A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Mikiné!
Részvétem a kálváriád miatt, én is hasonló utat jártam be. Én méhen kívüli gyanuval kezdtem, aztán petezsák, aztán csak szikhólyag. Ekkor én már feladtam, de a következő héten dobogó szívecske. Holnap megyek a 12 hetes UH-ra mondanom sem kell milyen ideges vagyok.
Nem gondolkoztál el az orvos váltáson?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Sajnos Silka, nem lehet kivédeni ezeket a helyzeteket a munkaadóknál. Annyira csak a saját érdekeiket nézik, hogy elfelejtik, mi attól emberek maradunk és talán szeretnénk még ott dolgozni... (Ezek után tényleg szeretnénk??)
Szerintem is az idő a lúdas a fejfájásban. Ez nem állapot, hogy egyik nap esik a hó, a másik nap meg 100ágra süt a nap. És a héten is tovább enyhül az idő.
Azért nem kívánom a csikorgó hideget, szó ne essék róla! :lol:

Andi, csak túl leszel azUH-on... Ami késik, nem múlik. Minden rendben volt?

Mikiné, szép kis történet!!! Ne add fel, és próbálj megnyugodni! Remélem, minden rendben lesz. Most akkor még azt sem tudták megállapítani, mekkora a babó? Talán másik orvost kellene keresned, ha a dokid kinevet.... :?:

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

sziasztok!
jó látni, hogy van itt élet!!! azért sajnálom, hogy a legtöbben nem érzitek jól magatokat. én mostanság jól vagyok. csak a folymatos émelygést érzem. de lassan megszokom :)
tegnap voltam uh-n. annyira jó!! látszottak a kis kezei, a lábai. már 35 mm a Pöttyem :D
a munkahellyel kapcsolatban: én már elmondtam a főnökömnek, mert vezető beosztásban vagyok, és valamit ki kell találnunk. egész normális volt. bár már most azzal nyaggat, hogy mikor fogok visszamenni. de ezt honnan tudja az ember lánya???!!!! :lol:
mindenki szed valamit? kezdem rosszul érezni magam, hogy nekem semmit nem mondott a doki, csak a folsavat kell szednem, 2x1-et. apropó doki. tegnaptól a dokim tarifát emelt. már 8000 ft. no comment.
a táblába: következő UH: márc 19.
pihenjetek sokat.
sense

De igen elgondolkodtam, de ahol élek egy kisváros és nem fogadna másik doki szerintem.Meg emiatt a hülye helyzet miatt a fogadott orvossal kapcsolatban lehet, hogy végül nála kötnénk ki szüléskor.Hát akkor hogy kinevetne... :(
Andi és te hogy bírod idegekkel???Mivel tartod magadban a lelket?
Miért is volt ez a kálvária?

Mano, nekem is fáj a fejem már péntek óta, ma muszáj volt bevennem egy Algopyrint. mert a 3 éves lányom mellett nem tudok sokat pihenni.De Szegeden megmérte a doki és akkor 18 mm volt a baba ülőmagassága és az akkor 9 hetesnek felelt meg, és annyi is voltam.

Sense a baba 35 mm, vagy a lakása?
Én is zserettem járni Uh-ra amikor a kislányommal voltam terhes, de sikeresen elcseszte a dokim.
mikiné

Sziasztok !

Régen írtam mert semmi extra nem történik velünk de mindennap többször is olvasom a történéseket.
Én legközelebb március 14-én megyek uh-ra de olyan marha messze van az még.
Igaz elötte hétfőn megyek fogorvoshoz megnézetni, hogy minden rendbe van-e.

Én sem szedek igazán semmit csak a folsavat de néha amikor nem eszem sok gyümit napközben akkor beszoktam venni egy c-vitamint a napi szükséglet miatt.
Gondolkodtam már a kálciumon is mert nem igazán szeretem a tejtermékeket. Sajtot csak reggelente eszem 1-2 szeletet és a tejet meg soha nem is szerettem.
Mióta terhes vagyok azóta probálkozom a joghurttal de mindig csak lefekvéskor jut eszembe akkor meg már nem megyek ki enni.
Most az epres actimellel probálkozom mert az nem olyan nagy és egy ivásra lemegy legalább az is valami.

Nekem a doki fejfájásra az Algopyrint mondta, hogy azt nyugodtan szedhetek.
Eddig amikor fájt a fejem mindig átvészeltem mert nem szeretnék nagyon gyógyszert szedni de ha muszáj lesz akkor beveszem.

