A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Köszönöm a biztatásokat. :)
A férjem nem engedte, hogy havat lapátoljak, pedig ma csak úgy tengett bennem az energia. :x
A rokonaim egész nap kérdezgettek, hogy a kórházban vagyok már? Meg úgy-e nem felejtek el szólni ha már megvan? Na meg hassonlókkal.
Mindenkinekjó éjt.
V

valentina

Újra itt! :lol: :lol: :lol:

Csak azért jöttem megint, mert elfelejtettem feltenni a táblát (ez persze csak kifogás!!! :D :D )

Gabboka,
Tudom, hogy Sárinál nem Várnai Gabika volt a szülésznőd, de nem tudtam még visszaolvasni a szüléstöridet így nem tudom hogy kinél szültél. Bocsi, ígérem pótolom!

Kép Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Valentina!
Hát még jó, hogy nem lapátoltál havat! Ha túlteng benned az energia, akkor ülj le a TV elé néz egy jó filmet, DVD-t akármit, a megerőltetéstől nem fogsz előbb szülni!
Hát igen a végén már mindenki azt kérdezi: egyben vagy még??????
Én ettől a falra másztam! Jól esik az érdeklődés, de az utolsó időben az embernek már a hócipője tele van és akkor itt kérdezősködnek. Nálunk a páromat is állandóan kérdezgették, hogy mi újság, ő meg mindig mondta, hogy ha megszületik úgyis szólunk...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi:
Nekem akkor szerencsém van mert a férjemet nem nyaggatják ilyenekkel. :lol:
Csak engem találnak meg!
A TV-vel az a baj, hogy semmi érdekes nincsen benne a DVD készletünket meg már végig néztem. A tékában sincs semmi új és ez teljesen lehangol. :(
És úgy-e egy nap nem takaríthatok több ezerszer, mert azt meg én nem birom. :wink:
Javaslat az unalom üzésre???
Ja nem tudok kötni se és horgolni se, ezeket már próbáltam,de csak ideges lettem tőlűk.Holnap jövök.
V

valentina

Valentina!
Olvasás?? Kismama magazin, Baba magazin, Anyák lapja, Best, Story, Maxima, Cosmopolitan, Joy stb... Vagy süssél-főzzél, az se rossz! Vagy egyszerűen ülj bele egy kád meleg (nem forró!!! :wink: ) vízbe és lazulj ezerrel! Ha megszületik a trónörökös úgysem lesz rá módod 6 hétig tuti, aztán meg ki tudja meddig... Menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, szőrteleníts, fesd ki a körmöd... Hirtelen ennyi jutott eszembe :P

Nyugalmas éjszakát mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi - itt vagyok! aranyos vagy, hogy hiányoltál..... :lol:
Tegnap barátnőztem Tordason a gyerekekkel, ma meg de. lakással voltam elfoglalva, du. meg anyóséknál voltunk.

Ildi! Nem kell feliratni, már a Corában is láttam. Az 1-es újszülött kortól adható ( ez van most nekünk ) a 2es 4 hós kortól. Nem tudom mi a különbség, legközelebb már 2est veszek.

Marcsi, Ildi - nektek mennyit bukik ( ha egyáltalán bukik ) a gyerkőcötök? Beni ha Ha-s tápszert kap, csomó kijön belőle, néha olyan soknak tűnik, mintha a fele kaját visszaadta volna. Ez a banános azért is jó, mert antirefluxos. Csak mivel banános, fogja a székletet.

Valentina - megy a drukk, Te sem maradhatsz egyben! :lol:

Én láttam a Fábryban a Király Katit ( csak névről ismertem eddig) Fiatal, magas barna csinos csaj.

Györgyi - annyira szép Jázmin azokon a képeken, igazi kis hölgy. Büszke , finom vonásokkal. Megyünk majd udvarolni...... :P
Mi volt a 6 hetes kontrollon? Lehet, hogy írtad, de lemaradtam....

Lányok, nekem megjött a mensim......brrr.... nem nagyon élvezhettem a vérzésmentes időszakot, csak egy kicsivel tovább, mint 1!!! hónap. Ugye dec. 15-én volt a küret és onnantól múlt el, egészen 2 nappal ezelőttig......Aktuális a rákszűrés, és lehet iratok fel bogyeszt. Bár nagyon nem akartam, azt hiszem mégis beadom a derekam. Na, majd ezt még kitárgyalom azért Vidával.....

Bocsi, hogy nem reagálok a többiekre, de megint csak nagyjából olvastam át - így sorry.....
Ja, tudom: Gabi: hordjál magas , szorosabb bugyit, vagy haskötőt... Én nem tudtam létezni nélkülük, nagyon zavart a hasam, de ezek jól lefogják.... És különben meg ne foglalkozz vele, valamit valamiért... Nem?

Eniék mikor jönnek haza? Gondolom hétfő - kedd ha minden okés velük. Györgyi, Te is pénteken szültél és már hétfőn hazaengedtek, nem?

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Enit és Ancsát nem látogattam meg, mert késésben voltunk délelőtt sajna, de lehet hogy még talizunk, mert nekem egész este keményedik a hasam, nem bírom ezeket a durva széllökéseket. Már fürödtem is, egy egész órát pancsikoltam és most itt ülök és pattog a hasam. Mindig megijedek, hogy ez az a pukkanás, amikor a magzatvíz elmegy.

