A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Mindenesetre remélm h a következő szülésem sokkal könnyebb lesz és nem szenvedek négy napon keresztül. Kipihentebben mehetek be :D És akkor már lassan meg is írtam a szüléssztorimat :-)
A szülőszobán megfogadtam h nem szülök többet. Hála a hormonoknak kezdek felejteni és most már meg tudnának dumálni még egy gyerekkel :D Pedig ezerrel fogadkoztam apának :lol:

Kép Kép
curse

Somának nagyon boldog 5. szülinapot!

Vincéknek boldog névnapot!

Indi, azért te se gondolod komolyan, hogy ha mki lyukaszt a bkv-n, akkor kevesebbe kerül a jegy és a bérlet? :wink: Mert túl sok a nagykutya, akinek feneketlen a zsebe. :roll:
Uff! csak ennyit akartam, a bkv. Bár igazatok van, a sok csöves mit keres a metrón, stb. járművön. És ha a metrórendőr szólni merészel, még ő neki áll feljebb. :evil:

Most el fürdetni, de visszatérek. :mrgreen:
zanza

Zuzi,
szivemböl szoltál!!!! ismét :D :D :D
fibi

Szrek,
És ha örülnél neki? Nem kell gondolkozni a kaján, se készíteni... Nálunk fog növesztés nélkül is van, hogy a kis zabagépem egyik nap felét se eszi a szokásosnak.

Miniszörny :P

Lindi,
Merse tényleg klassz nagy. Mom-ba jársz?

Napsi,
Ami nekem BB-ből leesett az pozitív volt. (Úgy volt, hogy az orvosom nem lesz elérhető ezért bemutatott neki. A végén a fiam megvárta a dokimat így saját konkrét tapasztalatom nincs.) Egy ismerősös szült nála - csak jót mondott.

Curse, Indi,
Nekem Peti soha nem rángatta a hajamat. Egészen úgy 1-1.5 éves koráig. Azóta viszont a legnagyobb konfliktusforrás közöttünk. Ha meglátja (kibontva vagy összetűzve - tök mindegy) - olyan arcot vág, mint Dagobert bácsi, amikor pénzt látott. És persze csak simogatja... Még nem vagyok kopasz, de sztem jó úton haladok.

Votiv,
Én a héten veszek vmi zárható szekrényt - Peti már odatolja a széket, ha nem ér fel vmit.

Nukada,
Gondoltam írok vmi konkrétumot. Egyszer nagyon-nagyon felfáztam, na az sokkal rosszabb volt, mint a szülés!!!! (Azóta is nagyon vigyázok a nedves cipőkkel, viszont második gyereket bevállaltam. De azért nagyon fájt a szülés is...)
Gratulálok sógornődhöz!!
Állatok: egy nagyon ronda madár (kanári), szülőknél kutya-macska. Lényeg, hogy ne hagyd magad megijeszteni, hogy árthat a babának. Peti imádja őket!!
Jót nevettem a kutyás-cipelős képen...
Klasszak a szüleid - enyémek is pont ilyenek. Nekem néha már rossz, úgy érzem csak kapok és kapok és ennyit nem tudok adni.

Neet, Indi, meg mindenki
Hát igen. Én azt hittem összeegyeztetem a karriert és a gyereket és közben még viszonylag jó nő is akartam lenni. Egyedül a gyerek téma maradt, abban is sok hiányosságom van... A többi????

Viszont ami nekem nagyon nem tetszett ebben a tandíj dologban - ha vmi van, vmire számítasz akkor nem korrekt dolog egyik napról a másikra visszavonni. Ez olyan, mintha holnap azt mondanák, hogy mostantól a terhesség 4 napig tart, tessék így intézni. Ja, aki kifutott az időből, annak sorry. Vhogy nekem minden olyan kiszámíthatatlan. Egyetértek Indivel, hogy máshol rosszabb (általában), de nekem a kiszámíthatóság hiányzik. Bár az is a kiszámíthatósághoz tartozik, hogy minden kiszámíthatatlan és sose bízz egy tv-ben, rendeletben...

Egyébként én nem vagyok nyavalygós, de nem értem, hogy pl. miért nem jár kismamáknak (legalább az első 5.5 hónapban) nyugdíjas v. diákbérlet. Persze lehet hogy azért, mert a legtöbb járgányra úgyse tudnak felszállni, de gondolhatnának a bivalyerős csajokra is, akik feldobják a kocsit.
Sztem az a baj, hogy ez a csoport (kisgyerekes nők) egyáltalán nem érvényesíti az érdekeit. Ráadásul aki ma kisgyerekes, az holnap már újra jó munkaerő lesz. A nyugdíjas az nyugdíjas, a vasutas az pedig valszeg még évekig vasutas lesz. Mi pedig csak átmenetileg vagyunk ott, ahol vagyunk (már persze a gyerek örökre megmarad, de a munkából való kiesés, babakocsi cipelés, munkába visszatérés csak rövid ideig érint bennünket - arra nem érdemes választási ígéretet építeni).

