A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Drukkolok én is Pocoknak. Szerintetek milyen lehet ma Pocok éjszaka alvása, azzal a tudattal, hogy holnap õ lesz mondjuk a 2. szülõ? Kép De izgi. És tök jó Timici, hogy betudtál nézni hozzá. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Búcsúzni jöttem, mert holnap "bevonulok", de legalább már tudom, hogy hamarosan átadom valakinek az elsõ helyet - egy héten belülKép

Kangi

DRUKK a holnapi vizsgához!

Nyúlandi!

Ez azt jelenti, hogy két ujjnyira nyitva vagy!-jó Neked
Nekem ez a szám 3111.
Úgyhogy Neked is megy a drukk.

Mindennap tudlak Benneteket olvasni nyomtatott formában, hála a kispapinakKép

Ha valami történik, egybõl jelentkezikKép

Remélem, hamarosan én is tudok majdKép

Heni
41+2
heni1979

Heni Kép
Minden jót, kívánom, hogy kellemes élménnel térj vissza!

myssnia
35+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Manocska,
En is jo helyre irogatok!
Amugy nem szoktam csempeszni (tul gyakran), 35ezernel dragabb cuccokat meg eleg ritkan viszek haza. Szoval tok legalis a dolog a MwSt. visszaigenylest tekinteve, talan csak az nem, hogy tartozkodasi engedellyel mar nem az. De nekem a regi utlevelembe van beragasztva a vizum, szoval...kulonben is mit nekik az a max.5 euro, amit egy alkalommal visszakerek!

Drukkolok Pocoknak!

Myssnia, az a 200 Euro, amit levasarolhatsz, az marha jol hangzik! Ja, es az ilyen kis uzletek elonye, hogy siman lehet alkudozni egy kis kedvezmenyre! Egyebkent akkor nem is olyan nagy az arres, valahol a neten 329 euroert hirdettek. Lehet, hogy megeri inkabb egy tavalyi modellt venni, hiszen akkor majd felaron megkapod, es tisztara olyan erzesed lesz, hogy meg egy csomo mindent ajandekba kapsz! Biztos le fogod tudni vasarolni!
Nem igazan ertem, hogy Magyarorszagon miert kerul a masfelszeresebe ugyanaz a kocsi?!
Gyuri Bertalan lett volna, vagy Matyas, csak utolso pillanatban gondoltuk meg magunkat! De tetszik meg az Albert, a Vencel, vagy Vince is!

Nyulandi,
En kb. ma ota erzem ugy, hogy kicsit lejjebb van a baba buksija! DE valahogy meg nagyon nem erzem magam felkeszulve a szulesre! Remelem meg azt a 3 hetet kivarjuk! Annyira furcsa, egyszeruen nem hiszem el, hogy hamarosan tortenni fog valami! Meg egy csomo dolgom van! Es meg a baba is eleg pici!

Zsuzsi
37+1
zsuzsi74

Huhh, én meg csak most jutottam ide...

Hóvirág, gratula Milánhoz!!!!!!!! Kép

Edith, Andy, Pocóka! Üdv itt, és jó pocaknövesztést nektek!!!

Andy!
Akkor egy napon van a születésnapunk! Én is 24-én töltöm, csak én a 26.-at. Kép

Pocok, Nyúlandi, nagyon drukkolok nektek!!!

Heni, gondolok rád holnap! Kitartás!!! KépKépKép

Timici!
Szép nagy pocid van!!! Gratula!!! KépKépKép (Gratula Bencének! Kép)

Manócska!
Azért velem is meg fogja nézni Kispapi, egész biztos, csak kicsit sírni kell neki érte, meg szeretgetni kell... Kép

Csucsuka, örülök, hogy jobban vagy!!! Kép Vigyázz magadra!!!

Cseh pelus: mi pont ma vettünk a Brumi Maciban, a Mester u.-Tinódi u. sarkán. Viszont nem volt fürdõlepedõ cseh pelus-anyagból, csak magyar, és az sokkal vacakabb, tényleg, már ránézésre is látszik a különbség. Nem tudja valaki, hol lehet kapni cseh fürdõlepedõt?

Materna: állítólag az Elevit valamivel jobb, de van, aki meg a Maternára esküszik. Én úgy tudom, hogy a babák nem a vitamintól lesznek nagyobbak, szerintem szedd nyugodtan.

Leszter!
Még nem tudom, iszom-e majd málnalevél-teát. Szerintem igen, ha kapok valahol. Itt a babaneten elég sokan itták, és még senki nem mondta, hogy ártott volna...

Szép lett ám a babaszoba... még keresünk ágynemût, meg pár apróságot, aztán lassan kész vagyunk... alig merem elhinni.

Annyit írtatok, hogy képtelenség mindenre reagálni... Most egyelõre búcsú, holnap megpróbálok többször is jönni.

Pusz
Franyo
34
franyo

Pocoknak nagy drukk! KépKépKép

Köszi a vizsgámhoz a szoritást, rám fér Kép

Pocóka Kép
üdv! Kellemes gömbölyödést!

Megyek tanulni, de kérek Mysnnia áfonyás sütijéböl is! És egyetértek vele Manocskát illetöen! Kitolás a cégtöl, és szemétség, szerintem ne légy velük túl lojális, és fökepp ne gebedj meg a munkában! GRRRR!

Pussz
Kangi
34+4
kangi

Heni,
Azert ma ejszaka meg meggondolhatja magat a manoka, vagy Kispapival tehettek rola, hogy spontan induljonKép, ha meg nem akkor is kitartas es gondolunk rad holnap.

Nyulandi,
Neked is megy a drukk, ugy latom Pocok mellett talan te vagy a legkozelebbi befutoKép

Pocok,
Hasonloan Henihez neked is megy a drukk es gyors felepulest.

Kangi,
Drukk a vizsgahoz, ha nem titok, milyen fosulira jarsz. Lehet, hogy irtad korabban, de en nem talaltam.

Pocoka,
hello korunkben, jo pocisodast.

