A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu :) hámlás normális dolog, eltart egy darabig, azzal nem kell semmit csinálni, amíg ilyen picurka a baba. Esetleg a gyógyszertári fürdetőkenőccsel kend be fürdés előtt. Nincs összefüggésben azzal, hogy mennyit eszik a babád. Dominó még hetek múlva is hámlott valahol, pedig egy zabagép volt.
Evés: tápot bármikor vehetsz felírás nélkül is a gyórgyszertárban (igaz, dupla áron, de ha bemutatotd a receptet később, akkor visszaadják a különbözetet), úgyhogy no para! Ami a többit illeti: a babácskák különbözőek, nem egyformán éhesek és eszegetnek. Ki-ki amennyit szükségesnek tart. Ha a körülmények rendben vannak, akkor fog enni, hiszen tud szopizni és van tejecske is. Én sose ébresztettem fel a babámat, mindig akkor evett, amikor ő szükségesnek látta. Ilyen parázós időkben egy mérleg állandó jelenléte sokat tud ártani ám!

És ne feledd: mindenki átment ezen a fázison. Mindenki parázott az evés miatt - ha szopi, ha tápi - és mindenkinél megoldódott :)

Sok sikert :)

indianyo

leesés-gátló:

Egész véletlenül a gyerek-ostály volt az enyém az IKEA-ban... :)
szorító csavarral van az ágy szélére passzítva, tehát, ha nem szorítjátok meg nagyon, akkor elvileg bármikor le és feltehető.
PATRULL a termék neve (mint minden biztonsági vacaké), az árára nem emlékszem (2-3ezer körül), de olcsóbb, mint a Brendonban.
nukada

Nukada :) a várandós nők gyönyörűek és megérdemlik a fényképezést! Hajrá! Ann Geddest nem kedvelem A kölkek meg nagy francok.
OB meg..hát majd Votiv elmeséli, milyen volt és akkor lehet, hogy nem akarnál mégse menni :wink: Bár KT ősanya és szépségét és hihetetlen intellektusát közelről csodálni már önmagában megérné az árat :mrgreen:

indianyo

neet

Curse,
Szilasliget Mogyorod és Kerepes között fekszik, hangulatos, dimbes-dombos falucska. És kertszomszédok lennének a barátaink, ami elöny. Viszont hátrány, hogy ugyanugy messze lennénk Budátol és a nagyszülöi segitségtöl... (Gárdony). Marha nehéz döntés :(

Adél kupa, ejha :D

Nukada,
büdös kölkök :lol: majd a Tiéidet megneveled :wink: :lol:

Tinu,
én Indivel értek egyet, én sem kenném semmivel a börét. B is lehámlott mindenhol, pár hétig tartott, aztán elmult. Nem ébreszteném fel a gyereket, tuti hogy nem hal éhen!!!! Ö tudja, mennyi és mikor kell neki.

Deni,
még semmit nem beszéltünk meg velük, majd eljönnek valamikor a napokban "tárgyalni".

És én is benyaltam a bacit férjemtöl, hajnalban torokkaparásra ébredtem, f@sza!! :(
fibi

Na szóval, ezt NEM vettük meg, pedig akartuk, de kipróbálás után visszavittük volna. Vannak rövidebb verziók is, de mind (??) ugyanazon az elven működik: egy deszkalap kiáll az ágyból. Sztem és tapasztalatom szerint tökre balesetveszélyes, de ha valakinek bejön, ám vegye meg, nekünk nem jött be.
De mindenképp próbáljátok bele a gyereket, ugyan nem drága, és vissza is lehet vinni, ha meggondolod magad... sztem mr ikea még csiszolhatna az alapötleten.
neet
neet

Fíbsz,
:( egyrészt, mert kapar a torkod, másrészt mert nem értesz velem egyet :wink: :lol: (már tényleg nem emlékszem az egyhetes állapotra... :roll: bocsesz :? )

Nukada,
hajrá a büdös kölkökkel, csak keményen! ;) :lol:

Curse,
Adél kupa szuper!!!! :D

Indi,
hú, én is nagyon mennék, egyrészt hogy polgárpukkaszthassak, másrészt hogy belülről hatékonyan bomlasszam a rendszert :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