Nem tudom, hogy csak nálam ven-e de ha fogom a hasam és nagyon koncentrálok a manóra akkor érzem a dobogó kicsi szívét.
Lehet, hogy csak be beszélem magamnak de én érzem.

Ma sikerült felhívja a védőnénit de akihez tartozom ő betegállomyányban van és úgy nézz ki, hogy sokáig nem lesz.
Ezért az asszisztens mondta, hogy holnap hívjam a helyettesítőt és egyeztessek vele időpontot mert az első beszélgetés az kicsit hosszadalmas lesz.
Vinnem kell a leleteimet és már meg is kapom a kiskönyvet.

Most azon gondolkoztam el, hogy várjak-e a 12. heti uh-ra és csak utána menjek el vagy menjek már most ?

Adjatok tippet, hogy ti mit csinálnátok.

Előre is bocsi, hogy kicsit hosszadalmas lett de most bepotóltam az eddigi lemaradásomat.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Sziasztok!

Csajok:szinte mindenki azt írja,hogy nem szed semmit.
Senki nem szed magzatvédő vitamint???

Én Elevitet szedek mióta csak terveztük a babát....Ezt tanultam,olyan mint a szentírás...Az én dokim is mondja mindig.

Szed vki?Vagy Gravidát?

Ezekben mindenféle vitamin és ásványianyag van,ami a babának kell.
Vannak tévhitek,hogy nagy lesz tőle a baba,stb.Ez butaság,viszont szükség van rá,főleg télen,amikor a gyümi-zöldség olyan satnya.

Kíváncsi vagyok,írjatok!

Puszi:Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Timi!

9 hetesen voltam védőnőnél ill. terhestanácsadáson. Annyi helyre elküldtek, hogy pont végzek a következő tanácsadásig mindennel, ugyanis havonta kell menni. Jövő héten megyek a 12. uh-ra, és az utána való héten már a papírokkal megyek oda. Bár ugyanaz a magánorvosom, mint a terhestanácsadó, úgyhogy nagyon újat nem fog mondani.

Miléna!

Szedek Elevitet és Folsavat is. Amióta tervezzük a babát, terhesség előtt 3 hónappal kezdtem el szedni és végig is fogom.
Gondolkoztam rajta, hogy elég lenne félidőig, de tegnap az egyik nőgyógyász kedvesen elmesélte, hogy miért kell végig.
A babák szimmetrikusak, és egy helyen záródnak. A záródást enzimek segítik, és a magzatvédő vitamin az, ami segíti serkenteni ezeket az enzimeket. Szinte 0 az esély arra, hogy az elevit mellett nyitott gerincű, agyú vagy szájú gyerekek szülessenek.
Az pedig tényleg hülyeség, hogy nagy gyerekek születnek tőle.
Hisz gondoljunk vissza, hogy szüleinknek teljesen más volt a táplálkozása, más állt rendelkezésükre, mint nekünk. A mi szervezetünk már jóval több mindent megkap, mint az övéké, ettől lesznek nagyobb babák, függyetlenül minden gyógyszertől.

Nem beszélve arról, hogy ez a vitamin a babáért van, akkor miért vonjuk el tőle?
Lányok! Ha nem szedtek vitamint kérdezzétek meg az orvosokat nem kellene-e szedni? Osztom Miléna véleményét.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Miléna!
Én is mindegyik várandósság előtt, már az éles projekt kezdete előtt 3 hónappal elkezdtem az Elevitet és az egész terhesség alatt végig folyamatosan szedtem, majd természetesen szülés után a szoptatás ideje alatt is. :D :D

Én nagyon hiszek ebben a magzatvédő vitaminban és nálunk tökéletesen bevált!!! :D :D

(Amúgy fogalmam sincs arról, hogy napi szinten pontosan hány kg gyümölcsöt, zöldséget, egyebeket kellene elfogyasztanom ahhoz hogy ilyen optimális mennyiségben jussanak a vitaminok, ásványianyagok, nyomelemek és hasonlók a szervezetünkbe.)

Így legalább csak annyi gyümit és zöldséget fogyasztok, amennyi tényleg jól esik egy-egy nap, amennyit megkívánok. Azt hiszem ha kötelező jelleggel kellene megadott mennyiségeket megennem ezekből, kb. a 3. napon már minden bizonnyal képtelen lennék rá...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Én megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy az első három hónapban folsavon kívül mást nem kell szedni. A késöbbiekben meg majd mondja, mikor mire van szüksége a szervezetemnek.

