Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A fenti problémában érintett az egyik fiam. Amit lehetett, elolvastam a témában, utánanéztem, stb. Viszont a szakirodalom nagyjából kimerül a probléma leírásában, s érdemi segítséget egyáltalán nem nyújtott, hiszen megoldási módozatokat nem kínál. (Talán mert nincsenek is?)
Bár próbálkoztunk vele, nemigen sikerült sehol hasznos segítséget kapnunk. Nagyon-nagyon magunkra hagyottak vagyunk ezzel a bizony nem könnyen kezelhető és a család számára nagy megterhelést jelentő problémával.
A László Zsuzsa-féle foglalkozás lehet, hogy jó lenne, de hosszú távon úgysem tudnánk felvállalni az ottani 5 ezer forintos óradíjakat.
Imádom a fiamat, de sokszor már úgy érzem, atomi részekre hullok.
Szeretnék itt más hiperaktív gyerekek szüleivel tapasztalatot cserélni, hátha felmerülnek jó ötletek, hogy lehet a nehéz időszakokat egy kicsit könnyebben átvészelni.
Nemrég jelent egy meg egy rendkívül jó könyv a témában, Szücs Mariann: Esély vagy sorscsapás? című műve, amely felsőoktatási tankönyv, csak az a baj, hogy a pedagógusok nemigen forgatják. Briliáns módon leírja a szindrómát, annak a családokra gyakorolt hatását stb., csak hát az a baj, hogy a család számára ő sem kínál semmiféle megoldási módozatokat. Olvastátok?
caterina3
 


Kedves Caterina!
http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?forumid=16857&id=18

Szokozoket vedd ki! Szerintem nagyon sokat lehet toluk tanulni. Nagyon hasznos topic!
Persze csatlakozhatsz is hozzajuk!Kép
Sok sikert kivanok!
cafe
 


Most latom, hogy azonnal ra tudsz kattintani, nem kell kivenni a szokozoket. Hiba na, nem vagyok meg jartas itt a dolgokban! Kép
cafe
 

 
 

Caterina!

Hol laktok? Bp., vagy messze innen?
 
 


Kedves Rjuli!
Budapesten.

Kedves Cafe, köszi a linket.
 


Kedves Mindenki!
Jártam a Nők Lapja-féle topicban, és tényleg nagyon érdekfeszítő, és jó társaság jött ott össze (bár a félezer hozzászólást persze még nem tudtam végigolvasni). Az az egy baj van ott, hogy valami hihetetlenül lassan és nehézkesen kezelhető az a fórum, ami nekem nagyon nem mindegy, mivel otthonról, vonalas hozzáféréssel netezek.
A Babanet mind látványában, mind kezelhetőségében sokkal kellemesebb.
Ezért én szívesen maradnék itt, ha jönnének más hiperes szülők is, akikkel cseveghetnénk a gondjainkról-bajainkról...
 


Caterina!

Írtam mélt.

A GYermekek részben hyperaktivitásnál találsz még ilyesmit. Y-nal írva.
 
 


Caterina3!
Teljesen igazat adok abban ,hogy teljesen magára van utlava szerencsétlen szülö. Éppen most derült ki a fimaról , hogy figyelem zavaros és hiperaktiv. Hát tudod az a csodálatos, hogy a 25 éve tanito tanitonö csak annyit tudott mondani, hogy nagyon nehezen kezelhetö a gyerek, és nem figyel, állandoan zavarja az orát. Kérdem mit tudjak vele csinálni? Azt mondja beszéljünk vele otthon. Na kész vagyok. Szeteném elvinni a gyereket Dr László Zsuzsához kiváncsi lennék mit mind ö mert amit "Az örökmozgo gyerek"-be leir az egy az egyben ráillik a fiamra.
A fiad mennyi idös? Iskolás? Hol vették észre? Ki szürte ki?
Na egyenlöre ennyit.
Szia Jutka
 
 


Sziasztok

olvastam a fórumot és ajánlanám az indigó gyerekek topicot itt a babaneten. ugyanis a hiperaktív és figyelemzavaros gyerekek nagy része tulképp indigó gyerek. ez azt jelenti, hogy az aurájuk indigókék és ugymond különcök. azért vannak a Földön hogy meggyógyítsák azt. de bővebben olvashattok erről a következő könyvekben
1. Dr. Doreen Virtue: Indigó gyerekek nevelése
2. Lee Carroll - Jan Tober: Indigó gyerekek I. és II.
3. Carolina Hehenkamp: Az indigó jelenség
4. Dr. Doreen Virtue: Angyalokkal gyógyítás és Angyali útmutatás (nem szorosan kapcsolódik a témához de érdemes elolvasni)

szunyi
 
 