Marti,
Most nezem csak milyen kozel vagyunk egymashoz szulesi idejilegKép

Lanyok ti hogy tudjatok szedni a Maternat, illetve a vitamint egyaltalan? En probaltam tobbfelet, de tul nagy es mikor lenyelem alt. hanyok tole. Ezert csak vasat szedek es probalok sok gyumit zoldseget enni.

Megyek meg dolgozni egy kicsit, jo ejszakat nektek.

Pussz
Angi
19+4
angela2

Angi

Én eleinte Elevitet szedtem, és nekem enyhítette az émelygést is, de mára már nem szedem. Szép lassan abbamaradt. Már csak azért is, mert már utálom az illatát, formáját, színét... és valahogy nem érzem szükségességét annyira, mint eleinte. Csak vasat szedek, azt is c-vitaminnal. De azt sem tudnám éhgyomorra bevenni, így ebéd elõtt egy órával veszem be. A sok gyümölcs biztos kárpotolja a vitaminok egy részét. Én is sokat eszem.

myssnia
35+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Angi Kép
mérnöktanári másoddiplomát szándéxom csinálni, csak mert érdekel (még sajna nem ingyenes, majd jövöre, mikor GYED-en leszek). Úgyhogy holnap didaktika vizsga, de még csak most végeztem a tételek kidolgozásával. Sebaj, a vizsga délután lesz KépKépKép

HAJRÁ HENI! HAJRÁ HENI! KépKépKép

Zsuzsi Kép
OLYAN izgi lehet, hogy lejjebb érzed a babukád kobakját ... és elképesztö belegondolni, hogy néhány hét múlva én is ott tartok majd ...

Pussz
Kangi
34+4
kangi

Sziasztok,

itt vagyok, ahogy igertem. Kép

Baratnom nem reagal az SMS-ekre, szerintem biztosan alszik. KépKép Nagyon kivancsi vagyok a teljes szulestortenetere, eddig csak annyit irt meg gyorsan SMS-ben, hogy amikor elfolyt a magzatviz, a fajasok nem indultak be, es mivel termeszetes szulest akart, igy hagytak oket nyugton...remelem, tenyleg jol vanank a babaval egyutt mindketten...

Pocok, nagyon drukkolok nektek!!! Druuuuuuuuuuuuuuukkkkkk..KépKépKép Tudsz ma aludni ejszaka? En nagyon izgatott lennek a helyedben. KépKép

Nyulandi, ezek szerint beelozol? Kép

Heni, gondolok Rad holnap! Most mar tutira hamarosan a kezedben tarthatod a babad! Kép

Angela,
en Maternat szedtem, nagyon sokaig. Nem lehet, hogy ehgyomorra veszed be a bogyot? Mert ugy nekem is sokszor visszajott, amig ra nem jottem, hogy teli gyomornal lent marad...Kép

Lanyok, Ti szadistak vagytok...Kép Mi itt, a dietas szekcio csak csorgathatja a nyalat a sok sutitol...Kép

Kangi, drukk a holnapi vizsgadhoz! Szerintem ha meglatjak a pocidat, biztosan rendesebbek lesznek. Kép

Timici, voltatok az Auchanban? Sikerult ujabb body-kat begyujtened? Kép A Bence nev az nagyon szep, nalunk is sokaig dobogos volt, a Balinttal, Benedekkel, Gergovel es Danival egyutt. Csak aztan kiderult, hogy a csaladban mar minden nevbol van 1-1, haat, igy jar az, akinek gyerekszulest tekintve beeloznek az unokatesoi...KépKépKép

Franyo, mi Kenguru Gold-os furdolepedot vettunk, szerintem annak egesz jo az anyaga. Azt sajna nem tudom, hogy cseh gyartmanyt hol lehet venni. Kép

Myssnia,
Az a babakocsi nagyon jol hangzik, plane a levasarolhatosaggal. Drukk, hogy sikeruljon beszerezni! Kép

Leszter,
milyen volt a babanezes? Kép

Pussz,
Gombóc
38+3
gombóc

Sziasztok,

itt vagyok, ahogy igertem. Kép

Baratnom nem reagal az SMS-ekre, szerintem biztosan alszik. KépKép Nagyon kivancsi vagyok a teljes szulestortenetere, eddig csak annyit irt meg gyorsan SMS-ben, hogy amikor elfolyt a magzatviz, a fajasok nem indultak be, es mivel termeszetes szulest akart, igy hagytak oket nyugton...remelem, tenyleg jol vanank a babaval egyutt mindketten...

Pocok, nagyon drukkolok nektek!!! Druuuuuuuuuuuuuuukkkkkk..KépKépKép Tudsz ma aludni ejszaka? En nagyon izgatott lennek a helyedben. KépKép

Nyulandi, ezek szerint beelozol? Kép

Heni, gondolok Rad holnap! Most mar tutira hamarosan a kezedben tarthatod a babad! Kép

Angela,
en Maternat szedtem, nagyon sokaig. Nem lehet, hogy ehgyomorra veszed be a bogyot? Mert ugy nekem is sokszor visszajott, amig ra nem jottem, hogy teli gyomornal lent marad...Kép

Lanyok, Ti szadistak vagytok...Kép Mi itt, a dietas szekcio csak csorgathatja a nyalat a sok sutitol...Kép

Kangi, drukk a holnapi vizsgadhoz! Szerintem ha meglatjak a pocidat, biztosan rendesebbek lesznek. Kép

Timici, voltatok az Auchanban? Sikerult ujabb body-kat begyujtened? Kép A Bence nev az nagyon szep, nalunk is sokaig dobogos volt, a Balinttal, Benedekkel, Gergovel es Danival egyutt. Csak aztan kiderult, hogy a csaladban mar minden nevbol van 1-1, haat, igy jar az, akinek gyerekszulest tekintve beeloznek az unokatesoi...KépKépKép

Franyo, mi Kenguru Gold-os furdolepedot vettunk, szerintem annak egesz jo az anyaga. Azt sajna nem tudom, hogy cseh gyartmanyt hol lehet venni. Kép

Myssnia,
Az a babakocsi nagyon jol hangzik, plane a levasarolhatosaggal. Drukk, hogy sikeruljon beszerezni! Kép

Leszter,
milyen volt a babanezes? Kép

Pussz,
Gombóc
38+3
gombóc

SZiasztok, lányok!

