A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Orsi a másik kedvencem az hogy miért érzi mindemki kötelességének
hogy "tapogasson"?mármint hastájékon.jobb esetben megkérdezi hogy szabad-e.
amúgy mi sem házasodtunk össze és most nem is fogunk gyorsan...
akkor lehetne mondani aha persze mert jött a gyerek...
a másik kérdés akartátok vagy csak becsúszott.ja "becsúszott azt jött" :lol:
megyek vérvételre aztán fodrászhoz du jövök

Bridzsi

Kép
esztora

mindemki=mindenki

Bridzsi

Kép
esztora

Szépjóreggelt kismamik! :lol:

Kismanó: üdv itt! Mennyi idősek a lányok? Mit azólnak, hogy kistesót kapnak?

Orsi: irigyellek a moziért. Már nem is tudom mikor voltam utoljára :roll: De biztos, hogy közel 4éve :cry:

Én az esküvőmön kaptam a legfurcsább kérdést, vagy inkább kijelentést? "Tudtam, hogy terhes vagy, na de ennyire?" Hát erre hirtelen nem tudtam mit reagálni :roll: Szerintem valaki vagy terhes, vagy nem :lol: De hogy lehet nagyon terhesnek is lenni :twisted: :lol:

Ma totál elkeseredtem. Reggel rááltam a mérlegre, és 2.5kg-al mutatott többet az állandó émelygés és hányás ellenére :cry: NEM AKAROK HÍZNI :twisted:

Szép napot mindenkinek, itt süt a nap végre! :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

azólnak=szólnak

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Annee :lol:
Gratulálok az egészséges kissráchoz!

Bori Szivvi
Én is csak Szivvi-féle helyzetben voltam, 2001. májusában összeházasodtunk, akkor 1 évre elég volt ez mindenkinek, de utána kezdődött a babatéma. Szóval nyaggatnak már jó ideje, meg a melóhelyen is kb1 éve már árgus szemmel figyeltek, csoda, hogy 12 hétig nem vették észre a sasszemű kolleginák. Az a fura, hogy azt hittem, ha végre összejön a várvavárt csemete, mindenkinek újságolom, csak erről akarok beszélni stb, de nem így lett. Akivel jóban vagyok, vagy hasonlót él át azzal nagyon megy a helyzetelemzés, de akikhez eddig sem volt közöm, nem hiszem, hogy jogosultak intim kérdésekre (pl 2 kolléganőm kérdezte meg, hogy mióta próbálkozunk!!!!! - ezt soha nem kérdezném meg senkitő! Mi köze hozzá???)

Kép
Kép
emma1976

Na tessék, megint visszajött a reggeli :cry: Mi a fenétől hízok? :roll:

brigi73

Ja, és a válaszom az indiszkrét kérdésekre:
Jó ég, mi ez, mélyinterjú???

Kép
Kép
emma1976

Jó reggelt lányok!

Csak röviden: nem tudtam mindent visszaolvasni, egy dologra emlékszem nagyon, de nem tudom már ki kérdezte.

A védőnőnek az első felkereséstől minden hónapban ki kellene mennie látogatásra. Az más kérdés, hogy ezt nem mindig teszik meg. Ők írnak is egy jellemzést a lakóhelyedről, a lakáskörülményeidről, hogy éppen mit csináltál. Ez kötelező nekik. Felénk legalábbis. Ha nem volt kinn is megírja ezt. Ha az anyuka rendezett, elmegy minden vizsgálatra, akkor nem feltétlenül szoktak kimenni.

Minden hónapban kell menni védőnőhöz, dokihoz. Ők együtt végzik a terhesgondozást.
baba24

Dorka :D
Javítottam a vonalzómat (3 nappal előbbre). Bemásolnád az újat a táblicskuba? Nagyon köszi!

Kép
Kép
emma1976

Jó reggelt mindenkinek, és üdv Manónak!