Kedves Caterina!
Az én két fiam is hiperaktív, a nagyobbik (4 éves )figyelemzavarral is küzd.Mi speciális óvodába jártunk, ami hátrébb mozdította a gyereket, most "hagyományos" oviba fog járni. Jelenleg ott tartunk, hogy hétfőtől megy egy hétre a Vadaskertbe kivizsgálásra, mert iszonyatosan agresszív, főleg az öccsével.Kapott egy kiskutyát terápiás céllal, ami kicsit javított a kezelhetőségen, de még mindig nem az igazi. Ajánlhatokpihenésképpen egy nyári tábort, ami ovis rendszerű, igaz fizetős, de fejlesztő pedagógusok csinálják, és nem is olyan észvesztően drága.Aztán van itt még egy könyv:Paul H. Wender A hiperaktív gyermek, serdülő és felnőtt. A Damjanich u.-ban van egy speciális könyvesbolt, ahol nagyon jó könyvek vannak ebben a témában. Aztán remek emberek tudnak segíteni a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnál, de ha minden kötél szakad, próbűlkozzatok homeopátiás szerrel, ami a gyerekre teljesen veszélytelen,mivel állati, növényi és ásványi eredetü. A mi BNO kódunk:F 90.1 Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésd, írjál nyugodtan. Mi próbáltuk a Fengold-diétát, nekünk nem vált be, ami em jelenti azt, hogy nektek sem. Egyébként ti kapjátok az emelt összegű csp.-t? Mi nem! Szia:Alexa
 
 


sziasztok.Az én kislányom 13honapos ésfolyton azt szeretné ha ott ülnék mellete és csak vele foglalkoznék.Nem tudom otthagyni játszani a szobába mert orditva szo szerint jön mászik utánnam és addig hisztizik mig fel nem veszem.Mit csináljak hiperaktiv a gyerek vagy vigyem orvoshoz?Nem nagyon akar aludni napközben csak fél orát,és éjszaka is felébred sürün.segitsetek.Ancsi


http://hiperaktiv.lap.hu/

sztem itt nézz körül, hátha találsz valami hasznosat
 
 


Menő Manók Alapítvány a Kőbányai MAMAVÁR-nál is!

Tapasztalataink alapján a szülők nagy része hiányolja azt a segítséget, amellyel a gyermeke fejlődésében esetlegesen fellépő problémákat felismerheti. Ha ez meg is történik, a megoldásig legtöbbször nem jutnak el.
Elengedhetetlen volna már az óvodában megkezdeni a szűrést, hiszen a terápia korai elkezdése megelőzhetné a későbbi tanulási problémák kialakulását! Amennyiben a szülők, illetve a pedagógusok problémát tapasztalnak, terapeutáink egy komplex vizsgálat segítségével ki tudják szűrni, hogy kinek van szüksége intenzív fejlesztésre. Az alapítvány által végzett tevékenység az alapozó mozgásterápia.

Milyen problémáknál hatásos:

Fejlődési dyslexia, Fejlődési dysphasia, megkésett beszédfejlődés, beszédindítás, Kiegészítő terápiaként a beszédprodukció zavarainál, Kivétel nélkül minden mozgáskordináció elmaradásával, gyenge voltával kísért esetben, Iskolaéretlen vagy dyslexia veszélyeztetett óvodásoknál a fejlődés elősegítésére, Organikus hátterű figyelemzavaros-hyperaktív-részképességgyenge gyerekeknél a mozgáskoordináció és anyanyelvi részképességek fejlesztésére, Dominancia problémás gyerekeknél (kétkezesség, átszoktatott kezesség) a dominancia megválasztására a jobb anyanyelvi készség elérésére, Enyhe fokban értelmi fogyatékosoknál idegrendszeri funkciók elérésére, serkentésére

Az alapozó terápia közvetlen (tapasztali) hatása:

Beindítja a megkésett beszédfejlődést; Beindítja a rajzkészség igen erős fejlődését óvodásoknál, Erősen segíti dyslaliák, paraláliák esetén a logopédiai munkát, a beszédhangok automatizálódását, beépülését, Technikai dyslexia esetén megkönnyíti az olvasást, főleg az olvasás gyorsasága nő, ezáltal a szövegértés is javul, A féltekei dominancia helyes megválasztása esetében igen erősen javítja az anyanyelvi készséget dominancia-problémás gyerekeknél, Fejlődési dyspraxia esetén a mozgástervezés megjavul, Mindig javítja a mozgáskoordinációt



Érdeklődni és felmérő órára jelentkezni a 06 20 9 604 214-es számon lehet.Első felmérő nap a MAMAVÁR-nál: május 10-e.

Játszóházról bővebben: www.mamavar.hu
aja
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: