Új privát üzeneted érkezett!

Timi, csökkentsd le a kp méretét, 200KB-nál nagyobb képet ne rakj fel, és akkor nem lesz ilyen nagy.

Z.
Névtelen
 


bera!

Ketfele masszat lehet kapni, van a cukrozott, es lehet kapni naturt is. En mindkettobol csinalom, en az edesbol keszultet jobban szeretem, pikansabb, viszont a ferjem es a tobbi konzervatibbKép ember a naturt szereti.
Szoval a pulykamell-file szeleteket kicsit kikloffolom(?), hogy nagyobbak legyenek, kicsit megsozom. Aztan zuzott fokhagymaval bekenem, nem csak atdorzsolom! /a kesz krem is jo/, aztan ra a keves tejjel kenhetove lazitott gesztenyemassza, de tenyleg csak keves tejjel. Aztan ra egy ugyanilyen masik szelet, osszetuzom, bepanirozom es olajban kisutom. Nem nehez es ahhoz kepest viszont extra es finomKép Koretkent hasab /ferj kedvence/ es rizs /enkedvencKép/. A gyerkoc meg kap majd cici-kedvencetKép
Ha megcsinalod, majd ird meg a fogadtatast:
-Afonya
afonya
 
 


Áfonya!

Köszi, mindenképp kipróbálom. De én még tényleg nem vettem észre soha, hogy van natúr massza is. Lehet, hogy eddig abból csináltam a gesztenyepürétKép ?
Azt jól értettem, hogy nem tekered fel és úgy tûzöd össze? Így sem jön szét sütéskor?
(Hú, nem vagyok egy konyhatündérKép, de igyekszem...)


bera
berka
 
 

 
 

Hello, megcsináltam a Mézeskalácsot aminek itt olvastam a receptjét, tényleg nagyon finom lett na meg az az illat ...


következõkre jöttem rá: ha világosabbra sütöm puhább lesz, ha kicsit sötétebbre ropogósabb.

Késhegyvékonyságúra nyújtottam, így nekem nem jöttek fel annyira mint Norcié. Karifára is jók lesznek.
A hûtõbõl reggel kivettem, és késõbb nyújtottam csak ki, különben nem mnet volna a késhegynyi vastagság.


Puszi mindenkinek a receptért az ötletért, képekért ...

Orsi
Névtelen
 


Timi!

Bocsánat, de légy szíves töröltesd a szerkesztõvel a feltett képet, mert még a férjem szuper-hiper gépe is majd lefagy tõle, és így sokaknak élvezhetetlen a topic.

Norci

Ui. No és sütök még egy adag kalácsot, tegnap apa itthon maradt a szabadon hagyott mézekalácsos tálcával. Kép
Remélem ez nem emlekedik meg ennyire és jut a fára is.
norci
 
 


Rajottem, en ilyen Triffle-t mar sokszor csinaltam. Mikor elszurtam a piskotatesztat. Tudom, eleg nehez elrontani, de nekem szokott sikerulni.Kép Akkor szoktam en is felkockazni, vaniliapudinggal meglocsolom, bele magozott meggybefott, nem tulzottan lecsopogtetve, mehet bele kis rum, nagy fagyiskehelybe, diszitve es lehet kanalazni. Nagy sikere szokott lenni, a vendegnek meg nem kell tudni, hogy nem ennek indultKép
-Afonya
afonya
 
 


Ditke,a tepsit nem feded le fóliával sütésnél? nem szárad ki a pulykamell? (még ha locsolgatod is néha...)
puposnünüke
 
 


Mézeskalács, egy-két apró ötlet, )bocsánat, ha már valaki leírta):

Tavaly az IKEÁBAn lehetett kapni NAGY méretû sütikiszúró formákat (fenyõfa, szív, fiú, lány, csillag)
ha valaki karácsonyfadísznek csinálja sokkal mutatósabb és díszíteni is könnyebb õket a tojásfehérjés cukorral, no meg persze haladós a sütõbuli...

