A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Dorka, jöhetnek az infók!

Steffi! Próbáld meg étnyleg hordozóval kitenni, nem baj, ha nem fedett.

Ja a pihenőszék felesleges, ha fent van a lakásban ahordozó is. Kb ugyanazt tudja.
Járóka. nekünk hálós összecsukható volt, és a könnyen összecsukhatósága miatt bevált. Már nem az a nagyluku hálósak ezek, vagyis nem veszélyesek, később fel tudta hazsnálni a benne lévő 4 kapaszkodót, hogy felálljon, de maúgy összvissz 4 hónapot hazsnáltuk. És igazából csak azért, mert akkor volt kutya is a lakásban. Amikortól mászott, már nem :)

mtunde

Steffi!
Mi fa járókát vettünk, mert azt hallottam, hogy az a háló ronthatja a gyerek szemét, arról nem is beszélve, hogy biztosabban tud a fába kapaszkodva felállni. Szerintem. Mi nagyon sokáig használtuk, mivel már pár naposan benne volt. (2 állású)

Dorka!
Nagyon jó hogy bekukkantottál. Nagyon szépek vagytok! :D:D:D ha tudsz gyere gyakrabban! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok, most nem teszem fel az egész táblát, de szeretném, ha tudnátok, hogy Kiscsillag ikreket vár!!! A Margitba fog szülni, de mint a tábla elindítóját tiszteletbeli tagként betettem a táblánkba :)

mtunde

Dorka!
Jajj, de szépek vagytok! Te is csak úgy ragyogsz! Olyan vagy, mint egy 17 éves! A szó jó értelmében! :wink:
Jó, hogy jöttél, holnap akkor kipróbálom, aztán majd meglátjuk.

Tünde, Veronikusz!
Köszi nektek is! Kicsit könnyebb így dönteni!

És várom a többiek véleményét/tapasztalatát!

puszi

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi: nekünk is fa járókánk van , 1x1es. Nekem is szimpibb, mint a hálós, mert ebből kilát, könnyebben tud majd kapaszkodni, de ugye esésnél veszélyesebb. És mondjuk macerásabb az összecsukása.

Masni: Beninek sem ízlett először a tejpép. Fintorgott, köpködött, de mostmár imádja. Mi a gyümölcsökkel hadilábon állunk, néha elfogad egy keveset, de a tejpép az, ami mindig lecsúszik. 1-2 napot próbáld hanyagolni és lehet újra próbálkozni. És hígra csináld, hátha.....(azért ne folyós egyen)

Györgyi: és szimpi a barátnődnek Vida ?
legközelebb már megmondom neki, hogy jutalékot fogok tőle kérni, annyi csajszit küldtem már hozzá.
:lol:
A barátnőm ma látta a szülőszobákat, K. Évi mutatta meg neki, teljesen fel van dobva. Most van a 37. héten, és hát izgul, mert Évi most nem lesz 1 hétig, aztán meg Vida megy szabira. Remélem nem fog ki olyat, akit nem kellene......

Heni

Kép

Kép
cancan

hát! úgy látom másohol is nagy átszervezések vannak. ma engem is megkeserett egy kismama, hogy mondjak pár szót a kórházról, meg Mésziről. Szegény elárulta hogy honnan jön és .... szegényt azt hiszem megbántottam, mert én jártam ott és emberileg porig aláztak és ezt elmondtam neki. Bizots megharagudott. Remélem azért még feltünik majd egyszer! :roll: :? Szegény 11 héttel a szülés előtt tudta meg hogy az intézmény átalakul magánná és a dokija is marad. Így most kereshet helyet szülni! Szar egy dolog. :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi

Nem ismerem azt a pihenőszéket, nem tudom. De az erkély tutira bejön majd. Bár Jázmin cumizik. Ha nem cumizna nagyon sokszor üvöltene. Cumival nagyon gyorsan megnyugszik. Én is nagyon ellene voltam, de csak azért, nehogy bezavarjon a szopiba. Aztán elmagyarázták, hogy miért is jó. Mostmár tudom. :lol:
Ja a hordozóba nem is baj ha nem alszik, azt kifejezetten tiltják. Nem mondta a dokid vagy a védőnőd? Valamiért nem jó ha benn van nagyon sokáig. Azt hiszem a torkának vagy mi. Legalábbis amíg nem ül. Ez az autósülés ugye azt írtad?

Heni

Szerdán találkoznak, de a telefonban el volt ragadtatva tőle.

