A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Néha még meg van ez az érzés. Mai napon lustiztam rendesen, kicsit feküdtem is de szakaszosan, Tv-t néztem, aludtam. Tök jó ez a semmittevés. Igyekszem,, tényleg nyugton maradni. De már unom a húst.

manoka
manoka71

Pedíg manócsak most akartalak meglátogatni egy kis sült csirkével!! :-)
Ági28

Pfújjj, az vár rám holnap,. Tényleg Te eszegetsz husit?

manoka
manoka71

Hát ma halat ettem, meg most fogok hurkát enni. De holnapra fincsi karaj vár.
Ági28

Most lehet, hogy én is megyek tv-t nézni pusz.

manoka
manoka71

Puszika én is oda tartok!! :-)
Ági28

Tényleg nekem is van a fagyasztóban hurka!!! ez jó ötlet :D

manoka
manoka71

Látod milyen jól jövök én még!! :-)
Ági28

Sziasztok!

Csak egy bekukk...

Ági, Manóka, tessék ám sokat pihizni! :wink:

Cseka, mikor kapod vissza a bébikezdeményeket?

Ma voltam vérvételen (tegnap kellett volna, de olyan későn kerültem be a doki bácsihoz, hogy képtelenség lett volna, pláne úgy, hogy délben jelenésünk volt a szóbeli eligazításon... ami végül fél egy után kezdődött, de sebaj...).
Reggel 6-kor indultunk, és 11-kor értünk haza, hiába na, a Nyírő azért elég messze van Tarjántól... :? Pláne csúcsforgalomban. Mindenesetre drukkolok magamnak, hogy rendben legyen az ösztrogén...

A HírTV dologhoz: én vállalom minden hozzászólásomat! A H.Á.rpiát is! :lol:
noczi

Szia Noczi. Pont megyek pihenni. Ilyenkor kell jönni!!
Ági28

Lányok, dobjunk már fel egy pár husis receptet!!! Kezdem unni a saját repertoáromat (ami sajnos nem túl széles), írjatok már valami tuti cuccot! Látom vannak köztünk konyhatündérek!!! (Túrógombóc, torta stb...)

Eddig főként mustáros karajt ettem, ami így készül (hátha vkinek új...)

Hozzávalók:
7-8 szelet karaj, az kb. kicsit több, mint fél kiló
mustár (én dijonit használok hozzá, de biztos a sima is jó)
2, 3 vagy 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
egy húsleveskocka

A karajszeleteket belefektetem egy hőálló tálba/tepsibe (nem kell őket sózni!), megkenem őket mustárral (mindegyikre kb. egy csapott kiskanálnyi kerül), és rájuk dobálom az apróra vágott fokhagymát. Egy fél bögrényi vízet felmelegítek, feloldom benne a leveskockát, és leöntöm vele húst. Lefedem alufóliával, és betolom a 200-220 fokos sütőbe, egy órát hagyom (lehet, hogy nem is kell ennyi ideig, ezzel mindig bajban vagyok, sosem tudom, mit meddig kell sütni :oops: ), aztán leveszem a fóliát, és hagyom a lötyit kicsit elfőni, vagy mi... Szóval hogy a végén csak egy kis trutyi legyen, ne legyen túl vizes. :)

Egy baj van ezzel a karajjal, a párom rendszeresen eleszi előlem... :D

A recept eredetije egyébként a mindmegette.hu-ról van, kicsit módosítgattam rajta, ott pl. úgy emlékszem, két leveskockát ír, de szerintem elég egy is...
noczi

Sziasztok!

A Hír Tv, mint a magyar média nagyobbik fele nem pártatlan, akár jobbról, akár balról nézzük. Az már más kérdés, hogy nagyon zavar, ha formálni próbálják a tudatomat, egyoldalúan tájékoztatnak bármerről is teszik.

Ha valaki, valahol nyilatkozik, az manapság irányultságot is jelez, sajnos.

Gazdálkodóként én sem biztos, hogy oda mernék állni valamelyik oldalra is, különösen ha a költségvetéssel vagyok üzleti kapcsolatban.

Én nem gondolom, hogy Dévai mondta volna vissza a riportot, mert pontosan tisztában volt ezzel, jól felkészült rá, és azt mondta,hogy csak pártatlanul, a tényekre akar szorítkozni.

