A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Norka Kép
mi is sétáltunk kispapival kb 20 percet, de úgy böködött a pocim, hogy rém lassan vánszorogtam. Plusz a derekam is jól elfáradt... Hiába, na, örexem Kép

Manocska, Norka Kép
soxor láttam ilyen házimunkaellenes nevelést, de olyat is, ahol 3 fiúgyerek van a családban, és MINDENT meg tudnak csinálni. Mondjuk ott meg a feleségek (na jó, csak az egyikröl tudom biztosan) furák: az illetö nem föz. Hogy miért (tán árt a göz az arcbörének???), nem tudom, mert annyira nem ügyetlen. Fura.
Mindenesetre az én párom önjáró, hálistennek KépKépKép

Myssnia Kép
nemtom ezt a CTG-s ügyet, még elötte vagyok ...

Pussz
Kangi
33+4
kangi

Kangi,
na még egy normális pasi! hol teremnek az ilyenek?:o))))))
Manócska
14+6
manócska

Sziasztok,

Mi is setaltunk kispapival, aztan o ment egy megbeszelesre, en meg hazajottem. De utkozben csinaltam ket kis kiterot (ugye, a friss levego miatt Kép ), mert van a kornyekunkon egy babaruha bizomanyis, meg egy gyerekjatek bizomanyis, igy oda azert meg beugrottam korulnezni, ugysem voltam meg bent, mindig csak kivulrol allapitottam meg, hogy ott vannak...KépKép Kezdem aterezni, milyen erzes lehet az, amikor Zsuzsi vasarol (Zsuzsi, mikor jossz mar visza? Kép), es valamit, ami nagyon tetszik neki, nagyon olcson megkap. KépKép
A szerzemenyek: egy 62-es piros-sotetkek kiskockas ing (baromi dögös ferfias Kép ), egy feher-kek kezzel kotott 62-es pulcsi, 2 db 15-20 cm-es pluss jatek (az egyik Mickey eger, a masik egy pluss kisvonat), meg egy vadiuj bontatlan csomagolasu kis muanyag konyvecske, amit a szajaba tud venni (az az "elso konyvem" tipus). Es mindosszesen fizettem 2900 FT-ot. Tok jo erzes, tenyleg...KépKépKépKép

Sasha,
hiaba nyomogatom a Back gombot, nem orzi meg a hozzaszolasomat...sajna, mar volt szerencsem tobbszor kiprobalni...Kép Az viszont tok jo, hogy idonkent nezegetsz minket! KépKép

Myssnia,
csak azt tudom irni, ahogy a MArgitban megy a CTG, nem tudom, hogy a Te korhazadban is ugyanez a rendszer vagy sem. A terhesgondozason van a CTG, ott nincs doki, hanem a kesz lelettel kell "talalnod" aznap a korhazban egy dokit (vagy a normalisan rendelo szulesz-nogyogyaszt, esetleg az ugyeletest, vagy a sajat dokidat), aki megnezi es lattamozza a leletedet. Tok jo erzes lesz, majd meglatod! KépKép Elotte egyel egy kis cukrosat/edeset, hogy a baba tutira mozogjon, mert ha alszik, akkor nem vegzel fel ora alatt...Kép

MAnocska,
pasi ugyben en is csak egyet tudok erteni...Kép Anyospajtas le van dobbenve az egyszem kicsi fian, aki kepes mar elinditani a mosogepet, elpakolja a mar elmosogatott edenyeket (bar mosgatni NEM hajlando semmi penzert Kép ), leviszi a szemetet, es o szokott porszivozni. NA, meg ha nincs eppen kivasalva a kedvenc inge, akkor meg arra is kepes, hogy kivasalja maganak (azert ez nem gyakori, sajnos Kép Kép. Es minden karacsonykor o fozi meg a halaszlevet es/vagy a racponytot. Azert nem ment ez olyan konnyen, tobb ev kitarto "neveles" eredmenye. (Sajnos, a furdoszoba es konyha kiganyolasara, vagy maga utani kitakaritasara meg nem sikerult rabirnom...Kép)

Leszter,
koszi az almaspite receptet, mentettem...Kép Most mar nagyon elol vagyok a tablaban, most kezdek el berittyenteni...Kép

MAci_2, nagyon jo, hogy jo lett az eredmeny, de az a magas cukor meg a belkacs nem jo hirek. Mi azert szoritunk, hogy minden OK legyen. Kép

Heni,
maradjon mar holnapig bent az a picilany. Kép SZulessen meg szebb idoben. Kép

NApsuteses idojarast kivanva,
Gombóc
37+3
gombóc

Sziasztok!

Nálunk is szakad a hó. Azért remélem este el tudunk menni a dokibácsihoz.

CinciKép
Csak az ébredési hõ mérése ér valamit, a többi nem.

Puszi, Panka
30+2

panka

SZiasztok!

Nekem nagyon tetszik a hóesés - igaz, ablak mögül, fûtött szobából nézem, hogy hogy küzdenek az utcán az emberek és az autók Kép SZívesen lemennék személyesen is megtapasztalni az idõt, de babakocsival nem túl jó, meg Ármin köhög is - szóval, marad a hó távoli csodálása!

Leszter! Köszi a receptet, azt hiszem, a hétvégén megörvendeztetem vele a pasikat! Kép Van a mélyhûtõben rengeteg cukrozott-fahéjazott reszelt alma, úgyhogy igazán nem kell majd vele sokat dolgoznom!

Maci_2! De jó, hogy jó lett az amniod! Gratulálok a kislányhoz! Kép A diéta viszont elég rossz lehet! Adnak valami ötletet, vagy csak azt, hogy ne egyél édeset? És a bélkacsról mondtak vmi bíztatót? Hogy kinövi, vagy ilyesmi? Remélem, így lesz! Kép

Azt hiszem, pasiügyben csak dicsekednivalóm lehet Kép András mindent "tud" a fõzésen kívül és arra sem lehet egy szavam sem, hogy ne gyakorolná a tudományát! Kép Igaz, mióta itthon vagyok, igyekszem azért a nagy részét én elvégezni a házimunkának, mert így látja az igyekezetemet és nagyon szívesen segít! Kép (de mikornmég anyukájával lakott, nem csinálta szívesen, mert ott muszáj volt, úgyhogy erre vigyázzatok ám, fiús mamák! De persze én is igyekszem majd, hogy Ármin mindent megtanuljon!)

Norka! A baba megszületése után nem GYED-et fogsz kapni, hanem 168 napig TGYÁS-t, utána választhatsz a GYED és a GYES közt. A GYED a baba 2 éves koráig jár és egyáltalán nem kereshetsz mellette pénzt, mert ha mégis és az az APEH tudomására jut, vissza kell fizetned a teljes addig felvett összeget! GYES mellett a baba másfél éves korától dolgozhatsz 4 órában - de a legtöbb mamának azért érdemesebb a GYED-et igénybe veni, ha dolgozott - márpedig te igen! Egyébként a babnanet fõoldalán most vannak ilyesmi infók!

Franyo! Lepedõhöz visszatérve: a DM-ekben lehet kapni 10 db-os vízhatlan, egyszer használatos alátétet - de ha nem ázik el, sokáig is használható! EZt egyébként érdemes szülés után magad alá is betenni az ágyba, akkor nem ázik minden össze-vissza vérrel!

Myssnia! Engem mindig akkort rendelt be CTG-re a dokim, mikor õ is ott volt, de valszeg tényleg kórháza válogatja!

Na, megyek, mert Ármin felébredt (3 órát aludtKép) !

Márti
18+0
márti

Gombóc,
kitartás, nagyon jó úton jársz a pasinevelésben:o)
Vasal?????? arra hogy vetted rá?:o)))))))))

Márti,
Irígy, Irígy... most irígykedtem a jólnevelt férjed miatt:o)))))))))) de ez kellene, hogy normális legyen!!!!!!
Egy a baj, hogy ezt a topikot kevés pasi olvassa:o)))))))))

Manócska
14+6
manócska

Sziasztok!

Urszila!!!
Azért nemhiába vagyunk földik, hiszen ismerlek!
Annak idején az Erzsébet park mellett laktunk, a három kockaház közül az alsóban. Kicsi a világ!

KAngi!
Olvastalak, hogy aggódsz a baba mérete és a kevés magzatvíz miatt. Én holnap után megyek UH-ra, kontrollra, mert több a magzatvizem...
Talán már írtam, hogy az elsõ fiammal is ugyan ez volt, csomó plusz vérvétel meg UH, hónapokig idegbeteg voltam e miatt, aztán makk egészségesen született Zalán. Így most úgy döntöttem, nem aggódom. Szerintem Neked is az lenne a legjobb, hiszen semmi bajt nem láttak a babán!!!! Lehet, hogy többet árt az aggódás.

Nagyon élvezem a nagy havat, pedig mikor megtudtam, hogy februári babám lesz, hogy féltem, mivel alapjában nagyon fázós vagyok. De most nem!!! Talán a kicsit magasabb testhõmérséklet segít!

Döntöttünk név ügyben: Hunor lesz a kisfiunk. Tetszik valamelyikõtöknek? A családban nem mindenkinek, de nekünk igen, és azt hiszem ez a lényeg. Kép

Puszi mindenkinek!
Judó
33+2
judó

Gombóc, Márti Kép
köszi a CTG-s hozzászólásokat, az édességgel nem lesz baj, már most is megettem egy egész Kinder csokit. Most már tudom, hogy mikor utoljára ott voltam, miért ivott kólát egy nagypocis anyuka, miközben várakozott. Kép

myssnia
34+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Judó Kép
köszi a biztatást! Már nem aggódom Kép

A Hunor név nekünk is tetszik. Csak mégse hijhatják a kisfiunkat annak, mert a vezetékneve Fekete ... aztán mindjárt mindenki tudná, minek csúfolja KépKépKép

Norka Kép
láttam a TV-ben, hogy nálatok megszünt a közlekedés! Remélem, kispapád már otthon van!!!

Manócska Kép
ne irigykedj, a te férjed is biztos szuper jó valamiben! Különben nem mentél volna hozzá, nem igaz?! Kép

Pussz
Kangi
33+4
kangi

Sziasztok lanyok!

Gyonyoruen esik a ho!KépKépKép Es a fincsi vacsi utan egy nagyot setaltunk a hoesesben!Kép Olyan jo volt!Kép Csak szegeny kispapa ma mar vagy otodszor allt neki havat lapatolni...Kép

Lanyok, lenne megint egy kerdesem. Ladaba be lehet valahogy tenni a biztonsagi gyermekulest? Mert van ugyan egy masik kocsink is, de en egy Ladaval jartam idaig, es jo lenne, ha a kispapa nelkul is el tudnek majd menni itthonrol a babaval, autoval. Egyaltalan, azt sem tudom, hogy pontosan mihez kell ezeket a gyermekuleseket rogziteni. Azt lattam, hogy van valami fixen az uleshez rogzitett resze is, es erre kell valahogy ratenni magat az ulest, es ezt a biztonsagi ov fogja. A Ladaban viszont csak az elso uleseken van biztonsagi ov, akkor oda be tudom tenni? Persze az ov nem automata, hanem hagyomanyos (es persze legzsak nincsKép). A fix reszt barmilyen kocsi ulesehez lehet rogziteni? Akar elol, akar hatul hasznalhatoak ezek a gyermekulesek (most a 0-9 kg-os, a menetiranynak hattal forditott verziora gondolok)? Muszaj automatanak lenni a biztonsagi ovnek? Elore is koszi a valaszokat!Kép

Nalunk is a kispapa nagyon sokat segit, foleg, mikor fekudnom kellett az elmult hetekben, hat szinte minden ra maradt.

Az almas pite recepthez meg annyit elfelejtettem leirni, hogy kihules utan erdemes foliaval letakarni, es varni masnapig, mig kicsit puhul a tesztaja, elsore meg kicsit ropogos ugyanis. (De ugy is finom!Kép)

Heni,
Drukkkk!KépKépKép Varjatok ki a holnapot ha tudjatok, de az is szep es hangulatos lehet, ha a hoesesben gyonyorkodhetsz ket fajas kozott!Kép

Franyo,
Koszi a snuglis linket!Kép Klassz lehet, csak meg azt nemtom, van-e szuksegunk ra.Kép

Kangi,
Ha a babanet szervere doglodott, akkor halistennek van meg eselyem arra, hogy legkozelebb nem fog vagy egy oraig tartanai a tablazat elkuldese! Eljen!Kép

Maci_2,
Orulok, hogy a genetikai vizsgalat eredmenye jo lett!Kép
Te szegeny, most akkor 28-aig ujra izgulhatsz...Kép Drukkolok Neked ujra nagyon, hogy a belkacs tagulat szepen alakuljon vissza, es ne legyen semmi gond!++++++++++++++++++++++++KépKépKép
A dietahoz kitartast kivanok, ha betartod, biztos nem lesz semmi gond!Kép
Es azert probalj pihenni, a sok munka ellenere is!Kép

Urszila,
Jok a kepek, Neked is jo nagy mar a pocid!
A masoddiplomas kepzesek engem is erdekelnenek, ha mashonnan megtudsz valamit, megkerhetlek, hogy ide is ird le?Kép

Gomboc,
Gratulalok az uj szerzemenyekhez!Kép Nekunk meg mindig semmi babascuccunk nincs, kiveve egy pelenkazolapot, amit ajandekba kaptunk karacsonyra. De az nagyon edi!Kép
Ne izgulj, inkabb arra gondolj, hogy par honapja meg hogy orultel volna, ha mar itt tartasz, hogy biztos befuto vagy, es benne vagy a top ten-ben!KépKép

Judo,
Szerintem aranyos nevet valasztottatok! Es kulonben is az a lenyeg, hogy Nektek tetsszen, nem a tavolabbi rokonoknak!

Cinci,
A nap kozben mert homersekletet rengeteg minden befolyasolja, pl. eves, mozgas, beszed (ha a szadban mered), izgalom, kulso homerseklet, stb. Ezert kell rogton ebredes utan, mindig azonos idopontban merni.

Puszi:

Leszter
26+5
leszter

Gombóc

Most, hogy megettem a csokit, majd szétrúgja az oldalam a tökmag. Jó ez neki? Vagy szeret aktív lenni? Vagy inkább ne etessem sok édessel?

myssnia
34+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat a gyermekhez. Ez még egy nyári kép, azóta még ördögfiókább. Kép

Szerintem a jó méretû bútorra nemkell külön szabatni pelenkázólapot. A megvehetõ merev alapú pelenkázókról lecsavarozhatók a rögzítõ gombok, akkor egy teljesen sima alapú lapot tehettek a bútordarab tetejére. Egyszerûbb megoldás, és se fûrész, se asztalos nem kell hozzá Kép

Snoopy

KépKép
snoopy

Bocs, csak gyorsan beugrani van idõm!

Kakukkfu! Gratula!!! Örülök, hogy végre megszületett a kicsi Emma Kép.

Heni: drukk-drukk, már Neked sincs sok hátra a baba születéséig! Kitartás!

Most rohanok is, dehát ilyen az ifjú apukák sorsa. És milyen jó így Kép.

Puszi Mindenkinek!
Hayim Apuka

Hayim Apuka
hayimpapa

Pocok Kép
szegény párod! Nagyon rémes lehet ott neki, csak ülni és várni ... én a végén már nagyon utáltam a reptereket (de hálistennek októberben utaztam utoljára Kép)
Kivánok neki kitartást! És egyen sok svájci csokit! Biztos kapnak valami vacsorát ilyenkor, nehogy éhen vesszen szegény!
Azért biztosan vissza fog érni hamarosan Kép

Pussz
Kangi
33+4
kangi

Kangi
Szerencsere hazaert, igaz 3x annyi idobe telt,de itt van! Kép Es vegre furtunk-tipliztunk egesz este es most mar berendeztuk a babaszobat.Kezd hasonlitani az eredeti elkepzeleshez!

Itt mar kb. du. 5tol nem havazik, de meg mindig nagy ho van.

Pocok Kép
Kitartaaas. A parod biztosan jonne mar nagyon! Turelem...

Jo ejt mindenkinek
Norka
33+3
norkini

Kangi
Szerencsere hazaert, igaz 3x annyi idobe telt,de itt van! Kép Es vegre furtunk-tipliztunk egesz este es most mar berendeztuk a babaszobat.Kezd hasonlitani az eredeti elkepzeleshez!

Itt mar kb. du. 5tol nem havazik, de meg mindig nagy ho van.

Pocok Kép
Kitartaaas. A parod biztosan jonne mar nagyon! Turelem...

Jo ejt mindenkinek
Norka
33+3
norkini

Sziasztok Kismamik!

Saci,
TB ügyben nem vagyok túl jártas, de amennyire én tudom, akkor jár táppénz, és ehhez hasonlók, ha a vállalkozásodban fizetsz TB-t. Ha csak a minimális összegeket fizeted be, akkor ahhoz képest számítódik az ilyesmi is, azaz a hidegvízre se lesz elég. Ez fõleg a Tgyás, GYED kérdésben lesz húsbavágó... Kép Viszont ha nagyon kevésre jön ki, akkor lehet, hogy érdemesebb a GYED helyett rögtön GYES-t igényelned, mert az fix összeg, és független a kersetedtõl. A könyvelõd biztos meg tudja mondani.

Csucsuka,
azt hallottam, hogy a második -többedik- gyereknél hamarabb lesz nagyobb a pocak, de nem feltétlenül lesz a végén is nagyobb. De persze ezt nem tapasztalatból mondom. Kép

Maci2,
nagyon klassz, hogy jó lett a genetikai vizsgálatod, a bélkacs miatt meg szurk-szurk, hogy elmúljon!

Hajrá Heni! Kép

Urszila,
nekem azt mondták, hogy a Gyed alatt mindenütt tandíjmentességet lehet kérni. Persze ez csak szóbeszéd, azt sajna nem tudom, hogy hol lehet pontosan utána nézni. De ha kideritesz esetleg valamit, akkor szóljál, mert engem is érdekelne. Kép

Ez a hóesés nagyon szép, csak éppen tegnap is, meg ma is jó lett volna elmenni, venni még egy-két dolgot, ami hiányzik, de persze ilyen idõben nem mertem. Annál is inkább, mert én ugyan még tudnék, és mernék is vezetni, de a kispapa szigorúan megtiltotta, hogy egyedül autóba üljek. Kép Úgyhogy marad a séta, BKV, de ma persze ezzel sem kisérleteztem. Talán pár nap múlva, ha nem lesz ennyi hó.

Sziasztok!

Kispici
38+6
kispici

Sziasztok!

Myssnia,
Szerintem a babad orul, ha a mamaja finomakat eszik!Kép

Hayim Apuka,
Mizujs Veletek? Hogy viselkedik Mark?Kép

Pocok,
Szegeny parod... Es nincs semmi info, hogy mikor tudjak hazahozni oket? Biztos kapnak szallast, ugyhogy ki fogja birni, csak hat rossz lehet a varakozas...Kép
Mikor derul ki, hogy mikor szuletik a babatok?

Kispici,
Szerintem igaza van a parodnak, es ilyen idoben ne vezess, csak ha muszaj!

Lanyok, a penteki tablabol mar szerintem kiszedem Kisvakondot, biztos szult mar.Kép Brekirol tud valaki esetleg? Lehet, hogy O is mar reg babazik...

Sziasztok, jo ejt:

Leszter
26+5
leszter

Szervusztok!

A feleségem ajánlotta, hogy e fórumon dobjam be a kérdésemet, mai a következõ:
Melyik jogszabály rendelkezik arról, hogy 2002 december 31-tõl az apáknak jár 5 szabadnap gyermek születése esetén?

Elõre is köszönök minden segítséget!

PP
Névtelen

Sziasztok!

Nem tûntem ám el, olvasgatlak is titeket, csak az a gond, hogy néhány naponta, ha letöltöm az irományokat délelõtt, az összes ülõkapacitásom az olvasásra megy el. Este meg már itt van a kispapi és nincs kedvem netezni, annyira keveset látom.

Velünk amúgy minden rendben, sok magnéziumot kell szednem, és még így is gyakran keményedek, de a méhszáj zárt, babu növöget, ficánkol.

Tök jó, hogy pont mostanában beszélgettetek a "mi legyen a házasélettel a harminc-sokadik hét után" témáról. Én is gondolkoztam, hogy pont most kéne abbahagyni? Azért nem értem, mert az utolsó egy hónapra ellenjavallják általában. Na most ez a 36. hét. De a 37-tõl meg már nincs gond, ha megindul a szülés... Ti rákérdeztek a dokinál?

Márti,
te mennyit adsz majd a dokinak a szülésért? Én most épp ezen töprengek.

Myssnia,
ha már úgyis egy utcára laksz, nincs kedved valamikor sétálni velem a szép hóesésben?

Pusz

Miszike
35+3
miszike

Szia PP!
Az apának járó 5 nap szabiról a GyermekekSzociális juttatások topikban volt szó nem is olyan régen (2002. dec. 16-ánál keresd).
Névtelen

Kedves lanyok!

Nagyon koszonjuk a gratulaciokat, teljesen meg voltam hatodva, mikor visszaolvastam. Kép

Most elmeselem nagyon szep es gyors szulesemet.
Szoval 2an este meg vendegek voltak nalunk, este leszortelenitettem a labam, ez lehet, hogy nyomott vmit a latba. Aztan lefekudtunk 11 korul, de semminek semmi jele nem volt. Fel 12kor viszont ereztem egy nagy reccsenest a hasamban, es jott egy nagyon nagy fajas rogton. Felkeltem es ekkor elfolyt a magzatviz.
Nem tudtam hirtelen mit csinaljak, oltozzek, kakiljak, mert hasmenesem lett hirtelen, Kép es nagyon faztam. Aztan osszeszedtuk magunkat, a cuccokat es kocsiba ultunk. Ez alatt es utana is 2 perces fajasok voltak.
Benn az ugyeletes doki megvizsgalt, es 2 es fel ujjnyi voltam. Irany a vajudo, jott aszuleszno, megnezett fel ora mulva, es mar 3 es fel volt a mehszaj.
Rogton szuloszoba, jott a doki is, es rogton ereztem a kitolasi szakaszt. Ez egy kicsit hosszabb lett, mert nagyon gyorsan tagultam, de a baba feje meg nem volt lenn.
Par tolas mindket oldalon, es vegulis kicsusszant Emma baba. Pontositok: 3470gr, 52 cm. 2 orakor.
Ez mar nagyon nagy megkonnyebbules volt.
Legrosszabb viszont utana a mehvizsgalat es a varras. Raadasul sokaig tart.
De megkaptam a babamat es ez persze nagyon megkonnyitette a dolgokat. Kispapaval sirtunk, szoval nagyon meghato volt.
Szulesznom es az orvosom igazan nagyon szuperek voltak. Szules utan egyutt maradhattunk kb 4ig, mellre tettuk a babat es ugyesen szopizott.
A korhazi labadozas azert nehez. Faj meg most is a sebem, a kakilas kesz katasztrofa.
Emma allandoan enni akar, van tejci de meg nem igazan allt be.
Na befejezem a kisregenyt, mindenkinek hasonlo szep szulest kivanok,
Udv
Kakukkfu + Emma 5 napos
kakukkfu

Kedves lanyok!

Nagyon koszonjuk a gratulaciokat, teljesen meg voltam hatodva, mikor visszaolvastam. Kép

Most elmeselem nagyon szep es gyors szulesemet.
Szoval 2an este meg vendegek voltak nalunk, este leszortelenitettem a labam, ez lehet, hogy nyomott vmit a latba. Aztan lefekudtunk 11 korul, de semminek semmi jele nem volt. Fel 12kor viszont ereztem egy nagy reccsenest a hasamban, es jott egy nagyon nagy fajas rogton. Felkeltem es ekkor elfolyt a magzatviz.
Nem tudtam hirtelen mit csinaljak, oltozzek, kakiljak, mert hasmenesem lett hirtelen, Kép es nagyon faztam. Aztan osszeszedtuk magunkat, a cuccokat es kocsiba ultunk. Ez alatt es utana is 2 perces fajasok voltak.
Benn az ugyeletes doki megvizsgalt, es 2 es fel ujjnyi voltam. Irany a vajudo, jott aszuleszno, megnezett fel ora mulva, es mar 3 es fel volt a mehszaj.
Rogton szuloszoba, jott a doki is, es rogton ereztem a kitolasi szakaszt. Ez egy kicsit hosszabb lett, mert nagyon gyorsan tagultam, de a baba feje meg nem volt lenn.
Par tolas mindket oldalon, es vegulis kicsusszant Emma baba. Pontositok: 3470gr, 52 cm. 2 orakor.
Ez mar nagyon nagy megkonnyebbules volt.
Legrosszabb viszont utana a mehvizsgalat es a varras. Raadasul sokaig tart.
De megkaptam a babamat es ez persze nagyon megkonnyitette a dolgokat. Kispapaval sirtunk, szoval nagyon meghato volt.
Szulesznom es az orvosom igazan nagyon szuperek voltak. Szules utan egyutt maradhattunk kb 4ig, mellre tettuk a babat es ugyesen szopizott.
A korhazi labadozas azert nehez. Faj meg most is a sebem, a kakilas kesz katasztrofa.
Emma allandoan enni akar, van tejci de meg nem igazan allt be.
Na befejezem a kisregenyt, mindenkinek hasonlo szep szulest kivanok,
Udv
Kakukkfu + Emma 5 napos
kakukkfu

Sziasztok,

látszik csajok, hogy azok nem lapátoltak ma reggel, akik úgy élvezik a havat! háromnegyed 7-tõl negyed 9-ig hóhányó voltam:o) ez borzasztó!!!!!!!!!!!

Kangi,
persze, hogy imádom a férjecském, különben nem mentem volna hozzá! csak az anyósok ellen lázadozok ilyenkor, akik jól elkényeztetik fiacskájukat, aztán kinlódhatunk velük mi:o(
De persze sok-sok jó tulajdonsága is van, és nagyon-nagyon imádom:o))))))))))))))))))))))

Ma is nagy a hó, akinek nem muszáj maradjon a fenekén, és ne induljon el!!!!
Aki meg elindul, vigyázzon magára!!!!

Pusz:

Manócska
15+0 ( Hohó, egy újabb hét)
manócska

Sziasztok Kismamákok!

Tegnap nagyon szar napom volt, nem kívánom senkinek. Így csak most olvastam el a termést, jó sokat írtatok.Kép

Kispapa hétfõn beteg volt, hasgörcs, hasmenés, láz - én ápolgattam szegényt és örültem, hogy legalább mi jól vagyunk. Kedden reggel aztán egészen 6-12ig görcsölt a hasam, már azon aggódtam, hogy szülünk, amikor is kiadtam magamból mindent és baromi gyenge lettem (na elõtte sem voltam valami fitt). A hányás után jött a láz, de elmúlt a görcsölés. Felhívtam a dokit, mi legyen? Azt mondta, hogy ha megint hányok és görcsölök menjek be. Hánytam én, de bemenni se erõm-se kedvem nem volt, így vártunk. 4re már 37,9 volt a hõm és a hányásból hasmenés lett. Szuper, a mosott sz*r hozzám képest jól nézhetett ki. Ismét felhívtam a dokit, megállapítottuk, hogy ez valósznüleg valami vírus, úgyhogy mégse menjek be. 24órát ellehetek ilyen hõmérséklettel és hátha elmúlik holnapra. A babának nem lesz baja csak igyak sokat. Ma reggelre kutya bajom, szerencsére.Kép Külön szerencse, hogy a párom tegnap nem mennt dolgozni, mondván hátha még nem csitul a betegség, így ott volt mellettem és ápolt.Kép
Nem tudom hol kaphattuk el, de nagyon intenzív és gyors lefolyású, hiszen hétfõn semmi bajom sem volt és már ma is jól vagyok, de tegnap...Kép Szóval vigyázzatok és ha nem muszály ne nagyon menjetek emberek közé. Mi utoljára szombaton voltunk az IKEÁban, mégis csak hétfõn jött ki a páromon.

Kispapám egyébként már majdnem minden házimunkát meg tud csinálni önállóan, ami köszönhetõ a decemberi egy hónapos klinikai kényszerpihenõmnek.KépKép Azóta magától bekapcsolja a mosógépet, vasal, mosogat és fõz. Mondjuk õ elõtte is fõzött, méghozzá nagyon finomakat, de a vasalás és a mosás az nem igen ment. Otthon nem igen kellett neki semmi ilyesmit csinálnia, lévén anyukája mindetn amga csiná, de azért az 5év kolesz sokmindenre rászoktatta és hát azóta én is.Kép

A hóesés innen a szobából gyönyörû volt, talán ez volt az egyetlen, aminek tegnap örülni tudtam.Kép

Manó2,
Gratula a kislányhoz és drukk a bélkacs miatt.
Én már több mint 7hete diétázom a cukrom miatt, úgyhogy ki lehet bírni, csak oda kell figyelni. Ha van kérdésed szívesen segítek.

Miszike,
meddig szeded még a magnéziumot?
Ha jól tudom a 36.hét után már nem ajánlják...persze lehet, hogy csak én tudom rosszul, de ha minden igaz, akkor azért nem ajánlják, hogy beinduljanak a méhtevékenységek(amit eddig azért kezeltek, hogy nem legyen koraszülés) és a szülés és ne kelljen kirobantani a babát.Kép

Pocok,
drukkolok, hogy idõben itthon legyen a férjed!
A práom is megy Németországba jan.21+22-én, kiváncsi vagyok, hogy lesz...megszülök még elõtte, hazaér rá vagy lemarad róla...KépKép

Megyek ledõlök kicsit, mert a tegnapi nem evés+láz egy kicsit kivett belõlem.Pusssza,
Timici
37+5
timici

Kakukkfû,
ez tényleg gyorsnak hangzik. Gratula, és sok boldogságot Emmához!!!!!!:o))))))))))

Manócska
15+0
Manócska

Kakukkfu
Koszonjuk a sztorit! Jo,hogy minden rendben veletek.Me1x gratulalok a kicsi lanyhoz! Kép

Timici
En is igy voltam par hete.Egy napot tartott az egesz es ugyanigy nezett ki. Gorcs-hanyas-hasmenes-masnap semmi gaz! Jo,hogy tul vagy rajta!!! Kép

Nalunk semmi ujsag. Du. UH, ha eljutok, mert elegge fent van a szuleszet (marmint a dombon..Kép ). Addig vasalgatok, de semmi komoly...

Norkini
33+4
norkini

Manócska
Én is ilyennek szeretném nevelni a fiamat, háziasnak, már csak magam miatt is, hogy ne gebedjrk meg itthon. Szerencsére a férjem sokat segít, már így kaptam. Sajnos a firdítottja is igaz, hogy vannak rém lusta csajok is. Lsd. Paciarcú Ágika a VV-bõl, akinek elõbb fog ázni a foga egy pohár vízben, minthogy odaálljon fõzni v. mosogatni - saját elmondása szerint. Ami még rosszabb, hogy az ilyenek még bele is szólnak, hogy kellene csinálni, de õ egy felmosót meg nem fogna.

myssnia
nekem ctg-n mindig ott volt a dokim, mert elõtte megnézte a méhszájat, uh is volt, na meg utána a ctg-papírt is megnézte. De amíg rajtam volt a ctg, akkor csak be-benézett, hogy minden rendben-e, de egyébként szülésznõ tette fel a pocakra a cuccot. más orvosok is így tettek a ctg-zõs kismamikkal, ez a Kútvölgyiben volt, nem tudom máshol is ilyen szokésok vannak-e.

Kakukkfû

Nagy gratula és kitartás az elsõ hetekben, hónapokban.
Hát szülé után a kakilás tényleg nem egy leányálom, igyál sok folyadékot és rostos levet, nekem az segített.

üdv és szép gömbölyödést minannyiótoknak

gumicukor és Dani (27hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Timici Kép
Remélem a mai pihenés megteszi a magáét, és jobban leszel. Lényeg, hogy ahogy jött úgy elillant a betegség.

Miszike Kép
Sajna én már elköltöztem a Lónyaiból, mert albérlet volt. Amíg nem találunk egy megvehetõ lakást Budapesten, addig a szüleimnél lakunk, vidéken. Kép Az ötlet pedig jó lett volna. Kép

Kakukkfû Kép
Gratulálok a szép és gyors szüléshez, bár én egy kicsit hosszabbat szeretnék, mert ahogy elõbb írtam egy ideig vidéken leszek, és innen el is kell jutni a János Kórházba, ha itt az ideje. Ha odaértem, akkor felõlem mehet pikk-pakk a szülés. Kép

Leszter Kép
Szerintem nyugodtan kiveheted a táblázat elsõi. Már biztos babáznak. Így elõrébb kerülünk egy páran. Kép (azaz mindenki)
Egyébként az adataim majdnem tökéletesek, minden ok, csak az Utolsó mens: 05.10. így a 40. hét 02.14. lesz, mint a szülés várható ideje. Bár tudom ez nem sokat számít, mert az elmúlt UH-k alapján idõsebb a tökmag. Kép

myssnia
34+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Nem gyõzöm behozni a lemaradásomat, még csak január 3-ig sikerült elolvasni. De leírom az eddigieket, mert már így is sok mindent szeretnék.

Hayimpapa, Andy78, Cinedit, Kamilla, Orsoly, Tüni, Gömbölyû és Kakukkfû: Gratulálok. és nagyon sok örömet kívánok a megnövekedett családoknak!
Köszi a beszámolókat is.
Külön érdekes egy apuka beszámolóját olvasni (Hayimpapa).
Pilinke milyen fájdalomcsillapítót kaptál a szüléskor (EDA-t)?

Norkini, a szülõszobát a dokid is megmutathatja. Legalábbis az enyém megigérte.

Pálma,pár nap eltérés a számított és az UH alapján becsült hét+nap-ban nem számít. Eddig az én kis pocaklakóm mindig 6 nappal kisebb volt, utoljára meg 3 nappal nagyobb. Aztán kiderült, hogy cukrom van, ami gyorsíthatja a baba növekedését is.

Tipu, jobban vagy már? Drukk, drukk, drukk, drukk, drukk.

Myssnia, utólag is boldog szülinapot.

Márti, örülök, hogy jó lett az AFP-d. A genetikai UH-n sajnos nem a közös dokink volt. Ha jól emlékszem Harsányi(? vagy valami H betûs) doki. Felvetettem, de jó ha fél perc az egész. Próbálj T. dokihoz menni, õ nagyon jól felvette!

Manó2, a terhességi gyermekágyi segély (168 nap?) lejárta után a baba 1 éves koráig a gyerekorvos különösebb indoklás nélkül betegszabira vehet. Én ilyesmiben gondolkodom. Ajánlom még a Gyermekek/Szociális juttatások topicot.
Nálunk nem férne el 2 kiságy...

Saci, a MÁV-os topicban találhaszt pár dolgot a mostani árákról. Csak ugyanazt írhatom, amit Márti, mivel közös az orvosunk. Jól vagy? Írtad, hogy elestél.

Kispici, nekem csináltattak EKG-t a legelején (pedig akkor még azzal ijesztgettek, hogy elhalt a terhesség).

Nyulandi, Timici, örülök hogy jól vagytok.

Egyenlõre ennyi a kisregény. Bocs ha esetleg valami nem aktuális.

Maci_2
26+1
maci_2

Sziasztok!

Szép gyalogolós nap van. Legalábbis itt Gödöllõn megint ömlik a hó. Tegnap hótra ijedtem, szinte nekem jött egy nyári gumis rodeós, úgyhogy ma nem merek kocsiba ülni. Vsz. szánkóval megyek a lányomért, az ovi hegyen van, lefele majd jön magától. A fiam iskolája szerencsére 200 m-re van.

Milyen vasat szedtek? Kb. egy hete kezdtem el az Actiferrint, eddig nem volt rá szükség a laborok szerint. Tegnap esett le, hogy az újboli hányingerem attól van! Tudtok valami gyomorkímélõbbet?

JudóKép!
Én meg nem jöttem rá, hogy te ki vagy, hiába töröm a fejemet. Mi az elsõ kockatömbházban laktunk, pont a játszótér fölött. Már rég akartam javasolni, nem rendezünk egy magántalit, amíg még egyben vagy és van még idõd?

Maci_2!Kép
Úúgy örvendek, hogy nálad is "csak" az derült ki, hogy lány, mint nálunk is. Remélem, a bélkacsos dolog is ilyen fals riasztás lesz.

Timici!Kép
Sajnálom, hogy ilyen beteg voltál.
Most már nagyon finis közelben vagy!Kép

Pocok!Kép
Rossz lehet ilyen közel lenni a programozott császárhoz. Pedig rám is ez vár, köszönhetõen az elõzõ vészcsászár függõleges hegének.

Kakukkfû!Kép
Rekord idõ! Ügyesek voltatok!

Snoopy!Kép
Nagyon aranyos a kisfiad!

Leszter, KispiciKép!
Megnéztem a felvi.hu oldalt (kösz Kangi a tippet), onnan másoltam a köv. válaszát az OFI-nak. Én is úgy hallottam, hogy azt a helyet kell megtalálni, ahol tv. ide vagy oda, hajlandók ingyen felvenni a kismamát. Ha konkrétabbat hallok, írom.

"Kedves X! A kedvezmény lényege, hogy a felvételi eljárásban, az évente megjelenõ Felsõoktatási felvételi tájékoztatóban hivatalosan meghirdetett állami képzésekre állami finanszírozással bekerülhess kismamaként, függetlenül attól,hogy államilag finanszírozott vagy költségtérítéses képzést választottál a kínálatból. A Felvételi tájékoztatóban meghirdetett feltételeket kell teljesíteni, s ez a kínálat igen széles, tartalmaz alap- és diplomás képzéseket, nappali, levelezõ, távoktatási és esti formában stb. A magán és egyházi oktatási intézmények államilag akreditált képzéseire szintén jelentkezhetsz, de itt intézmény függõ, hogy biztosítják-e ezt a kedvezményt, a törvény nem kötelezi erre õket.
Ettõl a hivatalos felvételi eljárástól függetlenül, az állami egyetemek és fõiskolák is indíthatnak (és indítanak is, ahogy az újságból értesültél) másoddiplomás, szakosító képzéseket, továbbképzéseket minisztériumi engedéllyel. De nem a hivatalos felvételi eljárás részeként teszik ezt , és a média különbözõ területein hirdetik meg. Valószínûleg egy ilyennel találkoztál az újságban is. Ezen képzésekre a hivatalosan meghirdetett képzésektõl eltérõ jellegükbõl fakadóan nem vonatkoznak a GYED/GYES stb. juttatással járó kedvezményeket. Ha konkrét kérdéseid vannak a témában, érdeklõdsz valamilyen képzés iránt, kérlek, hívd az OFI Információszolgálatát: 06 1 4773131. "

Urszila
25+2
urszila

Gumicukor,
ha tényleg házias lesz Dani, akkor ha lányom lesz, jelentkezünk egy 20 év múlva egy rendes férjért:o))))))))
Manócska
15+0
manócska

Urszula

Nekem Tardyferon Fol tablettát írt a dokim. Az utasítás szerint reggel éhgyomorra kellene bevenni majd egy óra múlva ehetnék legközelebb. Na ez a variácó nem sikerült, mert hánytam tõle. Így maradt a reggeli és ebéd közötti idõszak, amikor már úgy érzem üres a gyomrom, és egy óra múlva ebédelek. Ja. És C-vitaminnal veszem be, mert az csak segíti a felszívódást. Nálam így mûködik. Kép

myssnia
34+6
myssnia
Budapest XI. kerület

MyssniaKép

Kösz, kipróbálom a te verziód szerint. Éhgyomorra biztosan nekem sem menne!

Urszila
urszila

Halihó Kismamekok!

Timici, örülök, hogy ma már jobban vagy! Pihenj sokat, visszajön az erõd, és a mosott kaka kinézet is eltûnikKép.

Pocok, írigykedek is meg nem isKép, jó lehet, hogy tudod pontosan, mikor lesz a NAGY napKép, de addig jó sokat lehet idegeskedniKép, bár, ha ügyes vagy ezt a részt kihagyodKép.

Házias férfiakról "általában": Danó másfélévesen a következõket szereti csinálni:
porszívózás, söprögetés, portörlés, viráglocsolás, mosogatógép elindítás, kipakolásKépKép. Én inkább arra szeretnék rájönni, hogy eme tevékenységek iránti szeretete hogy tartható meg? Ha rajta múlna, egész nap csak ezekkel foglalkoznánkKépKép Bár, ha nem csak hetente egyszer jönne a kukásautó, azt se bánnáKép

Manócska, azért ne vidd túlzásba a hólapátolást, jó?

Na megyek, pusszantás!
Zsófi (27+6)
Csucsuka

Az olvasással nem haladtam ugyan de megnéztem a képeket (Hayimpapa, Sasha, Kataa, Andy78, Kamilla, Manócska). Nagyon jók!

Bocsi, de nagyon depi lettem. KépKépKépKépKépKép
Azt hiszem még tegnap írtam, hogy terhességi cukrom van. Így most mérnem kell regggeli, ebéd, vacsora elõtt és utána 1 órával a cukromat (utóbbi nem mehetne 7 fölé). Képzeljétek el, reggeli után 10,8 lett! Pedig csak egyetlen margarinnal vékonyan megkent kiflit ettem 1 pohár teával(glukononnal)! Most mértem az ebéd utánit ez meg 8,2 (kb 5 dkg fõtt rizs, egy kis szelet gombás csirkemell + tea)!

Maci_2
26+1
maci_2

Csucsuka,
nem kifejezetten lapátolok, hanem "hókotrok", azaz csak tolom a lapátot. Úgyhogy a babóra vigyázok, ne aggódj!:o))
Manócska
15+0
manócska

Maci2,
nem mondta a dokid, hogy lehetõleg 6x egyél egy nap és hogy mikor mennyit? Bár amiket írsz ételmennyiségek, azok megfelelnek a CH diétának, csak az értékek nem jók. Nem volt véletlenül túl sok vér a papírkán??? Ugyanis az adhat fals eredményt. Tudod az ujjad oldalán kell szúrni és elõbb töröld le a vért és utána cseppents a papírra. Bocs, ha így csinálod, csak próbálom kideríteni mi a baj.

Reggelire pedig ne egyél kiflit, mert a kiflit tejjel készítik, ami felviszi az éhgyomri után nagyon a vércukorszintet, ugyanilyen okból ne igyál tejet és ne egyél joghurtot sem reggel.

Ha kell szívesen küldök CH táblázatot, ill leírom, hogy én mikor mennyi CHt ehetek.

Norkini, Myssnia, Urszila, Zsófi,
köszi az együttérzést és bíztatást.Kép Igen, azt hiszem már túl vagyunk rajta, bár nem igen van ma étvágyam és a tea sem esik jól, így marad az ásványvíz és a piritós. Ezt aztán a CH diéta.Kép
A védõnõt is lemondtam ma, mivel nem szeretnék más kismamikat is megfertõzni. Gondolom azért még lehet bennem valami, ha ennyire nincs étvágyam.

Megbeszéltük, hogy megyek a jövõ héten, mire annyit mondott, "már amennyiben járóképest lesz". Nem tudom mire gondolt, mert menni azért még tudok. Aztán hozzátette, ha nem sikerül, akkor találkozunk a szülés után.
Nem úgy van, hogy õ ajánlja a gyerekorvost, aki azonnal kijön, ha hazaviszem a babát??? Vagy csak én gondoltam, hogy így van, ki tud róla valamit?

Urszila,
én az elejétõl fogva napi 3*1 MaltoferFolt szedek, ez vas és folsav egyben és semmi bajom tõle. Az Actiferrintõl nekem hasmenésem volt.Kép
Jó szánkózást délutánra, én is szívesen csúszkálnékKép, na nem ekkora pocakkal.Kép

Pocok,
örülök, hogy hazaért a párod éppségben, most már ne is engedd el sehova a nagy napig.Kép Drukk megy ezerrel.
A III.érettségi fok azt jelenti a lepénynél, hogy kezd elöregedni, ezért kevésbé látja el a babát, de ez így a terhesség vége felé teljesen normális, akkor lenne gáz, ha még csak 25-30hetes terhes lennél.
A babucid jó nagy az UH szerint, kiváncsi leszek mekkora
lesz mikor kibújik.Kép

Sasha,
beleolvastam a topicba, amit írtál, tök jó csapat van, már nincs sok hátra és találkozunk...Kép

Gombóc,
én is sokszor jártam úgy, hogy elveszett az üzim, azóta azt csinálom, hogy mikor bepötyögöm a boxba-jobb gomb SELECT ALL-megint jobb gomb COPY és csak ez után küldöm el. Ha valami gáz van, csak újra becopyzom és kész.

Pusssza,
Timici
37+5
timici

Timici,
Napi 5-szöri étkezés, összesen 160g CH (az utóvacsit kihúzták). Készüléket nem tudott adni, vegyek. Köszi. És semmi infó, hogy hol szúrjam meg az ujjam és hasonlók. Szereztem egyet, de elég régi a készülék és a tesztcsíkok felhasználhatósági ideje is lejárt (2002.07.31). A gyógyszertár szerint már nem gyártanak ilyen csíkot (tû az volt). De addig is mérnem kell valahogy. Ja és azt sem tudták a gyógytárba, hogyan kell használni. Úgy próbálgattam, meg az anyukám látott ilyet régebben.

Akkor ha jól értem: ne az ujjbegyet szúrjam, hanem oldalt és az elsõ cseppet töröljem le az ujjamról és csak a második menjen a tesztpapírra?
Bocs, ha túl értetlen vagyok. Egyébként holnap délután megyek a belgyógyászhoz. Ja és a tesztcsíkot is megkérdezem még egy pár helyen, hátha...

Maci_2
26+1
maci_2

Pocok,
köszi, remélem mi is kedves gyerekorvost fogunk majd ki.Kép
Ha jól tudom, akkor a gyerekorvos ír fel fürdetõkrémet és egyéb babához kellõ kencéket, ha nem jön ki egybõl, akkor honnan lesz olyanunk.
Amit lehetett már megvettem a patikában(steril vatta, 70%os alkohol, köldökhintõpor, babaolaj, gézlapok), de a popsikenõcsöt és a fürdetõt azt orvos kell, hogy felírja nem?

Még azt szeretném kérdezni, hogy nálatok kötelezõ volt mérleget bérelni vagy ezt hogy oldottátok meg? Én nem igen akarom ezzel naponta sokkolni magam, de hetente azért biztos nem árt lemérni a babát. Vagy rosszul gondolom és naponta kell?

Maci2,
én sem kaptam szerkentyût, de nem bánom...jobb ez így.
Igen az ujjbegy odalán kell szúrni közel a körömhöz, ezt míg a klinikán voltam mondták, meg azt is, hogy az elsõ cseppet le kell törölni és csak utána cseppenteni a tesztcsíkra. Ha túl sok vagy túl kevés rajta a vér, akkor falsh adatot ad. Ugyanis úgy mûködik(ha jól tudom), hogy átvilágítja a tesztcsíkot és annak árnyalata szerint határozza meg az értéket, így ha túl sok, akkor többet, ha túl kevés akkor kevesebbet mér.
A lejárt tesztcsíkok nem biztos, hogy jó eredményt mutatnak, ha tudsz szerezz be újat, mert így csak stresszeled magad.
A 160gr CH az elég kevés, de ki lehet bírni. Én napi 6x eszem és 180gr CH diétán vagyok, de holnap megyek megint vércukor profil vizsgálatra, majd meglátjuk milyen lesz. Ugyan nemsokára szülök, de még mindig nagyon komolyan veszik...

Megyek is uzsizni, pusssza
Timici
37+5
timici

Sziasztok lanyok!

Kakukkfu,
Meg egyszer hatalmas gratula, koszonjuk a sztorit, es sok boldogsagot Emmaval!Kép Szerintem sokan irigylunk am a gyors szulesedert!Kép
Kijavitottam Emma sulyat a tablaban.

Timici,
Te szegeny, nagyon vacak lehetett tegnap, de orulok, hogy legalabb ma mar jol vagy szerencsere...Kép
Pihenj sokat, es dietazz kulon a betegseg miatt is szerintem, hogy meg tudj erosodni, es nehogy visszaess. Bar nemtom, hogy a cukros dietaval ez hogy egyeztetheto ossze...Kép

Norkini,
Majd tudosits, hogy mi volt az UH-n!

Pocok,
Tenyleg furcsa, hogy eheztettek a parodat, de a fo, hogy meg aznap hazaert vegul. Nekem egyszer kesett a gepem (ugy kb. 8-9 oratKép), es akkor rendes meleg kajat kaptunk, pedig az itt volt Ferihegyen, nem Svajcban...
Mar csak egy het!Kép

Myssnia,
A tablazat az altalad megadott hetek+napok szamabol szamitotta ki az utolso menstruaciod idopontjat. Az a gond az adataiddal, hogy ha atjavitom az utso mensit 05.10-ere, akkor a hetek+napok szama nem fog stimmelni. Ugyanis 05.10. az egy penteki nap, tehat akkor ma, szerdan nem lehetsz 34+6, hanem 34+5. Ha akarod, akkor persze atjavitom, de az ezzel jar.

Urszila,
De jo, a lanyod biztos nagyon fog orulni, ha szankoval johet haza.Kép
Az OFI-val kapcsolatban koszi, es elore is koszi, ha megtudsz meg valamit.

Maci_2,
Azert ne legy nagyon depis, biztos van megoldas... A dokid mit mond? Kuldok meg egy kis pozitiv energiat: ++++++++++++++++++++++++++++KépKépKép

Lanyok, senki nem valaszolt a babaules a Ladaba c. kerdesre, nem tudja valaki megis? Most vinnenk vizsgaztatni a kocsit, es lehet, hogy akkor be kene szereltetni a hatso ulesre is a biztonsagi ovet, es ezert lenne jo, ha minel elobb tudna valaki segiteni... Vagy mindenkinek uj kocsija van?Kép

Puszi:

Leszter
26+6
leszter

SziasztokKép

Most voltam dokinál és nagyon depi lettemKép Kép
A ctg szerinte túl jó, a baba nincs beilleszkedve a szülõcsatornába, a szülés módosított várható ideje jan.12.Kép

Ahhoz, hogy a baba beilleszkedjen, jó sok fájás kell, és utána jön csak a méhszájKép
A méhszáj alig elérhetõ, olyan messze van, és hathatós orvosi segítséggel 3111.
Hétfõn, szerdán ctg, és ha mindegyik jó, akkor csütörtökön befektet. Ha nem jó, akkor azon nyomban.
A doki szerint infúzió is kell majd, de 20-án megcsászároz, ha addig semmi.
Addigra Pocok már rég otthon lesz a babájávalKép)
Szóval babának még semmi jele, igaz amióta megvizsgált, vannak fájásaim, de elég rövidek, igaz erõsek.
Lehet, hogy a doktobácsi tévedett, és elõbújik a kislány?
Kép
Nem tudom. De eddig azt hittem, hogy pár nap, és a kezemben tarthatom...

Bocs a panaszáradatért, de gondoltam ne lepõdjetek meg, ha még jövõ héten is itt irogatok szülés helyett Kép Kép
A családomat addig kölcsönadom valakinek, mert "ránézésbõl" megállapították, hogy lent van a hasam, és nincs egy nap és megszülök. Ez volt január 3-án.
Azóta beszélik kibelõlem a babát.
Engem csak az bíztat, hogy még egy baba sem maradt benn.

Heni
40+3
heni1979

LeszterKép

Szerintem be lehet szerelni az elsõ ülésre a gyerekülést.
Annak egy feltétele,van, hogy ne legyen légzsák a kocsiban. Ladában nincs.
Másik fontos dolog, hogy a babát 10 kg-s koráig csak menetiránynak háttal szabad utaztatni.
Szóval ha gyerekülésed van, beteszed a gyerekülést az anyósülésre, és mögötte elhúszva bekapcsolod a bizt. övet.
(én legalábbis így szoktam csinálni, nekem bevállt)
Utána azt a részét, ami neked a mellkasodon megy át, azt a háttámlán lévõ részre fûzöd be. Ami a hasad alatt megy át, azt a részt, az ülés alján lévõ lukba kell beakasztani. Ez egy kicsit nehézkes, de meg lehet csinálni.
Ezután meghúzod annyira a bizt. övet, hogy a gyerekülés stabilan álljon, ne mozogjon.

Ha hordozód van, akkor az elején hasonlóan járj el, mint a gyerekülésnél, annyi különbséggel, hogy az öv azon részét, ami a hasad alatt megy, nem az ülés alatt, hanem fölötte kell vezetni. A hordozókon megvan az övnek a helye mind a két oldalon.

Remélem tudtam segíteniKép
Ha valami nem világos, kérdezz nyugodtan

Heni
40+3
heni1979

Sziasztok lányokKép

Elõször is köszönjük mindenkinek a gratulációkat. Nagyon jól esett.

Most talán van egy szusszanásnyi idõm, hogy leírjam a szüléstörténetemet. Íme:

Mint azt valaki nagyon jól megfigyelte 0:30-kor még itt keseregtem, hogy nem indították meg a szülést, és már 2002-ben valószínûleg nem is fogok megszülni. 1:30-kor tudtam csak elaludni. 5 elõtt arra ébredtem, hogy azt álmodtam, hogy fájásaim vannak. Néhány perc alatt azonban kiderült, hogy nem csak álom volt. Néminemû magzatvíz is szivárgott, de nem folyt el. Elmentem még lezuhanyozni, hátha csak jóslófájások. De nem múltak el, hanem elkezdtek sûrûsödni. A fájdalom erõsségét tekintve ezek még egyáltalán nem voltak vészesek. Inkább csak erõsebb mensis görcsökre hasonlítottak. 1/4 8-kor felhívtam a dokimat, hogy megyünk szülni. Ekkor voltak kb. 5-7 percesek a fájások. Mentõvel mentünk, amivel 8-ra értünk be a kórházba. A dokim már ott volt. Megvizsgált, és mondta, hogy bõ 3 ujjnyira van nyitva a méhszáj. Mivel a burok nem repedt meg rendesen, ezért burkot kellett repeszteni. Sajnos a magzatvíz nem volt tiszta, ezért végig CTG-n voltam, minek következtében végig feküdnöm kellett. Kaptam infúziót is. Megnéztük a vércukromat, de teljesen normális volt, így nem kellett epidurált kapnom. A fájások egyre sûrûsödtek, de egészen a legvégéig nem volt elviselhetetlen. A legrosszabb az volt, hogy feküdnöm kellett, a derekam pedig majd leszakadt. 1/2 10 körül én már nagyon nyomtam volna, de még nem tûnt el teljesen a méhszáj, ezért még nem lehetett. Aztán 10-kor kaptam egy méhszáj-lazító inekciót, és nemsokára már lehetett is nyomni. A kitolási szakasz elég hosszú volt. Ekkor már nem éreztem rendesen a fájásokat. Végülis 10:28-kor megszületett Gergõ 3340 grammal és 54 cm-el (ezt majd kérném javítani, mert kispapa rosszul adta meg) és 10-es Apgarral. Sajnos a cukor miatt éppen csak megsimizhettem, és máris elvitték, és csak 1/2 2-kor kaphattam vissza.

A dokim végig mellettem volt, ami nagyon sokat jelentett. Szerintem szuperjó doki, és bár nem olcsó, de azt mondom, hogy megérte. A szülésznõ ahhoz képest, hogy nem volt fogadott, és akkor éppen fullos volt a szülõszoba (ezért nem is tartottak ott a kétórás megfigyelésre) szintén nagyon rendes volt, és sokat volt mellettem. És persze külön köszönet kispapinak, aki szintén végig mellettem volt, és aki nélkül ez a "produkció" nem jöhetett volna létre.

