A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Silka most olvastalak!Én 38-ig csak hűvösebb vízben lefürödtem.
Nem vettem be semmit,viszont tudom,hogy Rubophent lehet.Megkérdeztem több dokitól is.

Szerintem fürdő,hogy ne menjen feljebb,tea,ágyikó-paplan nyakig.
Nálam bevált.

Jobbulást neked!

Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Szia Miléna,

köszönöm a tippet!
Azt hiszem, ami halaszthatatlan, azt gyorsan megcsinálom, aztán tűzök haza hűtőfürdőzni. Utána irány az ágyikó.
Amúgy mi az a hőfok, ami a babának árt? 38 fok fölött?

silka
silka

Sziasztok!

Eszter a barnázgatásra nekem is megnéziumot javasoltak és persze pihenést!

Ancsi, remélem, Meli már jobban van és Te is jól viseled.

Marica
Reggel elnéztem a promod felé, de még zárva volt. Akkor visszamegyek, csak egy kicsit legyek jobban... :?

Tegnap fel sem bírtam kelni. Szerencsére anyukám főzött ránk és Apa elhozta. Igaz, rá sem bírtam nézni, de azért jólesik a gondokodás. Ti híztatok, vagy fogytatok? Egy kicsit aggódom, mert -2kg-nál tartok. Bár azt mondják normális, de azért ennem is kellene valamit....

Miléna
elég gyorsan változnak a dolgok! :D Együtt haladunk, 1 nap van köztünk :D , és én is hasonlókat vettem észre. A nadrágok feszülnek a hasamon és kényelmetlen, annak ellenére, hogy fogytam és a fenekemen lötyög. (Bocsi) Étvágyam szinte semmi, ha mégis megkívánok valamit, az nekem is olyan, amit előtte megenni sem bírtam. :? Ki érti ezt?
A hajam nekem is elkezdett nőni, és nem zsírosodik olyan gyorsan mint előtte. A bőröm viszont nagyon szárad, erősebb testápolót kell használnom.

Silka, remélem, azóta túl vagy a hűtőfürdőn és nyomod az ágyat és persze igyál sokat. Ez minden magasabb hőmérsékletnél fontos!

Én is megyek vissza a kötelező pihenésemre

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

sziasztok!
lányok mit tudtok a terhesség és a hajfestés kapcsolatáról?
megpróbáltam utánaolvasni, de elég ellentmondóak a vélemények.
van aki azt mondja nyugodtan lehet, van aki azt, hogy inkább ne. most mi az igazság.
nem bánom ha meghízok. de az önértékelésem jó mélyre süllyedne, ha 5 centis lenövéssel kellene szaladgálnom.
szerintetek? ti festetek?
sense

más.
ma tornáztam :) ez nálam elég ritka nem terhes állapotomban is . sajnos. :( van itthon egy dvd-m rubint rékával. kismamatorna. 3 különböző torna a 3 trimeszterre. szerintem egészen jó. kellemesen elfáradtam, és nem túl megerőltető. ismeritek? mi a vélemenyetek róla?
de tulajdonképpen ebben van egy bizonyos anita kft-ről reklám. terhes melltartókat és szülés utáni melltartókat, illetve kiegészítőket forgalmaz. azt hiszem meg kellene látogatnom a boltot. a melleimel ugyanis eléggé bakba vagyok. irtó nehezek.
itt egy link, hátha ti is úgy gondoljátok:
http://www.gyermeksziget.hu/anita/
sense

bakba = bajban :oops:
sense

Sziasztok!

Sense!

Én nem tanácsolnék hajfestést.A fejbőrön keresztül minimális az esélye a felszívódásának,viszont amíg a fejeden van folyamatosan szívod be a vegyszerek nagyon erős szagát.Lenövés ide,vagy oda,most nem számít.Én isa akkor készültem fodrászhoz,amikor pozitív lett a teszt.Én inkább nem festetek,de peste ahogy gondolod.Én ezt hallottam.

Manófalvi!

Én is pont ugyanezt tapasztalom.A hajam nem zsírosodik,és a bőröm,főleg kéz és arc nagyon száraz lett.Nagyon hasonlóak a tünetek.