Én mindig elõzõ este csinálom meg a masszát,- a sütés egy nagy családi buli- és fémdobozban tárolom karácsonyig.

Szerintem idõtlen idõkig elál ezekben a dobozokban (elfelejtettük az egyik dobozt és a gyerekek szeptemberben fedezték fel, nagyon finom volt akkor is) A dobozba érdemes a rétegek közé zsírpapírt tenni, mert a fehér díszítés sérülékeny...

Ha tojássárgájával megkenitek sütés elõtt, akkor a mézes mázos lesz (fényes és barnább).

Fenyõfadíszeknél hasznos a kötõtû. (Sütés elõtt kiszúrni a tésztát a felfüggesztés helyén, lehet nagy a lyuk mert a tészta megdagad és benõ).

Érdemes a díszítésrõl elõre gondolkodni. Lerajzolni elõre, hogy milyen vonalakat szeretnénk húzni a fehér habbal, mert az akciónál nagyon gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan szárad.

Diót, mogyorót, mandulát díszétésként bele is lehet sütni, de utólag is ráragaszthatod a fehér habbal. De ugyanígy bármilyen díszítést szórhatsz a fehérhabos felületre: tortadara, gumimaci, kókuszreszelék stb.

A kihûlt mézeskalácsot olvasztott csokiba is márthatod és jöhetnek rá a díszítések, mint fent.-...

Üdv: Szofi (havalakit érdekel extrakönnyû csirkeétel, akkor leírom)
Szofi
 


Kedves puposnünüke!

Nem szárad ki, mert nyakig úszkál a borban, a tetején meg extra vastag a sajt Kép. Mire megsül, kb. a fele szokott maradni a nagyjából 3-4 deci bornak, úgyhogy alulról finom gõzfelhõ "párásítja a légkört". És jó forró sütõbe teszem amúgy. Hú de összefutott a nyál a számban...

Ditke
Névtelen
 


Szia Szofi, jó hogy írtál ilyen ötleteket, mert megsütöttem a mézeskalácsot finom lett, csináltam vastagot mint NOrci finom és puha (majdnem mindet meg is ettük) meg csináltam vékonyat díszítéshez.

A baj, hogy próbáltam szépen kidíszíteni, de olyan bénák lettek, hogy nemhogy ajándékba nem adom de még az asztalra sem teszem ki. Majd még megpróbálom ahogy Te írtad, az egészet bevonni ... remélem sikerül.

Mili
Névtelen
 


Sziasztok!

Mézeskalácsot 1x csináltam, olyan kemény lett, hogy ki kellett dobni. De most nagyon felbuzdultam Míra receptjén, csak azt szeretném kérdezni, hogy kell sütni. Nekünk hõlégkeveréses sütõnk van, be kell melegíteni, hány fokra, vagy a hideg sütõben kell sütni? Vagy csak szárítani? MI a módja?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Elõmelegített sütõben!

Norci
norci
 
 


Na, megcsinaltam a mezestesztat /marha hamar kesz/, sutes holnap, keretik szoritaniKép
Egy Mira fele adagbol mennyi lesz? Egy tepsinyi?
Es ez a diszitohab.. azt tudom, hogy feherje meg porcukor, de kb milyen aranyban? Es habzsakbol, gondolom. MEg sose csinaltam, bocsi az amator kerdesekertKép
-Afonya
afonya
 
 


A mézeskalácsról én is kérdeznék, az Áfonya által kérdezetteket és még azt, hogy kb. hány darab lesz a megadott receptbõl? Míra, asszem fél kiló lisztet adtál meg??? Elég egy-két órát a hûtõben pihiztetni? Hány fokon kell sütni, alsó, vagy felsõ lángon is?

Köszi a válaszokat!

Krissi
krissi
 
 


Norci, köszi.Kép

Afonya,
Míra azt írta, legalábbis amit kinyomtattam azon az volt, hogy 1 tojásfehérje 12 deka porcukor, sokáig kell verni.