Ezer éve nem tudtam bejelentkezni hozzátok, de azért olvasni így-úgy sikerült, ha nem is mindent, úgyhogy nem is reagálok most mindenkire, csak egy kicsit erre-arra, amíg rohannom nem kell Ármin után (tudom, másoknál ilyenkor már alszanak a gyerekek, de neki elég csekélyke az alvásigénye - nem úgy, mint az enyém! Kép)

Angi! Üdv! Én is néztem, milyen közel vagyunk egymáshoz (idõben) és milyen messzi (földrajzilag) KépKépKép

Leszter, Franyo! Nem felejtettem ám el a snuglibemutatót! Ma elkészültek a fényképek, holnap Kispapával megpróbálom felrakatni és akkor talán világossá válik, hogy hogyan is mûködik! Kép

Miszike! LÁttam, hogy pénzügyeket kérdeztél: elküldöm mélben holnap a választ! Én is a IX. kerületben lakom, látom, te is! Kép + Te is MÁV! Kép

Maci_2! A cukrodról jutott eszembe, hogy esetleg megpróbálhatnád a SAlvus gyógyvizet, patikában kapható! A cédulája szerint csökkenti a vércukorszintet valamint a gyomorégést (+ még ezer más jó tulajdonsága is van) és nincs ellenjavallatként ráírva a terhesség! Anyukám (orvos) nekem javasolta! De kérdezz esetleg utána!

Rólunk: Ma voltam genetikai UH-n, szerebncsére mindent rendben találtak KépKépKép, viszont így is biztonságosabbnak látta a dokim, hogy elküldjön genetikai tanácsadásra és esetleg (annak függvényében) amniora, amitõl viszont nagyon rettegek KépKépKép A tanácsadás csütörtökön lesz, az amnio (ha lesz) talán a jövõ héten! Urszila, Maci_2! Mi történik egy ilyen tanácaadáson, mire készüljek? És mennyi idõ alatt jön meg az amnio eredménye? Így a 20. hét elején már nagyon aggasztó számomra, hogy bármi baj is lehet, hiszen már majdnem egy nhónapja érzem a babót mocorogni! Egyébként a Schöpf Mereibe kaptam beutalót - ismeri valaki, hogy mi itt az eljárás? Jaj, úgy félek! KépKépKép

A kiskörúton a Nemzeti Múzeummal szemben van egy biobolt, most ugyan nekik sincs málnalevél teájuk, de azt mondták, mindig szokott lenni, talán érdemes ott is érdeklõdni!

Minden finiselõnek nagy-nagy drukk! Kép

Jóéjt, megpróbálok majfd rendszeresebben jelentkezni, de most néhány napig vendégeink voltak, úgyhogy kebvés idõm jutott a netre!

Márti
19+0
márti

Sziasztok!

Hóvirág, nagyon sok gratula a picihez!

Szeretetteljes üdvözlet az új kismamiknak!

Maci_2,
a következõ MÁV-os alkalom február 5-én (ha jól számolom), szerda 18:00-kor lesz. Szerintem érdemes eljönni. Lehet, hogy még én is ott leszek (39 hetesen).

Márti,
köszi elõre is a mailt!

Képzeljétek, a védõnõm most fog átjönni, hogy elmondja, mit kell megvenni a a babának (ruhaféle, stb.). Pedig ahogy látom, köztetek is sok a hozzám hasonló türelmetlen, akinek ilyenkorra már szinte minden megvan... Kép Nem baj, azért meghallgatom Kép. Amúgy nagyon jó fej nõci, majd leírom, hogy miket mondott, hátha okulunk belõle közösen.

Pusz
Miszike
36+3
miszike

Hát ezek a "kedves" emberek!Kép
Írtam, hogy leforráztam a kezemet és most eléggé vörös. Fent említett egyének azzal ijesztgetnek, hogy ilyen-olyan ismerõsük beverte/megütötte/elvágta... a kezét/lábát/arcát... és a babának a kezén/lábán/arcán... ugyanott folt lett (anyajegy?).
Nyugtassatok meg! Ugye ez hülyeség?! Légyszi! Légyszi! Légyszi!

Megyek visszaolvasni...

Maci_2
27+1
maci_2

Sziasztok!

Ismét olvaslak kicsit titeket, nem bírom ki.

Franyó
Szerintem ne aggódj a mozizás miatt, mi rengeteget jártunk moziba míg kismami voltam, így pl. a Gyûrûk ura elsõt is már nagy pocakkal néztem, de nem volt semmi. Persze lehet már beedzettük a manót, mert itthon is elég sokat dvd-zünk, ez a férjem mániája, hang, ,fény + minden.
Szülés elõtti este is moziztunk még egy utolsót, lehet most megrökönyödtök, de a Penge 2-t néztük, közben meg már 10- 5-3 perces enyhe fájásaim is voltak, de tuti nem a filmtõl, mert végigröhögtem, annyira abszurd volt maga a történet! Aztán hazafelé elmúltak a fájások és csak másnap délután mentünk szülni és estére már meg is lett Dani. Tettem fel róla újabb képet a profilomba. Ha lesz idõm lekicsinítem majd, így elég nagy lett.

Málnalevél teát és a Baross utcában vettem, ami kifelé megy a 8ker dzsumbuj felé. Ott van egy Meki is, ha jól emlékszem. ez egy biobolt, valami Éden nevezetû, de nem vagyok 100-ig biztos benne. Az Oktogonnál is van valami drogéria, de a DM és Rossmann ilyen szempontból nagy 0. Gyógyszetárakban pedig rendelésre esetleg tudnak hozni.

