A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Gizmix nem baj, az a hányinger belefér!

Manócska hajaj a husi, ne azt nem sütöttem,ma csak egy pipicomnbot ettem össz vissz.
Ági28

Gizmixxx
Vigyázzz magatokra! Örülök, hogy már nincs róka ingered. :D

Ági - Kata
Sziasztok
l.andi

Manócska holnap reggel telefonálás után jelentkezel itt ugye? :-)
Ági28

EGY combi ? irgum-burgum, én 3-at ettem meg de félcombokban gondolkodj- és még eszem ma kettőt és befejeztem. Én is sütit ennék inkább, lehet hogy rájárok a maradékra. Reggel telcsi és utána beugrom hozzátok.

manoka
manoka71

Okszi 9 körül én is jelentkezem. Ugye neked is háromnegyed 9 körül kell telefonálni?
Ági28

Nekem azt mondták fél 9 kor telcsizzek. Most akkor mikor?

manoka
manoka71

tied a fél 9, enyém a háromnegyed!! :-) Hisz egyszerre nem telefonálhatunk mind a ketten!! :-)
Ági28

Gondolom pont azért, hogy ne egyszerre telcsizzetek :)) Kép
grillázs

Grillázs mit kubcogsz a tenyeredbe!! Vagy a rókát próbálod visszanyoni?? :-) :oops:
Ági28

Tényleg,ez eszembe sem jutott! :oops:

manoka
manoka71

Nem baj manóka biztos az izgalom miatt van!! :-)
Ági28

kuncogok csak :)

De szívesen lennék inkább a róka ruditól gyötört, ha ennek nemes célja lenne
grillázs

Ezért nevezett el biztos a férjem manokának.

manoka
manoka71

Helyes beszéd Grillázs ! Jön majd Rudi is meglátod!! :-)
Ági28

Lányok!

A National Geographic-on 21 órától lesz egy dokumentumfilm az ikrek méhen belüli életéről :)
Előtte Dévisz a Hír Tv-n - szóval jó mozizást estére mindenkinek :)

Élet az anyaméhben - ikrek
A műsor a legmodernebb háromdimenziós képalkotó technikák segítségével a kettes, hármas és négyes ikrek lenyűgöző méhen belüli világába kalauzolja a nézőket, akik három várandós anya magzatainak történetét követhetik nyomon a megtermékenyüléstől egészen a szülésig. Amint az a rendkívüli felvtelekből kiderül, a magzatok életének jelentős része a szűkös helyért való küzdelem jegyében telik, de azért akadnak barátságos pillanatok is bőven, amikor a "rosszcsontok" a másik nyomkodása és rugdosása helyett mintha önfeledten játszanának, sőt puszilgatnák egymást.
grillázs

Lasan elköszönök, reggel benézek. remélem jó hírrel jövök.
pusz nektek

manoka
manoka71

Pussz manóka szorítok!! Én is jövök reggel, addíg csók csajok!!

Andi remélem miki ideér!! :-)

Grillázs kössz az infót!! :-)
Ági28

Ági

Ki a tököm az a miki? Én Mikut várok! Ketten ne jöjjenek!
l.andi

Grillizs!

Tök jó ez így akkor! Tuti nézem mindkettőt. Ari vagy, hogy szóltál. :D

Viszont azt szeretném kérdezni ismét, hogy a János Kórházban hogy van a vérvétel. Azóta sem mondta nekem senki. :(
l.andi

L. Andi!

Én azért nem válaszoltam, mert én ott még az életben nem voltam vérvételen, szóval én nem tudok ebben segíteni.
grillázs

A Mária utcával kapcsolatban meg annyi, hogy amikor mi voltunk ott a párommal, akkor senki se volt előttünk. Úgy emlékszem, hogy reggel mentünk oda.
grillázs

Grillázs

A Mária utcával kapcsolatban már talán egyenesben vagyok. Reggel megyünk az tuti, de ahogy már írtam, olyan átvariálások vannak, hogy talán jobb ha őket is előtte felhívom.
Lehet, hogy akkor a János Kh-at is felhívom mielőtt elindulunk oda.
Jobb ha biztosra megyünk. :D
l.andi