Ruz,
Jó, hogy jobban vagy.

Ildi,
Elküldtem privátként. De még egy címmel tartozom, szólj lécci ha nem küldöm!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Indi,
egyre több dologban egyetértünk. :) Leszámítva a tudatos izéket meg a waldorfos izéket. :D De ha majd egyszer iszunk egyet Zanzával, alakítunk ezen is, na? 8)
Én nem is nyavajgok tovább, holnap 2kor kiderül a Nagy Vizsgám eredménye, majd jövök sírni akkor, jó?

Ruz,
tökjó, h Bendi már nem biceg, de az nem jó, ami veled van, úgyhogy neked ++++++ !
Egy ufó.

Jajj, csajok, az meg, hogy suttyomban vonnak meg valamit, az mióta új? Én pl kitöltöttem egy kérvényt, beküldtem, hetek múltán jött a válasz, h hiányosan, felhívtam őket (megint nekem pénz ugye...) hogy mégis mit hagytam ki, nos, kiderült, h semmit, egyszerűen megszűnt az idevágó kedvezményem. No, most anyázzak? Minek? Nekem lesz csak rosszabb. Megköszöntem a kedves felvilágosítást és ennyi, mit tehetnék? Én különben is az a kussolós fajta vagyok, inkább nyalok és nem ugrálok, mert régen ugráltam, és sokszor megütöttem a bokám, de mióta úgy nyalok, mint Lassie... :mrgreen:
neet
neet

Javasolnám rendszergazda APÁNAK a topik címének változtatását: Szentimrés csajok mindennapi problémái és nagy világmegváltó ötletei címre. :D
neet
neet

Ja, Indim, megvan, ez a gyógyszeres "botrány"még nagyon teccik. :D Voltam életemben párszor patikárusnál (szerencsére nem sokat, de évente egy biztos kijutott, meg most a babaszerek miatt többször is), nos, a sok-sok patika max annyit bírt megjegyezni, h 3x1et naponta, de semmi felvilágosítást nem adtak. Ahol most lakunk, egy igazi falusi patika van, mindenki ismer mindenkit, a 2 néni roppant közlékeny, és miközben kiadja a gyógyszert, még meg is kérdezi, hogy van a baba, és ajánlja a megfelelő szereket, ötleteket ad, stb, na őket sajnálom, ha elesnek némi pénztől. De ha én éjjel 10kor fogfájásra ébredek itt a világ végén, nehogymá ne vehessek egy doboz fáj.csill.t a sarki molnál? És amikor ángliában jártam, és először találkoztam ilyesfajta szerekkel a Boots-ban, csak egy percig csodálkoztam, majd tök természetes volt, h az Azúr-szerű bótban van painkiller is. :D
Végre egy dolog, amiben nem bánnám, ha követnénk nyugatot. Ja, meg lehessen kapni mindig TErry's csokit, más asszem nem hiányzik. Ja, de még egy, az itthoni pizza hutban van már stuffed cross pizza? (sajttal vastagon megtöltött szegéllyel?) Na, mert az még Nobel díjas találmány. De a többi... :D )
neet
neet

Indi,
vissza az egész, ellentmondásra akadtam saját hsz-omban: szóval: tartok itthon painkillert, szal ha éjjel fogfájásra ébredek, nem kell elmennem a molig. :D Viszont a 30 év alatt még sose ébredtem fogfájásra. :lol: Eddig.... úgyhogy nekem nem is kell painkiller a molnál, tartózkodom. :D

Monisa,
bkv bérlet kismamáknak jó ötlet. Ide nekem is. :D
neet
neet

A legjobbat kihagytam: ma a bölcsiben hazahozatalkor összevissza fényezte a lányom a dadus, én meg csak bólogattam, nekem nem mondhat újat, minden nap látom, mennyire S-girl. De a végén még azt is mondta: Őt utánozza a többi kislány a csoportban,és már mindenki wc-be akar pisilni. 8)
Jön a bk, utána még benézek, de most meg kell tudnom, Zsóti megdönti-e Zsófit végre. :lol:
neet
neet

Neet,
Eszti :lol:
Csak nem annak drukkolsz? :lol: Kíváncsi vagyok én is meddig kerülgetik egymást :lol:

Most beszéltem a Svájcban élő barátnőmmel. Ott a minimálbér 2800 frank, közel 450e ft :shock: Mi mikor érünk erre a szintre? Bár azért az élet ott egy kicsit drágább. Pl. a kötelező biztosítás és a súlyadó 160e ft :shock: egy albérlet, nem szerényen 2000 frank. De ha arányaiba nézzük, akkor is olcsóbb kint az élet.

