A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Linda!

Én úgy emlékszem, kötelező oltás volt. Nincs meg az oltási könyved? Abba nekem is be van írva. Ha nincs meg, hívd fel a gyermekorvost (már aki a Te orvosod volt), ő biztos meg tudja mondani, kaptál-e oltást.

Szép hétvégét! Élvezzétek a babavárást!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Bocs, hogy írok, csak látom az oltás-kérdést! Linda, lehet, hogy nem nyugtat meg, de én 78-as vagyok és kaptam oltást rubeola ellen, kötelező volt, általános iskolás voltam, mikor beadták, annak ellenére, hogy korábban már átestem a rubeolán! Ha 83-as vagy, akkor nagy valószínűséggel Neked is meg kellett kapnod az oltást!

Még egyszer bocs, csak ennyit akartam írni!

Mindenkinek problémamentes babavárást és gyönyörű egészséges babát kívánok! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Én sem tudom, hogy kaptam-e oltást, mert az oltási kiskönyvemet sikerült úgy elraknom, hogy nem találom. Bár anyukám úgy emlékszik, hogy kaptam. Én is 78-as vagyok, de azt hiszem, hogy hétfőn felhívom az orvosi rendelőmet. Szerintetek ez a sima kartonon rajta van, vagy valahol máshol kell keresni?

Kedden megyek UH-ra, és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Már a 8.hétben leszek, szerintetek itt még hüvelyi vagy más hasi UH-t csinálak. Szeretne eljönni velem a férjem, de hüvelyi Uh-nál szerintem tök gázos. A magzati szívhangot, mi még csak most fogjuk először hallani.

Üdv:
Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Masi!
Szerintem a 11-12. hétig hüvelyi UH van. És tényleg bemehet férj is. De ha Te kellemetlennek érzed, akkor menj egyedül. (Én is csak a sima UH-ra hívom a férjem.)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok lányok! :)
Csatlakozhatok hozzátok? Oktoberre várom az első kisbabám. Pontosabban az elsőt és a másodikat is. :lol: :lol:

masika nekünk tegnap volt UH. Apa is bejött. Nem volt gáz. Akkor jött be mikor már feküdtem a fejemnél állt. Nagyon nagy élmény!! Szerintem ne hagyd ki!! :)

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Egy kicsit el voltam tűnve mostanában,de minden ok!
Múlthéten pénteken voltam újra uh-on,és láttam ahogy pulzál a pici szívecskéje!
Olyan boldog voltam...
Remélem veletek is minden ok!

Jutta!
Sok jó dolgot írtál,de a fokhagyma nagyon nem jó,majd olvass utána!Nem okoskodásként,csak nehogy valami baj legyen.
Egyébként ha bárki bármi hasznosat olvas akkor itt megoszthatjuk egymással,hátha így segíthetünk.

Jó pocisodást mindenkinek!
Nikita

[center]Kép[/center]
xx nikita xx

Fokhagyma (Allium sativum)

Többnyire nem javasolt terhesség és szoptatás idején. Számos vizsgálat igazolta a fokhagyma méhösszehúzódást serkentő hatását. Szoptató anyák tejében is érezhető a fokhagyma szaga, ha az illető nő előtte fogyasztott a növényből, és a csecsemőknél gyakori hasfájás (kólika) jelentkezését ugyancsak összefüggésbe hozzák vele.

Többek között ezt írják a fokhagymáról.
xx nikita xx

Sziasztok!

Hát még meggondolom ezt az apukás UH-t, mert a kórházba olyan ágy van ahol nem nagyon tud a fejemhez állni, mert ott pont a fal van.

Megkérdezem a férjem, hogy nagyon akar-e jönni?

Masi

Kép
masika

Sziasztok
szabad csatlakozni?oktober 3ra vagyok kiírva a 2 babámmal.Maja két éves lesz májusba.

Mindenkinek gratulálok a babá(k)hoz remélem mindenkinek a lehető legkevesebb problémája lesz:-)

Uh:nálunk csak nagyon kora terhességnél csinálnak hüvelyi uhát.4 hetestől már hasin néznek és tök jól látszik:-)Nekem eddig csak hasi volt

Timurr
Vendég

helló Timurr!
üdv köztünk!
gratula a babádhoz, látom már nem az első!és nagyon aranyosak a vonalzóid! ilyen szépeket még nem is láttam! :D

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Hál az égnek jobban vagyok! :D

Nikita köszi, hogy írtad a fokhagymát, ezt nem tudtam!!

Moniá grat a szívhanghoz és nagyon drukkolunk!!! :-)

Kiscsillag, Timurr üdv a klubban!

Masika, mivel apu már úgy is látott, szerintem engedd be, hagy örüljön ő is nektek, és szerintem minél hamarabb látja, hallja a "kézzel fogható" jeleket annál hamarabb kezd el ő is kötődni.
Apukáknak ez amúgy is nehezebb, mivel nem az ő testükben történik a "csoda", ne rekeszd ki! Szerintem nem a körülményeket, hanem a picit fogja figyelni. ;-)

Mindenkinek jó pocakosodást továbbra is!

Jutta
jutta

Köszönöm a kedves fogadtatást :-)

Ágica
köszi, aranyos vagy :-)

Jutta
örülök,hogy jobban vagy:-)

Csajszik,hogy álltok a hányingerrel,vitaminnal?Ki milyet szed ha szed?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Tegnap elmondtam apának, hogy mire számíthat, ha bejön velem UH-ra. Azt mondta, hogy nem érdekli, azért jön velem, mert látni szeretné végre Ő is a picit. Olyan édes volt.

Délután megyünk, majd megírom a fejleményeket.

Addig is üdv mindenkinek

Kép
masika

Sziasztok lányok!

Hát zajlik az élet…rossz híreim vannak…
Tegnap eset egy 20 perc alatt egy adag barna jött… Nem sok, nem kevés, de éppen annyi, hogy jól megijedjek. Rohantunk be a Szent Imrébe, az ügyeletre. A Bálint doktorúr volt bent, megvizsgált, szívhangot talált, meg minden rendben volt, de azt mondta, hogy ez sajnos nem jelent semmit, se jót se rosszat, úgyhogy ma megpróbálok elmenni a dokimhoz.
Tegnap reggel nagyon enyhe menstruációs fájdalmaim voltak, nem voltak vészesek, de azért érezhető volt.

Nagyon megijedtem, amikor megláttam mi történt, de bőgni csak akkor kezdtem, amikor a doki azt mondta, hogy a baba jól van…

A vizsgálatra bejött a párom is, én kértem a dokitól. Leültette egy székre, és úgy premier plánba vizsgált, hüvelyi uhzott, és egyéb…egyáltalán nem volt kellemetlen, mert nem azért jött a párom, hogy nézzen, ahogy vizsgálgatnak, hanem a babáért izgultunk….(’asszem a párom volt a legjobban megilletődve). Az uhnál meg is kérdezte, hogy megnézheti-e, és a doki mondta, hogy persze! És akkor közelebb jött, és a doki magyarázgatott neki, hogy ez a zsák, az a magzat, így dobog a szívecskéje….na akkor kezdtem el bőgni…olyan jó volt látni az én 195cm-es motoros dzsekis, macsó páromat, ahogy tágra nyílt szemmel nézi a monitort…
Hát ez volt…én mostanság inkább kíméltem magam, és mindent megtettem…abban reménykedek, hogy mivel „nemvárt” baba, nagy az élni akarás benne…Ő akart közénk jönni, hát akkor maradjon is itt!!!! Nem szórakozunk a szülőkkel már 7 hetesen!!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok
jajj Ágica szegénykém,nem szerettem volna a helyedben lennei :-(
DE a lényeg,hogy minden okés,így az elején ennyi biztos belefér.

Masika
várom a beszámolót :-)

Engem ma megcsapoltak 5 kémcső vér brrrr.

Timurr
Vendég

Ágica!
Nyugalom, pihenj sokat, nem lesz semmi baj. Sokakkal előfordul ez az elején. (Velem is megesett már.)

Sajnos én beteg lettem (arcüreggyulladás), és Márk is lázas. Csak azt nem tudom, honnan kaphattuk el a nyavaját. Én már voltam orvosnál, du. Márkot viszem. Csak hogy meglegyen a napi program.

Majd csinálok én is vonalzót, addig is kiírom, hogy
4+5

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

csajok!

a háziorvosom rámparancsolt, hogy indítsak haza, úgyhogy holnaptól nem vagyok ezen a héten, és talán a következőn sem. otthon nincs net, úgyhogy nem tudok majd írni.
igyekszem írni, ha netközelbe kerülök!
mindenki vigyázzon magára, és a pocakjára
pusz

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Csatlakoznék én is hozzátok.

Judit vagyok Győrből, már van egy 4.5 éves kislányom, Hanna. S úgy néz ki jön a tesó. Van egy pozitív tesztem, s ahogy kiszámoltam okt. közepe felé érkezik, holnap leszek 6 hetes.

Az előző terhességemnél nagyon sokat hánytam. Most nincs semmi. Nagyon fura is. De remélem azért minden ok.
Dokinál nem voltam még, a védőnő azt mondta a 8. hét előtt nem kell. Meg amúgy is bajban vagyok, melyik dokihoz menjek. Akihez tartozom, arról lebeszéltek.

Hát röviden ennyi.

Igyekszem visszaolvasni.

Puszi mindnekinek:

Judit
juditta2

Sziasztok!

Én is oktoberben (22-én) szülök.
Magamról: Idén töltöm a 31. életévemet. 5. éve próbálkoztunk babával. Január 26-án volt az első lombikom. Február 10-én pozitívat teszteltem. Tegnap is teszteltem egyet az UH-előtt! A dokim elküldött vérvételre a HCG-szint miatt. Eggyenlőre nem mondott semmi konkrétat az uh-alapján. Pénteken megyek vissza hozzá, akkor megint csinál egy UH-t. Egy picit le voltam törve tegnap.
De végül is nem azt mondta, hogy nem vagyok terhes, meghát a teszt is pozitív volt tegnap. A cicím ugyanúgy feszül, a hasam néha fájdogál, és reggelente hányingerem van. :lol: :lol: :lol:
Nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.

Hogyan tudok én is csinálni vonalzót????
gizmixxx

Sziasztok.
Még új vagyok itt.Októberre várjuk az első babánkat,lenne 1 kérdésém.Múlt héten voltam orvosnál,6 hetes volt a baba,azt mondta az orvos majd a 10. héten menjek vissza UH-ra. Addig szedjek vitamint. Védőnőhöz kiskönyvért csak azután kell mennem?
Nagyon kezdő vagyok. :oops:
1kata

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :)

Gizmixxx, ne izgulj, biztos minden rendben. Lehet, még nem látszik a babó, azért nem mondtak semmi konkrétat. (Nálam is így volt).

1 Kata, elvileg ráér elmenni az ember utána is, én az első kettővel már a 7. héten elmentem, a 3.-kal csak a 12. héten, most fogalmam sincs még, talán majd a 10. héten.
Többiek? Ti mikor mentek?

Ágica, jó pihizést!

Erika
(6+4)
gerika

Sziasztok!

Ágica nagy drukk!! Remélem minden OK lesz.

Valaki kérdezte a vitamint, én Gravidiát szedek, a gyógyszerész ajánlotta. Hogy jó -e, hát nem tudom, hogy mihez képpest kellene mást éreznem, ha egyáltalán mást kellene éreznem tőle... :-)
Tehát fogalmam sincs!

Üdv az újaknak!!

Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra!

Jutta

Kép
jutta

Jutta!

Köszi a jó hírt :lol: :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Jutta!

Én is Gravidiát szedek!
gizmixxx

Sziasztok!

Ezt találtam a vöröshagymáról:
A jód hiánya fokozza az abortusz kockázatát és a megszületett baba szellemi fejlődésének visszamaradását. Jód forrás: tengeri moszatok, hagyma, valamennyi tengeri hal/rák.

Szóval csak nyugodtan együnk hagymát,mert még jót is tesz,viszont mivel a hagyma is az erősnek számít azért ezt is csak mértékkel.Fokhagymát is fogyaszthatunk,de csak fűszermennyiségben.

Nikita

[center]Kép[/center]
xx nikita xx

Sziasztok!

Ezt találtam a vöröshagymáról:
A jód hiánya fokozza az abortusz kockázatát és a megszületett baba szellemi fejlődésének visszamaradását. Jód forrás: tengeri moszatok, hagyma, valamennyi tengeri hal/rák.

Szóval csak nyugodtan együnk hagymát,mert még jót is tesz,viszont mivel a hagyma is az erősnek számít azért ezt is csak mértékkel.Fokhagymát is fogyaszthatunk,de csak fűszermennyiségben.

Nikita

[center]Kép[/center]
xx nikita xx

Bocsi a duplázásért! :oops:
xx nikita xx

Sziasztok!

Tegnap voltunk UH-n Apával és tényleg nagyon jó volt.
Láttuk a Pici "szívverését" a kar és lábkezdeményeket. Apa nagyon élvezte, és a hüvelyi UH sem volt ciki. Mindenkinek ajánlom, hogy Apával menjen, mert tényleg nagyon nagy élmény.

Megkaptam az összes papírt amivel a háziorvoshoz és a védőnőhöz kell menni.
A háziorvos fog mindenkit elküldeni még a 12 hét előtt vérvételre és terhes cukor vizsgálatra, tehát én csak ajánlani tudom, hogy mindenki mielőbb keresse fel a nőgyógyászát.

Az első UH a 12 héten van, ekkor már komplett leletet kapunk a picúr méreteiről. Azért írom, hogy első, mert az orvosom szerint, a 12 hét előtti UH-k csak arra jók, hogy megnézzék, hogy tényleg babó van-e.

A 16. héten van egy újabb vérvétel és terhes cukor vizsgálat, de ezt már a terhes gondozóban csinálják.

A 18. hétem pedig a következő UH.

Remélem mindekinek tudtam segíteni.

Más!
Lányok, normális az, hogy nagyon kívános a csípős és paradicsomos ételeket. Tudom, hogy a csípős kaja nem egészséges, de tegnap "ölni" tudtam volna egy kis szecsuáni csirkéért ezért apának nem is volt más választása elvitt kínaiba.

Üdv az új kismamáknak.

Masi

Kép
masika

Masika!

Ez volt az első UH-d????
gizmixxx

Sziasztok!

Üdv az új kismamáknak!

Gizimixx, igaza van Erikának, azért nem mondtak semmit, mert a pici terhességnél még nincs szívhang. Nekem is holnap lesz az első "igazi" UH-m, 2 hete még nem volt szívhang, csak egy petezsákot látott az orvos.

Vonalzót a http://www.babafalva.hu/portal/index.php tudsz csinálni, s azt az URL-t amit megkapsz az e-mail címedre, be kell másolnod ide a profilodnál az aláíráshoz.

1Kata, én is 7 hetesen voltam mindkét gyerkőccel tanácsadáson először, de sztem is ráér a 10.hétig. Először úgy is vérvételeket, súlymérést stb. csinálnak csak.

Gravidát szedek én is, az orvos azt mondta azért jobb, mint az Elevit, mert van benne jód is.

