A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Mennem kell!
HOlnap talizunk!

Ja, és Brigi! Remélem az ovi kérdést sikerült megoldani! Drukkolok!

Szép napot mindenkinek!!
baba24

Szivvi, vannak kifejezetten kismama-masszázsok is. És amikor a férjem volt thai masszázson, ott azt mesélték, hoyg pont előző héten masszíroztak egy kismamát, aki egy héttel későbbre várta a babát, csak annyi, hog yoldalt feküdt, a hátá maszírozták. És azt mondták, talpmasszázts is lehet, csak persze szólni kell a masszőrnek, hogy gyengédebben. Meg gondolom, a méhet ne akarja nagyon méregteleníteni, mert ugye biológialag a baba egy idegen test. :wink:

Kép
nenoke

Szivvi: én úgy tudom, hogy van direkt kismamamasszázs. Már nem tudom, hol olvastam róla :oops:
Az alvás mostanába nekem is másmilyen. Már most nem tudok vizszintesben feküdni csak ha jól felpolcolom magam. Mi lesz itt még :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Èn is olvastam, hogy van kismama masszázs és egy képen láttam, hogy van olyan ágy, amelyiknek a közepén lyuk van, hogy a pocak kiférjen és akkor hasonfekve is lehet. 8)

Olyat is olvastam, hogy 20. héttööl nem ajánlott a hátonfekvés, mert olyankor elzáródhat egy aorta, ami a méhet látja el. Próbálok erre odafigyelni. Es a pocaksimogatást is csak módjával, mert ha sokat simizzuk, az izomösszehúzódásokat válthatki a méhben. Ezt a dokim mondta. Persze, azért kell simogatni. Tegnap pl, kinyomta vm-jét a kis babóca baloldalra és mikor simiztam ott, még jobban kijött. Olyan jó volt! :D
molkata

szücsi, látogass el babafalvára pl.
Konkrétan ide: http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... ers&type=v

Itt el tudod készíteni a vonalzót, majd az alján ami létrejön PHPBB kód, azt másold bele a profilodban beállítható aláírásodba!

kétfiús anyuka
babdorka

De ha háton nem fekhetünk, akkor csak oldalt lehet, úgy meg ááááá, nem bírom ki az egész éjszakát.

Kép
zsuzsi**

Nekem is szokott fájni a csipööm, de türtööztetem magam. De megtöténik, hogy álmomban átfordulok... az még nem lehet olyan nagy gond.
molkata

Szerintem a háton fekvés az teljes vizszintben gáz, nemtom :roll: Én eddig a vége felé már csak félig ülve tudtam aludni :lol: Most még elég 2nagypárna :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Felpolcolva lehet, azt hiszem.
molkata

Ettem túróstáskát és ittam kakaót. Olyan fincsi volt :lol:

brigi73

Hmmm...kakaó...
molkata

Leküldted Danit? Vagy honnan lett?

Kép
nenoke

Sziasztok,
egyre rosszabbul vagyok. Valami kerülget, torkom fáj, ver a víz.

Üdv. Szücsi!

Emi: ne idegeskedj, szerintem sem rossz ez az eredmény, és ha a többi jó nem kell idegeskedni.

Szivvi: én is szeretnék menni kismama masszázsra, találtam is egy csajzit a Margit krt.-on aki masszíroz kismamákat, még nem voltam, majd a 20. hét után szándékozom menni.

Mindenkinek puszi, majd még benézek, iszom egy vödör teát, és megmérem a lázam!

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok!

ma b.pesten voltam dolgozni.jól elfáradtam és utálok 6-kor kellni!
aztán jól összevesztem a szomszéd öreglánnyal.mindig ordit a kutyáimmal hogy "takarodj innen" na ma elkaptam és közöltem vele hogy itt ezen az udvaron azt csinál mindegyik amit akar.

Zsuzsi én is a jővőhéten megyek csak láthatásra.
ez a diafilm oldal nagyon jó!tuti rendelek párat

Afp-ről csak annyit hogy tényleg az uh a lényeg és nem ez a vérvétel.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Vettél tegnap cicifixet?
Andi
gyógyulj meg!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi nem vettem mert mindegyiknek pont a m.bimbónál volt varrás.
majd 20.-a után jobban ráérek jobban körülnézni.addig ha itthon vagyok és fáj "letépem magamról"
én tudok fehérváron egy masszőrt aki csinál kismama masszázst.akartam járni de csak probléma mentes terhesség esetén lehet.gondolod átküldöm a számát.

Bridzsi

Kép
esztora

Andi: jobbulást!

Nenoke: igen, és jógyerek lévén rögtön ment is :lol:

brigi73

Esztora
És megbízható, normális? Mert ilyen csontropogtató, irgalmatlanul megdögönyöző emberke nekem is van!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi igen nagyon normális jártam hozzá lurkó előtt meg életem párja is.mindig teljessen odavolt mert piros lett a hátam.mondjuk nekem mézes masszázst csinált az ülőmunka miatt letapadt izmokat igy szedte fel.isteni volt utána hetekig.
direkt tanulta a kismama masszázst
probáld ki ha akarod igazán te tudod eldönteni hogy milyen.
Takácsné Márti 30-37-86-460

Bridzsi

Kép
esztora

Köszönöm, akkor lehet kipróbálom!

KépKép

KépKép
szivvi

Kinderke!

Kúráld magad, pihizzél, ne legyél beteg..vitamin, sok folyadék!
Gyógypuszi Kép

Mindenkinek szép estét!

Samu baba ma sokat mocorgott :lol:
torolve_20131003125716

főzők v.mi jó kis tejszinest aztán jövök!

Bridzsi

Kép
esztora

Nyami, én asszem salátát eszem vacsira..

Na puszika
torolve_20131003125716

Én melegszenyót nyomattam! Nyammi..

KépKép

KépKép
szivvi

köszi a nyugtatgatást!
az előbb sírtam egy picit, mert itthon vagyok egyedül és mindenhol azt a hülyeséget olvasom, hogy 0,7 alatt kóros, na köszönöm!!!
elvileg 12+2nél voltam, de gép 11+6nak írt orrcsont 1,3, az SZUPER!!!! és az orrcsont is normáis!
csak azért mégis zavarja az embert
BABA köszi a választ, ezzel nyugtatom magam!!!! genetikaid is jó volt gondolom?!
alig várom a jövő heti uh-t! remélem már kedden tudok menni!

BOCSI a nyavajgásért, csak mostanában hisztisebb vagyok a kelleténél :roll:

hmmm, én egyre jobban leállok az édességekről, de jól hangzik ez a túrótorta és társai!
én mostanában a hagymára vagyok rákattanva! na persze nem natúr, hanem fincsi májassal+kenyérrel egy "kis" v.hagyma (na persze csakis este!!!) ma meg pl. körözöttet csináltam, persze szintén hagymával! :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Hali!

Nézzétek meg ezt az oldalt, pl. baba-börze helyszínek vannak rajta:http://www.baba-expo.hu/?task=rendezveny_naptar

Végre van lakcímkártyám, az okmányiroda elküldte az állandó lakcímemre, pedig megkérdezték, h hová akarom (persze nem oda akartam) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Azért jó sétáltam :))

Megnéztem a kismama-tornát, a vezető gyógytornász, szimpinek tűnik. 680 Ft/alkalom. Ti jártok tornázni?

Ági
Én majd szeretnék, csak még nem jártam utána. Az interneten már utánanéztem, csak el kellene mennem személyesen is.

Mary
Mi van veletek, napok óta nem írtál??

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Én nem szoktam panaszkodni, de azt hiszem van egy kis gondom, éreztetek már fájdalmat ott lent, a szeméremcsontnál, mikor sokáig állok, (vasalás, mosogatás, főzés) akkor egy kis időután fáj, olyan mintha belülről feszítené vmi, volt vmelyikőtöknek ilyen, vagy tudjátok mi lehet ez? Remélem ez nem okoz gondot a jövőben, majd szerdán megyek dokihoz, de ha vmelyikőtök hallott erről vmit, kérlek szépen írjátok meg......

Köszi!!!

Kép
Kép
times

Nálunk sajna kismamatorna nincs, így itthon kellene vmi mozgás félét művelnem, megvan a Rubint Réka DVD-je, a héten kétszer csináltam meg. Hátha ezt a szeméremcsont fájás dolgot javítja.

Kép
Kép
times

na főztem egy érdekeset darált húsi,poré hagymával,tejszín aztán bele a zöldségek (borsó,kukorica,répa,articsóka,oliva).izre nagyon jó kicsit hűl és eszem belőle egy adagot.

Lynia lehet irtad már de mikor mész uh-ra?

Bridzsi

Kép
esztora

Szücsi, mikorra is vagy kiírva?

Times, szerintem is lehet, hogy a hasizmaid nem tartják a hasad, amikor sokáig állsz, ezért biztos jót tesz, ha tornázol, mert azzal erősíted. Biztos nő a pocid, és nyúlnak a szalagok.

Kismamamasszázs: én őket ajánlom, nagyon jók!
http://www.teafa.hu/

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Elveszett bárányka módjára kéretik szépen, hogy visszafogadjatok.
Itthon pár napig ismét vacak volt a net, a mókahelyen meg egyszerűen nem fogadta el a jelszót ez a dög rendszer. :evil:

Emi - az egész afp-s macerához csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem itt pl. meg sem kérdezték, hogy mennyit mázsálok. Akkor most hogyan is van? Nekem ez tök magas. Uh-n is mondtam dokinéninek, hogy hiszek neki, hisz a gép írtó régimódi, pocsék a látnivalós mutatvány, így abban maradtunk, hogy én mérnök és közgazdász lévén nem kell dokis témákban oly okosnak lennem mint neki. Ja, meg fordítva.

Molkata - hát azért az az ismerősöd asszem peches is lehetett, mert pl. Edinát egy kis rákönyökléssel "kergették" ki a pocimból, de az valahogy nem is esett rosszul. Asszem az időzítés is fontos, meg az illető mancsának a pozicionálása is.

Amúgy - ja most rémtörténet következik, aki az ilyet nem bírja, inkább hagyja ki ezt a bekezdést - szóval nov. végén Marosvásárhelyen a sógornőm járt úgy, hogy 2 nap indításos kínzás után (nem tom burkot repesztettek-e, de oxitocinozás folyt), mikor nem tágult eléggé, meg már minden erejét átszenvedte, majd mikor a magzati szívhang eltűnőfélben volt, akkor sürgősségivel megcsászározták. Igaz, már a 42-ik hétben volt, de előtte pár nappal uh még tökéleteset mutatott, szal parára ok nem látszott. Ehhez képest a kiscsaj 1-es Apgarral bújt eme világra. S mindezt miért? Mert ott MINDEN orvosnak az az elve, hogy egy anyának ki kell érdemelnie a gyerekét, amit csak úgy érhet el, hogy ha megszenved érte. Na, én hálát adok az égnek, hogy Brassó nem Marosvásárhely.

Ovis téma - hát ez is felér egy misével. Mi német oviba adtuk gyerkőcéket, de be kell vallanom, valaki beajánlott. Másképp nem igazán lehet oda bejutni. Igaz, előtte 2,5 évesen Edó már egy évet lehúzott egy magyar kicsoportban, hisz akkora kölökkel sehol nem akartak szóbaállni. De csodás fővárosunkban állítólag (hírekben volt riport, onnan tom) már van olyan, hogy a leendő szülők a tervezett gyereküket íratják már oviba, akkora az ovihiány.

Amúgy mindenkinek mindenféle eredményhez hatalmas nagy gratula, legyen az babóval, tanulással vagy mittoménmivel kapcsolatos.

Pocakos képet nem merek csatolni, mert akkor asszem ki leszek tiltva ebből a júliusban babás klubból. Ráadásul senki nem hiszi, hogy még csak félidősek vagyunk. Ami meg a kilókat illeti, eccerű: ha nem mérem, akkor nem mérgelődöm. Már vagy 2 hónapja készülök elmenni a város egyetlen kismamacuccokat forgalmazó boltjába, de ezidáig maradtam annál az egy gatyánál, amit még Debrecenben vettem. Ja, van még egy szoknyám is szerencsére, mert 7végén bulizni voltunk (céges, meghívással voltunk, s írtó klasszul telt, tánci, kaja, uszi, szal tök buli vót), így lehettem kissé elegancsosabb is.

Na húztam, kislurkókat vízszintbe pakolni.

Manó

Kép
kissmanó

Na, elolvastam a mai termést, üdv az új tagnak!

afp: Kicsit megállt a pulzusom, m nekem nem írták rá a testsúlyt, legalábbis azt hiszem. Ez úgy történt, h vizsgálat előtt egy nappal elmentem a védőnőhöz, és azt mondta, h van egy zöld kártya, amit kb. egy hónapja adott, az már nem kell (ott volt a testsúly-rovat). Erre a laborban elkérték, de nem írtak rá kg-ot. Fogalmam sincs, h rákerült-e, ez fontos adat??????? Amúgy 2 hét múlva megyek az eredményért, azt mondta a magándokim, h csináljak mindent úgy, ahogy a körzeti mondja, aki beutalót is ad az uh-ra. Az már a 20. hét lesz :?