Én viszont híztam,már 4 kg-ot. :oops: Szerencsére még elfér rajtam,nem látványos,de ha ilyen iramban haladok,baj lesz. :lol: Nekem farkas étvágyam van,bár most iszonyatosan kínoz a hányinger,de szerencsére eddíg mindíg megmaradt az inger szintjén.

A láz nem jó a babának,nekem is a rubofent mondta rá a doki,nekem végül nem kellett.De azt nyugodtan lehet bevenni.

Betegeknek mielőbbi jobbulást.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Na külön szótár kell ahoz,amit írtam,bocsi,remélem azért ki tudjátok böngészni,mi ez a sok badarság. :lol:

Kép

Kép
anubias

Sense! Én eddig 3 dokit kérdeztem meg a hajfestésről, és mind azt mondta, hogy lehet. Bemásolok neked egy pár linket, hogy lásd, hogy nem a levegőbe beszélek.

"Kedves Doktornő!

38 hetes kismama vagyok. Kérdésem az lenne hogy befesthetem-e még a hajamat, mert úgy tudom a méhlepény már nem védi annyira a kisbabát az utolsó időszakban!? Szeretném csinosan fogadni a kislányomat ( a hajam fiatal korom ellenére őszül, ezért kell festeni, és már nagyon le van nőve).
Érdekelne még hogy szoptatás alatt lehet-e festeni?
Előre is köszönöm!

Dr. Radványi Krisztina
Szerintem a hajfesték a mai kiméletes festékekkel nem okoz semmilyen általános, a szervezet mérgezésével járó dolgot. Be sem jut a keringésbe. Hiszen ha egy rendszeresen 6 hetente festett hajat veszünk figyelembe, a gazdája évek alatt biztosan károsodna, ilyet bedig nem hallotta. Tehát nyugodtan lehet csinos mind most (azóta valószinüleg már boldog anyuka), mind a szoptatás ideje alatt, kedvére téve a párjának is, hogy anyaság mellett nő is marad! "

"Tisztelt Doktornő!

Sokat foglalkoznak az újságok azzal, hogy a terhesség alatti hajfestés ártalmas a magzatra. Szeretném megtudni, hogy már az egész fiatal magzatra is ártalmasan hat-e a hajfestékben található vegyszer, vagy csak a hetedik hónap után, ahogyan azt néhány barátnőm mondta nekem.
Nem olyan régen olvastam azt is, hogy néhány kozmetikum is hasonló képpen ártalmas, mint pl. a körömlakk lemosó, a parfümök, a hajtógázas testpermetek, stb. Tudna abban segíteni, hogy a kismamák, akik hasonló gondokkal küszködnek mint én, bővebb felvilágosítást kapjanak a témáról, a témákról?

Dr. Radványi Krisztina
Szerintem ahajfestés nem ártalmas, a körömlakklemosó is ha szipuzzák, de egy lemosás nem gond. Túlzásba viszik az ujságok ezeket szerintem "

"Kedves Doktornő!

Egy újságcikkben olvastam, hogy a hajfestés káros a magzatra. Én most 9 hetes terhes vagyok. A fodrászom szerint ez hülyeség, de akkor lennék nyugodt ha ön válaszolna. Tényleg káros a hajfestés?
Előre is köszönöm!

Dr. Radványi Krisztina
Szerintem is hülyeség. Legfeljebb könyebben lekopik a hormonok miatt :-) "

Én egyébként az előző terhességemnél is festettem a hajamat /szőke/, és éppen a múlthéten festettem megint.
Vendég