Krissi,
75 deka liszt. És feljebb Norci sütött, és képet is rakott be (dec. 10.) ha jól gondolom, akkor annyi egy adag. Norci, javíts ki, ha nem.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok, nagyon örülök hogy ilyen sikere van a mézeskalácsnak, én is csináltam már 2 adagot is.

Elõmelegített sütõben, 180 C-on kb, nekem is légkeveréses van, mindegy hogy légkeverés+alsósütés, vagy alsó-felsõ sütés. Nagyon hamar készen van!
(Ha kicsit barnul már jó, ez kb. 10 perc de lehet hogy még annyi sem)


Ha két tepsivel elkészültem, akkor egyszerre raktam be de akkor légkeveréssel kell sütni.
Csináltam késhegynyi vékonyra kinyújtott tésztából a fára, meg egyéb díszekhez, meg csináltam vastagabb kb. 4-5 mm vastagot - mint Nórcié olyan szépek lettek- (csak én sima kerek szaggatóval szaggattam).
A szupervékonyak jó ropógósak lettek, a vastagabbak meg fini puhák.

Adagok: a vastagabbakból 3 nagy tepsi lett teljesen tele
a vékonyabbakból meg rengeteg :-)


Jó munkálkodást mindenkinek: Míra
Míra
 


Ágci!

Kijavítalak, egy csomót már díszíteni sem tudtam Kép FÉrjem süti mániás, de csak az általam, meg anukája által gyártott dolgokat szereti Kép

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Akkor ezek szerint az egész utcát én fogom ellátni mézeskaláccsal?!Kép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Csak azért kérdeztem mennyi ez a 75 dkg-ból készült, mert a barátnõm jön át, és együtt sütünk, két adagot! Duplázzam meg , legyen másfél kiló? Én a fára is szeretnék tenni, de vastagabbat is evésre, plusz a barátnõm ugyanezt.

Krissi
krissi
 
 


Én fél adagot csináltam és abból kb. 40 db lett.
Egy javaslat, ha fára akarod tenni akkor célszerû egyenként gyufaszálat, vagy apró hurkapálcát belerakni és akkor könnyen áttudod fûzni a szalagot.
Névtelen
 


krampampuli, szilveszterre
[url=http://www.igm.hu/mcm/krampamp.htm" TARGET="_top]http://www.igm.hu/mcm/krampamp.htm[/url]

[url=http://www.lyss.hu/hirmix/sajtoszemle/temakor/Viva/gasztronomia/dec2/v1221advent.shtml" TARGET="_top]http://www.lyss.hu/hirmix/sajtoszemle/temakor/Viva/gasztronomia/dec2/v1221advent.shtml[/url]
Tárkonyos sertésraguleves
Karácsonyi borleves
Szilvás-almás töltött karaj
Szegfûszeges narancsos kacsa
Süni-krokett
Mandulatorta
Citromos narancsgrog

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Krissi, inkább dupla adagot csináljatok, ha ketten sutitek es viszitek!

Mi rengeteget megettunk miutan kisult :-) es azert karacsony meg odebb van :-)

Lídia
Névtelen
 


Sziasztok!

Még mindig a mézeskalács: sütöttem megint Kép , most a fára vékonyabbat és most dióval, meg mogyoróval díszítettem, nagyon jól néz ki! Sütés elõtt bekentem tojássárgájával, zt is, meg a cukormázasat is, de nekem korábban egy idõ után mindig lepotyogott a máz, remélem most nem fog, meg a magok sem (a második tepsinél már jól belenyomkodtam), kérdés: ti mit tesztek azért mg, hogy a díszítés ne essen le?

