A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Kék lesz az egész táblázat? :wink:

Kata, miért nem szülsz Stuttgartban?

KépKépKépKépKép
uxi

Ha
Na mostmár nekem is lehet hasfotót készíteni :D Olyan nagyon klassz lett 3-4 nap alatt! Olyan jó látni! :D

Az IKEA tök szupi, de nekem is Börs lenne jó.... Azt nem ígérem, hogy átvergődök az Örsig. Nekem az életem csak a Duna ezen a részén zajlik, és kocsival, nem vállanék egy araszolást.
De az is jó, ha a belváros lesz, az egy kompromisszumos megoldás.

Kép
Kép
emma1976

Hemej! Közben megkerestem a térképen Memmingent. Nem vagy messze. :D Majd a Balatonra, a talira is mehetünk együtt :wink:
molkata

köszönöm a gratulációkat! Nagyon örülök. Így éreztem. Persze a kis punusnak is örültünk volna, de Vazulkára készültünk. :roll:

Dorka!
Feleség témában nem tudom mi lesz... talán másik topikból... :wink: Szét kell nézni :wink:
Köszönöm a gyors színezést!

Tetszenek a sztorik. Jó pofák.

A tali engem is érdekel! Az IKEA nekem is jó, bár amit megbeszélünk úgy lesz. De ki ne hagyjatok!!!!!!!!
baba24

IKEA ok, de inkább Budaörs..ha lehet

Kép
gabi
blur

Molkata!Nem rossz ötlet. :lol:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Uxi! Gratula a dokihoz. Végre!
Azért döntöttünk Veszprém mellett, mert itt nincs biztosításom, a párom után csak a picurkának jár, de csak, ha megszületik. :? Nem túl logikus, mert öö már most is van.... Sürgööségi ellátást kapok, tehát, ha gond lenne fogadnak most is és a szülés is annak számít, de akkor már inkább Veszprém (ha csak Babóca másképp nem gondolja). Ès akkor lesz idööm elintézni a tgyást és hasonlókat... Utána jövünk vissza.

Emma! Pocakfotó?
molkata

Nekem mindegy, melyik IKEA. Csak szóljatok, hogy mikor!

Kép
zsuzsi**

Nekem mindegy, melyik IKEA. Csak szóljatok, hogy mikor!

Kép
zsuzsi**

Háhá kétszer...

Kép
zsuzsi**

Felőlem lehet Budaörs is..

Baba!!!
Dejóóóóó lehet látni a bébit... :P
torolve_20131003125716

És időpont mikor? Gondolom, hétvégén, mert többen dolgozunk, és én pl. este 7 előtt a munkám miatt nem tudok sehova se odaérni. A kisgyerekeket meg le kell fektetni hamar este.

Anyukák mondják emg leginkább, nekik, mikor jó, mikor nem alszanak a gyerekek.

Február 17, 18, 24, 25, első körben próbáljunk ezek közül választani, nekem bármelyik jó, aminthogy bármelyik IKEA jó.

Kép
nenoke

csajok! valaki nem tud linket, hogy hol tudom megnézni az uH értékeket? Hogy mennyi idősen, mi mekkora?
baba24

Baba, ezek csak a legalapabb dolgok: http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Kép
nenoke

Nekem 17-én délután már nem nagyon jó..
24-én pedig szülésfelkészítő workshop-ra megyünk a Padma Jógastúdióba.

Akit érdekel esetleg:http://www.jogastudio.hu/main.php?p=0512
torolve_20131003125716

Nenoke!!

Elmentettem a linket..jó tudni ezeket.
torolve_20131003125716

Köszönöm nenoke! Ez amiatt is jó, hogy a rövidítések itt vannak. Bár tudom, hogy már emlegettük ezt, csak nem tudom pontosan merre. És most nincs időm átfutni mindent..
baba24

Sziasztok!

Köszi az üdvözlő szavakat!

Magunkról: 27 leszek márciusban, és van egy nagyon édes, nagyon aranyos, nagyon eleven kislurkóm, aki nagyon könnyedén született meg - első fájások fél 6-kor, Gergőm felsír fél 8-kor!!!!
Az ikreim teljesen spontán jöttek össze, de annyira, hogy nem is terveztünk babát, azt terveztük, hogy megyek vissza dolgozni, aztán majd később meglátjuk. Erre nov. végén nem jött meg a menzim. De nagyon örültünk, hogy lesz a Gergőnek testvére, már simogattuk a pocakot, terveztük a másik kisszoba berendezését. 8 hetesen első orvosi vizsgálat, mondta a dokimnak, hogy olyan más mint a Gergővel, nagyon feszül a pocóm a melleim, lehet, hogy egy kicsit idősebb a babó??? Megjöhetett talán az első menzim???
Erre az orvos: Mindjárt megnézzük UH-on! Fekszem a vizsgáló asztalon. Doki: Igen már látom is mitől lehet, két kis babóca fejlődik a pocakban, vagyis ikreket fogunk a világra hozni!!!
A doki örült, én majdnem lefordultam az asztalról...
De most már örülünk, legjobban egy vegyes párosnak örülnénk!!!