sziasztok!
Hajfestéshez: erről minden doki ezek szerint kicsit mást mond, de azért megfontolandó, amit Eszter is írt, nekem is a nőgyógyászom ugyanezt hangsúlyozta: nem jó beszívni az ammóniát, ami festés közben szállong. úgyhogy nekem marad a színezés, bár egyelőre hozzá sem nyúltam.
emléxem, még nem tudtam decemberben, hogy terhes vagyok és anyunak festettem a haját, hát többször abbahagytam, annyira végtelenül büdösnek éreztem terhesen a festék szagát. úgyhogy ebben lehet valami.
ugyanezért nem célszerű erős háztartási szerek gőzeit sem beszívni.
Emésztés-szekció :D : képzeljétek, nekem nem szorulásom van, hanem az ellenkezője, és már nagyon idegesít. Étcsokin kívül van valakinek ötlete a kezelésére?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Tegnap vettem egy jó kis lanygyi fürdőt és már fél 7-kor ágyban szürcsöltem a citromos teát. Ennek köszönhetően ma már teljesen jól érzem magam :lol:
Bár kicsit el vagyok kenődve, mert hívtam a dokimat és vmit találtak a vizeletemben, úgyhogy újra mennem kell. 2 éve volt egy felfázásom, akkor szedtem gyógyszereket egy jó darabig, mire teljesen kikúráltak. A doki akkor azzal "vígasztalt", hogy sajnos bármikor újra visszatérhet, mert a nőknek genetikailag rövid a hugycsövük és könnyen felfáznak. Ezért különösen örültem, mikor a decemberi orvosi vizsgálatnál minden negatív volt. De akkor ezek szerint eddig tartott. Valakinek van/volt hasonló tapasztalata?

Ja, hajfestés. Én is rákérdeztem, nyugodtan lehet. Főleg az jár kevesebb kockázattal, ha a Ti hajatokat festik. Az a rosszabb, mikor a fodrász a kismama, mert ugye a vegyszerek gőze fölfelé száll. Egyébként az én fodrászom 3 éve volt terhes, végig dolgozott, (saját haját is festette) csak mindig kinyitotta az ablakot és jól átszellőztette a helyiséget. De sajnos tényleg más az ember haja ilyenkor, nekem is rögtön ledobta a világosabb színt.

silka
silka

Irina!

Nekem is hasmenésem van,amióta babás vagyok.Nekem azt mondta a doki,hogy a hormonváltozások okozhatnak ilyet is,de a 12.hét körül meg kell szűnnie.Néha én is ki vagyok tőle.Ami nagyon zavar,az a folyamatos fáradtság.Szinte fél ember vagyok. :roll: Nem tudom elvégezni munka után a megszokott dolgaimat,mert folyton csak aludnék. :oops:

Silka!

Örülök,hogy nátha ügyileg javultál.ía felfázással remélem nem lesz gond.Doki után számolj be.

Eszter

Kép

Kép
anubias

sziasztok!
hát, ha úgyis ledobja a hajam a festéket, akkor minek küszködni vele? :lol:
Eszter, írd meg, hogy vagy, hat-e magnézium!
silka, jobbulást! nekem nyáron volt hólyaghurutom, elég vacak volt.
Félember? Találó, Eszter, már a munkától is émelygek, nemcsak ételektől és italoktól. Drámai javulást várok két hét múlva! :wink:

Kép
Kép
irina

Hello Mindenkinek,

köszönöm a jókívánságokat! Remélem sikerül megúsznom a megfázást. Már napok óta kerülget, de talán most túl leszek rajta.

Ez a hasmars dolog is tud kellemetlenségeket okozni. Szerintem az is közrejátszik, hogy több gyümit eszünk ilyenkor. Elég problémás tud lenni, de legalább hasznos :lol: :lol: Én vkitől azt hallottam, hogy kakaót kell inni. Nem cukrozottat, hanem igazi kakaót. Bár ez talán ugyanolyan lehet, mint az étcsoki.

silka
silka

Sziasztok!

Irina!

Köszi az érdeklődést,úgy néz ki,azóta nem volt semmi gondom.A magnéziumot azóta is beveszem,napi 1000 mg-ot.Én is várom a nagy változást a 12.héttől.Remélem úgy is lesz. :D

Silka!

Ha kapar a torkod akkor 2 dolgot tehetsz.Rágj szét 1 cink és 1 c vitamin tabit és jó lassan nyeld le.Ez lefertőtleníti a toroknyálkahártyát és tényleg hat.Ha már jobban benne vagy a torokgyusziba,vehetsz bioparox sprayt.A doki is azt mondta,hogy szabad és még a papírjára is az van írva.Helyileg hat,nem kerül a véráramba és nagyon használ.