Úgyhogy én csak folsavat szedek és igyekszem az eddigi rossz étkezési szokásaimon változtatni.
Nem eszem kötelezően x adag gyümit vagy zöldséget, de pl. ebédre sültkrumpli helyett vmilyen főzeléket fogyasztok. :?
Fagyasztva pedig rengeteg gyümölcshöz és zöldséghez hozzá lehet jutni télen is. És ezek mind természetes formájukban tartalmazzák a vitaminokat.

Én a 7. héten voltam a védőnőnél, mert a terhesgondozáson a doki ragaszkodott hozzá, hogy a 8. hétre legyen kiskönyvem, mert állítólag ez az előírás. De ha így lenne már mindegyikőtöknek lenne könyve. Szóval ezekszerint valamilyen más szempontok vezérelték.

Nálunk egyébként a védőnő már járt is kinnt. Ő meg azt mondta, hogy a kiskönyv átvételét követő 2 héten belül ki kell jönnie környezettanulmányra. Érti ezt valaki? A 10. héten körbe nézte a lakást. Megérteném ha a szülés elött kijön, de a 10. héten minek?
Még a babával is történhet bármi, de a házat is lerombolhatom addig.

Nekem egyébként teljes ujdonságként a hátam fáj. A méhem magasságában csak hátul. Időnként alig bírok ülni a munkahelyemen. Vagy pisilni ugrálok fel, vagy mert már nem bírok ülni. :P
A doki szerint nő a méhem.

Minden szenvedőnek és jól lévőnek szép napot!

Sziasztok

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Én is Elevitet szedek, naponta. Én is hallottam, hogy nagy lesz tőle a baba, de nem biztos, hogy ez tényleg így is van. Egy barátnőm 2 naponta szedte emiatt. Szerintem az is több, mint a semmi. Egészséges babája született!
De én is azt olvastam, hogy az elején a folsav a legfontosabb!

Március 8-án megyek a 12. heti UH-ra (nyakiredő mérés). Ugyanis a tegnapi UH szerint 10 hetes vagyok. Én már ebbe belekeveredtem, de majd kiderül, hogy mikor születik... :roll: A mensim alapján szeptember 14., de akkor a héten lennék 12. hetes...

Védőnőnél az első UH után mentem, akkor voltam 6-7 hetes. És hétfőn kint is volt, de nem mondhatnám, hogy nagyon körülnézett a lakásban. Inkább csak elmondott egy pár dolgot, hogy mire figyeljek (az sem a lakásra vonatkozott)

Most elkaptam valami torokgyulladásos bacit (mikor a laborban voltam... :(). Így kénytelen voltam beszedni a Maripent, amit a körzeti doki írt fel. Először nem akartam beszedni, de egyre rosszabb volt az állapotom. Hiába minden hársfatea, C-vitamin, kamilla gőzölés. Aztán megijesztettek, hogy a szövődménnyel sokkal többet árthatok... Most már javulok. Ezentúl mégjobban tuningolom magam a C-vitaminnal, nehogy ez megint előforduljon!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Én is 8 hetesen mentem a védőnőhöz, a doki már a kiskönyvvel várt vissza és meg is kaptam.
Nekem is mondta a védőnő, hogy ki kell jönnie környezettanulmányra. De papíron elintéztük. :) Azt mondta, a beszélgetésünk alapján el tudja képzelni a lakásunkat, így nem kíván minket fárasztani. Nagyon szimpi volt.

Én Béres Gravidát szedek. A doki mondta, hogy ezt szedjem. Igaz azt is mondta, hogy ha elfogy álljak át Pregnacare-re, de olyan nem volt a gyógyszertárban. Gondolom, akkora különbség nincs ezek között.

Holnap megyek 12. hetes UH-ra. Már nagyon várom.

Szép napot!

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok!

Timi, szerintem már most elmehetsz a védőnőhöz. Sőt, ha megkapod a kiskönyvet, akkor a 12.hetes UH-nál már nem kell fizetni. az egyik kismama így járt, hogy neki még nem volt meg a kiskönyve, és neki ki kellett fizetni a 300,- HUF-ot. :(

Miléna, én is szedem az elevitet, plusz magnesi citrici. Bár én is hallottam rémhíreket, hogy óriás baba lesz, de ugyanazon a véleményen vagyok, hogy pont most kell a vitamin, mikor természetes formában lehet több vegyszert ennék meg, mint vitamint...

