2003.01.14 14:56

nyugi ..
Amúgy meg nincs 2 egyforma gyerek... próbálkozni kell ...
2003.01.14 15:07
és még nem voltam érintett!
2003.01.14 15:07
és még nem voltam érintett!
2003.01.14 15:15
Most megvannak nagyjából fixen az étkezések, és amikor kér, akkor kap egy kis cicit. 
Egy vékony ostyára nyomtatják nyomtatóval, csak normál festék helyett ételfestékkel. Most már nagyon sok helyen csinálnak ilyet.
Remélem, az alvás nemcsak a betegség miatt van. MOst megint alszik. Ma már láztalan volt. Még kis bágyadt, sokat alszik, evett egy banánt, sokat iszik, és cicizik ezerrel
2003.01.14 16:03
mindenhová, csak bilibe nem. Van bilink. De csak itt tartunk. Pár napja azzal szórakozik, hogy jókisfiúként hagyja, hogy levetkõztessem badira, pelus le, abban a pillanatban felpattan, és rohan elõlem visítozva, és végigpisili a sarkokat, utánna jön értem, és mutogatja
Ma is volt szerencsém
Dehogy akarom én biliztetni!!!! Csak gondoltam ha nagydolgot pottyant egy ilyen elszökéskor, azt nem árt, ha alátartom
De nem követem anyós példáját (4 hónaposan kikötni a gyereket fél napra a járóka sarkához, ügyes Csabika, beletalált!!!! - idézvén a naplót)
2003.01.14 16:08
-, mert én minden nap akkor kelek .)
Akkor mit mondjak én??? Szóval Juli másodikos, Zsófi harmadikos gimnazista, csak most így mondják.
Szerintem Gabi nem is csinál mást, csak "minket"!!! 2003.01.14 19:02
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
a költözködéshez!
+
+
+
+
+
+
+
+
+

(Amúgy megvan a kimunkált magánvéleményem ezekrõl a "bezzeg az én ..." dumákról is!) 

2003.01.14 20:06
nem semmi baba mellett nyelvvizsgazni!
minden elismeresem a gyerekekhez! nem nehez 4 gyerekre odafigyelni? nekem ez az egy is telerakja a napirendem
2003.01.14 20:06
2003.01.14 20:23
2003.01.14 21:34

2003.01.14 21:35
E-mail megjott, gyartom a valaszt.
2003.01.14 22:42
2003.01.14 22:57
A zord anya az álmosságtól szédelgõ gyerekét le merészelte fektetni... délután is, meg este is .. pfujjjjjjjjjjj... anya az ilyen?
Délután már csak az használt, hogy egy kis vizet öntöttem az arcára ...
aztán fél perc sem telt el, már aludt is.. csak még álmában is hüppögött...
.. vagy archív június-július.... augusztus ..
) Nyúlfarnyi zenéket tett be, épp elkezdtek rá mozogni a gyerkõcök, amikor vége lett a "számnak".. élvezték, de ez nem érdekelt senkit, jött egy mondóka, ami viszont hidegen hagyta õket ... ha a talikon beteszünk zenét, meg mondókázunk, énekelgetünk kicsit velük/nekik, szerintem többre megyünk ... zörgethetõ eszköze meg minden manónak van úgyis, nem kell a puccos mûanyag rumbatök meg kasztanyetta... mondjuk annak a csengõs izének jó hangja volt
De azért érdemes megnézni, az elsõ foglalkozás díjmentes ..
... Gondolom, hogy uazok csinálják, mert átjárhatóak a helyszínek uazzal a "bérlettel"...
2003.01.14 23:03

2003.01.14 23:27

2003.01.15 06:33
igaz nem ugy alakult.
Ugyanis Madike fogacskainak szama 3-rol 5-re emelkedett es uton van a hatodik is.
Kicsit nyugosebb volt ezert is nem jottem. Na meg persze meg nem all egy percre sem napkozben, azaz csak a kis delelotti alvas idejere. Es mar nem csak felall, de le is tud utana ulni es mar kapaszkodas nelkul is megall rovid ideig, a problema csak az ha megprobal elindulni. 