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!
Sajnos engem is utolért a nátha, még lázam nincsen és remélem nem is lesz. A védőnőm a Homeogene9 szopogatós "gyógyszert ajánlotta. Én személy szerint úgy tudom, hogy a lázzal azonnal orvoshoz kell menni!

Mindenkinek mielőbbi gyógyulást és egészséges pocaklakókat kívánok!

Kép

Kép
falevel2

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást.

Hajfestés:
én Marcinál még platinaszőke voltam. 3 hetente festettem.
Nagyon sok orvost, fodrászt megkérdeztem és mindegyik azt mondta, ha már évek óta festetem akkor a szervezetembe van így is úgy is, meg h ebből már nem nagyon szívódik fel. Nyitott ablaknál. Ennyi volt a javaslat. Én akkor is festettem, most is fogom.
Ilyen a szoli is. Azt is mondta a dokim, h menjek, nem mertem. Most már voltam 5-6x. :)

Anubias:
Örülök, h ok minden.
Mg-ot doki mondta?
Én is gondolkodom rajta, mert angyon hányingerem van folyton. De valahol azt olvastam, h az első 12. hétben nem ajánlott?!
Mit tudtok erről?
Én Marcinál szedtem a 16 héttől végig, napi 3X1-t, majd 3X3-t. De akkor a keményedésekre.
Vendég

Hajni!

Igen,doki mondta a magnéziumot én a barnázgatásra kaptam.De előtte is szedtem,csak kevesebbet.A szolival én úgy vagyok,hogy nem merek menni.Mert a meleg nem a legjobb neki,de persze van aki végig jár és emmi gond.Én nem merek.Viszont nagyon félek a tavasztól,amikor kevesebb cucc van az emberen és bizony nekem elég világos a bőröm. :roll:

Eszter

Kép

Kép
anubias

hajfestes: mar 5 orvost, 2 szulesznot, korzeti orvost, es jopar mesterfodraszt megkerdeztem es azt mondtak nyugodtan lehet. azt szoktak mondani, h bmit lehet amit eddig is csianlatal, nem javasolt azonban most elkezdeni a hajfestest.

nekem hasmenesem vagy hasmars "silka" (tok klasssz hihi ) a mult heten ugy tunik elmult, es azt vettem eszre, h akkor jon elo, ha pl meleg huslevest eszem. de annyira kivanom a leveseket!

nem tudtok olyan konyvet, web cimet, ahol a meretek (12., 16 het stb.) pontosan le vannak irva? ugy izgulok, h mi lesz 2 het mulva, jo lenne ugy odamenni, h tudok mihez hasonlitani!

Kép

Kép
mmarica

Mmarica:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html
ide beírod az adatokat és kihozza, h hány hetesnek felel meg. :)

Anubias:
Nekem a doki azt mondta ésszel mehetek.
szval ne feküdjek be 20 percekre, de 5-10 perc heti 1x simán lehet. sőt.. segíti a D vitamin felszívódását.
Én is fehér vagyok azért is mentem, nem akartam leégni. :wink:
Persze, ha kételyed van ne menj. Tedd azt amit jónak ítélsz és az lesz a jó. :)
Vendég

Hello Lányok,

úgy látom megtaláltuk a két leginkább vitatott kérdést a festés és szoli személyében :lol:
Totál doki függő, hogy ki mit mond. Valószínűleg egyik sem árt, főleg ha tényleg nem most csinálja életében először az ember, de akit ez megnyugtat, az függessze föl a két tevékenységet.

Én is rögtön rákérdeztem a dokinál, azt mondta nincs egyiknek sem veszélye, de ha engem megnyugtat ne szolizzak. Hát most itt tartok. Amúgy sem voltam egy nagy szolis, csak 3 hetente beugrottam egy kis D-vitamin miatt. Meg mert iszonyat hóka vagyok alaphangon. Most le is kopott rólam minden. Még bírom, de lehet, hogy tavasszal beugrom egy kicsit 8)
Úgy látom első babánál mindentől fél az ember, aztán a következőnél már lazábban áll hozzá :wink:

silka
silka

Sziasztok!

