A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Vercsi!
A P2 tényleg teljesen általános. Kezelést mindenesetre nem igényel. P1-t még szerintem a szûzlányok sem produkálnak. A részletes leírásban vannak olyan részek, amik általános orvostudományi ismeretekkel érdekesnek nevezhetõk, de a nõgyógyászok tudják igazán, hogy ez milyen gyakran fordul elõ a jányoknál. Biztosan tök általános, és ezért mondja rá, hogy negatív. Az összefoglalása azonban a P2, ami annyit jelent, amennyit mindahányan írtunk.

Timicirõl!
Szerintem a pontos információhordozó hozzászólást kihagytam. Most benn van a kórházban, ugye jól emlékszem, hogy az I-es klinikán fexik? Tudja valaki, hogy hányas szobában?

Szerdán megyünk genetikai UH-ra az egyes nõire. Akkor esetleg meglátogatnánk...
Kiváncsi vagyok, hogy Prücsök fiú, avagy lány. Hátha megmutatja.

Most csak ennyi, mert túlfõ a rizsünk.

Snoopy
18+2
snoopy

Lanyok!
Olyan rosszak vagytok..Kép Ez a 61 nekem tenyleg sok. Nem nyafogas.
norkini

Sziasztok!

Most értem haza az UH-ról és a vizsgálatról. Azt mondták minden rendben van a kicsivel viszont még a méhszájam zárva van, és jövõhéten szeretnék már szülni, de zárt méhszájjal nem tudom hogyan fogok tudni, ez a kicsi manó nem akar kijönni ebbe a hidegbe pedig jó lenne mert már nagyon nehéz.
A málnalevél teát én is iszom, de az segít abba tényleg, hogy táguljak?

Kakukkfu: Én jövõhét kedden megyek megint CTG-re reggel fél 9.re, te voltál már UH-gon. Drukkolok, hogy ne keljen bentmaradnod, pihenj sokat és ne menj már dolgozni az egészséged elõrébb való mint a gyerekek az iskolába. Jó lenne ha együtt szülhetnénk és együtt lennénk bent. Nekem karácsonyt jósoltak most, aztán majd kiderül.

Ildianyu: Üdv közötünk örülünk mindig az új anyukáknak, jó pocakoskodást kivánok.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
38
andy78

Sziasztok lanyok!

Franyo,
Orulok, hogy megkerultel, meg este lattam am, csak mar irni nem volt kedvem. Remelem nem fagytal meg tegnap este, en a szelloztetest is alig eltem tul, annyira hideg volt este...Kép

Norkini,
Nem szereted a jegkremet, az meg hogy lehet?Kép
A koncertre biztos osszeszedik magukat a kolkok!
A sulyod miatt ne aggodj, ha meg a vedoneni sem szidott le, akkor biztos nincs gond!Kép Hany centi vagy? En 167, de orulnek neki, ha most csak 61 kg lennek, es nem erzem magam amugy kovernek!Kép

Docika,
Az autozassal kapcsolatban teljesen egyetertek Veled! En is mindig azon parazok, hogy ahhoz, hogy komoly bajunk legyen a babaval, boven eleg az is, hogy egy kozepeset kelljen fekezni, es megnyomodjon a hasam, nem kell ahhoz akkora baleset, hogy a tuzoltoknak kelljen kivagni a kocsibol...
Szerintem az nem baj, ha tulsagosan is pihensz, inkabb ez legyen, mint a forditottja... Vagy en mar nagyon biztonsagi jatekot jatszom?Kép
Mi sem tudjuk meg, hogy fiu vagy lany a babank, de foleg a kispapa nagyon kivancsi mar. Par het mulva lehet, hogy elmegyunk 3D-re, talan majd akkor!Kép

Kangi,
Akkor nincs tobb otletem a vasarlasra!Kép
Erdekesen nezhettel ki a reggeli ruhazatodban!Kép

Gombolyito,
Mi is udvozoljuk Gombot, es drukkolunk, bar ha ilyen jol van, akkor lehet, hogy nincs is ra szuksege?Kép Na, azert DRUKKKKK!Kép
Varjuk a hireket!

Kamilla,
Orulok, hogy jol vagy, szerintem a 36. heten a faradekonysag mar teljesen normalis. A vesekoveddel mit terveznek a szules utan?

Ildianyu,
Udv itt! Nagyon edes a nagylanyod!Kép

Manocska,
Ha nincs semmi gondod, akkor nyugodtan utazzatok, nyugtasd meg a kispapat is! De jo Nektek!Kép

PIldi,
Koszi az infokat, en is mindig ugy meglepodom az ilyeneken, es kicsit valahogy meg is konnyebbulok... De inkabb azert mindenkinek jojjon idore a babaja!

Snoopy,
De jo lenne, ha be tudnatok menni Timicihez! Biztos nagyon orulne, es nem utolso sorban mi is kaphatnank infot rola!Kép A szobaszamot nem tudom, de a vezeteknevet igen, biztos az alapjan is meg lehet talalni. Ha szukseged van ra, elkuldom melben, ok?

