A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi,
Tegnap elfelejtettem írni h babafalvára ne engem, hanem apát ajánld majd be :wink:
És milyen méretű kendőt vigyek kedden? Mondjuk kendőm nincsen :oops: de keressek vmi mást. Egyébként milyen anyag a jó?

Votiv,
Te mint szakértő :D A welledás tejserkentő masszázs olajat le kell mosni ciciről etetés előtt, vagy rajta lehet hagyni.

Kép Kép
curse

Curse, nem kell lemosni!

Szrekuc, engem csak maga a megoldás érdekel, ahogy Zsanci is írta, hogy átrakom a hordozót és már indulok is :wink: sétáltatáshoz van nagy, vízszintesre dönthető, ABC terepjáró-kocsink (sőt van még pillekönnyű Chicco esernyőkocsink is meg egy középnehéz Hauck fektethető sportkocsink is, mert én ilyen őrült babakocsihalmozó vagyok :wink: de sajnos egyikre se csatlakoztatható/rakható rá sehogy se hordozó :()) pedig pl bolti rohangászáshoz és kocsiból ki-be-átpakoláshoz el tudom képzelni, hogy tök praktikus lenne ez a babakocsira applikálósdi, főleg hogy a gyereket nem is kell közben vegzálni.
aztán lehet, hogy csak Móriczka elképzeli, hogy ez jó, és közben nem is...
votiv

Vot,
értem ;)

Curse,
még a gázárhoz annyit, hogy mi a legalacsonyabb jövedelemkategória vagyunk+gyermekét egyedül nevelő anya ÉS MÉG ÍGY IS DRÁGÁBB, mert hiába több a támogatás, ha egyszer eleve drágább a gáz :twisted:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Votivia!

És tényleg praktikus a rápattinthatós.ÉS nem eszik ám olyan forron a kását,mert a mienkben pl.tök víziszintesen tudtak feküdni a köcök ha egy összehajtogatott pelust beleaplikáltam a derekuk alá.nem annyira szarok ám ezek és nem azért gyártják direkt a szemét autósülés gyártók,hogy a babáknak a gerincét direkt tönkretegyék.Természetesen nem tudnak minden korosztály részére tökéleteset készíteni,de anyukát ezért tartjuk,hogy megoldja amit a nagy okosok nem tudnak :lol:
Peg PEregonk volt ,SOmának tutira bejött Panna viszont nem érezte benne magát jól benne,le kellett cserélni a vadonatúj hordozót :cry:
ÉS arra nagyon jó a klikkolos,hogy amig törpike ,nem kell zargatni a ki-meg becsatolással minden egyes kiszállásnál.
20170114224602

és úgy érzem, minél többedik gyerek, annál nagyobb az igény egy ilyen kocsira!!! Elsőnél még megoldottuk igy úgy, Iginél már nagyon jó lett volna, most meg tuti biztos, h lesz!!!
és Votivval együtt én is nagy babakocsi gyűjtő vagyok... :lol:
most is a chicco-ra vagyok ráindulva, de még mindig k. drága... :?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv,
Köszi :D

Szrek,
Ezen én is gondolkoztam, h van-e olyan ember, aki a kedvezményt egyáltalán igénybe tudja-e venni. Egyébként amikor felhívtam a tigázt, akkor azt mondták h az ár nem emelkedett, csak a kedvezmények alakultak át. Én is úgy emlékeztem h árat is emelnek :?
Mindenesetre engem azért bosszant, mert másfél évvel ezelőtt, amikor eldöntöttük a ház vásárlását és belekezdtünk a gyerek projektbe, akkor még nem volt pl. 4% szolidarítási adó, az áfa kevesebb volt, a gázról már nem is beszélve. Ja és persze még lehetne ezeregy dolgot felsorolni. Ráadásul mi akkor még főtávos lakásban laktunk, ahol sokkal többet fizettünk a fűtésre, mint más a gázra. Most ez szerintem pont fordítva van, Murphy utálhatna most már is :lol:
Már azon gondolkozunk pl. hogy kimegyünk inkább külföldre, bár akkor a nagyik sértődnének vérig, hogy mire unoka lett, addigra mi megyünk el. És tudom már megint nyívákolok :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Nálunk már süt a nap :lol: De jó, akkor megint csak jó nagy sár lesz :lol:

Kép Kép
curse

Ja azt hallottátok h fitnesz Norbinkat 3 millára vágtak meg fogyasztói megtévesztés miatt :lol: :lol: :lol: Párom azt mondta h ez még kevés is volt :lol:

Kép Kép
curse

Curse!

