A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Blaye-nek és ikreinek oriási gratula!!!!!!! Isten hozta Blankát és Dénest :D

Zuzi,
nekem is bejönnek a szinei, olyan vidám, fiatalos :) és megkérdeztem, lehetne rá hitelt felvenni 8) csak ezek a buzi érdeklödök jönnének rendesebben.....

Vera,
áááááá, esze ágába sem jutott, hogy felhivjon utána.....
fibi

Bálintoknak Boldogságos névnapot.

Blaye: gratulálunk az ikrekhet és minden jókat kívánunk Nektek.

Kissün és Zuz: remélem a mai éjszakátok már jobb lett.

Fanni éjjel belázasodott, úgyhogy most várjuk a dokit. brrrrrrrr. egyszer lenne már ennek vége.

Na L babusgatni a bébit aztán visszaolvas...
johanna1975

Névnaposokat, újszülötteket, szerelmeseket (szóval mindenkit) Isten éltessen!

Betegeskdőknek, fognövesztőknek sok+, szüleiknek meg kitartást!

Éljen ez a gyönyörű nap! Végre sikerült kitakarítani, bár anyukámon múlott inkább... :oops: :oops: :oops: :oops:
És főztem is finom-finom karfiol levest! Nyam-nyam!

Zuzmo:
Már rendeltem is egyet abból a kocsiból... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fibi:
Mielőtt hitelt vesztek fel, mindent kérdezzetek meg tüzetesen, nehogy úgy járjatok, mint mi... :roll: :roll: :roll:

nukada

húúúúúúúúúú, 60 nap, kezd egyre "félelmetesebb" lenni...

nukada

Zuzi :) köszi a tippet, megpróbálom majd tényleg kipróbálom!

Itt voltak Vicáék, szegény kis Máté még jobban fogzik, mint Dominó :(

Fibi :) Nekem is nagyon tetszettek a színek, mint egy mexikói lakás, narancs és vörös kékkel :)

indianyo

Nukada,
ugyanugyan :) 60 nap, gondolj bele, akár 50 is lehet :mrgreen:

Valójában meg ne rezelj be Bébi! Majd meglátod, nem is olyan rossz, ha már megszületett KicsiRéka :)
macskanyu

Macs:
Lehetne akár már +10-is, na, azt nem szeretném...
Nem vagyok berezelve, inkább, hogy még annyi mindent kéne intézni (tb-kártyám még a lánykori nevemen, házassági anyakönyvi kiv, stb)...
Miért nem mehet be az ember, egyxűen megszüli a babát és kész, az a rohadt sok bürokrácia... itt is...

Nem panaszkodom, inkább kiélvezem, amíg a bébi bennem van. Piszkálni, piszkál, de legalább csendben van....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Na jó, azért várom, hogy kibújjon, nehogy szívtelen anyukának gondoljatok :lol: :oops: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:

nukada

Ajjajj, itt meg jól kimaradt a napi alvás Kép
alvós tejcit az utolsó cseppig kiitta, vagy 20 percet elbeszélgetett Kutyaházy-val, aztán közölte, most már kijönne bunyeváckodni... :(
d.u mennék a Dokihoz, addigra beájul, megint kimarad a doki és éjfél előtt esélyem sincs letenni a Dedet Kép Kép

Nuk, nekem elég hamar elintézték ezeket a papírmunkákat! Persze egyetértek, pfúúúúúúj bürokrácia :evil:
macskanyu

Nuk: akkor megyek hozzád ebédelni, imádom a karfingol levest. :lol:

Zuz: kocsi gyönyörűséges :roll: ki a tököm talál ki ilyeneket :evil: De mivel Nuk már úgyis vett, igy én most kihagyom.

Neet: lábadnak bulást. Eszter pedig édes lehetett, ahogy simizett.

Fibi: élőben is láttátok már? A krémnek utána fogok járni, ha találok veszek néked.
johanna1975

Johi,
én nem veszek ilyen babakocsit, mer' csak akkor kéne, ha apró brilliánsokkal lennének a kerék küllői is kirakva

viszont kellene majd rizspép :mrgreen: de csak aranyozott dobozkában :mrgreen:
macskanyu

Macs: oké, kezdem aranyozni.
johanna1975

BÁLINTOKAT, VALENTINEKET AZ ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG, NÉVNAPJUK ALKALMÁBÓL!

NAGY KÖRÚTON VOLTUNK MA!
megnézettem a szemészeten a szemnyomásomat, mert anyu glaukómás és pár hete furcsán éreztem magam. eredmény negatív. utána elmentünk DVD-ket beszerezni, majd beoltattam Lencsémet (18 hós+ Meningo), aki egy hős (legalábbis ezt éreztettem vele), és hogy hamar elfelejtse a kétszeri szúrást, adtam neki 2 rúd Kinder csokit. (amit csak ilyen kitüntetett helyzetben kaphat, + ha nem látom, anyósom biztos tömi ilyesmivel) közben a háziorvos megnézte a punciját, és azt mondta, hogy igen bizony, ez összenövés, de végre elmagyarázta, hogy mi a bibi. a lényeg, hogyha most nagylány lenne, akkor nem lenne egyenes út a hüveléybe. szerinte 4-5 évesen mindenképp meg kell csináltatni, de ha addig megcsinálják, akkor összenőhet újra.

