A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Kukuruc!

Szopis csoportba mehetsz terhesen is! :) Móni volt a legutóbbin itt Káposztásmegyeren, és voltam már más csoportban (I. ker) is ahol nagyon szívesen látták a terhes anyukákat, ők úgymond mindig elsőbbséget élveznek, és akkor olyan dolgokról kezdünk beszélni, ami nekik hasznos lehet majd. És kapnak füzeteket, olvasnivalót is.

(Az eleje lemaradt... bocs a helyfoglalásért...)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pocakképek... mivel ma vagyok 40 hetes :)

Szilvivel most:

Kép

Zsuzsával anno:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

babzsák
Te is kidőltél a tegnapi UH-tól? :lol: :lol: :lol:

bella
hát mindent lehet mondani rám de azt hogy vékony vagyok talán nem
5-6 éve sikerült 85-90kg-ról 70-72-re lefogynom.
mindig sportoltam, tehát amikor a plussz majd 20-as rajtam volt akkor is azt mondták nem látszik,mindehhez persze 175 cm magas vagyok.
érdekes módon ahogy a rendszeres sportot abbahagytam kezdtem lefogyni :shock: :lol: pedig ált fordítva szokott lenni :lol:

a terhességet 71kg-val indítottam, szóval a medence mérete fog dönteni.
5-én megyek a saját dokimhoz majd megbeszélem vele, ő látott végig a terhesség alatt, vszínűleg jobban ismer már mint a tegnapi 4D-s doki

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Róki!
Nagyon édi Zsuzsa, picinek is az volt, de most meg pláne! :D :D Szilvi is biztos ugyanilyen szépséges lesz! :P :P Meg remélem az én kis békám is! :D :D
Jó nagy a pocid is! :)
Én már alig bírom vonszolni az enyémet!
:D :D

Timi
Kép Kép
timocska

" Ma reggel 7-kor megszületett Boldizsár! 53 cm és 3700 gramm. Jól vagyunk, csak én nagyon gyenge"

Ezt Boldiági üzente az előbb! :D :D :D :D

Gratula nekik!!!! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

De jó, de jó! :lol: :lol: :lol:

GRATULA!!

És sok-sok boldogságos Boldival töltött évet kívánok :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Ágiboldi
nagy-nagy gratula!!!!!
Boldi is szép méretekkel rendelkezik.

Mazsi
nekem amikor Adrit vártam a védőnőnek volt a rögeszméje, hogy vékony a medencém, nem mondták, hogy császár lesz :?: Soha szó nem volt róla :wink: A másik én is sportoltam, és hogy nehezebben tágul a csont, na ez sem igaz, szerintem ez sem attól függ :wink: :wink:
Szóval simán lett meg Adrika is, Krisztián is :D :D

Fejésről én még annyit mondanék a másik oldal szemszögéből is. Nekem elég kicsik a melleim, tejem volt szerencsére rengeteg, de ugye kisebb mell előbb telik meg :shock:
Adrit Gyöngyösön szültem, ott is azt mondták igény szerint szopi, nem kell fejni. Ez ment kb. 2 hétig akkor jól begyulladt a mellem, és bizony muszály volt fejni. Elég nagy adagokat fagyasztottam, amit fel sem használtam :? :?
Krisztián többet evett, nála annyit nem kellett fejni (nem is bántam)

Rokica
szinte semmi különbség a két poci között. Még formára is ugyazaz :lol:
Nálunk nem ennyire várnak ki az orvosok :cry: Itt betöltött 40 hét után automatikus kórházi befekvés van :cry:

megyek ledőlök egy kicist :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Már itt vagyok vagy egy órája, de lássátok be, sokat kellett visszaolvasni....:):)

Ági!!!!! NAGYON NAGY GRATULA BOLDIHOZ!!!!! HURRÁ-HURRÁ! Tudtam én, hogy el kell búcsúztatni téged tegnap .....:):):):)

mazsi,
meg volt nekünk is tegnap az UH. Tényleg jó nagy a babótok!!! Azt mondta tegnap a csaj, hogy kb. 10%+- a tévedés esélye..... hát nem tudom.
Méreteink:
BPD:83 mm
THQ: 85 mm
FEM: 62 mm

A becsült súlya 2,146 kg
I.fokban érett a méhlepény, de már látszik az érés.
Csinálok egy fotót telefonnal, nem tudom hogy fog sikerülni, szóval
nem tudom feltenni, mert túl nagy....... :twisted: :twisted: :twisted:
Nem tudtok valami letölthető programot amivel lehetne ügyeskedni?

A papíron méretei ~ 34. hetesnek megfelelően vannak bejelölve a skálán. Eddig magamat láttam benne, most meg tiszta apukája, úgyhogy volt elérzékenyülés, meg minden.....:)
Sajna visszafordult farosnak, legalábbis tegnap olyan pózban mutatta magát.

barbi, móni, én úgy emlékszem, hogy 2 hét múlva kedden légzéstechinka lesz a szülésfelkészítő témája. És arra én is mindenképp szeretnék menni.