Norci
Norci
norci
 
 


Sziasztok!
En is megvagyok a mezesselKép A 75 dkg-s adagbol lett 4 tepsi nekem,pedig nem nyujtottam vekonyra. Kicsit elfaradtam a vegere, foleg, hogy a maradekokat mindig ujranyujtottam, viszont maradek mindig lett, azt hittem, sose fogy elKép Csinaltam mazasat is, csodaszepen csillog. A diszites meg hatravan, kicsit felek is, nehogy elrontsam vele...
Jo illat van, kellemesen el is faradtam, koszi a hozzaszolast mindenkinekKép
-Afonya
afonya
 
 


Norci! Kérjük az újabb képeket!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Míra
Míra
 


Mira
Komolyan? Felõlem! Kép

Kép

Norci
norci
 
 


Sziaszotk!
Ditek,
megcsináltam a receptedet vasárnap, isteni lett. És tényleg nagyon egyszerû, nameg az illata, nyami!Kép

Ajánlom mindenkinek.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Köszi, asszem két adagot csinálunk, mert a tanítványaimnak szeretnék ajiba adni, a barátnõm is a rokonságnak. Plusz a fa meg a nasi. Kell az a két adag szerintem is. Na most formám az nincs. Lejártam a lábam, nem kaptam sehol. Van valakinek ötlete? Ha nem kapok, késsel fogjuk kirajzolgatni a húzósabb formákat... Formával kb. mennyi ideig tart egy adag kisütése???? Tudom, hülyeségeket kérdezek ilyenkor így éjfél fele...
Elég lesz rá egy délután?

Krissi
krissi
 
 


Sziasztok!

SIKERÜLT a mézeskalács! KépKépKép Nagyon finom lett! És ilyenek lettek. No, akkor még egy kérdés:
hogy lesz olyan szuper fényes?
Kép
Kép

A koszorú nagyon jó maradék tészta "ellen". Akár gyertya tartó, szalvétagyûrûként is felhasználható.

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Szépek lettek Kép A koszorú nagyon jó ötlet Kép

Szuerfényesség: sütés elõtt bekentem tojássárgájával, elvileg attól jobban is tapadnak a díszek.

Norci
norci
 
 


Krissi!

Ha jó nagy tepsid van elég. Nekem kicsi a tepsim, legtöbb idõt a tepsi mosogatás vett igénybe. No meg a diszítés.
Nekem is csak kerek formám volt félholdakat azzal csináltam, erre meg egy fejjel lefelé tartott poharat is tudsz használni, csak lisztezdbe szaggatás elõtt. Így kerek és hold formáid máris vannak. Ha meg extrábban szeretnétek érdemes kézzel megrajzolni elõre és kartonból kivágni azt egyszerûbb késsel körbevágni.

Sok sikert!

Norci
norci
 
 


Na, keszen vagyok en is, szerintem egesz jok lettek. Van mazas, mazas-diszitett es natur:

Kép
afonya
 
 


Ja, es kozvetitem a ferjem koszonetet is a receptertKép
-Afonya
Névtelen
 


Ágci, örülök, hogy tetszik a recept!
Eredetileg volt benne egy kupica vodka is, de az nálunk nem sûrûn szaladgál, meg nem is hiányzik belõle tapasztalatom szerint (sõt mi már megmaradt szilveszteri száraz pezsgõt is locsoltunk a jószágra bor helyett).És hogy már nevén nevezzük a gyermeket, a mi konyhánkba kanadai csirkemell néven futott be ez az alkotás - mi azonban már csak a pórias boros husi névvel illetjük. :D

Leírok nektek egy másik pulykás receptet is, szintén egyszerû és gyors (férj segítségévelKép ) és pikáns a fûszerek miatt:
1: fél kiló pulykamellet falatokban piríts meg, legjobb, ha füstölt szalonnát is pirítasz elõtte, ha nincs, nem baj
2: fûszerezd 3 gerezd áttört fokhagymával, kakukkfûvel és SZECSUÁNI BORSSAL(ezt én a nagycsarnokban veszem a lenti keleti boltban és felhasználáskor töröm össze papírtörülközõk alatt)
3: önts rá két 20%-os tejfölt, fék ek mustárt és kb. fél citrom levét(a citromot inkább fokozatosan adagold!)
4: sózd ízlés szerint
5: mikor már nem fõzöd, tegyél bele egy felkockázott paradicsomot, így nem esik szét.
6: rizzsel tálald (ebbe én kis curryport teszek, így szép sárga lesz) plusz azok a kis piros paradicsomkockák... nagyon jól mutat és isteni íze van!!

