A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

lányok!!nincs valakinek eladó (nem túl drágán) légzésfigyelője??

Kép
gyanixi

Exi :)
Boti Pulmicort-ot kapott ugyanezért a múltkor, amikor laringitise volt.
Mostmár kéznél is kell, hogy legyen, ha - ne adj' isten - befullad..

Eszti :)
Éttermes sztori gáz. :( Én biztos kivertem volna a balhét!! :twisted:
Eladócsaj: :roll: :?

Niki :)
Légzésfigyelőt mi kölcsönkaptunk sógornőméktől.
De én úgy tudom, lehet kölcsönözni, mint a mérleget! A védőnőt kérdezd meg!

Szép estét!

Kép
Kép
zituska28

Pocak: kicsit bevág már a kismamanacim, lassan kinövöm :lol:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Eszti :) Barni nagyon helyes és sokat nőtt, mióta legutoljára tettél fel róla képet :lol: (Nekem sem tűnt fel, hogy apa borostás :lol: )
Az eladós sztori nagyon súlyos :lol: :shock:

Niki :) Bakker nem semmi, hogy részben érezted a műtétet! Hiheteten, hogy még egy EDA-t sem tudnak normálisan beadni :shock:

Karmen :) Képzeld, ma azt hallottam (relatív megbízható forrásból), hogy június végéig lehet a kórházban szülni. Azt megkérdezhetem, hogy miért lesz programozott császárod? CTg-t neked nem fognak csinálni?

Enikő :) Szép a pocid! :lol:
Miért akarod Bogit másik oviba iratni? Egyébként hihetetlen, hogy vannak emberek, akik még egy óvodába is képesek betörni :shock: :evil:

Exi :) Meddig kell Petinek adnod a Ventolint?

Zitacicu :) Aranyosak a képek a gyerkőcökről! :lol:

Bibi :) Jobbulást kívánok neked!

KépKép

KépKép
timika

Gyanixi!

Nekem van, ha komolyan érdekel, dobj egy privit légyszi!
roboka@t-online.hu
Nina
nina74

Sziasztok!

Eszter, szerintem ne aggódj azon, hogy még nem forgolódik Barni. Máté sem forgolódik még. Sőt kb. két hete jutottunk el oda, hogy hajlandó megtámaszkodni, ha sasra fordítom. Előtte az orrán támaszkodva ordított, amikor hason volt. Egyébként először hasról hátra fordulnak, azután fordítva, mert hátról hasra fordulni nehezebb nekik. Szerintem. :) Máté is kb. 1 hónapja nyáladzik, mostmár nagyon beindult neki, rendesen meg van duzzadva az ínye. Remélem sokáig nem szenved vele.

Niki, feszítő érzést én is éreztem, de nem fájt, csak kellemetlen volt. Te nem voltál közben rosszul? Nekem hányingerem volt, de lehet, hogy csak az oxigén miatt, amit közben kaptam.

Én a múltkor a postán jártam úgy, hogy a csajszi meg akarta magyarázni, hogy nekem nem bankkártyám, hanem hitelkártyám van, és azzal nem lehet feladni a csekket. A végén már hárman nézték, mire a mögöttem álló férfiember kivette a kezükből (először rám is jött a frász), és közölte velük, hogy 20 éve dolgozik bankban, és higgyék el, hogy ez egy teljesen normál hétköznapi bankkártya. Szegénykéimet az zavarta meg, hogy ezüst színű és rá van írva a nevem alá, hogy "egyéni vállalkozó". Csórikám biztos nem tudja mit jelent, vagy nem látott még olyat, hogy egy vállalkozónak is lehet bankkártyája. :evil:

Üdv mindenkinek, kellemes hétvégét.

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Révi, de aranyos vagy, köszi! :) Én már nagyon rég vártam , hogy jelentkezz, mi újság a fiacskáddal! Ezek szerint minden rendben, nagyon örülök!!!
Nagyfiaim már tudják, persze, Bencinek is említettük szerintem, de neki még nem nagyon mondogatom, majd ha már nől a pocak. Úgyis olyan anyás, lesz féltékenység biztos! Dani, a középső jópofa volt, meglepődött,( pedig néhány hónapja már kérdeztem tőlük, szeretnének-e még egy tesót,)és nagy komolyan mondta, nem gondolta volna, hogy négygyerekes anya leszek! :)

Zitacicu, Eszter, Zituska, nagyon aranyosak a gyerekeitek!

Enikő, nől az a poci már rendesen! :)

Szép hétvégét mindenkinek!

Erika
gerika

nina: arra a címre nem tudtam írni, így itt küldtem privit!!
Lányok: császáros szülé után is normális, h még a 2. héten is hol elmúlik a vérzés, h élénpirosan visszajön??
Mennyi idő alatt gyógyul a seb, mert nekem egy helyen még levedzik!!??!!
gyanixi

Csajok képzeljétek Viola belekakált a vécébe :lol:
Láttam, hogy nyomja, gyors lekaptam róla a palust és felültettem B szűkítőjére. Először meglepődött, picit sírt, de aztán leültem a földre vele szembe, fogtam a testét, érezze, hogy biztonságban van, és mondtam neki, hogy nyomja a kakit :) És úgy nyomta, hogy teljesen elvörösödött :lol: Úgyhogy fele a palusba fele a vécébe sikerült. Aztán kitöröltem a popsit, és leszedtem a vécéről, majd megmutattam neki a termést :oops: :lol: , mondtam neki, hogy milyen ügyes meg minden, tapsoltunk :) Hú népünnepély volt :) Aztán megkértem húzza le ő a vécét, és kis segítséggel együtt lehúztuk! :) Nagyon büszke vagyok rá :) Persze lehet, hogy csak véletlen, de azért olyan jó volt :) nagyon várom már, h lerakjuk a pelenkát. Mondjuk a fejlesztőbe azt mondták, ne nagyon reménykedjek abban, hogy 3 éves koránál előbb szobatiszta lesz! De azért, hna próbálkozni fogok.... :wink:
Bocs a részletezésért :oops: De ez nekem hatalmas öröm :) Egy anya mi mindennek képes örülni :lol:

ceniko
Szeged

Enikő!

Gratula Violának.Egyébként Máté is 3 volt majdnem amikor letettük a pelust de akkor éjjelre is.egész pontosan a harmadik szülinapja előtt két hónappal lett szobatiszta.

Niki!
Vérzés simán lehet még ilyenkor nekem is volt.A csaszi seb miatt se aggódj mert én is visszamentem a dokimoz,hogy levedzik de semmi baj nem volt. :wink:
Jól vagytok amúgy?Tejcsi van?

Kép
Kép
zitacicu2

Timi: azért szeretném másik oviba iratni, mert ahova most járunk nem vagyok megelégedve. Mást igértek a beiratáskor, mint amit valójában nyújtanak! Nem érzem rajta, a fejlődést. Úgy gondolom nem foglalkoznak velük eleget! Nincs sportolási lehetőség (pl görkori), nincs néptánc, nincs kézművesfoglalkozás, nincs semmi! Én nem akarok a gyerekre ráerőltetni semmit, de azért meg kéne adni neki az esélyt, hogy megismerjen dolgokat.... de ha nem lát, nem tapasztaltalja meg, akkor erre nem lesz lehetősége! Én meg nem tudom külön pl a 100xszép játszóházba hordani, mert nem tudok kettészakadni. Jó lenne egy olyan ovi ahol komplexen megkapná ezeket a lehetőségeket. Vagy ha ezeket mind nem is, de legalább + 1 nyelvet megtanul :wink:

Bibi: Már 13 foga van Violának, ugyanis tegnap fürcsi után törölgettem és nagyon kacagott és észrvetettem, hogy a jobb felső szemfoga kibújt, ill a csücske :wink: De olyan kis pitbull a gyerekem, hogy nem engedni megnézni, a többi foga hogy áll :lol:

Exi: Tudjátok már mi történt apuddal? A temetés időpontja megvan már???

GErika: Jófej a fiad :lol: Édesek!!! Ők hova járnak suliba????

Niki: Sztem a gyermekágyi folyás 6 hétig normális...és az is normális, hogy hol erősebb, hol elmúlik, aztán visszajön. Nálam is így volt! Mondjuk én simán szültem, de sztem ez nem függ a szülés módjától... A sebedre nem tudok nyilatkozni (szerencsére nincs ilyen irányú tapasztalatom) Rékával mizu? Szopizik ügyesen???

Bogiszáj 1: "Viola te már megint, rossz büdös kölök vagy. Fejezd be ezt a viselkedést, mert felrobbanok az idegességtől" :lol: (hihi anyája után szabadon... :lol: )

Bogiszáj 2: " Anya ha a baba a pocakodban mégis fiú, akkor otthagyjuk a kórházba, jó? Én kislányt szeretnék, egy Jázmint! Mit kezdenék egy fiúval? :evil: inkább majd szülsz másikat aki lány :lol: "

Bogiszáj 3:
B: "Anya mekkora már a pocakodban a baba?"
E: " hát kb ekkora -és mutatom-"
B: " Akkor küldjünk le neki egy kis kaját, hogy nőljön" :lol:

ceniko
Szeged

Van tejcsi, köszi lányok és remélem mard is sok!!
gyanixi

Üdv!

Niki, Zituska jól tudja, ha nem sok időre kell, akkor érdemes kölcsönözni, de aki használja, az általában min. fél évig teszi, ennyire viszont nem biztos, hogy jó ötlet a bérlés...
Nekem a mai napig látszódik a hegem. Levedzés nem volt, vagyis nem emlékszem rá. Nekem a 6. hétig volt utóvérzésem, aztán meg megjött, szóval ne aggódj, a vérzés normális, erre anno a védőnőm is felhívta a figyelmet.