Ná, szuper a vonalzód, kísértetiesen emlékeztet egy másik vonalzóra. :lol:

Andrea, rubeolát, toxoplazmát alapból nem vesznek le, toxoplazmát többnyier akkor, ha veszélyeztetett az ember kutya, cica miatt (nekem volt/van mindkettő, ezért nekem levették). A szifiliszt és a hepatitiszt kötelezően leveszik, csak valószínű a sok eredményből nem is tudod, melyik. A szifiliszt valószínű az első vérvételneél veszik le, Luesz vdrl -ként szerepel a leleten. A hepatitiszt nekem az AFP-kor vették le, ennek meg HBsAg a neve.

Annee, gratulálok az eredményekhez!

Kép
nenoke

Hú most végeztema tornával kicsi még lihegek pedig nem is megerőltető.Ti szoktatok tornázni,vagy jártok kismamatornára?Én egy vidéki kisvárosban élek így itt ilyen sincs sajnos úgyhogy jobbhíján marad Rubint Réka itthon.De ez is jobb mint a semmi nem?

Ma léptem a 17.-ik hétbe és most először van hasam reggel is mert nekem csak d.u. estefele látszódott,hogy kismama vagyok.Ez egyébként nem tudom mitől van vagy csak nekem ilyen a hasam?
pillangó7

sziasztok!

üdv újak!

tegnap megvolt az afp, eredmény 2 hét múlva! még mindig nem aggódok miatta, hiszem, hogy minden ok, bele sem merek gondolni, mi lesz ha mégsem...
marha jó ez az sztk, időpontot kötelező kérni! ok, de az ajtóra meg kiírják, hogy csak tájékoztató jellegű! szóval a 9.10 helyett 10 után kerültem be, hú de ideges voltam! :evil:

brigi te szegény, na meg akiket látogat róka koma! nálam is megvolt a 3. alkalom szerda este! :cry: igaz étel nem jött, csak epe(?) és olllyyyyan rossz volt! el is pityeredtem utána! nem irigyellek titeket!
tanács?: mi a fenét csináljak, minden délutánra, estére felfordul a gyomrom, akármit eszek, meg a savam, meg olyan mintha mindent összekajoltam volna, pedig nem.

tegnap voltam brendonban, majdnem hanyatt vágtam magam! egy sima műanyag kiskád 5000Ft???????? nem normálisak!
de sikerült vennem egy kismama és szoptatós melltartót, és az nem volt vészes, olyan kényelmes!
néztem a nacikat is, de azt még hanyagolom egy kicsit

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Lynia én a kismamanadrágok helyett vettem kismamaövet ami azért jó mert van olyan nadrágom amit már nem tudok begombolni ás akkor ezt kívülről ráhúzom és nem látszik,hogy nincs begombolva a nacim.Szerintem ez olcsóbb megoldás így.Bár nem tudom ha a fenekem is fog hízni lehet rám se fog jönni a nadrág.
pillangó7

Szép napot mindenkinek!

Először is köszönöm nektek a sok aggódást, estére már jobban voltam, és tudtam aludni is.

Annee: Nagyon örülök, hogy boldog vagy! Gratulálok a kis fütyishez! Szerintem nekem is kisfiú lakik a pocakomban.

A kérdezgetős dolgok nálam elmaradtak. Én megelőztem őket. Ha láttam, hogy néz, mondtam, hogy "igen, kisbabám lesz, és igen, terveztük, és igen, nagyon boldog vagyok". Azt nem tettem hozzá, hogy anyád, mert nem kérdezett semmit. :D

Hastapizás nálam még nem volt, mert lehet, hogy azt hiszik, hogy csak kövér vagyok:), de lehet, hogy nem is örülnék neki.

Képzeljétek, a férjem mesélt tegnap egy sztorit, amitől tök kiakadtam: egy pasi, meg a felesége ezer éve szerettek volna bébit, és amikor összejött nekik, megszületett meg minden, akkor az "álomapuka" közölte anyuval, hogy helló, már nem szeretlek, elköltözöm, csá. Na ez milyen? Fúúúúj :evil: :evil:

Kép
zsuzsi**

Én vettem már kismamanacit, mert semmit nem tudok begombolni, a kismamaövről meg nem is hallottam, csak mostanában. De nem bánom, mert nagyon kényelmesek. Szeretnék még szoknyát is, meg sok szép felsőt, csak nincs pénzem háhá...