Ja lányok! A járóka tulajdonképpen miért van? Ha van szobája a gyereknek és meg tudom oldani egy ilyen rácsszerűséggel hogy ne tudjon onnan kijönni, ha éppen mondjuk Wc-n vagyok, akkor az jó nem? EZ a járókadolog olyan mintha ketrecben lenne szegény. Vagy nem? :roll: SZerintetek?

Zsófi

Bár ma nem voltál, de akkor holnap fél 4.

Dorka

SZia! NAgyon szépek vagytok!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,

járóka: nekünk volt mind a kettő. Nekem a fa vált be, mert tényleg könnyebben tud benne felállni, és jól kilát belőle. Hát az igaz, hogy volt egy két piros pötyi, amíg dülöngélt,de lassan megtanul óvatosan leülni. :)
Györgyi,
a kölkök szerintem általában ott szeretnek lenni, ahol az anyuka is van, és miközben te épp csinálsz valamit, ő remekül elvan a biztonságos járókában ha lát. Mert Balázst nem látnám a szobájában, csak a nappaliban, de ha kinthagyom a szőnyegen, akkor biztos 2 perc és vagy a konnektorban, vagy a videóban van könyékig :oops: :oops: :oops: , no én ezért használom.
Viszont, ha a szobája akadálymentesített, és biztonságos, akkor az ugyanolyan jó. No mindegy, nem is szólok bele, csak gondoltam leírom.
Szép estét, és jó éjszakát!
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!
Bocsi, de most csak nagyon röviden reagálok pár dologra, Dani ma elég nyűgi volt!

Györgyi
Szerintem járóka azért jó, mert biztosan nem csinál semmi olyat a babó, amit nem szeretnél, de ha teljesen bababiztosra megcsinálod a szobát (konnektorok, apró lenyelhető játékok, zsinórok, éles sarkok, feldönthető dolgok eltüntetése), akkor szerintem működik a szobás dolog is. De mondjuk én a járókát értelemszerűen a nappaliban szeretném felállítani, mivel ott lehetetlen mindezt megvalósítani...
De azért jó lenne, ha olyan is hozzászólna, akinek tapasztalata is van, nem csak elbeszélések alapján mond véleményt :roll:
Akkor az oltásokat te is megkérdezed holnap? Előre is köszi!

Steffi
Hordozókába azért nem jó sok időre rakni a babát, mivel a gerincének nem jó, ha majdnem ülőpozícióban van sokáig! Ezt nekem is mondta a védőnő, hogy abba lehetőleg ne altassam! Ezért vettem a pihenőszéket, mert annak teljesen le lehet ereszteni a támláját és ha tud háton aludni a baba, akkor jól el tud benne aludni (az enyém tud hintázni is, meg lehet stabilizálni is)
Sajna Dani nem nagyon szereti, mivel nincs el túl sokáig háton, de még így is néha azért sikerül rávennem egy kis szunyára benne! A miénk Chicco és sztem elég jó!

Jó sétát nektek csajok holnapra, remélem legközelebb már tudunk csatlakozni mi is!!

Nekem is a fa járókát ajánlották, ugyanazon okokból kifolyólag, mint amit Veronikusz írt!!

Na jó éjt mindenkinek, Dani mozgolódik, megyek ringatni!

KépKép
barimami

Edina, Barbi

Köszi! Mármint a járóka-magyarázatot. :lol:

Lányok!

Ki járt már babával az Árkádban? Ugye simán lehet ott babakocsizni? Most szombaton először mennék Jázminnal ilyen helyre. Ja és nem tudjátok véletlen, hogy lehet-e ott kapni függönyt és fürdőszobafelszerelést??? Köszi! Nem találtam a honlapjukat. :?

Kép
gyorgyi33

Györgyi!

Megyek holnap, csak ma nem tudtam írni! Fél4-kor! Remélem szép idő lesz, és más is jön!

Járóka: én most azt gondolom, hogy nem lesz, és majd akadálymentesítjük a szobát, mert én is kicsit "ketrecnek" érzem, de lehet, hogy ha elkezd mászni, akkor gyorsan meggondolom magam. Ha lesz, akkor biztos fa, mert abban tud kapaszkodni, meg kilát belőle jobban. Anyukám pszichológus, nagymamám gyerekorvos (már nem praktizál rég), mindketten javasolják a járókat, de leginkább azért, merthogy különben mibe kapaszkodva fog tudni felállni... De hát van épp elég asztalláb a lakásban...