Zituska, nekem nem mondták, hogy kelleni fog, de esetlegesen, ha szükség lesz rá, mindig lesz itthon, ahogy írtam, az öcsém és a férjem is használja, aztán házilag csinálunk hozzá BabyHalert kólásüvegből.

Timi, elvileg addig kell, amíg meggyógyul, csak kérdés, hogy ezalatt mit kell értenem. A jövő héten viszem ellenőrzésre, akkor rákérdezek, hogy adjam-e tovább (mert addig adom), aztán meglátjuk.

Eszter, a forgásról annyit, hogy a bnőm lánya nemrég múlt féléves, és még ő sem forog... :o

Goodfairy, akkor a postás hölgyek se semmik. Én nem szoktam csekket bankkártyával fizetni, akkor inkább kiveszem a pénzt, az talán olcsóbb valamivel, meg mindig útbaesik egy automata...

Enikő, Violának GRATULA! Elhiszem, hogy örülsz, szerintem mindenki örülne egy ilyennek!
Apukámról semmit nem tudunk, elvileg tegnap történt meg a boncolás, csak hétfőn fogok biztosat tudni az időpontot illetően (is).
Bogiszájon jót mosolyogtam, különösen a másodikon. :D
Ha fiú lesz, add át, majd megoldjuk!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Küldtem 2 emailt Neked! :D
Remélem tetszenek majd!!! :wink:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Goodfairy!

Zolka babaval ugyanez a helyzet: nyaladzik ezerrel, 2 hete meg orditott a hasonfekvesben pofara esve, nem fordul csak oldalfekvesbe a hatarol. Viszont ha olbe vesszuk vagy a labat emeli 90 fokig fel vagy felul. Olyan hasizma van, hogy csak na.

Egyre tobbet "beszel", vezerkialtasa a " Hej bu!"

Niki, gratula a babahoz, nojjetek nagyra!

Csibe! Gabor baba hogy van? Kepek?

Es az osszes kis aprosag gyonyoru!!!!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Cseppek: Barni vezérkiáltása is "Hej bu!"

Biztosan egy helyre járnak focizni! Ez valami titkos dolog lehet!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Niki, bár látom a többiek megnyugtattak már, és nekem is vérezgetett, hol erősebbben, hol kevésbé. A sebem viszont nem levedzett.

Máté is "magyaráz" ezerrel. Kedvencem a khrr braum. Vagy valami hasonló, meg a "he". :D

Ja, meg ez a cumival a szájban nyöszörgés. :D

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy

Niki!
Írtam!
NIna
nina74

Exi,nem is magánrendelésre gondoltam.............
A barátnőm otthagyta az ő körzeti orvosukat,és áthozta az Elek Ágneshez!!

Enikő,imádnivaló a csajod dumája....
Ha megszületik a baba,felgyűrheti a pelusát a lányod mellett!!! :lol: :lol:

Nagyon édi a poci!!
Ilyenkor mindig elfog a vágy egy pici baba után..............

Nem akarom elkiabálni,de mintha a Barni kezdené átaludni az éjszakát,este 1/2 10-kor elalszik ,reggel 1/2 7-kor kel,napközben max 1 1/2 órát alszik,összeszámoltam ,ez összessen 10-11 óra alvást jelent!!!!!

Az én alvásigényem ennél többbbbbbbbbbbbbb..........
De hogy a fiamnak hogy ilyen kicsi????????
Ez kevés nem???

Niki,a gyermekágyi vérzés nekem kb.2 hétig tartott,a gátsebemnél az utolsó varratt majdem 4 hét alatt szívódott fel.........

Örülök hogy van tejcsid!!! :lol: :lol:
Szvsz ,mindig fejd ki még most!!!

Révi,örülök hogy jelentkeztél !!! :D

Timika,köszi!!! :D :D

Kép
bibi226

Enikö! Gratulálok Violának!

Exi! Most olvasom a szomorú hirt, fogadd részvétemet!
Tarcsiba van a Ventolis és a másik hasonlo spray, amikor fulladva köhög (néha van ilyen én magamtol adni szoktam neki, sokat segit akkor. Igy nem tudom még felajánlani bocs.

Timi! Több oka is van, fejletlen méh, meg harántfekvés. Bár igazad lenne, márc. elején felhivom a dokit, ha ezen mulik akkor pár nappal korábban vegyenek fel, csak oda mehessek

Niki! én is mindig igény szerint szoptattam, soha nem néztem az órát mikor kellene ennie. Pláne hogy rossz evö volt (már akkor is) igy örültem ha végre van valami a pocakjában (és még nem is bukta ki, mert ez is gond volt).
Seb nekem nem levedzett, vérzés meg enyhe volt csak és 1 hétig sem tartott. Szerintem a vérzés erössége egyéni lehet, de a sebet meg kellene nézetned, nem hinném hogy levedzenie szabadna, az nem gyulladásra utal?