És hogyan lehet tudni, hogy mikor és mennyi tápszert adjak? Nem akarok, de van itthon egy doboz, még a kórházban írták fel. Amíg van tejem, inkább többet szoptatok, de nem keverek ilyesmit. Viszont nagyon bizonytalan vagyok abban, hogy hogyan derül ki, kell-e valami pótlás. Mondjuk akár víz. Fogalmam sincs, hogy mennyit eszik, hogy az elég-e. Lehet, hogy túl fárasztó neki a szopizás és kellene valami könnyen-gyorsan kaja? Nem szántam rá magam, csak nem tudom, hogy dől ez el és mikor. Jövő kedden jön a védőnő, ő nyilván jobban látja, meg esetleg pár nap múlva látszik, hogy hízik-e, csak addig simán lehet várni, ugye?
Örülök, hogy akkor a hámlással nem kell semmit kezdeni, meg hogy nincs összefüggésben az evéssel...
Elnézést a parázásért, de azt hiszem, a hormonjaim is benne lehetnek.
Mindenesetre tegnap már 8x szopizott, előtt két napig csak 6x. Szóval ez már haladás szerintem, meg az utóbbi néhány szopinál ő ébredt 3 óránként - kár, hogy épp éjszaka volt. :lol:
Meg azt sem tudom, hogy most próbálom minél többször és többet etetni, de hogy nem lesz-e ebből épp az, hogy nem ürül ki a hasa és ettől (is) fáj. Nem szokott egyáltalán büfizni a szentem. Az egyik barátnőm azt mondta, hogy adjak neki éjjel mentateát. A dokinéni szerint pedig 1 hónapos kor előtt ne adjak neki semmiféle teát.
Ti hogy tudtatok kiigazodni ennyi tanács között? :shock:

Kép
Kép
tinu

Szrek,
ne hülyülj :lol: én ugy láttam hogy a lényegi dolgokban egyetértünk itt általában :wink: az, hogy kenjük vagy ne kenjük a baba börét..... nos.... 8) amugy ha annak idején nekem azt mondja a doki v. védönö hogy kenjem, én is kentem volna. mint ahogy most megteszem a száraz böre miatt.
fibi

Torok és mandula-gyuszira: Lymphomiosot, vagy ilyesmi a neve (kék-fehér dobozban van)

Ez egy homeo-s szer (cseppek), nekem kb 12 éves korom óta évente 2x legalább jött a mandulagyuszi, Augmentin és társai. Amióta ez megvan, azóta nem volt. Illetve, ha érzem, hogy kapar, gyorsan beveszem. Azt viszont nem tudom, hogy terhesen lehet-e szedni (összetevők+ alkoholos)?!? :( :( :(
De apáknak érdemes, csak ajánlani tudom. (akiknek eddig ajánlottam, mindnek bevállt!!!)
nukada

Egyelőre még csak ilyen telefonos kép van Tündiről, a többi nem publikus (szülés közbeni). :oops: Annyira őskáosz van nálunk, hogy még fényképezni sincs erőnk... :?
Nem is tudom, fog-e belőle látszani valami. Még a kórházban készültek.
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu

Olyan édi.... (meghatódott, hormonos, anyai részlehajló smiley)

Kép
Kép
tinu

Tinu,
én sem adnék neki sem teát, sem vizet, még tul korai. A szopi mindenre jo, viszont a büfizés is kellene. Probáltad repülötartásban is ringatni, meg a válladra fektetni és sétálni vele szopi után? Van amelyik babának kell 20 perc is, mire kijön az a böff. :)
És továbbra is azt vallom, hogy a gyerek tudja, hogy milyen gyakran és mennyi kell neki, csak a testbeszédére kell figyelni, Tudom, hogy mondani könnyü, és én is szenvedtem az elején, de belejössz, meglátod!!!! csak nyugiiiiii, az a lényeg, hogy maradj nyugodt, mert akkor lesz Tündi is nyugodt :) hidd el, hogy jol van ez kitalálva :wink:
fibi