Nálunk még nem volt kinn a védőnő. Majd szülés előtt jön ki környezettanulmányra. :)

Szép napot mindenkinek!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Hello Lányok,

fejfájásra visszatérve, rákérdeztem a dokinál, azt mondta, ha nagyon fáj szedjek be vmit. Panadolt/rubophent javasolt első körben, mert azokban paracetamol van, de azt mondta, ha nagyon gáz 1 algopyrin is lecsússzanhat. De egyenlőre elriasztottam a fejfájást :lol: :lol:
Ja, meg ugye nekem volt vmi kis bacika a pipimben, ami miatt 5 napos penicilin kúrára fogtak :cry: Sajnos muszáj volt, inkább ez, minthogy szegény kis drágaságomra átterjedjen vmi fertőzés...
Tényleg, elvileg a 2. harmadban szedhetünk gyógyszereket? Mert ugye általában az van leírva, hogy terhesség első 3 hónapjában csak kifjezett orvosi utasításra, az utsó 3-ban pedig ne. És a középső 3 hónap? :roll:
Képzeljétek, most kaptam észbe, hogy menzesz szerint éppen tegnap voltam kerek 3 hónapos :wink:

Én semmilyen vitamin bogyót nem szedek :oops: Kétszer is rákérdeztem a dokinál, hogy nem kéne-e? Azt mondta csak folsavazzak... Bízom benne, hogy ennek ellenére nem lesz gond. Sajnos a folsavat is csak a 6. héttől szedem, mert nem voltam annyira felvilágosult a témáról, de majd a következőnél jobban rákészülök :D

Betegeknek mielőbbi gyógyulást! Én így is elég kipurcant vagyok, hát még Nektek milyen nehéz lehet...

silka
silka

Tényleg, a folsavat meddig is kell szedni? Mntha azt mondta volna a doki, hogy az első három hónapban, de már nem emlékszem :oops:

silka
silka

Sziasztok !

Nekem is a doki csak a folsavat írta és nem is mondot mást pedig rákérdeztem.
Én a napi vitamint egy pohár facsart narancslével viszembe és probálok olyan kajákat enni amibe sok vitamin van.
Én régen szedtem Elevitet amikor terveztük a babát de sajnos nem jött össze és akkor a doki azt mondta, hogy lehet azért is mert hirtelen megváltozott a vitamin háztartásom és most nem tudja a szervezetem, hogy mi van.
Én amikor szedtem akkor mindig szorulásom volt tőle.

Úgy vagyok vele, hogy majd a doki mondja mit csináljak nagyon megbízom benne.

Én ha szednék is valamit az a kalcium lenne nem szeretném ha kihullanának a fogaim.
Eddig mindenki azzal riogat, hogy nagyon romlik ilyenkor a kismamák foga.
Jól be is ijesztettek ezért már hétfőn megyek is a fog dokihoz.
Remélem minden rendben lesz.

Köszönöm mindenkinek az infót kiskönyv ügyben fel is hívom a védőnőt és egyeztetek vele egy időpontot.
Tök jó már várom, hogy legyen kiskönyvem.

Mindenkinek szép napot és sok pihit amikor csak lehet.
20200310173350

Silka!

Szerintem ezekben a magzatvédő vitaminokban nincsen semmi káros, érdemes inkább szedni valamelyiket. A védőnőmnek is ez volt az első kérdése, hogy szedek-e vitamint.

A gyógyszereket általában végig kerülni kell. De a körzeti doki úgyis tudja, hogy ha gáz van, akkor melyiket lehet.
Van olyan antibiotikum, amit lehet szedni.

Azt tudom, hogy a láz nagyon veszélyes a magzatra. Arra a Rubophent javasolta a dokim is meg a védőnő is. Azt vettem is, ha lázas lennék, minél hamarabb be tudjam szedni.
Meg az Algopyrint hallottam még, hogy keveset be lehet szedni. Ha esetleg valakinek fáj a feje! Nekem szerencsére nem szokott.

Azt tudtátok, hogy hiába kismama valaki, de mondjuk torokfájással meg orvoshoz, ugyanúgy fizetni kell a 300 Ft-ot? Végülis logikus. Csak a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokért nem kell fizetni.

Regina
KépKép
mazsola7

A szorulást el lehet kerülni sok gyümölccsel, rosttal. Főleg az ananásszal. Én mióta minden nap eszem az ananászt (1-2 szeletet, nem befőttet!), azóta abszolút nincs szorulásom, pedig eleinte volt.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Mikiné:
sajnálom a kálváriádat. Drukkkolok.