D.Zs.
A pocakkerültetd azért csökkenhetett, mert lentebb ment már a babuci, szóval nemsokára itt a nagy nap! Szülés elõtt pár héttel már lejjebb megy, ,perzse nem mindenkinek, van akinek az utolsó napokban.
Nekem is mindenki mondta, hogy bizony lejjebb van már, bár én nem vettem észre, mert sosem volt nehéz a levegõt venni, végig nagyon jó volt a pocakviselés.
Viszont a szülés elõtti délelõtt, akármi ruha hozzáért a pocakomhoz, nem tudtam elviselni, még ami bõ volt, az is kényelmetlennek tûnt.

heni1979
nagon drukkolok, az 1 ujjnyi az már nem is rossz, még bármi lehet belõle.
én szülés elõtt kaptam egy nagy gumilabdát (gymball), azon ücsörögtem sokat + amit a kismami tornán csináltunk rajta gyakorlatokat, a szülés napján is csak azon esett jól az ülés, lehet attól is, hogy így ellazultam mentünkmár be bõ 2 ujjnyi tágulással.

Szép pocakosodást kívánok nektek!

pusz
gumicukor és Dani (28 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Lányok!
Szabad Canesten kenõcsöt használni terhesség alatt? Van valami kis viszketésem vagy menjek el azonnal dokihoz?

Angéla!
A Maternát éhgyomorra én sem tudom bevenni, mert kijön. Próbáld meg hogy eszel elõtte.

Panka, Gombóc!Kép
Én is emlékszem még rátok!

Pocok!
Én is nagyon drukkolok neked!Kép

Franyo!Kép
Akkor te is vízöntõ vagy!Kép
Köszi megnyugtattál csak ijesztgetik az embert mindenfélével. Neekm a dokim a Maternát ajánlotta azért szedem ezt.

Puszi

Andy
Andy

Andy
Én is ezt hallottam a Maternától, de nekem a dokim az Elevitet + Maltofer fol vasat írt. Az elevitet most is szedem a szoptatás alatt, én össz-vissz 9 kg-ot híztam terhesség alatt, 53-al indultam, most 52 vagyok.

Nadine
Én kispárnával jártam moziba Kép Láttam is, hogy sokan megmosolyognak + mindig a sor szélére vettünk jegyet, ha pisilni kellene menni.

Nyúl andy
1222
1 Megrövidült méhnyak (ez kb 1cm-t jelent, 3 az alapállás az elején)
2 2 ujjnyira nyiltva a külsü és belsõ méhszáj is, na még 2-t gyorsan és kicsusszan az a babó! Könnyû és gyors szülést, amilyen nekem is volt.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Maci_2 Kép
szemenszedett babona, nehogy odahallgass rá! Ha ez igaz lenne, akkor nekem dalmatám születne, mert én olyan béna vagyok, egy háztartási rém, mindig mindenhová beverem maga, megégetem a kezem stb... Kép
Meg még a gyomorégésre is mondják, hogy nagy haja lesz a babának- Az enyim eszerint tökkopasz lesz.
Egy tökkopasz dalmata! KépKépKép

Andy Kép
kivülröl bekenheted, ha nagyon viszket, de csak mig elmész dokihoz. Aki vlsz egy háromnapos kúpkúrát ir majd, valami japán készitménnyel (nevét elfelejtettem.

Most megyek tanulni, meg a párom is itt ül sorban a gépért Kép

Pussz
Kangi
34+5
kangi

Halihó Kismamekok!

Napról-napra javulokKép, most sikerült elolvasni az elmaradásomat!

Hóvirágnak nagy gratula a babához!Kép

Heni, Nyúlandi, Pocok (bár lehet, hogy neked már gratulálni kell?Kép) drukkolok ezerrelKépKép

Maci, olyan okos emberek vannak ám, és ezek az emberek kéretlenül olyan jókat tudnak mondani.... Anyámnak annó azt mondták, hogy ne teregessen, mert kiesik a gyerek SZÁJÁBÓL a köldökzsinor! Na azóta ez nálunk szállóigeKép... a múltkor vmelyik bevásárlóközpontban szólt rám a párom, tök komolyan, csöppet sem volt furcsa a mellettünk álló nõci fejeKépKép

Materna: Danóval is azt szedtem, és kifejezetten sovánka babaként látta meg a napvilágot... Viszont a sok méz evésének tényleg van babahizlaló hatása!

Na megyek, mert napok óta semmit teszek, most már kéne vmit tenniKép

Pusszantás!
Zsófi (28+6)
Csucsuka

Pocóka, Üdv a friss kismamik között. Gratulálok a pocaklakóhoz és neked problémamentes gömbölyödést kívánok!

Pocoknak nagyon nagy drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk. Vagy lehet, hogy máris babázik?

Heni, Nyúlandi, drukk nektek is.

Kangi, drukk a vizsgához.

Manócska, Teljesen jogos a felháborodásod. Különben is most még nagyobb szükségetek lesz a pénzre, mert hamarosan jóval kevesebb manit fogsz kapni! Valamelyik korábbi kismamában olvastam, hogy a GYES, GYED után visszatérõ kismamának is meg kell adniuk azt az emelést, amit az azonos munkakörben dolgozók kaptak távolléte alatt. Szerintem elõtte meg fõleg! Pláne azért, mert nem is fogják egész évben fizetni.

Egyetértek Gombóccal, igazán süthetne valaki diétásat is.

Márti, köszi a (víz)tippet.
Érdekes, hogy nem a SOTE I-re kaptál beutalót. Ott a tanácsadáson felvették az adataimat, csináltak egy genetikai UH-t, majd beszéltem egy (genetikus?) dokival, aki az eredmények alapján elmondta, hogy hány% a genetikai rendellenesség elõfordulásának esélye és javasolja-e az amniocentézist. Ja és az amnio idõpontját. Idõben elég sokáig tartott, pedig idõpontra megy mindenki.

Miszike, te kispapival szoktál menni a MÁV-os elõadásra? (Hogy bírja?)

Gumicukor, nagyon jó a kép Daniról!

Kangi, Csucsuka köszi a megnyugtatást. Én is így gondoltam, de azért jó mástól is hallani.

Reggel a pocakom tetjén viszonylag ütemes mozgást éreztem. Ez lehet a csuklás (a leírásaitok alapján). Csak eddig mindig fejfekvésû volt. Megfordult volna?