Zuzi!
én mikor először láttam az Amerikai szépséget, nem értettem rögvest a lényeget, azaz nem rögtön szerettem bele, de úgy éreztem, hogy azonnal meg kell néznem még egyszer. (ajjaj, a nagy szerelmeim így kezdődnek, mármint filmen) mára nagyjából 5-6x láttam, megvan DVD-n, és egyike a kedvenceimnek. azóta van még pár hasonló stílusú film, amit szintén megszereztem (mindegyikben van valami durva :D ). az ingatlanos nő hiába volt lelkes, ha a vevői olyan bunkók voltak. láttad? tök lepukkant csajpár, és fitymálták a medencét. Amerikában persze az ilyen kategóriájú embereknek is van medencéjük.

Barbi!
mondjuk én nem egészen úgy, mint az enyémet, mert Laktaciddal nem spriccelem, meg nem is borotválom az övét :D

Curse!
biztos azért nem tud még az OFIK a tandíjmentességről, mert nem hozták ki a törvényeket. egyelőre egy OM nyilatkozat (?) van róla. de a lényeg, hogy államilag támogatott szakra kell felvételt nyerni, csak akkor jár majd 2008-tól a támogatás.
különben az én sulim, mármint, ahova jelentkeztem, sincs képben, mert azt írta nekem mélben, hogy jár a kismamáknak, sőt, ha felvesznek a költségtérítéses szakra, akkor automatikusan átkerülök az államiba.

Indi!
nekem 10 évig volt egy üvöltős főnököm, azóta könnybe lábad a szemem, már ha csak mások vitáznak üvöltve is. szóval én is maradok nyúl!

Deni!
úgy divat a halálfej, hogy rányomják tatyókra arannyal meg ezüsttel, meg pénztárcára, meg ékszert készítenek belőle. először ellenálltam, de aztán vettem én is egyet magamnak :D.

Votiv!
nagyon helyes, hogy akarod még szaggatni az estélyijeidet :). ma elképzeltem, hogy milyen ruhaköltményed lenne, ha az idősb Ezsván elvenne feleségül. :)

TANULÁS:
az szerintem is oké, hogy aki jól tanul, csak az járhasson ingyenesbe, de asszem már úgy van, hogy aki nem üti meg a mércét, az átkerül fizetősbe. ha valaki nem veszi komolyan a tanulást, az fizessen!

viszont én az ösztöndíjjal mihez kezdenék? először is, gondolom levelezőn nyista, de ha lenne, akkor se kaphatnám, hiszen kapom a hatalmas összegű gyedemet (aminek kb. 3/4-e elmenne a tandíjra). inkább egy tandíjcsökkentést tudnék elképzelni, amennyiben a diák jól teljesít.
nekem a 320eFt/év nagyon sok lesz (ha felvesznek), még nem tudom hogy teremtem elő, valószínűleg vállalnom kell majd melót Lencse (és tesója) mellett, mert hogy őszinte legyek, férjem nem hiszem, hogy akarja ezt vállalni, de nem is az ő gondja, hogy iskoláztasson. persze a plusz meló nem is lenne gond, ha tudnék olyan tevékenységet, amit úgy szeretnék, mint te a tiédet. :(
jaj és most jut eszembe, hogy nem is lesz első évben gyedem, csak 23eFt gyesem :( :( :(

mihez kezdjen az a tehetséges ember, akinek a szülei nem tudják fizetni a taníttatását? azaz ezután csak a gazdagok privilégiuma lesz a nappali szakon való tanulás? (sok szakot csak nappalin indítanak) hogy törjön ki egy szegény családból származó, ámbátor igen tehetséges palánta? most már nem lesz olyan, hogy hatalmas pontszámokkal be lehet jutni ingyenes szakokra, mert mindenért fizetni kell.

szóval az első diplomát mindenképp támogatnám az állam helyében, ha mással nem, tandíj kedvezménnyel a rászorulóknak és a jótanulóknak. amit Vera leírt, azzal teljesen egyet értek.

Vera!
kitartást a szar éjszakákhoz.

Fibi!
engem görög lakásra emlékeztet, mármint az ablakok színe miatt :D szóval menjetek már el megnézni, kíváncsi vagyok életben milyen!
ancsipancsi

áááááá
a munka szeretés szöveg Votivnak szólt, mert mindig csodáltam és titkon irigyeltem azokat az embereket, akik szeretik, sőt élvezik azt, amit csinálnak.
ancsipancsi

Ancsi,

az én szüleim sem fizették az iskoláztatásomat, muszáj volt viszonylag jól tanulni, hogy koleszom legyen és dolgoztam is mellette. Meg szerencsém is volt persze.
Nem lehetetlen, csak néha nehéz...
macskanyu

és szívesen dolgoznék itthon én is, csak az én munkámat nem lehet itthon :(
macskanyu

Ancsi,
tanulással kapcs. minden szavaddal egyetértek!!!!!!!
és nekem is egyik leghöbb vágyam, hogy olyan szakmám legyen, amit szeretek csinálni, nagyon.
és nekem is egyik kedvenc filmem lett az Amerikai szépség, miután 3x megnéztem :D
és én is mardadok nyul, sikitás meg üvöltés helyett 8)

Johi,
hétvégén megprobálom elrángatni zuramat a lakást megnézni. bár ö egyelöre az érdi házba teljesen beleszeretett, azt mondta, azt meg akarja venni (ha jönne vevö.....).

