A héten voltunk kontrollon a Pálfia Judit drnõnél (fizetõs magánrendelésen). Nagyon kedves volt, majd' egy óráig foglalkozott vele, a kézi módszerrel (Szurtos Peti) állapította meg megint a dioptriaszámot és a cilindert. Szinte semmit nem változott, de a korábban leírt javulás (már 80 centirõl ismeri fel az autójeleket), bíztató.
A hosszútávú "bíztatás" annyi, hogy talán-talán megtanul látni 1 év alatt a szemével. Akkor kezdõdhet a következõ bravúr: a két szem hátha megtanul együtt-látni.
Szóval klassz
Azt hiszem ide fogok visszamenni, mert... nem is tudom miért. Amit Sényi drnõ mondott, az is nagyon kedves volt, de "túl szép" - hogy egy mûtét (lézeres) és már csak fele akkora dioptriára lesz szükség (7, 15 helyett).
Beszéltem egy barátnõmmel, épp most csináltatta meg magának ezt a lézeres szemmûtétet, azt mondta, hogy 3 napig aludni sem bírt, annyira fájt neki. (Lehet, hogy gyerekeknél másképp megy az érzéstelenítés?)
A beszoktatást én két részletben csináltam, elõször rendesen, aztán szemüveggel. A mi esetünkben ez volt a megfelelõ. Egyre jobban szereti az ovit, talán élvezi, hogy nagyos feladatai vannak.
A kicsi viszont ki van akadva, amiért õ nem lehet óvodás!
Remélem õ is hamarosan megszokja ezt az új állapotot.
Kár, hogy Ziták már nem jár erre (ugye nem voltam túl tolakodó? ha igen, felejtsd el a kérdésemet!
) További jó munkát mindenkinek! (kinek hol kell)
Ilon

De remélem hogy sikerül majd megfelelõ alanyokat találnod! Sulihoz is kitartást kívánok!
és tiszta szívembõl kívánom hogy tovább javuljon Szabi szeme! Meg persze magunknak is!