OB:
Hát, szerintem, ha azt mesélné valaki, hogy egész éjszaka FeketePákót kell hallgatni szöges ágyon fekve, akkor is elmennék. Az apukám erre szokta azt mondani, hogy biztos nem ő csinált, mert néha nagyon sznob vagyok... :oops: De a jó értelemben. Szeretem a szép ruhákat, a szép táncokat és az ezekhez valómegfelelő viselkedést! (ráfoghatjuk, hogy mesterkéltség) De a szép ruhákat főleg :D

Ezért is adott hálát a férjem, hogy nem lehetett ott a menyasszonyi ruhám kiválasztásánál... :lol: :lol: :lol: :lol:
nukada

Ténnyleg ééééédes kis Tündér :D :D

Nukada,
köszi a tippet :)
fibi

TINU:
Gyönyörű, tündi-bündi baba, gratulálok!
nukada

Fíbsz,
csak viccelek ;) :D fofok szólni, ha véresen komoly :wink: :mrgreen: :lol:
egyébként ó jesz, ez a dokinéni csak kb féléves kora óta van Ábelnek úgyh ájem tényleg szori :oops:
vessetek meg, az elején - jobban belegondolva - én bizony oliva olajjal is kencéltem a kölköt :D

(nagynéném volt úgy, hogy 1946-ban, amikor megszületett, nem volt túl jó világ és a terh alatt a nagyanyám nem tudott elég vitamint összeenni, így nagynéni tök vitaminhiányos volt, iszonyúan hámlott a bőre stb - nagymami meg kente margarinnal és tök jó lett. ennyit a családi legendáriumról ;) ki tudja...:) perzse ezt a mai világban nem próbálnám - tejszínízű Rama és hét nyelven beszélő egyéb margarinok...)

Tinu,
öööö.... nemtom, de ne parázz; ő még tényleg picurka mindenféléhez, ami nem anyatej vagy tápszer; bízz az ösztöneidben :D
könnyen-gyorsan kaja ez jó :lol: elképzelem dedet, amint telefonon pizzát rendel :lol:
sztem ne hagyd elkényelmesedni cuclival, hadd szopikázzon, és akkor beáll a már sokat emlegetett kereslet-kínálat :D

Kép

Kép

szrekuc

nagyon édi a csaj!!!!!!!!!!!!!!! :D

és valahogy tényleg próbáljátok azt a büfit kicsikarni belőle ;)

Kép

Kép

szrekuc

Bár már nálunk is őskáosz lenne... Egyenlőre ős-üresség van, üres a babaszoba, nincs még semmink :D
Jó lenne, ha már lenne kiságy, abban meg egy kisbaba...
Vagy még túl korai, hogy kicsit unom néha, rossz anya vagyok? :cry:
Vagy csak ez a rohadék idő? Bár ma egész más a hangulatom, hogy kicsit süt a nap...

Ja, képzeljétek, két kollégám kint ragadt Prágában a hó miatt... Vicces lehet.
Anyukámék is ma repülnek haza, tegnap őket is beparáztattam, hogy imádkozzanak, mert jön a hó. Aztán nem jött... :lol:
nukada

Nukada,
én is baromira untam az utolso heteket, ill. már nagyon kiváncsi voltam, mi lesz, és már nagyon vártam.
fibi

Tinu,
NEHOGY TÁPSZERT ADJ! Először is: ha van tejed bőven, akkor BÁRMI, amit helyette adsz, CSÖKKENTI a te tejed mennyiségét.
Hogyan tudod, hogy eleget eszik-e?
- napi több pisis pelus
- rendszeres kaki (de ez is babafüggő, van, aki naponta többször, van, aki hetente, sőt, kéthetente kakil csak)
- a szopik közt alszik, nyugodt
- valahol a hasfájás is azt jelzi, hogy eleget eszik, különben nemigen fájna a hasa :)
- gyarapszik (HETENTE mérd, a napi mérés, ill. a szopinkénti mérés csak arra jó, hogy parázz, mivel néha kevesebbet eszik, és egyenletesen gyarapszik naponta). Mivel Dócival eléggé beleástam magam a dologba, a heti!! 110-250g-mot tartják a "jó"-nak, természetesen ettől IS el lehet térni (Dóci pl. lassan, hetente 70-100g-mot hízott csak)
- nő
TEHÁT: bőven elég neki az anyatej. HA kevésnek bizonyulna (ez azt jelenti, ha a fenti kitétlelek nem teljesülnének: ha tehát heti 150g-mot gyarapszik, az NEM kevés, nem kell egy babának heti 1kilót hízni), inkább tedd gyakran mellre, az szaporítja legjobban a tejet.
NYUGI, mindent nagyon jól csinálsz!
Hámlás: normális, nem kell vele semmit sem csinálni :D