17 millát olvastam tegnap és már a többedig büntetés volt. 8)
20170114224602

Curse,
ja bizony, és igazából az bosszant, ahogy kókamiki vigyorogva közli, hogy van, akinek így még olcsóbb is lesz - persze, nem ez az első hazugság, no de akkor is.... a ti 90ezreteken rendesen kiakadtam, persze szigorúan csak a sajátom után ;) :lol:

babakocsigyűjtés rulez!
sztem a pegperego aria, ami Ábelnek is van, nagyon jó kis kocsi, mert dönthető stb
és valszeg tényleg sokkal kényelmesebb, ha nem ki-be kell pakolászni a gyereket vagy a bevásárlókocsi tetején keresztben egyensúlyozni...

Kép

Kép

szrekuc

Jucus,
Komolyan? Akkor lehet h tegnap nem kocentráltam eléggé, mert több céget is megneveztek és sorolták h kit mennyire büntettek. Nekem csak Norbi gurunk, az egészség király ragadt meg a fülemben, a bünti már lehet h nem az övé volt :lol: Apának teljesült az álma :lol:

Kép Kép
curse

Szrek,
Biztos neki, tudod nem kell számlát felmutatni :lol:

Kép Kép
curse

Egyébként van most egy magyar találmány, ami csökkenti a fogyasztott gázmennyiséget. Párom talált rá vmi tudományos oldalon, ott kísérlettel is igazolják. Most nem vagyok biztos benne, de kb. 30%-kal csökkenti a fogyasztott mennyiséget. Ez a szerkenttyű azon dolgozik h a gáz minél hatékonyabban égjen el. Mi kipróbáljuk, 2 hét múlva teszik be a kazánba. Meglátjuk.

Kép Kép
curse

az élet nem könnyű, igaz??? :roll:
mi még nem kaptuk meg az update-elt gázszámlát...
de nincs okom panaszra, mert még az ország vezetői szerint is szegények vagyunk, hiszen kapunk támogatást...

és képzeljétek, úgy volt,h Levi maradhat márciusig a régi cégénél, de tegnap közölték, h mégsem kell, igy egy hónapig még munka nélküli is lesz... :lol:
igen, tényleg gecik az emberek, mert a főnöke tudja,h mi a helyzet most nálunk, és igy is simán elküldte a búsba... :lol:
pedig megigérte neki még 2 hete, h maradhat...
főleg azért, mert Levi viszi a hátán a projektek nagyrészét. sebaj, most rájuk dől ez az egész szar!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok Csajszik!

Jó rég.....

De jól vagyunk, élvezzük a saját utvart és azt, hogy sógorék végre elköltöztek és miénk az egész ház. A gázt már bevezettük és jövőhéten ha jönnek meózni akkor már fűteni is tudunk az egész házban.

Ha valaki tudja mi újság Blayékkal akkor infózzon mert hetek óta hívom és nem veszik fel a telefont.

Csók Kókusz
kókuszdió

Február 10. Jövőháza
Dörmögő farsang 10-17 óráig
16 órától Makám gyereklemez-bemutató koncert
jegy400 ft gyerekeknek 2éves kor felett, 700 felnőtteknek
kézműves foglalkozás
táncház 10.30 és 14órakor :)
és gyerekszínház

Kép

Kép

szrekuc

Curse!

ÉS tényleg Norbit csak 3-ra :cry: és amásik céget 14-re,de ez a tegnapi cikkből nem derült ki számomra.
20170114224602

Munkahelyről jut eszembe, ha valaki jó zongorát szeretne venni korrekt áron, megbízható cégtől, akkor menjen be a Campónába a Meggyesi zongora szalonba, Apa ott dógozik mint bemutató embetke és nagyon jó engedményeket tud adni. :D
Csak keressétek Csabát.
kókuszdió

Jucus,
Ugyan már :D A lényeg a lényeg :wink:

Zsanci,
És egyébként párod döntött úgy, h elmegy a régi cégétől? A főnöke meg k... be :evil:

Kókuszdió,
De jó, h te is bejelentkeztél :D Jó volt olvasni a szupi híreket. De azért most is van nálatok vmilyen fűtés, igaz? :?

Ti voltatok tavaly azon a nagy börzén, ami a bmv területén volt? Most is lesz márciusban és nem tudom, h érdemes-e kimenni :?

Kép Kép
curse

Neet,
Tegnap már akartam írni, h nem jött be a jóslásunk. Zsót még mindig csak tökölt :lol:

Kép Kép
curse

Én is akarom tudni, hgoy Norbit kit tévesztett meg és mivel lécciiii! imádok más kárán nevetgélni :mrgreen:
Egyébként a Nobi-féle italpor (limo volt régen :!: ) tök jól használható gyapjúfestésre! szép sötétrózsaszín fonalat festettem a málnaízűvel :)

Zsanci :) hát erre nincs elég durva szó, vazze' :lol:

Gabika! nagyon szép a konyha :) Meg az ajtó mögötti szekráényke is, nekem is mániám az értelmes helykihasználás. Ügyesek vagytok :)

indianyo

Zsan,
Levi fönöke egy nagy genyooooo :( és élvezed az egyedüllétet meg a pihit? :wink:

Kisün,
köszi :) Marcinak fogakhoz gratula!

Éljen a hóóóóó :D

Olyan pattintós szupi babakocsit én is szeretnék, de szerintem be kell érnem azzal a hárommal, amit eddig vettünk már :lol:

Délelött összeült a kupaktanács, és kisirtam magamnak egy ma délutáni mozit (hugom szolt, hogy ráér Bálintozni:) ). "Cserébe" holnap zenekari proba lesz.
Én nem tudom, mások hogy csinálják, de nagyszülöi segitség nélkül baromi nehéz megszervezni, hogy legyen kis idö magunkra is, meg egymásra is, meg arra amire mindenki szeretné.... nekünk idönként ezt ujra és ujra át kell rágni, különben kicsusznak a kezünk közül a dolgok :?

KépKép
fibi

Fibi,
erre én is kiváncsi lennék...HOGY CSINÁLJÁK MÁSOK????
nos, a válasz legtöbbször úgyis az,h CSALÁDI SEGITSÉGGEL...vagy ha van elég zséd, bébiszitteri segitséggel...máshogy egyszerűen nem megy...
csodák nincsenek...asszem.. :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
hát ez az.... :? és fogalmam nincs, hogy fogjuk mindezt 2 gyerekkel kivitelezni, amikor már most is megy a passzolgatás, h most te játssz Bálinttal, én melozok meg gitározni akarok..... vagy: most te játssz vele, mert én fözök vagy olvasni akarok.....
Zsoló szerint a felfogásunkon kellene változtatni, hogy a szülöséget ne áldozatnak fogjuk fel, de basszus, én amig Bálinttal vagyok nem érzem magam áldozatnak, viszont az egész hétfötöl péntekig tarto szinte non-stop együttlét után nekem is szükségem van egy kicsit magamban lenni, vagy kikapcsolodni, feltöltödni.....
fibi

Vera :) Gratula Marcinak a 6 foghoz!!! Fürdetés :lol:

Votiv :) hálózsákos infót köszi! Istók tényleg hihetetlen akrobata mutatványokra képes! :shock: na persze ha egy kis kukoricával "doppingolod"... :lol: És már meg sem merem kérdezni, hogy apát miért nem fogod be egy kis altatásra, ha ennyire gázos a helyzet... :roll:

Curse :) Most megtanultam, hogy a bowling nem abból áll, hogy elhajítok egy golyót a pályán... ezekután már meg sem merem próbálni, hisz ki tudja milyen síkosító van rajta :lol: És miért büntették Norbi gurut?

Szrek :) altatóvers :lol: :lol:

Indi :) Jó tudni, hogy vmire azért használhatók a Norbi-termékek :lol: :lol:

Fibi :) Jó mozizást Nektek!! :D És tökre igazad van, kettesben apával mi is csak akkor tudunk menni vhova, ha van kire bízni a gyerkőcöt (még jó hogy van nagyszülői segítségünk).

