on én is kiakadtam:o))))))))

Borsi,
nem Balin volt most robbantás? azt meg tök nemtom, hogy a pálmaolaj milyen:o)
max gyümölcsöt eszek majd, csak már lennénk ott, bárhol is van az az ott!!!!:o))))
már én is kezdek izgulni, tegnap azt álmodtam, hogy annyira hideg volt, hogy senki se jött el, na azért remélem nem így lesz:o))))))

Manócska
10+6
Manócska

Ildianyu,
ti hol voltatok?
ja és milyen volt a közérzeted utazás közben?
Manócska
10+6
Manócska

Szia Ildi Kép
Tudod, mindenkinek van gondja, csak mindenkié más és más Kép
Én azért vártam a hideget a nyálkás idõ után, hogy elpusztuljanak a bacik, vírusok és ne kapjak el lehetõleg semmit Kép
Érdekes a cikk amit leírtál, bár inkább idõre jöjjön a baba, mert azt nem írják le, hogy milyen állapotban kerülnek ki a picikék a kórházból...
Tegnap én is hallottam érdekeset, bár ez ránk nem igazán vonatkozhat. Azt mondták, hogy a nem várt babák között sokkal több lesz a bûnözõ, társadalomból kilógó alak, mint a várt babáknál. Állítólag a baba azt is megérzi, hogy az apuka! szeretettel várja-e. Teljesen ledöbbentem.

Ányez
21+1
Anyez

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?