Nukada,
oké, igyexünk jol körbejárni a hitelfelvételt, de én is utálom a bürokráciát.
fibi

Macs!
inkább az a lehetetlen, hogy mondjuk orvosnak tanuljon egy nagyon tehetséges ember, mert az csak nappalin van, szóval melózni nem tud mellette, így, ha a szüleinek nincs minimum 150 rugója évente erre, akkor ugrott a vágya.

Fibi!
nézzetek inkább a XXII-ben házat, vagy Érden. hogy jó közel lehessetek hozzánk :)
ancsipancsi

na még egy, és ígérem lekopok. (bocs a szájtépésért, csak már szenilis vagyok)

Fibi!
az jutott eszembe múltkor, csak elfelejtettem mondani, hogy viszonylag nem túl sok pénzzel (mármint a tiétek nem olyan sok, hogy 50 milás házakat lehetne belőle venni) mégis Érden kapjátok a legjobb minőséget, mert pl. a budaörsi árak el vannak már szállva, a budapestiek meg ilyen árban lepukkantak, Érden meg új építésű, vagy totál felújítottat lehet elég jó áron venni. ezt a házat "hirdettem" nem régen egy barátomnak ( http://csaladihaziko.extra.hu/ ) és ha jól tudom valami 27 milláért kelt el, de dög nagy, viszont szerintem igényes, rendesen meg van csinálva. szóval lehet jókat találni, csak a környezetbe és a "vidék" gondolatába kell beleszeretni.
ancsipancsi

Ancsi,
XXII-t feladtuk, mert nem találtunk olyat, ami ennyiért tetszene :( az a Mintakert utcai, amit Neked mutattam, tök régies hangulatu... De Érd még nagyon esélyes :wink:
fibi

Fibi, Deni,
kisfiatoknak boldog névnapot kívánok.

Blayenek gratulálok a két gyermekhez.

Csodás idő van ma az ünnepléshez is. :)

Zuzi,
Köszönöm, biztosan nem fogok elveszni :)
Kitartást a gyermekek betegeskedéséhez.

Fibi,
Jó a logikád :wink: kisfiamnál UM volt az orvosom. Igazából már annak idején is gondoltam BS-re, csak nem volt elég merszem megkeresni, elhittem, hogy úgysem vállalna már. Aztán voltam néhányszor relaxáción, előadáson, rájöttem, hogy az elképzeléseimhez, igényeimhez az ő stílusa áll közelebb. Gondoltam, most mégis megpróbálom.
Sok türelmet kívánok a lakáseladáshoz, vásárláshoz. :)

Indi,
Ez az ordítós tanfolyás tetszik. Kacsintó Domino aranyos lehet. :)
Olyan jó olvasni, hogy a fiacskád :) nehéz alvásáról is milyen derűvel és szeretettel tudsz írni.

Macs
Ezek a kis rajzok nagyon klasszak. :)

Felsőoktatás, tandíj, rászorultság, ingyenesség témában (is) nehéz igazságosnak lenni. Nagyon egyetértek Kisünnel. Erősen ráférne a felsőoktatásra a minőség javítása… Felsőoktatásban tanítok (pedagógusképzés), vannak tapasztalataim, a motiváltság különbségeiről is. Én nem bánnám, ha tisztább viszonyok lennének, mi a szolgáltatás, miért fizet a hallgató, miért vagyok én felelős, mire kell felkészítenem…

Nonni
nonni

Ancsi,
én úgy tudom, ha jól tanul, akkor tandíjmentes lesz! átlaghoz kötik. De persze abban igazad van, hogy nem könnyítik meg a dolgát!
Egyébként én is nappali mellett dolgoztam, meg tanítottam..
Sőt: Apa a közgázon végzett,nappalin, nem is akár hogyan és ő is végigdolgozta-tanította az iskolás éveit, hogy fenntartsa magát, meg ki tudja fizetni az albiját.
Még mindig azt mondom, hogy ha valaki nagyon akarja és tehetsége van és szorgalma, akkor nem lehetetlen, csak nehéz, adott esetben nagyon nehéz.
macskanyu

Nonni :) utólag nagy szeretet tölt el, de amikor éjjel 2-kor üvölt - harmadik órája -, nem épp ez a legmegfelelőbb kifejezés :mrgreen:

Nukada :) ahogy elkezdenek a gyerekek fel-le-át és össze-vissza mászni, ezzel arányosan a te szabadidőd a nulla felé meredeken közelít - nos, olyankor azért nagy nosztalgiával lehet gondolni a pocakban téged piszkáló, ám csendben lévő dedre :lol: persze aztán egy mosollyal vagy kacsintással :wink: elérik, hogy azonnal odarohanj és össze-vissza csókold őket :)

indianyo

Nonni,
köszi szépen :) és nekem is azt mondták, hogy nincs esélyem BS-hez, és mégis bekönyörögtem magam hozzá. Ugyhogy hajrááá!! Föleg, ha terhesség elött elmész hozzá vmilyen indokkal a magánrendelöbe, utána a babával tuti nem fog visszautasitani :wink:

Ancsi,
köszi a tippet :) a környezet oké, viszont az egyik indok pont a "vidék gondolata", ami miatt innen is mennék.... de ha nem lesz másra pénzünk, akkor ugysincs más választásunk. nekünk most fontos, hogy négyen majd elférjünk, és ne kelljen rá költeni, mert nem lesz miböl :?
fibi

Indi,
érdekes, az én gyerekem mellett akkor lett több a szabadidöm picivel, amikor elkezdett mászni. Addig csak sirt, hogy ö egyedül nem bir semmit csinálni, és onnantol, hogy mászott, kitágult a világ számára :)

Nonni,
milyen pedagogusokat képzel? :)
fibi

Lencsében mély nyomot hagyott a punci csöppentés, úgyhogy ezt csinálja. és közben mondogatja, hogy öööfáj ööööfáj, aztán meg, hogy nem fáj :D

Kép
ancsipancsi

Nappalira jártam főiskolára, éjjel dolgoztam. Elvégeztem. Jól. Nehezen. Megérte. 4 év alatt. ISmerek viszont embereket, akik 6-8 évig járnak egyetemre és a végén nem jutnak el a diplomáig - ezt én a motiváció hiányának nevezném. Nos, ők is ingyen jártak idáig.

Macs :) pedig milyen unikum lenne, ha a teheneket a kies erzsébetvárosi gangon tenyésztenéd :lol:

indianyo

Indi,
sejtettem én azért :) kezdeti szülőségem egyik legnagyobb önismereti tapasztalata, hogy mennyire rosszul tűröm a nemalvást...

Fibi,
köszi a biztatást. Konkrétan az az indokom, hogy szeretném megkérni, vállaljon el majdan, nemsokára :D
Leendő tanítókat és óvodapedagógusokat képzek ill. képeztem, most átmenetileg csak a fiamat "képzem" :)
nonni

drága kis Bálintoknak nagyon boldog névnapot!
Gabi, ölellek! ++++++
Kép

Blaynek és az egész családnak óriási gratula! :D soksok boldogságot, örömet és kitartást a sűrű időkben :wink:
Lindi, majd mesélj még, ha tudsz többet, pl. mekkorák a babák?
votiv

még egy utso és megyünk ki a madárcsicsergös napsütésbe :D

Bálintnak vettem névnapjára egy fakockákbol állo, állatfigurákat ábrázolo kirakot, és 1 orája azzal játszik :D És mondtam már hogy imádom? :D nézte az ablakbol a harkályt, és kérdezte, h milyen madár meg hogy hol van. és amikor mondtam neki, hogy a fa tövében, megkérdezte, hogy "Hol van fatöve?" :lol:

és még KÉT KÉRDÉS:

- szerintetek el merhetek menni vele fodrászhoz kettesben?? csak ugy kaptam ip-t, hogy apjuk nem tud ott lenni. Ti voltatok már deddel igy????

- Votiv, Neet, ésakinek2évesmultagyereke:
Ti voltatok 2 éves státuszvizsgálaton deddel??? szomszéd mondja tegnap, hogy gyerekorvos behivta (szemvizsgálat, meg hasonlok). nekünk azt mondta védönö, hogy nem kell.
fibi

Indike,
:mrgreen: ÉN roppantul élvezném, ha néhány Jersey álldogálna az ablak alatt én meg tőgyhigéniai teszteket végeznék, meg beltartalom elemzéseket :mrgreen:
sztem Fülesnek is tetszene...
macskanyu

Múltkor voltunk az egyik tehenészetben tejért Fülivel, még sosem látott élőben tehenet, egy darabig szájtátva nézte, aztán kigyulladt a lámpácska és öröm ömlött el a kis arcán, mondván és mutatván is: "VAU!!!!"
:mrgreen:
na ilyenkor (is), meg kell zabálni őket...
macskanyu

szia mindenkinek, megyünk dokibácsihoz...
macskanyu

Sziasztok!

Blaynek nagy-nagy gratula!:):):)
Lindi! Ezek szerint simán születtek az ikrek, nem császárral? Nem semmi lehetett! Remélem tesz majd fel képet a babákról Blaye!:)

BÁLINTNAK BOLDOG NÉVNAPOT!:):):)

Ancsi!

Szegény Lencsike!:( Reméljük, hamar elfelejti ezt a rossz élményt! Ha kijátssza magából az mindenesetre biztos, hogy segít!

Bölcsi jó volt! Alig volt gyerek, gondozónéni majd meg fulladt úgy köhögött szegény, szóval mindenkinél ez a nyavalya van! :(

Neet!

