A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Vagyis a mailemre, mert priviben nem fog menni (az is babanet).
molkata

Annee én is ezt javaslom!
nézz utána hátha csütörtök előtt be tudsz jelentkezni valahova.

Bridzsi

Kép
esztora

Annee, ne keseredj el, én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, hülyeség az egész AFP! A főnökömék az egész terhességet végigparázták a magas AFP miatt, és olyna kis tündibündi egészséges kislányuk született, hogy azt el sem tudod képzelni. Szilveszterkor jelmezbe öltözött (másfél éves), rózsaszín szárnyakba, rózsaszín tollboás glóriával, legszívesebb feltenném ide a képét, hoyg megnyugtassalak, ha ez nem sérteni a személyiségi jogait. (na persze ettől függetlenül, megértem, hoyg félsz, csak próbálj meg nem annyira félni)

Kép
nenoke

És tud valaki ilyen helyet Bp-n? Én a 10. ker.-ben lakom.
Egyébként mennyibe kerül egy ilyen uh.?
Vendég

annee itt nézelődj hátha találsz v.mit
http://4d-ultrahang.lap.hu/

Bridzsi

Kép
esztora

Mary, csatlakozom a pro-táborba. Én is ilyen helyen szülnék, ha lenne M.o-n. Ezt hívják születésháznak. Az ilyen helyen kell, hogy legyen orvosi ügyelet, inkubátor, mentős kapcsolat. És tudtommal sokkal hamarabb nyilvánítanak vészhelyzetet, mint a kórházban, pont azért, hogy beérjetek.
DE: eccer azt mondták, h a szülések alatt fellépő komplikációk előfordulási aránya kb. 5% (vagykevesebb?), és ezen komplikációk 90%-a a medikalázáció követkeménye!!! Szóval a háborítatlan szülések 1%-ában lép fel kórházi igény. Nemtom.
Ha lenne ilyen, akkor én mindent megtudnék róla. Én a kórháztól szorongok egy "kicsit". És hát az nem igazán kedvez a szülésnek...

Annee! 4D-t most kezdek keresni én is. Egyeztessünk!
Vendég

ok kata, próbálkozok, pedig jpg kiterjesztésű, szóval nem értem mi a baj, és még a mérete is belefér

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok lányok!

Szülésfelkészítő tanfolyam:

Írogatok egy másik helyre is néha, ahol azt mondták a lányok, hogy mindenképpen jó, ha elmegy az ember, mert még emlékeznek is rá. Hogy ő egy ilyen érdeklődő kismama... (mint az előadások a suliban :wink: )
Meg szerintem érdekes lehet. Ha másért nem, már megismerkedsz kismamikkal, akik ott és veled fognak szülni. Megismered az ottani "gárdát" a helyet. És ami a legfontosabb, hogy el tudsz menni megnézni a szülőszobákat, a gyermekágyas szobákat és minden ilyesmit... :roll: Én amint tudok, megyek...
baba24

Járás:
azt mondják a régi öregek: "a kismamákat még a menésükről is fel lehet ismerni" :lol: Nahát engem biztos... Ha titkolni próbálnám, tehát tudatosan úgy viselkedni, hogy véletlenül se látszódjon semmi, akkor bizti nagyon fájna, meg kényelmetlen lenne az ülés, a felkelés, a járás, a minden :lol: :lol: Olyan "gurulógömb" vagyok a mozgásom alapján (párom szerint... :lol: :lol: meg földgömb :lol: persze az csakis azért, mert én vagyok a világmindenség számára... :lol: :lol: )már most produkálok minden tünetet, nem tudom mi lesz, ha igazán nagyon nagy pocim lesz, meg átrendeződnek bent a dolgok. Bár már a félidő környékén vagyunk, tehát már azért megkezdődött az átalakulási folyamat igencsak..
baba24

Köszönöm Mindenkinek a biztatást. :)
Esztora: Köszönöm, már találtam is egyet.

Szarvasbori: Az Örs vezér térnél van a Magzati Diagnosztikai Központ, szerintem oda megyek majd.
Vendég

Annee! Örülök, hogy találtál megfelelööt. Minden rendben lesz!

Lynia! Visszaküldtem átformátumozva. Nálam bmp-ként nyitotta meg elööször.

Baba! Akkor nem vagyok egyedül a tüneteimmel. Persze, hogy itt No-ban jönnek elöö, amikor bonyolultabb orvost keressek. :?
molkata

Kép

szóval nem a legjobb kép, mert gyorsan telóval hoztam ösze :oops:

lynia-

kiiii aaaz a tabajdi rita?
melyikőtök? jajjj, gurgula???????

lynia-

Sziasztok!!