én már nehezen birom, nem elég hogy a méhem nem tud ugy tágolni még a harántfekvés is rásegit hogy szinte egész nap nagy fájdalmaim vannak. SZámolom már mikor leszek végre 36 hetes, aztán lehet nem is kell kivárni a 38at:) Persze a baba legyen egészséges ha még nem akarja a doki a szülést akkor türök.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv!

Bibi, így már értem! Hál' Istennek a mi körzetinkkel én maximálisan meg vagyok elégedve! Ha szükség lesz rá, majd beutal bennünket a tüdőgyógyászatra...

Kármen, köszi, de egyelőre nincs szükségünk semmi másra! Ahogy írtam, Ventolin nálunk is mindig van itthon. :)
Egyékbént köszi a részvétnyilvánítást.
Remélem, hamarosan kezedben lehet a gyerkőcöd, biztosan rossz érzés lehet...(mármint az állandó fájdalom)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Lányok: még mindig keresek nem túl drágán légzésfigyelőt, ha van vkinek eladó!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Niki!
Nagyon tetszik az új vonalzód! :-) Esetleg a védőnőt kérdezd meg légzésfigyelő ügyében. Nekünk nincs ilyen készülék, pedig Ábel hason alszik pár napos kora óta, de sosem volt baj. Igaz korábban lestem, hogy vesz-e levegőt :-)

Enikő!
ARanyos a pocid!! Vilcsinek gratula!!!!!! Épp a tv2 -n most a szobatisztaság volt a téma a Claudia műsorában. Reggel néztem vissza videóról. Nincs elkésve Viola. Bogiszáj csúcs, irjatok méééééééééég! :-)

Zita!
Nagyon szépek a babák , Máté igazi nagyfiú! Jó egészséget!

Exi Ági!
Tényleg jó lehetett a vacsi, mi is voltunk múlt vasárnap ebédelni, igaz gyerekestül, de jóóóó volt :-) Névnapi ajándék az uramtól :-)
Peti már 9 hónapos??????!!!! Most született! :-)

Mi jól vagyunk, bár kicsit küzdök a szoptatással. Úgy érzem kevés és kevésbé tápláló a tejcsi. Azért szopizunk rendületlenül, csak néha nekikeseredek.

Felrakom a mostani kedvenc képemet a fiamról.

Szép napot, gyógyulást a betegeknek!

Kép Vagány kissrác

Kép Jóvanna kapaszkodok már!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Niki, szerintem is tud a védőnő ajánlani olyat, aki kölcsönadja. Mi a mérleggel voltunk így, egy másik anyukától kaptuk kölcsön - ingyen - mert nekik már nem kellett.

Zsuzsi, ez fantasztikus, hogy Ábel ilyen szépen áll már. Nagyon ügyes. :D

Megyek, mert "éhes vagyok" hívóhang van.

Üdv mindenkinek.

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Anita!
Köszi a gratulációt, büszke is vagyok rá! :D :D :D

Csajok!
Fogszabályzós cumiról mi a véleményetek?

Ábel a fogai megjelenése óta igényli a cumit. Főleg rágja, dörzsöli vele az ínyét. A dokink fogszabályzós cumit javasol, de nincs ismeretem.

Köszönöm!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Niki! Ez a császár érzés nekem nagyon rosszul hangzik, de a lényeg, hogy jól vagytok.
Miért kell nektek légzésfigyelő? Úgy tudom, sok a téves riasztása. :(
6 hétig tök normális a gyermekágyi folyás. A levedzéssel én elmennék dokihoz.
Összevissza szopi még lesz egy ideig.

Bibi! Örülök, hogy összefutottunk. :D Irtó okos helyes nagyfiad van! :)

Révi! Jó hogy jelentkeztél. :D Hogy van a csipetcsapat?
:)

Eszti! Pékséges sztorin hangosan röhögtem. Ennyi defektes embert szabadlábon??? :)
Teljesen normális, hogy még forog, no para.

Enikő! Alakul a LackóBíbor albérlet! :)
Ügyes Viola a wcbe termeléssel. :)
Remélem sikerrrel jártok az új ovival. :)
Bogiszáj irtó édi, imádom az ilyeneket olvasni. :)

Bibi! Alvásigényről ezt találtam, persze ez nem készpénz. szvsz egy gyerek tudja mennyi alvásra van szüksége.
KOR Alvásigény (kb.):
Újszülött 16 – 18 óra naponta
3 hét 15 - 18 óra naponta
6 hét 15 - 16 óra naponta
4 hónap 9 - 12 óra + két alvás napközben (egyenként 2 - 3 óra)
6 hónap 10 - 11 óra + két alvás napközben (egyenként 2 - 3 óra )
9 hónap 10 - 12 óra + két alvás napközben (egyenként 1 - 2 óra)
1 év 10 - 11 óra + egy vagy két alvás napközben (egyenként 1 - 2 óra)
18 hónap 10 - 12 óra + általában egy alvás napközben (1 - 2 óra)
2 év 11 - 12 óra + egy alvás napközben (1 - 2 óra)
3 év 10 - 11 óra + (talán) egy alvás (2 óra)

Karmen! Kitartás!