Sziasztok:

Leszter
22+5
leszter

Sziasztok!
Köszi a sok megnyugtató hozzászólást P2 ügyben. Tudtam, hogy itt találok hozzáértõket.Kép
Norkini!
Szeretnék én még egyszer az életemben 61 kiló lenni!! Álom, álom, édes álom...Kép
Egyébként hány centi vagy? Mert ha mondjuk 130-140 cm, akkor tényleg sok a 61 kiló, ha viszont ilyen átlagos 160-170 közti, akkor most vagy ideális.

Na, sziasztok és köszi mégegyszerKépKépKép
Vercsi
14+4
vercsi

Leszter, Vercsi
148cm. vagyok. De 50kg.rol indultam es tenyleg soha eletmben nem voltam meg 60 ...de ha igy folytatom, ugy latom siman leszek ennel sokkal tobb is! Kép

Lanyok
Annyira kiakadtam...Felhivott 1 korul a fonokom, hogy nem talaljak a leltari mappar es ,hogy most kell, hova tettem. Mondtam neki, hogy hova - ott nincs. Jol lecseszett, es azota nagy csond. Erre most odatelefonalok, hogy mi ujsag, es mosolyogva mondja,hogy ja megvan, csak o azota elkeverte es nem emlekezett ra. De miert nem kepes ezt is kozolni?! Hat jol megmondtam neki a magamet! A fene belejuk!
Na mostmar csak jon valami jo is a mai napon!

Norka
29+3
norkini

Norka Kép

Te nyertél. Azt hittem az én magasságom a csúcs, mármint kicsibe. 155 cm. Tegnap láttam egy kb 150 centis anyát, két kicsiével. Egyszerûen olyan édik voltak. A gyerekek is zabálnivalóak voltak. Írígykedtem is rájuk. Éljen! Kép

myssnia
30+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Norka Kép

Te nyertél. Azt hittem az én magasságom a csúcs, mármint kicsibe. 155 cm. Tegnap láttam egy kb 150 centis anyát, két kicsiével. Egyszerûen olyan édik voltak. A gyerekek is zabálnivalóak voltak. Írígykedtem is rájuk. Éljen! Kép

myssnia
30+5
myssnia
Budapest XI. kerület

na ez kétszer is elment. bocsi
myssnia
Budapest XI. kerület

Manócska Kép

Az utazással kapcsolatban a lényeg, hogy csak palackos ásványvizet ígyál. És ha étterembe esztek, se kérj jeget az üditõbe, mert azt is csapvízbõl csinálják. Ez az egyik nagyon fontos dolog. Legalábbis Korfun ez volt a szabály. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

ok, myssnia.
a párom amúgy is mindig jég nélkül rendel mindent, hogy nehogy megfázzon a torkom:o)imádom:o)
Manócska
10+6
Manócska

Leszter!
Az a baj a vesekovel, hogy radiologiai diagnosztikai ill. terapias eljarasoknak kene alavetni, de mig terhes vagyok ez kizart. Tehat szules utan majd jol megkukkoljak mi a palya a vesemben, aztan vagy szetzuzzak, vagy megmutik, nem tudom meg. Az is lehet allitolag, hogy csak vesehomokom volt vagy mim, es pusztan kipisiltem, es ez okozta nalam a vervizelest. Mas doki szerint pedig 100% a ko, amit a baba nyom, es az elmozdulasnak koszonhetoek a tunetek... egyenlore ennyi, majd januarban kiderul melyik feltetelezes az igaz, de allitolag nekem mar meg sem fog kottyanni a szules a vesekoves fajasok arnyekaban Kép azert ez is vmi Kép

kamilla (35+5)
kamilla

Sziasztok!

Norkini!Kép
Bocsi, akkor vegul is realis az elvarasod!Kép De a 30. heten a +9 kg szerintem nem sok, es Te is tudod, hogy a sulygyarapodas nem linearis. Hamarosan ugyis leall, addig meg igenis tessek osszeszedni a babanak szukseges tartalekokat!Kép
Amugy nekem is szerintem most indult be nagyon a hizas (a pocim is no vegreKép), felek is, mit mond majd a dokibacsi. Raadasul en szinte semmit nem mozgok, jo nem is eszem sokat szerintem, de akkor is...
Legkozelebb buntibol ne vedd fel a telefont, ha a fonokod hiv!Kép

Kamilla,
Te szegeny, mi mindenen mentel mar keresztul, borzasztoan fajhatott...Kép

Lanyok, hol van Gomboc? Szerintem tegnap sem jelentkezett... Ugye Vele is minden OK?

Puszi:

Leszter
22+5
leszter

Iiiigen, Gombóc is eltunt, már tegnap én is észrevettem... és Miszikérôl továbbra sincs hír.
Timicinek és Gömbnek továbbra is megy a drukk!!!!!!!!!

Norka, ne aggódj, majd szülés után letornázod! Én is ezzel nyugtatom magam. És leáll a hirtelen növekedés, én most vettem észre, hogy kb. két-három hete nem hízok. Elôtte ugyanolyan hirtelen, mint te, egy hónap alatt jött fel vagy négy kiló... most, lekopogom, talán kicsit megálltam. Aztán majd újra kezdem, a férjem már "megnyugtatott", hogy a baba még legalább két kilót hízik, nem is beszélve a lepényrôl, a magzatvízrôl... Én 59-rôl indultam, és most a 66 és a 67 közt ingadozom, és persze engem is riasztanak ezek a számok!!! Szóval megértelek, de ne izgulj miatta túlságosan!!

Pussz
Franyo
29
franyo

Ildianyu!
Én is üdvözöllek itt, gratula a második babádhoz, a kislányod pedig csodaszép! Kép

Myssnia!
Tök jó az az oldal, amit belinkeltél, köszi!

Lányok, ez a töltöttkáposztázás nagyon durva, asszem muszáj lesz nekem is azt fôzni a hét végén, annyira megkívántam... hozzáteszem, még sose fôztem, majd most megostromolom anyukámat a receptért Kép Viszont székelykáposztát két hete próbáltam elôször, és nyammmmmdefinom lett!!!

Kangi! Jól nézhettél ki a macinacis szerelésedben! Kép Én egész délelôtt a várost jártam ajándékbeszerzés céljából, és majd befagyott a fenekem, pedig két pulóver plusz dagadtkabát volt rajtam. Uuuuutálom ezt a hideget!!! Kép

Manócska, majd várjuk a beszámolót az esküvôrôl, és persze fotó is jöhet!!! KépKépKép

Leszter, legalább megúsztátok komolyabb kár nélkül, ennek lehet örülni! Kép Azért hihetetlen, mikre képesek egyes emberek... Kép

Pussz mindenkinek
Franyo
29
franyo

Sziasztok Lányok!

Az utazással kapcsolatban írnék ,
Manócska: ha nagyon délre mentek, ahol 35 fok van, azért vigyázni kell a kajákkal. Elég sok helyen jértam már.Korfun, és általában a mediterrán országokban tényleg csak palackos vizet szabad inni! Ha ennél is délebbre mentek, akkor veszélyesebb a dolog, a férjem volt már Afrikában, és bizony minden reggel pálinkával indított, így nem volt hasmenése napokig. A kollégái közül akik szintén ott voltak, volt olyan, aki nem pálinkázott, és õ rendesen látogatta a mellékhelységet. Sajnos ez a módszer nálad kizárva. Azért biztos gyönyörû lesz, és persze nagyon irigyellek !!!!!!

Ha döntöttetek, hogy hová utaztok, feltétlenül írd meg, legalább képzeletben mi is szeretnlnk ott lenni!

Docika
docika

Docika,
jajajaj, nehogy valakit lebeszelj AfrikarolKép En voltam 2 hetet Egyiptomban, hatizsakosan, csak helyi kajat ettunk, persze vizet csak palackosat!!, de az egvilagon semmi bajunk nem lett tole. Es azt tervezzuk, amint a gyerkoc 2 eves lesz, megyunk is vissza, olyan csodas hely. De kismamaknak ettol fuggetlenul nem ajanlom, a higieniai azert nem valami fenyes arrafeel.
Bocsi az offert, de Afrika a kedvencem, hatha menne majd valaki arraKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Manócska!
Brazíliában voltunk. Az utazás közben semmi bajom nem volt, még a kényelmetlen üléseket is jól bírtam. Viszont ott elmentünk hajókázni, amit egyébként nagyon imádok, de nagyon rosszul voltam végig. Egész úton feküdtem, nem tudtam élvezni egyáltalán.

Ildianyu
ildianyu

Haliho!

Docika! Mi meg most sem tudjuk a nemet, de mar nem is fogjuk, csak ha megszuletik. Nekunk vegig vagy a feneket, vagy az osszezart kis combocskait mutogatta a babo.Kép

En meg egesz jol viselem a dolgokat. Csak talan kisse hisztis vagyokKép Ez altalanos igy a vege fele? Barmin el tudom magam bogni, es ingerlekenyebb vagyok mint egyebkent. A karacsonyi tomeg az utcan pedig egyenesen megorjit. Eddig sem voltam elragadtatva a kismamakkal szembeni magatartas miatt, de ami most van, az minden kepzeletet felulmulKép Meg szerencse hogy azert sokat mar nem maszkalok, de az a keves is ki tud kesziteni....

orsoly 36+3
orsoly

Orsoly Kép

Én már régóta így érzem magam, pedig csak a 30. héten vagyok. Úgy látszik, ez a természetes. Kép

myssnia
30+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Lanyok!
Mar neki is fogtam a fogyasnak..Kép Persze nem direkt. Egesz nap olyan ramatyul voltam,aztan mikor 6 korul hazajottunk dokitol az egesz napi kaja kijott belolem. Azota meg 2x....Nagyon pocsek!
Viszont doktor bacsi azt mondta a mehszaj zart, nyujtozott a mehem, az lehetett a szuras. Baba feje lent es minden ok. Csak a ma estet eljem tul....

