Sziasztok!
Eri! Köszi az érdeklődést, Gréti fülének kutya baja.

Szombaton hajnalban kezdődött a cirkusz, már délben kifolyt belőle valami trutyi, kitakarítottuk, aztán még délután is folyt belőle valami (olyan volt, mintha fülzsír lett volna, de fogalmam sincs, hogy mi volt valójában), vasárnap megint kitakarítottuk a fülét, és azóta nem is fáj neki. Azért hétfőn elvitte Anyukám a dokihoz, kapott fülcseppet. De már nem fáj neki semmi, ma már volt oviban is.
Ovi/bölcsi: Az enyéim 2 éves koruktól jártak bölcsibe, de a kutya nem kérdezte, hogy ki dolgozik vagy ki van GYES-en, otthon. Sőt most az oviban sem volt ez kérdés. Nyáron viszont tényleg csak az vihette bölcsibe ill. oviba a gyereket, ahol mind a két szülő dolgozik. De igazolást akkor sem kértek, csak alá kellett írni, hogy szeretném vinni a gyerekeket vagy sem. (Habár az is igaz, hogy kis városunkban mindenki ismer mindenkit, tehát nagyot hazudni nem lehet

) Egyébként én sem tudnék igazolást vinni arról, hogy dolgozok, mivel nem vagyok bejelentve

Azt viszont már bevezették, hogy aki főállású anyaként van otthon, az csak 4 órában viheti a gyereket az oviba. A mi csoportunkban is van olyan, akit ebéd után hazavisznek.
Takaró: mi karácsonyra vettünk nekik felnőtt méretű takarót. Grétinek Hamupipőkéset, Gergőnek Micimackósat. Hát jó nagy, és alig fér az ágyukba, mert olyan az ágyuk, hogy körben támla van, hogy ne essenek le, de a nagy takaró mellett még a gyerektakaró is be van hajtogatva melléjük (ők kérték így), plusz még a párna (Gergőnek min. 4 db), plusz még 5-6 jószág.

Még jó, hogy a gyerek befér ennyi cucc mellett az ágyba
Meme! Pelusügyben csak annyit tudok mondani, hogy nekem Gréti télen lett nappalra szobatiszta (2,5 évesen), Gergő majdnem 3 éves volt, mikor szobatiszta lett. Viszont akkor 1-2 hét alatt teljesen leszokott a pelusról. Mikor éjszakára sem kellett ráadni, akkorra lett Gréti is éjszakára pelus nélküli. Tehát nála volt majdnem fél év eltérés a nappali és az éjszakai szobatisztaság között.
Nálunk is úgy volt, hogy Gréti kérte, hogy ne adjak rá pelenkát, nem fog bepisilni. Az első éjjel még rácsempésztem, a másodikon viszont hagytam pelenka nélkül. Meglepő volt, de tényleg nem pisilt be. Gergőnél sokkal többször előfordult "baleset", még hónapokkal később is, Gréti szinte soha nem pisilt be. Szerintem ebben is eltérőek a lányok és a fiúk. A lányok valahogy hamarabb érnek, hamarabb csinálnak mindent (legalábbis nálunk így van)
Bünti: nálunk már a bölcsiben is volt gondolkodós ágy, ahova leültették az olyan gyerkőcöt, aki valami hülyeséget csinált. Gergőkém ült rajta egy párszor.

Most az oviban nem láttam még ilyen gondolkodó széket, de azt hiszem nekünk is be kell vezetnünk valamit, mert Gergő kezd eldurvulni. Mondjuk mi a sarokba állítást szoktuk alkalmazni, de mostanában nem nagyon jön be.
Ditke! Én is láttam a fürdőszobátokat, szép lett nagyon.

És a kisvonatok is jók.
Na jó, mára eldugulok, jó éjszakát mindenkinek: Andi