Kép
zsuzsi**

Én vettem szerdán kismamaövet, szerintem tök jó találmán,y a következő 3-4 hetet talán még kihízom vele és a reégi gatyóimmal :D

Kép
Kép
emma1976

nem kihízom, hanem kihúzom vele :lol:

Kép
Kép
emma1976

De ez egy ilyen vastag öv? Vagy hogy képzeljem el?

Kép
zsuzsi**

Szia Lányok!
Hello Új Csajok!
Csajok és ilyen hastartó övről hallottatok már?

KépKép

KépKép
szivvi

KB 20 - 25 cm széles rugalmas pamutcsík, 1in2 -ben 2900Ft volt és van fekete , fehér, meg barna

Kép
Kép
emma1976

ma lököttebb vagyok az átlagnál is! 2in1 (nem 1in2 :lol: )

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok,
Kismamruhák: Én jól jártam kaptam ajándékba 2 farmert, 2 kordszoknyát (kismama), azzal elvagyok egy ideje, de már unom, és nagyon vásárolnék. Lehet, hogy hétvégén meg is teszem. :lol:

Nenoke: nekem semmiféle szifilisz nincs a vérvételemnél, csak a kötelező eredmények (vérkép+ ellenanyag) majd most lesz hétfőn AFP + toxoplazma (2 macska, 1 kutya) a többit meg nem is említik. Ez furcsa. Pedig benne van a könyvemben, hogy sem rubeolás, sem bárányhimlős, sem semmilyen nem voltam. :?: Nem baj, igazából nem aggódom, a hepát meg levették a meddőséginél, gondolom azért nem csinálnak újabbat.

Nálunk is szombaton vacsora+mozi program lesz, csak attól izgulok, hogy nehogy az étteremben futás legyen a kaja végén vagy a moziban alvás... :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi! Itt Japánban szinte "kötelező jelleggel" kell hordani ilyen hastartó övet az ötödig hónaptól. Én kérdeztem a dokit, hogy tényleg jó e (mert én eddig nem hallottam ilyenről) s azt mondta, hogy jobb, mintha semmi sem tartaná a pocakot... Nemtom, anyukával biztos vennünk kell egyet, aztán majd meglátom tényleg kényelmes, érdemes-e...
Vendég

Körülöttem a volt kismamik, akiktől monnyuk kaphattam volna rucikat, megint kismamik :D
De ennek én örülök. Nekem egyelőre két nacim van, de má nagyon unom, csak kéne pénz és repülnék vásárolni...

Kép
zsuzsi**

Úgy látom akkor nem csak én vagyok lemaradva ruha-ügyileg :lol: Az összes nadrágom begombolhatatlan, s mindössze két ruhám van, amit felvehetek. Nálunk is szombati bevásárlás lesz, veszek krémet a hasamra, meg nagyon szeretnék több ruhát is végre.
Vendég

Szia Mary!
De jó hogy még itt vagy! Akkor megpróbálok utánajárni itthon.
Én már akartalak kérdezni, hogy jól kijössz anyósoddal? Csak ha nem baj, ha megkérdem! Segítőkész?

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok Lányok!

Alíg gyööztem visszaolvasni... :D

Anne! Gratula! Tudtuk mi, hogy minden ok!
Annee és Bori! Nekem is nagyon fáj a kismedence csontom, de nem tudom eldönteni, hogy az a csont vagy a külsöö izmok. A lábam felsöö hajlataiban is fáj. Annyira nyilal, hogy alíg bírok mozogni. De ha már hármunknál ez a tünet, akkor ez normális, nem? Èn arra gondoltam, hogy ez is a növekedéstööl van. Azért megpróbálok utánanézni és ha kell felhívom a dokimat is.

