A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2006 végén kezdünk próbálkozni

Lányok:)
Egy kis irodalom a sárgatestről:) Aki nem ér rá olvasgatni, nyugodtan ugorja át:) Mikor nem jött össze a baba nálunk se, meg hormonvizsgálatra kellett járnom hónapokig,, akkor jártam utána, meg kérdezősködtem orvosnál. Hátha valaki okosodik tőle :)

""""A petesejt kilökődése után a petefészekben lévő tüsző sárgatestté alakul át, mely hormontermelésével biztosítja a méhnyálkahártya koraterhességre optimális átalakulását.
Ha ez a funkció zavart szenved, akkor a kedvezőtlen beágyazódás miatt a terhesség korán elhalhat és kilökődhet.
A Duphaston egy progeszteron készítmény terheseknek. Az első három hónapban segíti a progeszeteron hiány miatti gondok oldódását, javítja a beágyazódást, a lepény kialakulását. A terhesség 12-14. hetéig kell szedni!!!!!
Ha csak a ciklus végéig kell szedni 8-10 szemet, az inkább a vérezések stabilizálására szolgál, nem a terhesség optimális körülményeinek biztosítására."""

""""A petefészekben az ovulációt követően kialakuló sárgatest élettani szerepe kettős: egyrészt előkészíti a méhnyálkahártyát a pete befogadására, másrészt nélkülözhetetlen szerepet játszik a terhesség fenntartásában a terhesség első harmadában. Elégtelen működésének következménye ennek alapján kettős: kifejezettebb működészavar esetén a pete nem képes a méhnyálkahártyába beágyazódni (meddőség), enyhébb működészavar esetében pedig a pete ugyan beágyazódik a méhnyálkahártyába, a sárgatest azonban a terhesség fenntartására már képtelen, így a terhesség megszakad, és spontán abortusz, ismételt esetben szokványos vetélés jön létre."""""

""""A sárgatest-elégtelenség kimutatható az ébredési hőmérséklet mérésével és gondos elemzésével. A görbe kiértékelése szakorvosi feladat! A sárgatest-elégtelenség lehet : ha a ciklus 2. fele rövid, ha 11 nap vagy annál rövidebb ideig tart. Továbbá elégtelen sárgatest-fázisnak nevezzük, ha a progeszteron elégtelen mennyiségben termelődik. A fogamzás előtt felismert sárgatest-elégtelenség jól gyógyítható."

""""Sárgatest-elégtelenség: Ha a sárgatest a ciklus során nem termel elég progeszteront, a méhnyálkahártya nem tud felkészülni a megtermékenyített petesejt befogadására. A progeszteron a 6. hét végéig csak a petefészkekben, a 10. héttol túlnyomórészt a méhlepényben termelodik. A 6. és 10. hét között, sárgatest-elégtelenség esetén, jellemzoen a 9. hét körül a petefészek már, a lepény még nem termel elég sárgatesthormont. Ezt nevezik az ún. lutoplacentáris shift idoszakának. A következmény a magzat elhalása, a vetélés megkésése (missed abortion). Ebben az esetben a következo terhességet csak orvosi kezeléssel jól elokészített, szabályos ciklusok alatt szabad vállalni.""""

"""Sárgatest elégtelenség-: a sárgatest által termelt hormon, a progeszteron felelős a méh nyálkahártya beágyazódására történő alkalmassá tételéért a méhlepény kialakulásáért. Bizonyos hormonális egyensúlyhiányos állapotok a sárgatest kialakulását és működését megzavarják. A következményes elégtelen beágyazódás a magzat korai elhalásához, majd kilökődéséhez vezet. Amennyiben ez nem következik be, megkésett vetélésről beszélünk. A sárgatest elégtelenség könnyen kimutatható és eredményesen gyógyítható. Megelőzésének legegyszerűbb módja a ciklusdiagnosztik"""".

Elnézést, ha vakit feltartottam! De szerintem hasznos dolgok:)

Puszi: Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok, Lányok!

Üdv köztünk, Évi26 - nem tudlak csak Évinek szólitani, mert már van ilyenünk :). Esetleg, ha van más neved is, akkor megkönnyitenéd a dolgunk :D
Érezd jól magad velünk, és minél hamarabb javits egyet a topic babásodási arányán! :D
A halvány lh teszt még negativat jelent, de megtörténhet, hogy a napokban lesz a pé-d (legalábbis, a lányoktól igy hallottam).

puszi mindenkinek!

Irjatok!

