A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi :) Jaj, most olvasom csak, hogy Te is beteg vagy :( :( Bulást az egész családnak!! Gondolom, nem ilyen közös családi progira vágytál... sok ++++ Nektek!!! Mivel kúráljátok a bacikat?

Curse :) Gratula a híres csajodhoz!! Adél-kupa rulez :D :D

Indi :) Elkézelem, ahogy próbálod elaltatni, Dominó meg ezerrel röhög a mondókákon :lol: :lol: Hát hiába, nagy hatással vagy a fiadra :wink:

Nukada :) Ezek a beste kölkök, hogy megvezettek :lol:

Szrek :) Gyurmázó Ábel :lol: a banán így fejleszti a kézügyességet? :lol:

Rylie :) Jaj, szegény Te :( Kitartást és sok ++++ Neked is!!! Homeos szert nem ismerek erre (de majd jönnek a nálam okosabbak), nekem a szül utáni legelső volt ilyen brutál-erős, akkor a doki Ergam cseppet írt fel, egy napig szedtem csak (mert az volt ráírva, hogy nem tesz jót a tejcsitermelődésnek és B. még csak szopott), de így is használt (ez vmilyen vérérösszehúzó szer).
denizsa

Judit :) Jó volt, amit írtál és nagyon hasznos is :) Én csak azt éreztem, hgoy egy evés maitt kétségbeesett anyukának éhező babát emlegetni nem a legjobb pillanat - de magamból indultam csak ki :lol:

pusz, megyünk sétálni.

indianyo

Deni: hát ezen lepődtem meg én is, hogy nekem ez nem az első havim a szülés óta, és azelőtt sose volt iylen :roll: de ha van ilyen csepp akkor már ezzel megnyugtattál, mert nekem rögtön az eü kaparás jutott eszembe ami Anyunak is volt nemrég hasonló okok miatt csak ő a klimax miatt vérzett sokat :(

R
rylie

Deni,
én oscillot szedek, Zsolo meg Hepar Sulphurt a mandulájára. B már jobban van, sokkal, itt rakoncátlankodik :)
de ezt azért nem felejtem el a sogornömnek....
fibi

Rylie,
eü kaparás, ne gondolj még arra!! :roll:
és babanyet bálban benne vagyok, bár én nem érzem jol magam báli ruhában. mehetek farmerben? :lol:
fibi

Fibi: farmerban túl könnyű lenne bowlingoznod :) bár neked van saját golyód most a pocakodba rejtve..szal lehet, hogy nem kéne pluszba emelgetned :o

Ezt most ajánlotta a barátném, ők már csak ilyet isznak nem bóti Hey-hot meg ilyesmit. Azt mondja nagyon finom, egy volt kolleganőm forgalmazza. Ha megjön a fizu mi kipróbáljuk a bodzát azt ajánlja kismamiknak :)
www.almit.hu

Jééé nem sírva ébredt a ded hanem gagyarászik :roll: :P
mék

Rylie
rylie

Rylie,
ismerem ezt a lét, nagyon fini, anyosnál iszunk ilyet :)
fibi

Rylie,
én dokinőtől Ergam cseppet kaptam az erős vérzésre (előtte 3hétig vérzés; kiderült, hogy csak egyik hormon indult be a szülés után, arra Norcolutot kaptam, a rendezett ciklusban a túl erős vérzésre meg ezt az Ergamot - vényköteles sajna. megvan még, de nem azért nem adom, mert nemadom, hanem mert ezzel a vérzés izével jobb a dokihoz fordulni :( )
kaparás csak akkorra volt kilátásba helyezve nekem ha a gyógyszer nem tesz rendbe
ja és nekem se az első volt a szülés után - egyszerűen nem lökődött le sosem eléggé a nyálkahártya :?
hívd a dokit; én savoyából hívtam, hogy itt állok a tócsa közepén, mi a teendő.....(enyhe anémiás tünetekkel...)

Kép

Kép

:D
szrekuc

sziasztok,
újra itthon!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
most nem szeretnék nagyon szentimentális lenni, de NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK a telefont, sms-t és mindent, NAGYON JÓL ESETT!!!!!!!!!!!!!
velünk minden rendben, fiúk elmentek ebédet venni, addig csend van...
tök jó itthon lenni, látszik, h csak fiúk voltak itt az elmúlt pár napban...mindenhol szemét, meg kaja hegyek....mint egy kolesz szobában!!!!!!!!!!!!!

de olyan édesek voltak, hmmm...

szóval, most olvasok, valszeg tudok rólam mindent, nem is irom.
De mégegyszer, nagyon aranyosak voltatok/vagytok!!!!!!
köszönöm!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

SZIA ZSAN! :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rylie :) Ne egyből a legrosszabbra gondolj! És Anyukád miért nem ment végül gyógypedikűröshöz? Annyira még nem gázos a helyzet vagy inkább csak benned bízik? És jól hangzik ez a lé, főleg mert nem sűrítményből van visszahigítva :)