Maci_2
27+1
maci_2

Szió mindenkinek,

Örülök Csucsuka, hogy javulsz:o)

Maci 2,
én is hallottam anyajegyekrõl, amik ilyen dolgok miatt lettek, de egyrészt ennek szerintem nagyon kicsi az esélye, ha van egyáltalán ilyen,-lehet, hogy csak régi babona - másrészt meg szerintem köze lehet ahhoz az idõszakhoz, amikor a pigmentekbõl anyajegyek lesznek, de hogy ez mikor is alakul ki a babinál????
szerintem ne aggódj, és gyógyulást a praclidnak!:o)

Franyó,
és van kép a babi szobájáról? mert akkor izibe tedd fel!:o))))

az a minimanó lehet, ha olyat érzek, mintha valami búvárkodna a pocakomba????

ja és valaki nem tud infót a másoddiplomáról, hogy az is ingyenes-e gyed alatt????

Manócska
aki már megint egy héttel öregebb:o)))) 16+0:o))))))
manócska

Sziasztok!

Tényleges érdekes, hogy kis hazánkban miért drágább minden márkás cucc, mint máshol. A férjem kb. minden nov-ben megy Kanadába, onnan szokott téli cuccokat hozni.Pl a hiper-szuper gyerekcsizmák 5 ezer forintba kerültek. A Columbia dzsekim meg pont a felébe az itteninek.

Vajon Pocok már túl van a császáron? Teljesen együttérzek vele, nekem is ilyen programozott csaszi lesz.

AndyKép
Én a két elõzõvel is Maternát szedtem, a fiam 3,40-el, a lányom 3,20-al született, szóval teljesen átlagos babák voltak. A Canesten kenõcs biztosan oké, anno a fiammal sokszor kiütött rajtam is a gomba, és akkor még Canestem kúpot is kaptam.

MaciKép
Az én babóm is nagyon hangérzékeny, elõször egy musicalben mozgott akkorát, hogy megéreztem. Minden zenére, a fiam csellózására is ugra-bugrál. A Harry Pottert végigszenvedtük, nem is tudom, hogy megnézzem-e a Gyûrûk Urát. A babó a testemen keresztül is hallja, füldugót meg nem tehetek nekiKép. Én 29-én megyek UH-ra, kár, hogy nem egy nappal elõbb! A foltok meg egyebek a gyereken nagy babona, ne törõdj vele!

MártiKép
Én az I-es klinikán voltam amnion, a barátnõm a Söfiben lepényvizsgálaton, úgyhogy amnios Söfis tapasztalataim nincsenek. Genetikai tanácsadáson a doki százalékokat számol, AFP, UH, életkor alapján. A döntést rád hagyja. Nem emlékszem már, miért kell a genetikai tanácsadás? Rossz az AFP-d? Inkább a UH a mérvadó, egy csomó országban el is törõlték az AFP-t, mert olyan szélesen fedik egymást az eredmények. Az enyém is nagyon rossz volt, de nálam eleve eldöntött dolog volt az amnio az életkorom miatt.
Szóval az amnio úgy néz ki, hogy nagy fertõtlenítés után, szuper steril tûvel UH ellenõrzés mellett hasba szúrnak, és kiszívnak egy kis magzatvizet. Annyira sem fáj, mint egy vérvétel. Kb. 2 napig maradj utána ágyban (kb. 24 óra amíg újratermelõdik a magzatvíz), és még egy hétig ne emelgess, kíméld magad. Legyen otthon magnéziumod, ha görcsöl a méhed. Sõt, én a vizsgálat elõtt közvetlenül bevettem egy tablettát. A genetikus azt állította, hogy a 18. hét után azt mondhatja, hogy gyakorlatilag nincs vetélésveszély. Az eredményre 4 hétig kellett várni, de azt mondták, hogy ha baj van, akkor kb. 2 hét múlva telefonálnak.

Urszila
26+2
urszila

Kangi!
Ez nem hüvelyi viszketés csak valami külsõ de nem annyira vészes. Eléggé érzékeny vagyok mindenre pedig úgy vigyázok. Van egy kis fehér folyásom lehet hogy attól van.

Maci!
Én szerintem ez hülyeség amit mondtak neked. Ne hidd el! Amúgy én meg elvágtam ma a kezem.

Andy
Andy

Elõször a legfontosabb infó, olyan friss, hogy még meleg.Kép

Pocok üzenete:
"Ajsa lányom megszületett! 3600gr, 57cm és tündér."

Pocok, hatalmas gratula, jó egészséget és sok sok tejcsit!!!KépKépKép
Timci
timici

Gratula Pocoknak, és sok-sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!!!:o)))))))))))))))))))))
Manócs
Manócska

Na és akkor az üzim:

Holnap megyek be a Klinikára és akkor megnézem Pocok kislányát is!Kép Olyan jó, mikor jött az sms, a hideg is kirázott, úgy beleborzongtam az örömbe.KépKépKép

Gombóc,
nem voltunk, mert párom a vizsga után letargiába és ágynak esettKép, így ma megyünk, remélem még lesznek bodyk.Kép

A Bence nálunk is úgy lett, hogy az ismerõsök kilõttek egy csomó nevet, amit szerettünk volna: Máté, Gergõ, Márk, Balázs, persze a Bence nagyon tetszik, de akkor még nem ez volt a favorit. Bezzeg most !!!Kép
Tényleg, nálatok mi lesz a fiúcska neve???

Nézegettem mostanában egy csomó web oldalt, hogy mit vigyünk a kórházba, lehet, hogy Neked ezzel nem mondok újat, de én nem gondoltam rá: nagyon, nagyon puha WC papír a gátseb miatt. Én Zewa 4 rétegût vettem, egy vagyon volt, de azt hiszem szükség lesz rá.Kép Bocs, ha nem mondtam vele semmi újat és ha neked van valami érdekes meglátásod szívesen veszemKép.