Györgyi
Én sem láttalak titeket, mert ezerrel varrtam a lengő-mózeskosarunkra a baldachint (kimosom és holnap teszek fel képeket a művemről, késze van végre) és közben bőgve Cserhátit hallgattam. Apa és Olicska nem volt itthon szerencsére! Elfelejetttem bekapcsolni a TV-t. Mi volt a Híradóban? Családlátogatáson a kollégák?

Valentina
Tényleg egy kis otthoni wellness jó tesz a léleknek! Illóolajos fürdő, arcpakolás, manikür, masszázs apától, stb…Üvegfestés, színezés, vicc, de engem marhára kikapcsol, mikor Olicska kifestőit színezem!

Jó éjt, megyek aludni, hátha akkor abbahagyja a rugdosást!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Nem maradtatok le semmiről ami a híradót illeti, mert csak én voltam benne, Jázmin nem. :( Duna kupa volt (focibajnokság) és oda hívtak, hogy menjünk ki és akkor legalább menézik a kicsit. Azt hiszem a hétfői Közbeszédben lesz, de az nagyon későn van, inkább aludjatok. :lol:

Steffi

Hogy van a pocakotok? Mármint Martiné? Jázmin jól van, négy nap után kakilt persze hogy éjjel 2-kor. :lol:

Heni

Juj gyertek udvarolni. :lol: Szerintem is kiengedik Enit, ha minden ok. Főleg hogy éjjel már megvolt Benedek. Jázmin 9.52-kor született és hétfőn 11-re már jöhetett értünk Apa.

Ha már írtad a bukást, én sem tudom mennyi a normális. Néha egy csomó kijön belőle.Néha semmi. Ja és nem tudjátok, hogy szülés után mikor jön meg a mensi? Nem mintha hiányozna. Csak hogy tudjam.

JA a 6 hetes kontrollon minden ok. volt! AZt mondta Vida, hogy mindent csinálhatok!
:lol: Este már kádfürdőztem is. Meg minden. :oops:

Heni te sem tudsz semmit a kórházról? Vida azt mondja, hgyo nem tudnak semmit, el volt keseredve. Pont aznap voltam amikor Eni szült. Emlegette, hogy ez lesz az utolsó közös szülésük Ágival. :cry: Szörnyű!!!!!

Kép
gyorgyi33

Heni,
Sajna bajna nekem is megjött a havi és ráadásul 2 hetente!!! Az nagyon gáz??? De csak 3 napig tart. Nekem 7 hónapig semmi, aztán azóta folyamatosan bepótolom a lemaradást :evil: . Úgyhogy én is rávettem magam, hogy irány dokibácsi, megcsináltatom a rákszűrést és feliratom a másik bogyeszt!!

Merci,
Egyben vagy még??? Hogy bírtad az éjszakát???

vica10

Györgyi,

Nekem 7 hónapig nem volt semmi vérzésem, aztán mint ahogy előbb írtam azóta 2 hetente. Teljesen kész vagyok.

Mi az hogy a Vidának ez volt az utolsó közös szülése Ágival????????? Nem értem!!

vica10

Sziasztok!
Köszönöm a tippeket unalom üzésre.
Azaz igazság, hogy nem nagyon szeretek olvasni, de a kismama könyvet kiolvastam. eddig a kirakos foglalt le, de most már az se.
Sétáltam egy nagyott ma de fáztam és gyorsan haza jöttem. :)

Kedden megyek Ctg-re, kiváncsi leszek, hogy a fiatalúr mit produkál nekem. :lol:
Mert nem szereti a Ctg-t, mindig belém rúg, meg nyujtoszkodik.
Majd még jövök. puszi
V

valentina

Sziasztok!

Györgyi, nekem még nem jött meg. Pár napja volt valami nagyon halovány kevéske rózsaszín, de már elmúlt.

Panni este kicsit cicizik, de alighogy elindul a tejcsi, abbahagyja, mintha nem kérne a tejet, csak cumizni szeretne.... :( hajnalban viszont szopik, ennek nagyon örülök, remélem így is megmarad a tejem....

Valentina,

engem is hergelt, hogy mindenki kérdezgette, hogy naaaaa? pedig ugye mi 24ére voltunk kiírva, és csak 30án jött Panni.... Anyósom, (aki egyébként nagyon nagyon aranyos) minden nap felhívott, és csalódott volt, amikor felvettem... :lol: :lol: :lol: Anyukám detto...

csütörtökön még mindkettőjük meglátogatott, aztán péntek hajnalban már én hívtam fel őket... :D

Dóri,

de jó, hogy jelentkeztél! Réka is, Luca is nagyon aranyos!