Kép Kép
curse

Te jo eg! hallottatok mar grafomaniarol? :)

Koszonom a valaszokat. Meg mindig erdekel, ha vannak meg velemenyek Balint B-rol!

Nukada, a fajdalom temahoz meg annyit fuznek, hogy nem szabad tole felni, mert akkor leblokkolhatsz. Az pedig nem jo senkinek. Szoval valahogy el kell fogadni, h fajni fog! Ja, es igen tenyleg faj a szules!! en speciel az elso utan tok szomoru voltam, mert mindig 3 gyerkocot szerettem volna. Es akkor ugy ereztem, hogy na ezt SOHA tobbe.
De tenyleg jol dolgoznak a hormonok, mar alig varom, h megszulhessem a masodikat :lol:!
Ugy erzem nekunk noknek nagyon nagy szerencsenk van, hogy vilagra tudunk hozni gyerekeket (na most kovezzetek meg :lol:)

Napsi
_napsi-

Ildi :) Jaj, még mindig szenvedsz ettől a takonykórtól? :( :( Bulást Neked!!! És a többiek? Timi jár már újra bölcsibe?

Zuzi :) Légy is büszke magadra, mert tényleg fasza csaj vagy!!! :D :D És ne hidd, hogy büszke vagyok arra, hogy nem ordítottam, ha az esett volna jól, biztos megtettem volna, nem érdekelt volna, hogy ki mit gondol, mindenki úgy szül, ahogy tud :wink: Csontodnak bulást!!!

Curse :) Hasznosak ezek a hormonok :lol: :lol:

Neet :) Lassie :lol: a topikcím-változtatás rulez :lol:

Zsanciról tud vki vmit????
denizsa

Curse,
sztem a héten meglesz a nagy egymásra találás, még csak kedd van. :wink:
neet
neet

Deni!
Köszi :D Egyébként a hétvégén megcsináltam azs aszaltszilvás sütidet a családnak. Nagy sikere volt!!!!!!!!
HOgy vagy? Pocak???

És Zsánával mi van? Én nem merem hívni, múltkor is úgy éreztem, hogy zavarom.......

Neet!
Eszti a bandavezér! Remélem, az én gyerekem is ilyen lesz, akit követnek a többiek!

Móni!
Bérlet király! Szerintem azért kellene támogatni a kismamákat bizonyos dolgokban, mert ilyenkor eleve kevesebb pénzből élnek, a kiadások viszont nagyon megnőnek. És mivel aktív korosztályról van szó, ez később megtérül....

És irigy-irigy vagyok mindenkire, akinek kéznél vannak anygszülők! Eddig nem hiányoztak, de most, hogy többet voltak itt látom, hogy Bazsó mennyire szereti őket. Simán elalszik pl velük, nem hittem volna........Én mindig amellett voltam, hogy gyereket nem "lepasszolni". Most is úgy érzem, hogy ez nem menne, mert naygon hiányoznának, de látom, hogy náluk ez nem okozna gondot!
zuzmo1

Zuzmo, akkor hajrá, elő a nagyszülőket! Ők is imádni fogják a helyzetet, te is egy kicsit pihizhetsz. :wink:

Monisa, miért csak az első 5,5 hónapban kedvezményes bkv-bérletet? :shock: :wink: Na, legalább 1 évig.

Neet, Lassie :lol:
Ja, és van olyan pizza! :wink:

Macs-család bulást Néktek!
zanza

Zanza,
van-e? Akkor ott kezdjük majd züllödt éjszakánkat. :D
neet
neet

Bérleten én is gondolkodtam már, fura, hogy ez eddig fel se merült a törvényhozókban, elég olcsó lenne, viszont milyen hatékony - én tuti jól kihasználnám.

Aszalt szilvás sütireceptet kérek én is!

Zuz :) fasza csaj vagy, nem is kérdés! :)

Neet :) hát engem eltéríteni említett két gondolatkötegtől nehéz lesz, de ivás ettől függetlenül is remek ötlet :) És Eszci bandavezér nagy fazon, majd Domicseket beíratom hozzá gyakorolni, ha nem lesz elég vagány :)

Tudom, hogy Zsanci most ezt nem olvassa - remélem, hamarosan otthon lesz és akkor igen - de ezt most találtam az Atlantic Monthly hírlevelében, némi Shakespeare-adalék:

http://www.theatlantic.com/doc/200612u/ ... -interview

Ja, és én se akartam zavarni a Hában a telefonokkal, remélem, hogy jobban és gyorsan kijön!