Anita, Eszti, Cseppek! Nagyon egyfelé haladnak a pasijaitok dumában. :lol:

Zsuzsu! Nagyon helyes az álldogáló Ábel!
Cumiügyben nem tudok tanácsot adni, révén, nem cumizott egyik lányom sem.
A "kevésbé tápláló tej" kifejezést megkérdőjelezném, de nem akarok vitát szítani.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Köszi lányok!!Megkérdem a védőnőt!!
Azért ha van valakinek eladó olcsón légzésfigyelő még mindig érdekel!!!

Zsuzsu: nagyon édi a kisfiad!!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Melinda!
Nekünk van légzésfigyelőnk, soha nem riasztott tévesen!! :lol:
Csak ha kivettük a gyereket, és elfelejtettük kikapcsolni. :shock:

Niki!
Én nem akarom eladni, mert szeretnék még másik gyereket, most pedig egyik ismerősnél van kölcsönbe!! :wink:

Zsuzsu!
Nagyon-nagyon ügyes Ábel. :lol:
Márk ilyen idősen még mászni kezdett! :shock:
Márk nem szerette a fogszabályzós cumit, mi általában Mam cumit használtunk, vagy Aventest. :shock:
Mam cumi olcsóbb! :wink:
De ha jól látom a tiétek is olyan!!!! :wink:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Zsuzsu, nagyon ügyes Ábel. Igen, már eltelt 9 hónap, nekem is hihetetlen!
Petinek a kezdetek óta (vagyis az itthoni kezdetek óta) fogszabályzós cumija van, másmilyen csak játéknak jó neki, szívni csak ezt hajlandó. De ebből már elnyüstölt párat! Én is ezt preferálom, de anno olvastam olyat is, hogy igazából akármilyen lehet...én azt javaslom, hogy vegyél valami olcsóbb fajtából fogszabályzósat, aztán majd meglátod, hogy Ábelnek tetszik-e. Mert előfordul, hogy némely babának ez a fajta nem jön be, pl. a bnőm kislánya csak a cseresznyecumiért van oda. :)

Melinda, az általam látogatott másik bnetes fórumon épp ma futottam össze ezzel az alvásigényes "táblázattal". :D Kicsi a világ...és rájöttem, hogy Peti rég nem alszik annyit, amennyit "kéne"...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Képzeljétek voltunk ma Mátéval korizni a műjégpályán.Nagyon édi volt persze gőze nem volt a korihoz de azért nem volt annyira ügyetlenke.Akar máskor is menni . :)

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Nekünk AngelCare légzésfigyőnk van, és sosem riasztott tévesen. Volt olyan, mostanában, hogy Máté "lemászott" róla, akkor figyelmeztető hang volt. Állítólag a most kaphatók közül ez a legmegbízhatóbb.

Erről az alvás dologról nekem azt mondta a gyerekdoki (bár Máté a másik véglet, sztem extrémül sokat alszik), hogy a gyerek tudja mennyi alvásra van szüksége, és annyit alszik.

Állítólag a MAM cumi mind fogszabályzós, de asszem a lényeg, hogy szimmetrikus legyen. Nekünk ez a cumi van, Máté nem is fogad el másikat.

Szép napot, üdv mindenkinek

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Dénes megint beteg.
Lekopogom, egy kis karácsonyi orrfolyást leszámítva 3 hónapja nem volt vele probléma, de most nagyon rosszul van, borzalmasan hörög, köhög.

Nagyon sajnálom szegénykét, nem elég, hogy vacakul van, naponta többször kínozzuk orrszívással, napi 2x Pulmicortot kap, mellette napi 3x Ventolint.

A Pulmicortot Dini állandóan kapja, akkor is ha nem beteg, mikor lerobban akkor el kell kezdeni a Ventolint is.

Enikő! Alakul a poci! :wink: Bogiszáj csúcs! :lol: :lol:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Zitacicu: Máté is nagyon aranyos, szép gyerkőceitek vannak :)

Eszter: Ezek a férfiak...borosta nekem sem tűnt fel, nem is apátokat néztem, hanem a kicsi fiút :) De amint felhívtad rá a figyelmem, jól mengéztem a párod is :)
Belekukkantottam a babanaplóba. Gréti fél éves volt amikor azt írtam, hogy már hasról is meg tud fordulni hátra és hátról is hasra. Előtte 4 hósan írtam hogy hasról hátra fordult, valószínűleg véletlenül. De pl. nem volt egész 7 hós amikor az a bejegyzés született, hogy: ma forgott a legtöbbet, főleg hátról hasra.
Szóval ő nem volt egy forgós típus. 7 hósan kezdett mászni. Addig csak kúszott.
Ja amúgy a babanaplót én kb. úgy írom, hogy amikor eszembe jut akkor leírom hogy már mit tud Gréti. Kevés pontos adat van hogy mit mikor kezdett. De pl. a nagy dolgok, mászás, felállás, elindulás az megvan. :)