De nem is ítélném el ezért.

A középkori Franciaországban, ha valakire a politikus jelzőt használták az nem volt pozitív fogalom... (és most sem az.)

A Fórum nyilvános, sokkal többen olvassák, akárcsak véletlenül is mint gondolnánk...

Amúgy megvagyunk, nem csinálták meg a magzatvíz vizsgálatot, újra kell menni.
szikra

Hogyhogy nem csinálták meg a vizsgálatot?
grillázs

Hetente egyszer van amniocentézis, szerdán. A holnapiba már nem fértünk bele. Most lehez tovább izgulni és utazni megint. Genetikai ultrahang és tanácsadás volt. Egy (elvileg) apróság kivételével rendben volt.
szikra

Szikra!

Már növekszik a pocid gondolom a két kis babóval! :D
Gondolom nem szupi tényleg ez a hosszú utazgatás. :(

Nóczi
Amit írtál receptet, az bizti jó lehet. Legalábbis nagyon jól hangzik.
Lehet, hogy kipróbálom. :D

Grillázs
Örülök, hogy látlak! Aggódtam, hogy ha elkezdődik nálad a nagy meló akkor ritkábban olvaslak. De szerencsére látom nem így van. :D Tessék szépen nekem itt minden nap bejelentkezni! :lol:
Amúgy már visszarázódtál? (Nekem nagyon nehezen szokott ez menni.) :oops:
l.andi

sziasztok
Harcimókus írta a Kaális fórumon!!!
bejelenteni valóm van:
mivel nálunk a lombikosok a TB által finanszírozottak, ezért a stimu kezdete utáni dolgok már ellátás alá esnek. Sajnos csütörtöktől vizitdíj-kötelesek.Tehát a fogigátló szedése / vagy a Suprefact elkezdés , hosszú protokollnál/ alatti ultrahang vizsgálat, a follikulometriák, a leszívás, a transzfer, a bhcg, az első terhes uh. Körülbelül ezek.
Az előzetes megbeszélések és vizsgálatok értelemszerűen nem, mert az még nem a lombik megkezdése utáni dolgok.
Összeszámoltuk, átlagosan kb. 7 alkalom páciensenként. Lehet persze nagy eltérés, ki hogy stimulálódik.
Bármi kérdés felmerül segítünk a recepción.
Inszem nem tb-s, ezért az nem esik ez alá, csak a lombikosok, és csak a gyógyszer megkezdése utántól! Addig nem.

Mi is most tudtuk meg, ma volt értekezlet

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló
köszi, hogy írtad, ezen már én is filóztam és sejtettem hogy valami ilyesmi lesz... :(
grillázs

grillázs
Én csak átmásoltam onnan. :oops:
De várható volt, hogy még nehezebbé fogják tenni...
Azt tudom, hogy még"egyszer" ha jó lesz az eredményünk akkor mi is tudunk indulni. Jobban ki kell majd nyitni a pénztárcánkat. :cry:
Amit tudunk kifizetünk, csak végre sikerülne már! :roll:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok!

Sajnos várható volt....
modrooka

Jó reggelt mindenkinek!

Nóczi - én nem vagyok egy főzőtündér, sajna nem tudok segíteni a húsos receptben, de megnézem a gyűjteményemet, hátha valami húsos sütit találok :)

L. Andi - köszi, hogy megdícsértél amiért nem tűntem el, de a tegnapi nap kivételes volt. Te viszont nem nagyon raktél fel tegnap jó kis animációkat.

Ági - hogy vagy?
grillázs

Sziasztok!!

Grillázs köszike nagyon jól vagyok!!

Noczi én a karajt, vaqy pulyka vagy pipicicit, lesózom, borsozom, és teflonban megsütöm. Mikor eszem pirosaranyat és mustárt eszem hozzá.