Nem árt :)
Nem tudom tőled miket kért Dévisz, nekem anno a szokásost - mindent.
Amikor bementem a laborba kicsit megijedtem, mert a csaj közölte, hogy akkor most menjek a csaphoz és igyak egy nagy pohár vizet, mert 7 kémcsővel fog levenni és nehogy elájuljak.
Szóval erre érdemes felkészülni - nem tudom kinek hogy volt ez, nálam így volt.
grillázs

Grillázs

Ezt viszont nagyon jó, hogy mondtad. Köszönöm. Remélem, hogy majd aki a vért veszi nem fog nagyon sietni, mert ha igen akkor jó vastag tőt fog belém nyomni, hogy gyorsan lefollyon a vér. :(
Ezt már tapasztalatból tudom.
Maximum nagyon bekékül majd a kezem. :?
l.andi

Á, legalább hamarabb túl leszel rajta
grillázs

Igen, akkor valóban. :? Na, de ez most nem is lényeges.
Hétfőtől már dolgozol?
l.andi

már a múlt hét második felében is dolgozgattam.
de holnaptól sajna gőzerővel
grillázs

Kép Ezt neked küldöm Andi! Hogy már robog feléd a miku!
grillázs

Grillázs

de azért remélem, hogy látlak ahogy a munkád engedi! :D

Most viszont elköszönök, mert annyi szó esett itt a kajáról, hogy valamit raknom kell az etetőmbe.

Puszka, jó pihit!

....és jelentkezz ahogy tudsz! :lol:
l.andi

Grillázs!

Jaaaaj, ez tényleg nyomul nagyon! Ez egy kis gyorsmiku! Édi!
l.andi

Lányok, még egy kontrollkérdés: akkor tuti, hogy a stimu közbeni vérvételek előtt reggel lehet, és kell is enni, ugye? Méghozzá husit, mi mást... :D
Csak mert pénteken doki bácsi bejelentette, hogy akkor hétfőn vérvétel is lesz, de persze voltam elég lüke és nem kérdeztem ezt az evés dolgot. Erősítsetek már meg, hogy jól emlékszem, hogy kell enni előtte.... Talán Ági írta, de nem biztos. Jajjj, ezek a hormonok! Már feledékeny is vagyok tőlük! :D
noczi

Nóczi - én is írtam
Hormonnál nem kell csak a teljes vérképnél - legalábbis én úgy emlékszem, ezt mondták. De mérget nem vennék rá, szóval inkább a többiek válaszoljanak rá.
grillázs

Noczi!

Hormon vizsgálatos vérvételnél ehetsz nyugodtan!
szikra

Sziasztok csajok!

Holnap szurkoljatak nekem, hogy sok petikét produkáljak. Van itt esetleg még valaki, aki holnap jön???

Kép
cseka

Cseka
Nagyon drukkolunk holnapra. Úgy néz ki, hogy holnap Ági és Manóka is ott lesz :)
grillázs

Köszi Grillázs, holnap este jelentkezem!

Kép
cseka

Ma nézzétek 20 órakkor a Hír TV-t :D :D :D :D
gizmixxx

Igaz az, hogy nem szabad most kávét innom,mert vetélést okozhat :?: :?: :?: :?: :?:
gizmixxx

Gizmixxx - vannak, akik szerint igen, mások szerint nem.
A lombikbaba.hu oldalon volt egy cikk ezzel kapcsolatban.
A weborvos.hu oldalon találtam meg, idemásolom.

A kevés kávé nem káros a magzatnak

A terhesség alatti mérsékelt koffeinfogyasztás nem vezet koraszüléshez, vagy kis súlyú babák születéséhez - állítja ugyanaz a dán kutatócsoport, amely korábban már kimutatta, hogy a túlzott kávézás, a napi 8, vagy több csésze fokozza a halvaszületések veszélyét.

A tudósok 1207 kávékedvelő várandós asszonyt vizsgáltak, s egyik részükkel koffeintartalmú, másik részükkel koffeinmentes főzetet itattak terhességük második felében. Kiderült, hogy napi három csésze kávé nincs káros hatással a születés időpontjára, vagy a baba súlyára. (A dán tudósok bizonyára a Nyugat-Európa túlnyomó részén elterjedt gyenge, híg kávéval, nem pedig a Magyarországon ismert presszókávéval végezték vizsgálataikat.)