Norka
29+3
norkini

Sziasztok!

Norka!
Együttérzésem. Kép, de azért KépKépKép is, mert egyébként minden rendben.

Egy csomó mindent elfelejtettem, de hálisten mire ideértem ismét, ígyhát csak azokat írom le, ami megmaradt.

Leszter!
Szerintem tisztasági betét be és irány a kismamaruha bolt. Hidd el a babádnak semmi baja nem lesz. Pláne, ha még csak éppen hogy nem fehér volt az az izé. A méhedbõl biztosan nem jöhet, mert ha jön, akkor az egyértelmûen piros és sok. Szerintem az ember lányának hüvelyfala is vérbõ lesz, az, hogy a duzzadt, szaporodott erek falán át-át szivárog valami ha csak rágondolsz, az még nem jelenti azt, hogy végig kell feküdnöd a terhességed felét. Már rég súlyosan megõrültem volna, ha valaki azt mondaná nekem, hogy ennyi miatt töltsem vízszintesen az idõt. Ráadásul Neked nem is mondta.

Zárt méhszájú szülhetnékes csajszik. Szex, cicimasszázs és terhestorna. A bringázást nem ajánlom, mert befagy az ember popsija.
A málnalevél biztosan jó szolgálatot tesz majd, ha már egyszer belendültek a dolgok. Kép

Megpróbálok profilt csinálni, képekkel. Ha sikerül, akkor 16 hetes rajta a Prücsök.

Más csak már az ágyban fog eszembe jutni, de majd igyexem jegyzetelni holnapra. Timici vezetéknevét várom...

Snoopy
snoopy

Norka Kép

Ne aggódj. Én is hánytam nem olyan rég. Ez köszönhetõ a hatalmas méretünknek. Kép De lefogyni biztos nem fogsz, és nem is kell. Remélem Timici nem haragszik meg, ha leírom ide a vezetéknevét: Kucsera.

Jó éjszakát!
myssnia

Snoopy Kép

a profil még e-mailt tud csak küldeni. várom a pocakos képed nagyon Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

bocsi kicsit megkevertem az üziket!

Nos.
Snoopy, olvasd el amit Norkának is írtam. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Üdv a régieknek és az újaknak! Gondoltam tudatom, hogy jól vagyunk, hátha hiányoztunk! Kép A telefonszámlánk nagyon-nagyon sok lett, úgyhogy visszafogtam magam az utóbbi idõben a netezés terén. Helyette karácsonyi lapokat hímezgetek, összeírom, hogy mit kell még venni a babónak, stb. És képzeljétek, itt voltak vidékrõl az anyósomék egy hétig, hozták a babakocsit és a kiságyat, mindent összeszereltünk és nagyon tetszenek! Holnap visszaolvasom, hogy milyen rengeteg dolgot írtatok, addig is jó éjszakát!

Pusz
Miszike
31+2
miszike

Sziasztok!

12 hetes terhes vagyok és a vízeletmben találtak fehérjét.
Ez nagyon rossz? Nagyon aggódom, hogy baja lesz a picinek.
Este megyek csak orvoshoz és addig nagyon félek mi lesz.
Valaki írjon valami megnyúgtatot.

Üdv, K
K

Ányez!
Azt gondolom, hogy mást (aki nem terhes, és másnap nem megy amniora) is felbosszantana az, ha a szabija elõtti napon egy egész heti munkát akarnának megcsináltatni vele (ráadásul 3/4 órával a munkaidõ vége elõtt szóltak). Persze én nem igazán akartam vele foglalkozni, de a fõnököm máshogy gondolta.

Urszila!
Kedves, hogy aggódtál értem. Csak szabin voltam, mert a munkahelyemen nem lett volna sok nyugtom, így inkább otthon pihentem. Én is nagyon drukkolok neked!

Manócska!
Egyetértek Áfonyával. Mi ugyan csak 1 hetet voltunk Egyiptomban, de szuper volt. Februárban voltunk, akkor ott is tél van, de azért napközben 30 C körül volt a hõmérséklet. Csak a reggelek és az esték voltak hûvösebbek. A tenger viszont ilyenkor a "leghidegebb", de ha bírjátok a 18-20 C-os vizet... (A szállodánkban fûtött vizû volt a medence, sok helyen nem fûtik!) Mi is palackozott vizet ittunk. Mivel nem volt kibírhatatlan hõség, ezért nem volt nehéz mellõzni a fagylaltot. A salátáktól is óvtak, de a szállodai kajától nem lett semmi bajunk, pedig isteni gyümisalikat ettünk.

Vercsi!
Nekem a P2-re azt mondta a doki, hogy tökéletes. A részleteket nem láttam. Ja, és jó a fiad beszólása!

Docika, Snoopy!
A 19. héten voltam genetikai UH-n. Fel is vették az egész vizsgálatot. A baba hanyatt feküdt, de így sem lehet kivenni a nemét.

