sziasztok,
bocs, kicsit szelektiv leszek, de nem konnyu titeket kovetni
eloszor is: jol latom, h szervezodik egy talalka? megirna vki, h pontosan hol? lehet, mi is elmennenk
Zsan, huu Irorszagba mentek? ez baromi jol hangzik

es mikor mentek? es mennyi idore?
Votiv, ajaj ezek a maratoni altatasok

en ilyenre nem vagyok kaphato. ha B nem alszik el fel oran belul, akkor hagyom, hadd jatsszon meg kicsit, aztan megprobaljuk kesobb ujra az alvast. napkozbeni alvasnal uez: ha nem alszik nem alszik. de nalunk - mint mar emlitettem asszem - nincs semmilyen napirend, ugyhogy ez is belefer

ja es elalvasnal sokszor a jo pelda segit leginkabb
ja es sztem abban az allitasban nincs semmi kulonos, h mindenki ugy szul (ha nem piszkalnak bele

), amilyen. miert, tud mashogy? (nem a tetteink hataroznak meg minket, mi meg a tetteinket?

) es hat ha elfogadjuk (es miert ne tennenk?), h a lelki dolgok igencsak meghatarozoak a szules lefolyasat illetoen, akkor akar egy csomo dolgot meg is tudhatunk magunkrol a szules kapcsan. persze nem az szamit, hany oran at tartott, v mit gondolnak a szomszed szobaban, stb., hanem csak a sajat elmenyek, sajat erzesek, sajat ertekelesek... erdemes es erdekes lehet valaszt keresni a bennunk felmerulo kerdesekre
Moni, egy masik elmelet szerint a valasztekosan beszelo szulok gyerekei kesobb kezdenek el beszelni. (azt nemtom, gugyogest emlit-e az elmelet

) de sztem a beszed-tanulast is millio meg egy dolog hatarozza meg. kezdve a gyerek sajat kepessegeitol, adottsagaitol, at a szulok beszedmodjan, egeszen az ot korulvevo kornyezet milyensegeig. fontos lehet pl. h mennyire ertik meg a gyereket, tehat mennyire van "rakenyszeritve" a beszedre. az ikrek meg a tobbedik gyerekek - nagy altalanossagban - kesobb kezdenek beszelni. talan - reszben - azert, mert ott van a testver, akivel beszed nelkul is tudnak kommunikalni. de persze sok esetben a szulo is alkalmas erre
szoval egymashoz nem nagyon lehet viszonyitani a gyerekeket (hogy most keson v koran kezdi), max onmagukhoz lehetne, ha lehetne
na jo, uff
mindenki vigyazzon magara ebben a k. nagy szelben