Fibi :) Hát igen, emlékezetesre sikerült a "pihentető" hétvégétek... :( De jó, hogy Bálintod ilyen gyorsan javul!! :D már csak Nektek kéne! Ma jött anyósom B-hez, és amint bejött, elkezdett orrotfújni... kicsit morcin nézhettem rá, mert gyorsan mondta, hogy csak a hidegtől van. Hát melegen ajánlom neki, hogy így legyen... :?
denizsa

Zsan :D :D :D :D :D de jó, hogy itthon!!!!!!!!!!!!!
Bár sokmindent tudunk, azért csak mesélj!! A szemét- és kajahegyeket meg hagyd a fiúkra! :wink:
denizsa

Szia Zsanci! Pihenj, töltődj, olvass :)

Fibi :) Remélem, mondtad is a sógornődnek, hgoy csókoltatja a család :evil: Mi innen mindenképpen :twisted:

indianyo

HIHHHETETLEN újra délutáni alszik a kölköm :D :D :D :D :D
pedig már én voltam a Mujer al borde de attaque de nervios... :roll:

Zsanci, szuper, hogy újra itt :D :D

Neet, köszi, hogy felhívtad a figyelmem a leesésgátló hátrányaira. Istinél egyértelműen nem lenne jó ötlet :? most egy szivacs van odatolva a kiságya elé, ha netán lependerülne.

Tinu, semmi baj, lazíts, minden rendben lesz! Istók az első időkben simán 4-5 órákat is aludt egyhuzamban, és nem nagyon érdekelte az evés. Aztán pár nap után belejött, és átállt a 2,5 óránkénti táplálkozásra. Szóval ez is - mint minden a gyerekek körül - állati gyorsan változik. meglásd, Tündi holnap majd le se akar csatlakozni a ciciről :D és olyan gyönyörű kislány, igazi kis rózsabimbó :D :D :D

Istinél is volt szárazság, most is van (fűtésszezon, száraz levegő, a víz is szárítja stb), de kenni külön nem kentük. Viszont sokáig a vízben próbáltuk bekenni a fürdetőkrémmel (unguentum non-ionic nyavalya), és csodálkoztunk, hogy nem ment, és csak undok darabokban úszott a víz színén :lol: aztán itt felvilágosított valaki, hogy előbb kell szárazon bekenni a dedet, aztán betenni a vízbe :wink:
és ha már olaj, mi sem használtunk babaolajat, nem sok természetes dolog van benne, és ilyenkor még olyan tökéletes a kis bőrük, kár elrontani :) szóval tiszta mandulaolajat használtam, ha kellett (bioboltban mindenhol van, párszáz ft), de a doki is felírt volna gyógyszertári tiszta napraforgóolajat - aztán később itt hallottam, hogy a Vénuszt öntögetik át a patikusok :shock:

votiv 8)
votiv

Szrekuc, ha nincs sérülés, az Arnica 30-as akkor is jó általános regenerációra, és/vagy a Bellis Perennis 30-as is, ez segít a kismedencének hamar helyrejönni :)

Rylie, az én szülés utáni első menzeszem is jóval több is meg fájósabb is volt, de azért nem ennyire durva, mint ahogy Te írod. Tényleg megnyugtatóbb lenne a dokihoz fordulni.

Szia Judit! Te nagyfiad mennyi idős? és mi a neve? bocs, ha már írtad :)

basszus a legjobb barátnőm férjhez megy :D azonnal igent mondott, most meg tele a gatyája, én meg pátyolgathatom :lol:

Viperabál: van jó és rossz oldala is :) bár nekünk félig-meddig munka, azért nagy öröm ha végre kikapcsolódhatunk együtt apafejjel, és ez ráadásul egy nagyon romantikus helyszín, ilyenkor bebarangoljuk az egész Házat, tánctermeket és sűllyesztőket, színpadi lifteket fedezünk fel, és keressük a Fantomot :wink:
és a tánc is egészen más, ha egy egész nagy zenekar húzza ott helyben :) a puccos vendégseregen meg jókat lehet derülni :)
egyébként a kaja rendszeresen csalódás, bármelyikőtök ezerszer finomabbat főz, ez biztos!
engem eddig az sem zavart, hogy a legolcsóbb konfekció alkalmi-ruhában vagyok, a cipőm meg jobb, hogy nem is látszik, így is jól tudtam érezni magam, de azért most igazi királykisasszony-fíling lesz saját ruhában :D

votiv 8)
votiv

Szrek: köszi az infót tőled is! Viszont meg tudnád adni a dokinénink számát (mert ezek szerint neked megvan, nekem meg nincs és az asszisztensével nem akarom ezt megtárgyalni)

ZSanci: éljen! Újra otthon! Kupi le van magasról ejtve! Ne foglalkozz vele!

Deni: Anyu épp olyan fosós az orvosos témáktól mint én..szal először házilag próbáljuk orvosolni a témát, aztán ha nem megy akkor megyünk dokihoz ;)

Votiv: én még sosem voltam az Operaházban... :oops: :oops: illetve, de egyszer pocakosan arra sétáltunk és nagyon kellett pisilnem és bekuncsorogtam a klotyóra gyorsan bekukkantottam a nézőtérre is - nagyon szép épület!! csak valahogy eddig kimaradt.. 8)

Rylie
rylie

Szrekuc!
bármi tipp jöhet püben :)

Barbi!
1 vizsgádhoz drukkolok!