v
kisün

Szrek, :)
én libazsírt kaptam a számra, ha kicserepesedett, és nem volt kéznél labello. (80 at írtunk, nem volt kéznél labello, sőt, dédiéknél még szőlőzsír sem volt. :D)

Tinu, :)
csatlakozom az előttem szólókhoz, ne parázz, a szopi midnenre megoldás, ha lusta a ded szopni és ezért üvegből tápot kap, úgy ellustul, h többé nem is kéri a szopit!! És 15 évesen szedegedheted a vackait a földről, mert hozászokott. :wink:
gyógyszertári testápoló rulez!! Én azt használom, ha ded szárazodik, de ez a szárazság nem az, amitől te félsz, nyugi!!!!!
neet
neet

javítás: a babák NEM gyarapodnak egyenletesen naponta.
kisün

Ja, és Marci az adagját általában 3-4 perc alatt szívja be :) Ez is babafüggő.

Curse,
kupa, hoppá! :D
kisün

Kisün,
frissenszületett orrszarvú bébi NAPI 1-másfél kilót gyarapszik :shock: :D
de ez már legyen az ő anyjának probléma :wink: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Neet,
NEM VOLT KÉZNÉL LABELLO?! :shock: :wink: :lol: (én is biztos kaphattam, csak kacsazsírt, mert jár itt a szám, mint a kacsa segge :mrgreen: )

Kép

Kép

szrekuc

Kisün: a pisit még nem tudom megállapítani, csak mikor fürdés közben (ill. előtt) pisil le. :D De a kakinál pl. számít a mennyiség? Mert szinte minden pelusában van, de van mikor nagyon minimális. Vagyis épp csak valami kis foltocska. A kórházban (valszeg a tápszer miatt) úgy összekakilta magát, hogy még a hátáról is azt szedegettem. Na itthon még nem csinált ilyet.

Kép
Kép
tinu

Tinu :) ebből gyönyörűen látszik a babácska :)

Tápszer: Dominóval nagyon komoly gondok voltak, de így is - egyáltalán nem szopott és tejem sem igen volt - csak az 5. napon kapott 20 ml tápszert, ha 6. napon is csak egyszer ugyanennyit és csak a 7. napon kezdtük el jobban tápizni. de ismétlem: nem szopott egyáltalán! Neked pedig van tejed és Tündi szopizik is üügyesen, tehát nincs szükség pótlásra. A szopizás cumisüvegből is nehéz. Ha pedig a védőnő tápszerpárti, akkor a mostani aggódós időszakban csúnyán összezavarhat... Van a NLC-n szopitanácsadó, vele érdemes beszélned, ott a telefonszáma is. Ő Psziochológus egyébként :) Mindjárt küldöm a linket.

indianyo

http://www.lll.hu/telefon

Schneiderné Diószegi Eszter, msot nincs internetközelben, de hívhatod. ANgyon kedves és biztosan meg tud nyugtatni. Inkáb vele ill. más tanácsadókkal beszélnék először, mint a védőnővel.

indianyo

Köszi Indi! És mindenkinek a megnyugtatást.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire parás leszek. De valahogy fejbekólint a felelősségérzet, hogy rám van bízva ez a pici tündér és mindent tőlem kap és ha én rosszul csinálom...
Dehát ti is átéltétek mindezt, úgyhogy nem mondok újat. :)

Kép
Kép
tinu

hát, szerintem Ábel gyurmaérett lett - a mandarint és a banánt legalábbis szétnyomja a kezében és gyurmázik velük :roll: asszem akkor még nem éhes....