Biztos nem lesz semmi baj.
) 2003.01.15 08:14
Egy napot kihagytam, és már alig gyõzöm bepótolni!
Néha kültem nekik e-mail-t, képeket Lacikáról, élménybeszámolót, ilyesmit. Egyetlen egy volt közülük, aki 1-2 szóban válaszolt néha. Úgy éreztem, le se kakkantanak már, le vagyok írva, el vagyok felejtve, senkit sem érdeklünk. Így aztán le is szoktam az írogatásról. Erre most bemegyünk, hát, az egyik kolléganõm gépén Lacika fotói a háttérképek, a másik meg eltrappol kávét fõzni, és még emlékszik, hogy hogyan szeretem, stb. Úgy örültek nekünk, és olyan kedves volt mindenki, hogy egészen meghatódtam!
Ez nálunk már vagy 2 hónapja nem fordult elõ. Mindkét cicit horpadtra leszlopálta, böfizett egy diszkrétet, sóhajtott egy nagyot, és már aludt is.
Még arra se ébredt fel, mikor az apja felkelt.
2003.01.15 09:27
2003.01.15 09:52
Nem szoktam neki segíteni, csak a hátára teszem a kezem, nehogy elveszítse az egyensúlyát, mikor földet ér. De ezt eddig még mindig megvárta.
Mondjuk Lackóra mindenben jellemzõ a biztonságos megoldásokra való törekvés.
Kb. 10 hónapos korában állt fel elõször, és álló helyzetbõl szinte azonnal tudott visszaülni ügyesen a popsijára. Ezután ha ülni akart, szépel felállt, visszacsüccsent, és meg volt oldva a feladat. Néhány napja jött rá, hogy fekvõ helyzetbõl is fel tudja magát tornázni ülésbe. Jobb késõn, mint soha...
2003.01.15 11:05
Ha az elsõ nyikkanásra ugrok, akkor Lacika még nincs ébren, és nem is ébred fel a motoszkálásomra, hanem éppen hogy megnyugszik tõle, és újra elmélyül az álma. Ha nem ébredek fel az elsõ nyûglõdésekre, akkor viszont felébred teljesen, feláll, és teli torokból sír, amíg fel nem veszem. Akkor már nem segít más, csak az ölben való eldajkálás. Persze lehet, hogy ez azért van, mert õ már megszokta, hogy egy nyekkenés, és Anya már itt is van.
Szombaton meg, amikor olyan vacakul voltam, elmentem reggel letusolni, hátha attól jobban leszek, Lacikát meg az Apjára bíztam. Jövök ki a fürdõszobából, a gyerek a konyhában rosszalkodik, az Apja meg a nappaliban olvasgat.
Akkor fogalmazódott meg bennem egyértelmûen: csak magamra számíthatok, szóval köv. baba majd akkor, ha úgy érzem, egyedül is boldogulok a kettõvel. Aztán bónusz, ha egy-egy kis segítséget mégis kapok, de erre nem építhetek.
Elõször kijöttünk a kórházból az "okos" 3 óránként 20 perc szopizással. Na, ez nagyon nem jött be, 6 hetes korában már a hozzátáplálás kérdése is felmerült. Na, ekkor lett elegem minden "okos" tanácsból. Szépen cicire tettem PiciLacit, és addig hagytam rajra, amíg magától el nem engedte. Ezzel a módszerrel eleinte 1,5 órát szopizott, és 1,5 órát nem, aztán újra elõrõl. Szóval Lacika amint rábíztam a döntést, valamiféle rendet alakított ki, és miközben fokozatosan rövidültek egy idõ után a szopik, és a köztük eltelt idõ is egyre több lett, valahogy mindig viszonylag rendszeres maradt. Így aztán én könnyen beszélek reggelirõl és ebédrõl, mert Lacika már akkor is így evett, mikor még csak szopizott. Mondjuk az is igaz, hogy én két evés között, amikor tuti biztos voltam benne, hogy éhes nem lehet, adtam neki inni, ha szomjasnak láttam. Vígaszként soha nem tettem cicire, ha sírt, de tudtam, hogy nem az éhség miatt sír, mert tartottam attól, hogy kialakul nála a bánatomban eszek probléma nagyobb korára. Szóval én azt gondolom, hogy az igény szerinti szoptatás nagyon jó dolog, de szerintem is létezhet a ló túlsó oldala, szóval azért nem kell minden sóhajtásra cicit rántani. 2003.01.15 11:09
Ja, és isteni fini volt. Szerintem megérné megnéznetek, bár nem tudom, ki merre lakik. Ja, pénteken rendeltük, vasárnap reggelre kész volt. 

-persze fõleg a Peti
2003.01.15 11:46
Zsani elõször állt és utána tanult meg fel- és leülni. Persze addig kétségbeesetten sírt, amikor már elfáradt, mert nem tudta, hogy kell leülni. A babák jobban tudják, hogy mikor mit kell csinálni.

