A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

sziasztok!
az én cukros vizsgálatom tejjel és zsömivel volt.Ez nem ugyanaz?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi baba, akkor te a szerencsésebbek közé tartozol! :)

Kép
elizabeth25

Helló Mindenkinek!

Legi, gratulálok a kislányodhoz! Szóval nem tetszett neki a vizsgálat? :lol: Előfordul.

Melinda, hétfőn mész akkor cukorterhelésre?
Biztos minden okés lesz és tényleg túl lehet élni. Nem annyira vészes. Egy kis citrommal megizesíted és kész:)
Jah, nem tudom, hogy meséltem e, de én amikor a 23 hét környékén voltam, akkor nekem a Jánosban senki nem figyelmeztetett, hogy ez a glükóz pillanatok alatt megköt. Szóval ha Neked kell kikeverni, akkor figyelj arra, hogy folyamatosan keverd, ne úgy, mint én, hogy víz, hoppsz bele a glükóz és mire kanalat szereztem faszán meg is kötött:)
Én is megyek egyébként jövő héten megint, akkor viszont már zsemlés/tejes megoldással...hála isten.

Képzeljétek, tegnap jövünk haza Szegedről az autópályán, mikor engem hirtelen elkap egy elég erős hasgörcs. Kicsit megijedtünk, hogy nincs e valami baj, mert a terhesség alatt, még sosem görcsöltem. Párom remélte, hogy nem ezt a hülye hasmenéses nyavalyát kaptam el, én meg pont abban bíztam, hogy azt és nem valami baj van esetleg....De nyugtatgattam magam, hogy minden rendben van és ez tényleg csak ez a járvány. Az utat természetesen végigszenvedtem, fal fehér voltam, rázott a hideg és kivert a víz, szóval elég borzasztó volt, de itthon kijött minden, itt is ott is :oops: Ma meg már elég jól vagyok. Kekszezem, teázom és pihengetek. Szegény Emma meg közben még rugdosott is, ami most először nem esett annyira jól, dehát biztos ő is megérezte, hogy anya rosszul van.
Ti remélem jól vagytok mindannyian és kimaradtok ebből a csúnya járványból!

Niki

Kép
niki30

Niki, ok, köszi a tippet, igyekszem, akkor majd csak ott keverem össze helyben vérvétel után! Neked miért kell menni jövő héten újra?
Nagyon vigyázzatok magatokra, amúgy azthiszem írtam is, hogy nekem mióta jönne-mennek a frontok, néha olyan görcseim vannak, hogy majd behalok! Persze beszéltem a dokival ezügyben, de hála megnyugtatott!
Hízásban ki hol tart? Én 6 kg! :(

Kép
elizabeth25

Mennem kell újra, mert az előzőnél a doki szerint kicsit magasabb volt a vércukrom 6.6mmol. Ami többek szerint egy tök jó eredmény, de az orvosom ez ügyben nagyon óvatos.....diétára is fogott. Hm..
Szóval azóta odafigyelek a szénhidrátokra egy kicsikét.
Kilók? Ez most érdekes, rám plusz 4-5 kg jött fel. Attól függ, éppen mikor mérem magam. De emiatt a hasmenéses móka miatt most csak 3 kg pluszt mutat. Szóval most vagyok 63 kg.

Kép
niki30

Jah, 6.3 mmol volt, nem is 6.6

Kép
niki30

Sziasztok,

Lorcika, én sem tudtama bal oldalamon aludni a hétvégén, mert beszorult a tüdőmbe a levegő. Én úgy tudom a szívben nincsenek érzőidegek, az nem tud szúrni, nem lehet hogy neked is a tüdőd szúrt? Azt már nyomhatja a pocaklakó... nekem a bal oldalon a bordaközi izmaim fájnak majdnem minden nap, gondolom mert nem túl egyenes háttal ülök egész nap. A jóga órán tanultam 1-2 trükköt hogyan lehet "megnyitni" a mellkast, hogy több levegő jusson mind nekem mind a babának... most azzal gyakorlatozom reggelente, és ebéd után is... egész jó.

Niki, gondolom akkor most keksz és krumpli diétán vagy :( gyógyulj meg hamar! A férjem a múlt héten esett át ezen a víruson, én csodával határos módon nem kaptam el...

Képzeljétek csajok szombaton voltam reflexológus masszőrnél, agyon nyomkodta a forgóm, másnap alig tudtam mozdulni, tegnap estére azonban mintha elfújták volna derékfájásom :D A jóga tanárom ajánlotta, ő is járt hozzá terhesen, és kifejezetten terhes nők problémáira is csinál masszázst és reflexológiát. Ezentúl minden szombaton megyek:-) Teljesen el leszek kényeztetve szombatonként, reggel jóga délután masszír :D 3 hónap múlva már úgysem lesz ilyenekre időm ... egy jó darabig...
pici76

Pici!

Merre felé van ez a reflexológus masszőr? Az én derekam az első terhességtől kezdve fáj hol kevésbé hol jobban. Már nézte neurológus meg ortopéd orvos is de persze "semmi " baja.

Úgyhogy ha ez tényleg csodát tesz vele akkor jó volna!

Elizabeth!

Én eddig 5-6 kg-ot híztam, de én is túlsúllyal kezdtem....

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

En is kiflis + tejes vercukron voltam pont ma. Nem tudom milyen lesz, mert aztan beugrottam egy baratnomhoz, aki ilyen gyogyaszti segedeszkoz boltban dolgozik es megmerte a vercukrom ezzel a kis kezi kutyuvel, ami megszur es rogton mutatja is az eredmenyt. 8,5 lett. Az magas szerintunk,.....meglatjuk mi lesz majd az eredmeny. Addig is visszaveszek a szenhidratbol!!! Sajnos szeretem a pekarut, igy azert eszegetek surun.

En is egy kis tulsullyal indultam es most 6-7 kilonal tartok. De azt mondjak, hogy nem latszik rajtam, csak a hasam kerekedik. 12-15 kg-nal nem hizhatok tobbet egyszeruen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

A gyomoregesre nekem a tej valamennyire hat...de nem az igazil!!
Na nem baj...kibirjuk! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok,

En is kiflis + tejes vercukron voltam pont ma. Nem tudom milyen lesz, mert aztan beugrottam egy baratnomhoz, aki ilyen gyogyaszti segedeszkoz boltban dolgozik es megmerte a vercukrom ezzel a kis kezi kutyuvel, ami megszur es rogton mutatja is az eredmenyt. 8,5 lett. Az magas szerintunk,.....meglatjuk mi lesz majd az eredmeny. Addig is visszaveszek a szenhidratbol!!! Sajnos szeretem a pekarut, igy azert eszegetek surun.

En is egy kis tulsullyal indultam es most 6-7 kilonal tartok. De azt mondjak, hogy nem latszik rajtam, csak a hasam kerekedik. 12-15 kg-nal nem hizhatok tobbet egyszeruen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

A gyomoregesre nekem a tej valamennyire hat...de nem az igazil!!
Na nem baj...kibirjuk! :)

Kép

Kép
lorcika

Pici, jól teszed, hogy kényezteted magad, utána már valóban nem lesz ilyenekre időd. Szóval csak rajta! Meg aztán ha jobban belegondolunk, ennek kéne a legtermészetesebbnek lennie, de nem? Heti egy masszázs! Ennyi kényeztetés kell a testnek!

Lorcika, a 8,5 (ha valóban ennyi lesz a hivatalos eredményed is), az valóban kicsit magas. Gondolom a dokid is diétára fog fogni.
Oda kell egy kicsit figyelni majd a szénhidrátokra. A pékárut én is imádom, főleg mióta terhes vagyok...az volt a reggelim, de sajnos le kellett szoknom róla.
Ráadásul ugye a vércukor picit emelkedik is még a terhesség folyamán...szóval érdemes odafigyelni már most.
Azért kitartást!

Niki

Kép
niki30

Bogyra
a reflexológus Fehérváron van, merthogy én itt lakom.. de esetleg próbálkozz Pesten találni egy reflexológust, úgy látom ott laksz... nagyon pocsék amikor reggel alig tud az ember kimászni az ágyból...

én is most 5-6 kg-nál tartok, úgyhogy asszem teljesen normálisak vagyunk, mindannyian hozzuk ezt az átlagot :D
pici76

SZiasztok,
most nézem ez a 28. hetem első napja, szóval hivatalosan benne vagyok a harmadik harmadban :D
félelmetes hogy szalad az idő.. nemsokára szülünk!!!! :shock:
pici76

Lanyok, akkor kg szempontjabol normalisak vagyunk! Ez megnyugtato! :)

Kép
elizabeth25

Lorcika, én is is úgy láttam vmelyik kismamás magazinban h Rennie az mehet, de sztem még jobb, ha homeopátiás cuccal próbálkozol, mert az tutira semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. érdemes megkérdezni egy homeopátiás szakembert, mert én szerváltam most egy ilyen könyvet, de a gyomorpanaszoknál egy csomó készítmény fel van sorolva attól függően h pontosan milyen panaszaid is vannak. azt most nem tudnám ide mind bemásolni.

üdv.
Dóra
Vendég

Lányok nekem bevált a Rennie! :) És azt tényleg lehet a kismamáknak!

Kép
elizabeth25

Sziasztok

képzeljétek már napok óta a köldökömtől jobbra érzem Zsófica kis buksiját, nem nagyon mozdul el onnan a kis lábai meg lefele vannak balra, így ücsörög (és néha persze rúgkapál is :) szerencsére nem dudorodik ki egész nap, de gyakran odanyomja a kis fejét meg talán a popóját is érzem lejebb balra. Már egész megszoktam, hogy minden nap többször megsimogathatom a buksi fejét :D Ti is éreztek ilyet?
pici76

az a helyzet h én nem tudom eldönteni h melyik a popsija és melyik a fejecskéje :oops: pedig a dokim nagyon egyértelműen ki tudta tapintani. de ők biztosan tudnak vmit, amit én nem. meg te is, pici. :)
Vendég

Sziasztok, én is érzem ugyanígy Emmát. De sajnos én sem tudom, hogy pontosan melyik is a fejecskéje vagy a popsija...
Olyan szinten kitolja magát, hogy totál eldeformálódik a hasam :lol:
Sűrűn előfordul, viszont nem tart sokáig.
Jövő héten megyünk uh-ra, ott majd meglátjuk, hogy is fekszik.
Aztán lehet, hogy össze-vissza forgolódik.

Kép
niki30

Sziasztok,

En is szoktam erezni a buksijat vagy a posijat, nem nagyon tudom melyik resze ez ! :) Nekem is a koldokomtol jobbra nyomja ki. Meg mar nem csak itt-ott bokdos, hanem lathato, ahogy helyzetet valtoztat es hullamzik az egesz hasam, ahogy elmegy egyik pontbol a masikba! :)
Egesz este nagyon aktiv mindig, mar alig varom az esteket, hogy nezzem, amint a hasam mindenfele formakat felvesz! :) :) Jo erzes. bar az nem tul kellemes, amikor a koldokomnek nekifeszul.
Meg azt is szoktuk, hogy egy kis pluss kutyat teszunk a pocimra, o meg bokdosi, igy a kutyus ugra-bugral! :) Vicces!

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, hát ez tök jó. Ezt a játékot én is kipróbálom :lol:
Jah, ez a pocakhullámzás ez nagyon vicces tényleg.
Tök látványos az egész.
Néha azt is szokta csinálni, hogy csak egy picike dudor jelenik meg valahol, gondolom a kis könyöke, vagy talpacskája.

Kép
niki30

Nekem baloldalamon van végig a hátacskája, meg ha kinyomja a popsiját is érezni.

Azért vagyok benne biztos (mert szülésznő vagyok:)) és mert a jobb oldalam felé vagy felfelé nagyokat rúg, lefelé meg a hólyagomat inkább csak simogatni szokta. A kezével sokkal finomabb mozdulatokat végez mint a lábával.

Gyakran van, hogy egyszerűen felülről eltűnik a pocakom, mindenhol csak puhaságot érezni és ráfekszik a hólyagomra... ez roppant kellemetlen sőt néha fáj is, ilyenkor a szemérem csontom is sajog.

Aztán egyszer csak visszamászik.

Nekem még nem hullámzik a hasam, inkább csak pattog, már a nagyobbik gyerkőc is észre vette, hogy mozog a pocim!:)

KépKépKép
bogyra

A legjobb,amikor ez a dudor kinyomva vándorol.Tesóm szerint olyan,mintha valami mászna a bőröm alatt.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Jah, tényleg, egy kis lény mászik a bőröd alatt :D

Kép
niki30

örülök hogy mindenkinek ennyi kellemes élménye van, jó topikot találtunk :D
én is csak onnan gondolom hogy az a buksija, hogy jelenleg az a legnagyobb testrésze
úgyhogy a pici meg a nagy halom közül a pici lehet a popója a nagy meg a buksija :D

ez a kutyás játék nekem is tettszik, majd este kipróbálom, nekem is akkor a legaktívabb amikor elfekszem
pici76

Tisztara Nyolcadik utas..., nem? :) nekem most tegnap este ota folmaszott teljesen a gyomromhoz es lent nincs semmi csak a legures ter!!! :D :D
Bogyra szuleszno vagy? Nahat, akkor te mindent tudsz!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Hallotatok a tv-ben, hogy Amcsiban egy no 22 hetesen hozta vilagra a kisbabajat!!!!!! A talpacskaja akkora, mint az ujj perced!!!! Es egeszsegesen most mar haza viheti!!! Hihetetlen, nem?

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, az nem semmi! :) Mire képes már az orvosi technika, hogy megtudják menteni és életben tudják tartani, egy ilyen pici - csöpp emberkét! :)

Lányok, jövő hétfőn rászánom magam a terheléses vércukor vizsgálatra, legalább túlleszek rajta, drukkoljatok, hogy túléljem! :(

Amúgy nekem már hullámzik a pocim, olyan mászkálásokat csinál néha a kisfiam, hogy csak na! És néha kidugja vagy a popcsiját vagy a lábikóját, mindig nevetünk a párommal rajta!

Kép
elizabeth25

nem hallottam erről.. nem semmi :shock:
azon viszont már sokat járt az agyam, hogy most már abban a "korban" van a terhességem hogy ha esetleg előbújna a babica nagyon jó eséllyel indulna az életnek
28 hetesen már állítólag a babuk 85%-a életben marad... és kétségem sem fér hozá hogy az enyém azok közt lenne akiknél nem lehetne semmi szövődmény :)
na persze azért csak maradjon bent még 3 hónapot, de azért megnyugtató a tudat hogy már igazi életképes babócám van :)

ti nem szoktatok ilyen hülyeségeken gondolkodni?
állítólag a harmadik harmad fele egyre gyakrabban félnek a terhes mamák a koraszüléstől... én bevallom korábban sokkal jobban aggódtam hogy valami gáz lesz... mostanában egyre inkább úgy gondolom, hogy minden rendben lesz :)
pici76

Nagyon jó, hogy mindannyian ugyanazt éljük át a babók mocorgásával kapcsolatban! Már nemcsak rugdalózást érzünk, hanem annál sokkal többet.:)

Hát igen, az orvostudomány egy csoda sokszor. Hihetetlen! 22 hetes, elképesztő!

Kép
niki30

Igen, maradjanak bennt még amíg kell, ez a legfontosabb.
De tényleg megnyugtató a tudat, hogy már életben tudnák őket tartani. Ja és elméletileg már úgy néznek ki, ahogy születés után fognak.

Kép
niki30

En is mar gondolkoztam azon, hogy ilyenkor mar eletkepesek. Es vajon abszolut egeszsegesek is lennenek, ha megszuletnenek ebben a korban? Ugy ertem semmi szellemi visszamaradottsag? Azert ez fantasztikus, de en is szoktam is mondnani Ricsikenek, hnogy azert merg maradjal bent, ameddig kell!!!! :)
Plane hogy meg nincs is kesz teljesen a babaszoba! :-o

Ti mar vettetek kisagyat, meg ilyeneket? Mi meg sehol nem allunk, a tapetacsikot is csak ma sikerul folrakni a szobajaba...aztan takaritas, rendezkedes es johetnek a butorok. :)

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

Hát igen szülésznő vagyok, jelenleg meg a SOTE-ra járok védőnő szakon!:) De persze át élni (még másodjára is) teljesen más, mint másoknak jó tanácsokat osztogatni!:)

Mi épp a múlt héten lettünk kész a gyerkőc szoba elkészítésével, tapétáztunk, festettünk, tapétacsíkoztunk, a nagyobbik gyerek új bútorait beállítottuk. Megrendeltem a bababútort, most várjuk hogy megérkezzen. És akkor kész leszünk!:)

Még szerencse hogy mindkét kölök fiúcska, így nem kellett sokat gondolkodni a szoba színein, mert nálunk biza egy szobába kerülnek, helyhiány miatt :oops: de szerintem ők élvezni fogják.

Amúgy nálunk már majdnem minden megvan, csak apróságok hiányoznak pl. lepedők, hálózsák, babkád, lázmérő, meg köröm csipesz..... a többi lényegében meg van.

A babakocsit még novemberben vettük meg! :o

KépKépKép
bogyra

Lányok, nekünk is megvan már minden....a héten remélem megcsináljuk a babasarkot.., mert apa meghúzta a hátát, és már harmadik hete szenved...és ezért eddig nem történt előrelépés ezügyben, de talán a hétvégén lesz valami! :D
Nekem mostanság kezdett el keményedni meg fájogatni a pocim, kb. egy hete...úgyhogy dokim mondta is, hogy a 30-32 hét fele nem ártana összekészíteni a kórházi csomit. A lista már megvan, csak várom a tp-emet, hogy még a hiányzó pár dolgot megtudjam hozzá venni! Babócának még azthiszem lepedőt, textilpelust meg rendes pelust kell még venni, meg szeretnék az ágy szélére ilyen kis játéktartót....úgyhogy küldhetnék már az a TP-zt, irgum-burgum, ma már megkellett volna jönnie. :twisted:
Tényleg ti mikor fogjátok összekészíteni a csomikat?
Amúgy nekem is sokat jár az agyamba, hogy mi van, ha hamarabb indul meg a szülés, de a tudat tényleg ott van az emberben, hogy most már megtudják elég jó eséllyel menteni a babónkat...., de azért ne jöjjön előbb, csak akkor amikor itt lesz az ideje....!

Kép
elizabeth25

csajok ne pánikoltassatok be... csomagkészítés????? :shock: :shock: :shock:
azért ott még nem tartok :shock:

mi még semmit nem vettünk :oops:

persze már sok mindent kinéztem boltokban és a neten, de a szobában még ki akarjuk cserélni a laminált padlót és arra gondoltam a cuccok nagyját majd megvesszük az Expon ami márc 10-11-én lesz...

ti nem tervezitek hogy mentek?
pici76

Sziasztok,

Na en se jarok meg a csomaga osszekeszitesnel..azt se tudom hirtelen mit vigyek majd. Raer az meg, nem?
Elisabeth: Miert mondta a dokid, hogy 30-32 hetesen mar keszuljel? Mert kemenyedsz? Ez azt jelenti, lehet hogy elobb jon a babod? A 30-32 het is azert meg korai!!!

Pici76 melyik expora gondolsz a baba borzere? Ott csak ruha van, nem? vagy agy, meg babakocsi is? Ruhak lesznek, mert tesom kisifa masfel eves, igy van egy csomo ruci. Az osszes tobbit be kell szerezni.

Kép

Kép
lorcika

tényleg csak ruhák vannak ott? én azt hittem nem csak mamák árulnka ott hanem kint lesz az összes bolt ami gyerek cuccokat árul... mindent, bútorokat kiegészítőket.. valaki aki tud erről felvilágosítana?
pici76

Én is a 30 hét környékére tervezem a csomi összepakolását, nekem is még hiányzik egy pár praktikusnak vélt dolog belőle azt majd beszerzem még és beállítom a kocsiba vagy a sarokba a táskát.....

Ha nem is azért, mert a szülés indulna meg előbb, de ki tudja már történhet bármi, amivel bent tartják az embert a kórházban... ne akkor kelljen rohanni.

De én még terveztem tenni valókat a 34. , 35., 37. hétre is. Tovább nem mertem tervezni:) Jah és nekem még vizsgidőszakom is lesz májusban... szóval nem ajánlom a lurkónak, hogy korábban merjen jönni, csak ha anya túl van a vizsgákon! :o :!:

KépKépKép
bogyra

sziasztok

csodának csoda, hogy megmentették azt a 22hetes babócát, de nem biztos, hogy a természet is azt akarta volna. Félreértés ne essék én tisztelem az orvostudományt, de én úgy gondolom hogy a természet nagyobb úr.

Más. Még mi sem vettünk semmit. most már nem ártana elindulni nézelődni, vásárolni, még most igen mozgékony vagyok, de később....

Igazándiból azt sem tudom milyen ruhácskák kelllenek majd először. Még jó hogy anyu segít majd.... Néha olyan hihetetlen hogy nemsoká anya leszek, néha totál megijedek, hogy biztos én leszek a legbénább....
stella2007

Nekem is sokat segített a tapasztalat.... Bár hozzá kell tegyem minden más mint nyolc évvel ezelőtt volt. Olyan praktikus cuccokat lehet kapni, hogy csak nah.... Mindig megújulnak a dolgok.

De képzeljétek van egy kellemetlen tapasztalatom is.... A brendon babaáruház.... szörnyű mivé lett.

Nyolc évvel ezelőtt, az első babuskának (aki már egy kiskamasz, vállrángatós szörnyeteggé vált :)) elég sok mindnet szereztünk ott be. Akkoriban is inkább a drágább árfekvésbe tartozott, de meg lehetett találni a közép kategóriás cuccokat is.

Most sok év kihagyás után beszabadultunk a párommal és csak néztem mint rozi a moziban, minden méreg drága és még választék sincs... Pl. 3 féle babakocsit forgalmaznak összesen.... Ezenkívűl a kiszolgálás is elég tragikus, amikor is a pofámba rágogumizó flegma eladó vissza kérdez, hogy biztos kanalas cumit keresek, mert ő még nem is hallottilyenről.....

Egy szónak is száz a vége, annak idején mindent beszereztünk a gyereknek, amiről csak hallottuk hogy valakinek már szüksége volt rá!:)

Mostmár határozott elképzeléseim vannak a babakocsiról (nehezen is találtam meg a megfelelőt), a ruhatárról, a táplálásról stb...

Az ember úgy is a saját bőrén tapasztalja meg hogy mire van szüksége... és lássuk be babaoltok akkor is lesznek, amikor már kibújtak a lurkók... úgyhogy apát is el lehet küldeni egy egy lemaradt cuccért.(vagy akár méteres listával)

:D

KépKépKép
bogyra

ne aggódj biztos nem te leszel a legbénább :) arra ott vagyok én :D

csak viccelek :D én mindig azzal nyugtatom magam hogy eddig mindenki megoldotta miért pont én ne oldanám meg a szitut?
szerintem majd egy csomó minden adja magát ami meg nem, arra ott van egy csomó barátnő, meg az anyukák, meg a védőnő stb stb
pici76

jajj eszembe jutott egy kérdés...

Volt valaki közületek 4D-s ultrahangon???

Kérem a tapasztalatokat megosztani, esetleg képeket is. :)

KépKépKép
bogyra

Csajok bízzatok magatokban!
Minden jönni fog magától nyugi. Ha pedig nem, akkor az is teljesen természetes és lesz segítségünk.
Gondoljatok arra, hogy anyáink idejében egy csomó ma már hasznos dolog nem is létezett. Olyan, mint orrszívó porszívó....
Sokkal több segítségünk van ma már, mint nekik volt.
És ha először még nehézkesen is mennek a dolgok, idővel úgy megy majd minden, mint a karikacsapás!
Tuti!!!
Még nekünk is sok minden hiányzik. Bútorokat szerencsére kapunk, de egyenlőre még nincsenek nálunk.
Azt mondjátok a 30. hétre érdemes bekészíteni a csomagot? Nem korai? Én még nagyon nem terveztem.....

Kép
niki30

Lehet hogy igazatok van es a 30. het korul mar ossze lehet kesziteni a csomagot...kit tudja alapon.

Neha en is elgondolkozom hogy fog menni az anyasag. Meg az embernek ilyen szep kepek vannak a fejeben, hogy babuci edesen alszik, szopizik, gugyoreszig es minden szep es nyugis.....kozben azert azt is tudni, hogy ez nem mindg van igy!!! :) Ugy ertem lesz majd siras is, meg hulla faradtsag, meg "jajj istenem mit kell most csinlani??" :D
De mar alig varom, hogy kibujjon a kicsike es vegre talalkozhassam vele! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Nekem is más ez a terhesség,mint a fiammal 8 éve.Senkit nem bántanék meg,nehogy sértődés legyen,de egy-két dolog nagyon furcsa nekem.Miért kéne a csomagot 30 hetesen bekésziteni?Ha egy szülés megindul,az nem 1 óra,nem 2,még akkor is lehet rá idő.A pakolás nálam a 35.hét körül már érthető lenne,de bőven ráér az első jóslófájásoknál,kb.3 héttel szülés előttre gondolok.Néha úgy tünik,egy két lány kikivánná már magából a babót,ami tök jó,hogy ennyire anyák szeretnének lenni,megértem az izgalmat is,de az a bébi nem véletlen kell annyi ideig bent maradjon.És ez azért fontos,mert a hozzáállás igenis sokat számit.Et a véleményem,tényleg remélem,nem haragszik meg senki,de néha egy két igen nagy butaságot lehet itt olvasni.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Én abból indulok ki, hogy bármikor történhet bármi....

Nah most lehet nem vagyok itthon, amikor megindul a szülés ne adj isten rosszul leszek szóval bármi, lehet épp az egyetemen, barátnőmnél, szüleimnél akárhol vagyok....

Nah most akkor valszeg a párom is inkább velem lenne mint rohanna haza pakolászni....

De pl attól is szeretném megkímélni, hogy nap mint a nap a fejéhez vágjam, hogy nincs a csomagban teszem azt bugyi, betét, akármi... amik apróságnak tűnnek, de igen bosszantó ha nincs ott.

Azonkívűl azért is ajánljuk a kismamáknak, hogy pakolják össze cucmákot, mert még a 30. héten drukk nélkül is kihagynak belőle ezt azt, így legalább van idő átgondolni még berakni ezt azt stb.

Szóval szerintem a csomag összepakolása nem feltétlen azt jelenti, hogy kint szeretnénk tudni a babót, inkább csak a kényes tenni valókat szeretnénk mielőbb letudni.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Én még jó pár hétig nem tervezem a kórházi cucc összepakolását. Az az igazság, hogy a vásárlást sem. A babaszobát kb. március közepén kezdjük el tapétázni, kifesteni. Aztán majd indulhat a nagy vásárolgatás.
Nem vagyunk egyformák. Szerintem ha valakit az nyugtat meg, hogy hónapokkal előre összepakol, akkor tegye. Az a lényeg, hogy kiegyensúlyozott, boldog kismama legyen mindenki.

Hozzátok ki szokott házhoz menni a védőnő? Ma de. az én védőnőm nálunk volt. Szerinte így jobban meg lehet beszélni a kérdéseimet, mint a tanácsadáson 20 kismamával körülvéve.
Bár azzal kezdte, hogy szétnézett a lakásban. Kicsit fura volt.
Elhozta a terheléses vércukor eredményét. Minden O.K.

Mindenkinek szép estét!

Kép
anido

Lorcika, nem azért, mert keményedek, normálisak a keményedések ennyi hetes terhesen már, másnak is van gondolom! A lányok a másik várandós topicba is azt mondták, hogy ők a 30-32 héten összepakolták a cuccot, néha raktak még bele valamit, vagy vettek ki valamit....én úgy vagyok vele, hogy nyugodtabb vagyok, ha minden megvan...sosem lehet tudni! Meg szerintem a babám előbb is fog jönni, mint 05.25, de ez csak anyai megérzés...ettől még csalhat! :?

Anido, hozzám még nem jött ki, hála Istennek, de már múltkor faggatott meg kérdezősködött...stb....én utálok oda járni...meg az egész procedurát utálom, hogy ide jön egy vadidgen....és össze-vissza járkál, meg méricskéli, hogy mi hogy néz ki.....bezzeg a romákhoz nem mennek ki, meg ott nem fikáznak...akik sátrakban meg gusztustalan körülmények között laknak...
Sajnos erről a védőnő kimegy a házhoz sztoriról tudnék mesélni, de inkább nem venném el senkinek a kedvét és nem riogatnék senkit sem! :(

Bogyra, én már háromszor voltam, nagyon jó volt, csak ajánlani tudom, de igazából a nagyon nagy élmény most volt a 25. héten. :)

Amúgy az anyaságtól én is parázok néha, hogy hogy, mint fogom csinálni, hogy fogja megváltoztatni az én , párom illetve a közös életünket...de bízom benne, hogy minden csak jó irányban és úgy fog alakulni ahogy szeretnénk!

Úgy néz ki a babasarok csinálgatás szombatra marad..., mert párom hátikája még nincs a legjobban, de én már alig várom! :) Majd ha kész leszünk (mert nem biztos, hogy szombaton mindent megcsinálunk, meg még hiányozni is fog egy-két dolog, amit az elkövetkező hetekben fogok kapni, ill. venni még), akkor rakok fel képet!

Kép
elizabeth25

Sziasztok,

Folraktuk a tapetacsikot a babaszobaba. Remelem nem esik le reggelre!!! :shock: :)

Amig nem mondtatok itt a forumon, hogy 30. het korul kezditek osszekesziteni a taskat...en nem is gondoltam ra...de hat tenyleg soha nem lehet tudni mi jon. Bar engem az zavarna, hogy akkor meg hetekig abban van osszegyomoszolve minden. :) :)

Baba butorral kapcsolatban meg nekunk meg kell tervezni hogy mi hogy legyen elrendezve....aztan korbenezunk par helyen, hol mennyibe kerulnek cuccok. De en is igazabol ezzel most kezdek majd foglalkozni. Nekem is van egy olyan erzesem, hogy talan elobb jon a babo...de az az elobb 1-2 het..mar amire en gondolok, aztan jon amikor jon, remelem a 9. honapban es nem sokkal elobb!! Amugy tenyleg nem szabad nagyon erre gondolni, mert az emberi elme hatalmas...ne beszeljunk be magunknak semmit! :)

Kép

Kép
lorcika

igen, szokták ezt mondogatni h már életképes lenne - én nem szoktam ezen gondolkodni, mert nem hinném h előbb jön ki, mint kellene. én is úgy érzem h pár nappal hamarabb bújik majd ki, de annak már nincs jelentősége. szeretném is, ha így lenne, mert nálunk betöltött 40. héten automatikusan befektetnek a kórházba és mindenféle oxitocin terheléseket csinálnak, meg ilyesmi. én ettől borzadok - sztem minden beavatkozással nagyobb az esélye h megbolygatják a dolgokat és kizökkentik a normál menetéből. nem tudom h ennek az új osztályvezetőnek miért ez a heppje, de sajnos így van. pedig azért 41-42. hétig nem hinném h nagyon kellene sürgetni a dolgokat. na jó, 41.
én nem pakoltam még össze, bár a csomagbavalók nagyjából megvannak (viszont a holmik egy részére még szükségem van itthon, úgyh azokat pl ezért sem tudom elrakni). de tudom h sok védőnő azt ajánlja h a 30. hét környékén már rakja össze az ember lánya a kórházba való táskáját. persze az én védőnénim semmit nem mond - erről sem. de legalább nem nyomaszt ilyesmivel. eddig ki sem jött hozzánk - sztem nem is fog, pedig nem élünk putriban ;) viszont elég kaotikus állapotok uralkodnak még, babasarok sehol, úgyh tényleg ne is jöjjön.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?