KépKépKép
ildiko74

jó reggelt minenkinek!most értem haza az oviból,nem nagyon értek az lh teszthez.most csináltam először!most jobban izgulok mint amikor a fiamat terveztük,ő 5 hónap alatt sikerült összehozni,most valahogy körülményesebbnek érzem mint azelőtt,túl sokat aggódok hogy nincs valami rendben velem,pedig a ciklusaim pontosan 26 naposak sosem szokott késni,így szerintem a hormonjaim rendben lehetnek,nőgyógyászati panaszaim nincsenek,elvileg minden rendben van de nem érem ha minden hónapban elvileg jókor vagyunk együt akkor miért nem jön össze már még idén szeretnék szülni,a jövő év olyan ilyesztően távolinak hangzik
évi26

Sziasztok!

Annyira, de annyira drágák vagytok, hogy hiányoltok 8) Sajnos rájöttem, hogy sokkal nehezebb nélkületek ez a várakozás... :roll:
Úgyhogy jönni fogok mostantól megint... Csak a pöttyömről nem szeretnék még beszélni... Jövő hét csütörtökig.
Most megyek el egy kineziológushoz, a pánikolás miatt, remélem segíteni fog, mert nagyon elegem van már magamból :evil:

Titi, rettenetesen sajnálom, őszinte részétem.

Koda, olyan jó, hogy írsz ide is, és ez a sárgateset hormonos leírás is :) Köszi szépen! És nagyon szépen köszönöm, hogy drukkolsz nekem is 8)

Jajjj, mennem kell, de este jövök és vissza is olvasok mindent rendesen :oops:

Puszi mindenkinek addig is!
Vendég

Évi26, igy belegondolni tényleg messzinek tűnik jövő év, de ha már ott tudhatjuk a babát a pocinkban, akkor szerintem már nem lesz lényeg az, hogy az idén, vagy jövőben jön világra :)

Nem irtad, méred a hődet is, vagy csak lh tesztezel? Különben, a lányok szerint, az lh tesztet nem szabad az első vizeletből csinálni! - Inkább délután.

Koda, köszi az infókat :) - olyan jó, mert te mindig okos dolgokat irsz nekünk :)

KépKépKép
ildiko74

koda,
kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a bemásolást:konklúzióm :lol: nekem is ez van :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: az abaj ha én olvasok vmit tuti felfedezem magamon :roll: :oops:
baba megelőlegezése meg nem gond,belem is beszélhetnéd már :wink:

ági,
tőled szerettem volna kérdezni amennyiben nem lépek túl érzékeny területere :oops: neked miutá nem találtak szívhangot és most mikor babás lettél,kellett szedni előtte clostyt vagy a 12.hétig duphastont?

én most el shoppingolni meg szépülni 8)
Vendég

Anna, most látom, hogy irtál! :D
Nagyon jó, hogy megint jössz közénk. Ha nem is beszélsz a pöttyről, de úgy is jobb lesz, ha köztünk vagy :wink: - már nagyon hiányoltalak....

Nem is irom, hogy próbálj meg ne idegeskedni, mert ezt tudom, hogy nehéz kibirni ép ésszel - de próbáld meg lefoglalni magad!!!

puszi

KépKépKép
ildiko74

a hőmet nem mérem,nem igazán értem a folyamatát, meg sokszor ki is menne a fejemből,ahogy magamat ismerem,én is egy kicsit hipohonder vagyok amit olvasok annak legalább 1 vagy2 tünetét észlelem magamon,és elkezdek ezen filózni ,hogy lehet ezért + azért nem jön össze rögtön a babuci
évi26

Sziasztok Lányok!

Évi26! Üdv közöttünk! Én is most LHtesztelek már 4 db-ot el is pocsékoltam a héten, de eddig tegnap volt a legerősebb, ami még mindig negatív! :( Az előző oldalon találsz a tesztemről egy képet.
Én délután 3-kor csinálom, mert az elsőt akkor teszteltem és mindig ugyanabban az időben kell. De egyébként a használati útmutatójában le van írva minden pontosan.

Lányok lehet ma nem igazán reális a hőm, mert 6-kor fel kellett kelnem Manóhoz és utána visszafeküdtem és csak 7,25-kor mértem. Tegnap 36,2 volt ma meg 36,5. De biztosan több lett volna mint tegnap, csak lehet 1-2 tizeddel alacsonyabb lett volna, ha nem kelek fel. Na nem tudom , du. 3-kor tesztelek megint!

Anna! jó hogy itt vagy és nem baj, ha nem a pötyiről beszélsz, csak gyere és írj bármiről, mi szíves olvasgatjuk. Lehet, hogy én már függő is vagyok!