Kangi,
kopasz dalmata?Kép Jól hangzik.KépKépKép
Ez a tanulás viszont rosszul, pfuj, elegem van. Holnap megyek jogból vizsgázni, igaz tanulni még nem értem ráKép, sebaj egybõl kérek egy pótvizsga csekket, hogy ne kelljen külön bemenni érte.Kép

Maci2,
ne is foglalkozz az emberek ilyen és ehhez hasonló mondásaival, egyik fülön be, másikon ki.KépKépKép

Franyo,Kép
köszi a gratut pocakkal kapcsolatban, Bence nevében is.Kép
Cseh tetra fürdõlepedõt az Auchanban vetten 599,-ért. Igaz akkor akciós volt, de ma megyünk úgyis, megnézem Neked mennyibe fáj most, jó? És azt hiszem a Mária Nagykerben szokták még hírdetni, érdemes esetleg rájuk csörögni(340-2392).

Nyúlandi,
drukk megy Neked is, bár jó lenne még arra a 3 hétre bennt tartani a pocaklakót, ha már eddig ilyen szépen alakultak a dolgok.Kép

Myssnia,
hát igen minnél többet nézi az ember lánya az utónévkönyvet, annál tanácstalanabb.Kép
Bennt az egyik lánynak HUBA LEVENTE lett a fia, szerintem tök jól hangzik. Egy leendõ kislánynak pedig LARINA lesz a neve, tök jók szerintemKép.
Nekem tetszett még a Deme, Dominik, Kolos, Keszi, Krisztián, Kristóf, Szabolcs és a már említettek.Kép

Anyukámék anno papírra felírták a nekik tetszõ neveket és kihúzták egy kalapból, egyet anyu + egyet apu, így lett 2 nevem. Lányként: Tímea GabriellaKép, fiúként: Zoltán Gábor lettem volna. Ez is egy megoldás, ha nincs ötlet a sok névbõl. Nálunk Apával van a gond, mert õ minden nevet megvétóz.Kép

Megyek vissza a házimhoz, mivel 13h-re védõnõhöz is mennem kell és még fõzni is kéne, szóval hajjaj...hol áll a fejem?Kép Pussza és szép napot Mindenkinek!
Timici
38+5
timici

Sziasztok,

Pont most akartam en is meigirni Pocok kislanyat de Timici mar megelozott : ))))

Papcok,
Nagyon sok szeretetel gratulaok itt is,es a legjobbakat kivanom,

Kataa es a 14 hetes ALex

Kép
Kép
kataa

Gratula Pocoknak!KépKépKép

AndyKép
Elfelejtettem az elõbb megírni neked, hogy én is nagyon érzékeny vagyok, de amióta Lactacid Feminaval mosakszom, nincs se viszketés, se égés, semmi. Sõt, a 6 éves lányom is direkt kéri, ha néha bepirosodik. Drágának tûnik, de minimális adag kell belõle.

Urszila
urszila

Urszila!
Nagyon köszönöm a választ a Canestenre.Én is veszek akkor ilyen Laktacid Feminát.

Pocok!
Nagy gratulaaaaa!Kép

Andy
14+4
Andy

Pocok, Gratulálok, nagyon sok boldogságot és örömet a babához!

Maci_2
27+1
maci_2

Gratula Pocoknak! Jó egészséget! KépKépKép

Andy Kép
látom, hogy Urszila a Lactacydot ajánlja, egyetértek, de azért hivd fel a dokit szerintem. Lehet, hogy csak én vagyok túl parás, de ha én viszketek, az annyira nyugtalanit mindig ...

Na pussz, megyek, öltözöm, viszgázom. Amúgy irásbeli lesz, remélem, nem gebesztenek meg bennünket.

Kangi
34+5
kangi

POCOK!

Hatalmas gratula a kislányodhoz! Nagyon szép nevet adtatok neki! Ajsa! Szép hosszú és boldog életet kívánokKép
De furi! Nem is olyan rég adtam át a táblát Neked és lám, már Te is a karodban tartod a kistündértKép
Mégegyszer sok boldogságot és rengeteg tejcsit!

sasha és a ma 14 hetes Gábor

Kép
sasha

Sziasztok Lányok!

Remélem hamarosan jöhetek hozzátok! Múlthéten vettem egy tesztet és pozitív lett. Még aznap elmentem UH-ra de nem mutatot semmit. A doki annyit látott, hogy hol van a sárgatest ami valóban terhességre utal. Volt már valaki ilyen helyzetben? 1 hét múlva kell mennem akkor szerintetek már lesz valami?

Mindenki vigyázzon magára és a babucira!

Köszi: Julika
julika

Julika,
ezerrel drukkolok!
Gondolom kb úgy telnek a napjaid addig, mintha évek lennének, de kitartás!:o)))))))))))))
aztán 1 hét mulva meg nagy örömöt!:o)))))))

Hahó, rajtam kívül van még itt valaki?????
vagy most mindenki ebédel????

Manócska, aki egyedül érzi magát:o(
16+0
Manócska

Sziasztok Kismamekok!Kép

Én teljesen új vagyok köztetek. Nevem Tünde, az utolsó menzi 2002 okt.8-án volt. 24 éves vagyok és az elsõ babát várom.

Már azóta olvasom netet és gyûjtöm az infókat, amióta terhes vagyok. Csak most szólok hozzá, mert tegnap voltam UH-n és valami gyönyörû élmény volt látni a 14 hetes Picurkát. Kép Integetett nekem a picike lábával. Kép Kép Kép

Tudom, egy kicsit elüt az eddigi témától amit írtam, de annyira szerettem volna megosztani az örömömet a világgal!

Sziasztok,
Tündimami
tündimami

Szió Tündimami,
gratula, és jó hogy jöttél!:o))))
Leszternél fel is iratkozhatsz majd a táblázatba, ha szeretnéd:o))))))

Manócs
16+0
Manócska

Julika, TündimamiKép

Üdv körünkben! Jó pocakosodást!

Mostanában kezdett annyira bekeményedni a pocakom alja, hogy élesen belenyillal pl. sietéskor. A magnézium segít, de már elfelejtettem, hogy hány magnézium tablettát lehet bevenni naponta? Dokihoz csak 29-én megyek.

KangiKép
Szerintem is jobb, ha doki is látja a kismamát, ha bármilyen kicsi probléma van. Én a Lactacidot csak általános és állandó használatra ajánlom. Kopogjam le, eddig még meg sem legyintett a drága Candida szele.