A korábbi vizsgálatok, amelyek során a mérsékelt kávézás hatását elemezték, vegyes eredményeket hoztak, ám a dánok leszögezték, hogy az ő vizsgálatuk egyértelműen nem mutatott ki semmiféle negatív hatást: a két csoport között csak igen csekély, statisztikailag nem értékelhető eltérés mutatkozott.

Dr. Bodil Hammer Bech elmondta: némelyik erős kávés kismama dohányzik és esetleg alkoholt is fogyaszt várandóssága idején, s ez már inkább magyarázhatja a babák kisebb súllyal való születését. "Napi három kávé a terhesség alatt még rendben van, de ennél több esetén indokolt az óvatosság" - összegezte Dr. Bech az eredményt.
grillázs

Szikra, Grillázs, köszi a megerősítést, akkor reggel hússal kezdek!
Jó tévézést, jó éjszakát mindenkinek! :wink:
noczi

Grillázs!

Köszi a gyors utánjárást, tehát ihatok kávét. Mostanában csak kettőt szoktam inni/nap :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Igen, de ha figyelmesen olvasod, akkor az is benne van, hogy nem az általunk kávénak nevezett valamiről van szó, hanem a löttyösről. Óvatosan. Én levinném napi egyre a helyedben biztos ami biztos
grillázs

Jó tévézést és jó éjt mindenkinek!
Kép
grillázs

Archívum

betűméret: kisebb | nagyobb

Kontraszt
Nem maszatolás?

A műsor általános ismertetője>>

Adások:
2007. február 11., vasárnap 20.05, 23.00
2007. február 12. hétfő, 9.05

Nem maszatolás?
Mindenki hibázott, de senki sem felelős a Gönczöl-bizottság jelentése szerint. Okok, előzmények, összefüggések, de mi tanulság mindebből? Egy esemény, két bizottság, két eredmény? A stúdióban: Morvai Krisztina a civil vizsgálóbizottság társelnöke, és Györgyi Kálmán a Gönczöl bizottság tagja.

Kérdezze meg kezelőorvosát?
Miért tiltakoznak a háziorvosok? Miért mondják hogy a csőd szélére jutottak, amikor a minisztérium szerint több pénzt kapnak mint eddig? Gyakorlati problémák az alapellátásban Lux Balázs háziorvossal.

Esélyegyenlőség?
A tervek szerint 5 helyett 2 lombikbébi kezelést támogatna az Egészségügyi Minisztérium. Évente egy falunyi gyermek eshet áldozatául a finanszírozásnak? 2000 ezer gyerek születése kerül annyiba, mint két kilométer autópálya megépítése. Tényleg nem éri meg? A stúdióban: Dévai István, a Dévai Intézet főigazgató főorvosa.

Kontraszt, vasárnap este 8-tól Erdős Miklóssal.

Valaki megkérdezhetné holnap miért nem volt ott az adásban, a tv loldalán még most is ő szerepel.
szikra

Én is csalódtam.
Csatlakozom szikrához - ha valaki megy holnap, kérdezzen már rá miért nem ő volt a műsorban?
grillázs

Jó reggelt!
Írok e-mailt a műsor szerkesztőinek, hogy miért nem a megadott témával foglalkoztak a tegnapi adásban!Olyan csalódottan ültünk a férjemmel a fotelban, hogy ihaj...! :evil:

kata790313

sziasztok!
Most telefonáltam, kettő picur van, úgyhogy gyorsan össze kell kapnunk magunkat. Most nyomtam be 1 szelet húst, mert nem akarom, hogy lecsesszen, már kipróbáltam milyen.
Ági várom, hogy mi van veled?

manoka
manoka71

Na én is hívtam. Nálunk egy maradt, 11-re kell mennem. Lehet, hogy a párom nélkül megyek, és ő majd mikor indulhatok haza akkor jön értem.
Ági28

Mi 10-re megyünk, így valószínű nem találkozunk. Ha hazaértünk belépek hozzátok.
Ági nyugi jó az .

manoka
manoka71

Ági, merre laksz? Csak azért, mert ha útba esik, eltudunk ugrani érted.

manoka
manoka71

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?