Hordozó/pihenőszék: nekünk van mindkettő, mi is pont azért vettük, mert a pihenőszéket lehet teljesen vízszintesre állítani, és az nem árt a gerincnek. Ugyan nincs kocsink, ezért a hordozó is a lakásban van, de az szerintem még most sem olyan kényelmes Lénának. A pihenőszékben viszont tök jól elvan (még), amíg nem a nappaliban vagyok, hanem mondjuk mosogatok. Meg abban kezdtük a hozzátápit is. Ami most épp eléggé akadozik...

Dorka!

Nagyon szépek vagytok! Engem is érdekel, hova mentek síelni, mi is megyünk két hét múlva, szintén Ausztriába. Ha van jó ötleted/tapasztalatod, hogy mit ne hagyjunk itthon, azt is szívesen fogadom!

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Györgyi!
Mi voltunk az Árkádban babakocsival, sima ügy! :lol: Bár a mozgólépcsőn kicsit nehéz, de ha azon mész ami leghátul van, akkor ott nem kell tartani!
Függönyt lehet kapni, a Libri mellett van egy bolt, fürdőszoba felszerelést nem tudom.

Jó éjt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi
Bocsi, nem okoskodni akarok, csak leírom, mit mondott a védőnőm. Szerinte amíg Dani nem lesz legalább 8-10 hónapos, ne nagyon vigyem bevásrlóközpontokba, meg nagy szupermarketekbe, mivel szerinte a hűtő-, fűtőrendszerük nagyon sok betegséget szállít és amíg nem elég erős az immunuk, könnyen kaphatnak tüdőgyulladástól kezdve mindent vagy legalábbis ő sok példát látott erre. Tényleg csak azért írom, mert szerintem ő nagyon érti a dolgát és bízom az értékítéletében, de nyugodtan cáfoljatok meg, ha szerintetek ez már hipochondria!! Mindenesetre én azóta inkább kerülöm az ilyen helyeket (a Cora-s akciónk után mondta ezt)...

KépKép
barimami

Györgyi!

Mi is voltunk már az Árkádban, bár kendővel, de szerintem nem lehet gond babakocsival! Viszont fürdőszobafelszerelést és függönyt érdemes megnézni az Ikeában, ott van mellette, az is bejárható babakocsival, van lift a két szint között! De holnap majd megbeszéljük részletesebben! :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Gabó, gyógyulást Sárinak, el is felejtettem mondani! Reméljük csak kis orrfolydogálás lesz. Én is félek, hányszor fertőzi meg majd Oli Bebét.

Steffi, tényleg az erkély is nagyon klassz volt Olinak! Azt írták pont most a Kismamában, hogy a hideg levegőben valahogy rögtön megnyugszanak és elalszanak a gyerekek, igazából Olinál is ez volt! Én a pihenőszéket elég korán elkezdtem használni, 6 hetes kortól (gondolom arra a földi hintára gondolsz) de igazából csak addig amíg el nem kezdett kúszni-mászni, mert azután már nagyon izgága volt és ki akart mászni belőle. Főleg utazásnál volt jó, hogy ne legyen mindig babakocsiban vagy idegenben a földön. A fa járókánkat pedig max 2-3 hónapig használtuk amikor már viszonylag sokat volt ébren, de még nem tudott ügyesen esni-kelni kúszás-mászás közben (még nem járt) és valami dolgom volt, főzés, takarítás, stb. 1,5 szobás volt a lakásunk és én azután inkább hagytam garázdálkodni a lakásban, mert mindenhonnan ráláttam. Még pisilni is utánam jött az tény, meg néha benyelt egy kis földes krumplicsírát (ld fotó, dokinénik behalnának) miközben főztem a konyhában, de nagyon érdeklődő kis csaj lett az tuti.

Györgyi! Ez jó hír, mármint hogy meggyőzted a barátnődet, az nagyon rossz ha az ember nem tud megbízni többet a dokijában. Én is így éreztem kicsit (egy hétig tiszta ideg voltam) mikor megpendítette a programozott császárt. Őszintén szólva egy világ omlott össze bennem! Aztán utána nagyon megnyugodtam, mikor beszélgettünk egy csomót és rájöttem, hogy ő nagyon liberális és azért ajánlotta fel azt is, meg mert látta hogy bizonytalan vagyok. Sikerült jól eltántorítania ettől a lehetőségtől (valószínűleg nem ajánlotta volna fel egy először szülő nőnek zavartalan terhesség esetén). A 41.héttel amikor meg „kell” császároznia félek az intézményi kötelezettségeinek tesz eleget. A barátnőmnek a Szent Imrében császár után a második babával automatikusan be kell feküdni a 39. héten. Ahhoz képest mi jól állunk!