NeeT!
igenis baromi művelt, aki tud logaritmust számolni :D
Ikea linket köszi!

Curse!
molinó is rulez!

Tinu!
gondolom válaszoltak már sokan a kiszáradásos sztoridra :), de ne félj! tapintsd meg a gyermek kutacsát! ha nagyon-nagyon be van esve, akkor jelenti, hogy itatni kell. de ez igen ritka! felébreszteni meg... hát,ha téged megnyugtat :). de annyit eszik, hidd el, amennyi kell neki. van minden nap kaki, meg 6 pisis pelus? mert ha igen, minden okaj!

HELP!
nem tud valaki pár hónapra kölcsönadni egy szobaantennát? történt ugyanis, hogy lemondtuk a tévét, mert kiderült, hogy a lakásban jött egy "vad" csatornán :) pár adó. aztán most megszüntették, és a férjem közölte, hogy olyan biztos volt a dolgában, hogy a korábbi előfizetésünket nem szünelteltette, hanem véglegesen lemondta, így csak a belépési díj újbóli megfizetése mellett lehetne tévé. én meg néha azért nézném a híreket, és egyéb hasonlókat. :( ha valaki tudna kölcsönbe adni egy szobaantennát, nagyon megköszönném!

ancsipancsi

Babanetes bál: topis anyákat is beengedtek? :wink:

indianyo

Votiv!

Fiam 4 múlt októberben. Zolinak hívják.

Amúgy most gondban vagyok vele, mert kitalálta, hogy a farsangon ő mégsem repülő bocs szeretne lenni, hanem dínó. Most keresem a szabásmintát a neten, találtam is, kérdés, hogy farsang előtt egy nappal nem gondolja-e meg magát, mint tavaly. :roll:

Megvarrtam neki a hajóskapitány jelmezt, erre farsang előtt egy nappal kitalálta, hogy ő inkább vadász szeretne lenni. :shock:

Judit

Judit
">
judit1974

Tud valamelyikőtök segíteni, hogy nekem is olyan szépen látszódjon a vonalzóm, mint Nektek?

Judit
">
judit1974

Zsan,
sziaaaaa!!!!! :D már hiányoztál :D jol vagy, minden oké, milyen tanáccsal eresztettek szélnek a dokik? :)
fibi

Zsanci!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
Üdv otthon-itthon!!!! :D De jó, hogy kiengedtek! És mi van most Veled? Csak annyit tudunk, hogy a lepény helyrecsúszott!
kupit meg magasról......

Judit!
Üdv itt!!! :D

Tinu!
No para!!!!!!! Tök jól csinálod! Amit leírtál az alapján bőven eszik eleget Tündéd! Nagoyn hamar bele fogsz jönni! És Indinek nagyon igaza van, a védőnő nem mindig ad érdemi segítséget....hmmm....
Egyébként annyira különböznek a babák! Bazsóm kb másfél óráig szopizott, Pannának elég akár negyed óra is! És engem is paráztattak a kórházban, hoögy figyeljem, nem-e aluszékony! Én meg mondom nekik kétségbeesve, hogy de igen! Ők kérdik, miért mennyit aludt eghuzamban. Mondom: 2 és fél órát!!!!!!!!!!!! Erre persze röhögtek :lol: :lol: :lol: Akkor aluszékony, ha 5-6 órát alszik egyben..... Mondtam nekik, hogy engem a fiam annyira hozzászoktatott a rossz alváshoz, hogy a 2 és fél óra is bazi sok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Fibi!
Gyógyuljatok!!!!! Sógornőd :twisted: :twisted: :twisted:

Bál: Én imádok báliruhában lenni, kifestve meg minden, de nekem akkora csalódás lenne, hogy megérkezek egy bálba, ott meg a petróleumlámpát játszák :roll: Legalábis a szilveszteri OB-ról ezt játszották be a Híradóba....... Tényleg, Votiv! Ott mindenki keringőzik, meg ilyesmi??? Mert az klasz lehet..... És gyönyörű leszel, annyira kiváncsi vagyok a ruhádra!!!!

Curse!
Adél-kupa :D
zuzmo1

repülőtartás nálunk is nagy sláger :D

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz,
igeeen, pont miattatok kérdeztem Tinutol a repülötartást, mert láttam hogy Tomi ugy tartja Pannát szopi után :) és elöjöttek az emlékek :wink: :D :D
fibi

sziasztok megint,

próbáltam mindent elolvasni, de nem sok sikerrel jártam...