Bölcsisztrájk mi bölcsinkben is lesz szerdán, de csak reggel 6-8-ig, de így is lesz egy csoport, ahol fogadják a gyerekeket ebben az időben! Állítólag ez most egységes pedagógus sztrájk, sulikban is...nem is tudtam róla!

Szerintetek bemenjek azért a másik igazolásért a rendelőbe, hogy ne legyen újabb konfliktus a doktornővel? :evil: Időm nem sok lenne rá, de anyukám rámhozta a frászt, hogy most ez megint egy konfliktusforrás lesz, ha nem hozom el az Ő igazolását! :(

ILdi
ildi76

pocakommal minden tökéletesen rendben, legközelebb megint 3 hét múlva megyek dokihoz, előtte uh és vérkép, és onnantól kezdve mehet az nst is :mrgreen:

gyönyörű ma az idő, remélem mindenki volt kint vagy játszón!

Ancsi,
nem igaz, hogy a gazdagok privilégiuma lesz a nappali szak, pont azok miatt, amiket eddig leírtunk.
No és a hatamas gyesed simán rászorultságnak számít :wink:
és efölött még ösztöndíjat is kaphatsz, nincs kizáró ok, semmilyen szakon!
szóval Te tipukusan az lehetnél/lehetsz, aki jól jár. és még dolgoznod sem kellene mellette.

azt tökéletesen megértem, hogy nehéz olyan melót szívesen csinálni, amit nem élvez az ember, én is számos mhelyet tudok már magam mögött.

Egyébként az én taníttatásomat se a szüleim fizették, sőt, még a zsebpénzemet is magamnak kellett megkeresnem, és ha tudtam, a rezsibe is beszálltam otthon. Bár nagyképűen hangzik, de talán mondhatjuk, hogy a tehetségemmel meg a szorgalmammal jutottam el a 3 diplomámhoz, nemdiplomás, semmiféle protekcióval nem rendelkező szülők gyerekeként.
A két tesóm viszont két jó szakmát tanult (egyik mobiltelefont, a másik riasztókat szerelni), és kb negyedannyi ideig mint én, és basszus mindkettő sokkal jobban keres nálam, és ez a tendencia sztem csak rosszabbodhat rám nézve :lol: ráadásul mindkettőjüknek garantáltan lesz bőségesen munkája gazdasági/politikai és minden egyéb helyzettől függetlenül, míg nekem egész életemben bizonytalan az egzisztenciám.
szóval nem is kell ám mindenkinek diplomásnak lennie!

a szívemmel a fiamnak is azért drukkolok, hogy akár továbbtanulni szeretne, akár egy szép szakmát választ, olyat csináljon, ami neki való, és ne az elvárásoknak akarjon megfelelni.
inkább legyen elégedett kárpitos vagy mosógépszerelő, mint idegroncs hatodrangú ügyvéd egy irodában :wink:
(főleg hogy a kettő órabére ma már nagyjából hasonló is :twisted:)

votiv 8)
votiv

Bölcsis-sztrájk: hiába ér véget 8kor, a Zuram 8ra jár dolgozni, és mivel multihoz, nem néznék jó szemmel, ha a gyerek miatt késne félórát, úgyhogy mi itthon leszünk. (Ha én viszem és hozom is, az nekem 5 óra bkvt és 2 óra szabadidőt jelent, ennél "jobban megéri" el sem indulni, mert amíg alszik, az is 2 óra szabadidő (remélem...) és megúszom a tetves bkv-t. Meg Eszter is.)

Lencsi éééédes!!! Eszter meg folyton a babáit törölgeti, és mondja nekik: baba, szólni kell!
... pakolja a hűtőttttttttttttttt..............
neet
neet

Visszaolvasni úgy látszik nem fogok tudni, viszont szeretnék:

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KíVÁNNI A BÁLINTOKNAK!!!!! :D

Blayenek pedig nagyon-nagy GRATULA A BABÁKHOZ!!! ISTEN HOZOTT BENNETEKET BLANKA ÉS DÉNES!!!! :D

Kép Kép
curse

sziasztok,

ezer éve nem jártam erre de vhogy a hetedik érzekém azt diktálta hogy most jönnem kell megköszönni a kedves köszöntéseket mert biztosan gondoltok rám :D szóval köszönöm :wink:
Vendég

ööööööööööööööööö,jobban mondva ránk is de főleg b-re :roll: :oops:

és persze mi is kívánunk minden szépet és jót a bálintoknak :wink:

kicsit szét vagyok esve meg dekoncentrált vagyok meg izé meg amúgy is :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cupp
gigi
Vendég

Sziasztok,

Elsőként Kívánok Sok Boldog Névnapot az összes Bálintnak itt a topicon és nagyon kellemes ünneplést azoknak, akik a mai napot szerelmükkel töltik és tartják ezt az ünnepet. :D

Blaye-nak sok boldogságot kívánok a két babához, és a babáknak is boldog, hosszú életet és sok-sok tejecskét!!!

Mása :) örülök, hogy pocaklakóval minden rendben :D

Rekuc :) küldés helyett, inkább Neked is cd-re írom a képeket, és ha talizunk megkapod, jó?