Kép

Kép
jube

Sziasztok, láttam újfent a táblzatot, és már régóta akartam kérdezni: aki azt írta be a szülésznőhöz, hogy nem volt választott, az nem is tudja, ki volt a szülésznője? Mert engem beírt olyan is - Vaktyúk-,akinél nem voltam választott, de azért együtt voltunk akkor. És örülök, hogy emlékszik rám. A többiek? Kicsit elszomorítana a gondolat, hogy csak akkor kerül be a szülésznő neve, ha választott. Nyugtassatok meg!
A másik, hogy lesznek most február elején babás hetek a Corában és a fótiban a Zachár Erikával valamelyik naponn ott leszünk. Hátha érdekel valakit.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Valentina!
Az a jó, ha aktív, ha nem akkor egy kicsit megijednek a szülésznők és akkor kicsit megmozgatják a pocit, hogy ébredjen fel :D
Olyan jó neked, tiszta irigy vagyok!!! :P
Biztos írtad, de ki is az orvosod? :oops:

Györgyi!
Hát... Nem merek semmit mondani, de mintha jobb lenne (kopp-kopp-kopp!!!) Tegnap már 2x kakilt magától a pukicsőt csak este kellett bevetni! Ez a hülye tea hihetetlen mekkora kárt okozott!!!
Mondjuk tegnap egyáltalán nem adtam neki se gripe watert, se homeos cuccot! Még chamomillát sem!

Vica!
Nektek milyen volt az éjszaka?! Sztárfotók? :lol:

Viszont tegnap 8kor elaludt 1-ig aztán óránként fent volt és sehogy sem tudtam megnyugtatni, még cicivel sem! Nem értem mi lehet vele, eddig tök jól tudott aludni a hajnali ébredés után 3-4 órát. A fogára gyanakszunk meg az időre. Másnál is van ilyen?? Este adok neki chamomillát, hátha jobb lesz egy kicsit!

Tegnap voltunk a budakalászi corában és képzeljétek ott van külön kassza a kismamáknak, gyermekükkel egyedül vásárló anyáknak, mozgáskorlátozottaknak! Kiemelt kassza a neve! Tök jó!

Hófehérke, Elizabeth és cukorfalat úgy eltűnt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Rita!
Egyszerre írtunk! Nekem nem volt választott szülésznőm, de Biró Zsuzsika volt velem, akit imádok és nagyon jó, hogy vele csináltam végig a szülést!!!! Én a tablóra is ráírattam őt, pedig tényleg nem fogadtam külön meg!!!!
Mikor lesztek a fóti corában?? Tuti megyünk!!! Mi lesz a program?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Örülök! Lehet hogy már nem is kell semmi, mert rendbe jön lassan. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dicséreteket!

Barbi! Sajnálom, hogy Dani is beteg lett, remélem gyorsan kimászik belőle, mi már sajnos másfél hete kűzdünk...
Kendőhöz nem kellett szoktatni Lénát, mi 2 hetes korától kb. 3 hós koráig csak így sétáltunk. Máshogy ugyanis nem ment volna, mert a 3.-on lakunk és nincs lift. Aztán 3 hós korára el tudtuk intézni, hogy a földszinten tudjuk tárolni a kocsit, így azóta kocsizunk, de még gyakran van kendőben. Ő nagyon szereti, mindig nagyokat aludt benne, most már van, hogy nézelődik is séta közben! És pénteken itthon is meg tudtam nyugtatni benne.
Először szerintem se közvetlenül kaja után tedd bele, bár nem tudom, hogy bukós-e Dani, Léna nagyon az. A megkötési módokat ismered? Szólj, ha van konkrét kérdésed. Ja, mi amikor legelőször beletettük, rögtön el is mentünk itthonról, én bíztam benne, hogy jól fogja magát érezni. És tényleg!

Steffi! Én is olvastam a Kismamát, és akartam is ide írni, hogy ez elég durva, de megelőztél! Mi is szívesen megyünk a Corába, akkor megvan a találkozó helye? Már csak az időpontot kell kideríteni! :lol:

Mi ma délután megyünk hangversenyre, Lénára a nagyapja és a nagynénje fog vigyázni, kiváncsi leszek! :? A távollétünkbe bele fog esni egy kaja is, múltkor elfogadta Léna a fagyi-tejet, remélem most sem lesz gond!

Ja, én is adtam egy barátnőm kisfiának lefejt tejet, és tényleg tök jó érzés segíteni!

Györgyi! Nekem nem jött még meg, úgyhogy nincs tapasztalatom, de egy barátnőmnek 11 hós volt a kislánya, amikor először megjött, egy másiknak meg 2 hós, pedig ő is csak szoptatott! Szóval ez abszolút alkatfüggő!
Akkor jövő hét után a Ligetben? Jól emlékszem, hogy ezt írtad?

Szép vasárnapot!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Kedves Rita,
Én azokat az adatokat írom be a táblázatba, amiket a lányok megadnak. Ezt a táblit egyébként úgy vettem át és én a régi adatokba nem javítottam bele. Szerintem Kiscsillag mikor készítette, akkor a „szülésznő” alatt azt próbálta hangsúlyozni, hogy ki választott egyáltalán és ha választott akkor kit. Kérdőjelek: gondolom azt jelentik, hogy nem választott, de későbbiekben nem adta meg hogy kinél szült. Akinél az van hogy nem választott, az konkrétan mondta hogy Ő nem választott, de nem kötötte az orromra hogy ki volt bent a szülésnél.
De lányok, ha valakinek nem jó adata van a táblázatban akkor SÍKÍTSON!!!!!!!!!!!!!! Sőt ha szeretnétek hogy változtassak a táblázaton, akkor várom a javaslatokat!!!!

Rita nekem is lenne egy kérdésem: Mit lehet tudni a kórház összevonásról??? Most a Kútvölgyi megmarad vagy nem????