Mo! jó hogy Te is itt vagy csak mostanában olyan ritkán vagy! :cry:

Meri! Hol vagy!?

Jaj én is kipróbálom azt az új görbecsinálót, meg megpróbálok vonalzót is szerkezsteni.

Olyan sokat tudtok esténként írni! Én este nem tudok jönni, mert akkor mikor apa hazaér, akkor a családé minden percem, úgyhogy bocsi lányok! Na meg apával tudom igazán összehozni azt a babácskát, amit nagyon szeretnénk!!!!! :lol: :lol:

Virág! Visszajelöltelek az iwiwen!

Szép Napot Mindenkinek!
Vendég

Ja újak! Tessék vonalzót készíteni, hogy lássuk ki hol tart a ciklusában!!!
Vendég

Húúúú......nagy kő esett le a szívemről! örülök, hogy nem okoskodásnak vettétek a beírásomat a sárgatestről. Tényleg örülök, ha valakinek segítettem! :)

Anna:)
Már hogy a túróba ne drukkolnék neked, meg a Többieknek is egyenként! Hiszen én ezt végigcsináltam, ahogy olvastátok nem is egyszerűen.........
A pánikolásodra viszont felkaptam a fejed. Meg szabad kérdeznem, hogy ezt általánosan írtad, hogy izgulsz, vagy tényleg van pánikbetegséged? (Én tőzsgyökeses pánikbeteg vagyok sajnos 9 éve. Most tünetmentes hála égnek)

Gigi :lol:
Neked inkább valami más bajod van. A fejecskédben :mrgreen: Ez persze csak vicc volt, meg ne haragudj!
Úgy látom mi összeköthetnénk magunkat. ha én is olvasok valamit, rögtön felfedezem magamon :shock: sajnos ez a pánikbetegségemmel is jár...eből már nem gyógyulok ki.

Szia Évi26:)
A lányok előttem nagyon jól írták, mindkét csíknak ugyan erősnek kell lenni. Akkor pozitív. Sőt, az sem árt, ha teszt csík erősebb a kontroll csíknál.
Én amikor elmentem a dokihoz, hogy a tesó nem akar összejöni 6 hónapja, majd leesett a székéről a nevetéstől. Azt mondta, ez semmi. Majd ha ugyan ennyi idő múlva is ezért jövök, na akkor már nem röhögcsélünk.........Marci nekünk ráadásul elsőre összejött. Most meg kemény 6-7 hónap volt, gyógyszerrel meg mindenféle csodakúrával megspékelve.

Mo:)
Sikerült szép görbét összehoznod az új oldalon?

Ildikó:)
A görbéd annyira szuper, hogy nem is igaz. Szép is, színes is és még szuperül is működsz a görbe szerint :wink: És az összebújások is tökéletes időben történtek :wink:

Little:)
Nagyon aranyos a kis Bencéd, ahogy várja a tesót! Kíváncsi leszek, ha megszületik, akkor is jó tesó lesz -e :)

Éva:)
Szerintem nagyon jó kezekben vagy. Helyes úton indult el a dokid. Ez biztosan megfogja hozni az eredményt! Le a kalappal a dokid előtt!
Sok sarlatánt láttam, akik miatt hónapokat késett a baba. Pedig 1-2 hónap alatt rendbe tudta volna hozni a dolgokat, a hormonszintet, illetve a megfelelő gyógyszert fel tudta volna írni.

Én is voltam orvosnál tegnap. A méhszáj már 3110, tehát kezdek kinyílni. De a belső méhszáj teljesen zárt (ezt jelenti a 0 a végén és), ez a lényeg. Ez az eredmény persze ilyenkor már nem baj, ez így van jól 35 hetesen. Szívhangot is néztek, mert tanácsadáson egy másik doki gyorsnak hallotta. Szerencsére jó lett, egy nagyon jó szülésznő is megnézte a CTG görbe eredményét.

Koda

Kép

Kép
koda

Kép
évi26

az én imádott kisfiam
évi26

Sziasztok Lányok!

lenne egy kérdésem:
mennyi tejterméket kell enni terhesség alatt?
mert nem iszom tejet, nem szeretem a sajtokat, a joghurtokból csak a natúrt eszem meg nagyon ritkán, és talán még a túrót, de azt is ritkán. szóval kb 2-3 hetenként eszem meg egy pohár kefírt vagy joghurtot. ennél többet kellene?
az ilyen lágy sajtok, meg sajtkrémek nem az én műfajom, az édesített joghurtoktól meg mindig félek, hogy elhízom (meg az a baj, hogy nekem nagyon édesek)
ezt hogy kell most jól csinálni?
köszönöm a válaszokat előre is :D :D

Ágica
Kép
ágica_26

Lányok a fertis vonalzónál ti állítjátok be az ovulációt?
Vagy hogy is van ez?
Vendég

szia ágica_26 !én szinte sosem iszom tejet,joghurtot és sajtot is csak ritkán,és ez a terhességem alatt sem volt másképp szerintem a bennelévő vitaminokat máshonnan is tudod pótolni,egyépként én 26 kg-ot híztam,így 90 kg-mmal gurultam szülni :lol: nagyon nehéz volt utána lefogyni 1 évembe tellet,úgyhogy megfogadttam hogy majd most másképp lesz,de ha már arra gondolok hogy terhes leszek a közeljövőben rögtön megéhezem :P
évi26

Ágica! Nem kell tejet inni vagy is nem muszáj a tehesség alatt!
Én sem ittam, mert nem szeretem, a sajtokért sem vagyok oda és a joghortot sem szeretem, ráadásul én a tojást sem eszem meg!!!
És mégis problémamentes volt a terhességem. Szóval ez miatt se aggódj!
Egyél sok gyümölcsöt meg egészséges kajákat és az a lényeg többször egyél , de keveset!
Vendég

Köszönöm a válaszokat.

Megnyugodtam, mert tényleg nem vagyok egy nagy tejtermékes.

A kelbimbón és a kelkáposztán kívül meg minden zöldséget megeszek, és a barna kenyeret is nagyon szeretem…szóval menni fog

Azért egy picit az elhízástól félek, bár szerencsém, hogy édesanyám sem hízott meg nagyon a terhessége alatt, uncsitesóm meg tavaj előtt 9 kg-ot hízott, amiből 3 volt a baba. talán a gének...
A szülését követő 2. hónapban meg már tudta minden régi ruháját hordani.

Én most minden nap mérem magam, de alig tudok enni…(még) remélem mozgással és egészséges kajával én sem hízom többet 10 kg-nál (könnyű fogadkozni az 5. héten :/ :? )

Ágica
Kép
ágica_26

Na lehet, hogy nem jó helyen csináltam a vonalzót, aki tudja hol kell segítsen!!! Légyszike!
Vendég

Krisztinka, én az utóbbi időben percnyi pontossággal minden reggel 6-kor megébredtem, és ki kellett menjek a klotyóra - ez nem hiszem, hogy a hőt befolyásolná - különben, azt hiszem, hogy a fertin is irta, hogy éjjel nyugodtan ki lehet menni, ha gondod van :)

A hőemelkedésről: reméljük még minimum 2-3 napot fent marad, és akkor máris berajzolja a pé-t a ferti (vagy a tegnapra, vagy mára) - ezért ma este mindnképp foglalkozz apával :wink: :D

Koda, szerintem is jól alakul a görbém :D - attól féltem, hogy túl hamar lesz a hőesés a pé után, de szerencsére még ma is ugyanott maradt - ezután már jöhetne az 1 napos hőesés.
Egy kicsit bizakodok, habár félek is a múlt hónap után.
Az a fura, hogy a múlt hónapban a + teszt elött naponta fájt a fejem és szédültem, most meg semmit nem érzek - talán a mellem érzékenyebb egy kicsit, mint máskor.... Mindenképp (a görbét nézve) úgy látom, hogy a dokinénitől felirt folsav és E vitamin jót tesz a müködésemnek.

Krisztinka, a fertis vonalzó a görbe szerint működik: amikor megvolt a pé-d a görbén, a vonalzón is kiirja. És amikor új ciklust észlel, azt is jelzi a vonalzó is, igy nem kell minden cilkusnál újracsinálni.

KépKépKép
ildiko74

ALARM!

Ugyen nem baj, ha fájnak a petefészkeim? :( :( :(

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica!

NYUGI!

Most hogy kismami vagy egy csomó változáson megy át a tested! Hormonváltozások, elkezd nőlni a méhed, azt is lehet érezni, és ezért a méhtaró szalagok is nyúlni fognak, azt is éreni lehet.
De egyébként vegyél egy könyvet pl.
Az a 9 hónap címűt , ami végig kíséri a terhességet, abban biztosan le van írva minden.

Ugyan jobb félni, mint megijedni, de azért minden pillanatban nem kell felfedezned valami apró jelzést, hogy babás vagy!
Szóval ne aggódj ennyit, mert ártasz vele magadnak is meg a babának is!!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Nagyon helyesek vagytok, hogy így hiányoltok! Rengeteg meló volt az utóbbi napokban, most meg mindjárt indulunk! Visszaolvasni is csak futtában tudtam, most, hogy többen vagyunk, többet kell(ene) olvasni is. :) Jövő héttől igyekszem majd valahogy rendszeresebbé tenni a jelenlétemet. :)

A fertis vonalzóról még egyszer: :)

Bal oldalon menüsor - Sharing - Tickers - Customize your ... - Beállítgatod és nyomod a nextet - Personal Message üresen hagyod, mert ha nem most kezdted, úgysem hagyja, hogy beírj bármit is - de a nextet nyomod - ott lesz az összes kód - a megfelelőt bemásolod az aláírásodba. (Akinek az aláírás meg kódos dolog nem világos, annak a többiek tudnak segíteni, mert azt sokan tudják. ) Jó lesz így, lányok?

Sok-sok puszi mindenkinek!!!!! Jó hétvégét!

meri

Ja, az utolsó oldalon, az elkészült vonalzód alatt, ha megfelel, nyomd meg a done gombot. :)

meri

Évi26, édi a kisfiad :D

Krisztinka, nem értem, hogy miért nem jó helyen csináltad a vonalzót? - ez tickerfactory-s. Ha a fertiről akarod betenni, akkor meg kell várjuk Merit :D

Ágica26 - látom, már Krisztinka irt neked :D - én nem tudok válaszolni a kérdésedre, de abban egyetértek Krisztinkával, hogy lazitanod kellene!!!

KépKépKép
ildiko74

Jééé, megjött Meri :D :D
Máris olvaslak :)

KépKépKép
ildiko74

Meri!

Köszi sikerült!

Ildikó! olyan jól néz ki a görbéd! Ja ezen az új görbésen lehet, hogy elnéztem valamit, mert az utolsó mensit nem tudom hol kell beállítani: Nem szoktam ennyire béna lenni :oops: , de most mindent felülmúlok!!!! :twisted: :twisted:
Vendég

Évi! Nagyon aranyos a kisfiad!
Vendég

Végre sikerült nekem is a fertis vonalzó - köszi, Meri :)
Tulajdonképpen én megnyomtam a Done-t és azután kerestem a Code-ot :D

Krisztinka, tetszik a vonalzód :)

KépKépKép
ildiko74

Sziasztok!

Éva!

Nagyon örülök,hogy a tegnapi dokilátogatásod ilyen eredményes volt.Remélem a gyógyszer nagyon hamar segíteni fog.Tiszta szívből kívánom,hogy jöjjön mielőbb az a baba. :D

Tegnap volt egy kis rohanás és pánik az este,mert mikor hazaértem a védőnőtől,aki egyébként kellemes csalódás volt egy kedves segítőkész nő személyében,utána elmentem WC-re és volt egy ilyen barnás valamim. :oops: Rohantunk be a Bajcsy-ba,ahol azt mondták,hogy a doki délben az Uh-kor felsértette a méhszájat,az vérzett és azért barna,mert ugye azóta megalvadt.De mindent rendben találtak és azóta sem volt semmi ilyenNagyon meg voltam ilyedve.Ezek után meg főleg örülök,hogy dokit váltok.A nátha nem ereszt,még mindíg olyan vagyok,mint hal a szatyorban.

Ildi,neked annyira bizatató a görbéd,de persze nem akarom ám elkiabálni. :wink:

Kép

Kép
anubias

Ildi, nagyon aranyos vagy, köszönöm :) Olyan jó közétek jönni :oops:

Most értem be a munkahyemere a kineziolólustól. Képzeljétek már magzat koromban is sérülhettem, a gyerekkorról már nem is beszélve... Hétfőn megyek vissza hozzá, akkor kezdi el a kezelést. Nagyon érdekes dolgokat mondott.

Koda, Te is pánikbeteg voltál :shock: Nem, nem csak képletesen mondtam a pánikolást sajnos :cry: Ill. nálam ez inkább "csak" egy nagyon erős szorongás... és önértékelési probléma, de sokszor volt már olyan tünetem, hogy azt hittem helyben meghalok...

Jajj, már megint be kell fejeznem :evil:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Olyan jó esett, hogy ilyen sokat írtatok nekem és aggódtatok értem.

