A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

grillázs
Ez így van, de úgy néz ki, ha elfogadják akkor nyár közepétől lesz érvényben!!!!!!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Grillázs

Azt hiszem, hogy az én "sárga köves" utamat most kezdik felszedni.
Mást ezzel kapcsolatban nem írok, mert túl vad lennék!
Talán mégis: Kapják be! (Bocsánat) :oops:

Kép
l.andi

L. Andi!
Ezt most nem értem :(
grillázs

Andi!!!

Szerinted én mire gondolok?! Hát nem szépekre!!!! :twisted:

kagyló

Grillázs!

Te beszéltél a bébihez vezető sárga köves útról...
l.andi

Jaj, már!
Attól még a sárga köves utat nem szedik fel, csak k...a drága autópálya-matricát szednek érte! De van még lehetőség ingyen átszáguldani rajta!
Én próbálok úgy hozzáállni - amellett, hogy ötpercenként mondok egy cifrát - hogy elsőre sikerül! Ha meg nem, akkor bekopogtatok ehhez a rém szimpatikus lotyóhoz, aki állítólag államtitkár és a visítós pofájával megfinanszíroztatom amit én nem tudok kifizetni :mrgreen:
grillázs

De jó, hogy még dolgoztam, és lemaradtam a Tényekről... Apukám hívott utána, teljesen felháborodva, hogy akkor most csak két esélye lesz rá, hogy nagypapa lehessen??? :(

Lányok, ne idegeskedjek, már régóta tudtuk ezt, csak reménykedtünk a csodában...
Annyira szomorú tudni, hogy azoknak, akik ezt a döntést majd meghozzák, sose fog problémát okozni, hogy a harmadik, vagy az ikszedik lombik árát kicsengessék...
És nagyon sajnálom azt a sok embert, akiknek e miatt a néhány ember miatt a második próbálkozás után fel kell majd adniuk, mert nem tudják előteremteni a pénzt. Vagy neadjisten emiatt eladósodnak, aztán még a házasságuk is tönkremegy... jajjjj...
noczi

Ebből elég! Nincs még semmi eldöntve. Látjátok, a média is elkezdett foglalkozni vele. Én még reménykedek. Még nem vagyok hajlandó elkönyvelni hogy így van és kész. Majd ha hivatalosan is kimondják!
grillázs

Milyen igaztok van! Komolyan mondom nagyon igazságtalan világot élünk. Inkább tovább fejlesztenék a lombik beavatkozásokat(anyagilag), és mindent ami ehhez szükséges...
És mit csinálnak az esélyeinket is rontják!
Tudjátok kiváncsi leszek arra majd, ha még jobban fog csökkeni a népesség, és a meddőségi központok üresek lesznek. És nem azért mert nem szeretnének gyermeket, hanem azért mert ilyen sok h------------- vagyunk körül véve!!!!!!!!!!!!!!( Nem lesz rá pénz!!) Nagyon nehéz lesz rá előteremteni az anyagiakat. Mire meg eljutsz odáig, hogy sikerül, szinte eladosodsz. Akkor mit fogsz tudni megadni azokból, amiket megálmodtál arra, hogy mi lesz ha kisbabám lesz?!

kagyló

Bocsi lányok :oops:
De azért a. magasságban parázok!!! :cry:

kagyló

4.

kagyló

Na, jól van. Pont úgy beszélsz most mint a párom. Ti nagyon kis optimisták vagytok. :D
Még ehhez talán annyit, hogy nagyon gyorsan, tehát egyik napról a másikra nem tudják bevezetni az biztos. Még megszavazzák, stb. az tényleg nyár lesz már.
Ahogy pedig az egyik Hsz-ban is olvasható volt, arra talán nem vonatkozik aki már a progiban benne van.
Csak ugye mi van azokkal aki 1,2,3. év múlva jutnak el oda, hogy meg kellene oldani a problémát?
Na, és most hagyom abba, mert olyat írok itt mindjárt!
:twisted:
l.andi

Lányok, a TV2 honlapján hozzá lehet szólni a műsorhoz! Már van is egy hozzászólás! Írjatok ti is!
noczi

Lányok!