szivesen mesélek, de eléggé nem összeszedett az egész...
nem is tudom hol kezdjem...
sok dokival megismerkedtem, a legtöbbel nincs is semmi bajom...akik különösen nagyon kedvesek voltak, az a BÁLINT BALÁZS és a BARNA ISTVÁN...
tényleg a legtöbb kedves és türelmese volt, ami kicsit aggasztott,h senki nem tudott semmit, én mindig azt hittem, h jövök haza, aztán mégsem.
Naponta 4x szúrtak, egyszer meg vért vettek, ezek nem voltak jók, főleg,h szuri után jött a "lazulás", de ez azzal járt,h erősen dobogott a szivem, ami eleinte tényleg nagyon félelmetes volt, de megszokható...ami rossz volt, a kéz és lábremegés...olyan voltam, mint egy SM-es. szörnyű lehet nekik... :(
Az igazán szörnyű dokik elkerültek, olyan volt az egész mint egy motel, ahol a reggeli mellé jár a szuri is... :lol:
Nővérkékről "csak" annyit,h MINDEGYIK VÉGTELENÜL KEDVES volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nekik tényleg HÁLÁS vagyok!
egy kétszemélyes szobában voltunk, kb olyan, mint a szülészeten, talán kicsit tágasabb a szoba, és volt hatalmas erkélye, ahová sokszor kimenekültem, mikor nagyon magam alá kerültem....

minden nap jöttek a szobába "szobatársnak"az ambuláns műtétekre jövők...elég gáz volt, én azért feküldtem bent,h nehogy vmi baja legyen a babámnak, ők meg azért, h nehogy megszülessenek... :cry:
volt olyan lány, akinek meghalt a babája, nagyon sajnáltam, irtó kedves volt, de sajna nem emlékszem a nevére, és két nappal később megint ott volt, sirt, mert görcsölt, és valszeg vakbele volt...de nem sikerült megtalálnom, pedig szerettem volna tudni, h mi van vele... :cry: :cry:
aztán jöttek a többiek, vki bejött, köszönt és megkérdezte,h hol tud cigizni...mindezt még babával a hasában...
és utsó előtti nap jött a döbbenet, én mindig hittem abban, h egy nő, bár elveteti a gyerekét, sosem sportból teszi ezt, és bizony jól megszenvedi egy életen át...
és hát jött egy lány...nem is tudom leirni...mesélte, h neki ez már nem az első, nem a másokdik, és nem is a harmadik...és, h ez igy van, összejött, nem kell, elvetet...
szóval Gabi, megkövetlek, annak idején sokat beszéltünk erről, bár REMÉLEM,h vhol ott nagyon bent, neki is fáj ez az egész, mert azért mondta,h sokáig tanakodtak, h a mostani babát megtartsák e...pár órával később már mutatta, h milyen lapos a hasa, stb...
ja, és ami még érdekes...itt nem altatnak, csak kábitanak...ennek nem tom,h mi oka van, talán az is benne lehet,h jól az emlékezetébe vésse (???) a csaj,h miről is szól ez az egész...szóval, kábitanak, ami arra elég,h ne mozogj, de mindent érzel, és FÁJ...de nem tudsz szólni...
hm...ezt sem tartom igazán emberi megoldásnak, és remélem, h itt nem vmi büntetés végett megy igy a dolog,hanem most már ez a "szokás"...mert ezt a fájdalmat az is átélte, aki 3 hétig hordott halott babát a hasában, és nem vették észre neki... :?

gondolom, aki volt már kórházban sokat, az átélte ezt az érzelmi hullámzást, mert nálam nagyon erős volt...egyrész örültem,h nyugi van, csönd, tudok feküdni anélkül,h vki hirtelen rámugrana, másrészt hiányzott a család (férj,gyerekek, többi család NEM hiányozott) és ettől olyan anyátlan lettem...a legmélyebb pokolból kerültem a Mennyországba egyik percről a másikra, bár az elkeseredésből kikeveredni volt a legnehezebb. És ez meg azért volt, mert senki semmit nem mondott, volt,h azt éreztem, a SEMMIÉRT vagyok ott, IGAZÁN beteg emberek elől veszem el a helyet, hiszen semmi bajom, máskor meg kétségbeestem,h mi lesz,ha nem marad abba a görcsölés, és meg kell szülöm egy 21 hetes babát, aki biztos,h belehalna ebbe...
aztán jött a segitségem, akinek nagyon hálás vagyok, meg persze már ég a fejem, mert minden hülyességgel hivogatom, de ő legalább elment, és megnézte, h mi a bajom, és akkor derült ki,h kezdett kinyilni a méhszáj, viszont a lepény a lehető legjobb helyen van, ami azt jelenti, h az nem is volt rossz helyen soha, csak valszeg az sztk-ban szarabb az uh, igy félre nézték...Szóval, a szülésznő egy fél mondattal helyre tudott rakni, ami egy fél napra is rendbe tett, aztán kezdődött minden előlről...
most itthon kicsit megint elkezdtem pánikolni, de próbálom magam összeszedni, mert ez máshogy nem fog menni....

és még folytathatnám, mert rengeteg "élmény" ért, de nem untatlak titeket, igy is eléggé szófosóssá lett ez az iromány, ezért bocsi...

