A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Bringababa!
Jó, hogy itt vagy, gyere csak minél többször!

Bogyra, ez tök jó, hogy így kijön Gergő Zsolti papával. Ez nagyon fontos. De úgy látom, nálatok működőképes a dolog.
Ti már akkor így vagytok egy család és ez a lényeg! :lol:

Anido, az én dokim 6,3-nál diétára fogott....nagyon ugrik a cukorra. Ez a gyengéje. De ahogy én hallottam másoktól, ez nem egy magas eredmény. Mindenesetre oda kell figyelni azért, nehogy emelkedjen....
Egyébként a diéta nekem is abból állt ám, hogy nem ettem tésztát, sütit, csokti és péksütit :( brühüüüü, a péksüti ma is hiányzik.
De ki lehet bírni simán!

Niki

Kép
niki30

Köszi,köszi,köszi!!!!!!!!!!!!

Nekem 6,6 a vércukrom és még dicséretet is kaptam érte.Ebből is látszik,hogy tényleg orvosa válogatja.
De én önként vállaltam a diétát,mert az elmúlt két három hétben bizony nagyon elszaladt velem a paci!:-(
Már 11kilót kaptam fel..........

na a diétáról ennyit...Párom most jött haza és hozott jó kis cukros eperlevet.........ezt pedig az ember lánya nem utasíthatja vissza,ugye?!? :-)

Kép
bringababa

Sziasztok

Kepzeljetek mi tortent....tudjatok egy egeszsegugyi cegnel dolgoztam...mielott babocas lettem...es Budapest osszes korhaza es szoc otthonaval en tartottam a kapcsolatot, meg megrendeleseket inteztem nekik....meg a Pest megyek ill. kornyekiekkel..na nem ragozom a szot....igyekeztem mindenhol kapcsolatora meg ismeretsegre azert szert tenni...a lenyeg, hogy az egyik korhazbol felhivtak, hogy kerestek a cegnel, de hallottak, hogy babat varok, es kaptam egy gratis 4D/es uh/ot :), ugyhogy most megyek delre....annyira orulok, hogy lathatom megint manomat! :)

Kép
elizabeth25

bogyra!
ha engem kérdezel talán jobb is ha most lezárjátok az "originál"papival a kapcsolatot,később még többet tudna ártani Gergőnek azzal,hogy van is meg nincs is!Igy legalább esélyt kap Ő is és az új apuka is,hogy valódi család lehessetek!Tiszta szívből kívánom,hogy így legyen!!!!:-)

Kép
bringababa

Sziasztok!

En ma reggel voltam vervetelen - mar megint - mert hogy ugye ket hetente mennem kell a cukor miatt, multkor mar csak 6,6 volt, mondtak is hogy az jo, de hat mennem kell a doki szerint a terhesseg vegeig.
Ma hamar behivtak, jol is szurtak, bar a masodik mindig picit rosszabb, de hat fajdalomnak azert nem neveznem.
Ket hete viszont nagyon megvarattak, akkor sokan is voltak, persze akkor meg nem volt vizitdij.
Meg az a jol, hogy nekem nem kell fizetni.

En mar annyira varom a kovetkezo ultrahangot, gondolom mostanaban lesz a kovetkezo. Kivancsi vagyok ott is kislanyt mondanak e, mint a 4D-n.
Jovo heten megyek dokihoz+vedono, majd megmondjak mikor lathatom ujra a babamat.

Lenne egy buta kerdesem, elore is elnezest, a leveletek aljara hogy szurjatok oda, hogy hanyadik hetben vagytok.
Bocsi, lehet hogy tudnom kene, de meg nem vagyok regi koztetek.
horilda

Elizabeth!
De a képeket mutasd meg feltétlen, én is úgy rávagyok izgulva, mi hétfőn megyünk! De, jóhogy én 10 évet dolgoztam egészségügyben szülésznőként és senki nem akar egy grátisz 4d UH-t csinálni nekem! :D:D
Nah sebaj..... :( Azért a tiednek örülök! :) Az élet apró örömei!:) Mint a mi doboz mosóporunk:D

bringababa!

A gyerkőcnek 4 éve semmilyenkapcsolata sincs az apjával, és ez már nem is fog változni ha rajtam múlik, egy percig sem volt kérdéses, hogy ennyi idő után már nem szeretném ha találkoznának. Bár emlékszik rá Gergő, de igazából minden élménye amire emlékszik, már az "újapukához" kötődik, nyaralások, múzeumok, ő volt ott az iskolai évnyitón, stb stb...
De azért a gyerektartást még lehúzom róla, visszamenőleg is...
Megérdemli, hogy fizessen.... :twisted:
Huhh most jól kidühöngtem magam!