Milénamóni:
én is Elevitet szedek, már kb augusztus óta.
Marcimmal is végig szedtem és nem lett nagy baba. 3250 .os, átlagos.

Csajok:
vettem kismamanacikat. :)
Ma megjöttek. Nagyon szépek.
De sajnos az egyik farmer nagy rám. S-es elvileg,de sztem M.es nek felel meg.
4000 Ft-t vettem, ha valakit érdekel átadnám. :)

Kép
Vendég

Regina,
számomra új info, amit írtál a körzetivel kapcsolatban, bár tényleg logikus. És hát ugye ez a 300 Ft eltörpül a nődokik alkalmankénti tarifái mellett...
Apropó! A körzeti dokinak mi a dolga a terhesség alatt? Védőnő elküldött hozzá, de igazából nem mondta miért. Nálunk vérnyomást/súlyt/vizeletet stb a védőnő néz.

Hajni,
bár kacérkodhatnék az S-es M-es méretekkel :lol:
Hétvégén én is beruháztam egy kismama naciba. Nagyon kényelmes :-)

silka
silka

Sziasztok !

Sikerült beszélnem a védőnővel hétfőn reggel 9-re megyek hozzá és este a fogorvos már írhat is bele.

Kiváncsi leszek mit fog mondani.

Tényleg lányok mi történik az első találkozáskor a védőnőnél ?

üdv mindenkinek
20200310173350

Silka!

Igazából a védőnő azt mondta, hogy vagy belgyógyászhoz kell menni, vagy a háziorvoshoz. Én a háziorvost választottam, mert ő ismer már nagyon régóta. Egyelőre nem tudom, hogy mi lesz a feladata, de hozzá kell majd vinnem az EKG eredményt, meg a vérvétel eredményt. (Sajnos nekem ezeket csak most sikerült elintéznem. :()
Szerintem ő nézi majd, hogy rendben van-e minden a vérképpel... Belgyógyászati véleményt mond.

Mikor először voltam a védőnőnél, akkor kaptam a kiskönyvet, megmérte a vérnyomásomat, lemérte, hogy hány kiló vagyok, és elmondta, hogy milyen vizsgálatokra kell mennem. Meg kaptam egy Kismama újságot! :)

Hajni!

Sajnos rám se jó az M-es! :oops:
Meg én is vettem már egy farmert! Nagyon kényelmes! :D

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!
Csatlakozhatom ide?Október 3 az uh alapján az időpontom,mensi szerint szeptember 20on valahányadika :-) Én bízom benne ,hogy szeptember végén találkozom másodszülöttemmel.Első szülöttem 2005.tavaszi kislány Maja,eleven,sajtkukaccal rendelkező gyermek.

Silka
nálunk a körzeti dokihoz csak azért kell lemennni,mert a kiskönyvbe an egy rész ahová neki is firkantani kell,hogy tudomása van a terhességedről.Nekem Majával megmérte a vérnyomásom,meghallgatta a tüdőmet,most még nem voltam nála.

Elevit:Majánál is végig szedtem,szopi alatt is,és hát a maéretei hatalmasak lettek 2600 gramm és 49 cm :-)
41. hétre

Én alig eszek vitamin dús kaját,ezért mindenképp szedni akarom most is végig,sőt valami klaciumot is kéne magamba juttatni,mert az se nagyon jut belém.Előző terhességem óta nem bírom meginni a tejet,kakaót:-(

A védőnők azért mennek ki először hozzátok,hogy pontozzanak:-)
Mennyira vagy közremüködő,tiszta,rendes,kedves:-) az enyém montda,hogy kötelező

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Meg volt a 12. hetes UH. Szerencsére minden rendben van, nagyon megkönnyebbültem.
Mazsola!
Az ananászt akkor én is kipróbálom, mert én is nagyon küzdök a székrekedéssel.

Az elevitet csak ajánlani tudom mindenkinek. Ami meg az óriás babákat illeti, Petykánál végig szedtem és a 39. héten 2030grammal és 46cmm-rel született. Szerintem ez nem a vitemintól függ, hanem genetika.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Helló Lányok!