Különben a mostani Kismamában van egy cikk a szülésről mármint hogy milyennek kellene lenni egy szülészetnek és mi a valóság. Sztem a kórházunk egész jól áll az ott felsorolt kritériumokkal. Csak azt sajnálom, hogy császárnál apuka nem lehet bent a műtőben :shock: , persze lehet hogy beájulna a drágám! Én is félek picit a hangoktól, ha az lesz a vége, de legalább megtudom miért retteg Olicska, mióta él a tépőzár hangjától. Meggyőződésem hogy valamelyik műtét során használt műszer az oka!

Jó éjt!
Kép Kis krumplievő lelenc a konyhában :-) Kép Kép

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Györgyi,
Nekünk hálós járókánk van, de sajna nem vált be. Nem tud benne Réka felállni, megkapaszkodni stb. Abból a szempontból biztos jobb, hogy nem veri be a fejét de ha én vennék biztos fa járókát néznék. Én úgy gondolom,hogyha Jázmin el van egyedül és tényleg úgy van kialakítva a babaszoba, hogy teljesen bababiztos akkor az teljesen jó! (Bár Réka bizti találna valami olyat ami nem oda való :D ) Nálunk ez azért nem vált be, mert Réka szobája az emeleten van és így a nappaliban állítottuk fel a járókát, persze kb. 2 hónapig használtuk. (még szerencse hogy örököltük) Azóta inkább mászik (a CD tokok nagy bánatára :D ) és most már próbálkozik az egyedüli sétával is!! :lol: :lol: :lol:

Dorka,
Nagyon szépek vagytok!!!!!!!!!!!!

Persze Olicska is aranyos mint "krumlievő lelenc" :lol: :lol:

Steffi,
Jól vagytok??? A pihentető széket én sem ismerem, de Réka is a babakocsiban szunyált tök jókat!! (persze az erkélyen) Szerintem próbáld ki, vidd ki a babakocsit és egy kicsit tologasd hogy elaludjon. Tuti nagy lesz a siker!! :wink:

Mindenkinek nyugodalmas jócccakát!!

Puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok megint!

Köszi a dícséreteket, nagyon jól esett! :lol:

Steffi,
hát igen, a 17 éves fejem még mindig nem változott 2 gyerek után sem. Eddig is mindig egy 10-essel kevsebbnek néztek, de most már nem érdekel.

Györgyi,
nekünk nem volt járókánk - hely szűke miatt - , hanem lekerítettünk egy kis részt ráccsal Kristófnak és azt nagyon szerette, mert onnét látott engem is és gyorsan megtanult felállni mellette.

Olicska csúcs! Azóta is szereti a nyers krumplit? :roll:

Zsófi,
nekem Ausztria nagyon bejött, nagyon bababarát, mindenhol találsz pelenkázót, széket... Nekünk az apartmanhoz adnak kiságyat és etetőszéket is, úgyhogy legalább az itthon marad. :oops: :lol: Hová mentek? Apartmanba, vagy hotelbe? Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj privit, gondolom a többieket ez annyira nem érdekli. (Lázmérőt és Germicid kúpot mindenképp vigyél!!!!)

Jó éjt, asszem elteszem magam - mára...
Pusz,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok Lányok!

Hát ma nem nagyon tudtam jönni, vagyis inkább már tegnap. Csak átfutottam a dolgokat. Remélem majd holnap tudok rá válaszolni.
Most csak ennyi telik tőlem.

Steffi,

Pihenőszék!

Hát nem jó ha sokáig benne van a baba, de amúgy hasznos dolog.(csak tényleg ne legyen benne sokat!) Mi is nagyon sokat vaciláltunk, hogy kell e ez nekünk. Az uncsitesónak van, és Ő szereti. Olyat érdemes venni amin játékok is vannak és tépőzáras ( a miénk nem tépőzáras, de még szoktam rá tenni tépázárasat is) Szóval ha nagy a lakás, akkor érdemes, mert be tudod kötni a babát, és akkor biztonságban van. Én még nem volt járóka ebbe tettem bele, ha egyedül voltam és nem akartam bevinni a kiságyba, és mivel ennek füle is van át tudod vinni másik szobába. Én mikor teregettem vittem benne Larát magammal. Meg a legfontosabb, hogy mikor vacsizunk, odateszük magunkhoz, hisz Ő is társasági lény, és ha valahol a szobában fekszik az mégsem úgyan az. Szóval így akkor is velünk van. És jól érzi magát. Igaz meg nem nyugszik benne, hiába hintázik, de jó!