Neet :) le a kalappal a pasid előtt. Enyém pasi sikító frászt kap, ha már a 8. boltba kell bejönnie velem …. Eszci nagyon édes lehetett :P Ujjad jobban van már? Elbírja már a teljes testsúlyodat :mrgreen: ? Bocsi :)

Móni és Többiek :lol: forró csoki lelőhely, három féle forrócsoki van, de azok isteniek. Én a fehér csokiból készültet imádom :D http://www.chilibar.hu/index.php?id=2 És fűszeres csirkemell szendvics salátaágyon, nyami :D

Móni :) erkélyen zuhanyzót áhító vevő :lol: :lol: :lol:

Zuz :) hogy vagytok? Mit mondott a doki? Lakáshirdetés: én a startaprón hirdettem meg még és rengetegen telefonálnak :) Ha van egy bármilyen mail címed, akkor regisztrálsz, kapsz kredit pontokat és egy képet még ingyenesen fel is tehetsz, a többiért már fizetni kell. Ja, és beleírtuk a hirdetésbe, hogy csak magánszemélyek keressenek és tényleg így is lett. És mit mondtak a csípőszűrésen?

Macs :) nekem Stella névről a Mofli koalamacis mese jut eszembe. Abban volt egy ilyen nevű szereplő és sztem is szép :) És kislányt szeretnél? Partvis :D :D :D Pocakékkal mi újság? Füli => VAU :lol: Háát, tényleg nem lenne semmi a marha tartás ott nálatok :D

Votiv :) tavaly is szépséges voltál, de a mostani sminked nekem jobban bejön :D 3 diploma? Hűűű és miből?

Deni :) nem az előttre gondoltam, amikor én csak néztem, majd utánra is amikor én lihegtem és elgondolkodtam, mi lesz velem, ha Máté ugyanilyen eleven lesz, márpedig minden esélyem megvan rá :lol: Forrócsoki lelőhely fentebb :D

Barbi :) köszi, fülem jobban, de a postás nálam sokszor csenget :) 6. Foghoz gratula :)

Babás sztorik nagyon jók :lol:

Fizetni vagy nem fizetni: én is dolgoztam a fősuli mellett, igaz az levelező volt. De dolgoztam a középsuli mellett is, pedig hogy rühelltem a munka után megírni a (minima) 3 órás könyvvitel házit, grrrrr. De büszke vagyok rá. És a mostani tanfolyás mellett is dolgoztam és nem mondom, hogy gyerek mellett könnyű lesz levizsgázni, de látom, itt sokan gyűrköznek többek közt a jogi egyetemmel és sikeres vizsgákat tesznek, talán nekem is sikerülni fog. :roll:

Ancsi :) szemitomi :) Megtudhatom, mi kifogásod van a hullámpala ellen? :roll:

Nonni :) Szia! :)

Gabi :) miért sírós???????

Vera :) este nálunk is sírt Máté és nem tudom miért. Este felkelt az esti furdés, szopi után és Apája vállán megnyugodott. Pedig nem szokott felriadni, csak ha éhes a pocak, de azt is csak hajnalban :)

Ildi :) azért hozd el, ha már sikerült nagy nehezen kikönyörögni belőle, mert ha ne adj ég megint szükség lesz egy hasonlóra, ne mondhassa azt, hogy múltkor sem vettétek a fáradtságot, hogy elvigyétek, akkor minek dolgozzon……?

Mi tegnap megpróbáltuk az alma evést és jelentem a bekanalazott mennyiség nagyjából 3/4-e a pocakban kötött ki :) Tegnap nővérem "jegyét" (ujját) is kilyukasztotta a kis manó, lehet beadom a bkv-hoz dógozni :)
Ma voltunk Indiéknél, ahogy írta is és egy tündér a kis Dominó, nagyon tud mosolyogni és azok a szempilláááák, nem tudtam betelni vele :)

Majd még jövök,
Vica

Kép
Kép
vica94

És az ígért képek Ruz talijáról:

Bendi már azt lesi mit is kér még inni :)
Kép

Bálint olllyan édes ebben a sapiban, ééééés egy kis pocak is látszik :D (ugye nem haragszol Fibi?)
Kép

Ábel már most tudja, mitől döglik a légy :lol:
Kép

Angi: jár a baba, jár:
Kép

Bocsi, hogy csak ilyen későn :oops:

Vica
vica94

Na haragudjatok, hogy ilyeneket írok, de sajnos a szakmám megköveteli... Olyan jó, hogy minden lakásban, minden fényképen van valami IKEA-s... :) Az ok, hogy ált. egy tali, több géppel fényképezve, de nekem akkor is jó kis nosztalgia...
Ruz:
Nekünk is ilyen sütőnk van... :)

Aki esetleg még a karfiol levesre pályázik, el kell szomorítsam: Mind megettük... Majd legközelebb... :wink:
Már írom a listát, hogy ki mit szeret, hogyha esetleg lesz 1x nálunk tali, legyen mit sütni-főzni... 8)
Vagy 1x a Camponaba beállítok 30 ételhordóval...

