Sziasztok!
Végre napközben is akadt egy kis időm, mert vidéken vagyunk a szüleimnél és a hugicám vigyáz Gergőre, így van egy kis szabadidőm leülni a gép elé.
Virág,
Gergőt sajnos még a legelején én ütöttem ki a tejjel. Kezdő anyukaként mindent elhittem és egy ismerősünk, akinek 2 hónappal idősebb kisfai van, mint Gergő azt mondta, hogy igyak szopi előtt 2 dl tejet és több tejem lesz, én hülye el is hittem, mert előtte, sem a dikm, sem a védőnőm nem mondta, hogy nem kellene, és azon a héten, amikor GErgő született még tanítottam és nem nagyon olvasgattam babás dolgokat. Szept. 1-re voltam kiírva, de GErgő úgy döntött 38 hét elég neki odabent és aug. 20-án megszületett. a kórházban olvasgattam könyveket, hogy oké, most mit is kellene csinálni vele. De a tajas dologgal nem találkoztam össze. 5 hétig szinte semmit nem aludtunk, mert mindig fájt a hasa és tiszta ekcémás lett a teste, feje vastagon koszmós. A védőnő jött rá, hogy a tej lehet a hunyó, mert habár nekünk Kovács a gyerekorvosunk és kérdezgette is mindig, hogy mit eszek, soha nem kérdezte meg mennyi tejet iszok. Akkor kapott Pregomint esti pótlásnak, és én sem ettem semmit, amiben egy pici tej is lenne. Onnantól kezdve megszűntek a tünetek 13 hónapos koráig diétáztunk, után amondták, hogy az allergiásoknak kiemelt csp jár 1 éves kortól, ezért kértem Kovácsot csináljon egy kivizsgálást neki, erre ugyanazt mondta, mint neked, hogy ez sem megbízható, meg az sem. Lehet negatív teszt és mégis allerg., lehet pozitív teszt és mégsem az. Október 31-én voltunk szegeden, ahol Várkonyi doktornő ránézett, megvizsgálta, de se terhelés, se vérvétel. Közölte továbbra is tej, és tojásmentes étrend, kontroll májusban. Miért tojás? Amíg tojást evett, tejet nem semmi baja nem volt, mert Kovács javaslatára 2 héttel a szegedi út előtt, terheltem és megint ekcémás lett, nem annyira, mint újszülöttként, de voltak foltjai. Voltunk vele Kiskunhalason biorezonanciás allerg.vizsg. az meg azt mutatta ki, hogy a tejre nem, de a tojásfehérjére allergiás. Na, innen kész voltam. Csináltattam egy IGe vértesztet, ami teljesen negítív lett, ezután saját hatáskörben úgy döntöttem kapp enni mindent, és majd meglátjuk, ha nem lóadagban kapja, mi lesz. Dec. eleje óta mindent ettünk. Most január végére lettek megint kiütései, és mivel Kovács azt mondta, hogy nem akarja fwelülbírálni a szegedi dokinőt,mert az mekkora agy. Nem értette meg, hogy én nem azért akarok Szegedre menni és befeküdni a kórházba, hogy megmondják egyáltalán allergiás-e a fiam, hanem csak igazolják a csp-hez. Voltam Kecsón tavaly nyáron 2 hetet az Izsáki úti kórházban, elég volt, de a szegediről még durvábbakat hallottam. És itt a vége, így keveredtünk Szentesre Vajdovich doktornőhöz, az első alkalommal elmondott egy csomó mindent, amit eddig senki. Csinál egy bőrpróbát, elküldte a székletét felszívódási vizsgálatra, táplálási naplót kell vezetni, írni kell a bőr tünetetit, és a székletét, milyen és hányszor, két hét múlva kell visszamennünk kontrollra, javul-e a helyzet. Eddig amit kimutatott: szója, mandula: ++, tej (kazein), kakó, hal: +, de még nézi külön a gyümölcsöket, tartósítószereket, színezékanyagokat. Mert azt mondta, hogyhea most diétázik a szervezete elfelejti és nem fog tovább ellenanyagot termelni. Ő azt mondta, hogy azok a tejallergiások, akiknek már megy a hasa, súlyosabbak, mert tönkre ment a bélbolyhuk.
Bocsi mindenkitől, hogy ilyen hosszú lett, de amint látjátok, mmmár 17 hónapja harcolok, hogy megtudjam mi is okozza az ekcémás foltokat.Ja, és a tojásra nem allergiás.
Cukkker,
semmi baj, majd nyomozok még babauszin is. Hátha...
De lehet, hogy elkezdem nála, aztán, ha nem olyan lesz, mint tavaly előtt váltok, mert én teljesen elégedett voltam vele, akkor. Sőt a kórházban is mindenki normális volt. Mondjuk lehet, hogy azért mert nem volt sok baba, mivel szüléskor (aug. 20. szombat) nem volt hely a baba-mama szobában, másnap átkerültem és hétfőtől péntekig egyedül voltam a nyégyágyasban.
Dóra, Lili,
Már egy ideje rágódtunk rajta, mi lenne a legjobb. De végül is a szívem odahúzott, hogy most legyen kistesó, mert így össze nőhetnek. Mivel tanítok, nem akartam visszamenni 2 évre dolgozni, annál többet nem várnék egyébként sem. És megint elkezdeni egy osztályt és nem végigvinni, nem lenne jó. Az első osztályom most 12-es és nem volt jó, hogy más tűzte nekik a szalagot.. A harmadik ok a kistesó mellett, hogy a férjem hármat szeretne, de fiatalon akarja őket (ő most 34).
Most mennem kell,m ert zaklatnak, hogy Gergő éhes, és most nagyon kell néznem mit eszik, mert a nyagyik és nagypapák, nem mindig nézik meg jól az összetevőket, mert úgy vannak vele, sok úgysincs benne, de mindegy.
Szép napot Nektek!
Anita