Ja aludni nem nagyon jó benne, de hát mi ebben is el tudunk aludni, persz csak napközben!!! :wink:

Én csak ajánlani tudom :lol:

Kép Pihenőszékben

Járóka,
Egyszer itt valaki azt írta, hogy minél hamarabb teszi bele az ember annál jóbban hozzá szokik a baba. :lol:
és ez biztos igaz is.
Nekünk vasárnap óta van járókánk (ez is állítható 3 magasságban)
És féltem tőle hogy mit fog hozzá szólni, de nagyon bejön Larának.
Ez is fából van.
És szerintem is az a jó, mivel ebbe majd bele tud kapaszkodni, mikor fel akar állni.
Nappal járóka éjszaka kiságy!

Már ebben is lefényképeztem, de még nincs róla kép fent a gépen, de majd ha feltettem. Küldöm.

Remélem segítettem.

szerintem a járóka az hasznos, ha az van, akkor a pihenőszék annyira nem fontos, bár mondom az étkezéseknél jó hogy Ő is ott van, ha nem alszik :wink: Meg az is jó, hogy tudom egyik szobából a másikba vinni.

Na most már megyek aludni, mert lassan ébresztő lesz.

Jó sétát lányok! És szép napocskás napot kívánok!!!

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Steffi!

Szerintem Martinnál már nem fogjátok kihasználni a pihenőszéket, mindjárt 5 hónapos!

Járókát mi sem használtuk, amikor Bene elkezdett mászni. Jött mindenhova velem, és áldott jó gyerek, mert azóta sincs elpakolva az alsó polcokról. Tiszteletben tartja (jó, azért néha megnézi) hogy nem minden az övé.

Lányok, mi lesz ma???

mtunde

Én is el voltam reggel keseredve, mert délelőtt is terveztünk sétát másokkal, amit le is kellett mondani, de itt most ebben a pillanatban kisütött a nap!!!! Hurrá! Szóval szerintem még ne fújjuk le! Hajrá!
Megyek, kipróbálom mit szól a kiscsaj a banánhoz! :shock:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Akkor még tényleg várjunk a döntéssel. Ki tudja, mi lesz még itt? :)
Mi úgyis haza megyünk utána, ha Bene tiszta sár lenne :)

mtunde

Sziasztok,
Lányka ráállt arra, hogy este 8 és 1/2 10 között semmi sem jó neki, csak nyűglődik a hasa miatt. :( úgy sajnálom szegényt ilyenkor, de utána nagyjából rendeződik a dolog. csak épp továbbra sem hajlandó az ágyában aludni. ha egyszer elaludt valahol, akkor nem lehet megmozdítan, mert rögtön felébred.
fiam annyira édes vele. alapból nem igazán érdekli a húga, de ha felfedezi, akkor rögtön odajön és simogatja a fejét, meg puszit nyom a fejére. olyan édesek ilyenkor (majd a következő lépésben hajtogatja a húga fülét)

én is a fa járókát szeretem jobban. nekünk az bevállt.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Járóka téma: mint tapasztalt járóka ügyben, ugyanis már 2 hónapos kora óta használjuk Kolossal, én járóka párti vagyok. Nekünk fa van és olyan, aminek állítható a magassága. Nagyon praktikus. Bár azért egyre többet rakom földre is (habtapira).
Viszont, ha már ott tart a mozgásfejlődése, hogy kúszik, mászik és állna fel, vagy egyből állna fel, akkor nem jó a járóka, mert fel is fog állni nagyon gyorsan és inkább kúszni-mászni kéne a gyerkőcnek. Persze ugyis találhat majd valamit a járókán kivül is, amiben megkapaszkodhat és felállhat, de a tapasztalat azt mutatja, hogy járókás gyerekek sokkal hamarabb kezdenek el felállni és ez nem mindíg kifejezetten jó. Abba nem megyek bele, hogy a mászás és kúszás miért fontos a mozgásfejlődéséhez és nem csak ahhoz, mert hosszú lenne.
Szóval jó is meg nem is. Ezt is ésszel kell használni, mint minden mást a gyereknevelésben.