Zituska: Majd írd meg, hogy mit mondott a doktor néni! Látom Boti is tipikus 14 hós kukázó-, rajzoló- és pakolóművész :)

Niki: Nekünk nem volt légzésfigyelőnk. Vagyis igen, apja meg én :)
Hogy mikor gyógyul a seb...ezt se tudom már....mindenesetre én elég sokára kezdtem magam újra embernek érezni utána, és nagyon idegen volt tőlem a vágás. Mostanra barátkoztam meg vele lassan, hogy az is hozzám tartozik, meg már alig látszódik, nem zavar. Én 6 hétig véreztem hol jobban hol kevésbé. Az normális.

Enikő: Édes a pocid :)
Violának utólag is nagy üdvrivalgást küldünk :) Csak így tovább!
Bogiszáj :D

Karmen: Kitartás, kitartás!

Cseppek, Eszter, Goodfairy: jókat kuncogtam a vezérkiáltásokon :)

Bibi: Átérzem a bánatod. Nyugi, Gréti se alszik többet. Ő pl. éjszaka beéri 8 óra alvással is + délután 1-3 óra alvás. Összesen ő se alszik 11 óránál többet. Ha többet alszik éjszaka, kevesebbet alszik délután.
De már hozzászoktam, és úgy alakítottuk a dolgokat, hogy mindenkinek jó legyen. Számolj utána Gréti mikor alszik el este ha reggel 7-kor ébred. :)
De én nem bírom azt hogy este 8-kor elaludjon és hajnal 4-től kukorékoljon. Attól kikészülnék. A 7 órai kelést is nehéz volt megszokni. :)
De Gréti már újszülött korában se aludta le a normát. Ő sajnos nem olvassa a gyereknevelési könyveket. :D

Zsuzsi: Jobbulást Déneskének!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Eszter!

Rékánál is úgy volt, hogy a doki 3 hós korában azt mondta, hogy fogzik... 7,5 hós volt, mikor kijött a foga :roll: Azóta csak akkor hiszem, ha látom.
Forgás: Réka 4,5 hós volt, Hajna 4,5-5 hós, amikor fordult. Réka először hasra, 1 hétre rá a hátára is. Hajna először hátra és 2 hétre rá hasra.

Bibi!

Hja, Réka se aludt még közelítőleg sem annyit, amennyit a könyvek írnak... :lol: De most pótolja... kb 2 hónapja 11 órát alszik éjjel, és még másfél órát nappal is ráhúz :lol: Vagy ez lehet, téli álom? :roll:

Képzeljétek "nyaraltunk" a hét végén üdülési csekkel :D Azt hittem, végig rinya lesz, de kellemes meglepi ért, Hajna bírta a változatosságot, csendben volt, és figyelt :lol: Ilyen még nem volt . Réka meg szédítette az embereket. Mi meg biliárdoztunk, kirándultunk, szaunáztunk . Szóval akinek már a hócipője tele van, annak javaslom a kimozdulást, egészen feltöltődtem :D 8)
Vendég

Zita! Ügyes nagyfiad van!!

Zsuzsi! Jobbulást Déneskének!

Alvásigény:Lotti nagyon jó alvó a mai napig, Lindike élete első hónapjait mormotaként élte, azóta megváltozott, bár 3. hónapja alszunk éjjel.

Gira! Merre "nyaraltatok"? Mi is megyünk majd húsvétkor (Kehidakustányba), várom már nagyon.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Niki: Irtam privit legzesfigyelo-ugyben

Kép
Kép
-macsek-

Melinda!

Somogygesztiben voltunk, az uramnak volt a környéken valami üzleti ügye, azt elintézte csütörtökön, aztán miénk volt a hétvége :) A kellemest a hasznossal ;)

Enikő!

Gratula Violának a WC-zéshez! Nálunk ilyenkor úgy megilletődik Réka, hogy belészorul, és csak néz :lol:
Nem tudod, a Rigó utcai oviból a Waldorf csoportot hová telepítik?
Vendég

Karmen!

Kell a mérleg? Megvan még, odaadom szívesen most is.
Nina
nina74

Sziasztok!

Bár a szívem szakad meg, de azt hiszem lányok, hogy elbúcsúzom tőletek! :cry:
El sem tudom képzelni, hogy amelyikőtöknek 2-3 babócája is van, hogy tudja követni a topikot!
Egyszerűen nincs időm leülni a gép mellé, ha mégis, akkor 10 perc után vmi miatt (legtöbbször Gáborbaba miatt :lol: )fel kell állnom.