Koda!
Különösen jól esett, hogy ennyi mindennek utána néztél.
Igazad van! Tényleg nagyon törődik velem az orvosom. Mondhatta volna az előző eredmények után, hogy ezek nem is olyan rosszak, majd jön a baba. Egy kicsit azért csalódott voltam. nem is tudom mit vártam. Még beszélgettünk egy kicsit a doktorral és azt modta, hogy meg kell értenem, babát nem tud csinálni nekem. Azt nekünk kell apával összehozni. Azt mondta, ha helyre állnak a hormonok és még mindig türelmetlen vagyok, akkor annyit tud még segíteni, hogy Uh-al figyeli a peteérést és, amikor elég nagy, megrepeszti egy injekcióval és utána 12 órán belül kell együtt lennünk a párommal. Tehát pontosabban be tudjuk lőni a tüszőrepedést.
Azt is mondta, hogy mivel bizonyítottan van peteérésem, szerinte nem kellene megzavarni a szervezetem a closty-val.
Utána néztem a Duphastonnak és tényleg javasolják az alkalmazását sárgatest elégtelenségnél. Decemberben, egy pajzsmirigy UH-on a doktornő nagyon kedves volt és megnézte a pocakomat is a mensi várható időpontja előtt egy héttel. A nyálkahátya annyira vastag volt, hogy szerinte egy terhesség volt. akkor már a 22. napon rózsaszínes folyásom volt, utána megjött. szerintem itt is a progeszteron hiány volt a bűnös. Szóval, mielőtt abbahagyom a Duphastont, azért tesztelek egyet.
Bizony hamarosan babázni fogsz! Annyira irigyellek, bár remélem ezért nem orrolsz meg rám, magamnak kicsit eseménytelenebb kismamaságot kívánnék.

Eszter!
Annyira sokat gondolok Rád! Amikor még csak vártad, hogy babás leszel mindig azt gondoltad, csak addig tartanak a szenvedéseid, amíg a pocakodban nem tudod őt. Azt hiszem ezzel sokan vagyunk így.
Hidd el, hamarosan már sokkal könnyeb lesz! Vigyázz magadra nagyon!

Ildikó!
Tényleg klassz a görbéd! Lehet, hogy nálad is a nyugalom hozza majd meg az eredményt!

Gigi!
Annyira sajnálom, hogy ennyi nehézségen kell keresztül menned, hogy legyen babád! Írd csak le nyugodtan, ha valamit másképp látsz, mint én. nem sértődök meg. Legalább az ember elgondolkodik a másik lehetőségen. Ebben a hónapban használsz mjd LH tesztet?

Ágica!
A szúrkálódások normálisak. A hízás... Hát az ellen csak Te tudsz tenni tudatos táplálkozással. Még annyit mondanék róla, hogy ahány terhesség, annyi féle. Nekem minden terhességem nagyon más volt. Először 13 kg-t híztam. Másodszorra 10-et, de a harmadik terhességemnél a 27. héten megindult a szülés. szerencsére megállítható volt a folyamat, de innentől csak pisilni és zuhanyozni kelhettem fel. Kb 25 kg-al nehezebben fejeztem be a terhességet. A szoptatás alatt olvadtak le rólam a kilók, pedig egy percig nem diétáztam, a szoptatás végére néhány kiló maradt rajtam. Szóval nem kell kétségbe esni.

Krisztinka!
Nagyon ügyes vagy! Szép a vonalzód! Szorítok, hogy ma már erősödjön a csík!!

Évi26!
Nagyon örülök, hogy csatlakoztál hozzánk! Remélem gyorsan összejön az a kistesó! Nagyon szép a kisfiad!

Erzsike!
Hát meddig ülnek a párod áthelyezési parancsán?! :twisted:
Bár megnyugtatásul, a pároméknál, tudod pénzügyőr, csak 1-ével, vagy 15-ével van áthelyezés. Egyéb napokon nem lehetséges! Remélem hamar elintéződik. Az a napi 1-2 óra plusz együttlét is olyan sokat számít, főleg majd, ha meglesz a baba!

Anna!
Nagyon gratulálok, hogy meg merted tenni ezt a fontos lépést! Neked már lelkileg, testileg egészséges kisbabát kell nevelned!