Pihenőszék: Steffi szerintem Ti már ne vegyetek, nyugodtan beleteheted a hozrdozóba, ugyanazt a célt szolgálja és Martin már nem olyan kicsi, hogy naponta 1-2 órát ne lehessen el a hordozóban. Egyébként nekem orvosok és gyógypedagóguok is azt mondták, hogy ezek az új hordozók már úgy vannak kialakítva, hogy egyáltalán nem ártalmas a gyermek gerincének. A kagyló forma miatt. Persze Én is csak 4 hónapos kora után kezdtem el használni Kolossal.

Mindenkinek szép napot a trutyi idő ellenére is!
marcsim

Sétáló lányok! Remélem fényképezőgépet vittetek magatokkal!

Járóka: Nálunk Zsombi egy kölcsön járókában volt, a hálós fajtában, azon hasonló kapaszkodók voltak, mint a metrón, villamoson, amibe beletette a kezét, és gond nélkül felállt. Ha van hely a lakásban, nagyon praktikus!

Dorka! Jó, hogy itt vagy, köszönjük a bókokat.
Csodaszépek vagytok, és mint látom, nőttök, mint a bolondgomba!!
Gyere gyakrabban!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:30-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:30-kor.
Vendég

Huh, Dani nagyon kész van, ez az oltás-mizéria őt teljesen feldúlja!
Ma valamiért nem hajlandó hason aludni, pedig 1 hetes kora óta úgy alszik, most meg csak háton, de úgy, hogy a fejére borítja a pelusát! Mindjárt meg is örökítem gyorsan!! Na, ez megvolt, majd később felrakom...kész a kiscsávó! :shock: :roll:

Csajok, drukkolok nektek, szerintem kezd jobb lenni az idő, nem?

Györgyi, túléltétek az első oltást? Mi volt, mesélj!!

Steffi? Ti hogy vagytok? :?:

Rendeltem az Avantitól derelyét, plusz ragulevest, persze pont akkor fognak majd csengetni, amikor Dani alszik :(

Judit, ha tudod, örökítsd majd meg azt a pillanatot, amikor babusgatja a tesót és rakd fel, biztos nagyon cukik lehetnek együtt! :D

Ancsa, édes a pihenőszékes kép! :lol:

És Olicska is cuki, ahogy a krumplit majszolja :lol:

KépKép
barimami

Íme két kép, ahogy épp alszik (nem ébresztette fel szerencsére a csengetés!), meg egy pár nappal ezelőtti séta után!

Kép

Kép

Kép Kékmanó

KépKép
barimami

Hát a sétának lőttek! :twisted: Nem merek elindulni, mert egyszer elered az eső, egyszer eláll. Ezt nem hiszem el!!!

Na megkaptuk az első oltást!!! Hát nem volt semmi, nem fájt neki igazából észre sem vette. Én meg hogy tartottam tőle. Na mindegy. Most beborogattam, este meg figyelgetem nehogy felmenjen a láza. Mondjuk a doktornő adott neki valamilyen bogyót a mellékhatások elkerülése miatt. Remélem nem is lesznek!

b]Barbi[/b]

Nagyon köszi! Hát én is tartok az áruházaktól egy picit. De nem fogom tudni nagyon máshogy megoldani, mert Apa dolgozik. Na majd meglátom. Oltás!! Megkérdeztem, nem felejtettem el!!! NA mit szólsz? Ez már maga egy csoda!!! SZóval a doktornő azt mondta, hogy Jázmin semmiféle oltást nem kap a kötelezőkön kívül. Azt mondja, még a kötelezőkben is van egy pár olyan, ami felesleges. A plusz oltások meg csak megterhelik a baba szervezetét teljesen feleslegesen. Azt mondta, hogy amíg gyerekkorban simán átvészel egy bárányhimlőt a gyerek, addig pl. felnőttkorban iszonyatosan rossz és veszélyes. A plusz oltások pl. a bárányhimlőre meg a rubeolára csak 3-4 évig jelnetenek védelmet. A többi kamu. Hát ez van és én benne maximálisan megbízom, úgyhogy nálunk eldőlt a kérdés. A kötelezőt kell, de mást nem kap.