Steffi,
Akkor ezennel a táblázatba is beírom Bíró Zsuzsit (ha már a tablón szerepelt). Az éjszakánk elég jó volt, sőt a korábbiakhoz képest szuper!!! :lol: Éjfélig kb. 2x kelt Réka (de ezt betudom a szélviharnak) viszont után csak 1/2 5-kor!!!!!!!!!!! Remélem ma is ilyen lesz!!! Sztárfotók nincsenek, mert inkább aludtam. Amúgy meg elküldtök a pokolba, hogy tegnap bombáztalak benneteket!! :wink: Örülök, hogy a poci probléma már kezd javulni. Hát nálunk se a Tesco-ba se az Auchan-ba nincs ilyen pénztár!!! :evil: :evil:

vica10

Kedves Rita!
Örülök, hogy jelentkeztél, és talán olvastad, hogy pár oldallal korábban megköszöntem neked nagyon, hogy annyira kedvesen bántál velem, pedig én nem választottam végül szülésznőt. :wink:
Nagyon örültem, hogy pont Te voltál ügyeletben! :wink:
Eszemben sincs, hogy kihagyjalak a táblázatból!!!!! :)

Vica! Azonnal írd be, hogy Sárinál Nováky Rita/Ferenci (nem cz) Erzsike voltak a szülésznőim! A világért sem felejteném ki őket!!!! :wink: :D

A találkozóra én még nem reagáltam, de naggggyon mennék! Természetesen meg kell várnom, hogy Sári "szállítható" állapotú legyen, és akkor a világ végére is elmegyek miattatok innen vidékrűűűűl!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

ja, és köszönöm nektek a vigaszt a pocira! :cry: :cry: :cry: :lol:
férjem is azt mondja, sz@rjam le, megpróbálom...

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Zsófi

OK. Még pontosítjuk.

Gabó

Nekem a legjobb barátom mondta a szülés után egy nappal, hogy ha itt a baba, akkor ki van a hasamban? :lol: :lol: Persze csak viccelt, de nekem sem esett oylan jól. Ilynekor olyan érzékeny az ember. Máskor fel sem venném a hülyeségét.

Kép
gyorgyi33

Szia Mindenkinek,
jaj, lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam. Nem a köszöneteket akartam bezsebelni :D csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy annak nem választott szülésznők is...
nem tudom, mikor leszünk a Corában, ha tudok valamit, majd megmondom
a kórház megmaradásról semmit de semmit nem tudok.
Gabbókának is puszi: Rita
nováky_rita

Szia Rita! Neked is puszi! Szerintem jól fejezted ki magad, nem azért írtam, hogy köszönöm, mert be akartad zsebelni, hanem, mert tényleg köszönöm. Így, vastagbetűvel! :wink:

Györgyi, talán kicsit vigasztal, hogy más is járt már így! Köszi. :lol:

A vér téma engem is érdekel, de nem a mensi -mivel én ott még nem tartok- hanem ez a gyerekágyas vérzés. Meddig tart ez? 6hét? csak nem... :? :roll: Én már elfelejtettem, hogy volt az elsőnél.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabi!
Nekem olyan 7 hét volt a gyermekágyas vérzés, az 5 héten szinte elmúlt aztán a 6. héten megint véreztem pár napig aztán szép lassan elmaradt.

JÓl vagytok amúgy??

Rakj fel képet gyönyörű gyerekeidről!!!! :wink:

És mindenki más is!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabbó,
Jelentem azonnal beírtam Ritát is és Erzsikét is!!!!!!!! :D Találkozó ügyben pedig természetesen megvárjuk, hogy Sári, Bene, Lara baba "szállítható" állapotúak legyenek!! :D

Rita,
Remélem, hogy nem negatívan fogalmaztam előbb, mert nem állt szándékomban és amúgy maximálisan egyetértek veled!!! Mert ha nem is választunk szülésznőt, akkor is ott van az ügyeletes aki ugyanúgy vigyázz ránk mintha Őt választottuk volna!! Na ezt most jól megaszontam!! Úgyhogy csajok, aki tudja hogy kivolt vele a szülő szobán (már miért ne tudná) az fedje fel szülésznője kilétét!! :D :D
Egyébként én láttalak mikor bent feküldtem a kórházban és nagyon- nagyon szimpatikus és aranyos voltál/vagy is, de nem voltam olyan bátor, hogy oda menjek és azt mondjam "szia Rita, én Vica vagyok a babanetről" :D :D . Majd talán legközelebb!!

vica10

Vica!!!
Megköszönném,ha beírnád nekem a táblázatba Ferenci Erzsikét,nekem is mindíg kihagyta kiscsillag,pedig nekem választott szülésznőm volt!!!

Látom mindenki jól van!!

Pocakosoknak megy a drukk ezerrel!!!

Steffi!!!
Szerintem jól teszed,hogy most nem adsz hasfájásra semmit Martinnak!!Lehet hogy jobb lesz!