Orrvérzés! Nekem minden nap van és elég keményen, de már jól kezelem. A terhesség allatt megváltozik a vénák vérellétása és emiatt könnyebben és gyakrabban lehet...

Nekem a meddööségi vizsgálat elején megcsináltak mindent. A toxoplazmát is. Itt már csak az afp-t vették le. Szerintem neked is Emma.

Brigi! Nagyon sajnállak. Lassan már el kellene múlnia ennek az émelygöös idööszaknak.

Lynia! Kaptál idööpontot? Mikor mész?

Manó! Üdv közöttünk? Èn Nagyváradról jöttem kb 6 éve. Te honnan írsz?
molkata

Andrea, én amikor megkaptam a teljes vérképet, ott volt egy olyan, hoyg luesz vdrl még készülőben. és azt kaptam meg most.

A hepatitisz eredmény meg nagyon fontos, az pl. a szülésnél is nálad kell hoyg legyen, mert ha nicns, adnak a babának valami ellenanyagot, vagy védőoltást, vagy mit. Legalábbis ezt hallottam, dehát annyi mindent hall az ember.

Figyi, nekem olyan szigorúan hangzik ez az Andrea, szabad Andinak szólítani?

Mary, ruhaméretekkel, meg általában a méretetekkel nincs gondod? Merthogy ugye a japánok alacsonyak. Valamit montha már említettél volna.

Kép
nenoke

Köszi Szivvi, szerencsére nagyon jól kijövök vele! Nagyon kedvesek velem, jobban aggódnak értem a megismerkedésünk óta, mint a saját fiúkért :oops: Ő mondta, hogy menjek oda hozzájuk szülés után is, hogy ne kelljen semmit sem csinálnom. Asszem nagyon szerencsés vagyok...
Vendég

Mary! Jó, hogy itt vagy még!!! :D

Lynia! Van egy baba-mama bizományi a Cholnoky utcán az egyik családi házban. Tök jó dolgok vannak benne. Kismama ruhák is.
molkata

Nenoke, sajnos a lábam hosszabb sokkal az átlagnál... A normál nadrágoknál még van választék, s keresgéléssel találok megfelelő hosszúságút, de kismamanadrágnál ez lehetetlen. Úgyhogy marad a vastag harisnya, s a rucik.

Szivvi, szerintem lehet otthon is találni ilyen övet, bár nem tudom...
Vendég

Köszi Lányok aranyosak vagytok!!! :oops:
De sajnos már mennem kell. Lehet még később vissza tudok ugrani egy picit, de nem biztos :cry:
Puszi Nektek, jo dumcsizást!!!
Vendég

Mary, hát igen, ez nem lehet könnyű. MOndjuk így legalább sokkal csinosabb vagy. Na persze, nadrágban is lehet nagyon csinos az ember, de én alapvetően szoknyapárti vagyok, hétköznap a munkába pl. nem is hordok nadrágot, csak szoknyát.

Kép
nenoke

Csajok
Nekem a vásárlással az a nagy dilemmám, hogy egyrészt szeretnék végig változatosan és nőiesen öltözködni, de a másik, hogy 5 hónapig hordom csak ezeket a cuccokat. Ráadásul abból az 5 hónapból kettőt dolgozom csak, hármat otthon leszek.
Szóval majd próbálni kell megtalálni az egyensúlyt, hogy legyen ruha, de egy vagyont nem érdemes erre áldozni, nem?

Kép
Kép
emma1976

Nenoke
Jó neked, hogy ilyen szoknyás vagy! Nekem nagyon tetszik a szoknya, csak sajnos nincsenek olyan lábaim, amitket közszemlére kellene tenni, így max. a bokáig érőt hordhatom :(

Kép
Kép
emma1976

Ja tényleg, erről a csinos öltözködésről jut eszembe, ugye tudjátok, hoyg nem célszerű magassarkúban járni? Nagyon nem tesz jót a kismamák gerincének. Sajnos a csizmáim mind magassarkúak, ezért meg most nem fogok venni egyet, de tavasszal biztos csak lapos- vagy alacsonysarkúakat fogok hordani.