Csak, hogy ne nézzetek valami elmebetegnek, a legutolsó Hsz-omat Grillázsnak címeztem az Elküldve: 2007 Január 31 Szerda - 20:28 Hsz-ra válaszolva. :oops:
l.andi

Elnézzük, Andi. :D Felzaklattak a ma esti események.
noczi

Nóczi

Ami azt illeti, lehet, hogy ha marad a sárga köves út, akkor azon haladhatok tovább a sárga házba. :D
l.andi

De dilibogyósok vagytok!
Én is irtó ideges vagyok emiatt, ráadásul nagyon tisztességtelennek tartom, hogy ilyen bizonytalanságban tartják az érintetteket. Egyszerűen ki van tolva velünk.
Én csak attól félek, hogy tovább nőnek majd a várólisták.
Már csak azért is, mert ha valóban bevezetik a kettő támogatottat - ismerve apánkat - azok kerülnek (amúgy teljesen jogosan és érthetően) előbbre, akik már a második próbálkozáson túl vannak, de még gyorsan elkezdik idő előtt az újabbat. Szóval ez megint mindenkinek rossz lesz. :(
De akkor is fontos, hogy ne hergeljük egymást, mert azzal csak pont azt a parát érjük el, mint amit a meddőségis szakemberek is mondanak. Hogy rágörcsölünk, ami az eredményt befolyásolja. Nem szabad.
grillázs

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságot - igyekszem gyógyulni.

Grillázs, légyszi változtasd meg a megjegyzésemet, a 2. lombik előtt-re

Sajnos, míg teljesen rendbe nem jövök addig mellékvágányon vagyunk:(
...és itt a teljesen van a hangsúly:-(
Viszont nem tudom kifeküdni, mert melóhegyek várnak:/ Bérszámfejtő vagyok egy könyvelőirodában s nagyon kevesen vagyunk a megnövekedett jelentési kötelezettségekhez... Szeretem a munkámat,(-tudom, nem vagyok normális) - de nagyon elfáradtam...és azt hiszem ez is hozzájárul a sikertelenségez mármint a állandó stresszben élés:-/ Meg ahhoz is, hogy egy hónap leforgása alatt már másodszor vagyok kriplis - és sokkal erősebben jött vissza, mint volt.
Ehhez hozzájön a parám, hogy lehet hogy mire odakerülünk hogy kezdhetünk, már el is fogadják a csorbító törvényt:-(...

na jó...egyek, megkeresem az optimizmusomat....
modrooka

növeltem a tv2-őn a hozzászólások számát :mrgreen:
grillázs

:oops: megyek akart lenni
modrooka

meg egy újabb adag zsepiért ...és elolvasom azt a TV2-s hozzászólásokat....
modrooka

Modrooka - zsepiben én is király vagyok: )

Dokinénim adott antibiotikum-bogyót - kezd rendbehozni. Szerintem téged is pikk-pakk rendbehoznak

A táblicskuba eddig is 2. lombik előtt van - majd a megjegyzésben változtatok
grillázs

Lányok !

Én inkább bíztatónak látom a mostani eseményeket! Persze nem a csökkentést!!!!
De végre beszélnek róla! Én megkerestem a Nők Lapját, stb. de nagy kuss volt az egészről! Szokásos kormányzati kuss. Ami sokkal rosszabb, mint hogy végre napvilágot látnak a vélemények. Mondjuk nevetségesnek tartom, hogy ez most már október óta napirenden van és csak most és egyszerre a két nagy kereskedelmi adón egyszerre (milyen rohadt meglepő) nyomulnak. De inkább ez mind a vihar előtti csend. Így most úgy érzem több esély van a 2-nél több lombikra , mint mondjuk 1-2 héttel ezelőtt!
Szóval nem lankadni!
Még ott van az a sárga köves út!
szpandi

Szpandi
Szerintem ez az aláírásgyűjtésnek köszönhető. Ha az nem lett volna ugyanúgy csend lenne mint októberben. Én aláírtam és büszke vagyok magamra, hogy aláírtam. Azt gondolom tettem érte valamit. Meg ezért írtam a tv2 honlapjára is és írni is fogok mindenhova, ha ezzel segíthetek meg hallathatom sokunk véleményét.
Szerintem tegyetek ti is így.
Az nem elég ha egymás között megbeszéljük. Attól még nem lesz jobb. Ezt az oldalt az a sok "okos" a minisztériumban nem olvassa, az tuti.
grillázs