Jó,hogy ennyi hozzászólás van festék ügyben.2 hete szemezek a festékkel,már iszonyú a hajam.Vörösre van festve,le van nőve,kopva,1000 színe van.Még egyszer megpróbálom,de ha ledobja akkor végeztem vele,vissza lesz festve eredetire. :lol:
Hasmenősöknek üzenem: van több homeos készítmény ami segít ha esetleg nagyon menne.Én az Aloe nevüt tartom itthon.Wc után kell nyelv alá tenni 4-5 bogyót,nekem ennyi elég volt mindig.Nem okoz utánna székrekedést,mint sok más készítmény amit most nem lehet szedni úgysem.400 Ft körül van,nem vészes.

Lenne egy kérdésem:a bőröm nekem is száraz,de arra elég a testápoló.Viszont a mellem külön problémakör.Igen méretes lett,a baj csak az,hogy nagyon feszül.A mellbimbóm pedig hámlik és szinte kireped,bármit teszek rá.Vettem rá spec. kencét,most tesztelem.Van valakinek hasonló problémája,netán ötlete rá?

Jobbulást a betegeknek!!!

Üdv:Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hahó!!

Tegnap jöttünk haza a kórházból.
Még gyógyszert kell szednie Melinek,de azért már alakul a drága.
A zárójelentésre azt irták:heveny gégegyulladás,heveny bronchitis.

Sajnos én is elkaptam valami virust!!
Tegnap ahogy jöttünk haza,már nem birtam tovább és az ajtóban kitaccsoltam!!
És ez egész délután-este igy ment és még a hasam is ment!!
Úgy hivtuk ki a dokit,mert nem volt erőm felkelni se!!
Azt monda,hogy virus és 2-3nap alatt lezajlik.B6-ot kell szednem.
A hasamat is megnyomkodta,rendben találta,de én nagyon félek,hogy a babának nincs-e baja.
Ma felhivom a nődokit,hogy mi a teendő!!

Ma már kicsit jobban vagyok,nem hánytam,de étvágyam nincs!!
Melivel itt van apukám,mert vele se birok lenni!!
--------------------------------------------------------------------------------

ancsi26

Sziasztok!

Kukk be ide: http://www.mamavar.hu/

Aja
aja

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok. :D

Nekem ez az ötödik várandósságom, már van négy gyönyörű egészséges gyerkőcöm.

Kép

Ismét ikreket várunk és megint teljesen spontán!!! :D :D

Vadvirág
Vendég

Szia Vadvirág!

Üdv a csapatban! Gratulálok a nem kis teljesítményhez! :lol: :lol: :lol: Hány évesek a gyerkőcök?

silka
silka

Sziasztok!

Vadvirágnak üdvözlet!
Ancsi neked jobbulást,pihenj sokat és ne idegeskedj!

Üdv:Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

vadvirag gratulalok, de jo imadom a nagycsaladokat. hayn eves vagy - mar bocsi, de erdekel. mi 3 gyereket szeretnenk, de most alig varom, h szulessen mar meg az elso kisbabank. annyira izgulok!

hajni! nagyon koszi a webcimet, nagyon klassz! ezt pont nem is ismertem, ugyh borzasztoan orultem neki.

ancsi: jobbulast es pihenj sokat

Kép

Kép
mmarica

ha van kedvetek egy kis ujdonsagot olvasni a terhesseggel kapcsolatban, akkor olvassatok el a testverem cikket:

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0706/1118 ... erek_1.htm

vennek egy a magzat szívverésének hallgatására alkalmas eszközt es egy magzat mozgásait merot!!!!!!!!!!

Kép

Kép
mmarica

Üdv az új kismamának!!!
Mind a négy babád iker (úgy értem, 2 pár iker?)? Ezt nevezem, gratulálok! Én nagyon vágynék ikrekre.... :lol:
Lányok, most tudatosult bennem, hogy már lezajlott a terhességem egynegyede. Hűha! :wink:
Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást!