JulikaKép
Kb. betöltött 6 hetes embrió látszik már a petezsákban, egy szép kis kb. 1 mm-es vonalka, ha jól emlékszem. Jó UH-n ezen a héten már látszik a szívverés is. Addig amíg nem látni UH-n, a dokik biokémiai terhességet emlegetnek.

Urszila
26+2
urszila

Köszike, Manócska!
És Lesztert hol találom?

Tündimami
tündimami

Urszila!
Én is szedek magnéziumot (tegnaptól):-). Napi 3 tablettát, de ha bekeményedik a pocak, akkor azonnal be kell venni egyet. Egy nap max.5 - 6 db. szabad bevenni.
Nekem is tegnap bekeményedett a hasam, mert a terhességem alatt elöszor hánytam. A dr. szerint ez csak a hányásra volt reakció, nálad is valami ilyen lehet.

Julika!
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim, mint Urszilának. Nálam a 7. héten látszott igazán jól a szívverés.

Minden jót kívánok,
Tündimami
tündimami

Sziasztok!

Most gyors leszek. Ha a pénteki CTG-men minden ok lesz, akkor szombaton teszünk egy "kirándulást" Bécsbe. Már nagyon várom.

Pocok Kép
Gratulálok Ajsához, sok boldogságot!

Julika, Tündimami Kép
Üdv köztünk, boldog, problémamentes babavárást!

Timici Kép
A végén még úgy jártok, mint a Jóbarátokban. PHOEBE-nek már megtetszett a vétó, mint babanév. Kép

Na megyek, este leszek újra. Pusz!

myssnia
35+5
myssnia
Budapest XI. kerület

TündimamiKép

Nálam ez már a méh növekedése és a pocakméret miatt, a kinyúló hasizmok kínlódása következtében lép fel. Nálam is kb. 13-14 héten voltak az elsõ keményedések (dokim: Semmi baj, a méh kontraktibilis, ugyebár!), utána mostanáig csend volt, most viszont beindult ezerrel. És most fáradtabb is vagyok, mint az elõzõ kettõvel, reggel, délután velük-értük rohangálok, ahelyett hogy jó kismama módjára pihiznék.
Lesztert itt találod a fórumon, csak címezz neki egy hozzászólást magadról.

Urszila
urszila

Tündimami,
Leszter szerintem csak délután néz be ide a Társalgóba, õ, aki a táblázatot kezeli, felteszi az újakat, vagy, ha már szültél, átrak a babás táblázatba.
Írjál neki egy hozzászólást az adataiddal, és a következõ táblázatba biztosan feltesz már téged is.
Ehhez pár adatot meg kell adnon magadról:
Név ( persze ez nick is lehet)
életkor
hányadik baba
hol élsz ( város)
melyik kórházban fogsz szülni, kinél
mikor volt az utolsó mensid, és most melyik hét, melyik napján tartasz.
Ha jól tudom ennyi elég, de Lesztert faggasd inkább errõl, ebben õ a profi:o)))))))))))))

Leszter,
látod milyen jókat írok rólad, pedig a palacsintát még nem felejtettem el!:o)))))))))))))))

Pusz:
Manócska
16+0
manócska

Julika, üdv közöttünk. Nekem a 3. UH után mondták, hogy most már biztos, mert látták a szívmûködést. Legkésõbb a 7-8. héten már látszódni fog.

Tündimami, üdv neked is. Gyere bátran és oszd meg velünk örömödet, bánatodat (ez ne legyen).

Maci_2
27+1
maci_2

Sziasztok!

Pocok, ORIASI GRATULA! SOk boldogsagot a kislanyhoz! KépKép

Timici,
en dobozos, nedves, kamillas WC papirt vettem. Remeljuk, eleg lesz, rendes guriga WC papir tekercset eddig nem. Szerinted az is kell? Ja, meg vettem WC deszkara rakhato papir uloket is.
A nev ugyeben nalunk is kispapi a "szuk keresztmetszet", a legutolso verzio szerint Zsombor Viktor lesz...Kép De eddig ha kitalaltunk barmilyen nevet es elarultuk, akkor ket napon belul valamelyikunk megis megvetozta a dontest, ugyhogy most remenykedek, hogy megis marad ez a nev annak ellenere, hogy elarultam nektek. KépKépKép

Udv az ujaknak, lesz itt utanpotlas! Kép

Egyebkent most jottem a korhazbol, a CTG tokeletes, C2100, a baba feje beallva rendesen, de a dokim szerint ebbol tulhordas lesz...Kép Azt mondta, jovo heten megbeszeljuk a befekves reszleteit is...Kép
Olyan hulye erzesem van, ugyanis a korhazban voltam, a normal ingyenes terhesgondozason, es nem a maganrendelesen, ezert alapbol nem akartam neki penzt adni, de a mellettem ulo kismama azt mondta, o ilyenkor is szokott neki fizetni. Akkor eldontottem, hogy vegulis, lehet, hogy igaza van, fizetni kene. De a rendeloben, az asszisztensno elott olyan cikinek ereztem, hogy vegul megsem adtam penzt...brrr...olyan ciki helyzet. Szerintetek kellett volna vagy sem?