Zanza :) hát, tudom, hogy hülyén hangzik, de én ezt komolyan gondoltam :)

Én nem mertem volna ordítani - fogorvosnál se merek sose :oops: de ha lesz még egy gyerekünk, akkor kipróbálom :)

indianyo

Neet,
Tudod pénteken pont ott lesz vége, a hatás vadászat kedvéért :-)

Deni,
Egyébként délelőtt mikor jó nektek? Mi kb. 11 körül érnénk.

Zuzi,
Nagyszülők messze laknak?

Megvettük Adélnak a játékszönyeget. Kicsit vicces, minden érdekli pl. tévé és én a gép előtt, csak a játékok nem. Ki érti ezt :wink:

Kép Kép
curse

Zuzi :) Ne aggódj, Bazsó tuti vezér lesz, aki nem fogad szót, majd lenyomja :wink: :lol: Nagyszülők tényleg jól jönnek ilyenkor, sztem az nem lepasszolás, ha besegítenek, pláne ha a gyerkőc örül neki, hogy csak vele foglalkoznak :D attól még ugyanúgy imádja a szüleit, sőt :wink: Örülök, hogy süti bejött! :D Köszi, pocak jól van, holnap megyünk dokibához :roll:

Zanza, Neet :) Na ne pizzázatok, mert mindjárt megéhezem! :lol: :lol: (mondjuk lassan az a kérdés, mitől nem? :mrgreen: )

Indi :) majd igyekszem megkeresni és átküldeni mélben a receptet!

Curse :) És ez még sokáig lesz így :mrgreen: (mármint hogy minden érdekli Adél, csak az nem, amiről úgy véled, hogy érdekelnie kéne) nálunk sokáig az üres műa. flakonnál izgibb dolog nem is lézetett a világon :lol: És kedd 11h megbeszélve! :wink:

Ki tud csatlakozni a Campis talihoz??? kedd 11h???
denizsa

Fibi :) Szörcsögésmentes éjszakát Nektek! Buljon a nagyfiad!!

Jó éjt mindenkinek :D
denizsa

szarakodott du a net, nem tudtam jönni, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Zsancival beszéltem:
jól van, pihen, olvas, béke és nyugalom van... vágyik már haza :mrgreen: De komolyra fordítva a szót: ma még bent tartják, holnap valószínűleg hazamehet.
Tegnap volt bent nála Gabi, és végre megtudta, hogy mi a helyzet: a méhlepény jó helyre csusszant, így az már szerencsére nem okoz gondot. Viszont az állandó keményedéstől picit kinyílt a méhszája, ezért kapott izomlazítót. És természetesen rengeteget kell pihennie, csak hát mint tudjuk, két örökmozgó mellett ez igen nehéz lesz :(

vera
kisün

Vera :) Jaj de jó hírek ezek! köszi!

indianyo

és persze mondtam neki, hogy mindannyian eszeveszettül drukkolunk neki, ő meg puszil mindenkit! :D

v
kisün

Sziasztok!

Neet,
remélem, jól sikerült a vizsga

Ancsi,
ez egyáltalán nem kevés pont
asszem most nincs a lap meg b lap és egy jelentkezés 9000ft de ezért cserébe 3 helyet jelölhetsz meg - de lehet h nem ezt te majd jobban tudod :wink: drukkolok. szerintem tök király, hogy elkezdenéd
:D

tök jó h Zsána rendben

mindenkinek jóéjt, betegek gyógyuljanak (Ruz, az ájulás :shock: )

Kép

Kép

szrekuc

Szrek :) szokatlanul szűkszavú vagy :wink:

indianyo

Jó reggelt! :)

előbb csináltam magamnak megagiga-lájtos kávét: csészébe forró vizet és felöntöttem tejjel :lol:

Zsancival tegnap én is beszélgettem, nagyon jól hangzott, kipihent, kisímult, sokat aludt, olvasgatott, és hála az égnek a fiúk is meggyógyultak. B már megy is oviba ma, és kijelentette, hogy jó is, hogy nincs otthon anya, mert így nem kell takarítani :lol: Igi is csak este sírdogált picit, de apája szépen megnyugtatta. De most már tényleg annyira kipihente magát Zs, és megismerkedett az összes dokival, pedig nem is találkozott azzal, akinek a nevét nem mondjuk ki :wink: meg biztos mi is hiányzunk neki, szóval már jönne haza :D
Sajnos a görcsölés még minden nap előfordul, de a kis Merse jól van, és a méhlepény sincs útban, és ez a fő.