Bölcsisztrájk... Olyankor a bölcsisek sztrájkolnak?!?!?!? :lol: :lol: Biztos kevés a játékidő... (na jó, ez szar poén volt)

nukada

Zuzmó,
Milyen ügyes és erős vagy (kocsi+kendő)!!!

Neet,
Hogy érted, hogy babakocsi nélkül? Bkv-val? Úgy érted, hogy hátizsák alternatíva kell?
Esetleg a fejeden vihetnéd - csak kicsit kell gyakorolnod. (Úgy értem a cuccot vidd a fejeden, ne Esztert, mert olyat még nem láttam, hogy gyereket visznek a fejen.)

Boldog Bálint napot Bálintoknak. (Az van, hogy én nem ünneplem a névnapokat, de ha szemet szúr, hogy más teszi, akkor szoktam csatlakozni. Úgyhogy én azért nem szoktam boldog névnapokat kívánni, mert az enyémet se tudom mikor van. Szegény gyerekeim, a kedvükért lehet hogy megpróbálok megváltozni, de Peti még nem reklamál.)

Indi, Vera,
Peti is sikítozva ébredt éjjel - ez azért nem szokása. (Én meg reggel sikítoztam majdnem, olyan hisztis voltam - nem tudom miért...)

Blaye,
Sok boldogságot az egész családnak!

Nukada,
Én épp ma gondolkoztam, hogy miért is akarom annyira, hogy Marci megszülessen. Addig tényleg csöndben van, oda jön, ahova én, azt eszi, amit én... (De azért nagyon látnám már...)

Fibi, Ancsi, Indi
Én is nyúl vagyok (és szerettem volna az anonim alkoholista anyukák klubjába is tartozni, ha van még az a klub). Akár össze is olvadhatna a két csapat... (Az a baj, hogy ha nem vagyok nyúl, akkor utólag jobban megbánom, mint ha nyúlkodom.)

Fibi,
Érdi házról mit lehet tudni? Arról nem volt fotó?
Fodrászhoz sztem simán lehet menni gyerekkel - főleg ilyen naggyal. Maximum te nem fogod élvezni (úgy értem nem tudsz képes lapokat lapozgatni, pletykákat hallgatni, üveges szemmel bámulni szóval, amit kell) , de ő jól érzi majd magát. Vigyél játékot és kaját!!!
Nekünk se volt állapotfelmérés vagy mi. A dr szerint ha majd megszületik Marci úgyis sűrűn találkozunk, majd akkor látja Petit is. De ő nem egy vizsgálódós típus.

tanulás
Én nem sokat dolgoztam főiskola alatt (pár hónapot régi mh-eken nyaranta, meg ha hívtak suli helyett, de nem minden nap) - előtte 4 évig gondolkoztam (gondolkodás alatt dolgoztam hogyan tovább és abból tettem félre jó sok pénzt. De az az igazság, hogy bár jól kerestem és tényleg tettem félre szüleim nélkül nem ment volna (+ pesti vagyok, nem vidéki, lakás gondom nem volt). (Igaz, hogy két sulit végeztem egyszerre - mivel elég öregen kezdtem, gondoltam legyen 2 diplomám).
Votiv,
És amikor meglettek a diplomáim sokkal szarabb melót találtam (jó sok idő alatt), mint anno tapasztalat nélkül érettségivel. (Aztán lett jobb is, de anyagilag semmiképp nem érte meg tanulni. Csak hát jó volt - meg tényleg okosabb lettem.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Moni,
köszi a válaszokat, akkor jo :D én amugy nem szoktam fodrásznál Cosmot meg Storyt olvasni, ugyhogy remélem jol elleszünk Bálinttal. Csak ne sirjon, ha elkezdik vágni a hajam :P
Érdi házrol csak 1 kép van a neten, nem sok látszik belöle. Az elrendezése is nagyon jo, hatalmas nappali+2 hálo+gardrobszoba is van. és rosszul irta a pasi, nem konvektor, hanem cirkofütés. Ime:

http://www.ingatlan.com/h1312529

Vica,
képek nagyon szuperek lettek :)
fibi

Nagy gratula Blaye-nek és Isten hozta Blankát és Dénest!

Fibi :) Ház nagyon király, nem semmi, hogy még Zsolonak is így tetszik! :D Arról nem is bezsélve, hogy milyen közel van hozzánk :wink: már csak jöjjön az a vevő!!! B-t még nem vittem fodrászhoz, pedig a nőci mondta, hogy nyugodtan vihetem, mások is szokták, csak játékot is vigyek. De majd meglátod 8) B. is fakockás kirakót kapott ajándékba, nagyon tetszik neki, de nem a képek érdeklik, hanem építőkockának használja, egymásra pakolja meg hasonlók :lol:

Gabi :) Mi a baj??

Indi :) Kacsingatós Dominó ééédes! :D Fogakhoz kitartást Nektek!!!

Vera :) Szegény Marci, sok ++++ neki! és jobb éjszakát Nektek!!

Zuz :) Bulást a gyerkőcöknek továbbra is!! Babakocsi :shock:

Nukada :) A bürokrácia már csak ilyen, de jobb szülés előtt elintézni!