De rántott husit is ehetsz, egybe combot, vagy oldalast.. Stb..
Ági28

Sziasztok!
Látom a husi a téma. Én igyekszem változatosan enni, de nem mindig sikerül. Jó a főtt marhahús-gyümölcsmártással, de az ananászos csirkemell is fincsi. Ehetsz brassóit csak kevés sült krumplival.Klasszikus a pörkölt ami, akárhogy nézzük nagyon finom, én azt ettem vasárnaptól nem tudom, hogy bírtam. De ha egy jó szelet füstölt sonkát eszel tojással az sem rossz. Igazán minden attól függ, hogy ki milyen húst tud megenni. Én próbálom magamba nyomni a húst mert a szóját nem tudom megenni. Így tényleg igyekszik az ember változatos recepteket összegyűjteni. majd nézek 1-2 receptet.
Szia Ági!
én ma este eszem mustáros husit, és holnap reggel kezdem egy kis hurkával. Neked mi a mai menüd?

manoka
manoka71

Hát nekem olvadozik a karaj, lehet, hogy kirántom, és csinálok hozzá zöldborsó főzeléket. De lehet, hogy csak natúrban sütöm meg.

De a fasírt is jó!!
Ági28

Holnap reggel 6 előtt jön a házunkbvól egy lány fel, és beadja a szurikámat! :-)

Ja és ma össze kell pakolnom apának, mert holnap elutazik!!
Ági28

Hú akkor holnap korán kelés lesz, Én is megkapom reggel, és vasárnap, ha jól számolom. Nem leszel egyedül mert mi itt vagyunk neked. :D
Én is kivettem a fagyasztóból a pipihusit, remélem hamar kiolvad,de ebédre sült husit eszek megy befőttel. Biztos jó?! Délután még benézek
Puszi

manoka
manoka71

Puszi manócska!! Tudom,hogy rátok számíthatok!!

Biztos fincsi lesz a kaja!! :-)

Én is pihenek még kicsit! Puszika
Ági28

Sziasztok!
Húsos receptek jöhetnek! :)

Kép

Az a mustáros jól hangzik, hasonlót a szüleimtől is tanultam, csak római tálban, meg krumplival és vöröshagymával (amúgy teljesen olyan :) )
Asszem, a fűszerek csodát tudnak tenni. Nem nagyon szeretem a húsokat, de a rozmaringos-fokhagymás csirkecombot szerintem kiválóan tudom elkészíteni!
Szóba került a szója, azzal sem lehet kiváltani a húst? Mert én például, bevallom, szeretem...
február

húsos süti - pl. pirog? Amikor oroszt tanultam, leginkább az orosz étkezési szokások érdekeltek :oops: Most kedvem szottyant keresni valami jó receptet. (Naná, hogy hagymást meg káposztást már találtam a neten...)
február

Nóci!

Milyen érdekes, a hétfőn pont ugyanezt csináltam, csak én nem szoktam bele tenni leveskockát, de így is kipróbálom legközelebb.

Vajon megpároltok vékony szelet csirkemellet. Ha elkészült utána kell megfüzerezni (só, bors, vegeta, rozmaring), így nem ég le!!!
Hozzá párolt zöldség, szintén vajon párolva.
Gyors és fincsi :lol: :lol: :lol: :lol:

Egy másik:
A tepsibe karikára vágott hagymát teszünk, rá tesszük a karikára vágott krumplit, rá bármilyen szeletelt hús (ki mit szeret), a húsokra karikára vágott paradicsomot, és parprikát teszünk. Egy kis fokhagymát is vághatunk rá. Izlés szerint füszerezzük. Egy pici vizet teszünk rá és fóliával levedjük (1 órára). Majd a fóliát levéve tovább sütjük. 20 perccel az elkészülés előtt a húsokra sajszeleteket teszünk, majd tejfőlt összekeverünk pirospaprikával és azzal leöntjük a húsokat. Így még 20 percet sütjük
gizmixxx

Kép LÁNYOK !

Látom szerencsére mindenkinél minden okés! :lol:
Nagyon szép idő van! Ettől fel vagyok dobva!
Kép

Gizmixxx
A második recept amit írtál, nagyon igéretes! Finom lehet nagyon! :D

MINDENKINEK KÍVÁNOK BOLDOG VALENTINT!
Kép
l.andi

Még ilyet, egy normális húsos pirog receptet találtam, a szerzője szerint az sem túl autentikus...
azért itt van:
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... count=5&q=
február

február

Sziasztok! De jó receptek! :D Nálam ma ananászos csirke van porondon, holnap karajozok (kipróbálom pirosarannyal, ez eddig eszembe sem jutott, pedig imádom!), aztán hétvégén gizmixxx legalsó receptjét fogom kipróbálni!!! Végre egy kis változatosság!