Míg tegnap itt pofázkodtam miután hallottam, hogy Isti felébredt, hát szépen ki is ugrott a rácsos ágyból megint, méghozzá fejest. Fél délelőtt azt figyeltem, nem aluszékony-e :lol: de keményfejű, mint az apja :wink: szóval ennek örömére meg a balesetveszély tartós csökkentése érdekében leszereltem a rácsokat az ágyáról (kisággyá alakítható).
Borzalmas napra készültem altatás szempontjából, de elszámítottam magam, ez annál is rosszabb volt.
Már potyogott a gyerek, mint az őszi légy, hol neki a széklábnak, hol a saját lábába gabalyodott, tiszta kék-zöld mindenütt.
De valahányszor betettem az ágyába, elbabusgattam, otthagytam, két perc múlva rohant kifelé valami játékkal. Persze olyan játékokkal, amikkel egyébként sose játszik: előkerült a strandlabda :shock: a sípolós tűzoltóautó, szerszámok, csörgők és egyéb mellőzött játékok...

Szépen eltelt a délután, sebaj, ha ilyen fáradt, este tán könnyebb lesz lerakni. Egy frászt. Három órán át gyűrtük egymást megint, minden variációban, macit is elaltattuk, kutyus is vigyázott rá, anya odafeküdt mellé, anya nem feküdt oda, teljes csőd. A legviccesebb az altatódalozás volt, ekkor frissen üdén felpattant, és elkezdett táncolni hozzá az ágy tetején :twisted:
Végül már csak ültem mellette és sírtam, ő meg ölelgetett és vígasztalt. Kikönyörögtem apájától, hogy vegye át (pedig ő "megmondta előre" :twisted:, hogy ez az én projektem, ő még korainak tartja a rácsok nélküli altatást, és ha nem megy, hát szereljem vissza őket). Aztán végül csak odafeküdt mellé, és a gyerek attól kezdve meg se mukkant, 10 percen belül mélyen aludt és éjjel se volt felkelés...

Ma "pihenőnapom" van, jön a dédike, én meg mehetek nődokihoz, aztán meg Viperabáli ruhapróbára. Nagyon elkényeztetnek az idén, igazi várandós-nagyestélyim lesz (persze csak kölcsönbe, mert minek is az).
tényleg, nem tud valaki egy fodrászt, aki tud KONTYOT TŰZNI?

votiv 8)
votiv

Na, mi reggel 5 ota nyomjuk, illetve akkor én adtam fel, hogy apafej horkolásátol visszaaludjak, Bálint meg 6-kor...... De hiába böködtem Zsolót, begyulladt a torka, ezért nem birt csendesen aludni. Ugyhogy ma ápolhatom az egész kiscsaládom... :roll:

Zuz,
Én sem akartam zavarni Zsancit, csak sms-t váltottunk, és tökjo, hogy jobban van. remélem, ma tényleg hazaengedik :)

Votiv,
hu, nem semmi lehetett ez az altatás... de milyen érdekes, az apjával nem "ellenkezik", akkor neki kellene mindig altatnia!! :wink: (nálunk, ha apafej altatja, akkor 1 orával tovább tart, a mese miatt, mert arra mindig figyel B :D)

KépKép
fibi

6.40-kor megszületett SOÓS EMESE BORKA, kettes számú unkahúg, 4300 grammal, 59 centivel!!! :D

hú, n5-kor mentek be, tök hamar meglett! és nincs hely a tesómnak, úgyhogy egyelôre a vajúdóban vannak :)

mindenkinek jó reggelt!!! :D

Vot,
altatás :roll:

Kép

Kép

szrekuc

pedig tesó, elsô szülése k. hosszú és nehéz volt, most meg csak potty - mondjuk aszonta ettôl még ugyanúgy fájt, de azért nem mindegy,hogy hány órát szenved
ded meg már szopizott is :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
gratula tesodéknak Emeséhez!!!!!! :D
dejooo, akkor van remény :D (hogy másodszor kicsit könnyebb lesz)
fibi

Emese Borkának és anyukájának midnen jót kívánok, küldjék gyorsan haza Zsancit takarítani és menjenek ők át a helyére :lol:

Votiv :) És ha rács ottmaradna, de tennétek elé egy vastag szivacsot? Persze, arról nem beszélve, ha apafej altatná...Hű, izgalmas lesz bálozni pocakkal :wink:

indianyo

Votiv,
altatás: basszus! :shock: Minden elismerésem, én ámokfutottam volna :shock:

Szrekuc,
nagy-nagy gratula a tesódnak! :)

v
kisün

Indi, Zsancival inkább ne cseréljenek, mert ő a nőgyogyón fekszik, a "kisműtétesekkel" :wink:
ágy mellett egyik oldalon eddig is szivacs volt (azon aludtak a nagytesók), másik oldalon puha szőnyeg, de Istók richtig mindig a végéből ugrott fejest...
Ha most már nekiálltunk az átszoktatásnak, akkor nem visszakozunk (legalábbis még nem... Aztán ha még sok ilyen cirkusz lesz, akkor tuti elgyengülök :roll:)