Kókusz :) De jó, hogy már a Tiétek a ház! :D

És köszi Csajok, megnyugtattatok, most már eldöntöttem, hogy NEM lesz mérleg :D (végülis ha gáz van, még később is bérelhetünk...)
denizsa

Fibi,
dettó!!! most is azon dolgozom, h a szülőséget ne FELADATKÉNT éljem meg, hanem kikapcsolódásként! :wink:
és nem akarlak elkeseriteni, 2 gyerekkel nem lesz könnyebb...főleg,h akkor már a rokonoknak nem egy, hanem KETTŐ gyerekre kell vigyázniuk, és ezt nálunk senki nem vállalja be...
na, nem mintha egyet olyan sűrűn bevállaltak volna... :wink:
a háromba már bele sem gondolok...
az én legjobb barátom az IDŐ...
hiszek benne, h egyszer eljön a mi időnk...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan :) Sok +++ Nektek, először azt hittem, jó hogy Levi egy kicsit otthon tud lenni Veletek, de ezekszerint mégse olyan jó :roll: És majd visszasírják őt a m.helyén!

Fibi :) Passzolgatás :lol: és sztem sem áldozat, egyszerűen képtelenség egyszerre pl. főzni és a gyerekkel meg építőzni, vmelyik nem lesz tökéletes, vagy a torony dől el vagy a kaja ég oda... vagy persze csinálhatjuk, mint anyáink: gyerek járókába be, mi meg csináljuk a dolgunkat (ő meg ordít...). És sok minden együtt csinálható a gyerkőccel (legfeljebb lassabban halad), de azért nem minden, és persze az sem mindegy, hogy mennyi idős a gyerkőc és éppen mik az igényei és mi mennyire akarunk ezeknek megfelelni... na de jó hosszan elmélkedek itt :roll: De ezekszerint már gyógyultok, ugye?
denizsa

szegény Norbi.... olvastam nemrég, hogy azért akar mindenáron bizonyitani az életben, mert az apja anno elhagyta öket, és ö ettöl ugy érezte, hogy szar ember, nem kell a hön szeretett apának... és mindenáron szeretné bebizonyitani, hogy ö egy értékes Valaki....
fibi

Zsan,
igen, egyre gondolunk megint. engem is néha csak az vigasztal, hogy 10 év mulva jobb lesz, bár ezt biztos sokan erösnek érzik......és tudom, hogy nem lesz könnyebb félév mulva :roll: ezért is kellene minden kis idöt felhasználni töltödésre.

Deni,
sajna a passzolgatás nem vicces nálunk, Zsoló ezt kényszeritözésnek hivja.... szerinte ezzel a viselkedéssel (hogy én netezni v olvasni akarok idönként, ö meg zenélni v melozni, és ezt nem beszéljük meg elöre) kikényszeritjük a másikbol, hogy ö foglalkozzon a gyerekkel.
fibi

Deni, miután csaknem 3 órányi altatás után kijöttem Isti szobájából, képest volt azt mondani, hogy "dehát épp most akartalak felváltani" :twisted:

Szia Kókuszka!!! :D

Indi, Norbi:
http://www.nol.hu/cikk/433082/
Jucus jól emlékezett, mert a forgalmazót meg 14 milkára büntették...

készült egy dokumentumfilm a szülőszobák "horrorjáról"
http://velvet.hu/poronty/2007/01/25/nor ... _ajanlott/

votiv 8)
votiv

votiv 8)
votiv

Votiv,
sztem azért ebben a Nórás filmben lehet vmi, nem??? :?
én eddig 3x voltam a szülőszoba előtt...mind3x abbamaradt minden fájásom...
ebből 2x ez nem is volt gond...
de tudod milyen szar érzés, mikor odacuccolsz, leülsz, vársz, és elmúlik MINDEN...????
én mostanság gondolkodom az otthonszülésen...hiszen már elég "laza" vagyok...sztem egy erősebb sóhajjal világra is hozhatám Mersét... :lol: :lol:
srácokat addig lezavarnám a kertbe... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisün: ugyanolyan digitális mérlegünk van, amilyennel a kórházban is mértek. :shock: Na mindegy, keddig várok, akkor úgyis jön a védőnő, és ha még mindig nem hízik, akkor hívok tanácsadót. Amúgy is szeretnék bimbóvédő nélkül is megtanulni szoptatni. Meg Tündinek is meg kéne tanulnia. :)

Kép
Kép
tinu

Zsan,
nekem meg a Gödöllö táblánál mult el minden fájásom, pedig elötte egész éjjel erös joslok voltak.....
privimet tegnap megkaptad?

na, indulunk.
fibi

Tinu :) mielőtt odaér a védőnő, azért legalább telefonon beszélj egy szopitanácsadóval! Komolyan mondom, sok szoptatási kudarc szárad védőnők lelkén :( Enyém ugyan egy tündérke, de semmit nem tudott segíteni, mert nem ért hozzá, pedig egyébként igen kedvelem.

Vera :) éljenek az együttfördő sok- és 6 fogú csemetéid :)

indianyo

Votiv!
így már értem az állás témát...
hát igen, ha valamelyik fal jóval hidegebb, mint a másik, akkor ott lecsapódik a pára, de 2-3 fok nem szokott különbséget jelenteni. mondjuk az üveg meg még sokkal hidegebb, és gondolom fa ablak, az meg ugye roháááádik randán. csak cseréljék ki! még az jutott eszembe, hogy az is lehet, hogy egyszerűen azt számolták ki rosszul, hogy melyik falra kerüljön a fűtőtest. ablak alá kéne ugyanis, de a tetőtér miatt...
a mi Graco közepes kocsink olyan, hogy fekvőbe lehet dönteni az ülését és akkor rá lehet pattintani a Graco bébihordozót is. súlya kb. 5-6 kg, már láttad talán. amikor én néztem a Q.Zappot egy nőnél az utcán, úgy láttam, hogy a háttámlája egy oda csavarozott anyag, amit nem lehet megdönteni, de lehet, hogy rosszul láttam. mindenesetre a formájából ítélve semmit sem lehet (gyereken kívül) ráapplikálni. gondolkodom (ismét), hogy eladjam a batár Bergon kocsit, de férjem ragaszkodik hozzá. pedig inkább a Gracoban sétáltatnám a kicsikét, meg vennék rá hordozót.

Vera!
kellett neked most írni ezt a pihenőszéket. megint meginogtam :). azt, hogy kényelemből használjuk, magamra értettem.

Zuzi!
szerintem ám most is annyira segítenek a pasik, mint régen. csak az én faterom olyan típus, hogy sose segített otthon semmit, még a ffi munkát sem végezte el (pl. olaj felcipelése a negyedikre). jól kell kifogni a férjet! ;-)
nem lettem volna szívesen anya, az anyám korában.

Zuzi, Vera!
akkor ezek szerint az a sok mókus, amiket küldözgettünk erre arra, mind hozzátok ment?

Indi!
én is ismerek pár szüzet, akiknek esze ágában sincs takarítani :)

Szrekuc!
bocs, ha megrázó vagyok, de asszem Dolákék ezt lefordították valami német dalocskából. (sláfen kintyen... :) )

Zsanci!
várd meg Írországot, és ott biztos van Mother Care, ahol majd szerválhatsz menő kocsit magadnak!

Norbi ügy:
Norbinak legelső büntetése volt, a gyártónak volt a többedik alkalom.
mindenesetre, aki hisz az ilyesmiben... ugyanis egy étrend kiegészítő kapszuláról azt sugallták, hogy fogyaszt. ez mese! persze egyáltalán nem bánom, ha kicsit megszorongatják az ilyen reklámokat sugalló cégeket.

Indi!
csak a norbi étrendkiegészítőről sugallták azt, amit, de a termékekkel nincs gond, magukért beszélnek. perpill Norbi módszerével kezdtem fogyózni újra. a termékek hátulján mindig ott található a pontos összetétel, és valóban lényegesen kevesebb Ch-t tartalmaznak, mint az átlagos cuccok.
ancsipancsi

Zsanci, biztos van benne sok igazság. Én megnézném, dehát szülés előtt állok :D
nekem rendszeresen elmúltak a fájásaim a kórház közelében :wink: a dokim vígasztalt, hogy hazamegyek, fel a lépcsőn a negyedikre, és már indulhatok is vissza :lol: persze nem így lett :D

na még egy utolsót:

"Hatkilós bébi született

Az átlagosnál kétszer nagyobb súllyal született egy kisbaba Szegeden, írja a Délmagyarország Online. A kisfiú hat kilóval és 55 centisen jött világra, egy fél éves gyermek testfelépítésével.

A Vencel névre keresztelt bébi császármetszéssel született, csakúgy, mint bátyja, aki ugyan „csak” négy kilóval, ám egy hónappal a kiírt dátum előtt érkezett. Az orvosok korábban már jelezték, hogy nagyobb súllyal születik majd, de nem gondolták, hogy jóval átlagon felüli lesz.

A kisfiú, akinek egyébként sportolók voltak a nagyszülei, az orvosok meglepetésére teljesen szabályos, arányos testalkatú és egészséges. A klinika újszülött osztályának vezetője szerint a baba fél éves korára körülbelül tíz kilót fog nyomni."

mondjuk ez csúnyán hangzik, hogy "az orvosok meglepetésére" :?
nem inkább mindenki örömére??
votiv

Ancsi :) Nekem semmi bajom Norbival, csak nem érdekel - mármint a termékei nem érdekelnek mert pofátlanul, felháborítóan, gyalázatosan drágák. A módszere fura ugyan, de működni látszik valóban.

indianyo

Ancsi,
mindenképp ott fogjuk megvenni...de nekem is kell egy autós hordozó, mert azt eddig mindig kölcsönkaptunk, most úgy néz ki, erre nem lesz lehetőség... :lol:

Fibi,
igen, és megy a válasz...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi!
némelyik tényleg nagyon drága, de mondjuk a Norbi puding szerintem tök jó 60 Ft-os áron, meg egy csomó hasonló dolog van. a kenyér árán (7 szelet = 450 Ft) én is ki vagyok akadva, főleg, hogy 1,5 éve még ehetetlenül bűn rossz volt, most javítottak rajta, így néha veszek. módszere nem fura, hanem a kismamák/cukrosok szénhidrát diétájának leegyszerűsített változata. és ezzel keresi magát halálra!!!
különben ahogy leírja, azt se kell kp-nak venni! szóval megéri a pénzét...
ancsipancsi

én még nem találkoztam senkivel, aki Norbival TARTÓSAN lefogyott volna :D de olyannal már sokkal, aki jól meghízott tőle :lol:
bár nem vagyok szakértő, még csak nem is fogyóztam eddig, de a diétája több módszerből összerakott "sajátnak" tűnik, elemeivel már számos olvasmányomban találkoztam.

Ancsi, mikor kezditek a kistesó projektet? :wink:

egyértelműen el lett tervezve a fűtés, rossz helyen is meg rossz méretű fűtőtesttel kalkuláltak. de nem offolom szét már ezzel a topikot :D

közben utánanéztem, a Q. Zapp egész biztosan nem dönthető, de a honlapjukon azt írja, a váz (nem csak ezé, a többi Quinnyjé is) használható a Maxi-Cosi Cabrio hordozóval. De az meg 0-13kg, szóval a lehető legkisebb, sztem simán kinövi a gyerek még mielőtt ülni tud. Nem kilóra, mert Isti most sincs még 12 se, hanem hosszra/szélességben.
kár, pedig tetszene. de majd még körülnézek, Jucus ajánlotta is a Maxi-Cosi babacsokit, ami használható hordozóval...

votiv 8)
votiv

sztem azért áll le a fájás a kórház fele, mert az ember mégsem akar "odapiszkitani" egy idegen helyre... :lol:

és a terhességi hormonok halálba szivatnak...ma már 2x sirtam, egyszer, mikor egy dalt hallgattam, egyszer meg, mikor megnéztem a született feleségek utsó részét, és mikor Gabrielle megfogja a pici babát...háááát... :cry:

most őszintén, sztetek én még HÁNY gyereket fogok szülni????? van egy olyan hülye érzésem,h Merse nem az utolsó... :oops: de én totál idióta lennék, ha bevállanék még egyet...
csak próbálok utánaszámolni, vajon mennyibe fog nekem fájni egy vasárnapi ebéd 15 év múlva????????????????????????? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv!
nem csak a norbi -féle diéta ilyen, mindegyikkel csak úgy lehet tartósan fogyni, ha az ember utána nem kezd el zabálni. elhiheted nekem, én hol 25-öt hízok, hol fogyok ugyanennyit, de volt már, hogy 30-at is fogytam hosszabb idő alatt. az életmóddal és az alkati adottságokkal van gond. pl. ha te fogyózol, te meg tudod tartani, mert te alapvetően nem vagy kövér fajta, csak a terhesség alatt híztál meg. de én meg ezzel nem offolom szét..

ahogy most írod, rájöttem, hogy a ráapplikálható ülésekkel mi a gáz! mind olyan rövid, hogy hamar kinövi a gyerek. a miénk sokkal hosszabb, de azt is tök hamar kinőtte.
ancsipancsi

[quote="zsancikant"]m írta:zsancikantost őszintén, sztetek én még HÁNY gyereket fogok szülni?????

az nagyban függ a tévétársaságoktól............ :D
ancsipancsi

Votiv!
bocs, el is felejtettem a lényeget. szóval a gyerekprojekt nyáron indul, ugyanis pont emiatt fogyózom. ilyen kövéren nem akarok teherbe esni. (és igazad van, a módszer egy összeollózott dolog, és mivel nem tökéletes, most dolgozza át a fiatal úr (gondolom inkább a sameszei), hogy igaz is legyen.)
ancsipancsi

Neet,
Etetőszék helyett mi vált be??

Votiv,
Kitartás az altatáshoz!!! Mélyen együttérzek - Peti ma fél 5-kor kelt!!!! Persze el tudom altatni este 6-7-kor kb. 10 perc alatt, de akkor is.

Olyan nehéz - a du-i alvás általában kimarad (lehet hogy vmi módon azt kéne nyomnom - csak hát fél óra üvöltés után mindig feladtam). Így meg nem tudom későbbre tolni az altatását. Mikor próbáltam, akkor se ébredt sokkal később - így napról napra fáradtabb lett (kb. 1-1.5 hónapig próbálkoztam, szóval igazán kitartó voltam).
De ha vkinek volt konkrétan ilyen gondja megírhatná, hogy oldotta meg. Vagy azt, hogy du. aludjon a gyerek, vagy hogy később ébredjen, illetve elfoglalja magát, amít anyja magához tér. (De én nagyon konkrét dolgokra volnék kiváncsi, pl. tönkölybúza kenyér bio pálinkába áztatva citromfüves fürdő után???)

Szoktam arra gondolni, hogy este eltökélt vagyok és ezt megérzi rajtam, ezért olyan könnyű az altatása. Csak hát Petit mindig baromi könnyű volt este elaltatni. Igazából egy horror estére emlékszem - pár hetes volt - amikor még 11-kor is sétáltam vele.

És a nappali altatásokkal sok-sok gondom volt. Anyám és bnőm szerint nem én szúrtam el, de ki tudja. Autóban elalszik, babakocsiban általában nem, meg hát nem is nagy kaland beleimádkozni a kocsiba és tologatni az utcán 36 hetes terhesen...

Kisün,
De jó, hogy titokban is tudsz ámokfutni. Ez a versenyszám nekem is egyre jobban megy - hál istennek nagyszerű a trénerem (és még csak két éves - napról napra keményebbek a követelményei)!!

Zsan, Fibi,
Én biztos vagyok benne, hogy Marci (Peti testvére) születése után sokkal jobb lesz. Na jó, talán nem rögtön, de pár hét/hónap múlva.
Én könnyű leszek (bár szép és karcsú nem), nem izgulok esténként a szülés miatt (sőt, idővel sajnálni fogom, hogy többet nem szülhetek és talán azt is, hogy nem leszek többé terhes - bár ezt azért nem hiszem). Sztem azért gondolok ilyen nagy butaságot, mert most olyan nehéznek érzek mindent.
Azt hiszem nagyot fogok koppanni :cry:

Tinu,
Csatlakozom Indihez védőnő témában. Nekem hárommal volt kapcsolatom (költözések miatt), mindegyik nagyon-nagyon jó volt. De nem mindegyik barátnőm volt ilyen szerencsés! Persze beszélj vele, de ha vmi gyanús, akkor vitasd meg mással is, főleg magaddal!!!