Nem tudom követni a topikot, hogy kivel mi van, így nem tudok írni sem és ez lelkiismeretfurdalást okoz.
Biztos én vagyok a béna, hiszen sokan meg tudjátok csinálni!
Örülök ha elolvasom a leveleimet, de már válaszolni nem nagyon tudok!

Nagyon jó kis csapat van itt, nagyon kedvelek mindenkit, de egy kicsit háttérbe vonulok.
Bele-beleolvasok majd a topikba és remélem ha vmi kérdésem lenne, akkor segítetek.
Ha netán szerveztek talit vmikor, azért szóljatok!

Timika!
Ha bejön a jó idő azért a régen tervezett sétát megejtjük! :lol:

Zitacicu!
Rólatok sem mondunk le!Vmikor elmegyünk! :lol:

Cseppek!
Köszönöm kérdésed, jól vagyunk! :lol:

Rólunk:Gáborbaba nagyon jól van, nagyon jó baba.7 kg és 63 cm.
Elkezdtem nála a hozzátáplálást, amit eddig adtam neki nagy élvezettel fogadta.Öröm nézni ahogy eszik! :lol:
Március 24-én (Gábor napon) lesz a keresztelője!

Tényleg jövök néha, úgyhogy azért kérdezhettek, írhattok nekem, de nem tudok aktív tag lenni!

Puszi Mindenkinek!Judit&Gáborbaba
Kép
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe!
Gáborbaba nagyon szép! :lol:
Szépen fejlődik ahogy látom,és nagyon-nagyon hasonlt az apjára!!!!!!!!! :D :D
Én akkor szoktam fórumozni, mikor Márk alszik. :wink:
De Ő már nagy fiú, más a napi program. :wink:
Minden jót Nektek!!! :lol: :lol:

Zita

Kép
zitaa

Csibe,sajnálom de megértelek,nekünk is kb. ennyi időssen volt egy ilyen korszakunk.............

Képzeljétek,a Barni is beteg lett!!
A szívem majd megszakadt,még soha nem volt lázas,és most 38.2 volt neki.
Tudom ez nem olyan sok,de neki max. hőemelkedése volt.....

Örömmel ovasom, :twisted: Bea,hogy Gréti sem olvasta a nagykönyvet az alvással kapcsoltaban!! :lol: :lol:

Kép
bibi226

Hali!

Zitacicu, biztosan jó lehetett a korizás! Én utoljára általános iskolai tornaóra keretében voltam. :)

Goodfairy, amikor Petivel voltam babás, akkor meg mindenki az ÁlomVirágot istenítette. Nekünk semmilyen sincs...vagyis kizárólag humán, ahogy Beáéknál.
Peti a rendes fogszabályzós cumit szereti, aminek a felső része íves, az alsó meg lapított. :)

Gira, szupi, hogy ki tudtatok kapcsolódni, nekünk a Skoda talik maradnak, márc. végén megyünk majd egyre.

Csibe, Alsóvároson szombaton keresztelnek??? :o Na ez is furi...Petinek vasárnap lesz (25-én).
Mikor Peti Gáborkorabeli volt, én is akkor neteztem, amikor ő elaludt. Most ha így lenne, lehet, hogy éjféltájt jönnék, de ilyenkor nekem is úgy van időm, hogy anyum vagy a férjem babázik, de olyan is van, hogy Peti elvan magával.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Niki :) Kb. 6 hétig én is véreztem, de a sebem soha nem levedzett, szerintem beszélj a dokiddal, hogy ez normális-e. :shock:

Enikő :) Gratula Violának, nagyon ügyi volt! :D Esetleg megismételtétek azóta a mutatványt?
Bogiszájon kifeküdtem, csúcs a lányod! :lol: :lol: :lol: Mikor tervezed átiratni az új óvodába? Meg bocsi a hülye kérdésért, de itt szerbül beszélnek a gyerekekhez általában vagy van külön szerb nyelvóra? :oops: :oops: :oops:

Exi :) Jobban van Petike?

Bibi :) Jobbulást kívánok Barninak! Te jobban vagy már?
Kristóf is nagyon keveset alszik szerintem a korához képest! Bár a mai nap nagyon különleges volt: az idő miatt nem tudtunk lemenni sétálni és ebéd után két órát szunyált itthon!!! Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára! :roll:

Karmen :) Kitartás, nemsokára babázhatsz!! Tényleg: hogy fogják hívni a babát? :?:

Zsuzsu :) Ne parázz a tejen, nincs semmi baj szerintem! Fogszabályzós cumi passz, mi nem használtunk.

Melinda :) Az Angelcare nálunk sem riasztott soha tévesen.

Zsuzsi! Jobbulást kívánok Déneskének!

Gira :) Klassz lehetett a hétvégétek! A Waldorfot szerintem ki fogják vinni a sulihoz, de ez csak tipp, nem vagyok benne biztos. Ha esetleg megtudod, megírnád, mert bár még koránt sem aktuális, de én majd oda szeretném járatni Kristófot.