Annee!
Szépen kerekedik a pocakod.
Szerintem ne aggódj, mint ahogy a többiek is írták nem mérvadó az AFP..nyugati országokban pont ezért nem csinálják már, sokkal pontosabb a genetikia UH. Az örsnél is van genetikai központ, az közelebb is van hozzád, meg az Istenhegyi klinikán. A UH ára mindkét helyen ugyannyi: 10 000 Ft
Próbálj megnyugodni, meglátod minden rendben van a babukával.

Maryskiskacsa és Emi!
Elküldtem a mélt.

Kispiskóta!
Én ma próbáltam bejelentkezni de nem vették fel, az üzenetrögzítőre rábeszéltem de csesztek visszahívni..
Holnap újból.
Jó lenne még azanap elmenni, ugyanis délután megyünk a dokinkhoz..szal nem szeretnék rá egy hétre megint fizetni neki.
Próbálkozom a telefonálgatással..

Hétfőn megyek a babaváróra!! Akkor ott találkozunk! Én hátul fogok ülni..de úgyis megismerjük egymást.. :lol:

Ná!
Lehetséges, hogy mocorog a kisbabuskád...hopsz :lol:

Szép napot!
torolve_20131003125716

összi kata, ügyi vagy! :wink:

anee, tényleg ne aggódj, mondjuk érthető, itt is megszüntethetnék szerintem ezt a vizsgálatot, mert csak idegestik a mamikat, az meg nem a legjobb!

én holnao megyek, még nem izgulok, de amint megcsinálják, tuti elkezdek parázni az eredmény miatt

lynia-

Emi!
Nagyon szép a pocakod..

Ja igen, hát én vagyok a tabajdi rita..héló
torolve_20131003125716

Lynia! Nagyon aranyos pocid van!!!
molkata

Anee: No para, minden oké :wink: Írjál, hogy mi volt!

Szüléselőkészítő szerintem is jó! Legalább meg lehet nézni a szülőszobát, meg első kézből informálódni mi hogyan működik!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Annee!
Nem 2,5 fölött minősítik pozitívnak az AFP eredményt? Vagy rosszul tudom?

Tényleg ne légy elkeseredve (tudom, hogy könnyű mondani), mert ez az AFP vizsgálat rendesen ijesztegeti a leendő anyukákat. Én sem értem, hogy akkor mi a fenének csinálják, ha tuti az eredmény.
Fel a fejjel! És ha van rá lehetőséged, akkor menj el egy 3/4 d -s ultrahangra és ott többet tudnak mondani.
szilvi1980

Annee nagyon szivesen örülök hogy tudtam segiteni!
lenne egy kérésem nekem is hozzátok az Esztora lenne a lurkónk neve ha lány lenne viszont egyszer már megtaláltam mikor van a névnapja és nem irtam fel.most nem találom csak azt hogy ősi magyar név amit nagyon jól tudok.nincs v.mi ötletetek?

Bridzsi

Kép
esztora

Emi: aranyos a pocid :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

tuti = NEM tuti :oops:
szilvi1980

:) életembe nem mondták még ennyiszer, hogy aranyos a hasam :roll: jó nagy, de ahogy nézem, nektek is nő rendesen!!!! :wink:
párom is észrevettem nézi, kérdeztem, mit nézel? hááát a gyermekemet!!!! :D

lynia-

az az érdekes hogy beszélek v.kivel aki esetleg tudja és egyből a pocakomat nézi a szemem helyett!

Bridzsi

Kép
esztora

:D ez jó, talán a pasik így leállnak egy időre a mellhez beszélésről :)

lynia-

Esztora, nekem megvan az utónévkönyv, abban benne vannak az ajánlott névnapok a ritkább neveknél, este meg tudom nézni.

Kép
nenoke

Emi! Édi a pocakod!
szilvi1980

Anee
Nálunk volt a családban ennél sokkal magasabb AFP, és gyönyörű, egészséges kislány született!!! Egyrész tök szar ez az egész AFP, másrészt szerintem kicsit jobb, ha magasabb, mert az nygerinc-esély, amit UH-val tökéletesen ki tudnak zárni. Sokkal gázabb az alacsony (Down-ra utaló) azt annyira nem tudják uh-val megállapítani...
Egészséges gyermeked lesz! Remélem mész gyorsan UH-ra és ott megnyugtatnak!