Róki, nekem még mindig ugyanolyan a pocid Szilvivel, mint Zsuzsával. Talán a 2. képen közelebb állsz a tükörhöz és nagyobbnak tűnik...:) Gyönyörű a kislányod!!!! Hihetetlen hogyan változnak a gyerkők!

Kami, igen az új képeken megint máshogy néz ki Áron baba! Ő is édi!

Na szusszanok, még próbálkozom a képpel, aztán később jövök!

Bea

KépKép
babzsak27

Lorca
neked akartam még írni a cukroslötyivel kapcs.-ban.
Én úgy tudom, nekünk úgy mondták abban c-vitamin is van, és az kell a sárgaság elkerülése miatt. nekem Krisztián besárgult, be is kellett tenni a kékfény alá, de akkor már volt bőven tejcsim, viszont akkor is adni kellett még a lötyit.
Amit még javasoltak, mivel ilyenkor szokott szép napsütéses idő is lenni, ha süt a napocska toljuk a kocsit az ablakhoz, hogy süsse a napocska, az is nagyon jó hatással van a sárgaság hamarabbi "lelmúlásához"

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

cukros lötyi+sárgaság

"A születés után a magzati vörösvértestek szétesnek. A bennük lévő hemoglobin egyik lebontási terméke a bilirubin, amely a csecsemő véráramában albuminhoz kötődik, és a májba szállítódik. Itt egy másik molekulához kötődik, majd az epeutakon keresztül a baba beleibe kerül, ahonnan a széklettel távozik. A belekből a bilirubin egy része ismét visszaszívódik a csecsemő véráramába.
Minél gyakoribb és nagyobb mennyiségű széklete van az újszülöttnek, annál hatékonyabb a bilirubin eltávolítása a szervezetéből."

"A teáztatási gyakorlatot az a tévhit alakította ki, hogy a sárgaságot okozó epefestéket a sok folyadék “kimossa” a baba szervezetéből. A kutatók viszont úgy találták, hogy a cukros vizet vagy teát kapó sárga újszülöttek bilirubinszintje magasabb volt, és több szoptatási nehézséggel küzdöttek a negyedik napon, mint azok, akik nem kaptak pótlást. A cukros víz vagy a tea a már kialakult hyeprbilirubinaemiát sem csökkentette, ami nem is meglepő, hiszen a bilirubin a széklettel ürül, nem a vizelettel. Azon babák számára, akik az első három napon sok vizet vagy teát kaptak, kevesebb anyatej állt rendelkezésre a negyedik napon, mint azoknak, akik nem kaptak pótlást, és bilirubin szintjük is magasabb volt."

idézetek róki által jav cikekkből...Köszi róki!!!!

Tehát semmi haszna a cukros lötyiknek akármennyi C-vitamint tartalmaz, mert a széklettel távozik a bilirubin és nem avizelettel.Inkább engedjék mindehol hogy a bébi megkapja a jó kis előtejet még ha csak 1-2 kortyot is és az fog segíteni Nyilván beviszem a kecskemétieknek is :D :D :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Én ma alig tudtam kikelni az ágyból, nem vagyok túl jól. Rettenetesen szédülök és fáj a fejem, remélem nem szedtem össze semi bacit.

Ági,
Hatalmas gratula neked!!! Nagyon szép méretekkel született Boldi. Sok tejcsit kívánok nektek :D :D :D :D

Mazsi, Babzsák,
Szép méretekkel rendelkeznek a csemetéitek :D

Mazsi,
Nagyon jó ez a 4-d-s kép :)

Róki,
Köszönjük a szopis linkeket.

Kami,
Nagyon jók a képek Áronról.

Barbi,
Hát elég nagy az esély rá, hogy együtt legyünk bent a szülés után, hisz csak 2 nap van köztünk, remélem így is lesz :)
Mi volt a ctg-n és az uh-n?

Bea,
A légzéstechnikás előadás engem is érdekel, bár nem tudom, hogy a szülés alatt mennyire fognak ezek a dolgok eszembe jutni :D

Bocsi lányok, hogy nem írtam mindenkinek, de azt hiszem visszafekszem.

Móni

Kép
móni23

babzsák

gratula a kisasszonyhoz! :D :D :D

ha feltudod tölteni számítógépre a képet akkor a képnézegető programban lennie kell egy méretkissebbítési lehetőségnek...
nekünk IrfanView progi van abban tudtam én is lekicsinyteni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lányok, most annyira rámjött a babázhatnék!!! :D :D :D

Mazsi!
Már az előbb is akartam írni, hogy tényleg kis morci a babócátok! :) Lehet, hogy pont rossz napját fogtátok ki! :)
Ja, és köszi az infot a cukros izéről! :)

Bea!
Szerintem pont jó méretekkel rendelkezik a lánykátok, bár ez úgyis relatív! Majd tegyél fel képet is!
:D

Móni!
Remélem nincs semmi komoly. A fejem nekem is fáj, lehet, hogy megint időjárásváltozás lesz! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Szerintetek a napi 6 magnéziumot meddig szedjem?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

NAGY-NAGY GRATULA ÁGINAK,BOLDINAK ÉS A BÜSZKE APUKÁNAK!!!!sOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNUNK NEKIK!!!