Kép
nenoke

Emma
Igen ez nehéz! Én úgy kalkuláltam, (mondjuk én nem gályázok)hogy 2 gatya elég lesz. Most még van 1-2 hosszabb pulcsim, felsőm, szerintem ezekkel elvagyok tavaszig. Akkor meg majd meglátom mire lesz szükség. Én annak örülök, hogy téli cuccokat nem kellett venni!

KépKép

KépKép
szivvi

Emma, ma is bokáig érő van rajtam. :lol: Abból is van 3, meg térdigérőből is (annál rövidebbet nem lehet a cégnél hordanunk). Szóval nem feltétenül kell hozzá jó láb. :wink:

Kép
nenoke

Azért a térdig érőhöz már kell egy formás vádli :)

Kép
Kép
emma1976

Szerintem mindenki azt hordja, amiben jól érzi magát. Én pl a nadrágokat szeretem jobban, mert szerintem nekem sincs jó lábam, főleg, amióta 4 kutya megtámadott, és még szebbé varázsolta a jobb vádlimat. De mára rájöttem, hogy nem másoknak öltözködöm, hanem magamnak, és a férjemnek. Tehát ha tetszik egy szoknya, akkor felveszem, és jól érzem magam! :D

Kép
zsuzsi**

Én leginkább egy szál banánszoknyában érezném jól magam. Dehát ehhez persze megfelelő környezet is kéne... Pálmafák, zúgó óceán, a lemenő nap előtt ugrándozó delfinek. :lol: És nem zümmögő számítógép, dudálások, szirénák háttérzaja, csörgő telefon...

Kép
nenoke

Hastartó: lehet itthon is kapni. Jógán mutatták a csajok. Boltot nem tudok, de gondolom a kismama vegyesekben tuti van.
Egy 10 cm széles erős gumi (tépőzárral csukódik, hogy napról -napra tudd állítani), és hozzávarva egy pocakforma "bugyi anyagból" (mondjuk viszkóz???? az a selymes, rugalmas). A gumit elvezeted a pocid alatt, hátul összenyomod a tépőzárat, és a hasadra így rásimul a bugyianyag. A nagypocakosok azt mondták, jól esik nekik.
Nekem némi fenntartásom van vele, mint pl a melltartókkal is, miszerint kell edzeni a szöveteket, hogy tartsák magukat. De persze ez átmeneti növekedés, úgyhogy itt végülis nem baj, ha nincs elég saját tartás...

Ruha: Baross utcában vettem egy zöld mikrokord (egész jó hosszúságú) terhes gatyit, és egy pamutvászon felsőt, ami csipő alár ér. Kettő együtt 11ezer volt. (ezek voltak rajtam a múltkori fényképen). Nem olcsó, de én sem akarok túl sok mindent venni. Még veszek 2-3 pólót, és asszem annyi. Tavasszal már tudok majd a meglevő (eddig kicsit nagy) csípőszoknyákban, és a hosszúpólókban járni.
És fő darabom egy régebbi kardigán, hosszított fazonnal. Mivel rugalmas, még mindig beleférek, és kultúráltan nezék ki benne.

Hastapizás: nekem már mindenki taperolja - kérdezés nélkül... khm - és meglepő módon kevésbé zavar, mint azt előtte gondoltam volna. Valahogy úgy vagyok vele, h az Ádámot simizik, nem engem.
(de persze nem zavarna, ha Ádámot se akarnák taperolni... 8) )

2 hónap kihagyás után ma volt szex :oops: még van remény... :roll:
Vendég

http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=18&cid=25123

Ez tök jó... nézzétek meg!:D

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!!