útvonalkereső program:
map24.com (talán jó a cím)

vitamin:Én minden nap szedek Elevitet, azt mondta a doki, h szedjem végig. erre még rájön egy kics vas+folsav koktél, m azt mondták, h vérszegény vok. Amikor kicsit beteg vok, még napi C-vitamin200.

N-ás kenyér:
Én nem ehetem, m mogyoró-allergiám van :?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, nem így akartam bevastagítani a betúket :evil:

ja, igen a map.24-et használtam én is az ősszel, igaz kissé elbénáztam az elején, mett németül nem tok, s az ismerőseim próbáltak mailen keresztül irányítani, de végül is egy eléggé jó progi.
meg van a kiut, amin Hu és Ro együtt van meg, nekem asszem a letöltött (csomagolt) verzió már nincs meg, de ha rákeresel, akkor tuti valahol meg lehet találni.
Vagy ha gondolod, megkeresem én a linket, s majd bemásolom, ha még érdekel.

Kép
kissmanó

Ági!
Mikor a Gergőmmel voltam AFP szűrésen, akkor még nem kellett súlyt megadni, most igen. A védőnőm azt mondta, hogy a számítógép azt is belekalkulálja a végeredménybe. De szerintem nem lehet gond...

Kép
Kép
times

azt hiszem jól sikerült a főztöm,Anyu kétszer is evett :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Times! Olyan fájásom nekem is van. Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy ne jelentene gondot.
Ha problémát sejtek, akkor a húgycső gyulladásra gondolok, ami asszem Andreának is volt.
Mire orvost hívnék, addigra elmúlik.
Ha a fájdalom betegségre utal szerinted, és nem szalagfeszülésre, mindenképpen hívd fel az orvosodat!

A húgycsőgyulladás a megváltozott vérkeringés miatt is lehet, és közvetlen problémát nem jelent a gyerekre. Csak akkor, ha vmi fertőzés következménye, de elvileg azt mostanra kizárta az orvostudomány!
Ha aggódsz, hívj vki szakembert, mert az aggódás semmilyen fájdalomnak nem tesz jót (illetve túl jót tesz nekik ;) )

Brigi! 13 éves korban még tiltott a gyerekmunka!!! ;)
Vendég

Köszi mindenkinek a jobbúlás, Gurgula a gyógypuszit, már csak reménykednem kell, hogy hatásos legyen.
Lányok, csak hőemelkedésem van, úgyhogy pihi egész hétvégén.

Nem is jövök már a héten, jövő héten meg nem lesz netem, úgyhogy nem tudom mikor leszek újra.
Gondoljatok rám holnap a 4D genetikain, hogy minden oksi legyen!

Addig is mindenkinek nagyon-nagyon boldog kismami perceket, órákat, napokat, heteket, vigyázzatok magatokra, miillió pusszantás: :P

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Csajok, és kukacosok! :lol: :lol: :lol:

Megérkeztem!

Gurgula, tudom, hogy a terhességgel együtt jár a pulzusnövekedés, de például én tegnap egész nap ezen idegesítettem magam, hogy bizti szívbeteg vagyok, ha ennyire gyors! És csak egyre hergeltem magam! :? Illetve engem ez az időjárás igencsak megvisel!
Grat az aktív mozgolódáshoz!

Uxi, ki volt az a doki, aki így félrenézett? Megírod?

Aki beteg annak mielőbbi gyógyulást!!! Engem még elkerült, bár állítólag Pesten van az influenza egyik központja!

AFP: súly kellett, de nem lemért, hanem a két héttel előtte voltam nála és azt az eredményt írta be! Ezen én is aggódtam, míg ki nem derült, hogy még egy dekát nem híztam!

Pocak: Rohamos növekedésnek indult! :lol: Kellett két kismama gatyót vennem, mert pocaknál a régieket nem tudtam begombolni. Vagyis be tudtam volna, csak akkor kicsi Lányunkat nyomorgattam volna! Ezt meg nem akartam, dehogy ezek a kismama gatyók milyen kényelmesek!

kispiskóta

Ja, gurgula a vérnyomáshoz annyit akartam írni, hogy terhesség alatt ez ingadozó. Nekem is mértek már 108-at és 140-et is! Akkor magas, ha folyamatosan magasat mérnének, az eseti az nem mérvadó! Én itthon szoktam mérni általában 120-130 között van, de például most mértem 136-ot!

kispiskóta

Kispiskóta, Versényi Tibor.
Ha rajta múlt volna, Emi ma nem élne. :evil:
Amúgy meg egy modortalan bunkó volt. Egyszer már valahol a topik elején leírtam, mit csinált...