:oops:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ja, és semmit tanácsot nem kaptam, azt sem tudom feküdjek e, vagy ülhetek, vezethetek e autót, vagy sem, fürdés vagy tusolás...stb...
és arról volt szó,h kapok gyógyszert, persze nem kaptam, és hát azt mondták nem is kell...
Gabi szerint fura,h 4 nap Bricanyl után hazaengedtek napi 3x2 magne b6-tal, főleg,h arról volt szó,h kapok gyógyszert, de hát igy jár az, akinek nincs dokija, nem baj, tanultam az esetből... :roll:

most már tényleg csak a naplómnak sirok, jó???? :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci,
Ne gondolj ilyen rossz dolgokra és ne ess kétségbe. Csak pozítiv dolgokra gondolj, pl. hogy van két csodaszép gyereked és egy nagyon szerető férjed.
Egyébként engem sem engedtek el tanácsokkal, csak a zárójelentésen volt rajta h pihennem kell. A gyógyszert is a doki írta fel, miután visszamentem hozzá a kórház után.
Viszont ez a kábításos dolog :shock: Nekem most már lassan két éve volt egy vetélésem és ha engem is csak kábítottak volna..... Arról már nem is beszélve h az akkori orvosom szúrta el az egészet, hiába mondtam h görcsölök, vérzek, már túl késő lett ahhoz h megmentsék és ezért mérhetetlen haragott éreztem. :evil: Na mindegy nem is mondok semmi többet!
Jó, hogy újra vagy Zsanci!!! Pihenj sokat!!! :D Mindjárt fel is teszek neked egy vicces linket :D

Kép Kép
curse

Kép Kép
curse

Na, MOST van meg a vizsgám. :D :D :D
Este a többit, éljen Zsanci!!!
És lányom vízhólyagja magától kifakadt, az ujján volt és nem kicsi.
Csudaszép ez a nap! :D
neet
neet

Zsanci :) sírjál nekünk, a napló nem válaszol :wink:

indianyo

Úgy emlékszem, hogy azért csak kábítanak, mert a méh altatásban másként viselkedik - talán az összehúzódásokat elkerülendő? Nem esküszöm meg, majd házi biológus Reccánk megmondja.

Neet :) Akkor msot egy kávéval koccintok a görbe jegy egészségére :lol:

indianyo

Zsanci,
jo volt olvasni az élményeidet, sokmindenen keresztülmentél... és nyugodtan irj, jo? :) Gabi tényleg egy tündér, de a dokik erre miért nem jöttek rá? :roll: találtál már uj orvost?????
és igen, érzelmi hullámzás ismerös....

Neet,
gratula!!!!

Ancsi,
én tudok kölcsönadni szobaantennát, lent van a pincénkben a nem használatos tévé mellett... csak nem tudom, hogy juttatom el Hozzád..... bár ha férjem meggyogyul, rá akarom dumálni, hogy nézzünk meg egy házat, amit keszemeltem a neten (Park utca, Camponával szemben). akkor beadhatnám valahogy :wink:
fibi

Curse,
sajna még nem tudtam megnézni, nem játsza le semmi... :cry: de majd este jön zapa és segit!!! :lol:

Indi,
akkor majd inkább priviben... :wink:

és most olvasom a régi dolgokat, és szólni akarok hozzá igy utólag... :lol:

sztem nem szabad seggre esni az itthoni szociális ellátástól, és rémisztgetni az embert a külföldivel...
én most Irországra vagyok kiképezve és ott a köv. a helyzet:

1 évig otthon lehetsz, utána rúgnak ki...ha akarod még otthon lehetsz 2 évet, és akkor ott vagy, mint itthon...
itthon 3 évig lehetsz a gyerekkel, utána "kötelesek" visszavenni, majd 1 hónap múlva szépen kirúghatnak...ha akarják, MEG FOGJÁK TALÁLNI A MÓDJÁT, h megtehessék...
szóval, uott vagy...
juttatások:
én csak a 3 gyerekes juttatásokat ismerem.
1. családi adókedvezmény, nem kevés
2. 3 gyerek után a családi pótlék 480 euro/hó
3. minden 6 év alatti gyerek után negyedévenként 250 euro/gyerek azaz, 750 euro jön nekünk...
ez az összeg JÓVAL több, mint itthon a gyed és a csp együtt!!! az árak nagyjából megegyeznek az ittenivel, tényleg egy két dolog drágább, de van, ami olcsóbb...
a fizetés, majdnem a 4xese az itteninek...
szóval, akkor most miért is olyan jóságosak itt??? :roll:
én ennek már nem dőlök be...Amerikában sem azért mennek vissza dolgozni az anyukák, mert nem jönnének ki 1 fizetésből pár évig, hanem azért mert ott IGY SZOKÁS...
és abban is van vmi,h egyáltalán nem biztos, h 3 éves korig jó otthon lenni a gyerekkel, mert ha ez igy lenne, akkor Mo-on az emberek 60% (kb) igen kiegyensúlyozott lenne lelkileg,hiszen nagyon jó kezdésben volt része... :roll:
és (ez csak saját vélemény) semmivel sem vagyunk mentálisabban kiegyensúlyozottabbak, mint amerikai embertársaink...

köszönöm,h meghallgattatok... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

vagyis kIszemeltem....
fibi

Zsan,
egyszerre irtunk :lol:
és szomoru lennék, ha tényleg elmennél/elmennétek Irországba :cry:
fibi