Norkini!
Ne szomorkodj! A babaváró ezt írja a 20. (a baba tényleges kora alapján) hétre:
A következõ tíz hétben valószínûleg viszonylag sokat hízol majd : ilyenkor rakódik rád az összes súlygyarapodás mintegy fele. Ez akkor is 6-8 kg, ha nem hízol túl sokat.
Szóval semmi okod a búsulásra, ennyi már a szüléskor le fog menni. És még csak ezután jön a szoptatás!
Úgy látszik általános dolog, amit írtál. Ha valami nincs pont úgy ahogy elképzelik, akkor még otthon is képesek nyaggatni az embert. Persze, amikor jó vagy kiderül, hogy mégsem a mi hibánk, arról elfelejtenek szólni. Ne is törõdj velük! Nem érdemlik meg, hogy ilyenért izgasd magad.

Kamilla!
Remélem csak vesehomok volt, és a tüneteid is elmúlnak gyorsan. Jobbulást!

Maci_2
22+1
maci_2

K!
Doki ugyan nem vagyok, de szvsz legnagyobb esély arra van, hogy egy kicsit felfáztál. Igyál sokat, és aggódj keveset! KépKépKépKép Estig egész bizti nem lesz semmi baj!!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Maci2,Norkini

Örülök,hogy más is ott tart,ahol én.Tegnap totál ledöbbentem,mert csak úgy felugrott még egy kiló,holott semmi mást nem csináltam,sõt még tornán is voltam.
Nagyon szomorú lettem,pláne attól amit Maci2 most írt.Semmit nem tehetünk?!Már most úgy érzem magam mint egy viziló.

Ráadásul most kaptam a hírt,hogy megszült egy csoporttársam,amitõl negyed órát bõgtem.Hogy miért???

Most ennyi
Megyek tovább körmölni:T. xy partnerünk!Kellemes karácsonyi ünnepeket stb,stb,aláírás. Bleeeeeeeeeeeee
borsi1

Norkini!
Egyáltalán nem biztos, hogy még sokat fogsz hizni a végéig. Én például a terhességeim vége felé fogytam. Vagyis ugyanannyi voltam 7 hónaposan mint a szülõszobán gyerekkel a hasamban. Egyébként végig a terhesség alatt megfigyeltem, hogy teljesen rendszertelen volt ez a hizás-nem hizás dolog nálam. Volt, amikor úgy mentem a védõnõhöz, hogy na most biztos nem hiztam sokat, mert nemigen volt étvágyam, és ennek ellenére mégis felkúszott 4 hét alatt 3 kiló. Máskor meg azt gondoltam, hogy na most aztán egész hónapban zabáltam a jó kis magyarosat (ünnepek táján), aztán mégsem mutatott a mérleg nagy hizást.

Kamilla!
Nem akarnálak elkeseriteni, de nekem már volt párszor vesegörcsöm, mert van egy velemszületett veserendellenességem, meg szültem is már kétszer. Hááát! Szerintem a vesegörcs az kutyafüle. Persze hallottam már ellenkezõ véleményt is olyanoktól, akik szintén mindkettõt megtapasztalták, úgyhogy az is lehet, hogy ez egyénenként eltérõ. Egyébként az urológusom azt mondta, amikor még az elsõ gyerek elõtt kezdtem neki nyafognai, hogy mi lesz ha szülés közben begörcsöl a vesém, és nem tudok a szülésre koncentrálni, hogy nyugodjak me, a szülés annyira fáj, hogy észre se fogom venni ha közben begörcsöl a vesém.... Hát ettõl mondjuk annyira nem nyugodtam meg...KépKép Egyébként az urológus férfi, úgyhogy õ me honnan tudhatná? Amúgy szerintem a lényeges különbség az, hogy a szülési fájdalomnak értelme van és nem akármilyen eredménye.KépKép Ja, és többnyire nem tart hetekig. Bár amikor éppen benne van az ember a közepében, akkor az a pár óra is hosszúnak tûnhet.
Na, remélem most mindenkit jól megijesztettem...KépKépKép

Sziasztok,
Vercsi
14+5
vercsi

Koszi lanyok a hizas megnyugtatast! Kép Nagyon kedvesek vagytok. Most mar ugy dontottem nem foglalkozom vele. A dokim nem szolt,hogy sok lenne, ugyhogy le van ejtve! Viszont az ejszaka egy szemhunyasnyit nem aludtam. A valtozatossag kedveert most hasmenes volt a program! Esem ossze. Viszont 3kor 3D UH!! Kép Kép

Megyek pihizni...

Norkini
29+4
norkini

Halihó,
Franyo,
leírom majd a sztorit, meg átküldök képet, hogy majd rakd fel lécci:o))))
Már jól izgulok, és tuti elbõgöm majd magam:o)
már csak a gyûrûk nincsenek meg, remélem az is kész lesz végszóra:o)

Köszi Docika + Áfonya,
Nyáron Tunéziában voltunk, olyan jó kaját, kiszolgáléást, tuti tisztaságot! Le a kalappal, nem is lett semmi bajunk:o)
És, habár csak Tunéziában voltam még, de afrika tényleg tuti:o)

Ildianyu,
hát, Brazilia nem került szóba, de biztosan szép lehetett:o)

Maci 2,
nekem nem akadály a fagyizáshoz a hideg, én tegnap is nyomtam be egy pár gombócot:o))))) a 18-20 fok, az meg tök ideális hozzá:o)))))))))

Most gusztustalanság jön!!!!!!