Sziasztok,
Gombóc
38+4
gombóc

Gombóc,
Drága férjem, és egyben szerelmem Viktor, nekem nagyon bejött ez a név, úgyhogy hajrá!!!!!!!!!!!!!:o)))))))
Én csak a magánrendelésen fizetek, így is olyan sok!
Manócs
Manócska

Gombóc,
Drága férjem, és egyben szerelmem Viktor, nekem nagyon bejött ez a név, úgyhogy hajrá!!!!!!!!!!!!!:o)))))))
Én csak a magánrendelésen fizetek, így is olyan sok!
Manócs
Manócska

Megjöttem a védõnõtõl. Elég felejthetõ volt.Kép
Mivel holnap megyek CTG-re nem hallgatta meg a szívhangjét a babónak, lusta dög!Kép

Aztán a telefonban múlt héten azt mondta elmondja, mit hol kell intézni. Hááát, elmondta az egyszeri anyasági segélyt, aztán csókolom. Megkértem adja meg a gyerekdoki nevét és elérhetõségét, de nem adta meg, mondván, hogy majd ha mi értesítjük õt, hogy már otthon vagyunk, akkor majd õ szól a dokinõnek. Kértem volna a dokinõtõl recepteket, de erre az volt a válasz, hogy a gyereknek még nincs TAJ száma, nekem ugyan van, de az nem jó. Szóval az egész nagyon "pozitív" volt.KépKépKép
Mindegy, többet nem kell menni, majd õ jön hetente. Jaj, de jó lesz.Kép Illetve a dokinõ kijön egyszer, de aztán csak akkor ha hívjuk. Máshol is így van ez??? Ezen úgy meglepõdtem, azt hittem rendszeresen kijön majd a gyerekhez. Én vagyok naiv vagy a dokinõ lusta???

Myssnia,
vétóKép nagyon jó! Azért a Bence az tuti már csak a 2.név kérdéses. A pénteki ctg tuti jó lesz, miért ne lenne. Szombaton pedig irány Bécs.KépKépKép

Gombóc,
nem ismerem a nedves popsitörlõket felnõtteknek, nekem inkább a hagyományos jön be. WC ülõke nélkül én már sehova se megyekKép, nemhiába laktam bennt egy hónapig.KépKépKép
Meg amit mindenképpen viszek folyékony szappan, az ugyanis hol volt a kórteremben, hol nem, így tuti lesz.Kép
Viszek még szoptatós teát(instant Milupa), mellszívót, melltartó betétet, Garmastan kenõcsöt, természetesen az általános dolgok mellett. Jó nagy pakkom van.Kép

A Zsombor Viktor az jó!Kép reméljük marad is. Bár az egyik lány férje még a szülés elõtti napon is vacilált, hogy mi legyen a gyerkõc neve, a csaj már tök ideg volt.Kép

Kataa,
bocs, hogy beelõztelek, de mivel egész délelött a gép elõtt ültem, így nem volt nehéz azonnal beírni Pocok üzenetét.

Pocok azóta üzent még 12.46-kor:
"Még az intenzíven vagyok holnap reggelig.Picit fáj a hasam, amúgy minden szuper volt."

Üdv. az újaknak és további jó pocaknövesztést!Kép

Elsõ babások:
Ti vettetek már orrszívót???
Tegnap hívta fel rá a figyelmemet az ikrek anyja, hogy jó ha van itthon, ha úgy alakul. Õ a NUK orrszívóra szavaz, ma el is megyünk a MegaToys-ba és beszerzem.Kép Csak ha valakinek eddig nem jutott volna eszébe. NEKEM nem jutott.Kép

Már csak 2 házi van hátra (számvitel, pszichológia). HUrrá!!!

Kangi,
drukk a vizsgához, este jelkezz!!!Kép

Na megyek, mert fõzni még nem volt érkezésem és nemsokára megjön Apa. Pusssza,
Timici
38+5
timici

Én is szeretnék gratulálni Pocoknak, és remélem hamarosan jössz hozzánk a Gyermekek-be! Ott is jó kis csapat van!

Kórházba vinni:
- én is vittem nedves kamillás törlõkendõt, ,az nagyon jó volt, más nem is nagyon kell, az elsõ kakilás egyébként sem lesz valami jó érzés.
- jágakku, ezt jól becsavartam és ha már nagyon ajgott a átsebem, akkor ráültem pár percet
- kamillatea filter, kis mûanyagtálka, sok háztartási vatta alvázmosáshoz, szépen gyógyul a gátseb tõle + nyugtatja is, naponta 4-5x csináltam és még otthon is

most egyelõre ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni.

gumicukor és Dani (28 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Gombóc,
én eddig még egy fillért sem fizettem és csak szülés után áll szándékomban adni. Azt még elfogadom, hogy a magánrendelésén adj neki pénzt, de a rendes rendelésen mire fel??? Szerintem nem gáz, hogy nem adtál. Adtál már elégszer nem?

Most már tényleg eldugulok,pusza
Timici

U.i.: Hol lehet Zsuzsi??? Zsuzsi jelkezz!!!
timici

Orrszívó
mi is ballonos NUK-ot vettünk, de kidobtuk a francba, mert csak ami elõl van fikuci, azt szedi ki a babának, ami meg a lényeg lenne fentebbrõl onnan nem.
Így a gyerekdoki tanácsára illetve itt a neten is mindenki az orrporszívóra esküszik, beszereztünk egyet a patikában, valami Arianna, ,de a Csöpi is jó. Én kipróbáltam, mielõtt Danit a "mûtét" alá vetettük, de elég kíméletes, ráadásul Dani nem is fél a porszívótól, simán tudok mellette takarítani vele, ,mert imádja, beszél hozzá és fel alá jár a kis feje, ahogy huzogatom a csövet.
A ballonossal csak kapkod az ember a gyerek feje elõtt, attól dani totál ideg lett, a porszívós, pedig csak egy mozdulat és klasszul kihúzza nünükét. Ha jól emlékszem már 15 napod kortól lehet használni + van egy jó orrspray Stérimar tengeri sóoldat, nem szárítjka ki a nyálkahártyát a többivel ellentétben.

Timic
az elsõ napokban nem ajánlatos szoptatós teát inni, mivel nem attól lesz tej, hanem a gyakori mellretételtõl. Én is ittam, mikor hazajöttünk Laktoherbet, ,de nagy 0. Viszont akkor és annyiszor tettem mellre a babámat, amennyiszer csak akarta, így szépen felszaporodott a tej!

Amíg a baának nincs TAJ-száma, ,addig az anyuka TAJ számával lehet venni mindent, csak az elsõ szám (ez nõknél 0) helyett 8-ast kell írni, így tudják, ,hogy babának van.
Miért mit gondolt a lökött védõnõd, ha bármi van a 3 hét alatt, míg megjön a TAJ szám, addig vergõdjön a gyerek, ha valami baja van? Minden védõnõ ilyen hülye? Tisztelet a kivételnek.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?