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt lányok!

Andi!
Gyógyulj meg!!!

Piskóta!
Ugye milyen jók a kismami gatyók? Én megfogadtam, hogy jövő télen is hordom, ha marad súlyfeleslegem. Bár remélem visszanyerem lányos alakomat.. :lol: :lol: De ha mégsem: Melegítik a pocit, kényelmesek, tartanak. Imádom én is :lol:

Emi!
A genetikaim is jó lett, azt mondta a dokim :roll: próbálj meg valami mókás dolgot nézegetni a neten, ne mindenféle ilyesztgetőeket.

Lányok!
Akik még dolgoznak, meddig tervezik? Be kell járni, vagy helyben van? Mekkora táv?
Anyukák! Ti anno hogy csináltátok?
baba24

Times, sajnos erre nincs ötletem.

Emi, megvigasztalódtál mára kicsit?

Baba, én azt modntam a főnökömnek, hogy április végéig tuti dolgozok, de ha bírom, akkor május végéig is. Annál tovább azért nem szeretnék (júl. 15. a várható szülés). Nekem ülő munka szgép előtt, és háromnegyed óra bejutni a mhelyre. Az ülés nem túl jó a babának, ezért már megbezséltem a főnökökmmel, hoyg kedd délutánonként otthonról dolgozom, sőt a HR igazgatónk azt is felajánlotta, hogy távoli asztali kapcsolatot is létre lehet hozni, ha mondjuk májusban még szeretnék dolgozni, de má nem bírom az ülést.

Kép
nenoke

Én valahogy úgy tervezem, hogy június 9-től visszaszámolva az egész éves szabimat kiveszem, és ahány nap szabim van, annyival június 9 előttig fogok bejárni. Június 9-től meg szülési szabi.
(Mert hogy július 9-re vagyok kiírva.)
Én is nagyjából ülőmunkát végzek, és kb. fél óra BKV-zés ide, fél óra haza. 8-16:30-ig vagyok.

kétfiús anyuka
babdorka

Na igen. Én is úgy tervezem, hogy ha a babó, a doktorbácsi, a minden úgy engedi, akkor jövök májusig (májusban) majd kiderül...
Amiatt kérdéses, mert nekem is 3/4 óra utazás. Busszal járok dolgozni. Felmerülhet hogy autóval akár, dehát a nagy pocival, az sem bizti hogy jobb lesz... Vagy igen? Nem tudom. :roll:
baba24

Jaj. És a TGYÁS. Ugye lehet igényelni a születés előtt és után. MI a jobb? Ti hogyan csináljátok?
Mindent szeretnék végiggondolni, hogy ne kapkodni kelljen, meg az apukát se készítsem ki idegileg, hanem felkészljön a tennivalókra, ha neki kell.... :roll:
baba24

Baba, ha jó a fizud (azt hiszem, Bori 120 fölött határozta emg ezt az összeget), mert a táppénz és tgyás nicns limitálva, a gyed pedig igen. Tehát érdemes a tgyást az utolsó pillanatra halasztani, hoyg minél később következzen be a tgyás-gyed váltás.

Szerintem jobb az autó, mitn a bvk, mert 1. kényelmesebb, 2. kevesebb esélyed van, hoyg leköhögjenek, leprüszköljenek, nekiessenek egy fékezésnél a hasadnak. Sajnos nekem nicsn választásom,é n a metróig autóval járok, de utána muszáj metrózni, mert a Kálvin téren fizetős a parkolás. :(

Kép
nenoke

Igen én is attól tartok, hogy a tömegközlekedés eléggé veszélyes lehet...
Bár túlnyomórész sikerül olyan járatokkal utaznom, ami tiszta, igényes, távolsági, tehát, kényelmes, de ha rá kell szoruljak (mármedig megesik) egy mindenholmegállós buszra.... hÁÁÁt az gáz.

br. 120 000. Az jó? vagy n. kellene annyi?
baba24

KÉrdezzük Borit. A gyed ugye 90e-ben van limitálva, tehát akinek a nettó fizujának a 70% ennél több, annak éri meg eltolni a tgyást, ameddig lehet. Akkor gondolom, nettó 120, de a járulékok miatt nem tudom pontosan, mert ugye nyugdíj van, de eü járulék meg nincs, emiatt nem olyan egyszerű, hoyg a a nettód 70%-a. Na, sikerült még jobban összezavarnom Téged? :? INkább abba is hagyom.

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?