Kép
Kép
irina

sziasztok!
úgy látom ez a hajfestés dolog mindenkit nagyon foglalkoztat. hát igen. lányból vagyunk :lol:
döntöttem: mége egy hetet hajlandó vagyok várni, aztán irány a fodrász. majd kinyittatom az ablakot :D
a szolitól azért tartok kicsit. nem vagyok bagy szolizós én sem. de kb kéthetente meglátogattam azért. amióta tudom, hogy babám lesz, nem voltam még. egyelőre bírom...
bejlentkeztem a következő UH-ra: feb 26. azt mondta a doki, elég ha azután megyek el a védőnőhöz.
vadviág!
üdv közöttünk. gratula a "teljesítményhez" :D . én is nagy családot szeretnék.
sense

Vadvirág:
Üdv itt.
Gratulálok.
Megismersz? :)

Mmarica:
dejó. Megnéztem az oldalt.
Erre a másdikra én is vevő lennék. :)
A bátyád mivel foglalkozik?
ezt hogy kell használni? Hányadik héttől mutatja a szívhangot?

Ancsi:
jobbulást.
Vendég

hajni: sajna annyi leírás van hozzájuk, amennyit lefordított a tesom, amugy ocsem :) de klassz nekem is teccccik :lol:

Kép

Kép
mmarica

SZiasztok !

Vadvirág üdv a csapatban.

Képzeljétek nagy sikerel zárult a baba bejelentésének híre.
Az én szüleim már tervezik milyen lesz ha már velünk lesz.
A párom szüleinek ez lesz a 4. unokájuk de három külföldön él tehát itthoni ez lesz az első.
Apósom annyira megörült, hogy úgy nekem eset, hogy majd leestem a székről igaz neki tegnap volt a 60. születésnapja és az egyik ajándék ez volt neki.
Kicsi pityergés volt az örömtöl de nagyon furcsa érzés lett úrrá rajta.
Kicsit olyan csodabogárnak éreztem magam.

Én február 19-én megyek uh-ra és akkor jön velem a párom is és ő is meghallgatja a baba szívhangját.
Nem tudom ti , hogy vagytok vele de olyan lassan telnek a napok.
Én a hajfestést folytatom mert ha már 10éve festetem akkor nem hiszem, hogy valami extra történhet és a mai festékek már nem olyan károsak mint régen.

Akik betegek mielöbbi jobbulást nekik.
20200310173350

Sziasztok!

Ancsi, remélem, jobban vagytok és a doki megnyugtatott, hogy a babóval minden OK. És nagyon örülök, hogy Meli jobban van!

Én még mindig a védőnővel "küzdök". Tegnap fel akartam hívni őket, de ilyen számon előfizető nem kapcsolható. :( Szóval most nem értem. Apával eldöntöttük, hogy holnap kimegyünk és addig nem tágítunk, amíg valaki nem fogad. Falevél, te mondtad, hogy kellett volna időpontot kérned? (ha jól emlékszem)
De most már kivárom a sorom. Sajnos elég rosszul vagyok, és a mosdót nem merem 15 percnél hosszabb időre elhagyni, így nem vállaltam, hogy kibuszozom a kórházig. Apa szerencsére holnap reggel rámér! :lol:

Üdv Vadvirág!
Jó kis termékeny család vagytok! :lol: :lol: Olyan jó, hogy vannak ilyen nagycsaládosok! Gratulálok nektek!
Mi is szeretnénk több gyereket, de azt mondtam, majd az első szülés után megmondom, hogy mennyit... :wink:

Üdv
Manófalv

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok, Lányok!
Már megint lehangolódtam az orvosválasztást, szülést stb.-t érintő törvény miatt, ráadásul egy szót sem értek az egészből (amiről hallani, abból). Tudom, az orvosok sem tudják még egy sor dologról, hogy lesz. De csókoltatom a miniszter urat és az államtitkár asszonyt, jó lenne, ha már eldőlne, hogyan szülhetünk.
Több orvossal is beszéltem, mert nem igazán a Schöpf-Mereiben szeretnék szülni (a magánorvosomat nagyon kedvelem, nem vele van probléma), én annál alternatívszülés-pártibb vagyok. De senki nem mond semmi konkrétat.
Egy másik orvos annyit mesélt nekem, hogy még nem tudni, mi lesz akkor, amikorra ki vagyok írva, egyelőre várjak, de ő nem tud nekem a kórházában laborvizsgálatokat végeztetni, így terhesgondozni sem (nem az ő körzetébe tartozom, de a jelenlegi dokiémba sem... az egyik tud, a másik nem, hogy van ez?)
Van közületek olyan, aki nem magándokihoz jár?
Az állítólag júniusban bevezetendő törvény szerint választhatunk persze orvost felárért, csak azt nem tudom, hogy a körzeti kórházakban, vagy bárhol egész Budapesten? Az a sanda gyanúm, hogy az előbbi lesz az igaz, úgyhogy ez csak alig félszabad orvosválasztás lesz. De nem huhogni akarok, csak érdekelne, Ti mit tudtok erről, mit mondanak az orvosaitok. Vagy ez most arról szól, hogy mindenki tartja a magánrendelését, amíg tudja, a többi meg majd kiderül később?
És ha már itt tartunk: miért is nem dönthetem el, hogy egy bababarát, alternatívszülés-párti kórházban szülök (a saját városomban!), úgy, hogy fizetni is hajlandó vagyok érte?!
Köszi, ha reagáltok.

Kép
Kép
irina

Szia Manófalvi,

úgy tűnik nem olyan egyszerű ez a védőnős téma... Mi most költöztünk új kerületbe, úgyhogy nekem is nyomoznom kellett, mire kiderült hova tartozom. És napokon keresztül csak kicsöngött a telefon és senki nem vette föl mindkét helyen... Múlt hét hétfő óta telefonáltam és tegnap sikerült őket utolérni. Segítségként íme egy oldal, én is itt találtam rá a jó telefonszámra: http://medlist.com/Magyar/Orvosok/Csala ... Telep.html

Hátha segít :wink:

Amúgy holnap megyek először, majd beszámolok mi volt...

silka
silka

találtam még 1 linket...

http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis
silka

sziaszto!

Oh, jól lemaradtam, alig győzőm elolvasni a lemaradásomat.

Hajni köszi hogy felvettél a táblázatba. Adtok: szülés: szept 12. Debrecen. Kell még vmi? nem emlékszem.

Festés? Jó hogy írtatok róla, mert már eléggé lenőttem és itt vacilálok mi legyen. Már én is olvastam minden félét, de azt hiszem lassan ellátogatok a fodrászomhoz, mert már utálok tükörbe nézni. bár a férjem tündéri. Minden nap elmondja milyen szép vagyok, ja és nem is látja a lenövésem, észre sem veszi. Nem édes?

Hétfőn voltam ultrahangon. Szerencsére a dokim családi barát, ezért a páromat is beengedte. Annyira izgultam, mert tudtam hogy már hallanom kell a szívhangot. Minden rendben, azt mondta a doki hogy látszik hogy nem hűbele Balázs módjára készült :-) vagyis ez nála azt jelenit hogy minden ok!!!
Ja és kérésemre táppénzre is vett! Iszonyatosan fáradékony vagyok és a piritóson, főtt krumplin kívül em kívánok semmit. eddig imádtam főzni, de most a víz kiver ha rágondolok hogy főznöm kell. Valahogy ha kinyitom a hűtöt és a szagok meg a minden... remélem hamar elmúlik. Szerencsére a szülők mindig hívnak minket kajcsizni, így a férjem nem éhezik. :-)

Most így hirtelen nem is tudom mit akartam még írni, sebaj majd később ha eszembe jut!

Szép napot mindenkinek ( bár esik az eső és elég szomorkás a nap) De babát várunk és szerintem ez minden percünket bearanyozza!
:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Na eszembe is jutott! 12 hetesen kell majd a klinikára Uh-ra menni, és utánna találkozok a védőnővel. Titeket hamarabb küldtek, nekem azt mondta a doki hogy a 12 hetes UH-val kell menni.
Kíváncsi vagyok ki és milyen lesz!!!