Little!
Tudod, az a legnagyobb gáz az egészben, ha mindent öszeadok 6 évig tanultam szülészet-nőgyógyászatot. Az egyik legnehezebb tantárgyam volt. Szóval, ha nem nézek utána, akkor is eszembe jutnak rettenetes dolgok! :? Szóval a tudatlanság néha jobb, mint mindenhez egy kicsit érteni! :wink:

Azt hiszem ismét megtöltöttem az oldalt, de egy görbét azért is beszúrok ide:

Kép

Éva

Kép
balimama

Ildikó!
Én is szerettem volna kipróbálni a másik görbés oldalt, de szerintem valamit nem jól állítottam be, mert ezt írja ki mindig, amikor beírom a hőmet:
Invalid Celsius Temperature

Éva

Kép
balimama

Éva! Nem vesszőz, hanem ponot kell használni tizedes jelként!
Vendég

Szóval nem vesszőt, hanem pontot használj!
Vendég

Éva, Ha a számok közé vesszőt tettél, próbáld meg ponttal - vagy forditva (hirtelen nem tudom melyik a helyes)- remélem működni fog :)

KépKépKép
ildiko74

Jaj, nagyon köszi Ildi!
Most már én is meg tudom mutatni a görbém!! :D :D :D

Kép

rózsa22

Sziasztok!

Éva26
De jó, hogy jöttél. Az én kislányom is 4,5 éves. Különben én is azt vettem észre, hogy ahogy idősebbek leszünk sokkal jobban aggódalmaskodunk. Én az orvosi könyvet úgy olvasom mint más a regényt és amit olvasok azt szinte rögtön bemesélem magamnak.Szerinted nem lesz sok ez a korkülönbség? Én mindig ezen rágódok de visszafelé már nem tudom tekerni az időt.

Ildikó
De szeretnék vonalzót de még mindig nem sikerült. Átküldhetném az adataimat? A hőmérsékletemet mérni meg most fogom elkezdeni, most vagyok az 5. napon.

Gigi
Nem tudom, hogy mennyit closyt kellett már szednem mert elég régen volt (2000-ben) a lázlapomon nem szerepel de azért megpróbálom megkeresni az orvosi papírok között. Ja, mikor terhes lettem onnantól kezdve nekem is kellett szedni a duphastont, hogy biztosabb legyen.

Balimama
Én úgy tudom, hogy a clostyt 6 hónapig lehet folyamatosanszedni de mikor már nem szeded akkor is kifejti még a jótékony hatását.

Anna
De jó, hogy jöttél. Nagyon szurkolok ám Neked!

Na megyek kipróbálom ezt a vonalzót.

Ági2
ági2

Sziasztok Lányok!

Csak azért, hogy szép színes legyel az oldal:
Kép

És a ferti:
Kép
Millió köszönet a segítségért! Csak kíváncsi voltam, hogy ugyanoda teszi-e a pé-t.

Éva

Kép
balimama

annácska,
nagyon örülök neki hogy rájöttél semmi nem azon múlik hogy írsz e vagy sem :wink: egyet tarts szem elött.tehetetlen vagy :cry: ha aggódsz ha izgulsz ha a fejed tetéjre állsz sem tudod megelőzni a bajt.ezt én is olyan áron tanultam meg hogy.....................tudod :cry: :cry: :cry:

éva,
jaj nehogy sajnálj már engem,neked sem könnyebb és amúgy is..........amit írni akartam aztán mégsem az a következő:néhány doki szerint a sárgatestelégtelenséget clostyval kell megelőzni,úgy hogy felturbózod a tüszőt hogy megtermelje magának a kellő progit.a duphaston csak placebo :cry: többek között a radványi is ezen a véleményen van,nála is olvastam hogy ezt írta.

ági2,
köszi

cupp
gigi 7.cn
Vendég

Ez nem ééééééér! Én nem tudom csinálni ezt az új görbét mert maratoni a ciklusom!

Most kezd fájdogálni a jobb oldalam, lehet, hogy végre lesz valami. :? :D Biztosan azért várt eddig, mert olyan nagy volt, hogy sokáig tartott megérnie!!! :lol: :lol:

Na megyek pisilek, tesztelek aztán jövök!

Éva! Neked is annyira biztató a görbéd!!!!

JAj lányok annyira szeretném, hogy történjen már valami nálam is!!!!
Vendég

Éva, a pé-t ugyanoda tette, de a vizszintes vonalat nem :) - a vizszintes vonalnak nincs nagy jelentősége, de azért kiváncsi volnék, a circle miért rakta olyan fel.
Éva, nem semmi vállalkozásba kezdtél, hogy majdnem mindenkinek irtál :) - én már nem is próbálkozok ilyennel.