Mi jól vagyunk,Rebeka jó csajszi,igaz éjszaka még felkel szopizni,de vissza is alszik.Reggel 9-10ig elszundizik,napközben 2x alszik este pedig 8-9 között szundi.
napközben nagyon jól eljátszogat,minden nagyon érdekli.Kb.7,5kg,és már lassan a 74-es rucikat is kinövi.

mennem kell,megjöttek anyósék!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Merci, mivel én 2-szeresen tapasztalt magzatvízelmenős vagyok, írhatom, hogy biztos tudod majd, melyik aza pukkkkkanás. Olyan, mintha éreznéd, ahogy kilyukad a burok, és ezzel együtt arra a pillanatra egy rövid mensi fájdalom is jön.

Vica,Na, én bizony szóltam Ritának egyszer uh-n, hogy én vagyok aza ki vagyok! :oops: Szerintem örül, hogy arcokat is tud az írásokhoz társítani. Köszönöm a beírást, és azt is, hogy megvártok minket!

Steffi, köszönöm kérdésed, jól vagyok, tényleg, ez a kis gombóc nagyon kegyesen bánik velem, éjszaka is jókat alszom, persze eszik akkor is, de édesen visszaalszik. Szóval semmi panasz eddig!!!! Jó, teszek majd fel képet is, ígérem! Te is!
7hét? óriási... :cry: :roll: Akkor még be kell tankolnom betétből bőven.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:03-kor.
Vendég

Kép

Kép

NO COMMENT

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!
Tegnap, hogy leesett a hó, jöttem is a bnetre, hogy Eniék nagy napja van, és látom megelőzték a havat.. :) Beni bizti már annyit hallott a havazásról, hogy kintről akarta megnézni.. :D GRATULA NEKTEK!

ZSófi! Akkor beletehetem a linkek közé a blogotokat? Tök jó!!

Rita! Teljesen igazad van.. bár mivel nekem ugye császárom volt, ezért nem gondolkodtam rajta.. De a rendszert mindig lehet tökéletesíteni.. Nálam egyébként Aranka volt bent.. asszem így hívják.. Tudom, hogy mi a véleményetek róla.. nekem bejött.. Aranyos volt, és szakszerű.. :D Az tuti, hogy katonás rendben, és pontossággal csinálta a dolgokat, de ez nem zavart.. :D

No, én most megyek, és alszom egyet.. ha már a mütyür elaludt.
Puszi!

satuk

Gabi!
Édes a gyerköcök nagyon!!!!!

Az elején én valami szárnyasat használtam kb. 2 hétig akkor még egész erős a vérzés, utána már elég valami tisztasági is. Nekem nagyon bejött az Allways-től az amelyik ilyen aloe verás. Jó illata is volt és van olyan pack amibe 70db van kb. és valami 700 Ft körül van, így nem kell sűrűn boltba menni! Én 2 dobozt vettem ilyet, de a 2.-ból még maradt.

Aranyos nagyon Sári baba, hogy hagy pihenni!!!! Az elején nálunk is ez volt, most viszont 2 napja éjfél után óránként fent van szegény... Na majd elmúlik ez is!!!

Durci????

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!!

Köszi a Luca dícséretket!!

A pihenés nagyon jó volt, csak rövid! :-( Most meg ezerrel a főiskolai felvételire vagyok ráállva!

Kiscsillagról annyita tudok, hogy egész jól van! Nem adták fel a baba projektet, idén újra próbálkoznak!

Rita!
Nekem azért nincs a táblába szülésznő neve, mert nem volt választottam, az ügyeletes hölgy pedig szinte be sem nézett hozzám, ha azt az óránként egyszeri két perces vizsgálatot nem számítjuk, és elfelejtett bemutatkozni. Szóval sajnos nem tudom, ki volt akkor bent.

Egyébként mindenki jól van?????

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!
Ez ember egy kicsit kiteszi a lábát és máris nem tud követni titeket. :)

Képzeljétek el, tegnap bár 23.15-től a mi ágyunkba aludt Szofi, de 20 órától másnap reggel 8-ig nem kelt fel enni. Pedig minden éjjel 2-szer kell felkelnem hozzá. :D :D :D de jó lenne ha ez így maradna. (igaz hajnali 4-től Kata mellett aludtam a földön :cry: )

A találkozóban én is nagyon benne lennék, de ha a Margit szigeten lesz akkor én a két gyerekkel+motyókkal bizots nem tudok menni. Ha egy másik zöld területen lenne (pl. Városliget, Vérmező, Millenáris stb) akkor mennénk. Bár nálunk ugye két gyerek alvásához kell alkalmaszkodni. Necces. :oops:

Üdv. az Újaknak és az újdonsült Anyukáknak és a babáknak!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! valaki kérdezt, hogy mikortól lehet a gyerekeket együtt altatni. Mi akkor vittük át Szofit, amikor kinőtte az összecsukható utazóágyat. (nem tudott bene forogni). Szóval kb 7 hónapos korában. Most úgy alszanak el, hogy általában egyszerre rakom le őket és nincs vele gond. Kata - hacsak nem nyűgös a fogával - akkor nem is kel fel a hajnali 2 kajálásra. A szomszédunkban az első estétől együtt volt a 3 pici gyerek.

Még valami. Én is hallottam a 6kg-s újszülőttről. Hát! Az én gyerekkori játszópajtásom/szomszédom, ő is 6kg-mal született és TERMÉSZETES ÚTON. Nem piskóta. Le a kapappal.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kedves Rita!