Gergõ gyönyörû baba, eszik rendesen (van is neki mitKép ), csak aludni nem akarózik neki. Azt a keveset is inkább a mi ágyunkban. Szerintem most kezdjük elkapatni.

Kívánok mindenkinek hasonlóan gyors és könnyû szülést, és addig is jó pocakosodást.

Üdv
Tüni és a 8 napos Gergõ
tüni

Sziasztok!

HeniKép
A babad biztos, hogy ki fog bujni, ezen kar aggodni (mondom en, a 27. heten, kesobb majd emlekeztessetek ra!Kép), es a doki is azt mondta, hogy 12-ere saccolja a szules modositott idopontjat. Az mar csak 4 nap!!!Kép Persze lehet, hogy teved, es mar ma vagy holnap megszuletik a kislany, ha olyan "jol" megvizsgalt!Kép Biztos nem varja meg a babad a 20-at!Kép Legalabbis bizzunk benne, de ha megis, akkor legalabb annyival is tavolabb lesz karacsony es a szulinapja egymastol, es igy nem esik majd a rokonsag abba a hibaba, hogy egy ajandekkal akarja majd letudni a ket unnepet! Szerintem a kislanyod ezert varat meg magara!Kép
Koszi szepen a valaszt!Kép En meg nagyon kezdo vagyok a temaban... Hmmm, nem is gondoltam, hogy a hordozot kicsit mashogy kell bekotni, mint a biztonsagi gyerekulest... Az nem vilagos meg nekem, hogy ezeknek a gyermekuleseknek (vagy csak a hordozoknak?) van ugye egy kulonallo also resze. Ezt is barmilyen kocsiba be lehet szerelni, nem kell hozza hogy valami specialis alakja legyen az auto ulesenek? Vagy ezt is csak a bizonsagi ov tartja a helyen? Es meg egy kerdesem lenne: ha mar kinovi ezt a 0-9 kg-os (vagy 0-13 kg-os?) ulest, es mar menetiranynak megfeleloen kell beultetni a nagyobb gyermekulesbe, akkor azt mar csak a hatso ulesre lehet betenni, ugye? Mert ha igy van, akkor elobb-utobb ugyis szukseg lesz a hatso ulesen is biztonsagi ovre... Elore is nagon koszonom a valaszodat!Kép
Es persze DRUKKKKK!Kép Es kitartas!KépKépKép

Tuni,
Koszonjuk a sztorit, sok boldogsagot Nektek, es kivanom, hogy Gergo minel elobb tanuljon bele, hogy is kell ataludni az ejszakat!Kép

Puszi:

Leszter
26+6
leszter

LeszterKép

Köszi a bíztatást, rendi vagy. Csak a baba minél tovább húzza a szülinapot, annál közelebb lesz a névnapjaKép (Dóra:február 6.) De ez már az õ dolga, lényeg, hogy jól van.
Majd ,eglátod, a kiírt idõpont után az embernek az az érzése támad, hogy egy nap nem 24, hanem 48 órából áll, és alig akar elmúlni.

Nem jól tudod, mert a 9-36 kg-ig (ez a következõ fokozat)
a gyerekülést is beteheted elõre.

Sajnos nem tudom , milyen különálló alsó részrõl beszélsz, de ha elküldöd a hordozó képét,vagy megmondod, milyen típus van nektek, akkor biztosan meg tudom mondani.
Ja, és ne feledkezzetek meg az újszülött szûkítõrõl, ami azért kell, hogy a pici baba feje ne lötyögjön.

Heni
40+3
Ez úgy mûködik, mintha Te ülnél az ülésre, csak van egy magasító része, meg egy háttámla része. Úgy néz ki, mintha ki lenne bélelve az ülés. (hasonló, mint az etetõszékekbe való ülésszûkítõ, persze ez sokkal stabilabbKép
Aztán ha ezt is kinõtte, akkor van az ülésmagasító,amit viszont csak hátul használhatsz, de ha jól tudom, azokban a kocsikban, ahol hátul nincs biztonsági öv, ott nem kötelezõ a gyerekülés. És addigra lesz annyi esze, hogy egymaga megül, meg hát a Lada sem él örökké.
Nem akarlak elkeseríteni, de a hordozó nem lesz jó 1 éves koráig sem, hiszen cm határa is van.
Ha jól emlékszem 66 vagy 70 cm-ig biztonságos.
De mire akkora lesz, addigra tud ülni, és lesz 9kg, így jó lesz neki a következõ fokozatû ülés. Kép
heni1979

Egy kicsit összekutyulódott, de talán érthetõ
heni1979

Szia Heni!

Nagyon koszi a gyors valaszt!Kép
Meg nincs meg a hordozonk, ugy nez ki, hogy kapunk kolcson. Ugy nez ki akkor rosszul tudom, es nincs kulonallo also resze a hordozoknak, csak en gondoltam, hogy van...Kép
Meg egyszer nagyon koszi, mar kezdem erteni, hogy hogy mukodik ez az egesz, es ezek szerint mehet nyugodtan vizsgazni a kis Lada, nem kell ezzel kapcsolatban semmit valtoztatni rajta.Kép
Lehet, hogy nekunk is Dorank lesz!Kép
Puszi:

Leszter
26+6
leszter

Lanyok, hol van Gomboc?
leszter

Sziasztok,

A mai napom a kipurcanase volt.

Reggel a vedononel kezdtem, akit augusztus ota nem latogattam meg. Kép Vernyomas rendben, jol kikerdezett, hogy mit pakoltam a csomagomba, a babanak, stb. aztan megnyugodott, ugy latszik, atmentem a vizsgan. Kép Elmondta, hogy mindegyik gyerekdoki jo nalunk (majd meglatjuk Kép ), be is mutatott az egyiknek, szimpi volt, ezert megbeszeltuk, hogy o fog majd kijonni hozzank, a vedono latogatasa utan, babanezobe. A vedono szerint ugy fel van puffedve az arcom, hogy szerinte egy heten belul baba lesz...ezen bevallom, baromira megijedtem...

Aztan korhazi UH. Nos, Gombocka startpozicioban, fejatmeroje 88 mm (ez 36 hetesnek felel meg), a tobbi resze 38. hetesnek megfelelo, es 3100 grammnak saccoltak a sulyat. Ugyhogy rogton Kangi es az aggodasa jutott az eszembe, lehet, hogy kisfeju lesz Gombocka? Kép Ja, az eddigi 1-2 hetes lemaradast ugy tunik, behoztuk...remelem, nem a cukorbetegseg kovetkezmenyekent...KépKépKép A baba nagyon edes volt, kicsi kezevel takarta azt, ami a laba kozott van. Tiszta szegyenlos ez a gyerek. Kép

Utana Terhesgondozas, CTG, ellenanyag vervetel (amit az elmult ket hetben 2X nem tudtak megcsinalni), na es a leleteim is elokerultek. Ezekkel atgyalogoltam a dokimhoz, a pajzsmirigyem ujra alulmukodik, most mar masfelszereznem kell a gyogyszer adagomat, es allitolag vesehomokom van (valoszinuleg ennek koszonhettem a novemberi vesetagulatot es gorcsoket Kép ).

NA, es befejezesul irany az anyospajtas meglatogatasa, aki a vedono megjegyzesere ugy reagalt, hogy "Ne torodj vele, mar harom hete fel van puffadva az arcot..." Koszike. Kép
Jo kis nap, ugye?????

Kakukkfu, Tuni,
Meg egyszer oriasi gratula, koszonjuk a sztorikat. Kép

Timici,
Jobbulast! KépKép

Heni,
ne aggodj, meg egyik baba sem maradt bent. KépKépKép

Myssnia,
allitolag az ugy van, hogy ha a vercukorszint emelkedik a verben, akkor mozgekonyabb lesz a baba. Csak biologia.

Leszter,
szerintem az a hordozos autosules beteheto elore a Ladaba, mert ott nincs legzsak. Ugy tudom, csak biztonsagi ovvel kell rogziteni, az meg van elol. Kép

Sziasztok,
Gombóc
37+4
gombóc

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?