Most beszélt Dévai a TV2-n. Remélem sokan hallották!!!
modrooka

Grillázs,
én is kaptam antibiotikumot. Ennek hatására már van hangom:) De még mindig rettenetesen köhögök...és ez a takonykór...na mindegy :-)

Szerintem se baj, hogyha egyszerre szól erről a két kereskedelmi TV. Végre beszélnek róla!!!
modrooka

Sziasztok!! Mi ez a nagy csend? Az esti pletykaparti után mindenki alszik még?
Ági28

Pontosan. Nekem most sikerült kikászálódni az ágyból, de kászálódok mindjárt vissza. (laptopostül :lol: )
Én este még megnéztem Déviszt a Tények Estében, ott fel is hívták.
Kicsit csodálkozom is azon, hogy a sajtó eddig nem kérdezte meg a meddőségi központok vezetőit - még jó hogy apánkkal kezdték - mert eddig csak a kormányzati álláspontot hallottuk.

Azért leírom még egyszer, hátha valaki nem olvas vissza!
tehát ma (azaz csütörtökön)

Kép Kép
20:00 - tól a műsor témája a lombikbébi-program

Kép Kép Kép
22:50 Házon kívül - benne téma a lombikbébi-program
"Ösztönözheti-e a gyermekvállalási kedvet a lombikprogram új rendszere?"
grillázs

Jutalmaznák az eredményesebb lombikbébi-centrumokat
2007. február 1., csütörtök 4:47 InfoRádió / Herczeg Zsolt

Felülvizsgálja a lombikbébi-program társadalombiztosítási támogatását az Egészségügyi Minisztérium - mondta az InfoRádiónak a tárca államtitkára. Döntés még nem született.

Horváth Ágnes közölte: felül kell vizsgálniuk, hogy mennyit tud a társadalombiztosítás a lombikbébi-program finanszírozására fordítani.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára kiemelte, hogy nagyok a különbségek az egyes lombikbébi-centrumok eredményei között, ezért gondolkoznak azon, hogy többlet díjazással jutalmazzák az eredményesebb központokat.

A tárca azt szeretné, ha egyértelműbbek lennének az ösztönzők, döntés ugyanakkor még nem született.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: nem tartanak attól, hogy emiatt romlana a demográfiai helyzet.

Aláírásokat gyűjtenek

A Támogatás születendő gyermekeinkért Lombikbaba Közhasznú Alapítvány több mint tízezer aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a kormányzat ne csökkentse a társadalombiztosítás által támogatott lombikbébi-beavatkozások számát.

Laborczy Éva, az alapítvány kuratóriumának alelnöke elmondta: jelenleg 1 millió fogamzás korban lévő párnak 100 ezer gyermeke születik évente, a szám 2 százalékát tették ki a lombikbabák.

A támogatás megvonása után 1.200-zal eshet vissza a számuk, amely egy falu lakosságának felel meg.
grillázs

Na, erre mondta apánk, hogy ez azt a veszélyt hordozza magában, hogy csak azokkal foglalkoznak a lombikbébi-centrumok, akiknél tuti eredmény várható, a többieket elküldhetik, mert rontja a statisztikát.
Mi ez? Taigetos? A gyengébbeket lelökjük a szikláról?
grillázs

Szia Grillázs!! A házon kívül is ma lesz?
Ági28

Igen! Ma!
Azt én mindenképpen nézem!
Az Inforációt nem biztos, hogy hallgatom, de majd meglátom.
grillázs

Freud-i elszólás volt, Inforádiót akartam írni :lol:
grillázs

Sziasztok Lányok!