Ági2, csak vonalzót akarsz, vagy irassunk be a ferti-re?
Ha görbét is akarsz, akkor küldjed az adatokat :) - csak mindjárt megyek haza.
Ha most nem lesz időm beiratni, akkor hétfőn elintézem, addig te jegyezzed a hődet :)

puszi

KépKépKép
ildiko74

Lányok azt hiszem az LH teszttel van a baj, mert az én hormonjaimat, csak halványan érzékeli. Sebaj, ezért ma este is szexelünk!!!! :oops: :lol: :lol:
Vendég

krisztinka,
sztem meg a maratoni ciklus az oka :wink:
Vendég

Gigi!

Teljesen egyetértek Veled! Egy dologért nem parázok. Ha most megint magas a prolactinom, akkor azzal párhuzamosan a progim is alacsony lesz. Ha megoldódik a prolacti probléma, akkor a progi is valószínűleg helyreáll. Viszont, ha most esetleg babás vagyok, akkor kifejezetten jól jön a plusz progeszteron. Az újabb Hormonprofil után úgyis meglátjuk. Ha másfél évet kibírtam, akkor azt az egy hónapot ki fogom bírni.

Krisztinka!
Nem értem, hogy miért nem tudod vezetni ezt a görbét? Vagy csak feltenni nem tudod? A régi görbe el sem indítja az új ciklust, ha nem jön meg rendesen. Azon vannak 90 napos, sőt hosszabb ciklusok is. Ha csak feltenni nem tudod, akkor kicsinyíteni kell.
Az LH teszt nem mindenkinél használható jól. Mert nem mindenkinél jár a tüszőrepedés az LH szint emelkedésével. Van kinél pedig eleve kicsit magasabb mindig az LH szint. Attól még ugyanúgy lehet pé-d.

Éva

Kép
balimama

Egyébként meg igaza van Giginek!
Lehet, hogy most nem 40, hanem 50 napos lenne a ciklusod és akkor még nem volt pé!

Éva

Kép
balimama

Lányok!
Lassan már itt tartunk esténként:
Kép
Bizony lassan belefáradunk a programozott életbe!

Éva

Kép
balimama

éva,
miért van összefüggés nálad a prolactin meg a progi között :shock: ?csak mert nálam nincs :roll: azaz a szar prolactinomhoz egy kitűnő progi társult.legalább is abban a hónapban mikor nézték :roll: most nem is tudom hogy szeded még a bromot :oops: ??mert ha igen akkor elvileg lent kell legyen a prolactinod :wink: még vmi ami nagyon fontos aduphastonnal kapcsoltban.ha esetleg akkor kezded el szedni mikor még nem volt repi akkor buktad a hónapot :cry: :cry: konkétan ha te elkezded a 16.napon(nekem így kell)de a tüsző vmiért mégsem repedt meg addig akkor már nem is fog :( mert ugye jön a plusz progi ami a ciklus második felében kell és ezzel olyasféle ahatása mint a fogigátlónak :roll: szóval így magyarázta nekem egy doki még régebben.........
Vendég

Éva! Ez a kép nagyon jó!
Egyébként remélem nem 50 napos lesz a ciklusom, mert akkor tényleg negőrülök!!!! :mrgreen:
Egyébként tényleg nem jó programozni, lehet hogy egy kicsit le kéne nyugodnunk és akkor a baba is összejönne! :lol:
Persze tudom, beszélni könnyű!!!

Egyébként ez az új görbecsináló, mindenáron mára akarja beírni a mensi megjövetelét. Úgyhogy nem tudom mit csináltam rosszul, de elkezdtem vezetni jan. 12-től (ekkor kezdődött az utolsó mensim) és mire a febr. 2-höz érek azt írja mensizni kéne, pedig az még 28 nap sincsen. Hogy mit b.....m el :evil: nem tudom, de már nagyon ideges vagyok! :twisted:
Vendég

Gigi!
Nem szedem már a bromo-t mert egyszer már elméletileg helyre állt a prolactinom. Hát szerintem nem. Már, ha van olyan, hogy visszaemelkedik az eredetileg kicsit magas szintre. Mert csak kkicsi volt az eltérés, de hát van, aki nagy eltéréssel, pl. szoptatás alatt terhes lesz és ki is hordja, van aki meg nem. A tüszőrepedésem erre a hónapra már tuti, hogy megvolt. Elég erősen szoktam fájni előtte való nap és még soha nem volt 28 napnál hosszabb ciklusom. Inkább 26. Már tényleg nem tudom mit csináljak. Nekem azt mondta a doktor, hogy a kettő (prolactin, progesteron) összefügghet.

Krisztinka!
Valahol be lehet állítani rajta, hogy hány napos ciklusod, szerintem Neked alapból 28 napon maradt.

Éva

Kép
balimama

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?