Rókica!
Szerintem is egyforma a pocid,csini vagy! :P

Mazsi,Babzsák!
Szép kis méretek.Gratula! :P

Móni!
Jobbulást!

Timi!
Nem mondta a Luki meddig szedd?Ns és hétfőn nem néz meg újra?
Nemtom amúgy,szerintem csökkentsd az adagot,aztán mondjuk hétfőre hagyd el.De ez csak az én véleményem.36.hét után már érett a babóca,mi lehet ha a jövő héten megszületik.De az sem lenne jó ha úgy járnál mint az egyik tudatlan ismerősöm aki az utolsó napig szedte a magnéziumot és természetesen nem volt semmi méhösszehúzódása és megcsászározták.Utólag az orvosa a magnéziumra fogta.Kitudja!
Vendég

én amikor 15 hetesen kh-ba kerültem 1,5 hétig szedtem a 3x2 Mg-t. Nem tudom mikor kezdted, de 1-1,5 hétnél tovább ne szedd ilyen mennyiségben és az utsó hetekben egyébként is leállítják pont azért amit sági is írt.te pedig már ott tartasz :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timo! Radjott a babazhatnek? Gyere at hozzank, Gedeiapu es en mar kifaradtunk Zseb-Aron szorakoztatasaban :D Vagy masszirozni kell, vagy maszkalni vele, vagy emelgetni, vagy etetni, kulonben gorbul a szaja. Ja, aludni??? Azt mar nem!!! :) Uj fejlemeny - a fiam minden nap mas ujdonsaggal rukkol elo! :P
kami

Nem tudom ti ,hogy vagytok vele,de nekem ez a nap nagyon szenvedős."Reggel" 11-kor alig bírtam kimászni az ágyból.Olyan rossz kedvem volt.Ráadásul tegnap este tök sokszor volt megint jóslófájásom és baromira keményedett a pocakom.És ezek éjszaka is jöttek.A keményedés megmaradt meg még mellé egy adag kedvetlenség.Annyira nincs kedvem semmihez,hogy az már gáz!
Vendég

sági
lehet hogy megelőzöd rókicát és Te leszel a következő? :shock: :shock: :D :D :lol:

kami
én mennék ha nem lennék ilyen messze tőletek :D
már én is szívesen babáznék,minél közelebb a vége annál türelmetlenebb az ember :D
aztán meg majd visszasírjuk a nyugis reggeleinket :D

most megyek pihizek egy kicsit én is

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Először is nagy-nagy gratula Áginak és Boldinak!!! Sok puszi nekik!

Mi voltunk ma CTGn és UHon is: CTG nehezen indult, Emma nem csipázta a korán kelést és nem is volt hajlandó a szokásos időnél korábban felébredni, úgyhogy 40 percesre sikerül a mutatvány, hogy legyen értékelhető eredmény :D Egyébként minden rendben volt, jövő csütörtök reggel megyünk újra!
UH: hát Mazsi, ha neked óriás bébid lesz, akkor az enyém meg egy elefánt :D Már most a saccolt súlya 3610 g :shock: A többi méret:

BPD:95 mm
HC: 328 mm
AC: 316 mm
FL: 69 mm

Lepény érettsége II. Összességében 37 hetesnek mondta a végén a gép :shock: Ja, és megfordult a "kis csöppség"!!! :D

Róki! Jó nagy a pocid! Zsuzsa baba meg még mindig gyönyörű! :D

Kami! Szerintem nem tudunk betelni a baba fotókkal, úgyhogy jöhet az újabb termés ;)

Ágiboldi most küldött egy újabb sms-t: "Lányok, örüljetek a csaszinak! Ez nagyon durva, nem gondoltam, hogy ennyire..." :) Szegény, nagyon ki lehet merülve! De azt hiszem, ez így a szülés napján teljesen normális reakció :) Remélem hamar jobban lesz!!!

Megyek, lefekszem egy kicsit - az elefánt bébimmel együtt :D
Vendég

sziasztok!

Régen írtam már, met nem volt jó a gépünk.
Először is gratulálok a BABÁKOZ! Nagyon sok boldogságot Kaminak és Áginak!

Mi ma voltunk a dokinál és Réka most 3200 g és kb 52-54 cm. Igaz, hogy a 38. héten vagyunk, de a doki szerint bármikor beindulhat a szülés. Már nem bánnám mert nagyon nehéz a pocakom.

Tudtok még pihenni? Én már nem tudok aludni sem meg feküdni sem. Petra meg egésznap zsibbaszt.

December óta negyedszer kapott el bennünket a torokfájós járvány. Már ezt is nagyon unom!

Vigyázzatok magatokra! ( én már 2x estem popóra az egyensúlyom elvesztése miatt!)

zsuzsibo

barbi
most megnyugtattál... :D nem csak az én pocakomban lakik egy kis húsgombóc :D

tök jó hogy befordult, ezek szerint mégis van remény a sima szülésre?

ágiboldi
kitartás!!!holnap már tuti másként fogod gondolni, főleg ha Boldi ott lehet melletted!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kukuruc,
A betéteket, ha szerencséd van, elrakhatod a polcra. Nekem a szülés után egy Tena és vagy 2-3 csomag másik kellett. Aztán 9 hónap semmi, majd három mondvacsinált menszesz után jött Babó. Még van olyan csomag, amit szülés után vettem, az amikor majd megjön pillanatokra.

Mazsi,
Augmentint szednem kell, savlekötőt meg muszáj :? Csak ritkán, de azért jobb tudni.

Roki,
A gyerekgyógyászat tankönyvben is olvasgattam a szoptatásról. Ha egy gyerekorvos csak abból készül, nem sok segítség :wink:

Kis Plútó,
A cukros vízbe tudtommal sima glükóz kerül abban nincs C-vitamin (?). Azért megpróbálok utánanézni, hogy van-e köze a dolgokhoz a C-vitaminhoz. Tegnap fél éj

Sikerült találnom egy csomó cikket a vízzel kapcsolatban. Pl a Postgraduate Medicine mint egy több éve köztudott tényként hivatkozik a kutatásokra, hogy a sima és cukros víz emeli a bilirubin szintet. Szeretem, amikor kizárólag a többéves kutatásokkal ellentétes infót hallok :evil:

ups, megjött a tanítvány, el is felejtettem. Most csak elküldöm. Remélem, Nat alszik, amíg itt lesz.

Babzsák,
A tévedés nem +- 10%, az tuti! Abba nem férne bele egy 3500ös baba uh alapján tippelt 4, de inkább 4,5 kilója :wink: (már az orvos is több, mint 10% rést engedtt a tippnek)

Kép KépKép
lorca

Lorca
miért lenne ez is minden kórházban egyforma :?: :wink:
Nálunk így mondták, hogy benne c-vitamin is.
Majd most is rákérdezek :wink: :wink: és utólag egyeztetünk :D

Barbi
a Te Emmád is szép méretekkel rendelkezik :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Barbi!
Emma nagyon nagy baba lesz ha így nő tovább!!! :shock: :P :P :P

A legutolsó alkotásom,ami Peti szobájának ajtajára került,belülről! :P
Kép
Vendég

Wow! Hatalmas gratula Áginak és Boldinak!!! :)

Sági:

Köszi szépen, nagyon aranyos vagy. Már amennyire egy bálna csini tud lenni. :lol:

Nekem is egész nap jóslófájásaim vannak mostmár, főleg vezetés közben, vagy helyzetváltoztatás (felállni, felkelni) után.

Talán meg kéne írni a dúlának... :?

Engem szerintem egyébként mindenki beelőz. Ez már csak így szokott lenni.

Szegény Ági, jól megszenvedhetett. :( Emlékszem első pár napban én is úgy voltam vele, hogy "ez k***** szar volt..." Kiváncsi vagyok a szüléstörténetére azért, meg hogy oxitocinozták-e, mert az tud nagyon durva fájásokat csinálni... ezért is nem szeretném e körben. Mert hiába adták nekem az EDÁT egy pár óráig, a végére csak az oxitocin maradt. :(

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki! Nagyon részleteket nem tudok, csak annyit, hogy 1kor indultak a fájások, 3kor mentek be a kórházba és 7kor már kint volt Boldi! Ez elég gyorsnak tűnik így elsőre "rásegítés" nélkül, nem?

Érdekes, amit a fejésről írtál. Még mindig nem vettem meg a mellszívót (már csak az hiányzik :D ), és egyre inkább úgy vagyok vele, hogy nem biztos, hogy megveszem, max majd szülés után, ha nagyon szükségét érzem.
Vendég

Lányok!
A babák méreteiből kiindulva hamarosan nagyon sok baba születik majd gyors egymásutánban! :D :D Kiváncsi vagyok, hogy Buksi most mekkora lehet, hétfőn megmondják! :)

Sági!
Amúgy Luki azt mondta, hogy addig szedjem a magnéziumot, míg Hábi vissza nem jön... de szerintem vasárnap abbahagyom. Lesz, ami lesz! :)

Róki!
Lehet, hogy nálad is beindulnak a dolgok? :roll:

Kami!
Én mennék szívesen babázni, de annyira bálnának érzem magam, hgoy a sarki közértbe nehéz elvonszolni magam! :(

Lányok!
Én hallottam olyat, hogy valakinek a szülés közeledtével "eltorzul, elváltozik" az arca! :shock: :shock: Ti hallottatok ilyet? Mert ma egész nap akárhányszor a tükörbe néztem, tök olyan, mintha nem én lennék! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Szegény Ági jól elfáradhatott, bár tényleg gyors volt a szülés... lehet, hogy pont ez viselte meg annyira! De Boldi tuti kárpótolja és holnapra már nem is emlékszik a rosszra! :D :D :D Most sárga vagyok az irigységtől...

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Holnap kell mennem a Lukácshoz vizsgálatra meg rábeszélem egy uh-ra.Az Uzsokiba kell mennem.Szerinted adjak neki pénzt?
Többiek,szerintetek?Ő helyettesíti a dokimat,de nem a magánjába hívott.
Vendég

Ági!
Szerintem ne adj neki! Ha esetleg nála szülsz, úgyis neki adod a pénzt, nem Hábinak. Ha meg nem, akkor még utólag is vihetsz neki kis ajándékcsomit! Én ezt gondolom. Mikor mész?

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Ha jövő héten még egyben leszel jössz Hábihoz? Én péntekre kérek időpontot!

Timi
Kép Kép
timocska

Áginak és Boldinak nagy nagy gratuláció!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Húúúúúú de jó nekik! :lol:

Róki!
Szerintem sincs különbség a két pocak között. :roll:
És Zsuzsa milyen gyönyörű kislány! :o

Timo
Én hallottam ilyet hogy eltorzul az ember arca szülés előtt :shock: nekem azt mondta a barátnőm hogy neki lelapult az orra és kifordult a szája :lol: :lol: :lol:
És én olyat is hallottam, hogy ha már befér a tenyered a melled és a pocakod közé akkor már nemsokára szülni fogsz mert akkor eléggé beilleszkedett már a baba a helyére, bár azt nem tudom hogy ez igaz-e akkor is ha farfekvéses a baba :?

Kami
Én is mennék szívesen babázni. :D

Barbi
A kórházban is lehet mellszívót venni ha jól emlékszem 14e ez az AVENT tipusú újszülött szett. De ha nem viszel és nem veszel és mégis kell akkor adnak is úgyhogy teljesen jó még bőven van idő átgondolni a mellszívó vásárlást. :P
És húúúú neked is jó nagy babád van. :shock:

Sági
Nagyon jó az ajtódísz! Én ilyenekkel nem is készültem :( Nem baj majd ha meglesz Panni remélem lesz időm ilyesmire is. :)

Kép
kukuruc

Sziasztok!

Hat, Agioboldi, nagy-nagy gratula! Igazi hos vagy, amiert kibirtad a szulest. En csak "potyaztam", es a vegen vonyitottam egy kis oxitocintol, de te meg a tobbiek a dolog oroszlanreszet is kiveszitek... minden elismeresem...

En kozben folfedeztem a spanyol viaszt. Egesz nap jofiu volt Aron (ugy ertem, miota legutobb irtam), 3x evett es 2x el is aludt - most viszont jott a szokasos bombis misor. Na, Kamimami gondolt egyet - folvettem, hogy lenyugtassam, szembol folemeltem, megtamasztottam a kis fejet a kezemmel, elore-hatra elkezdtem hintazni ulohelyzetben es melyen a szemebe neztem es dumaltam neki. Addig-addig dumaltam (mindenfele hulyesegrol, osszefugges nelkul, ebben igen jo vagyok :D), hogy vegul leragadt a szeme, 10-15 perc alatt beajult. Most is alszik, 8-kor furdes, pelusozas, ujabb szopi es ha kell, ujabb hintaztatas-duruzsolas. Remelem legkozelebb is sikeres lesz a modszer!!!

Itt van par mai foto (ugyanolyanok, mint az eddigiek, de azert folpakolom oket :D)

Kép Kép Kép Kép
kami

Kamimami!
Akkor lassan kiismeritek egymást Áronnal. :lol: :lol: :lol:
De édes lehetett ahogy figyelt rád. :lol:
Nagyon jók a fotók jöhet még! :P

Kép
kukuruc

Kami!
Annyira cukiiii!!!! :D :D :D :D
Nagyon találékony az ember lánya! :)

Mikor írod le, hogy miket ne vigyünk a kórházba???

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska:

Igen, ezt az arctorzulást láttam is pár sorstársamon, meg utólag magamon is. A vizvisszatartástól van, meg a relaxin hormontól, ami lazítja a csontszerkezeteket - az arcét is. Legalábbis én igy fogalmaztam meg magamban, aztán hogy tényleg így van-e...

Jóslófájások elmúltak. Holnap reggel megyek újra CTG-re. Aztán hétfőn... aztán szerdán... aztán...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami:

Áron tündéri kiskrapek! :) Olyan aranyos. Lassan tényleg kiismeritek egymást, illetve téged ránevel a leleményességre. ;) Merthogy igényeik vannak ám, és jól rá tud vezetni arra, hogy mindent kipróbálj még olyat is ami eszedbe nem jutott volna gyerek előtt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megint itt :wink: :wink: :wink:

Róki
én mind két szüléskor kaptam oxitocint, de még úgy is azt mondom, baromira fáj, de kibírható :shock: Fájadalomcsillapítást egyiknél sem.
Nekem nem volt olyan "baromi" hosszú idő az ami igazi nagy fájás volt, remélem most is így lesz.

Ágiboldi
ügyes volt főleg első szülés ahhoz képest
:wink: :wink:

Sági
jó lett ez az üvegmatrica is.
Nálunk törpék vannak slágeren :wink: :wink:
A tesóm pedig a kiságy felé vastag fóliára pillangókat, damillal megcsinálta olyanok mintha repülnének olyan jól mutat, de nekem nincs hozzá türelmem :oops: Tök jó mert nem kell hozzá nagy légmozgás és mozog, a kicsi imádja neki :wink: :wink:

Timó
torzulás nem 100%-os :wink: nekem is vannak napok amikor torzulok, utána elmúlik. Most kedden ahogy lázas voltam alig voltam pisilni, de mindenem tiszta víz volt, még az arcom is fel volt agyonra dagadva.
Én előre egyik gyerekkel sem torzultam, Adrival a szám volt nagyon puffadt de már a szülés után, Krisztiánnal viszont tiszta májfoltos lett az arcom, de vele is szülés után közvetlen :shock:

Hasleszállás is csalóka lehet. Nekem Krisztián már 35 hetesen teljesen be volt illeszkedve, úgyhogy lement a hasam is, viszont mivel túlhordtam az alatt az 5 hét alatt annyit nőtt, hogy visszanőtte a pocakom a felső részt is :wink: :wink: Most meg hol feljebb, hol lejebb van a kicsi, akkor a pocim is "vándorol" :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Kis_plútó:

Nekem az utolsó 2-3 óra volt nagyon-nagyon szar, egybefüggő fájásokkal, merthogy végig kaptam az oxitocint, de addigra az EDA már lemerült... Én hajnali négykor értem be a kórházba, valamikor délelőtt kértem EDÁT (talán 10 óra körül). Akkor egyidejűleg oxitocint is kötöttek be, gondolom azzal a felkiáltással hogy úgyse érzem és az EDA állítólag lassítja a szülést, és ezzel akarták gyorsítani vagy legalábbis sínen tartani. Az EDA kb du 2-3-ig hatott, onnantól csak oxitocint kaptam, és Zsuzsa 5 órakor született majdnem pontosan. Szóval az az utolsó pár óra volt nagyon-nagyon megviselő nekem.

Most azt remélem, a dúla segítségével egyrészt kikerülöm mind az EDÁt, mind az oxitocint, és ezáltal gyorsabb és talán elviselhetőbb lesz a szülés. Bár igaz ami igaz, az EDA alatt nem éreztem semmit, addig szunyókáltam is (hányások között, mert azért elég rendesen émelyegtem).

Szóval nem volt egy leányálom, kiváncsi vagyok most milyen lesz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pzita ajánlotta nekem ezt a rádióműsort a szülésről és a beavatkozásokról, de nagy bánatomra nem tudom meghallgatni, mert nekem hibaüzenetet ír ki.

http://www.radio.hu/hang.php?hid=5585&cid=214115

Ti meg tudjátok hallgatni???

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ha igen, akkor valaki leírná hogy miről szól?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
ugye nekem azért más a két szülés mert Adri indult spontán :wink: vele semmilyen "segítség" nem volt burokrepesztésig.
Onnan volt oxitocin, de másfél órán belül megszületett a kisasszony.

Krisztiánnal indítottak, szóval folyamatosan ment a cucc, de fájások gyengék voltak. Utána lettek erősebbek ahogy megrepedt a burok. Vele 2 és fél óra volt mire megszületett, mármint a burokrepedéstől.

Most ugye dunsztom sincs mire számítsak.Sokat "szenvedni" sem szeretnék, viszont nagyon gyors szülést sem.
Na mindegy ezen nem is hergelem magamat, valami majd lesz. bár ahogy közeledik az idő, én is egyre jobban félek :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Timi!
Holnap délelőtt megyünk,szerintem valamikor 9-10 között.
ha még egyben leszek-remélem-akkor nekem is menni kell pénteken Hábihoz.Mondjuk ezt én már csak pénzlehúzásnak tartom! :evil:

Kami!
Csak azt tudom megint mondani,hogy nagyon ügyi vagy és Áron nagyon édi még mindig! :P

Nekem még mindig vannak jóslófájások és folyamatosan keményedik a hasam és most Peti is nagyon aktív lett,így folyamatosan nyilal a méhszájamba vagy valahová oda és néha lezsibbad a lábam! :P
Vendég

Nagyon koszonom a dicsereteket :D Nekem is tetszik Aron baba (nana), nem gyozok betelni vele, mig alszik, szoktam bamulni, meg fogdosni a kezet, meg kefelgetni a hajat, meg ilyenek...

Jajjjjj, telleg, a mivoltnekem folosleges lista!!!

Na hat akkor az eredeti, mellette szinessel a kommentek:

Ruhák
- 1 db szopis melltartó - sosem hasznaltam
- 12 db eldobható melltartóbetét - sosem hasznaltam
- 3 db szopis hálóing -
2-t hasznaltam
- 1 db fürdőköpeny - OK
- 11 db eldobható bugyi - en 2-t mostam felvaltva, mert a tobbi furcsamod nem jott ram, ugyanabbol a csomagbol sem!!!
- 3 pár kínai pihe-puha zokni - 2-t hasznaltam
- 2 pár papucs (Puma, Fila) - 1 eleg, ami vizallo
- 6 db óriásbugyi - 1 kellett a hazautra

Kék Benetton neszeszer
- 1 doboz nedves törlőkendő WC utánra - neha hasznaltam, inkabb kimostam utana zuhannyal
- 1 cs WC-ülőke fertőtlenítő - OK
- 1 tubus AVENT mellbimbókrém - most hasznalom neha
- 1 db NIVEA szagtalan deo - OK
- fogkrém, fogkefe, fogselyem - OK
- 1 db fésű - OK
- sampon, hajbalzsam, hajhab - OK
- tusfürdő - OK

Egyéb
- 2 db piros, 70x140 cm törcsi - 1-et hasznaltam
- 1 db sötétkék Benetton kéztörlő - egyszer sem hasznaltam
- 1 cs (3 db 70x70 cm) cseh pelus - adnak, nem kell
- 1 cs (14 db) Always ultra betét - Jessat vigyetek helyette!!!
- 1 cs (8 db) Tena normal betét - Jessat vigyetek helyette!!!
- 1 pár Bebe Comfort mellnyugtató párna - nem hasznaltam
- 3 cs 10-es zsepi - OK
- 3 tekercs WC-papír - OK
- AVENT Isis szopigép + 2 db cumisuveg - itthon kell majd, ne vigyetek

Egyeb:
- tányér, pohár, kés-kanál-villa - OK
- könyv, (rejtvény)újság - nem fogsz olvasni
- szendvicsek - max apunak - en 3 napig kekszen es krumplipuren eltem...
- telo + töltő - OK
- fényképező + töltő - OK
- babakelengye - kesobb apu be tudja hozni
- 2 db nagy polo - 1 eleg volt
- iratok (apasági, személyi, lakcím, apa személyije, lakcíme, Zsebi-dosszié) - OK

Tudnivalok fentiekhez:
- AVENT cuccok, egyeb szopis eszkozok: folosleges az elso napokban fejni, van, akinek be se indul, mire hazajossz a korhazbol jo, ha beindul - itthon raersz vele vacakolni. Ha megis kell bent "fejni", inkabb masszazs legyen es nyugodtan engedd a csapba / tocsibe, nem kell gyujteni...
- en "naturista" vagyok alapvetoen (es irdatlan meleg volt a szobaban, ezt Sagi, Timo, nektek mondom, keptelenseg barmit is kezdeni a homerseklettel!), igy leginkabb puceron voltam, persze betetben-bugyiban, ejjel is (szopi miatt kulon jo volt), max folvettem a furdokopenyt / haloinget, ha kimentem a folyosora vagy jott valaki. Ezert nem hasznaltam annyi ruhat. Igy se tejes, se veres nem lett semmim, aki hasonlo tipus, remek dolga lesz.
- furdes: eleg volt torcsi, mivel az elso 2 napban nem furodhettem es azutan is csak 2 naponta - ossz-vissz 3x zuhanyoztam, plus macskamosdas. Ehhez elegnek bizonyult egy db nagy torcsi.
-eldobhato bugyival megszivtam, ahogy fent is irtam. Mostam 2 db-ot, ami feljott ram - furcsa szitu volt, de megbirkoztam vele siman, nem volt nagy erofeszites, gyorsan megszaradtak.

Hat ennyi,

Nya, megyunk furdetni! Zsebibaba, ebresztoooo!!!
kami

Na megvan a link:

http://real1.radio.hu:8080/ramgen/kossu ... =0:05:00.0

Én most hallgatom... az orvosválasztásról, a szülésről, a beavatkozásokról, és Rist Lilla Nórák c. filmjéről szól, ami egy dokumentumfilm a szülésről.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hmm... na végighallgattam...

Hát az én pszichológusi szakvéleményem az, hogy az ember személyisége/lelke/kapacitása a szeretetre nem egy-egy élménytől függ, nem egyetlen esemény határozza meg, hanem sok-sok esemény összeadódó hatása, és ahogyan az az ember a saját veleszületett tulajdonságai miatt ezeket az élményeket feldolgozza. Nem olyan egyszerű az emberi lélek, hogy egy esemény (akár a születés) ennyire meghatározó legyen. Fontos, persze, de egy a sorozat fontos élmény közül.