Grillázs
Tudni szeretném, hogy ez a mostani járvány szerűség, hogy is kezdődik.
Most kapar a torkom. :( Remélem, ez nem az.
Sokat leveleztem veled, remélem azért nem kaptam el tőled. :D
l.andi

L. Andi!
Küldök neked gyógypuszit, én már kijövőben vagyok belőle!
Kép
Sajna torokkaparással kezdődik :(
Béres csepp és C vitamin! Sokat segít!
grillázs

Grillázs!

Hát nem örülök! :?
Akkor majd eszem azokat amit írtál, meg sok mézet. Kép

Hallottam, hogy nagyon jó a méhpempő (vagy mi), lehet, hogy körülnézek, hogy hol lehet kapni. Na, meg, hogy mennyire fáj az ára. :)
l.andi

A méhpempőt én is hallottam, majd osszad meg velünk, hogy hol lehet kapni, engem is érdekel.
grillázs

Sziasztok!

Béres csepp és C vitamin nálam is megy, meg a mézes tea. Csak az ágyikóm hiányzik...de ez van:-)

Remélem, többiek, jól vagytok!:-)))))))))
modrooka

Grillázs méhpempót aott kapsz, ahol mézet árulnak. Nagyon kicsi adag, nem olcsó. Én a Lehel piacon szoktam venni.
Ági28

Ott abban a mézboltban? Ott nagyon finom szörpiket lehet venni :)
grillázs

Te is jársz a Lehelre? Én a szomszéd utcában dolgozom!!
Ági28

Ági

és mennyi pénz ez a pempőke? Mennyi ideig elég, stb.

L.Andi
l.andi

Sziasztok!

Először is azt akarom mondani, hogy olyan jó úgy idejönni a topikrta, hogy így pörög. :)

Én is láttam apánkat a tényekben, jó volt, de nem elég sokat vágtak be belőle.

A köves útról jut eszembe, hogy tegnap este a férjem megjegyezte, hogy tudod mi a szomorú? - Az, hogy az a 2milliárd amit a lombikprogramon meg akarnak spórolni, az 1km autópálya ára. :( Ráadásul mi meg el kezdtünk számolgatni, hogy mi pont év közepe körül kezdenénk a lombikot, ha nem jön össze még az ucsó 3 inszem. Bár apánk azt mondta, hogy az 5. inszem után feltesz a listára. Na de attól, hogy fent leszek a listán, attól még a régi vonatkozna vajon rám? Ági! Neked is így volt az 5.inszem után?

Méhpempőt bármely bioboltban is kaptok és tényleg nagyon pici tégelyben van, de minden nap egy kávéskanál kell csak belőle. Így 1 hétre elég és legutóbb én 350 Ft-ért vettem.
cyprus

ÉN 20g-ost szoktam venni, és kb 1000 FT, de egy hónapig elég, és nagyon picike, egy nyalat kell belőlle.

Cyprus nekem nem volt így, mert akkor még nem listázott.
Ági28

Ja, igaz. Tényleg most már emlékszem, hoyg írtad is, hogy miylen jó hogy pont előtte el tudtátok kezdeni.
cyprus

Látod látod, csak kicsit fel kel frissíteni az emlékezeted!! :-)
Ági28

A reggeli tényekben még a másik verzió van. Este felhívták telefonon, akkor hosszabban nyilatkozott, de a tv2 honlapja nem engedi nekem letölteni, pedig a férjemnek is meg akartam mutatni - ő már elszundított mikor volt a Tények Este.

Ági!
Ritkán járok a lehelre. A mézes bolt a nyugati felőli oldalon van, ugye? Egy zöldséges van mellette! Ott nagyon finom szörpöket lehet kapni!
grillázs

Na akkor Lányok!

A pempőke meg van véve!
A torokfájásom meg monnnnyon le!!!

Kép
l.andi

Hát most meg nem mondom, hogy mi van mellette, de üveges a kirakata a boltnak. És igen közelebb van a nyugatihoz.

Helyes Andi!
Ági28

Ja, ezt a szörp témát már írtam:) Ebből is látszik milyen finom :)

Egyébként tökre ki vagyok akadva. Ha a hírkeresőbe beírjátok hogy lombik, több anyagot ad ki az állatkeri lombik-orrszarvúról, mint a lombikcentrumokról.
Hát ez azért elég gáz szerintem :(
grillázs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?