Bár az én szülésemnél 3 éve nem voltál ott, csak Aranka, Gabika és Zachár Erika (20 órás voltam), de azért nagy szeretettel emlékszem rád, hiszen másnap Tóth doki mellett te öntöttél lelket belém, amikor a nyakmerevségemet az elrontott EDA-nak akarta tulajdonítani mindenki, aki nem értett hozzá. Te hoztál egy homeopátiás bogyót is a nyakamra! A februári Corás napokhoz sok sikert kívánok nektek, én már nem leszek ott, mert elég nehezen vonszolom magam! És azt is elmondom gyorsan hogy mekkora hasznát vettem anno a „Szülésznői Vademecum”-nak amit te írtál, már nem is tudom kivel. Sajnos kölcsönadtam valakinek és nem kaptam vissza!

Vica10
Legközelebb (az már akkor lesz ha Valentinánál változnak az adatok :D ) írd be kérlek akkor nekem, hogy Olíviával Aranka, Gabika és Zachár Erika volt a szülésznőm (lehet bele sem fér a rubrikába?)

Lányok nekem felemás a helyzetem, több mint egy évvel a szülés után jött vissza a mensesem, de akkor viszont olyan fájdalommal (és úgy is maradt), mint lánykoromban! Pesze ebben a korban :D , örülhetek, anyám és nagyanyám már klimaxolt ennyi idősen!

És hát eddig tartott a Béres csepp Olicskánál. Másfél hónap után először lesz beteg úgy tűnik, tegnap este belázasodott, amúgy semmi baja. Már ez is ngy szám azt hiszem, másfél hónap egészségesen télen egy 10 kilóstól :D

Kép

Képurl]
eszesmerci

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:04-kor.
Vendég

Merci
Jobbulást Olicskának, remélem gyorsan átvészeli a dolgot!

Veronikusz
Szerintem a Millenáris is nagyon tuti hely, az tényleg nagyn kultúrált és bababarát, de persze lehet Vársliget is, csak azt nem ismerem, de kész vagyok az új dolgok felfedezésére :lol:

Steffi
Sajnálom, hogy még mindig ilyen rosszak az éjszakáitok :( , de örülök, hogy bevált a hajszárítós tipp! Én is csak innen loptam, szóval a köszönet nem csak engem illet! De most már szakirodalomban is rátaláltam, hogy hasfájósóknak jók a monoton hangok megnyugtatásra, lásd porszívó...
Tényleg, ha sír, hogy szoktad felvenni? Próbáltad már a "tigris-a-fán' pózt? :D Tudod, amikor hason fekteted a karodon, ilyenkor másik kezemmel meg a cumit tartom a szájában. Nekünk ez nagyon bejött!

Rita
Én is megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a segítségedet, nem tudom, hogy emlékszel-e, de Te voltál, aki a császár utáni nap hajnalban bíztattál és felállítottál határozottan és nagyon kedvesen, plusz adogattad a trombózis elleni kis injekcióimat :D

Gabbó
Mindenképp be kell szerezned sajna betétet, nekem amúgy 4 hétig kellett a betét, utána pedig még 2 hétig tisztasági! :?
Zsombi iszonyat cuki, én már most azon gondolkodom, hogy Dani mellé mikor szeretnénk kistestvért, ti mi alapján döntöttetek úgy, hogy akkor most?? Nálunk 3 év van tesóm és köztem, ezt ideálisnak tartottam, persze csak addig,amíg nekem nem lett gyerekem, így már azért jobban átgondolom, hogy egy 2 éves mellé tényleg bevállalnék-e egy újabb másállapotot...bár ki tudja!?

Pont ma nézegettem a Cora-s újságot és nagyon sok iszonyat jó dolog lesz (nekem az Aventes szettre fáj a fogam, ugyanis a Canpol-os mellszívó nem jött be, kézzel fejek, de kicsit félek, hogy nem túl szakszerűen és esetleg roncsolódik a mellszövet). Tényleg, van valaki, aki Aventes kézit használ? Meg vagytok vele elégedve?

Zsófi
Megpróbáltam már 2x belerakni, csúszó csomót kötöttem rá és sima bölcsőtartást próbáltam ki, de vagy nem volt jó a pillanat vagy a póz, mivel mind kétszer elkezdett sírni :cry: Pedig annyira szeretném abba hordozni! Kaja után kb 1 órával próbáltam, amikor még nem nyűgi, de azért már eléggé kimozogta magát a kis szőnyegén...hát, lehet, hogy túl sokáig vártam vele.... :cry:

Györgyi
nagyon béna vagyok, én is lemaradtam a híradóról, pont akkor sétáltunk, mi volt???? Te is benne voltál? Jázmin hogy van?

Na megyek Szívek szállodájázni!
Pussz mindenkinek!

KépKép
barimami

Barimami,
Hogy mi alapján döntöttünk? Korábban én semmiképp nem akartam, mert nagyon vissza akartam menni dolgozni, és nem akartam rövid idő múlva újra kiesni a melóból. Aztán,....már vagy egy éve hol én, hol a férjem emlegette, hogy kellene mégegy gyerkőc nekünk. De amikor ő mondta, én ijedtem meg, és mégsem akartam, aztán fordítva. Végül egyszerre mondtuk ki, hogy usgyi, vágjunk bele, elsőre sikerült. :lol:
Háát, ez a nagy sztori, én nem bántam meg, hogy viszonylag nagy a korkülönbség.
A fene, szívek szállodája van? Fiam nézi az estimesét. :cry: :wink:

Betét, én most olyat vettem egyelőre, amit a kórházban is adtak, aztán majd bevásárolok még 6hétre valót, kösz a tippeket.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Barimami!