Képzeljétek tegnap mit tapasztaltam! Gergő ugye beteg és kimaradt a suliból, nekiláttunk pótolni a lemaradást, dehát nem egy szorgalmas gyerek, kerkedett egy kis kiabálás. Amit ugye a magaztom jelenlétében kellett lebonyolítani! Bár olvastam, hogy igazából csak jót tesz a gyerkőcöknek, ha érzik a stresszt és annak a megoldását is... de azért mégis, tiszta bűntudatom volt, hogy szegény Levente most tuti azt gondolja, hogy egy örültek házába fog születni..... Nah szummaszummárum, persze Gergő végül megcsinálta a feladatait, bocsánatot kért amiért butánviselkedett... így aztán összebújtunk egy mesefilmre az ágyba. A baba egyból nagy rugdosásba kezdett ahogy Gergő a hasamra tette a kezét, Gergő is nagyon élvezte, de valahogy mindvégig olyan érzésem volt, hogy csak vigasztalni akarja a bátyót! :):)

Nagyon érdekes volt! :)

KépKépKép
bogyra

elizabeth!
ér egy picit irigykedni?!?én 7főn voltam uh-on,de ahogy kijöttem,már fordultam is volna vissza!!!!!!!!!!!!!olyan jó látni Őt!:-)

bogyra!
velünk is történt hasonló,annyi különbséggel,hogy nekem az volt az érzésem,hogy Lili végig figyel.Úgy éreztem a pocakból felfelé tekint rám és néha kifelé Alexára.A büntudat totál uaz:szegényke biztos azt hiszi őrültek házába születik.A végén a nagy összebújá,kibékülés után pedig egy rúgás anyunak,egy rúgás Alexának és egy békés bevackolás a lepényre(az a kedvenc kispárnája)és szundi.:-)

Néha azon tűnödöm mennyi ezekből az érzésekből az igazság és mennyi lehet a belemagyarázás. Hiába na,az embert a tudata bénítja meg leginkább...

Kép
bringababa

Sziasztok,

jó ötlet a tábla íme az én adataim:

Celido: 2007. majus 20.
Kor: 31 ev (mostmár...)
Korhaz: Székesfehérvár
Baba kora: 28 hét
Baba neve: Zsófi
teso nincs.

Dec végén voltam utoljára UH-n.. úghyogy az adatokat majd a jövő héten adom meg ha frissülnek , szerdán megyek a köv UH-ra (most nézem jó sok idő kimaradt a két UH közt :shock: )

Bogyra, én is kaptam olyan könyvecskét a védőnőtől, de még nem olvastam bele.. te már nézted? Van benne valami érdekes? Olyan apróbetűs volt... :roll:

MIndenkinek szorítok a vércukor eredménye miatt, de ne stresszeljétek magatokat, aki nem tömi magát édességgel, annak nem lesz gondja.
pici76

Pici!

Van benn egy kupon, amire ajándék csomagot kapsz! Csak azért kérdeztem, mert mindenkinek kéne kapnia, de nekem is kérnem kellett, mert magától nem adta volna oda.

Amúgy nem sok minden van a csomagban, nekünk volt benne egy pelus, cumi, egy aventes üveg, melltartó betét ilyesmik....

Szóval érdemes kiváltani, mert legalább megtapogathatod a pelust, meg kapsz jó pár reklám cuccot is, de nagy része jó és használható....

Amúgy a könyv is egész jó, én szoktam olvasgatni. Amikor lefekszem, felpolcolva a lábam, olyankor előveszem és meg nézegetem!:)

Amúgy ilyen csomagot elvileg kapunk majd a kórházban is, amiben vagy egy ugyanilyen kiskönyv csak baba gondozási könyv, amiben szintén van egy kupon és abban a csomagban is tökjó dolgok voltak annak idején. Már 8 éve is volt ez... akkor tápszer, tejpép, babétel minták voltak benne. panadol is volt benne talán.. szóval ilyesmik:)

KépKépKép
bogyra

csak pironkodva merem leírni hogy nekem 4,6 lett a terheléses vércukrom :oops: biztos azért mert jó sokáig nem bírtam csokit enni..

ELisabeth én is irigyellek az UH miatt... :) majd tegyél fel képet

lehet hogy hülyének fogtok nézni de én is voltam 4D-n és mivel a párom apukája nőgyógyász a doki aki csinálta az UH-ot és ismeri a páromat is nem fogadta el az UH díját... mivel Fehérváron csak ő csinál 4 D-t és nekem nincs pofám még egyszer oda menni így hogy tudjuk hogy nem fogad el pénzt... asszem nem lesz több 4 D UH-m.. hülye vagyok mi? :roll:
pici76

Itt a címe a szervezetnek, akik csinálják ezt a reklámcsomagos dilit! :

http://www.felicitas.hu/default.asp

KépKépKép
bogyra

bogyra, alig várom hogy hazaérjek délután ,és alaposan megnézzem a könyvet :) remélem megtalálom...
pici76

sziasztok

na akkor itt is van a friss táblázat! Még beleraktam a baba korát is (hét+nap), aki nem írta meg, de van vonalzója, azét megkerestem és beleraktam. Jó ötlet, hogy célidő szerint legyen elrendezve 8)

és persze egyik adat megadása sem kötelező...
Ha valamivel még kiegészítenétek, akkor jelezzétek és szívesen megcsinálom. Gondoltam, majd még beillesztek olyan oszlopot is (de csak ha már ideje van), ami a megszületés napját mutatja. És persze az újak jelentekezését is várom :wink:

Legi

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Helló Lányok!
Sajnos csak a melóból tudok netezni, így az esti órákban nem tudok hozzászólni az írásokhoz. Látom, írtatok is jó sokan és sokat.
Köszönöm az üdvözléseket. Jól kierőszakoltam belőletek az üdvözlést :oops: :oops:

Én is üdvözlöm az újonnan csatlakozókat, bár én is csak tegnapelőtt csatlakoztam.

Legi!
Jó ötlet a táblázat:
Szülés várható ideje: május 20.
Kor: 35
Kórház: OGyK
Baba neve: még nincs konkrét
Tesó: Nincs

Pici!
Mi történt a vonalzóddal? Lemaradtál egy nappal! Köszi a listát.

Bogyra!
Ne aggódj, és is sokat írok, azaz inkább hosszúakat. De nyugodtan lőjetek le, ha túlzásba viszem.

Gabi!
Látom, egy helyen fogunk szülni. Bár van 10 nap közöttünk, de még az is lehet, hogy egyszerre akarnak majd a babáink világot látni. De ha hamarabb szülök, szívesen adok majd neked tanácsokat. Patrikot is ott szülted?

Elisabeth!
Ezt egy nagyon szép ajándék. Én is szeretnék képet látni a babóról.

Én direkt nem hallgatok meg rémtörténeteket. De egyébként úgy vagyok vele, hogy manapság már mindenki túléli a szülést, és ha fájnia kell, akkor fájni fog. Azt a pár órát rászentelem a gyermekem életére. Eddig még nem paráztam a szülés miatt. A vége fele biztos, hogy nem leszek ennyire nyugodt. Majd riportolok :)

Nekem az eredményeim eddig mind nagyon jók. Cukrom is tökéletes lett. Pedig nem kímélem magam az édességektől. Ezért is szedtem fel már 10 kilót. Ami panaszom van, az a hátfájás már egy jó hónapja, és a szeméremcsontom fáj nagyon sokszor, főleg hosszú ülés vagy felkelés után. Ja, és hogy nagyon sokszor keményedik a hasam, olyankor úgy érzem, mintha egy kő darab lenne bennem.

Mi még semmit nem vásároltunk. Kicsit furi, hogy itt már mindenki elindult beszerzőútra. A babakocsit kinéztem a neten, a kiságyat is. A pelenkázót csináltatjuk. Hordozót kapok. Az apróságokat pedig majd áprilisban tervezem megvenni, ha már nem dolgozok.

Valaki kérdezte, hogy kaptunk-e várandósok kiskönyvét a védőnőtől. Én kaptam, még az első viziten. Igaz, hogy még 2005-ös, és fogalmam sincs, hogy a benne lévő ajándék kuponok még beválthatóak-e.

Én is azt hallottam, hogy Johnson babacuccok nem minden babánál válnak be, mert az illatanyagok bekavarhatnak. Fogalmam sincs, hogy én mit fogok használni. Van, aki a Gabira esküszik. Más meg a gyógyszertári elkészítésű cuccokra.
Vendég

Angie! Biztos be lehet váltani, nekemis régebbi, 2006 tavaszos a könyvem és idén januárban kaptam :)

Pici! Merre felé laksz? Megnézem neked hol tudod átvenni a csomagot, ha gondolod!:)

KépKépKép
bogyra

Pici!

Már látom, merre laksz!:) Nah az írja, hogy a Phot Hallban (Basa u. 2) tudod átvenni.

Gondoltam segítek, mert olyan apróbetűs! :D :roll: :shock:

Részletes beszámolÓt kérek majd, hogy neked mi volt benne:)

KépKépKép
bogyra

Szuper ez a táblázat dolog!
ha nekünk is van benne hely,akkor küldöm az adatokat:

Célidő:2007.május 31
Kor: 32év
Kórház:Bp.Uzsoki
Baba neve: Lili Napsugár
Bpd:66mm
Súly:1039gramm
Tesó: Alexa 14 éves

Kép
bringababa

Bogyra!
Köszi a linket. Máris megnézem, hogy hol lehet a kupont beváltani, mert szerintem a 2005-ösben nincs benne minden cím.

Pici!
Én biztos kihasználnam a lehetőséget. Nem egy barátról van szó, hanem a leendő gyereked nagyapjáról. Szerintem ő is örül, hogy nem egy idegen babát kell nézegessen a monitoron, hanem a saját unokáját. Menjél csak nyugodtam. Majd veszel neki valami finom bort (ha szeretni), vagy valami figyelmességet, hogy lássa, hogy honorálod a szívességét.
Az én cukrom is nagyon jó lett.
Vendég

Most nézem a táblázatot, úgy látom eddig én vagyok a legfiatalabb! :lol:

Végre valahol, ha bemegyek az egyetemre olyan vénnek érzem magam a sok 18 éves lányzó közt!:) Nem is szeretek bejárni, nem tesz jót az egomnak! :D

KépKépKép
bogyra

Mindenkinek további szép napot és utána nyugis éjszakát kívánok:-)
köszönöm,hogy ilyen hamar befogadtatok,nagyon jó érzés tartozni valahová ebben a különleges élethelyzetben!:-) (persze a családon kívül értettem!)
Sziasztok holnapig

Kép
bringababa

Húúúú:)

Látszik, hogy reggel volt, mikor beírtam a kort:) A baba"kora" 27 hét, de az enyim 32 év:) Bocsánat, csak most kapcsoltam :oops: :oops:
Elnézést, a javítást előre is köszönöm :) :)

Kép
horpika

Bogyra, köszi a címet, nagyon kedves vagy :) majd riportolok mi volt a csomagban

Angie, asszem félreérthetően írtam... mert én is sokat beszélek.. :lol: szóval a párom apukája is nőgyógyász, de ő nem tud 4D s felvételt csinálni csak egy kollégája... és a kollégájához nincs pofám menni
az apóshoz meg más okból nem szeretek sima UH-ra menni
mégpedig azért, mert az elején sokszor megnéztük vele a babót csak úgy (szinte hetente) de teljesen beszaratott mindenféle hülyeségekkel, (amikre más orvos azt mondta hogy nem gáz) és inkább úgy döntöttem kihagyjuk a nagypapát, mert nem racionálisan gondolkodik első unokája születése kapcsán...
anyósom meg gyerekorvos, ő meg majd akkor fog egyfolytában inzultálni minket gondolom ha meglesz már a baba...

jó az orvos a családban, de megvannak a hátulütői is... bőven
pici76

tényleg leakadt a vonalzóm.. fene tudja mitől :shock: majd próbálok újat csinálni, köszi Angie
pici76

hát ez érdekes az új vonalzó is ma mutat 81 napot.. de akkor tegnap miért mutatott 81 napot :shock: :shock:
pici76

Pici!

A párom szülei nálunk is orvosok, de egyenlőre még annyit sem kérdeztek, hogy hogy viselem a terhességet.....
Jó messze laknak tőlünk, és amióta elcsábítottam egyetlen gyermeküket, azóta csak igen ritkán találkozunk.

Amikor a párom mondta anyukájának, hogy terhes vagyok az volt a reakciója, hogy gondolja még meg lehet oldani (abortusz).... :shock:

Nah jó azóta már enyhült a dolog, de sajnos annyira még nem, hogy azt normális kapcsolatnak lehessen csúfolni.

De hálisten az én szüleim mindenben segítenek, amiben csak lehet, így valamelyest kárpotólva vagyunk!