Szrekuc, gratula az unokahugihoz :D

votiv 8)
votiv

Meg az az igazság, hogy szerintem Isti mozgékonyságával percek kérdése, amíg a kimászás olyan rutinfeladat lesz, mintha lelépne az ágyról, és akkor meg teljesen felesleges a rács... szóval hacsak nem szerltek "tetőt" az ágyra, és csináltok belőle ketrecet, én sem látom értelmét a rácsnak :D
kisün

Curse!
nézem a linket a felvin, és sajna este jöttem rá, hogy ez a pont nem biztos, hogy elég arra a szakra, amit kinéztem. tavaly legalábbis ennél kicsit több volt, idén meg mit várjak?... :( persze a költségtérítéses formájára elég, de nem tudom, hogy apát rá tudnám-e beszélni az évi 250 ezer forint ilyetén való kihajigálására. :(

a pontjaim egyébként a kismama pótlékkal lenne ennyi :)

Móni!
miért ne járna az első 3 éven bérlet a kismamának? ne csak az első 5 hóban, de végig igazán adhatnának valami kedvezményeset.

Nukada!
noha én császárral szültem, de a fájdalomról annyit, hogy a műtéten először inkább kellemetlen volt, rángattak, húztak, vontak, hányinger, vérnyomás esés, ilyesmi, és a végén már fájdalmat is éreztem. aztán ahogy kivittek, 1 órán belül elkezdett szűnni az érzéstelenítő hatása, naná, hogy hastól lefelé, tehát a hasam úgy fájt, hogy majd megőrültem, de a lábam még nem mozdult. ilyen fájdalmat még nem éreztem, és az Oxitocin miatt nem tudtak fájdalomcsillapítót adni, csak egyszer, meg később választhattam, hogy azonnal, vagy inkább elalvás előtt. remélem , hogy nem császárral szülsz! :)

Votiv!
nem lehet, hogy valami asztalossal át kéne alakítani a kiságyat, hogy mégis rácsos maradjon? nehéz amúgy leszedni a rácsot? szóval nem lehet azt, hogy elalszik ráccsal és reggel anélkül ébred? remélem még sokáig kiságyban tudom altatni Lencsémet, legalábbis a tesója jöveteléig.

Szrek!
babához gratulálok!:)
ancsipancsi

Ruzy!
jobban vagy már?

Zsanci!
örülök, hogy jobban vagy, és a lepény helyre csúszott.

Vera!
köszi az infot! :)
ancsipancsi

Zsani,
éljen, h jók a hírek, gyerekekről, lepényről, siess haza meg midnen. :)

Votiv,
tényleg itt az idő az átszokáshoz. Mi is azért vettünk Eszternek dec.ben ágyat arácsos helyett, mert már feltette a lábát a peremére és billegett az ágy. :shock: (Remélem, Moose nem olvassa, mert akkor kapok.. ) :wink:
Nem tudok ötletet adni, semmi extrát, én is hasonlótól féltem, de szerencsére Eszter olyan fáradt estére, h maga megy az ágyba, na jó, nem mindig, de lehet rá hatni. Fáradtság, mese, biztosítás arról, h reggel folytatjuk a játékot, apu is mindjárt alszik, stb, holnapra kell a friss erő.. de ezek nem biztos, h nálatok is működnek. Isti édes lehetett, ahogy vígasztalt, talán arra gondolt közbe: szegény anyu, ne haragudj, én már csak ilyen eleven vagyok, de azért nagyon szeretlek. :)
Báli ruháról képet plíz!
GRATULA A HATALMAS NAGYLÁNYNAK, EMESÉNEK!
neet
neet

Ancsi :)
lehetne még az ággyal trükközni, de ahogy Vera írta, már nincs sok értelme, mert ha egyszer Isti a felkelésben/lefekvésben önállósodni szeretne, akkor max egy ketrec tarthatná vissza... :D

lassan esett le nekem, mekkora ez az unokahugi! :D ejha!!

votiv 8)
votiv

Neet, ez aranyos :D :D kép majd a bálról lesz, ok?

votiv 8)
votiv

Sziasztok, jó reggelt!

szrekuc: Gratula a babához, sok boldogságot nekik!

Remélem, a mienk nem lesz ennyire nagy... bár a nagyapja (állítólag) 6,30-cal született, meg apuci családjában sem volt senki 4kg alatt :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Votiv:
Nekem van egy nagyon jó fodrászom Budaörsön! Őcsinálta a hajamat az esküvőnkre, bár az nem volt konty, de olyat is próbáltunk! És van neki minden féle színű Swarovsky hajba fűzhető kristálya. Baromi szép, az én hajamban is volt, bár ez hajszín válogatja. Ja, és ha valaki hozza-viszi, akkor háznál is megcsinálja aznap!

Köszönöm mindenkinek a szüléssel kapcsolatos +/- élményeit, igazándiból nincsenek rám nagy hatással, mert azt gondoltam, hogy fáj, de azt meg tudom, hogy megéri!!! Azért jó volt elolvasgatni a sztorikat!

Közben jelentkezett mailben egy lány, ő U-nál szült és jókat mondott róla! (képzeljétek, U fent van a wiw-en...)
nukada

Szrek,
gratula, szép gömbölyű babuci

Indi,
én nagyon egyetértek a nyavalygásról szóló esszéddel :D az utakon csupa J-s rendszámú autót látni, a 300 Ft-os benzinár sem szünteti meg a dugókat, két Ünnep között fél kilóméteres sor áll az áruházakban (maradt pénz Karácsonyról?) DE amikor 300 Ft-ot kell fizetni pl. vizitdíjért akkor aztán elszabadul a pokol! Nem mondom én, hogy a vizitdíj feltétlen helyes megoldás pl., de a magyar ember annyit költ felesleges cuccokra, ez pedig legalább nem felesleges. (ha minden igaz :? ) Csak az fáj amit köteleznek, amit szabadon lehet választani arra meg had follyon a zseton.
Az már igaz, hogy az ingyen gyógyszer jobb mintha fizetni kellene érte, de a nagyanyám kórházban van és ha mi ki nem cseréljük az ágyhuzatát, akkor senki nem cseréli. merthogy nincs is ágyhuzata a kórháznak. ez a KIEMELT Jahn Ferenc. hát ezen változtatni kellene mielőbb.

Gyerek kontra karrier? Én ugyebár 7és fél hónap múltán visszajöttem dolgozni. Persze nem szívemből döntöttem hanem ésszel :) Másrészről nekem ez is nagyon fontos része az életemnek, ( persze csak a sokadik helyen, a fiam és Apa után :) de fontos. Szerintem egy nő csak akkor tud maximálisan jó anya lenni, ha az életének többi területén is ki tud bontakozni, egyébként gálya lesz a legszebb dologból.

A babúszásról minket lebeszélt a dokibácsi, pedig szerintem az én fiamnál baba a vizet jobban nem szeretheti :) már az úszógatyó is megvolt pedig :(

Curse,
Mi is rájöttünk hamar, hogy a gyereket MINDEN más érdekli csak a saját sok ezer Ft-os játékai nem. Úgyhogy mi is vizespalackot adtunk neki (pici vízzel) tegnap egy kiürült DVD tokot, kiolvasott újságokat és az egyik használhatatlanná vált távirányítót. A játékokat meg el is csomagolhatom akár. :) azért keresek "100 labdát" azt állítólag imádják a járókában.

Kép
akata

Kata :) vezeték, habverő, nyeles fa citromfacsaró, vastag zsinórra kötött csomók és gombok, golyók, kizárólag koszos bőrpapucs és bakancs :lol:

indianyo

Jogászanyócák!

!http://www.orszagoszoldhatosag.gov.hu/letoltes.php?filename=264_2004_Kr_gyarto_2006marc1.doc&file_path=7&local=402.doc

Belenéznétek? Én olvasom, olvasom, de nem találom a sok csűrcsavarásban a lényeget. Tehát: azt írja ugyan, hogy a kereskedő köteles visszavenni új vásárlásakor a régi elektromos hulladékot, de arról nem találok semmit, hogy csak azt köteles visszavenni, tehát csak úgy bevittet nem. Pedig úgy tudom, hgoy erről van szó. Tesóm nem ér rá, hogy megkérdezzem, de hozzájuk is állandóan visznek mindenféle cuccot.

Köszecs

indianyo

Indi
tavasszal meg a döglött egér, földigiliszta és minden aminek köze van a sárhoz :lol: :lol: :lol: úgy várom!!!

Kép
akata

Nukada, szia itt! :)
irtad, h faval is futotok. mi is azzal (ill. mi csak azzal). de mondjuk en nem hiszem, h ez olyan baromi kornyezetbarat :(. a nap-kollektor meg a szel-turbina, a geoenergia es tarsaik. na azok, igen. (de nalunk ezek egyelore csak a hosszutavu tervek kozott szerepelnek :))

Indi, te ignoralsz engem? :? ;)

Szrek, gratula a tesodeknak!! :)

Votiv, ez, gondolom, hulye kerdes, de miert nehezebb racs nelkul aludni, mint raccsal? vagy ez csak az ujdonsag ereje? :? akkor remelhetoleg ez sem fog 3 napnal tovabb tartani ;) max!

Zsancinak tovabbra is ++++++, h ne amortizaljak le rogton, ahogy hazaer ;)

Neet, eljen a bolcsi sztarja! :) ez a "mindeki a wc-be akar" nagyon aranyos :) lehet, h az egesz csoport egyszerre erett meg a pelenka elhagyasara? ;) :lol:

ja es hallottatok, h az allatkertben orrszarvu bebi szuletett? (a vilagon eloszor mesterseges megtermekenyites reven) :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Recca :) Jaj, ne haragudj, itt a nagy hőbörgési lázamban átugrottam a kérdést: TCSM = természetes családtervezési módszer. Mivel a környezettudatos topikban csak így emlegettük, én is lerövidítettem, bár nem kedvelem a mozaikszavakat feltétlenül, kicsit amerikai fílingem van - thídzséjhúker meg eszpéesz(száguldásporseszerelem). Majd midnjárt visszanézem, mit is írtál még, csak óbégat a zöldfülű hisztizőgyakornokom.

Kata :) giliszta különösen jó :wink:

indianyo

Itt nálunk fél perc alatt olyan sőtét lett, mintha este lenne. Ezerrel fúj a szél, lehet h megint egy jó kis vihar lesz? :?

Kép Kép
curse

Szrekuc,
Gratula tesódnak. Szép nagy baba :lol: És ezek szerint természetesen úton ment a dolog? Akkor, meg pláne szép teljesítmény :lol:

Zsanci,
Tök jó h minden rendben és jöhetsz haza :D Gondolom te is élvezted nagyon a nőgyógyi osztályt? Egy kismamának nincs is jobb olyan sztorikat hallani h kinek mit vettek ki :shock:

Votiv,
Ez az altatásos dolog :shock: Akkor te ma nem találkozol Denivel véletlenül, ő is ma megy dokihoz, ha jól emlékszem :?

Szerintetek hagyhatom aludni Adélt a játszószönyegen, elég meleg alulról? :? Parkettás a szoba és játszó alatt rendes szönyeg is van, viszont alattunk nem lakik senki, tehát onnan nincs fűtve a padló?

Kép Kép
curse

Ancsi,
Őszintén szólva anno én is olyat helyet választottam, ahol nem kellett felvételizni :D Semmi kedvem nem volt hozzá, persze ezek csak ktsgtérítésesek voltak, amit szerencsére a cégem felvállalt. Viszont a felvételi rendszerrel én annyira nem tudtam/tudok egyetérteni. Amikor kijöttem a gimiből mindenáron az orvosira akartam menni, csak hogy ott nem csak az volt a lényeg, h bioszból és kémiából végig ötös legyél, hanem a többi humán tantárgyból is. Ez szerintem azért igazságtalan rendszer, mert ha vki a reál tárgyakból jó, akkor az nem feltétlenül lesz a humán tárgyakból is jó. Miért kell egy orvosnak mondjuk történelemből szín ötösnek lenni? Mindenesetre én megváltoztatnám a hozható felvételi pontok tantárgyait mindig az egyetemi v főiskolai szakoknak megfelelően. Pont ezért szakosítottak az egyetemek és főiskolák! Persze ez a dolog visszafelé is igaz, aki humánra akar menni, annak miért kell matekból is ötösnek lennie? :?
És egyébként milyen szakot néztél?

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Na már egyre jobban vagyok, köszi a drukkokat. :) Már egészen embernek érzem magam. Most már csak egy bajom van, hogy még azért egy-két vizsgát meg kéne csinálnom, remélem valamit még sikerül, mert a következő vizsgaidőszakom már így is mission impossible lesz, de hát ez van. :?

Indi

Én ugyan még nem jogász, csak palánta vagyok :wink: , de megnéztem, nekem ebből a jogszabályból úgy tűnik, hogy a kereskedőnek csak új vásárlás esetén kell visszavenni a régit, viszont a gyártónak nemcsak a régit kell. Tehát más a gyártó meg a kereskedő.

Örülök, hogy Zsanci is jobban.

Akata

Nem az a baj, hogy nem telik a 300 ft-os vizitdíjra, hanem az, hogy ez az egész egy hülyeség, semmi értelme! És az aki rendesen fizeti az adókat meg járulékokat, az jogosan van felháborodva, mert nem ezért fizeti. Tehát megint az szív, aki amúgy mindig normálisan fizetett, vagyis nem csak ez a vizitdíj, hanem az egész rendszer rossz, sz@rok a szabályok amik között élnünk kell, úgyhogy van miért panaszkodni. :evil:

Úgyhogy én magam részéről nem érzem úgy, hogy nyafogósak vagyunk, mivel, hogy van miért nyafogni. Persze ennek ugye oka, hogy egyrészt nem vagyunk tökéletesek, meg még csak 16 év telt a "módszerváltás" óta, szóval ez egyelőre csak ilyen bénán megy nekünk, Svájchoz sose fogunk hasonlítani sztem, mert ők Európában is kiemelkedőek, bár nem is kell nekünk senkihez sem hasonlítani, csak törekedni arra, hogy számunkra jó legyen. Talán idővel alakul jobban is...remélem.

ruz
ruzicsky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?