Kép

Kép

szrekuc

Tinu :) kaki: van oylan anyatejes bba, aki 10 naponként kakil és köszöni szépen, jól van. A pisi a lényeg, ha midnen evés után tisztábateszed és psisi pelus, akkor tökéletes, de ha csak 5-6 pisis pelust produkáltok, az is szuper!

Büfizni így sikerült nekünk legjobban:

Kép

indianyo

Indi: és közben ütögeted a hátsóját? Mi is szoktuk ezt alkalmazni, mikor fáj a hasa. Néha bejön tényleg.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Szia Tinu!

Gratulálok a kisbabádhoz. De látom aggódsz pár dolgon.
Megnyugtatásként pár dolgot leírok, ahogy az én fiammal volt.
Az én fiam annyit, de annyit evett :roll: , és soha nem büfizett, de nem is bukott, pedig próbáltunk mi is mindent. Csak evett.
Nekem felírtak tápszert, de azt mondta a háziorvos, hogy hozzá ne nyúljak. Na én nem is nyúltam, de a gyerek az éhségtől (erre csak később jöttünk rá) délutántól üvöltött, mint a sakál. Vérvörösre sírta magát délutántól.
Kiderült, hogy reggel, délelőtt, ebédre még volt tejem elég, de délutánra totál leszívott, és egyszerűen nem termelődött. Aztán, amikor már nem bírtuk a sírást, felbontottuk a tápszert, és a gyerek nagyokat kortyolva itta, nem cumisüvegből, hanem pohárból adtuk neki.
Úgyhogy én szerintem, amíg alszik nyugodtan, nem sír, addig nyugodt lehetsz, és ha van tejed, akkor ne adj neki tápszert.
Nyugodj meg, nem lehet őket eltenni lábalól. :P
Pedig mi éheztettük a gyereket az első hetekben rendesen, tudtunkon kívül. :(
Judit
judit1974

Tinu :) Igen, ütögetni finoman a popóját/hátát, az nagyon kellemes.

Judit :) Hát asszem pont nem nyugtattad meg Tinut az esti éheztetéssel...

indianyo

Tinu,

Csodaszép Tünde baba :D A többiek már megnyugtattak. Én sem adnék tápszert, amíg tejci van és ne aggódj én ugyanezeken paráztam, pl. hogy kiszárad a gyerek :roll: De ameddig édes deden alszik és nem sír, minden okés :D Nálunk az elején rengeteget aludt Adél és kevésszer evett, most már nem így van :D Ja és én sosem ébresztettem, inkább kifejtem ha durranásig volt a cici.
Száradásra én babaolajjal kengettem, de nálam azért kellett, mert a túlhordás miatt a kezei és lábai totálisan ki voltak száradva. Egy-két nap után rendbe is hozta.

Kép Kép
curse

Tinu,
erre az Indi által feltett képre irtam, ill. kérdeztem a repülötartást.
fibi

Indi!

Akkor máshogy fogalmazok! Ha a gyerek üvölt, még a cicin is, akkor tutti éhes maradt. Ha alszik nyugodtan, akkor OK.

Így jobb? :D
Judit
judit1974

Judit: köszi! :lol: Megnyugodtam azért egy kicsit. Ha eszik, akármennyit is, akkor azért rövid úton csak nem hal éhen... Igen, erre magam is gondolhattam volna.
Na tessék, megpróbáltam felébresztgetni fél 11-kor, de 3 perc szopi után visszaájult és még most is alszik. Reggel 7-kor evett utoljára. Tényleg nem éhes ez a gyerek??? Nem értem. Lehet, hogy azért, mert most éjjel 3 óránként evett? Nem hagyott ki hosszabb időt.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
A böfiztetést elfelejtettem írni, hogy nálunk sem sikeredett. Próbáltuk minden pózban, helyzetben, órákon keresztül. Aztán el kezdtük használni az infacolt (van, akinél bevált, van, akinél nem) és nálunk működött a dolog, akkorákat böfizett kaja után, hogy a hajunk is lerepült és a hasa miatt sem sírt. Mondjuk most már 3 napja nem használom és még mindig működik a dolog. Lehet h nincs is összefüggés? :?