Merci

Szerintem nincs intézéményi kötelezettség, ezt kérdezd meg. A barátnőm, szintén itt szült, 3 héttel hordta túl, de nem császározták és nem is indították meg neki. Egyszercsak elfolyt a magzatvíz és természetesen szült. Csak azt hiszem az utolsó pár napon már bennt volt a kórházban. Szerintem ez dokifüggő. Nagyon jó képek! :lol:

Vica

Nekünk szerencsénk van, mert a nappaliból nyílik a szobája és a konyhából is meg a nappaliból is rálátok, me ő is lát engem ha akar. Hát majd meglátjuk. Végülis azt hiszem egy kicsit előreszaladtam ezzel a témával. :lol: :lol:

Lányok

Ki milyen bogyót ad a babának? Valaki írta, hogy ad chamomillát! Ne!! Illetve nagyon kell vele vigyázni, mert ha folyamatosan kapja akkor belemehet egy chamomilla állapotba és hisztidebb lesz mint valaha és tutira nagyon rosszul fog aludni!!!!!! Vigyázzatok! Egyébként elvileg a homeopátia úgy működik, ha egyénre van szabva. Tehát nem biztos hogy ami Nekem jó mondjuk torokfájásra, az mindenkinek. Na mindegy csak ennyi. Nem okoskodok tovább. :roll:

Nem hiszem el, hogy most meg mindjárt kisüt a nap!! A babakocsi meg a 3 emeleten, Apa meg dolgozik! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
gyorgyi33

Barbi

Nagyon édes!!!! pont egyszerre írtunk. Szóval ok volt minden a dokinál.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!

Örülök, hogy minden rendben volt az oltásnál! Biztos nem lesz semmi baja Jázminnak!
Mi megyünk sétálni, ha épp nem esik, nem tudod, hogy ki mondta még, hogy jön? Tünde engem fog hívni, még más is mondta, nem? Ha nagyon kisüt a nap, nem bírod valahogy lecipelni a kocsit?:shock: (Mondjuk én nem bírnám a mienket, csak gondoltam megkérdem...)

Barbi! Nagyon aranyosan alszik Dani! Remélem neki sem lesz baja az oltástól!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi

Nem próbáltam még mert nagyon nehéz, de most megpróbálom! De mindenképpen üzenek, hogy mi van, nehogy hiába várj.
Egyébként most meg jón időnek néz ki.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Mi megyünk továbbra is! Zsófi, ahogy olvasom, ti is. Mi most Rózsadombon vagyunk, épp esik, úgyhogy Zsófi, Györgyi, ti vagytok a legközelebb a ligethez! :)

Lányok, vegyetek portkocsit, ami nekem is van, majdnem feküdni tudnak benne a lányok, és tudjátok cipelni :)

Áruházak: szerintem ha nem minden nap vagytok ott, nem olyan gáz. végülis sokmindent nem tud apa elintézni. És nektek is kell a kikapcsolódás :)

mtunde

Zsófi

Lecipeltem! Azt hiszem én egy hős vagyok! Most mindjárt megfulladok! :roll: :lol: :lol: Akkor fél 4. Ha elered az eső, nem tudom mit csinálok, de az biztos hogy nagoyn mérges leszek. Ja nekem nincs fényképezőgépem, mert lemerült benne az elem. :oops: Csak mert a lányok kérnének képeket. Neked van?

Kép
gyorgyi33

Tünde

Még nem voltunk áruházban és csak egy pár órára kellene elszaladnom szombaton. Hát nem tudom mit is csináljak. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Látom, nagyon beindult a sétáltató különítmény, bár az idő nem a legszerencsésebb. Én is ma mentem vendégségbe a srácokkal, jó vicc volt szakadó esőben pakolászni kocsiba be és ki. Mindegy, megúsztuk.

Györgyi,
én minden oltás után este adtam egy fél Germicid kúpot, és soha semmilyen baj nem volt. Csak egy ötlet...

Steffi,
alvás? Kipróbáltad az erkélyt?

Tünde,
küldtem képeket, szólj, ha esetleg nem ment át.

Ja és óriási gratula Kiscsillagnak, ha valaki beszél vele!!! Mennyi idős? Minden ok vele-velük?

Na, mentem vasalgatni, amig csönd van,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Dorka

Kösz a tippet és jó munkát, nekem is kellene. Mármint vasalgatni. De most inkább séta. :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Én úgy tudom, a rubeola benne van a kötelező oltásokban. Vagy a 15, vagy a 18 hónapos az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeola).