Jó fõzögetést!
Ditke
Névtelen
 


Sziasztok!

Nem tudom kinek a receptje volt (talán Norcié, bocsi ha tévedek)a tárkonyos pulykaragulevest megfõztem és nagyon finom lett. Jó, hogy írtad, hogy óvatosan bánjak a tárkonnyal és a rozmaringgal, mert én mindig túl fûszerezek mindent, így meg végre kijött minden íz szépen.

Mézeskalácsot most akarom csinálni, találtam egy receptet, ami méz helyett cukorral készül, a baba miatt szeretném inkább ezt a változatot, csak félek, nem lesz finom. Ha tudtok bevált cukros-mézeskalács receptet, írjátok már le!!!Kép köszi Hogy csináljak szív alakot, nincs formám, ötleteket várom!

Egy egyszerû csirkés recept Kautzky Armandtól:
Csirke alsócombocskáiból vegyél kb. 8 db-ot, vegyél egy poréhagymát, szeleteld fel, majd fonnyaszd meg egy kis olajon, majd tegyél bele kb. 3 dl tejszínt és abba szerecsendiót, sót. Ha ez felforrt, ezzel öntsd le a kivajazott tepsiben lévõ combocskákat és tedd be a sütõbe. Kész. Rizzsel finom, sült alma sem rossz hozzá. Vagy a csirkecombok alá krumpli szeleteket teszel és akkor egyben sül a köret és a husi. Nagyon finom.

üdv: zsuzsi
zsu26
 


Sziasztok!

Zsuzsi!
Üdv itt. Igen az én receptem volt Kép Örülök, hogy ilyen sikere van a receptnek Kép
Mézes forma ügyben, meg olvasd el, amit reggel Krissinek írtam.

Lányok mézeskalács ügyben lassan zsûri is alakulhat. SZvsz mindenkié nagyon guszta lett. Kép
Szerintem nem rossz ötlet feltnni majd a végsõ karácsonyi menüt, meg sütiket.

Norci
norci
 
 


Lányok még egy ötlet mézeskalácshoz:
Amikor kiscsoportosok voltak a gyerekeim, akkor az ovistársak keresztnevének a kezdõbetûjét megsütöttük és mindenki ezt kapta ajándékba. Sok-sok barátot szereztek a gyerekek ezáltal és boldogok voltak, hogy mindenki szereti õket.
Gondoltam, hogy a mézeskalács-kezdõbetû jó ötlet a karácsonyi ajándékokhoz "ajándékkísérõnek is". A csomagolásra a megajándékozott kezdõbetûjét fûzzétek fel.
Üdv: Szofi
Szofi
 


Sziasztok!

Hűű, de örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a topic!!
Sajnos beteg a Peti (már gyógyul) ezért nem tudtam jönni eddig. El vagyok késve?? Nagyon ügyesek vagytok mézeskalácsilag!!!Kép

Kérdeznék valamit!! Pulyka alsócombot kaptam, az is jó tölteni, vagy vegyek felsőt, ezt meg tegyem el máskorra?? Vettem egy nagy tálca májat is, szóval valami jó sós (nem édes) jó szaftos töltelék receptet kérnék, ha segítenétekKépKép

Puszi:

Ladányi Kata
LadányiKata (ladán
 


Tiramisu (szereposztással)

Megfõzöl 1,5 l tejben 3 csomag vaníliás pudingot, fahéjjal. Ha kész, belekeversz 250 g Mascarpone krémsajtot és méág kicsit fõzöd. A nagy gyerek keverheti.
Most jön a gyerek: eléteszel egy tálban feketekávét (én 2 tálat szoktam csinálni, külön a gyerekeknek tejeskávéval, külön a felnõtteknek rumos feketekávéval). A gyerek beleforgatja a babapiskótát a kávéba, szépen lerétegezi a tál aljára. A másik gyerek merõkanállal merheti a pudingot. A harmadik szórhatja a kakaót. Réteget a rétegre, a második tálnál szerepet cserélnek. A végére kakaószórás kerül, és álljon egy napot (na jó, felet) a hûtõben. Aztán megint a gyerekek feladata a felmosás...