KépKépKép
bogyra

Pici!
Ja értem, így már tényleg másképp néz ki a dolog. Így én sem vállalnám. Nekem is doki az öcsém, de szerencsére még nem szakosodott, így ő nem szokott konkrét tanácsokkal ellátni. Ha bajunk van, mindig hozzá fordulunk, és ha nem tudja, utána néz, vagy mondja, hogy szerinte ez meg ez van, és hogy irány a dokihoz vagy nem annyira súlyos a dolog.
Reggel még 28+2-t írt a vonalzód. Most már stimmel.
Vendég

Bogyra, ez nagyon durva... :evil:
mindent figyelembe véve akkor én jobb ha befogom a szám, mert az én anyósomék alapban nagyon rendesek, egy csomót segítettek már nekünk, és nagyon szeretnek engem is, és nem lehet egy szavam sem rájuk... csak hát ne akarnának beleszólni a dolgokba.. de asszem végülis ez normális :oops: na most elszégyeltem magam
pici76

Pici!

Azért lássuk be az sem túl jó, föleg ha most kezdték el. Mármint a beleszólok mindenbe dolgot!:)

Idővel magtanulod kiszedni belőle a számodra fontosakat, azt a többi "jótanács" egyik füleden ki a másikon be.

Amúgy ez is egy érdekes tapasztalás volt számomra, de amikor szülővé váltam sokkal elfogadóbb voltam a szüleimmel szemben is.... :oops:

A párom ugye ezen még nem esett át, nála gyakran észre veszem, hogy emiatt vannak gondok a szülőkkel, de tudatosan kezelem a helyzetet, mert azért szeretném ha rendeződne, akárhogy is ők a nagyszülők, nem rossz emberek és nem is rosszindulatúak igazából, csak nehezn dolgozzák fel, hogy felnőtt a gyerkőcük.

A párom már évek óta pesten élt egyedül, amikor az anyukája nyíregyről feljárt mosni meg vasalni és takarítani.... Sztem ez is sokmindent elárul :D Pedig amúgy teljesen önellátó a drágám, most is megcsinál mindent ha kell, hétvégén is takarított, főzött, gondoskodott rólunk... én csak a mosógépet töltöttem be jóformán.....

Úgyhogy alapjában véve a leggonoszabb anyósnak is sokat köszönhetünk, nevesen a fiát, azaz a mi szerelmünket!
:lol: Végülis éljenek az anyósok, és két fiúval nekem meg kell barátkozni a gondolattal, hogy hamarosan, pont olyan leszek mint rémálmaim anyósa! :D
Reszkessetek tinilányok!

:twisted:

KépKépKép
bogyra

[quote="horilda"]S írta:horildaziasztok!

En ma reggel voltam vervetelen - mar megint - mert hogy ugye ket hetente mennem kell a cukor miatt, multkor mar csak 6,6 volt, mondtak is hogy az jo, de hat mennem kell a doki szerint a terhesseg vegeig.
Ma hamar behivtak, jol is szurtak, bar a masodik mindig picit rosszabb, de hat fajdalomnak azert nem neveznem.
Ket hete viszont nagyon megvarattak, akkor sokan is voltak, persze akkor meg nem volt vizitdij.
Meg az a jol, hogy nekem nem kell fizetni.

En mar annyira varom a kovetkezo ultrahangot, gondolom mostanaban lesz a kovetkezo. Kivancsi vagyok ott is kislanyt mondanak e, mint a 4D-n.
Jovo heten megyek dokihoz+vedono, majd megmondjak mikor lathatom ujra a babamat.

Lenne egy buta kerdesem, elore is elnezest, a leveletek aljara hogy szurjatok oda, hogy hanyadik hetben vagytok.
Bocsi, lehet hogy tudnom kene, de meg nem vagyok regi koztetek.

szia horilda,

írtam neked privit, de mind2x visszadobta :((( ha az emailcímemre küldesz 1 levelet, akkor át tudom neked küldeni a leírást a vonalzóról meg az aláírásról (korábban 1 barátnőmnek csináltam) :)

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok,

Elizabeth: Nem lesz sok ez a 4d UH? Ez mar a masodik vagy harmadik, nem? Maskor is irtad, hogy megneztek mar a babat sokszor. Marmint en orulok es irigykedek leginkabb :), mert mi mar voltunk egy 4d-n es kaptunk kedvezmenyt is a kovetkezore, csak hat nem tudom......apu nem akarja, hogy emgint 20-30 percig nezzek pindurt. Ki tudja nem art-e! Ti mindannyian egynel tobbszor voltatok?
Mert en mennek, de 30. heten lesz a rendes dokinal is sima uh....meg meg pluszba menjunk megint?? Nem tudom, pedig megol a kivancsisag, mar alig birom kivanri a majust is!!!! Biztos nem veszelyes, ha ennyit ultrahangozzak a piciket??

Tok jo ez a csomag, en kaptam ilyen kis fuzetet....csak eppen nem talalom. bar most az osszes papiromat nem talalom, eltunt a mappam!!!!! Megyek folkutatni a hazat!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

A 30. hetes ultrahangot ki is lehet váltani a 4D-sel, arról ugyanúgy kapsz leletet... És ezeket is szakember csinálja, sztem egy jó szonográfus néha jobb mint egy orvos...

Én is így csinálom, mármint hogy kiváltom az utolsó két UH-t 4D-sel.
Amúgy szerintem nem károsítja a babukat az UH. Azt már tudnánk:)

Én is úgy irigylek mindenkit, aki ilyen sokszor tud kapcsolatba lépni mármint vizuálisan is a babujával. :oops:

KépKépKép
bogyra

Lorci!
Én voltam a 12. héten az Istenhegyi Klinikán egy genetikai vizsgálaton, vér + 4D uh. Erre azért mentem el, mert nem akartam amniocentézist (nekem a koromból kifolyólag kötelező). De negatív lett az eredmény, és aláírtam, hogy önszántamból lemondok az amnióról. Utána 21 hetesen mentem el 4D-re, de azóta nem voltam. 33 hetesen is el akarok menni, de mondom a dokinak, hogy megyek (ismeri a 4D-s dokinőt), és akkor ő nem csináltat külön a korházban. Nekem eddig összesen 5 uh-t csináltak, ebből 2 hüvelyi volt, a többi hason keresztül.
Vendég

Hat megerkdezem holnap a dokimat. De multkor pont a 19 hetes utan voltam ugye a 23 hetes 4d uh-n es a dokimat nem erdekelt a 4d, csak a 19 hetest nezte meg, amit a korhazaban csinaltak.
De holnap megkerdezem, hogy mit szolna ha a 30 hetes uh 4d lenne!!! nem tudom miert nem rajong erte!!! vannak fura dolgai a dokimnak!

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, nem veszélyes...egyáltalán, de mindenki mást mond...én nem féltem csöppöt, semmi baja nem lesz....

Megjöttem, ime a képek: :)

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Elizabeth!

Gyönyörű kisbabád van,és engedd meg hétfőig irígykedjek rád! :) :)

Remélem az én kis babum is megmutatja magát ilyen nagyon szépen!

Nekem eddig még csak 4 UH-m volt :(

KépKépKép
bogyra

Bogyra, hétfőn mész! :) De kiváncsi leszek! :))))
Tessék majd jó sok képet feltenni! Tényleg hányra mész?

Kép
elizabeth25

Hétfőn 3-ra megyek de a város másik felébe, nem tudom mikor érünk haza, sztem csak 5-6 körül, mert hazafelé még beugrunk anyuéknak is megmutatni!

Majd rakok fel képeket! :)

Nektek is volt már olyan, hogy egy-egy nap nem nagyon mozgolódott a baba??????

Mostmár teljesen kétségbe vagyok esve, lehet el is megyek orvoshoz.
Ma kb. háromszor éreztem mozogni, és nem is úgy fekszik, ahogy általában szokott, hanem sokkal feljebb!!

Nektek volt már ilyen???

KépKépKép
bogyra

Vércukor eredmény!

Éhgyomri 6,5, terhelés utáni 6,1...a szülésznő azt mondta, hogy valami nem stimmel....elmegy és megnézi, hogy nem e összekutyultak valamit! Nekem sosem volt ilyen magas az éhgyomri, a lányok a chaten azt mondták, hogy hülye vagyok, mert nálunk vasárnap vendégség volt és még este 7kor sütit ettem! :(
Mindenesetre ahogy ott szétbarmolták a kezemet, mégegyszer nem megyek el, az tuti!