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Jujj, de jó a sétálóknak! Hétvégén kinéztem álmaim sport babakocsiját, áprilisban megvesszük, úgyhogy majd én is megyek sétálni veletek! Persze,ha mehetek... :roll:
Vigyetek fényképzőt feltétlen és csináljatok képet is!!!!!!! Légy szíves! Masni is megy nem?!

Merci!
Hát tök jók a képek!!! :lol:

Ancsa!
Nagyon aranyos Lara továbbra is! És köszi a pihenőszéket tapasztalatot/tanácsot! És a többieknek is és a járókásat is. Végül arra jutottam, hogy fa járókánk lesz és pihenőszék meg nem.

Vica!
Vagyok csak Martin "kicsit" nyügi napközben, de átvészeljük!
Ti jól vagytok?! Jó volt a babazsúr? Durciékról lehet valamit tudni?

Ma kipróbáltam a hordozókást dolgot, elaludt benne szépen, de kb fél óra volt... Minden kis neszre megriad...

Barbi!
Írtam privit Neked nem kaptad meg? Na mindegy. Danca nagyon kis cukin alszik!!! Játszószőnyin alszik?!

Györgyi!
Én elhiszem neked amit a chamomilláról mondtál - mivel nem először mondasz olyat, ami hasznomra válik - és abba is hagyom. Bár pár napja már nem adom neki és mintha jobb lenne a helyzet.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi!
Én úgy tudom, a rubeola benne van a kötelező oltásokban. Vagy a 15, vagy a 18 hónapos az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeola).

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Bocs kétszer ment el. ez a hülye kvóta. Lejárt közben és újra be kellett lépni. :evil:

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi!
És az oltás dolgot is fontolóra veszem, egyeztetve apával, bár ő ragaszkodna a kötelezőkön kivülihez is, de majd meglátjuk. Végülis mindketten voltunk már bárányhimlősek.
Szerintem nyugodtan menj be vele az Árkádba pár órara, nem lesz semmi baj.

Dorka!
Egyszerre írtunk. Kipróbáltam, de ma este apával felcipeltetem a babakocsit és holnap megpróbálom abban altatni a teraszon. Meglátjuk.

Barbi!
Az oltást ma kaptátok? Martin utána egész du. aludt és éjszaka is jó volt, bár fürcsi után elfelejtettük a kúpot így aludt, de nyugatalanul és 10körül adtuk be neki akkor utána nyugodtan aludt. Ti hogy vagytok egyenlőre?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Igen, rubeolaoltás már van.
Lassan-lassan mi is szedelőzködünk mamától, kb 4-re odaérünk ahol vagytok :)

mtunde

Ja, lányok 70-es trolival fogok menni a kossuth tértől, csak hogy ne az Állakerthez sétáljatok :D

mtunde

Györgyi!

Léna lassan 2 órája alszik (ilyet nem szokott), amikor felébred, még meg kell etetnem, de aztán rohanunk, szóval lehet, hogy késni fogok egy picit. Nem értem, hogy nem kelti fel a pocija, 10kor evett utoljára... De majd írok, vagy hívlak!

Tünde, oké, akkor a 70es környékén maradunk!

Szerintem is jön Masni is, és viszek gépet!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Heni nem megy?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Heni szerintem celofánba csavarodott :D

mtunde

Hú, csajok, irigyked-irigyked...mármint a séta miatt! Na sebaj, majd legközeebb tényleg csatlakozunk! Györgyi, nincs esővédőtök a babakocsira?

Dani sajna nincs túl jól, nagyon ki nyűgi, de láza abszolút nincs, szóval egyelőre kúpot nem adtam neki! :(

Steffi
Már megint azt írja ki, h nincs privid, tiszta hülye a babanet, mindjárt megnézem az üzid!
Aha, a játszószőnyin aludt így el! :lol:

KépKép
barimami

Barbikám!
Szegény Danca! És alszik is és nyügi? Nálunk totál ugyanez volt! Okoskodás nélkül este fürcsi után mehet neki szerintem egy fél kúpocska!!!
Puszillak

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffikém!
Hát, lehet, hogy az lesz a vége! :wink:
Húú, de mérgi vagyok, nem enged be a privikbe a babanet!! :evil: :evil:

Sétálóóók!
Nálunk most elkezdett tűzni a nap, kb. fél 4 után 5 perccel :wink:
Aztán tényleg csináljatok képeket!!! (bár most jut eszembe, h ezt valszeg már senki sem olvassa közületek) :oops:

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?