Indi,
Szted mit kellene néznem egy szitter jelöltben? (Tudom, hogy mindenkinek más a fontos és ezért ez egy nagyon-nagyon hülye kérdés, de halálra stresszel a projekt. Hogy fogom én Petit egy idegenre bízni? Mondjuk, ha találok is vkit az elején arra gondoltam, hogy legyenek csak a lakásban és én is itt leszek. Persze így Peti egyfolytában hozzám fog rohangálni, de ez mindegy.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni,
nem biztos,h nagyot fogsz koppanni, sőt!!! nagyon sok anyukának könnyebb volt 2 gyerekkel, ez sztem csak egyedi pech nálam, h Igi rögtön az elejétől úgy viselkelkedett, mint egy első gyerek. És két első gyerek nem igazán akar alkalmazkodni a másikhoz, igy nekem nem jött össze sem az együtt alvás, talán ha 3x sikerült egyszerre aludniuk délután. Viszont, ami késik nem múlik, most már egyre jobban kooperálnak, és este pl együtt altatjuk őket, és sima ügy... :lol: 8)

és erősen bizom benne, h Merse gyorsan belátja, h ha ép és egészséges anyukát akar magának, akkor nagyon hamar meg kell tanulnia egyedül aludni, öltözni és pelenkát cserélni...
most ezt próbálom neki megtanitani... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Móni :) írok ma még választ, most a túlélésre játszunk... előjött a 4. rece én meg már a falat kaparom... kölök a kendőbe kötve rángatja a hajam :evil: egyébként meg óbégat. ugye kétévesen már kint vannak a fogak? :x

indianyo

Zsanci,
Hát, együtt altatással - legalábbis napközben - biztos nem lesz gond. Bár ma Peti kb. 3 órája alszik - sztem ez is azt mutatja, hogy ha nem is minden nap, de néha neki is szüksége van a napközbeni alvásra.

Az önálló pelenkacsere tanításra nagyon kiváncsi vagyok - ezek szerint nekem is el kellene kezdenem Marcit tanítani??? Viszont én lehet hogy beválltom másra, mert pelenkázni imádok. Mondjuk főzhetne magának? Egy kis krumpli brokkolival szépen turmixolva tényleg nem túl nagy dolog...
A múltkor belelapoztam egy könyvbe, ahol azt olvastam, hogy ha mindig érthetően beszélünk a gyerekünkhöz (újszülöttkorától, és nem gügyögve), akkor már 10 hónaposan szavakat mond és 1 éves kora előtt nyelvtanilag helyesen és folyékonyan beszél... (Az időpontokban nem vagyok biztos, de nagyon-nagyon vadak voltak.)

Azon kívül, hogy én mindig annyira értelmesen beszéltem Petihez, amennyire tőlem kitelik (lehet hogy itt volt a hiba?) és nem is emlékszem, hogy gügyögtem volna (ami sztem egyáltalán nem lett volna baj, csak vhogy Peti nem volt az a típus, akivel ilyet meg lehetett reckírozni) azt szeretném tudni, ki a franc akarja, hogy 1 évesen a gyereke nyelvtanilag helyesen beszéljen? Vagy csak nekem - aki 30 felett se tud mindig helyesen beszélni - savanyú a szőlő? Esetleg ez csak angol nyelvterületen érvényes módszer és a vad magyar nyelvre nem alkalmazható? Persze lehet hogy a könyv maga nagyon klassz volt - a szövegkörnyezetből való kiragadás nem túl szép dolog...

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni,
ezzel a tanulmánnyal nem értek egyet!!!
én mindkét gyerekemhez uúgy beszéltem, az első nagyon szépen beszélt egy éves korában, két évesen összetett mondatokban csevegtünk, Igi pedig egy évesen talán 2-3 szót tudott, és most két évesen is csak Mauglinak hivjuk, bár már határozottan látom, h lesz ebből beszéd... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?