A tisztaságról, higiéniáról csak annyit, hogy tegnap voltunk a Westendben, állunk sorban az egyik kajázós helyen, a mögöttem lévõ nõ, meg elkezd sikongatni, hogy valami a fejére esett.
Kiderült, hogy egy egér az, ami az étterem elõtti rács résébõl került a fejére. Ha rám esett volna, tutira szívroham!:o)
utána gondolhatjátok mennyi étvágyam volt:o(
szóval azért itt is vannak gondok, nem csak külföldön!

Bocs a sok dumáért:

Manócska
11+0 ( újabb hét:o))))))))))
Manócska

Sziasztok!

Na, megpróbálok végre egy rendes hosszúságút írni Kép

Leszter! KÉrdezted - igaz, jó rég -, hogy hol vettem a kismamagatyót: Üllõi út 115/b, Bébiker. Elég normális áron elég sokféle minden van, fõleg babacuccok persze (bútor, kocsi, ruha, játék, szóval, minden), de kismamák is találnak maguknak ezt-azt. Kép Rászántad magad a kimozdulásra? Bár, ez a nagyszerû hideg engem inkább itthon tartana, ha nem kéne minden esõmentes napot megragadni a sétára!

Maci_2! Örülök, hogy maga az amnio nem vészes Kép, viszont januárig várni az eredményre KépKépKép

Hízás: Attól mindenkit óvnék, hogy egyértelmûnek vegyétek, hogy a szoptatás fogyaszt! Vannak, akik fogynak közben, de nagyon sokan híznak, nem is keveset! (én pld. ezek közé tartozom Kép, pedig Ármin még mindig szopizik Kép) Holott a terhességet +3-4 kg-mal megúsztam! Na, ezt a mostanit nem nagyon fogom, de lehet, hogy épp ezért fogyok majd szoptatáskor Kép

UTazás: hát, csak irígykedni tudok, de azt nagyon! ÚÚÚÚÚgy mennék én is!!! KépKépKép

Manócska: Westend: Pfúúújjjjj!!! Kép Viszont a gyarapodó hetek Kép

Baba neme: nekünk Ármint a 18. heti genetikai UH-n "megmondták", azt mondták, ritka, de nagyon egyértelmû, hogy fiú. (az is lett, bár azért végig megtartottuk a lánynevünket is! Kép)

Norkini! A hányás/hasmenést mostanában egy vírus is okozhatja! Mi is átestünk rajta családilag, nagyon ramaty az a 2-3 nap, míg tart, viszont szerencsére ennyi idõ alatt lefut!

Töltöttkápi: úgy látszik, titokban anyukám is olvassa a topikot, mert felhívott, hogy fõzött és hozhat-e! SZerintetek mit válaszoltam??? KépKépKép

Na, délelõttre akkor ennyi! Kép Mindenkinek csodaszép és csodaboldog napot!

Márti
14+1
márti

Sziasztok Kép

Zsuzsi írt sms-t melyben az áll, hogy meglátogatta Timicit, és a szülésig már nem jöhet haza Kép

Örülne, ha páran taliznánk benn nála. Van kedvetek?

Ami jó hír, hogy amint látjátok, Zsuzsi épségben megérkezett.

K Kép

Nekem is volt az elején feherje, amire a háziorvos írt fel antibiotikumot. A nõgyogyim pedig azt mondta, ne szedjem be. Legközelebb már nem is volt fehérje. Egyébként függ attól is, hogy hol csinálják a labort, mert a Mester utcában rendszeresen magassabb eredmények jönnek ki. Kép Úgyhogy nyugi.

myssnia

30+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Tegnap meglatogattam Timicit! Baross u.27. 1.emelet/18 a lakcime, egeszen szulesig! Mar nem akarjak hazaengedni, az unnepekre sem, tul nagy a rizikoja, hogy ha levalna a lepeny nem ernenek be idoben! Timi amugy jol van, es nem lenne ellenere, ha egy kisebb talit megszerveznenk ott a korhazban. De. 10-tol este 8-ig lehet latogatni!
Volna hozza kedvetek?
Myssnia, irtam neked ma reggel egy sms-t, de nem jelzett vissza a masina, lehet, hogy nem kaptad meg?
Zsuzsi (06 70 225 88 06)
32+2
zsuzsi74

Myssnia,
Ez egyidoben sikerult!
Kép
Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Ma bejelentkeztem december 23-ara 3D UH-ra a Hattyuhazba!KépKép Mar alig varom!Kép
A kispapa otlete volt, hogy adjunk a leendo nagyszuloknek karacsonyra egy-egy peldanyt a felvetelbol, biztos el lesznek ajulva. Es ez egy kicsit magunknak is ajandek, meg hatha kiderul, kisfiu-e vagy kislany!

Na megyek visszaolvasni, puszi:

Leszter
leszter

Sziasztok!

Hízás: a babó súlya+méhlepény+magzatvíz+sokkal több vér és egyéb folyadék. És ezek szülés után mind eltûnnek! Emlékszem, 2-3 nappal szülés után olyan vékonynak tûnt a lábam, mint egy bot! Állítólag a comb felsõ felét kell centissel mérni, az a hízás, amit ott produkál az ember lánya. Nekem már mindenesetre sosem lesz annyi, mint anyukásodásom elõtt!
Szopi alatt tényleg vigyázni kell, nekem sem jött be a fogyás. Állandóan éhes voltam, és ettem, ettem, és híztam, híztam, mire észrevettem magam, több voltam, mint a terhesség végén!Kép És milyen nehéz volt leadni!!

Maci_2!Kép
Fõnököknek sosem kell elõre szólni, fõleg terhesen! Mert mi van ha pl. éjszaka lázasodom be, és ezért reggel nem jövök dolgozóba? Tovább fog mûködni nélkülem is ez a fránya munkahely. Csak próbálunk tisztességesek lenni, és ezzel élnek sokszor vissza.

Urszila
21+2
urszila

Leszter majd írdd le milyen volt, mert szerintem mi is oda fogunk menni, talán január vége felé
Manócs
11
Manócska

Zsuzsi Kép

Megkaptam, nincs semmi gond a telcsiddel. Én mindenképp meglátogatom, még nem tudom mikor lenne jó. Késõbb még írok, és jelzek ez ügyben, mert most behavaztak munkával. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Timici! Nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, fõleg a Karácsony miatt, de ha a baba érdeke ezt kívánja... Szóval kitartás neked!

Zsuzsi!
Örülök, hogy épségben megérkeztetek. Meglátogattad már a fogorvost?

Leszter!
Várjuk az élménybeszámolót a 3D-s uh-ról. Bár én akkor 2 hétig nem leszek net közelben, de utolag el fogom olvasni.

Hízásilag: én a 19. hétig híztam azt a 6kg-ot, ami a fiamnál ugyanennyi idõsen 7kg volt. Akkor összesen 14 lett a vége, amibõl 10-et bent hagytam a kórházban, szóval egyáltalán nem volt vészes. Viszont szoptatás ide vagy oda, az a 4kg felesleg máig megmaradt sajnos.

Sziasztok
buksicica
21
buksicica

Hát nem tolongunk ma itt! Kép

Olvasgatom a Kismama magazint és valami nem világos.
Tudja valaki mi a különbség a gerinc érzéstelenítõ (epidurális) és az EDA (gerinc közeli érzéstelenítésnek mondják) között?
Vagy voltaképp semmi,csak ugyanaz mint a 3D és a 4D között....

Aki tudja segítsen
borsi1

Bocsi,lemaradt a vége: Borsi
borsi1

Sziasztok!

Franyo,
Dagadtkabat, itt rohogok rajta!Kép

Norkini,
Hogy vagy? Remelem kipihened magad az UH-ig, es a baba is pihenjen, hogy szepen tudjon ugribugrizni majd a monitoron!Kép
Amugy attol felek, ram is felugrott vagy 2-3 kilo az elmult 2(!) hetben! A doki le fogja szedni a fejemet.Kép

Snoopy,
Koszi a biztatast!Kép En is ugy gondolom, hogy valoszinuleg a huvelybol kell hogy jojjjon a cucc, meg amugy is mostansag "csak" ugy kb. heti egy alkalommal, minimalis mennyisegben (bocsi). Csak a dokibacsi is bizonytalankododtt azert, meg hat tudod a 15. heten talaltak egy hematomat (merete halistennek mar csokkent), es en annyira nyul vagyok!Kép De igerem osszeszedem a batorsagomat, es a heten igyekszem eljarni setalni is, igy "edzek" a vasarlasra.Kép

Miszike,
Orulok, hogy megkerultel!Kép

K,
Szerintem amig nem hallod a dokid velemenyet, nem kell izgulni. Lehet, hogy megismetelteti a vizsgalatot. Akkor arra figyelj, hogy kozepsugarasat gyujtsel, es mindenkepp m0sakodj meg elotte, hogy nehogy a huvelybol valami belekeveredjen, abban sok a feherje. Vagy lehet, hogy felfaztal, abbol pedig gyorsan kikezelnek. Addig is nyugi!Kép

Marti,
Koszi az infot. Ha minden ok, akkor hetvegen vasarolunk!Kép
Szerintem nagyon klassz ez az ido, jo, tenyleg hideg van, de sut a nap!Kép

Zsuzsi,
Hogy vettetek az akadalyokat az ut soran?Kép Orulok, hogy itthonrol is sikerult valahogy netezned!
Timicihez nagyon szivesen bemennek, de inkabb nem merek. Egyebkent hogy viseli a korhazat? Remelem nincs nagyon letorve, szegenyke, hat a karacsonyt benntolteni, haaat, nem irigylem...Kép De az mindenesetre megnyugtato, hogy jol van es a baba is biztonsagban van, ha levalna a lepeny. De nem fog, csak mjad a legvegen. DRUKKKKK!!!Kép

Manocska, Buksicica,
Igerem mindenrol beszamolok!Kép

Gomboc,
Hol vagy????

Puszi mindenkinek:

Leszter
22+6
leszter

Borsi,

Ez a ketto ugyanaz, a spinalis erzestelenites viszont mas. Tegnap Myssnia ajanlotta ezt a linket:

[url=http://www.netacademia.net/mick/piglet/babasmamas/babamama.html" TARGET="_top]http://www.netacademia.net/mick/piglet/babasmamas/babamama.html[/url]

itt tudsz errol olvasgatni.
Cserebe felvilagositanal a 3D-4D kozti kulonbsegrol?Kép Valami olyat olvastam, hogy a 4D mozgokepet ad, a 3D allot. Ez tenyleg igy van?

Leszter
22+6
leszter

Leszter,
Kinyomtattam a Mamaboltok listáját, erre pont bejött a fõnököm, és kivette a nyomtatóból.
Akkor lehet, hogy lebuktam, mert idebent nem tudják a babót, csak az esküvõt:o((((((((((((
na, most parázhatok:o)))))))))))
Manócska
11
Manócska

Sziasztok!

Mi tortent, 3 oraja senki nem irt egy szot sem? Vagy valami gaz van a rendszerrel?

Leszter
22+6
leszter

Na, én itt vagyok, csak mostanra sikerült végigolvasni a délelôtti termést. Délután mindenki mást csinál, és mindig egyedül vagyok, ez a délutános muszak hátránya...
Délelôtt megint bevásárlókörutaztam, most már csak kb. 1/4-e van hátra a megvennivalóknak, de jó!!!! KépKépKép

Szegény Timici, sajnálom nagyon, karácsonykor kórházban... brrr.... Én is mennék meglátogatni, de nem tudom biztosra ígérni.

Gombóc, mi van veled?

Miszike, jó, hogy elôkerültél, már aggódtunk! Kép

Manócska, hát ez gáz! Kép De azért nem akkora! Elôbb-utóbb úgyis megtudják, így legalább nem kell a fônököd elé járulni, hogy "vallomást tegyél". Kép
Szombaton majd gondolunk rád! És nem baj, ha elpityeredsz. Kép
Ja, az a Westend-sztori elég durva!

Vercsi! Engem egy kicsit megijesztettél, bár vesegörcsöm még sosem volt...

Zsuzsi!
De jó, hogy épségben hazaértetek! Ha tudsz, gyere azért néha netezni!

Leszter, majd én is várom a beszámolót a 3D-UH-ról!

Nekem is van egy bevásárlóközpontos sztorim, de ez teljesen pozitív, azért is írom le, hogy ilyen is van. Ma az Árkádban jártam az Örs vezér terén. Vécére akartam menni, hát nem tudom, úgy tunik, csak a földszinten van vécé, minden emeleten ki volt írva, hogy vécé a földszinten. Igen ám, de ott meg legalább tíz nô állt sorban, hogy bejusson. Hát, nagy örömmel beálltam én is a sor végére, eszembe nem jutott, hogy elôre kéredzkedjek. A takarítónô meglátta a pocimat, és szólt, hogy jöjjek, kinyitotta nekem a mozgássérültek számára fenntartott vécét, és mivel azt nem lehet bezárni, mondta, hogy majd ô vigyáz, hogy rám ne nyissák. Annyira jólesett a kedvessége, hát ilyen is van!

No megyek, pusz mindenkinek!
Franyo
29
franyo

Sziasztok!!

Lanyooook Gyonyoruu volt a 3D!!! Kép Igaz a doki aki csinalta az ido tobb mint felet telefonalassal toltotte...de meg igy is tobbet lattunk mint eddig! Szoval ugy nez ki,hogy leanyzonk lesz! Kép Kép Kép De egy lany ,hogy rughat ekkorakat??? Kép

Amugy kicsit jobban vagyok, remelem ma kialszom magam ejszaka, es holnapra kutyabajom! Szerencsere ez nem a virus, hanem csak sima gyomorrontas.

Bocsi,most ennyire vagyok kepes. Holnap visszaolvasok.

Sziasztok
Norkini + leanyzoja
29+3
norkini

Sziasztok Lányok!

Milyen ez a 3D-s ultrahang? Írjatok részlatas beszámolót , én semmit sem tudok róla:-(((

Docika
( hátha ott meglátnám a nemét? )

Nem akarok senkit lebeszélni Afrikáról , bárcsak én is elutazhatnék valahová délre, de azért tényleg jobb, ha az ember vigyáz a kajákra, és fõleg az italra! Sajnos nekem elég kényes a gyomrom, ezért van ez a nagy elõvigyázatosság. Bár a tehesség alatt nem hánytam egyszer sem:-)))))
docika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?