Kép
Kép
times

Szia Times!

Gratulálok a babákhoz és Gergőhöz, nem semmi..2 óra alatt???
Ilyet még nem is hallottam..
:lol:

Boldog várandósságot kívánok!!!!!!
torolve_20131003125716

Hú, Times! Nagyon aranyos történet! Gratula!
molkata

Lányok!!

Az előbb éreztem a babát..bal-középen..határozottan! Hejjjehujja Kép
torolve_20131003125716

Gurgula! Nagyon örülök neked, nektek! :P
molkata

Köszi Molkataa, ari vagy!
A napokban volt már hasonló de akkor nagyon bizonytalan voltam benne..most viszont határozott volt!
Fura volt különben.. :lol:
torolve_20131003125716

Times: wááá, mit nem adnék negyedikre egy 2 órás szülésért :lol: :oops: Ikrekért nem is tudom, irigyeljelek-e? Gondolom, az első sokkon már túl vagytok.

Dorka: topikot nem olvastam, de anyámmal délelőtt beszéltem. Ő nem említett semmi ilyet, de ha tudná, már mondta volna.
Higyjétek már el, amit Bori (és én is) ír: amíg a dokitok nem kezdi mondani, hogy gáz van, bezárják őket, stb. addig nem kell parázni! Tényleg annyi van, hogy feb. közepéig el kell dönteniük a kórházaknak, hogy jó-e nekik a miniszteri javaslat, vagy sem. Aztán majd még 1-2 hónapig húzzák-nyúzzák a dolgot, mire lesz belőle igazi döntés.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Nekem azt modnta a dokim, hogy ha bevezetik azt, hoyg csak ügyeletesnél lehet szülni, akkor szélnek ereszt minket. Erről mit tudtok? Én azt hittem, ez már rég nem téma. Vagy mégis?

Kép
nenoke

Times! Annyira cuki, szép kisfiad van!!! Remélem, sikerül a vágyatok a vegyespárost illetően! 8) :lol:

Örülök, hogy itt vagy!

Kép
zsuzsi**

Csajok
Én szombaton beszéltem a dokimmal. Azt mondta, hogy júni 30-ig van a határidő addig nem kell fizetni külön a kórháznak. Utána, ha munkaidőben 8-16-ig szülsz, akkor sem kell külön fizetni. Ha éjjel, vagy hétvégén zajlódna és te ragaszkodsz a választott orvosodhoz, akkor kell perkálni a kórháznak, asszem normál szülésnél 26 ezret, csaszinál 83 ezret.
Tehát ilyen nem lehet, hogy szélnek ereszt :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Én félek ezektől a feltételezésektől a kórházakat illetően, a dokikat illetően. Nem értem az egészet. :(

Kép
zsuzsi**

Olyan rossz ez a bizonytalansáááág :(

Kép
zsuzsi**

Nenoke! Szélnekereszt... :?: Mert csak akkor fogad, ha nála is szülsz? Az elég sokba kerül, nem?
molkata

Csak azt nem kérdeztem meg, hogy utána ő ugyanúgy tartja a markát a "hálapénzéért"?

KépKép

KépKép
szivvi

Jovika, ez jól hangzik, ha kell, inkább fizetek, ez még mindig jobb, minthogy akármilyen ügyeletesnél szüljek.

Kép
nenoke

mennyit irtatok pár óra alatt alig győztem vissza olvasni.
sütöttem sajtos rudat annyira finom lett.
újabb kisfiúnk van nem semmi. :wink:
nagyon kiváncsi vagyok kié lesz az első kislány.nálunk mindenki azt mondja hogy lányunk lesz szerintem én ezért gondolom hogy fiú a miénk is...
holnap megyek 12 után az afp eredményért szoritsatok majd.

Bridzsi

Kép
esztora

MOlkata, azért ereszt szélnek, mert nem tartja jónak, hoyg más csinálja a terhesgondozást, és más a szülést, programozott szülésre viszont nem hajlandó, mert egy héten csak egyszer van bent a kórházban (a főállása egy meddőségi klinikán van), ezért azt vallja, hoyg akkor keressünk olyan orvost, akinek főállása a kórházban van, tehát többször van bent, mint ő, és ezért nagyobb eséllyel esik a szülés olyan időszakra, amikor épp dolgozik a kórházban. Éljen a magyar egészségügy!