Kép
elizabeth25

elizabeth, gyönyörű a babád :D és hihetetlenül jó képeket kaptál :o

én már nem megyek 4D-re még1x (azaz igazaság, hogy nem volt akkora élmény, mint amire számítottam, bár jó volt látni a pöttömöt :) meg 1 kicsit drága mulatság is, bár a grátisz UH-t én se hagynám ki :wink: ) Szóval marad a kötelező, szalagmunka-UH :? legközelebb 2 hét múlva megyek...

Holnap viszont cukros-lötyi teszt :roll: juhhhéjjj

Legi

Legi

Kép
leglesscat

Hello!

Legi,
a baba kora 35. hét, ha ezt még beírod. olyan jó látni a táblazatban Őt! főleg a nevét :)

most mindenki nevetni és hüledezni fog: de az én dokim a 120. perces 5.87-re mondta h akkor 160 g-os szenhidrat diéta (mondjuk, ez nálam elég korán, 19. hetesen volt). és én egy hónapig elég flottul betartottam. azóta már csak naggggyon lazán figyelek oda. és ráadásul múlt héten, amikor kérdezte h milyen is volt a cukrom, pironkodva mondtam h hát ez volt, erre aszongya h hát az jó! csak ne egyek túl sok csokit. mondjuk ennél nagyobb bajom soha az életben ne legyen h egy hónapig diétáznom kell! :) mindig is figyeltem az egészséges kajálásra, de így még kiegyensúlyozottabban tudtam összeállítani az étrendemet, mert voltam dietetikusnál. nagy előnye volt még a dolognak h másfél hónap múltán össze-vissza dicsért a dietetikus h milyen szép kismama vagyok és mennyire nem híztam, csak a babó, de az jó rendesen, mert a pocakom az sztem átlagon felüli (dokim is azt mondja h mindig nagyobbnak látja, de ez nem baj) :)

Pici,
sztem nem vagy hülye az UH-val kapcsolatban! mellesleg sztem az orvosoknak nem szabad családtagot gyógyítaniuk. és ez nyilván a diagnosztikára is igaz. egyszerűen nem tudják objektíven látni a dolgot - ez tök nyilvánvaló! nagypapi egy kicsit túlbuzgó ;)

Gyűszűvirág (bocs, de ezt egyszerűbb megjegyeznem/leírnom - remélem, nem bánod),
még közel is lakunk egymáshoz;) én Óvárosban lakom, a Gőzzel szemben. Pestre én sem vágyom, csak Tatára.

UH-val kapcsolatban olvastam egy megfontolandó hasonlatot (egy pszichológus írta. emlékezetből idézem): az UH olyan, mint mikor az ember a meteorológiai jelentést várja a tévében reggel h a szemével lássa, fülével hallja h milyen hőmérsékletre számíthat aznap, miközben kitárhatná az ablakot is h saját maga győződjön meg róla h milyen az idő. arra akart ezzel célozni h minél inkább külső vizsgálatokra és eredményekre támaszkodunk, annál kevésbé hallgatunk a szívünkre, érzéseinkre és alakítunk ki bensőséges lelki kapcsolatot a babával - pedig ahhoz nem szükséges semmilyen külső támpont, működik anélkül is.
Vendég

na és akkor még estére egy friss táblázat...

Ha bármelyikőtöknél változás van, akkor nyugodtan szóljatok :D

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok!

Leglescat, köszönjük szépen a táblázatot!

Doo, az ultrahanggal kapcsolatban tök érdekes, amit írtál. Én is szeretem őt látni, de ez is egy szimpatikus megközelítés. Nem kell túlzásba vinni semmit.

Képzeljétek, ma a dokim megdícsért. Egyrészt az eredményeim miatt (vércukor), másrészt pedig kihangsúlyozta, mennyire csinos kismama vagyok, jól áll a terhesség, sokkal nőiesebb lett az arcom. Én meg dagadtam a büszkeségtől.
Fú most ez úgy hangzik, mintha félreérthető lenne....de neeeem, nem úgy mondta:)

Melinda! Dominik nagyon édes még mindig. Nagyon jók a felvételek!
Ti látjátok egyébként, hogy hasonlít valamelyikőtökre?

Niki

Kép
niki30

Melinda, még a vércukor eredményed....érdekes. Ezt hogy csinálhatták? Ez tényleg valótlan adat.

Kép
niki30

Sziasztok,

Elizabeth gyonyoru a babad!! Irigyellek, hogy voltal 4d-n megint. :)

Ma voltam baba boltban es nem tudtam ellanlni ket kis rugdalozonak! :) Nagyon cukik! :) Meg elhoztam tesomtol is a baba rucikat, holnap majd szetvalogatom oket, megnezem mi hasznalhato! :)

Jaj ma sokat jarkaltam, nagyon almos vagyok, lehet hogy nemsokara nyomom a szunyat! :)

Jo ejt mindenkinek!