Manóka, két pihi között leírod nekem, hogyan csinálod a marhahusit gyümölcsmártással? Sosem szoktam marhahúst venni, de ezt szívesen kipróbálnám!

Más: a mai UH szerint pénteken leszívás!!! Feltéve, ha jó a vérvétel eredménye, persze... Csak 4 tüszőcske tűnik elég nagynak, de doki bácsi szerint azok nagyon szépek, remélem, hogy elég is lesz! Legfeljebb lemondok az ikrekről. :D
noczi

Húú, Noczi, de izgalmas! Miért ne lenne jó a vérvétel eredménye? Minden rendben lesz.
február

Noci!

Nyugi!

Minden rendben lesz ha nem idegeskedsz :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Sziasztok!

Nóczi
Ha most lát 4 nagyon szépet, akkor miért nem lehetne iker? Neeem értem, bocsánat. :(
A vérvétel szerintem is jó eredményű lesz! Miért ne lenne az!
:lol:
l.andi

Andi, hát ki tudja, mennyit sikerül megtermékenyíteni, és mennyi marad meg belőle... Lásd Ágit, neki ötöt szívtak le, és egyet tudtak csak visszaültetni. Mivel ez lesz az első lombikunk, abszolút nem tudom, mire számítsak, de majd meglátjuk, nem idegeskedem egyáltalán, csak próbálom reálisan szemlélni a dolgokat. :)
noczi

Noczi
Jó, jó értem én, hogy mire gondolsz! Na, de azért talán egy ici-pici több reményt azért még meg lehetne engedni. :D

Capuccino-ról és Szpandi-ról nincs híretek? Rég nem jártak erre. :(
l.andi

Azonkívül, Noczi, Áginak, ha jól emlékszem, 2 nappal a punkció előtt úgy volt, hogy jó, ha 4 lesz, aztán 5 lett.
február

Jól van na, lányok! :D Akkor mégis pályázok az ikrekre, nem adom alább! Meggyőztetek!
noczi

l.andi!

A 16. héttől rendesen belehúztam a pocaknövesztésbe. De már 170 és 200g-sak! :wink: :wink:

Nem is az utazással van a baj, hanem a nagy aggodalommal, hogy minden rendben legyen a szúrás után. HA egy baba lenne, néhány ezrelék a vetélési kockázat, de így két szúrással fölugrik egy százalékra. :?

Boldog Valentint Neked, és minden lánynak, aki itt van!!!
szikra

Noczi!
Helyes! Ez a beszéd! ++++

Szikra!

Biztos, hogy nagyon édi a pocikád! :D Na, de a babók akik benne vannak! :lol: :lol:
Megértem így az aggódásod, ahogy leírtad. Viszont, tudom, hogy könnyű nekem ezt mondani, de biztos, hogy ügyes a dokika keze és nem lesz semmi gond! Csak arra gondolj, hogy nem lehet semmi baj!!! Fel a fejjel, szorítok nektek! :D
Köszönöm a jókívánságokat, vigyázz magatokra nagyon.
l.andi

Noczi!
Helyes! Ez a beszéd! ++++

Szikra!

Biztos, hogy nagyon édi a pocikád! :D Na, de a babók akik benne vannak! :lol: :lol:
Megértem így az aggódásod, ahogy leírtad. Viszont, tudom, hogy könnyű nekem ezt mondani, de biztos, hogy ügyes a dokika keze és nem lesz semmi gond! Csak arra gondolj, hogy nem lehet semmi baj!!! Fel a fejjel, szorítok nektek! :D
Köszönöm a jókívánságokat, vigyázz magatokra nagyon.
l.andi

Sziasztok!!

Noczi fel a fejjel, biztos van ott több tüsszencs is!!

Nálam ma reggel HÁROMNEGYED -kor volt itt a lány és megszúrta a seggem! Képzeljétek talált izmot!! :-)
Ági28

Sziasztok!
El sem hiszem, megvan minden lelet, igazolás, szakvélemény, egyebek! A belgy.i szakvél. ugyan inkább egy sajtpapírra emlékeztet, de azért van, remélem, Doktorbácsink elfogadja. Viszont rákérdeztem a táppénzre (nem túl részletesen, mert ezren voltak kint), én úgy értettem, hogy a punkciótól a beültetés utáni 1-2 napig kiír. Ez lehet? Ennél több nem biztos, hogy kell, mert elég nyugis a munkám, szerintem jobb, mint otthon agyalni.