És különben is valakiknek meg kell cáfolni a "nagy könyveket"
!
! Zsani is állandóan fel akar mosni és nem is gondoltam, hogy ilyen veszélyes lehet! Most mégjobban odafigyelek rá, de ha hiszitek, ha nem azóta egyre merészebb dolgokat csinál! Ma odaadtam neki egy alma felét, de neki a másik fele kellett.Csak néhány másodpercre fordítottam hátat neki és már fenn is volt az étkezõn. Persze az alma másik felét csak azért is elvette az asztalról és boldogan majszolta! Azt hiszem egyre jobban kezdi az akaratát érvényesíteni, most kell észnél lennünk.

2003.01.15 11:46

2003.01.15 11:47
Ennél sokkal nagyobb dolognak kell ahhoz történnie, hogy akár Anyukámmal, akár Anyósommal (aki nem is Anyós igazán, inkább egy tündér, én egy ilyen mázlista vagyok!
) összerúgjam a port.
2003.01.15 12:30
nektek és most látom, hogy nem ment el! 

Nem értem, hogy miért????? Na, mindegy, csak most megint csak olvasgatni jöttem, mert Ármin még nnem alszik. De ha elaludt, írok végre egy rendeset és megpróbálom elküldeni is! Meggyógyult már mindenki? Remélem! 

)
, mint mostanában mindenen, perze, bõgtem is egy sort (mint mostanában mindenen
). Holnapra is kérek további drukkokat!
És jövök írni még!!!!
És megszerette a plüss állatait, kiváltképp az oroszlánt: puszilgatja, bújik hozzá, olyan nagyon édes! 

2003.01.15 13:11
Mondjuk sejtettem, mert azt írta ki, hogy az xy fájl jelenleg más mûveletre van lefoglalva, próbááljam meg késõbb, viszont a szöveg már nem látszódott. Na mind1. 
Szurkolunk nagyon!!!!!!!!!
De én csak jövõ héten tudok kezdeni. Addigra ti már tuti fittek lesztek!!

Már otthon sem volt semmi galiba, sõt. Annnyit de annnnyit törõdik Doncival és olyan szuperül, hogy bátran rá merem bízni. Szóval az anyósok is képesek alakulni
(hallod Ladányi Kata???? Hátha egyszer nálatok is fordul a kocka
) 2003.01.15 13:16
Lehet, hogy amúgy is átállásban vagyunk 2-rõl 1 alvásra.
2003.01.15 15:05
Rágondolni is rossz, hogy mi történhetett volna, én meg büszkeségtõl dagadozó kebellel néztem, hogy milyen ügyes az én Kicsi Fiam. Ugyanis rendkívül szakszerûen csavarhúzózott, a felületre merõlegesen tartotta az eszközt, és még forgatta is.
Na, de erre ráér még!
2003.01.15 15:11
Pocok a körülményekhez képest jól van.
2003.01.15 16:31
Már kész a krumplipüré, elõkészítettem a mustáros húst: este igazi vacsora lesz
2003.01.15 20:24
.
Fini lett a vacsora?
, nálunk is nagyjából így van a kaja, csak Hanga de. eszi a gyümit, ebéd fõzi, uzsi cici + egyebek (mikor mi), vacsora fõzi.
. Hiába no, az úr, az mindenütt úr.
)2003.01.15 20:52
Cory figyelj! Apától fogadott el ennyit
Szabályosan fogócskáztunk és nagyon tetszett neki. Gurgulázva nevetett hozzá. Ezt egy kiadós szopi után tette, alig aludt napközben, már a hajam is égnek állt õ is üvöltött, picit pihent szopi után a cicin (3 percet) és akkor rájött, hogy tud gyorsan mászni.
2003.01.15 21:25

2003.01.15 21:43

2003.01.15 22:11

2003.01.15 22:54
2003.01.15 23:11
2003.01.15 23:18
Tegnap nem is kakilt. 
Ezzel magamat is tuningolom egy kicsit
,mert ahogy latom hasonlo gondokkal küszködünk.
,de sikerült!
,remélem net közelbe is jutok majd,hogy megtudjam tôletek,hogy lesz e.Mar nagyon varom!

Minden rendben lesz!! 2003.01.16 07:36
Neked kitartás!
(néha sok is) , viszont a bizonytalanságot igen rosszul tûröm. Na meg azt is, ha az én édes Vilikémnek valami baja van és nem jövök rá mi és nem tudok segíteni neki. Annyira imádom õt
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|