Megjöttünk az Istenhegyiről. Minden rendben, az integrált teszt eredménye negatív!! AFP: 1,4 MOM :lol:

Anneee!
Gratulálok a kiskukiskához, szuper, hogy minden a legnagyobb rendben!!!!!!!!!!!!! Jessz :lol:

Pillangó!Én asztrológiázom és a fogantatási képletből néztem meg a hold állása alapján, hogy fiú avagy lány. A különböző jegyek ugyanis férfias illetve nőies jellegűek.
(bocsánat kínai fogamzás naptárban nem hiszek)..
Az asztrológia pedig több ezer éves tudomány, persze nem tévedhetetlen de több barinőnek sikerült ez alapján megmondanom a baba nemét..szal..működik.. :wink:

Kindernay!Én döntöttem, a Praxisba megyünk. Ma be is jelentkezem.

Marykiskacsa!
Nekem sincs még semmilyen kismama gatyám. 2 kismama övem azokat használom a régi gatyáimmal. Nagyon szeretem őket de még van olyan farmerem amit be tudok simán is gombolni.
Lassan kéne venni legalább egy kismama farmert. A felsőim meg teljesen jók még.

Manó!
Üdv közöttünk, gyere sokat! Pusszantás

Ma reggeli pocakfotó Kép
torolve_20131003125716

Gurgula, gratuláció az eredményekhez, meg a csinos kis pocidhoz!!! :lol: nekem is kb. ekkora.

Kép
nenoke

Köszönöm Nenoke!
Ugye, hogy még kicsike..szal nem olyan nagy... :roll:
torolve_20131003125716

Gurgula: Tök cuki a pocakod! :) És egyáltalán nincs hájad! Mindig azt mondod, hogy van...:(

Kép
zsuzsi**

Köszi Zsuzsi!!!
Jó a fotósom (férjem) Kép azért nem látszik a hájam..
torolve_20131003125716

Halihó!

Brigi: Jobbúlást, és émelygés-hányásmentes szép napot!

Molkata: szedsz Magnéziumot?

Nenoke: Nyugodtan szólíthatsz Andinak, ha jobban tetszik. :lol: Bár én nagyon, de nagyon szigorú lyány vagyok! :wink: Egyébként nekem semmilyen megjegyzésben nincs, hogy készülőben lenne bármilyen eredmény, és a hepát is a meddőségin vették le, anno két éve, tehát friss eredményem nincs. Nem baj, nem foglalkozom vele többet, majd a doki tudja mit csinál én meg többet nem idegesítem magam feleslegesen. Elég volt az idegbajból! :!:

Ruha ügyben én olyan ruhát szeretnék amit lehet utána is hordani, majd hétvégén meglátom mi a felhozatal... Bár vastag harisnya, szoknya, csizma, nálam ez a nyerő most, mert nagyon kényelmes. A kigombolt nacira, meg hiába húzom rá a hosszú pulcsit, nekem elég, hogy én tudom, hogy ki van gombolva... és így tudom mit tettél tavaly nyáron. :wink:

Bori: hastartó nekem is jöhetne, mert én is hallottam , hogy jó. Szülés után meg kifejezetten!!!!!! Utánanézek, de ha megtudsz valamit, köszönettel veszem az infót.
A melltartóval én is így voltam (én egyáltalán nem hordtam utáltam) de az orvos azt mondta, hogy most kell hordani, mert igencsak kitágulnak a szövetek és utána elég érdekes lesz az állaga. Nos, hogy milyen lesz utána az állaga, még kérdés, de a melltartó nagyon jól tart és nem fáj már a cicim úgy, mint az elején.

Gurgula: Gratulálok a jó eredményhez, neked milyen arány-értéket mondtak a Down és nyitott gerincnél? 1:...............?????

Andrea
Kép
kindernay

Nekem van 2 kismamanacim! A farmerjaimat már nem bírtam begombolni, a kismamaöv nekem meg valahogy nem jön be :roll:

Gurgla: édipoci! Milyen hájról beszélsz, nincs is ott semmi! Tök vékony vagy!

Tudja valaki mennyibe kerül az uh a praxisban?

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?