Erika, nekem tuti többfordulós lesz a dolog a korom miatt is, genetikai tanácsadásra is kell majd mennem. Arra meg biztosan időpontot kell majd kérnem. Szeretném azt letudni a lehető leghamarabb.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Masika, de jó, már a végtagkezdemények is látszódtak? Szuper! :D

Cukika, igen, csak tudod ez nekem csak kb, mert az um alapján más lenne(7+5), csak később fogant a baba. Azt mondta a doki 6 hetesen, hogy 5 hetesnek képzeljem magam. :) Majd a 12.heti uh alapján fogja megmondani a szülés várható időpontját.
Huh, borzasztó a munkahelyed. Jobban is teszed, ha otthon maradsz! :)

Erika
gerika

Szia Cukika!

Ne foglalkozz a jóindulatú munkatársakkal, és nem érdemes miattuk idegesíteni magadat.
Az én munkahelyemen még csak a közvetlen munkatársak, vagyis a szobatársaim tudják a dolgot, a főnökök még nem. Nem is tudom mit fognak szólni hozzá, tudom mindegyiknek meg lesz a véleménye rólam: ilyen vén fejjel hogy gondolom én ezt...

Masika! Örülök, hogy minden rendben van. Sajna én nem tudom apát vinni, mert neki vigyáznia kell a másik kettőre. De megígértem a gyerekeknek, ha majd a baba nagyobb lesz, akkor együtt elmegyünk egy 4D-s UH-ra, hogy ők is láthassák a tesót.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Erika!

Mi az a 7+5? Ezt hogy kell érteni? Régen csak a hetet mondták és kész. Bocsi de nem értem mit jelent a plusz. :oops:

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi 39!

Nem találom az aláírás részt??????
gizmixxx

Remélem most sikerült!!!
gizmixxx

És most!
gizmixxx

Mit csinálok rosszul????
gizmixxx

Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De lehet, hogy apróságok lesznek akkor majd javítok rajta :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Sziasztok!

Ágica
jó pihit:-)
majd jelentkezz mi újság

Judit
gratula babóhoz,irigykedem a hányinger mentesség miatt :-)

1Kata
nálunk ha már van egy papír hogy terhes vagy akkor kell menni a kiskönyvért.Én 5-6 hetesen voltam dokinál,uh 6 hetesen és azzal mentem könyvetcsináltatni.
Tegnap már vettek is egy csomó vért.Most pár hét szünet és újból,doki,uh,aztán afp áh repül az idő:-)

Masi
dejó ,hog yilen jó élményetek volt:-)én úgy várom már a 12. heti uhát,ott már látszik minden:-) majdnem

Én is kívános vagyok :-) egyél nyugodtan amit kíváncs :-)

Cukika
a munkatársad egy nagy kisköcsög :-(
én is tudnák mesélni ,de nem tezsem mivel a neten bárki rábukkanhat

Hatásotokra ha elfogy az elevitem gravidiát veszek :-)

Gabi
a 7 a betöltött hetek száma a + X meg a napoké,én szerdán töltöm mindig az egszet,tehát ma vagyok kereken 8 hetes juhéééé

A vizsgálatokról

5-6 hetesen már kitudja tapintani az orvos a méh nagyságát,ált.
ált elküldenek uhra,ahol ha minden jól megy látszik a manó,de gondolom uh géptől is függ
kiskönyv
vérvételek:vérkép,hepatitis,toxoplazma,vércsoport nálunk ezeket nézik
ezeket elsőre
16 hetesen afp
28 hetesen cukorvizsgálat
és még kétszer valamikor vérkép
havonta nőgyógyászati vizsgálat 36.héttől hetente
uh:12 hetesen (tarkóredő mérés)
18 hetesen genetikai
30 és 36 hetesen
nálunk havonta 28 hétig onna kéthetente 36ik hétig onnan hetente a terhesgondozóba vizelet,vérnyomás,súlymérés
36 héttól hetente nst

tudom mindenhol másképp megy,de nagyjából ezek a vizsgálatok vannak

Timurr
Vendég

Timurr, köszönöm. Annyira hülye vagyok, enm jöttem rá... :oops:

Gizimixx! Látod megy ez! Ügyi vagy!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi39!

Igen harmadikra összejött :oops: :oops: :oops:
gizmixxx

Hali csajok!

Én ma mondtam meg a főnökömnek a babát, hát kicsit izgultam, hogy mi lesz, de kellemesen csalódtam. Gratulált és nagyon készséges volt, azt mondta, ha bármikor el kell mennem dokihoz akkor nyugodtan intézzem. Azt is megbeszéltük, hogy kb június végéig maradok, mert nagy pocival már nem szívesen járnék be a legnagyobb melegben, és nálunk még egy kisebb lakásátalakítás is lesz a baba miatt. Szóval a lényeg, hogy jó fejek voltak.

Már fel is hívtam a védőnénit aki nagyon kedves volt, jövőhéten megyek hozzá szerdán.

Gizmix: Ez már a 2. Uh-m volt, de csak most kisért el a párom.

Cukika: tényleg seggfejek a kollégáid. Egy picinek szerintem mindenki örülni szokott. Aki nem annak pedig fáj az élet :?

Mindenkinek jó pihenést a hosszú nap után.

Masi

Kép
masika

Sziasztok!

Budapestről csatlakoznék hozzátok, mi 6 hetesek vagyunk, március 8-án megyek az első uh-ra, tehát akkor már 8. hetes leszek. Ő lesz a mi első babánk, teljesen kezdő vagyok.
Tudnátok nekem egy két tanácsot adni?
Pl. elég zűrös a munkahelyem szerenék minél előbb táppénzre menni. Ha még nincs "papírom" arról hogy babát várok, mi alapján írhat ki a doki? És vajon a háziorvos vagy a nőgyogyi ír ki?

egyébként eddig még elég jól viselem a terhességet, délelőttönként van néha egy kis émelygésem és ennyi. megfigyeltem, hogy egy pillanatra sem szabad éheznem ,mert akkor szédülök, erre már nagyon figyelek.
puszi mindenkinek
hofka
hofka

Köszönöm a segítségeteket!!Visszaolvastam és sok hasznosat írtatok már.Mégegyszer köszönet! Ezentúl gyakran jövök majd ide! :D 1172079840.59.htm [/img]
1kata

nem tudom a vonalzót beilleszteni. :oops: :cry:
1kata

Szia Kata!

Látom sikerült a vonalzót megcsinálni, csak beilleszteni nem tudod.

Azt úgy kell, hogy azt az [url=http://babafalva.hu][img] ........ -vel kezdődő hosszú linket, amit az e-mail címedre kapsz meg, be kell másolnod ide a profilodba az aláíráshoz.

Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika!
Nagyon köszi a tanácsot!
Az a gond, hogy a nőgyógyászom elég elfoglalt, ezért nehéz volt hozzá az első időpontot egyezetetni, ezért csak a 8. héten tudok menni uh-ra. Azt is mondta, hogy nyugodjak meg ezzel nincs semmi gond, hamarabb ugysem lát túl sokat. Remélem a későbbiekben már gondoskodóbb lesz. Hát majd meglátom, lehet hogy dokit váltok, habár nagyon bírom Őt. Még 2005-ben műtött és nagyon rendes volt.
Még egyszer köszi
Ha lesznek fejlemények jelentkezem.
Jó egészséget mindenkinek!
hofka
hofka

Kép
1kata

Sikerült!Gabi, köszönöm a segítséget.

Kép
1kata

Sziasztok! Üdv az újaknak! :)
Masika ugye megmondtam? :)
gizmixxx mikor derül ki, hogy hányan vagytok? :)

Kép
Kép
kiscsillag

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?