Kép Kép
curse

Curse: azért paráztam csak, mert a kórházban azzal riogattak, hogy minél gyengébb a baba, annál aluszékonyabb és hogy annál kevesebbet szopik. A böfizés: :lol: . A dokinéni azt mondta, hogy egyelőre nem ajánl semmi gyógyszerszerűt a böfizéshez, csak próbálkozzunk.

Kép
Kép
tinu

Judit,
szerintem ha üvölt a cicin is, az nem feltétlen azt jelenti, hogy éhes. lehet hogy csak a hasa fáj, vagy nagyon fáradt ahhoz is, hogy szopizzon, és nem bir elaludni. Engem ezzel idegesitettek halálra, hogy biztos nincs elég tejem estére, pedig a doki meg anyám honnan tudhatta.... ezt még a mérleg sem tudja bebizonyitani. Az anyai ösztönök a legmegbizhatobbak!!
fibi

Fibi,
Akkor nem vagy könnyű helyzetben. Én azt szoktam ilyenkor csinálni h mindkét dolognak felírom az előnyeit és hátrányait fontosság szerint és az alapján döntök. Szerintem jobb egyszerre látni az egészet egyben, mint részletekben. Bár én ST vagyok egy személyiségi teszt szerint :D
Jobbulást Neked!!!

Kép Kép
curse

Tinu!
Remélem nem fogalmaztam félreérthetően. :) Megnyugtatni szerettelek volna. És szerintem hagyd, had aludjon ez a gyermek.
Állítólag, pszichológusok szerint, nekik is szokni kell az új környezetet.
És ha éjszaka ilyen sokat evett.... :) Nem lehet gond! Mindig az legyen a szemed előtt, hogy a gyermek jelez, ha valami nem OK!

Curse! Érdekes ez a dolog, amit írsz, hogy babaolajat használtál. A mi háziorvosunk megtiltotta, hogy babaolajat vegyek :shock: !
Hát nálunk nem is volt otthon egyszer sem.
Szerintem ez a hámlás dolog, el fog múlni. Nem lehet, hogy a magzatvíz szárította ki? Hülyeséget mondok? :oops:
J.
judit1974

Curse,
köszi :) mi az az ST? :D
igen, most én is ott tartok, hogy irogatom, melyiknek mi az elönye, hátránya....
fibi

Fibi!

Gyereke válogatja ezek szerint. :)
Az én fiam nagy is volt, nagyevő is volt (mint kiderült).
És az éhségtől sírt.
Tinu! Amúgy szerintem ezek az "okos" csecsemősök, tisztelet a kivételnek, csak ijesztgetni tudnak. Egy fejlett, időre született babánál nincs ilyenről szó. A koraszülötteknél fordulhat elő.
J.
judit1974

Tinu :) Tünde baba nagyon szépséges :D :D A Többiek már tök jól leírták, és sztem se aggódj, mert ha nem sír és szépen szopik, akkor minden rendben! Vannak többet alvó babák, és ha nem annyi időnként kér enni, mint a "nagy könyvben" meg van írva, akkor sem kell idegeskedni sem felébreszteni (kivéve pl. ha sárga)! Pár nap alatt nem lehet éhenhalasztani, nyugi! van, hogy az első napokban szinte semmit sem esznek csak alszanak. És ha szopik, ne adj neki teát vagy tápit, hiszen nincs jobb az anyatejnél (az kaja-pia egyben), ha az nem lenne elég, az más tészta. És ha mással váltod ki a tejcsit, az bizony nem hat pozitívan a termelődésre. Az sem mérvadó, hogy mennyi ideig tart a szopi, de a 15 perc nagyon is jó (legalábbis nekem ezt mondták a kórházban, amikor aggodalmaskodni kezdtem, na mert tényleg mindenki beleesik ebbe a "hibába" :lol: )! A kakidolog is minden gyerkőcnél más, van aki gyakrabban, van aki ritkábban, lényeg hogy legyen. A gyógyótári fürdetőkrém nagyon király, én azt használtam a fürdetéshez, tele van hidratáló anyagokkal és még várnék egy kicsit, nem adnék testápolót a helyedben. Tudom, nem egyszerű ez a felelősség meg minden, de ne aggódj, jól csinálod!!
denizsa