Kép
Kép
emma1976

Vagy aki nem tudja is... kiszúrja... :lol:
baba24

Hello Lányok!
AFP miatt nem szbad elkeseredni, az én orvosom azt mondta, hogy pl. ha valaki előző este füstölt kolbászkás vacsorát fogyaszt, elkeserítő eredményei születhetnek. Ma voltam AFP-n, azért várom az eredményt.
Ultrahangra reagálnék annyit, hogy én hétfőn megyek a Kleopátra házba (13. ker) 4D ultrhangra, egyik barátunk ódákat zengett a helyről, majd beszámolok.
Akit érint a kórháznak való fizetés, tudok egy megoldást arra, hogy hogyan maradjon a zsebünkben az a 30ezer forint. akit érint, írjon az ildi@aka.hu címre.
Tegnap majdnem elütöttek a zebrán, ugyanis már nem vagyok képes átszaladni, és persze nem is akarok, a fekete Audiból majdnem kiszálltak a srácok, felmerült bennem, hogy vajon meghatotta volna őket, ha elmondom, hogy kismama vagyok...???
Kitartást mindenkinek, babusok jók legyetek!
Üdv,
Ildi

Kép
lidikoka

de jó, erről a névről még nem is hallottam, de érdekes ... Esztora :o szép

lynia-

azt hittem a kaja nem számít, igazán szólhatnának, hogy oké ne gyere éhgyomorra, de azért 1-2 ételt kerülj az érdekedben

lynia-

Lányok! nem tudom, ma hogyan tudok benézni, de holnap egyáltalán nem.
Emi!
Nagyon édes a pocid!Még nem hordasz kismaminacit?

Nagyon nagyon drukkoljatok nekem. Holnap reggel megyek az AFP eredményért. Utána du. fél4-re a doktorbácsihoz. Megvizsgál, megnézzük babót UH-n. (ez még nem a genetikai, az jöv.7)
Nagyon nagyon félek. Nem tudom miért... Olyan régen láttam és már annyira itt van velem a kis törpi, hogy nem tudom mi lenne, ha valami rossz hírt kapnék. Mostanában meg nem is igazán érzem... Eddig pedig buborékolt.. Ugye csak képzelődöm már... :roll:
baba24

Lidikoka!!
Vigyázz magadra, de sajnos sok hülye van az utcákon akik hajtanak, mint a meszes ló..huááá..

Esztora!
Üdv újra itthon!
Esztora: régi magyar női név, de sajnos sehol nincsen mellé írva, hogy mikor van a névnapja.. :roll:
torolve_20131003125716

Baba!
Ne nyugtalankodj előre, nagyon szorítunk és biztosan minden a legnagyobb rendben van!!!
Kép
torolve_20131003125716

ne idegeskedj baba, tuti mozgott, csak épp nem vetted észre, mert annyi dolgod volt épp ... :wink:

nem, még nem hordok kismamanacit, van 1-2 nacim aminek magas a derék része, és eddig nagy volt, de most pont jó, és melegebbek is, szóval az megy, a képen pedig farmer, ami szintén nagy derékban egy "csöppet", szóval még jó, de holnap megyek fehérneműt venni, meg lehet nacit is nézek

lynia-

Az én Vince Kiadó féle utónévkönyvemben nincs benne ez a név.

Lynia, nekem például éhgyomorra kellett menni AFP-re.

Gurgula, drukkolok, hogy sikerüljön bejelentkezned. Engem apósom visz be.

Baba, holnapra egy hatalmas DRUKKK!!!

kispiskóta

Annee!

Ezt találtam az AFP-ről
A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. Nem a magas AFP az ok, az egy jel.
A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang.
torolve_20131003125716

Köszi lányok ,hát nem lettünk okosabbak.még nem adom fel ha egyszer megtaláltam meglesz az megegyszer is.
szerintem érdemes körülnézni az ősi magyar nevek között is gyönyörű és nem idiótán különleges neveket találhattok.nekünk tuti ősi magyar neve lesz a lurkónknak.nagyon tetszenek ezek a nevek és az Apukája nagyon magyar érzelmű ,szó sem lehet más névről. :wink:
utána nézek ennek az afp-nek én is, pénteken megyek.

Bridzsi

Kép
esztora

azt mondta a védőnő hogy nem kell étgyomorra menni!?ráérek 10 felé menni adigra lemegy a roham.

Bridzsi

Kép
esztora

én is éhgyomorra voltam afp-n, és egyébként a súlyomat a védőnéni véste rá a beutalóra, miután lemázsált.
Vendég

Kispiskóta!!

Elfelejtettem válaszolni a kérdésedre.
Nekem a laborban vették le a vért, sima laboros nőci.
Utána pedig Pálma nevű védőnőnek adtam oda az üvegcsét. Kérte a 12ik heti UH-s papírt, szépen kimásolta az eredményt, kg-t megkérdezte..és ennyi.. kedves volt..ott lakik ő is a nyírpalota 40-ben, meg is jegyezte, hogy 2 lépcsőházzal arrébb. :D
torolve_20131003125716

nekem a védőnő is azt mondta, és amikor időpontot kértem, ők is azt mondták, hogy nem kell éhgyomor addig

valami izé van a vérben, és azt az étel nem zavarja be, eddig úgy tudtam (húúú, de tájékozott vagyok: izé :roll: )

lynia-

egyébként elvileg nem kellene éhgyomorra menni..
nekem anno az endokrinológián mondták, hogy itt olyan dolgokat néznek ami nem befolyásolja az eredményt..hormonok, stb..
torolve_20131003125716

A vizsgálat célja az ún. velőcső-záródási rendellenességek kimutatása, ilyen a nyitott gerinc, az agykoponyahiány, vagy a hasfalhiány, ha nem fedi bőr. Csak szűrővizsgálatról van szó, melynek célja, hogy megtalálja az olyan kismamákat, akiknél nagyobb a kockázat. Őket azután további vizsgálatnak kell alávetni. Nem kell mindjárt megijedni, ha az eredmény eltér az átlagtól, mert ez még nem jelenti azt, hogy a magzatnál biztosan van valami eltérés, ugyanis nagy a vizsgálat szórása. Az AFP-érték minden különösebb ok nélkül is lehet nagyon magas, ezt bizonyítja, hogy a magas AFP-k csak kb. 5-10%-ban jeleznek valóban fejlődési rendellenességet.

Az összes többi kismama magzatának nincs fejlődési rendellenessége. Előfordul az is, hogy a magas értéknek fenyegető vetélés, ikerterhesség, magzatvízszivárgás vagy vérezgetés az oka. Az is gyakori, hogy amikor a szűrést végzik, a terhesség 16-18. hetében, még semmilyen okát sem találják a magas értéknek, de a terhesség 3. harmadára súlyosan elmarad a magzat méhen belüli növekedésének üteme.

A kismamák felénél egy alatt, másik felénél egy felett van az AFP-érték. 2,5-ig normálisnak számít, felette már magas értékről beszélünk. Az alacsony AFP önmagában nem kórós, nem jelenti azt, hogy növekedett volna a Down-kór előfordulásának kockázata. Igaz ugyan, hogy a Down-szindrómás magzatoknál rendszerint alacsony az AFP, de több kiegészítő vizsgálat, pl. ultrahang, hormonszint-mérés szükséges ahhoz, hogy fokozott Down-kockázatot állapítsanak meg, hiszen a várandósok felénél középérték alatti AFP-értéket mérnek.

Bridzsi

Kép
esztora

nekem is rajt van a súly a beutalon de szerintem nekem kell majd beirni mert a védőnő nem szokott méri hanem én mondom be neki a súlyomat. a beutalóért is nekem kellett rohangálni mert nem adott a drága.(nem valami szimpi a nő)

Bridzsi

Kép
esztora

itt pl beutaló sem kell, csak időpont, arra is direkt rákérdeztem mindenkinél

lynia-

Nekem azt mondták, hogy lehet reggelizni és én ettem elöötte. Egyébként, végig úgy voltam, hogy nem érdekel az afp, csak amikor az eredményre vártam, akkor izgultam egy kicsit, de már csak az ajtó elöött (elöötte nem).

Èn már +7 kg-nál tartok. :P

Baba! Minden ok lesz. Ez csak a szokásos izgalom. Majd hozzál képet és számolj be mindenrööl.

Lidikóka! Hát, valóban sok hülye van volán mögött. Vigyázz magadra! Ez pl egy óriási különbség a német és a magyar soföörök között. Itt már akkor megállnak, ha közelitek a zebrához. Nagyon jó érzés.
molkata

Molkata!
Neked nem sok a 7kg, ahogy elnéztelek a wiwen..szép vékonyk vagy..
Nekem vigyázni kell.. :roll: Én kb. 3kg-nál tartok
torolve_20131003125716

Hát, nem aggódom a kilók miatt.

Az elööbb elkapott egy has-mars :shock: Lehet, hogy sok tejet iszom. :?
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?