Kép
nenoke

Szivvi kicsit javitanálak a kismama magazin alapján:
az oep által a kórháznak fizetendő összeg 30 %-át ez szülés esetén 84 ezer ft 30 %,tehát körülbelül 25 ezer forintot.császár esetén ennél jóval többet kb 50-60 ezer forintot.az önrészfizetés felső határa százezer forint.

Bridzsi

Kép
esztora

:lol: :lol: De édes sztori Times! Hát én bizti lefordultam volna! Az tuti hogy sokkot kapnék. Persze irtózatosan nagy öröm lehet. kb. dupla... :wink: :roll:

Remélem a topic élni fog majd akkor is, ha már nem kismamik, hanem anyukák leszünk a mostani kis bébikkel, és majd meséled az ikres sztorikat!!!!
baba24

Milyen hülyeség ez, 8-16-ig lehet ingyenszülni...
A legtöbb szülés éjjel van, nem?

És mi számít munkaidőnek? Ha bemegyek reggel 4-kor, hogy jöttem szülni, és a baba pl. reggel 9-re lesz meg, akkor munkaidőben szültem, vagy sem?
Vagy attól függ, mikor ér be a doki? Ha 7:50-re ér be, akkor nem munkaidő, ha 8:01-re, akkor munkaidő?

És ha elkezdek délben vajúdni, és 16:30-ra lesz meg a baba, fizetnem kell?

Na jó, ezek leginkább költői kérdések...

KépKépKépKépKép
uxi

ez vonatkozik a szülésznőre is ha ügyeleti időn kívül szülsz.

Bridzsi

Kép
esztora

Jajj, csajok! És akkor készüljünk úgy, hogy hálóingek, törölközők, stb. 300 000 ft... :? Majd berakjuk. De lehet kevés lesz. Persze, fizet az ember. Ez a "rend" csak ugye, te mikorra kapsz annyi pénzt? és mennyit fizetsz járulékba???????? k...va sokat. És emellett nem királyi ellátásban részesülsz, meg lehet hogy lesz egy nem igazán kedves nővérke, vagy bárki, aki tönkre teszi neked az egészet....
baba24

Én írtam el, bocs. Sima szüli 26 e, csaszi 63 e Ft.

KépKép

KépKép
szivvi

De ha kb 25 a sima szülés, 50-60 a császár, akkor miért írják, hogy a felső határ 100 ezer?
Hogy lehet még másként szülni, mint simán, vagy császárral?
Még a kettő együtt sem tesz ki 100 ezret, pedig a kettő kizárja egymást.

Vagy mindent kifizettetnek, a varrócérnától a zuhanyzás vízdíjáig, ágyneműmosatás, villanyszámla szülés idejére eső része, beszívott levegő köbmétere? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

erről a 8-16 ig dologról nem találok infót.szerintem egy orvos általában nem 8-16-ig ügyel de nem tudom pontosan.

Bridzsi

Kép
esztora

Nenoke! Már értem. Azért furi ez az idööbeosztás... Most orvost keresel?
molkata

Nem Uxi!

ezek nem költői kérdések!!! Ez a valóság? Tényleg, hogyan lesz akkor? és váratlan császár esetén majd apát hazaküldöm, mert nem 100 000-al készültünk.. Vagy tényleg 300 000-at kell vinni magaddal? És még ki tudja kikkel leszel egy szobában... :evil:
Nem jókor kapcsolódtam be. Amúgy is csodálatos a kedvem...
baba24

Én úgy értelmezem ezt a 8-16-ig dolgot, hogy ha pont a te dokid ügyel, akkor ugye mákod van, de ha nem akkor reggel 8-kor el kell menni egy kiadós step aerobikra!! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Komolyan mondom, nem tudom, mi jöhet még... én megtámadom a Parlamentet nagy pocakkal, és mindenkit ledózerolok, aki nem enged szülni normálisan... affeneegyemeg :evil: :twisted:

Kép
zsuzsi**

Bori, megbombáztalak kérdésekkel priviben.. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

és senkise kap nutellás hogyishívjákot...

Kép
zsuzsi**

Jajj, de csúnya ez a kisördög a hozzászólásomban. Azt hiszem ezzel ki is dühöngtem magam... Nem tesz jót a bébinek és sajnos nem tudunk változtatni. Csak reménykedem, hogy előbb jön pár nappal :lol: Persze ez csak párónknak kibúvó itt a topikon...
baba24

Éljen az otthonszülés! :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?