St? Stabil? :)
judit1974

Kamilla se büfizett eleinte, és csak akkor volt hasfájása amikor egy front miatt sokat sírt én meg azt hittem éhezik és jól teletömtem! :)
Nekem elég tápláló volt a tejem és ő se lógott túl sokat rajtam és volt hogy bealudt közbe. Ez mind nem baj! A táp legyen az utsó ami az eszedbejut! A teától meg nem lehet jóllakni szal az is felesleges! A többit meg már leírták a többiek.
Ja hasfájás elkerülése végett mi minden este fürdés előtt tornáztattuk a lábát, meg simogattuk a pocakját és ennek mindig megvotl a hangos avagy szagos következménye :mrgreen:

Votiv: tyűha MM fotót majd azonnal!

OB-ra én sem vágyom ám szívesen parádéznák szép ruhában - még sose volt rajtam olyan igazi nagy szépséges báli ruha....nem csinálunk egy babanyet bált valahol ahová kirittyentjük magunkat és eszünk-iszunk? :lol: ;)

Votiv, Deni, Macs: szuper hírek a babákról!

Zsan: skarlát - ájáj azt tényleg nem kéne elkapnia... ++++ a srácoknak is haza

Curse: Kusza projekthez mi kb 1/2 3-ra tudunk odaérni.
Adél kupa ;) Ti nagy bowlingosok vagytok? Én is szeretek bowlingozni!!! Pl a közös bálunkon bowlingozhatnánk is egyet ;) :lol:

Barbi: Anyu lábujját hétvégén műtőm meg én : bekenjük, beragacsoljuk és otthagyjuk két napra aztán vagy leesik magától vagy nem 8)

Viszont képzeljétek, hogy annyira megjött tegnap, hogy két óránként kellett szinte betétet cserélnem, 3 gatyát használtam el tegnap és persze éjjel jól átáztattam a vajszínű ágyunkat is :x hiába volt a seggem alatt törölköző :( Nekem sose volt ilyen erős a havim és ha ez igy folytatódik elvérzek és összeaszalódok....
Anyukám azzal paráztat, hogy ha még holnap is ilyen erős akkor orvoshoz kő menni :shock: és ezt nem akarom!!!
Mi a bánatot szedjek be, hogy lecsendesedjen ?? Esetleg valami hoemos szer???

Hullafehérrylie
rylie

Tinu,
Igen, nekem is mondták, hogy a sárgaság miatt esetleg sokat aludhat Adél. De minket úgy bocsátottak el, h nem az :D A sárgaság meg szerintem elég szembetűnő jelenség, a legjobban a szemfehérjén lehet látni. Ha az szép tiszta, akkor csak hagyd aludni a csajszit :D
Az infacol egyébként nem tartalmaz semmi olyan összetevőt, ami káros lenne, hiszen túladagolni sem lehet vele a babát és függőséget sem hoz létre :D Nekünk a doki azt mondta h nyugodtan mehet, bár ő is pesszimista volt a hatása tekintetében :D

Judit,
Viccesek ezek a dokik :D Egyébként nem ilyen j&j terméket használunk, hanem naturlandosat, amit gyógyszertárba lehet venni. És igen a magzatvíz miatt volt.
Cici ügyileg nálunk is inkább olyan fordult elő, mint Fibiéknél. Számtalanszor volt, h cicin sírva fakadt és ez mind azért volt, mert egy böfi nyomasztotta. Ahogy levettem ciciről és böfis pózba tettem, kijött a cuccos és már jól is érezte magát. Néha szerintem nagyon móhon esznek (legalábbis nálam Adél olyan) és az a sok levegő, amit mellényel, nem bírja ki a kaja végét, mert feszíti a gyomiját.

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?