Macs :) Füli és a tehén :lol: :lol:

Ildi :) Örülök, hogy jó volt a bölcsi! Még Te is ott vagy Timivel?

Votiv :) De jó, hogy pocaklakóval minden rendben! :D :D

Vica :) Almához gratula Máténak! A fogacskákhoz meg ++++! Nagyon jók a képek :D

Ancsi :) Lencsi és a baba :D remélem sikerül ezzel túltennie magát a dolgon! És mi a különbség a meningococcus és a pneumococcus között?? mert múltkor megkértem a gyerekdokit, hogy írja fel az agyhártyagyulladás ellenit és a pneum.-ra írt receptet, így majd azt kapja Bálint, de akkor mást kellett volna? :roll:

Kép
Kép
denizsa

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT A CSUDASZÉP BÁLINTOKNAK!!!

Angi belázasodott :( 38,6-ról letornáztuk 38-ra. Nagyon érzékeny, s magához képest sokat alszik. Csak a fogára tudok tippelni, mert semmi más jel nincs. Volt egy nagy adag fogaskaki is szóval a hatoska a bűnös.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Vica, hát igen, az idén 2x annyiba kerültem :oops:

van egy ELTE mezei német szak, tanári képesítéssel, meg egy Európai Uniós szakfordító és -tolmács angol-német nyelvből a Strasbourgi Egyetem pöcsétjével, meg egy felsőfokú újságírói szakképzettség.
de a diplomáknál is büszkébb vagyok arra, hogy végeztem egy év alkalmazott irodalomtudományt (színház, televíziós újságírás, kreatív írás stb) és romanisztikát (azon belül spanyolt) a Regensburgi Egyetemen (ösztöndíjasként és emellett éjszakánként bártündér voltam, azaz pultos+pincér). Akár itt is maradhattam volna diplomáig, csak hát hazahúzott a szívem :) (kár volt, mert akiért abbahagytam, nemsokára engem hagyott abba..)
De voltak hatalmas baklövéseim is, pl. egy évig voltam joghallgató a Hageni Egyetemen, de ez nem jött be, mert kiköpött bölcsész vagyok :lol:

na de diplomák ide meg oda, vagy nyelvtanárként éltem egyik napról a másikra, vagy szabadúszó (=többnyire munkanélküli) fordítóként/tolmácsként, vagy egy gimiben tanítottam sprehenzidájcsot (de erről fél év után letettem, a gyerekek érdekében :D), vagy egy irodában robotolhattam napi 8-ban mindenes titkárnőként (amit azért egy érettségizett is szépen meg tud oldani), vagy az interneten keresztül végeztem fekete munkákat, bizonytalan fizetésért, és voltam pincérnő, kérdőíves, hostess, csetmester, jóformán csak erotikus munkavállaló nem :wink:

Közben elkezdtem az újságíró sulit, és itt tanított a mostani főnököm :wink: :D, aki megengedte, hogy gyakorlatra menjek a VH-hoz, de előre megmondta, hogy nem tudnak fizetni egy vasat se, és nem is alkalmaznak.
És én akkor felmondtam a titkárnői állásom, és elmentem "all in" alapon a semmiért dolgozni, hogy igenis megmutassam, megérdemlem, hogy munkát adjanak :D (3 hónap után kaptam először egy kis pénzt, fél évvel később "rendes" fizetést és több mint 1 év után vettek fel állásba, akkor kerülhettem bele végre az impresszumba is :D micsoda nagy szó volt ez!!! :D)
de ilyen dolgokat csak fiatalon mer csinálni az ember :wink: egy negyvenes-ötvenes diplomás már talán nem vált ilyen könnyen :?

na most jó sokat fényeztem magam :oops:

votiv 8)
votiv

Ancsi :) ez annyira fantasztikus, hgoy a gyerekek így kijátsszák magukból, ami a szívüket nyomja! Klassz ez a Lencsilány :)

indianyo

Ha már nem követem az eseményeket legalább egy kis mosolyt próbálok fakasztani (ma kaptam, s szerintem vannak nagyon jók is benne :wink: ):

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked…
Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.

- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.

- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.

- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.

- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.

- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.

- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.

- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.

- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.

- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.

- minden babazokninak szűk a szára és bevág.

- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.

- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.

- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...

- már nem szereted a vendégeket.

- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.

- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.

- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.

- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.

- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.

- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.

- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.

- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.

- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.

- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).

- anyósod még annyit sem.

- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.

- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.

- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.

- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.

- van 70 dekás teli pelenka!!

- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.

- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.

- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.

- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.

- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel…
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal…na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat .
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

Van még 1éves kor után is. Berakjam?
gödibarbi

Fibi, nekem ez az érdi ház szimpibb, mint a budaörsi, de ki tudja, milyen a környék? A budaörsi a legforgalmasabb főúton van (erre szoktam én is járni), ahol két rendes buszjárat és tucatnyi távolsági is közlekedik, én azért nem merném választani.
Biatorbágyot/Törökbálintot nem néztek? :wink:
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?