Én nem szeretném ha miattam változtatnátok helyszínt. Csak akkor tegyetek ilyet, ha másnak is ez lenne jó.
Különben meg én is Aventes kézi mellszívót használtam és nekem nagyon bejött. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Satuk! Nyugodtan beteheted a linkek közé a blogot, bár én még nem válaszoltam, csak Tünde! :lol:

Gabbó
! Tündériek a gyerekeid, és rendes Sáritól, hogy hagy aludni! Nekem viszonylag gyorsan elmúlt a vérzés, szerintem 3-4 hét alatt, nem tudom, hogy a homeós bogyók miatt, amiket szedtem, vagy különben is mázlim volt-e. Ha szeretnéd, megkeresem, hogy miket szedtem!

Barbi! Először (2 hetesen) mi is a bölcsőtartást próbáltuk ki, és Léna üvöltött. Úgyhogy mi 2 hetes kora óta úgy visszük, mint a kenguruban kellene, csak a kendő persze sokkal jobban megtartja, és olyan szorosra kötöd, amilyenre akarod. Szerintem nem késtél le róla, kitartás, ne add fel rögtön, mászkálj vele a kendőben, ringasd, dúdolj neki, stb.
Nekem Aventes kézi mellszívóm van, és meg vagyok vele elégedve! Honnan van katalógusotok? Én is akarok!!! :wink: :oops:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!!

Gyors leszek..időhiány..

Boróka péntek óta oxigén nélkül van,szépen eszeget..szóval nagyon örülök..

ENIvel váltottam sms-t,izgul a tejcsi maitt,Benő jól van,ismerkednek..

GYÖRGYI
Nekem 22 hónappal a szülés után jött meg :lol: :lol: örültem...de én nagyon sokáig szoptattam(tavaly augusztusig).Szerintem változó és mindegyik normális.
bUKÁS:Mandula nagyon sokat bukott(mohóság az oka),néha azt hittem refluxos,de miután a bukás után mindig jól volt és aludt,tudtam,hogy az nem lehet és néha azt gondoltam,hogy kár volt megetetnem,mert az egész kijött,de nem,csak a felesleg :D
Mi megemeltük az ágy lábát néhány könyvvel és így enyhítettünk a bukáson.
Megyek csajok,mert apa tök ideg,hogy alig bagyok velük.
csók,remélem lassan mindennap tudok jönni és VÉGRE ÚJRA BENNE LESZEK A KÖRFORGÁSBAN.

CSÓK,DURCA

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
Hétvége lévén elég keveset gépeztem, alig bírtalak Benneteket visszaolvasni!
Valnetina, enm csodálom, hogy már türelmeteln vagy, és csoda, hogy eddig nem féltél!!!
Cukorfalat, örülök, hogy már a genetikai uh-on is túl vagy! Remélem, minden rendben.

A találka nagyon jó ötlet, sétában benne vagyok, a Liget nagyon jó! És a Corát még nem tudom. Az nekünk, autó hiányában bajos, bár pont a Fóti corához közel lakunk, így nem megoldhatatlan.

Rita, borzalmas, hogy ti sem tudtok semmit!!! Pedig ez nektek egziszetnicális kérdés!!!

Vida vagy Rákóczi Ági mennek el???

mtunde

Gabbó
Ugyanoda mentél vissza dolgozni? Ugyanis én melóhelyet szeretnék váltani és ezért is nehéz a dolog, mivel ugye ha 2 év múlva találok jó melót és visszamegyek dolgozni, utána elég nehéz lenne megint elmenni szülni 1 év múlva... Még fogalmam sincs, hogy lesz. Az is lehet, hogy ha nem találok jó munkahelyet, akkor szülök, ha meg találok...na majd meglátjuk, még kicsit odébb van úgyis :D

Zsófi
Nekünk bedobtak Cora reklámújságot, Cora baba-mama hetek febr. 1-18!! A 899 Ft-os plüss, hímzett rugi is teljesen lázba hozott, illetve a Cam 8990-es etetőszék :lol: Jó kis marketinget csinálok nekik, mi? :wink:
Holnap megpróbálom a másik tartást, majd beszámolok!

Durca
Jó, hogy Boró jobban van!

Dóri
Hova felvételizel? Mennyire tudsz tanulni a baba mellett? Gondolkodom én is egy kis extra tanuláson, de nem tudom, hogy a 9 hónapos babával mennyire tudnék elkezdeni járni egy esti suliba...ahova szeretnék menni, ott májusban van a felvételi és szeptemberben kezdődne a suli!

KépKép
barimami

Sziasztok,

most olvasom, hogy megint lemaradtam a Szívek szállodájáról!!!!! teljesen elfelejtkeztem róla. na mindegy, majd a jövő héten. :?
pocaklakó vagy focista lesz, vagy karate bajnok, mert olyan ramazurit csap odabent az utóbbi napokban, hogy csak lesek. fiam ilyet nem csinált.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Merci!
Írtam Neked e-mailt!!