Csibe :) Gábor baba gyönyörű és nagyon remélem, hogy nemsokára hallunk felőletek!!!

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Violám fogzik, már 2. éjszaka nem alszunk. Hmmm régi szép idők emlékére nem alszunk éjjel, mert ordítunk :lol: :shock: Úgyhogy már a 2. metszője is kint van, és érzem a csúcsát a 3.-nak is. Úgy látom egyszerre dúródik ki neki mind a 4. Emlékszem annó Bogit is a metszők viselték meg a legjobban! :(
Nagyon sajnálom szegényt, de sajna nem tudok vele mit csinálni! :(

Ma voltam 4D uh-án. A babával minden okés, méretei jók, szervei végtagjai tökéletesek, szerencsére :)
De törökülésben csücsükélt bent a méhemben, ráadásul háttal és nem mutatta meg mi van a lába között a kis szaros :evil: :lol: Na nem baj, legkésőbb szüléskor úgyis kiderül :lol: Amúgy tök mindegy, a lényeg, hogy egészséges, csak a család pasi frontja, nagyon rám van szállva, hogy pöcse legyen.... :) :lol: De hát lesz ami lesz csak jóóóól legyen!

Mindenkinek cupp, bocs nem reagálok senkire, ha nem baj, megyek vigasztaló gyógypuszikat és gyógysimiket adok Violának. Asszem ma együtt alszunk, vagyis, úgy teszünk mintha, de közbe sírdogálunk.... :cry: :shock:
Jócaka

ceniko
Szeged

Timi: szeptembertől megy át Bogi... Vagyis csak akkor megy át, ha szimpi lesz neki/és nekem az óvónő(k), és amúgy is minden klappol :wink: És szerbül beszélnek hozzájuk az óvónők :wink:

Azóta nem volt sikeres vécé akciónk:) Nem kaptam el a kakinyomást :lol: :oops:

Gira: Waldorf csoportról nem tudok, de sztem holnap bemegyek a Rigó utcai oviba (megnézzük magunknak Bogival :) ) És majd megkérdezem Neked :wink:

na léc alunni

ceniko
Szeged

Enikő!
Megkaptad az emaileket?? :lol:
Hol voltál 4D-s uh-on???? :D
Szupi, hogy Lackó vagy Bíborral minden okés!!! :wink:
2 éjszakája Márk is szarul alszik, neki felül kint vannak a metszők! :wink:

Zita

Kép
zitaa

Jó reggelt mindenkinek!

Ági, nekünk is csak azért van légzésfigyelőnk, mert én anno a születésemkor nem lélegeztem, meg volt légzéskimaradásom, ami miatt kórházban is voltam. :(

Képzeljétek Máténak szúr az ínye alul, asszem van fogunk, persze megnézni nem engedi. :roll: Bár lehet, hogy még korai alig 5 hósan, bár anyukám azt mondja, nekem is 5 hónaposan jöttek ki az első fogaim. Na majd megpróbálom megnézni neki, hátha sikerült, amikor nevet.

Szebb napot, mint a tegnapi.

Anita

goodfairy

Enikö! Bogi eddig is a Rigó u. oviba járt v. most akartad átvinni? Kiderült már hova kerül a csoport? UH mi volt?

Timi! Nevekröl még alig beszéltünk, egyelöre tarcsiban van ami Orsinál megmaradt de tegnap már kezdtünk találgatni ujakat is, szoval még nincs eldöntve. A Kata biztos, fiunév még bizonytalan, eddig Norbi lett volna, de még ez sem biztos.

Légzésfigyelöt én sem tudok adni, nekem nincs, és nem is tervezek venni.

Sirás. Hát amikor megláttuk Orsit mi is csak bögtünk, szerintem ez a legtermészetesebb dolog!
Tegnap kicsit jobban voltam, a baba most nem is mozog annyira, lehet hogy a Seduxennek kellett ennyi idö hogy lelassitsa öt is? Majd hétfön azért elmegyek ide a tanácsado orvoshoz megint vizsgálatra. Csak még 3 hetet birjak ki!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok.

Timi, Peti jobban van, még nem teljesen egészséges, de a torkával minden OK, kevesebb Ventolin kell neki, az orrát kell szívni, de egyébként jól van! :)

Enikő, remélem, hamar kijön az a fog.

Goodfairy, nem annyira korai az a fogacska. :) Látod, ha nálunk is fennállt volna jobban az esély, hogy gond lehet, nekünk is lenne légzésfigyelőnk...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Anita!
Kittinek az első foga 4 hósan bújt ki. 5 hósan a második és szinte egyszerre a felső 2 7 hósan. :D

Kittinek is volt légzésfigyelője. SZERENCSÉRE!! Volt kb 3x hogy meg kellett kicsit rázni hogy vegyen levegőt :shock: Jó hogy volt!!! :o

Exi!
Petit hogyan tudjátok a macskaalomtól visszatartani? Nem mászik bele? Cicust szokta nyúzni? :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?