Zsanci, szia!
MOst inkább pihenj, és ha kell, írj nekünk, INdinek igaza van, a napló nem válaszol :wink:

Neet, akkor most már izzik az a buli? :wink:

Tinu, lazíts! Lányok már mindent elmondtak! :wink:

Fibi, megéri, hogy a sogórnődnek nem felejted el, hogy tőle kaptátok el a baciáradatot? :roll: Nem hiszem, hogy érdemes... :wink:
zanza

Fibi,
doki, aki felvett tudta,,h mi a bajom, mert ő állapitotta meg, és irta rá a papiromra, csak az épp ügyeletesek nem vették a fáradtságot, h megnézzék... :roll: ők csak annyit tudtak, amit én elmondtam nekik, de azt én sem tudtam,h mitől vérzek...próbáltam mindenkitől kérdezni, de vki a frontra fogta, a szongráfus szerint a sok magzatviz miatt lehetett, aztán kiderült...
Gabi nézte meg...
és azt irtam,h más van a zárójelentésemen, mint amiért bent voltam...valszeg összekeverhettek vkivel, mondjuk annyira nem nyúltak mellé, mert igy is, úgy is Bricanylt kaptam, de nem az van rajta,h vérzéssel mentem be,hanem az, h görcsöl a jobb oldalam... :roll: és én meg szaladtam, h szóljak, és pont jött a BB és ő most is olyan kedves volt, mondta,h hát igen, tényleg jó volna ráirni, de az még legalább plusz másfél óra, úgyhogy maradtunk ennél a verziónál... és mondta,h reméli, h csak szülésnél találkozunk...

de pusztuljak el, ha még panaszkodom, mert nem tudom elégszer mondani,h NAGYON RENDES ÉS SEGITŐKÉSZ VOLT MINDENKI, és én minden viziten elmondtam,h VÉRZÉSSEL kerültem be, tehát azért csak tudtak róla... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zanza,
nem vagyok én haragtarto tipus :wink: csak kissé rosszul érintett, hogy az egész család lebetegedett....
fibi

ugye jöhet a következő adag panasz????????????

Bnek hirtelen felszökött a láza, 39 és emelkedik...
Igi meg zokog, h nem kap cicit...
anya meg maradjon nyugodt és gondoljon vmi szépre...

minnyá visszafutok a Hba...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jaj, szegény B :(
és Igi jol viselte az anya és cicinélküliséget ? és most ujra kéri? :roll:
fibi

Nekem teccik ez az Írország :)

Zanza :) Mizujs a csajoddal? És veled? Munka? Szegény Gigit jól megvárakoztatjuk!

Az én fiam közölte velem, hogy túl sok a a szabadidőm, úgyhogy mostantól a fürdőkádban kizárólag állva hajlandó pancsolni... Lassan én is kezdek vágyakozva visszagondolni a szuszogó csomagra, akit letett az ember maga mellé az ágyra és úgy maradt :lol:

Kedd 11 KUSZA nekünk jó, onnan elugrunk fonalért (de előző nap telefonálok a boltba :mrgreen:) és akkor nem babacsokival jövünk, hanem kötős kenguruzunk. KB. 11-től 2-ig ráérünk, akkor még mindig belefér a fonalazás. Vagy jó még úgy fél 1-től 3-ig is és akkor előtte megyünk fonalért.

Lindi :) Most már neked szurkolunk, gyere mesélj!

ÉS most kapcsoltam, hogy Vince nap volt a minap, akkor innen csókolom Vincsenzót és Ficánkát és Vincét és Blaye-t is az ikerbabákkal - vajon hogy vannak?

Pirus se írt már egy éve, pedig mostanában volt a "pici" fiú szülinapja.

indianyo

Megírtam a szüléstörténetemet. Mindjárt ide is kopizom. Aztán utána megírom a kórházit is - azt külön, mert bennem is nagyon külön van...