Barbi!
Most a hasfájás mintha kicsit jobb lenne, azt nem értem, hogy éjszaka mire ébred fel óránként?? Mi a fogára gyanakszunk, mivel nem feszeng, nem éhes... De majd jobb lesz remélem!
Ismerem a tigris pózt, de mivel ő már majd 7 kg, kicsit nehéz cipelgetnem :? , és annyira nem jött be, csak ha apa tartotta így.
Barbi ti a budakalászi corába mentek, ha mentek? Mi oda is tudunk menni!!!!:wink:

Vica!
Nálatok mik voltak a tünetek fogzásnál? Emlékszem azt írtad, hogy üvöltött, ha hozzáértél, de valami más? Olyat olvastam, hogy láz is lehet, hasmenés, nyügösség.

Zsofi!
Megnéztem a blogotokat! Tök jó! :D

Durca!
Tök jó, hogy Boró jól van és tök jó ha mindennap jössz!!!!!!!!! :D

Tünde!
Hol is laktok?! :oops:

Jó éjszakát mindenkinek, megpróbálok képet felrakni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
Mi Rákospalotán, 15. kerületben lakunk.

Steffi, a foga kicsit korai, nem? Legalábbis talán nem kínozza ennyire még.
Viszont az lehet, hogy eddig gyakran ébredt, és most meg kell tanulnia visszaaludni, végülis már akkor a pocakja nem zavarja úgy, de visszaaludni mgé nehezére esik. Lassan biztos megtanulja, és akkor már ha meg isébred, benneteket nem fog felkelteni.
Apropó, mi végig külön szobában aludtunk, mondjuk máshogyan nagymamámnál nem is fértünk volna, de ez nagyon jó volt, mert csak akkor ébredtünk fel, amikor tényleg enni akart. Mondjuk iszonyat fárasztó volt átmenni, etetni, stb, miközben mindezt ágyban fekve is csináltam volna... De hosszú távon jobb volt.
A másodikat is hamar szeretnénk majd átteni a tesóhoz. Mondjuk ez nyilván az éjszakai kelésektől is függ, de Bene jól alszik, úgyhogy ha mondjuk már csak hajnalban kel a kisebbik, akkor szerintem már aludhatnak együtt.
Dehát ez igencsak elmélet még :)

Gabbó, nagyon együttérzek veled has-ügyben, tőlem most is megkérdezik néha, egyszerűen a hasizmom ugyan tök erős, meg nagyjából kilóban is visszafogytam, (3-4 + kiló nem okozna ekkora változást), de a szövetek nem úgy tartanak. És főleg ha Bene a kezemben van, akkor ugye az erőlködéstől még a hasam is kitolom... és ilynekor rögtön megkérdezik: na, jön a kistesó???
:twisted:

mtunde

Sziasztok, tök gáz, de nem a "tömjénezésért" írtam. :oops:
Asszem nem kellett volna...
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Rita!
Szerintem, senki sem "tömjénez" téged. Egyszerűen szeretünk és becsülünk! Élvezd ki ezeket a szép pillanatokat a sok munka mellett! És add át a többieknek is!
Ti végzitek a munka dandárját!

mtunde

Lilluska
Most hallottam az Amway bivotaminjáról nagyon jókat (bár nekünk a sima biovitaminok, pl az Aloe Veras nem jött be). Bár azt is hallottam, hogy a Bérest egész évben kell szedni. Hát mi még csak most kezdtük és fogunk mindenképpen pihenőket tartani. És ami biztosan hat, van egy 5 éves barátnője Olicskának, fizikailag nagyon gyenge (12 kilós) és elég beteges volt eddig, tulképpen mozgáskorlátozott (járásával van gond) és ők szeptember óta szedik a Bronchikumot (nem biztos hogy ez a neve), a leggyakoribb 8-10 legyengített vírusból gyártott „vakcinát” és tényleg nem volt azóta beteg a kislány. Ezt már augusztusban érdemes elkezdeni szedni és egészen ápr-májusig kell és akkor hat.

Barimami
Köszi a jókivánságot! Nekem Avent-es mellszívóm volt (lehet, hogy ezért utáltam fejni), marha fárasztó volt a kezemnek, de pl. a barátnőmnek nagyon ment vele. Ez is adottság kérdése. Azért végül megtanultam, de nem volt túl szapora dolog ezért abbahagytam! Az viszont biztos, hogy mi 3 éve még valami 20 ezer Ft-ért vettük, most meg már csak 14 körül van a Brendonban, ha jól emlékszem!

Gabbó
Ezek a homepátiás odalak szülés előtt/alatt/után témakörben:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=898

Durca
De jó hírek, látszik azon, ahogy rohansz, hogy ez már az a kétgyerekes normál, pörgős élet otthon lassan, még ha nincs is veletek egyelőre Boróka. Kívánom, most már mielőbb hazavihessétek!

Manóka
Bebe is agyonrugdossa anyukáját, mintha kővel lenne tele a hasam és egész héten ilyen szeles lesz az idő!

Rita!
Ez nem tömjénezés, hidd el nem túl sok egészségügyben dolgozónak mondtunk valaha vagy mondhatunk hasonló szépeket :lol: ! Szív-lélek ember vagy és látszik hogy valóban hivatásodnak tekinted a munkádat!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?