Sziasztok!
Gergő is beteg. Hiába volt Apukám karanténban elkapta a hasmenéses vírust. Délelőtt még kint voltunk (ebben a szép időben), az utcában lakik egy 2 év körüli kisfiú és ő is kint volt a nagymamával. Nekiálltak motorozni, csakúgy száguldoztak vagy 1 órán keresztül. Aztán délben volt hasmenése és akkor már mondta, hogy fáj valamije, bár akkor még a lábát mondta, de a bilire is ráült. Érezte, hogy van valami. Aztán a déli alvása se volt olyan nyugodt, mostanában 2-2,5 órát alszik, de ma csak 1,5-et és utána is csak feküdt, ásítozott. Aztán jött megint a hasmenés. Utána csak bújt oda hozzám. Aztán 5 körül hányt is, emiatt nagyon sírt. (Már decemberben is volt egyszer egy ilyene, akkor hányt először). Hőemelkedése volt.
Aztán nagypapa meséket olvasott neki és attól szépen megnyugodott. Ezt követően mi vacsoráztunk és elfelejtettem, hogy az ételszag nem lesz rá jó hatással és valóban felkavarodott a gyomra, sírt hogy fáj. Szerencsére nem lett következménye. Utána aludt másfél órát. Ekkor már 38,7 volt a hőmérséklete, gyorsan adtam neki Nurofen-t, Germicid kúpot. Aztán ivott 2 dl vizet. És most szerencsére alszik. Remélem, hogy nem fog hányni éjjel és hogy mi Dáviddal nem kapjuk el.
Dávid is ma, meg tegnap éjjel is elég nyűgös volt, illetve keveset szopizik. Korábban annyi tejem volt, csak úgy feszült a mellem, de most "alig" termelődik ahhoz képest.
A találkozó nekem ennek függvényében még kérdéses. Ha betegek leszünk, nem megyünk. Egyébként hol szoktatok találkozni, mindig ugyanott? Délelőtt vagy délután?
Tünde: Igen terveztük a kis korkülönbséget, mivel anyagilag így jártam jobban. Időközben megszűnt a munkaviszonyom, hiába kaptam jó TGYÁS és max. GYED-et. Gergő 2 éves kora előtt kellett, hogy megszülessen a kicsi, ahhoz, hogy ne a minimálbér után kapjam az ellátásokat. Kicsit később, 2-3 hónappal később is jöhetett volna, de elsőre összejött, ahogy újra próbálkoztunk. Időközben vágtunk bele az építkezésbe is, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok.
A szoptatás alatt valóban mondani szokta, hogy tegyem le Dávidot és vele foglalkozzam, ez kicsit nehéz. Járókában sose volt, de másfél éves koruktól nagyon önállóvá válnak, egyedül akar enni, így pl. míg ő eszik addig szoptatom, vagy amíg játszik egyedül egy kicsit. Szerencsére Dávid is gyorsan szopizik, 10-15 perc. Most eleinte igyekszem továbbra is inkább Gergővel foglalkozni, tény és való, hogy Dávidra kevesebb időm jut, de majd ha áprilistól újra együtt leszünk a férjemmel. Egyébként Apukám itthon van hétköznapokon is, akkor ő tud segíteni, csak most a héten, a betegség miatt voltam magamra hagyva.
Anita: A Sparos pontokat még be tudjátok váltani? Én is akartam, de nem volt se itt, se Tiszaújvárosban olyan, egy serpenyő, egy tejforraló. Egyébként van 15 pontom szabadon.
Annamari: Manómuzsikára hová jártok? Mik a paraméterek?
Nagyon szép és ügyes mindegyik baba!
Írjátok, hogy a 14-15 hónapos babók már 86-os ruhákat hordanak. Hát Gergő 20 hósan hord ilyet. Most 12,5 kg körül lehet, de nem igazán eszik. Állítólag én is ilyen voltam. Az egyik nap ettem, a másik nap nem igazán. Így én nem is erőltetem nála. Az viszont úgy néz ki, hogy bevállik, hogy együtt főzünk és akkor sokkal többet eszik belőle.
Jó hosszúra sikerült. Jó éjt mindenkinek!
u.i.. A férjek csorgatni fogják a nyálukat a Fábry show-s nővérkék láttán

Az enyém biztos.
Nusi