A beavatkozásokról meg már ismeritek a véleményemet, bár azt kell hogy mondjam, hogy én mint laikus fórumozó kismama azért azt látom, hogy ÁLTALÁBAN az anyukák meg vannak elégedve a szülésélményükkel, és szerintem félrevezető, hogy pont azt a szülésélményt hagyta ki a filmből, ami háborítatlan és pozitív volt. Az viszont tényleg sokatmondó, hogy az egyetlen szülés amibe nem avatkoztak bele csak azért volt háborítatlan, mert olyan villámgyorsan történt, hogy nem volt rá alkalmuk. Egyszer Geréb Ágival olvastam egy interjút amiben kijelentette, hogy a legtöbb mai szülészorvos életében nem látott még természetes szülést, hogy hogy is nézne ki a folyamat, ha nem nyúlnának bele... és ez azért félelmetes... szerintem...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ági,
Sok gratuláció az új babóhoz!! Remélem, hamarosan elborítasz minket fényképekkel!!

Egy kicsit el kellett rohannom, még a mondatot sem tudtam befejezni, megjött egy tanítvány, akiről totál elfelejtkeztem :oops: Ráadásul egyedül voltam a szerencsére alvó Natival, ami még nem fordult elő Natis magántanári praxisomban. Lassan abba kell hagynom a tanítást, látványosan romlik az agyam :roll:

Roki,
Az EDAt folyamatosan töltik, amikor kezd elmúlni a hatása. Nem voltak hajlandóak vagy nem kérted? A dokim nekem annyit mondott, hogy gyorsítja a szülést. Tény, hogy Nati megvolt vagy 1,5 órán belül, csak a gáz az volt, hogy nem működött az EDA, csak az oxitocin :?

Kis Plútó,
Mondatomat befejezve: Tegnap fél éjszaka a bilirubin-víz dolgokat keresgéletm, találtam egy csomó cikket. Arra nem emlékszem, hogy írtak volna bmit a C-vitamin és bilibogyóról. Azt majd most nézem :D Próbálom minél alacsonyabban tartani az esélyeket. Alapban 60% az esély, de ha van tesó, aki sárga volt, akkor nagyobb. És ha besárgul, a Péterfyben elviszik :cry: Úgyhogy próbálok mindent megtenni, hogy elkerüljük. A vércsoportokat már nem tudom cserélni, de amúgy sem tudom, hogy mire kéne :?
A befektetésről te döntesz végülis, nem? Mondjuk nem tudom, akkor is ilyen nagy szám lesz-e, ha nekem mondják :wink:

Aki természetesen szül, és érdeklik az adatok, érdemes párjávál feliratni. Nekem csak elmosódott emlékeim vannak, pl hogy bámulom az órát, miután a doki kiment. Annyit mondott, hogy jön majd egy óra múlva és megnéz. Ez hajnali egykor volt, a többi csak olyan kb tipp, most szeretném, ha pontosan tudnám, mi mennyi ideig tartott. Apuci nálunk el volt foglalva, úgyhogy ő még ennyire sem igen emlékszik. :evil:

Kami,
Olyan békésen tud aludni, irigyellek :) Ismételten :D Jó lenne már itt tartani. Rakj fel sok-sok képet, nagyon jó nézegetni!
Ja, és ne aggódj, pár hónap nem alvás, és már hozzá is szoktál!

Sági,
Nagyon jól fog festeni az ajtón. Nálunk Nati nagy kedvence Micimaci. Ma a C&Aban akart rábeszélni egy Fülesre. Aztán sikerült rábeszélni, hogy inkább egy macis pólót akarjon venni.

Bea, Barbi, Móni, légzéstechnika: Nekem erről annyi emlékem van, hogy időnként jutott, legalábbis küzdöttem érte. Aztán, amikor kitolás, amúgy sem szabad lihegni, mert rontja a hatékonyságot :roll:

Ma vettem két rugit is mininek. Ha sokáig tart még a terhesség, egy árvaházat elláthatok majd ruhával :D

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Na, engem 6kor kidobott az ágy... OK, tegnap du aludtam 2 órát, aztán este már 9kor kidőltem, de akkor is :D Megint kezdek jókat aludni, csak egyszer megyek ki éjszaka, egyébként a megfordulásokra ébredek, aztán szépen csucsulok tovább :D

Kami! Köszi a nem-kell listát! Áron nagyon ééééédes!!!!! :D A leleményességed meg csak fokozódni fog ;)

Sági! Nagyon klassz az ajtódísz! Neked is kezd melegedni a talaj ;) Egyébként szerintem sem kell adni a dokid helyettesének ha a kórházba mész hozzá!

Timi! Én még nem nagyon vettem észre magamon ezt az arc-változást, bár, lehet hogy amit eddig alvás-utáni felduzzadásnak hittem, az nem is az ;) :D Mostanában el tudok aludni... Ha vízszintesbe kerülök, akkor nincs menekvés :D Tegnap délután el akartunk menni sétálni, amikor kicsit kisütött a nap, de én azt is átaludtam :D

Megyek, eszem egy müzlit mert a kis béka teljesen lenulláta a tartalékaimat éjszaka :D
Vendég

mármint bárhol el tudok aludni
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?