Amúgy nagyon finom.

Cili
Cili
 


Cili!

Jó ötlet. Kár, hogy nincs még ennyi gyerekem Kép

Norci
norci
 
 


Sziasztok!
Olvastam itt tõletek sok jó receptet, legalább hármat ki is fogok próbálni! Ma este pl a mézeskalácsot!

Tinka
tinka
 
 


Lányok, akik mézeskalácsot sütöttek Kép Mira receptje alapján csináltátok??? Nekem eddig nem sok időm volt, majd csütörötkön Kép Egyből puha, vagy kell neki idő amíg megpuhul?
Remélem pénteken én is jöhetek a képekkel.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szerintem azert jok a kepek, mert olyan kedvcsinalok, nem? Valahogy lelkesebben all neki az ember, ha latja, mi lesz majd beloleKép

Orsi,
en nagyjabol Mirae szerint. A liszt 75 dkg, de en mezet tobbet tettem bele es kevesebb porcukrot. Meg teas-kaveskanal kozt se tettem kulonbseget, erzesreKép Legkevereses, elomelegitettben sutoben 2 tepsi keszult egyszerre 180 fokon, 10 perc alatt kesz lettek. A puhak nalam is fini puhak, a vekonyebbak egy icipicit kemenyebbek, de szerintem karacsinyra siman jok lettek volna, ha mar el nem fogytak volna. Itt a mese vegeKép
-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok, a mézeskalácsok gyönyörûek amiket csináltatok, sajnos nekem nincs dig. gépem, így csak mi látjuk õket, vagyis láttuk, mert annyi ideig voltak elõhagyva (elõször diszítésre vártak, majd a száradásra) hogy elfogytak nálunk is. Kép KépKép

Míra
Míra
 


Mindenki mézeskalácskái nagyon tetszettek!!!!
Kaptam egy pár formát a piaconKépKépKép

De ez a kezdõbetû ötlet zseniális! Csinálok az egész családnak!!!!

Cili, a Tiramisut is kipróbálom, imádom az ilyen nedves dolgokat! És az Armand receptje is jó, és nagyon egyszerûnek tûnik.
Lányok nem tud valaki darált borjú meg marhahúsból valami érdekes receptet? Az egybefasírt kicsit már uncsi. Ezt akarok csinálni a Szilveszteri vendégeinknek.

Puszi:

Krissi
krissi
 
 


Krissi!

Darált marhahúsról csak nem kimondottan ünnepi ételek, mint a rakott zöldbab, lasanga, pizza és a bolognai jutnak eszembe Kép

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Nagyon kezdõ szakácsnõként odáig vagyok a receptjeitektõl!
Ma sütöttem a második adag mézeskalácsot, isteni finom lett (és nem szép)!
Van egy buta kérdésem: a cukormázat sütés elõtt vagy után kell felkenni??? Ha nincs nyomózsákom, mivel nyomjam?

Engedjétek meg, hogy közzétegyek egy nálunk nagyon bevált receptet, ami ünnepi menünek is megállja a helyét.
Mi "nemamiízünk csirké"-nek hívjuk.
Vékony szelet csirkemelleket bepanírozol: liszt, tojás, nagy lyukon reszelt trapista sajtba, sorban lefekteted a tepsibe, lehet egymásra is. A maradék tojást és (jó sok) reszelt sajtot összekeversz 2 doboz fõzõtejszínnel, pici borssal, szerecsendióval (az se baj ha nem fûszerezed), és rálöttyinted a husikra. Nem kell lefedni, akkor kész ha piros a sajt! Isteni! Krumplipürével a legfinomabb.