17-én, szerdán délelőtt NST-re mentem. Ekkor hivatalosan két nap túlhordásban voltam, de mivel semmit nem éreztem, már a pénteki NST-re készültem lelkileg. Az NST semmi fájást nem mutatott, úgyhogy a szülésznővel már azt is megbeszéltük, hogy valószínűleg pénteken jövök legközelebb, de azért menjek át a doktornőhöz, még megvizsgál. A dokinő először UH-ot csináltatott, ahol a szonográfus azt mondta, a baba még nagyon jól érzi bent magát – magzatvíz normális mennyiségű, méhlepény II-III-as, de legyen inkább III-as. Aztán megkérdezte, érdekel-e a becsült súlya. Persze érdekelt, mert eddig még nem mondták soha. 3400 gr-ra becsülték és nekem virult a fejem, hogy milyen jó. Aztán jött a vizsgálat. Hát kiderült, hogy bő egy ujjnyi a méhszájam, érett a szülésre, a baba feje nagyon is lent van, úgyhogy hiába nincs fájás, még ma szülünk. Menjek szépen haza, pakoljam a bőröndöt és még kora délután érjek vissza a kórházba. A doki még jól megturkált és mondta, hogy szerinte jönni is fognak a fájások. Szépen hazabuszoztunk, és elkezdtünk pakolni. Kb. akkor kezdtem el érezni már valami fájásszerűségeket, mikor indultunk vissza. De semmi komoly és inkább már örültem, hogy végre érzek VALAMIT! BKV-val mentünk be, mert hát ugye ráérünk… Kb. fél 3 körül értünk be, egy kis ügyintézés, miegymás, aztán jött a vizsgálat. Na vizsgálat közben aztán elment a magzatvíz. És kértem beöntést, bár nem lett volna kötelező. Utána elkezdtek erősödni a fájások és a férjem beöltözött, átmentünk az alternatív szobába. Mielőtt átmentünk volna, ránéztem az órámra, akkor volt ¾ 4. A szülésznő szépen megengedte a kádba a meleg vizet és én belezuttyantam. Igen, ott bent a vízben azért már rájöttem, milyen is az igazi fájás. :) A férjem odaült mellém a sámlira, a szülésznő is az ágyra és biztattak, hogy jól csinálom. Itt még emlékeztem rá, hogyan is kell lélegezni. :) Egy órát töltöttem a vízben, amikor a szülésznő mondta, hogy akkor kiszállhatok a kádból és megnézi, hol tartunk. De akkor már azért éreztem egy-két tolófájásszerűséget is. A vízből nem volt olyan jó kiszállni, egy kicsit felfeküdtem a franciaágyra, amíg – gondolom – előkészítették a szülőszobát, de az a pár perc már elég fájdalmas volt. A szülésznő megvizsgált és mondta, hogy jól van, mehetünk is a szülőszobába. Igazából hihetetlen volt az egész, olyan gyorsan történt. Nem gondoltam volna, hogy akkor ennyi volt a vajúdás… Utána felmásztam a szülőágyra, jött a doktornő is és átállították nekem ülősre. A doktornő mondta, támasszam a lábam a derekára, a másikat pedig a szülésznőére. Ez tényleg kényelmes volt. Két kezemmel meg erősen markoltam a szülőszék oldalát. A férjem meg a fejemnél állt és tök jókat mondott. Most is, ahogy visszagondolok rá, teljesen meghatódok, mert annyira jó volt az egész. Biztattak, mondták, hogy mit csináljak, ha nem egészen voltam képben, akkor a férjem segített (pl. a fejemet előre hajtani – ezt az irányt nem voltam képes betájolni akkor :)). Kb. 4-5 tolófájás volt, amiben a legnehezebb az volt, mikor a gátvédelem miatt a végén vissza kellett fognom magam és „elfújni a gyertyát”, meg hogy nem lehetett hangot adni, pedig belőlem az jött. A férjem hangján hallottam a lelkesültséget, mikor mondta, hogy már látja a fejét! Ez is olyan gyorsan történt, hihetetlen! 17.26 volt, mikor végül kibújt a kislányom. Ahogy kisuttyant, a magzatvíz jól szétspriccelt, a doktornő nem is tudott elég gyorsan félreugrani, úgyhogy kapott egy adagot. :) Még észhez sem tértem, és már ott feküdt a mellkasomon a kiscsaj. Olyan meleg volt és rögtön sírt. Gyöngéd születés ide, gyöngéd születés oda, én boldog voltam, hogy sír és biztos voltam benne, hogy nem azért, mert rossz neki. Tündi a nagy születés után le is pisilte, kakilta a hasamat, úgyhogy jelezte, részéről elvégezte a dolgát. :) 3250 g-mal született és 56 centivel. Aztán elvitték fürdetni, engem meg egy kicsit megstoppoltak, bár nem volt nagy sérülés lent, nem is kell varratszedés, állítólag majd kidolgozódik. Tényleg volt méhtisztogatás is, az kellemetlen volt. Ja, meg a méhlepény is megszületett, de már nem is emlékszem mikor – nyilván még a stoppolás előtt. :) A doktornő jól megnyomta a hasam és már ki is pottyant. Meg is tekintettük, a férjem csinált róla fényképet is. :) Szóval az egész annyira professzionális volt, egyszerű és gyors. Teljes mértékben elégedett vagyok a szülésznőmmel is és a doktornővel is. Kedvesek voltak, szakszerűek, gyorsak, szinte alig bírtam követni az eseményeket. Folyamatosan dicsértek, hogy milyen ügyes voltam és hogy úgy mentek a dolgok, mint a nagy könyvben. Ez maradt meg bennem, hogy milyen elégedettek ők is az egésszel és nekem is mennyire egyszerűnek tűnt minden. Úgy éreztem, hogy nem is én szültem, hanem valahogy történtek a dolgok, amelyen átsegítettek ők és Tündi pedig csinálta a dolgát, megszületett.
Aztán visszamentünk az alternatívba és ott a szülésznőm segített mellre tenni a kiscsajt. Akkor még minden olyan egyszerűnek tűnt, Tündi szétszívta a bal mellemet. :) Egyetlen bajom az volt, hogy talán ha 1 órát tölthettünk ott és már mennünk is kellett. Na ez is gyors volt. Férjem el, gyerek el, engem meg áttoltak egy kórterembe. Az eufória persze maradt még egy ideig, de a következő 3-4 nap már nagyon másról szólt. :(

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Sajnos rossz a gépünk, így lehet, hogy ezt sem sikerül elküldenem!:( Tegnap egy litániát írtam és kivételesen mindenre reagáltam, erre elszállt az egész! :evil:

Zsanci!