Üdv

KépKép
kaqk
Debrecen

Akkor Debrecen felé küldjük a napocskát! Pesten már kisütött 8)
silka

Irina:
a kórház ügy:
jún 30-ig ingyenes, bárhol szülsz, bárkinél...
Júl 1-től kell fizetni, ha nem a területi H-ban, nem az ügyeletes dokinál vagy nem az ügyeletes szülésznőnél.
30 %-ot. Akkor is 30 %, ha csak az 1 feltétel nem adott és akkor is 30, ha mindhárom.
Szval szülhetsz Te máshol, csak fizesd ki.

Kaqk:
táblit fogom javítani.
Örülök, h rendben volt az uh. :)

Én nagyon szarul vagyok, hányás, hányinger stb..
Vendég

Szia Hajni,

minek a 30 %-át?

silka
silka

Szia Hajni !!

Engem is érdekelne, hogy minek a 30 %-át kell fizetni ?

köszi
20200310173350

Sziasztok!

Már jobban vagyok,tegnap se hánytam már és már eszegetek is!!
Két kilót fogytam!! :?
Tegnap felhivtam a nőgyógyászt és azt monda hogy csak a 18.heti uh-on lehet esetleg kiszűrni ha gond van!! :shock:
Hát nagyon remélem hogy nem lesz!!!!!

Melike még kicsit köhög de eszik,iszik rendesen!! :D

ancsi26

A szülés 30 %-át.
Az kb 25-30 ezer Ft. Sima szülésnél.
Csaszinál 40-60 ezer.
Vendég

Sziasztok!

Köszöjük szépen mindenkinek a gratulációkat, kedvesek vagytok! :D :D

Én is mindenkinek szívből GRATULÁLOK a pocaklakóhoz és a már megszületett gyerekekhez is természetesen. :D

Silka!
A végére beteszem a vonalzókat...

Irina!
A 3. várandósságom szintén iker terhesség volt.

A 39. héten 3.000-3.000 grammal születtek a babák.
Jázmin spontán hipp-hopp, viszont Márk Axel keresztbefordult a szülés alatt, mire megpróbálták pocakon át kinyomni.

Ekkor eltűnt az addig remek szívhangja és mire megcsászároztak, addigra már nem élt a Kispasi. Ahogy nyomták kifelé, Ő elszorította a köldökzsinórt a karjával kifelé jövet. Újraélesztették és még 4 hónapot lehettünk együtt, mígnem egy éjjel angyalka lett. Túl sok volt az az oxigén nélkül eltöltött 30 perc, mire végül kiemelték Őt.

Ezért is nagy csoda hogy másodszorra is spontán ikreket ajándékozott nekünk a sors.

Mostmár orvost váltottunk, biztonságban vagyunk mindhárman és megbeszéltük a doktorral hogy mindenképpen császármetszéssel segíti őket világra. :D :D

Hajni!
Ne haragudj, de hiába gondolkodom, nem tudom... :oops:

Kérlek segíts egy picit, hátha úgy könnyebb lesz. :D

Mi ma voltunk az első labor vizsgálatokon, találkoztunk a védőnővel is, nagyon elégedett vagyok mindennel amit a kórházban tapasztaltam. :D :D

Legközelebb a 12. heti genetikai UH-ra vagyunk hivatalosak. :D :D

És íme a legelső UH-fotók a babákról:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

És erre van valamilyen tarifa? Vagy annak a 30%-a, amit a doki kér?
silka

Silka:
igen, van rá tarifa.
ezt nem a dokinak, hanem a kórháznak kell fizetni. + ugye a dokidnak a sajátját, hisz a két szép szemedért nem fog bemenni. :oops:
Asszem 88.000 Ft egy sima szülés pontosan. Ez persze a komplikációmentes. És ennek a 30 %-t kell fizetni, ha...

Vadvirág:
babanet chat. :)
Anno sokat beszélgettünk. Akkor Vártad Márkodat, mikor én Marcit. :)
Vendég

Sziasztok!

Hajni!
Igeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!!! :D :D Tényleg, de jóóóóóóó! :D

Mostanság is szoktál még chatelni alkalomadtán?

Vadvirág
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?