További jó sütögetést!

Henke
gesztenye
 
 


Sziasztok!

Henke,
nagyon jól hangzik.
Egy nagyon pici lyukat vágsz egy zacskón, úgy is jó, én már díszítettem úgy.

Ditke,
bocs, hogy korábban elgépeltem a neved. Ez a recept is jól hangzik. Én nem fogok sütni-fõzni, pihizek szombattól, a nagyik dolgoznak majd, de az újévben legalább az elsõ két vasárnapra nem kell gondolkoznom a finom ebéden.Kép

Míra,
pedig épp kérni akartam, ha lehetne 1-2 fényképet, mert szerintem nagyon szépewkeke csináltál (a só-liszt topicban gyönyörködtem már a munkáidban-csodálatosak.) Ha csak fele olyan jól sikerültek a mézeskalácsokat...Kép

Zsu,
szerintem a kislányodnak nyugodtan adhatsz a mézeskalácsból. A mézet 1 éves korig nem ajánlják, és most sem vajas-mézes kenyeret adsz neki, hanem át van sütve, nyugodtan megpróbálhatod. Meg szvsz nem is olyan nagy adag ám ez (mármint a máz aránya). Nálunk Cumika, ha meglátja, hogy anya eszik, rögtön kinézi a számból. Úgyhogy ma az volt 10óraira meg uzsonnára is. Tök édi ahogy majszolja. Neki olyat adtam, ami cukorszórással volt díszítve.

orsi,
én Míra receptje alapján csináltam, nagyon finom, amint egy kicsit kihûl lehet burkolni befelé, nagyon finom puha.

Ágci
egy kis karácsonyi hangulat:
Kép

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!


Megsütöttem a méz nélküli mézeskalácsot, nem lett rossz, talán több fûszerrel finomabb lenne. Nézzétek meg!
a receptet a mindmegette.hu-ról szedtem le:

Mézes puszedli - nagymama receptje

Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás sárgája, 40 dkg cukor, 2 dl tej, 2 dkg szalakáli, 1 csomag fahéj (kb. 5 g)



Elkészítése: 20 dkg cukrot pirítunk, majd felöntjük a tejjel. Kihûlve a lisztbe öntjük, beletesszük a tojások sárgáját, a szalakálit, és a fahéjat. Könnyû tésztát gyúrunk, ha kell, még egy csepp tejet adunk hozzá. Késhát vastagságúra nyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megsütjük. Máz: 3 tojás fehérjét 20 dkg cukorral jól kikeverjük, és a puszedlikra öntjük. Szellõs helyre rakjuk, hogy megszáradjanak.

Mézes puszedli - nagymama receptje

Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás sárgája, 40 dkg cukor, 2 dl tej, 2 dkg szalakáli, 1 csomag fahéj (kb. 5 g)



Elkészítése: 20 dkg cukrot pirítunk, majd felöntjük a tejjel. Kihûlve a lisztbe öntjük, beletesszük a tojások sárgáját, a szalakálit, és a fahéjat. Könnyû tésztát gyúrunk, ha kell, még egy csepp tejet adunk hozzá. Késhát vastagságúra nyújtjuk a tésztát és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megsütjük. Máz: 3 tojás fehérjét 20 dkg cukorral jól kikeverjük, és a puszedlikra öntjük. Szellõs helyre rakjuk, hogy megszáradjanak.

Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26
 


Bocsánat kétszer copyztam be a receptet! Kép

Amit még akartam csak elfeljtettem hozzáfûzni, nem volt formám, így egy pohárrak és egy késsel szabtam a formákat, így mind egyedi lett Kép Felhasználtam Ágci ötletét, hogy a tészta végekbõl koszorút lehet csinálni, mennyit szenvedtem régen ezekkel a végekkel, hogy ezt miért nem tudtam meg hamarabb!KépKép
Na üdv, jó éjt! Zsuzsi
zsu26
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?