Kép

Kép
lorcika

Niki, gondolom úgy, hogy, de le is írtam, hogy kajáltam még előző este cukros cuccot....sütiztünk, mert szülinap volt....és gondolom az megnyomta az éhgyomrit....de a terhelésesnél meg lejebb ment az érték, ami azt jelenti, hogy jól működik az inzulin termelés..és ez a lényeg! Most beszéltem a barátnőmmel...neki is úgy volt, hogy az éhgyomri 6,5 lett....és 4,7 a terheléses.....és azt mondta neki a doki, hogy ez nagyon jó! Úgyhogy nem vagyok kétségbeesve mostmár, de mégegyszer nem csináltatják meg velem...főleg ahogy a kezem kinéz! Szó sincs róla, ha kell akkor majd máshová megyek...nem érdekel....dokihoz...de elég volt!!!!!!

Kép
elizabeth25

Lorcika, nem baj, hogy nem tudtál ellenállni! :)

leglesscat, én magam készíthettem el otthon a cukros lötyit, úgy ahogy a szülésznő elmondta...és vihettem magammal....és nem volt gáz az ize, bevallom őszintén, hogy marha jól is esett! Kár volt paráznom tőle! :)

Kép
elizabeth25

sziasztok!

angie34!Patrik nem ott született,a tanácsokat szivesen fogadom.Melyik dokihoz jársz?Én Atalay doktornőhöz.

uh:nekem 3 hetente csinál a dokim,ha ezzel ártana,biztosan nem tenné,mármint nagyon merem remélni.8 évvel ezelütt nagyfiammal össz vissz 3 vagy 4 volt.

bogyra!nekem mikor ilyen trutyi idő van,elöfordul,hogy nem mozog,ilyenkor egy jó idő után undok módon felrázom,aztán egy jó nagy rúgással megnyugtat,és szunyókál tovább.

leglesscat:28éves vagyok.ird be légyszike.

cukor:én nem értem.egészségügyben tanultam,dolgoztam,és úgy tudom,a tejes zsemlés megoldás elég,ha ez az érték nem jó,csak akkor van cukros lötty.ez már a múlté?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

GAbi.baba...van ahol cukros lötyit itatnak, valahol meg nem....ez kórház függő...amúgy én meg azt olvastam, hogy csak akkor végeztetnek terheléses vércukor vizsgálatot, hogy ha az éhgyomri cukorszint nagyon magas....és nem csinálják mind a kettőt egyszerre! Én már nem értek semmit sem!

Kép
elizabeth25

jó estét! :)

ja, ez a cukros nedű az új divat - sztem is kicsit túlzás. de ez is a betegcentrikus kismama-gondozási szemlélet terméke. egy elég durva ördögi körben vagyunk: a dokik egyre jobban félnek a perektől, a kismamák egyre nyugtalanabbak és az orvosra hárítják a felelősséget mindenért (egy szülész elmondása szerint még akkor is a szülész a hibás, ha a gyereket nem vették fel egyetemre ;)), ezért a dokik még tutibbra mennek és mindeféle vizsgálatot csinálnak, ha kell, ha nem. ezt nem én találtam ki, hanem az említett szülész fickó mondta meglehetősen csalódottan. sztem ez lehet UH ügyben is részben. durva módon biztosan nem káros az UH! csakh sok minden van, amiről egyszerűen fogalmunk sincsen h a jövőben milyen kihatással lesz. pl a hormontabletták hatása a nők és férfiak (!) fogamzóképességére - uis mostanában pedzegetik h bekerül az élő vízekbe, megisszuk és a ffiak nemzőképességének nem tesz túl jót a sok női hormon, stb. szal van egy csomó ilyesmi, amiben szó sincs senkinek a rossz szándékáról, évek múlva mégis kiderül h vmi nem stimmel. nem vagyok UH ellenes - eddig 6 sztk-s+1 "fakultatív" 4D-sen voltam. így leírva, egy kicsit soknak is tűnik. asszem több viszont nem lesz. egyszerűen csak azt vallom h az arany középút a legokosabb választás - a szélsőségek általában tévútra vezetnek.
Vendég

Doo, ebben lehet némi igazság! :)

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?