Ági, lemaradtam, milyen injekció kell neked? (Talált izmot, még jó :lol: miket írsz!!!)

f
február

Február a belgyógy szakvélemény nekem is csak egy sajtpapír. Olyan, mint amikor beutalót ad a krzeti!
Nekem azt mondta, hogy két hétig simán ki tud írni.
Nekem is nyugis a munkám, de jó azért itthon pihizni. :-)

Igen ugyanazt az injekciót, amit éjjfélkor kellett adni, de most csak fél ampullával. Chronagon a neve, és megkérdeztem Déviszt, és azt mondta, hogy a megtapadásban segít.
És igen talált izmot, bár elég mélyen a párna alatt, de talált!! :-)
Ági28

Szervusztok Lányok!

Szeretnék közétek tartozni :oops: Olyan jókedvűek vagytok, jópárszor felnevettem már itt a gép előtt a napokban.
Ezt a fórumot nem olyan rég olvasgatom, de az indexesnek tagja vagyok 2002 óta.

Először is Gizmixxxnek óriási gratula és egy termékenységi elefánt:)
Kép http://www.gifs.net/Animation11/Animals ... ephant.gif

Cyprus, Szpandi, Capuccino, Ági28, Manoka71!
Drukk a megtapadáshoz!

Noczi!
Drukk a pénteki punkcióhoz!

Cseka!
Már biztos megvolt az ET így Neked is "ragadós" embriókat kívánok!

Grillázs!
Nagyon jó volt az ikres film. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmünket. A táblázat is nagyon jó.

L.andi!
Nagyon édesek képek!

Modrooka!
Téged a másik fórumon is szoktalak látni.

Kispinty!
Veled találkoztunk decemberben, nekem is Veled egy napon lett volna a punkcióm. Azt szeretném írni Neked, hogy ha teheted inkább fizesd ki ezt a fagyasztást, mert egy lombik ettől sokkal többe kerül.

Beber, Szikra!
Gond nélküli szép terhességet kívánok, az 1% pedig jóval kevesebb, mint a 99%, de nem lehet esetleg kiváltani valami mással? 4D-s uh-val vagy valami mással?
Szeretném megkérdezni Tőletek, mennyibe kerül a Dévainál egy terhesgondozás kb. -tól -ig. Jöhet priviben is. Fő az optimizmus! :wink:

Magamról annyit, hogy 6 stimuláción és 5 beültetésen vagyok túl. Dr. Vass Zoltán az orvosom. Az utolsó ET jan. 31-én volt. Január 29-én a ciklusom 12. napján volt a leszívás és a 14. napon 4 db 3 napos embriót kaptam vissza.
Persze még ezzel kapcsolatban is van kérdésem Hozzátok. Teszteltem a ciklus 26. napján és 29. napján azaz ma. Mind a kettő negatív. Szerintetek van azért még esély?

Bocs a hosszú HSZ-ért.
albi2000

Párna! milyen párna???? -10 kiló után hol lenne ott párna? Max. a fejed alatt :)

És ezt magának nem adhatja be az ember? Mert izomba kell, azért? (bocs ezekért az értelmes kérdésekért, de nekem még nagyon korán reggel van.)

Hát, ha legálisan ki tud írni, én sem bánnám a 2 hetet!
február

Szia Albi! Üdv!
Én viszonylag új vagyok itt a topikban, és most készülök az első lombikra, de a többiek biztos tudnak segíteni.
Amúgy én is olvasgatom az indexes fórumot is, egy darabig írogattam is bele, aztán elvesztettem a fonalat, és most inkább csak olvasom. (Ott mintha többen lennének, könnyebb elveszteni a fonalat).
f
február

Szia Albi!

Üdv közöttünk :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is a Vass dokihoz járok (egy istennek tekintjük a párommal, hogy úgynézki az első lombikot összehozta nekünk minden komplikáció nélkül).

Én a beültetéstől számított 10. napon az negatív lett, és a 15. napon az pozitív lett :lol: :lol: :lol: :lol:
De ha jól számolom ma te is a 15. napon vagy.
Az az igazság, hogy a UH a tuti. Már nagyon sokszor halottam, hogy a teszt nem mutatta ki de terhesek voltak az illetők.
gizmixxx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?