Örülök, hogy rendben vagy! Remélem Borisznál nem lesz komoly a láz!:( Próbáld amennyire lehet lájtosra venni a dolgokat! Pl. a kupit hagyd a francba, majd lesz vele valami!:)

Tinu!

Mesébe illő a szüléstörténeted! Nagyon klassz, hogy csak ilyen jó élmények maradtak meg benned!:)

Den!

Dokinál minden rendben volt remélem! Nem tudtam visszaolvasni sajnos!
Kérdésedre válaszolva: Timi még köhög, én meg kifele megyek a gégegyulladásból, így jövőhéten megyünk csak bölcsibe! Még beszoktatós hét lesz, így ott leszek elvileg (majdnem) végig Timivel!
Egyébként meg fogzunk, úgy tűnik most fognak kibújni a nagyörlők! Tegnapi éjszakánk horror volt!:(
Nem tudjátok, lehet a fogzástól nyálkás a széklet? Mert Timinél 1-2 hete ilyen! :shock:

Remélem tudok még majd jönni!
ILdi
ildi76

ZSan!

NEkem rossz volt olvasni a soraidat,de azért annak örülök,hogy otthon és jobban vagytok!
B-nek bulást!

Teszek neked egy képet:
Kép
20170114224602

Juc,
húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!! De klassz!!! Mekkora már Soma, és a haja tényleg sirály!!!! :lol:
és Panna is már kész hölgy!!!! És tetszik,h összeöltöztek a másik kislánnyal! :lol:

és finom is volt a torta???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Nem tudtam "egész nap" lenni, úgyhogy most bepótolom...

Tinu:
Nagyon szép a sztori, remélem, én is hasonlókat írhatok majd...

Zsanci:
Üdv, Jobbulást!

Többiek/Mindenki:
(az érzékenyektől most kérek elnézést, de én ilyen vagyok...)
Elképzelem, ahogy egy csapat nőci, a felének poronty lóg a különböző testrészein, a másik fele félre érthetetlenül gömbölyödik, vagy is-is. Mindenki habos-babos, uszályos, rakott, abroncsos báli ruhában, és bowlingozni próbálnak. (persze tudjuk, kismamiknak nem szabad...) Két gurítás közben recepteket, homeos szereket, tapadó korongokat és szoba antennákat cserélnek...
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Tényleg bocsi, de olyan vicces ezt elképzelni és én tényleg látom ezt a lelki szemeim előtt, de főleg magamat a kék báli ruhámban, a nagy bendőkémmel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nukada

Hol is tartunk?

Kép
nukada

Zsan :) Nagyon örülök, hogy írtál! :D bár néha nehéz volt olvasni, de erről nem Te tehetsz... és nagyon jó, hogy kedvesek voltak Veled :D és remélem, hogy írsz még nekünk is, nemcsak a naplódnak! Szegény Borisznak bulást (remélem nem lesz beteg)!

Neet :) Vizsgádhoz gratula!! most már lehet :D

Fibi :) Campival szembeni ház?! Hűha! drukkolok!!!

Indi :) Most akkor a Kusza vagy a Campona lesz kedden? Tudom, hogy egymás mellett van, de azért pontosítsuk! :wink: és hogy azon belül pontosan hol is legyen a tali!?

Tinu :) Szüléssztorit köszi! :D Szuper, hogy ilyen jól ment! ügyes voltál! :D no meg persze Tündi is! :wink: :D

Ildi :) Jaj, még mindig betegek vagytok? :( Bulást Nektek!!! Kitartást a fogzáshoz is! A székletre simán kihathat a fogzás (akár hasmenést is okozhat), szóval összefügghet a kettő! Hajrá őrlők! Nálunk szerencsére minden rendben, nem lehet egy szavam sem :)

Johi puszil mindenkit, csak nincs ideje jönni, ők is betegek voltak, aztán meg a hivatalokba rohangálnak... de üdvözli az új babákat és mamjaikat, és ő is drukkolt Neked nagyon Zsanci!
denizsa

Nukada :) Ez aztán a látomás! :lol: :lol: És ha hiszed, ha nem, a talik is hasonlóan szoktak kinézni, persze báliruha nélkül... :wink: :lol:
denizsa

Jucus :) Jaj de szép gyerekek és de szép torta!

Deni :) Én Kuszát szeretnék, hogy letehessem a dedet a földre rosszcsontkodni. Ott van a büfé mellett egy kicsi nyitott játszórész szőnyeggel és játékokkal. Camponában rajtam kellene lógnia - az meg neki fárasztó és ha nem tehetem le, akkor muszáj babakocsival jönnünk - akkor viszont iszonyú nehéz a közlekedés.

Tinu :) ez nagyon szép történet! De a folytatás szomorú lesz? Úgy éreztem a szavaidból...

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?