A védőnő adott egy csomó szórólapot, mintaújságot, okosító füzetkét.
Kikérdezett a gyerekkori betegségekről, a jelenlegi állapotomról. (Hogy érzem magam, émelygés, hányás, folyás)
Nyitott egy törzslapot amin kb. ugyanazok az adatok vannak mint a kiskönyvben. Mindkettőt kitöltötte a vitt leleteim alapján. (vér, vizelet,ekg, fogdoki, körzeti)
Súlyt, vérnyomást és hastérfogatot mért.
És elborzasztott mert azt mondta, hogy 100 cm lesz a végére a hasam térgogata. :(

A körzeti annyit csinált, hogy megnézte a leletimet és adott egy
igazolást, hogy minden rendben.

Hajni!
Hol rendelted a nacikat? Én ennél jóval elképesztőbb árakat láttam eddig.

A fogorvos egyébként elég megijesztett a jövőre nézve. Azt mondta a harmadik harmadban akár fogínyvérzés is előfordulhat.
Egyébként a fogmegőrzésével kapcsoatban ajánlotta a napi többszöri fogmosást, a fogselyem használatát és a nyelv megtisztítását. Végülis csak azt amit általában ajánlanak normál esetben is a fogorvosok, csak a berezelt kismamák többmindenre hajlandóak.

A vécézésel kapcsoaltban. mielőtt a barna folyásomra gyógyszert kaptam volna semmi problémám nem volt. Azóta viszont semmilyen mennyiségű zöldség és gyümölcs nem tudja megszüntetni, esetleg csak enyhíteni. Gyógyszert meg nem merek bevenni.
A székrekedést elméletileg ugye azok a hormonok idézik elő, amit a terhesség során termel a szervezet. A gyógyszeremben meg pont ezek a hormonok vannak benne. Ezért gyanítom a helyzet változatlan marad, míg szednem kell. De ha minden igaz már csak 1 hét. :D :D :D
Persze, ha valakinek van tuti tippje szivesen fogadom.

Na ma még dolgozni is kellene, úgyhogy megyek.

Sziasztok!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Hajni!

Tetszik a nadrág, majdnem ugyanilyet vettem hétvégén 9000-ért. az s-es. de szerintem úgy a 6. 7. hónapban legkésőbb combban kihízom. Szerintem várjál még vele és add el később, ha nem "hízol" bele. De szívesen át is venném, ha fel tudnám próbálni előtte, de elég messze lakunk egymástól.

judis

Lányok,

köszi az info-t. Kíváncsian várom a háziorvosos találkát. Mindenesetre viszek majd minden leletet magammal. Tündéri aranyos a dokim, de az alapvető influenza gyógyításánál és táppénzre való kiírásnál többre nem tudom, hogy alkalmas-e...

Regina,
Te is a 2006-os Kismamás mutatványszámot kaptad meg? Én azt, meg vmi mást, és már nem emlékszem melyikben, de vmelyikben volt egy Kiskönyv is, úgyhogy az én kiskönyvemre 2006 van írva :cry:

Timurr,
üdv itt! Nem mondod, hogy még a lakás körülményeket + az én kedvességemet, tisztaságomat (???) is osztályozzák? Már azt is elég gáznak tartottam, hogy a végzettség, munkahely, beosztás alapján kategorizálnak... ...azért habos süteményt nem sütök a fogadására 8)

silka
silka

Csajok,
a nacit úgy néz ki megveszik.

Judis:
hatalmas a hasam, így én mostra kerestem, de ez lötyög.:(
Meg mire nagy pocim lesz nyár lesz, így arra nem is kell farmer talán. :)

Nyerkit:
nem új a nadrág , babaszobán rendeltem. :)

Silka:
nekem is 2006-os a kiskönyvem.
Vendég

Sziasztok!
Ma én is voltam védőnőnél. fél kilencre kellett volna beérnie. Persze sehol senki, kivéve a takarítónőt, aki mondta, hogy úgy másfél óra múlva telfonáljak addigra biztosan beér!!!! Na igen. Kár, hogy én nem hivetalben dolgozom...
Végül délután találkoztunk. Elég kedves volt, kb ugyanaz történt, mint Nyerkittel. adott beutalót vérvételre, és mondta, hogy menjek belgyógyászatra is. Ez a helyi SZTK -ban kb fél nap. Be kellett mennem a körzeti dokimhoz is, aki lepecsételte a beutalót és a kiskönyvet. Az én védőnőm egyelőre nem említette, hogy kijönne hozzánk. De jó is, mert most biztosan nem kapnék jó pontokat pl a rendre a lakásban :oops: Vérnyomást is mért. 80/60 volt. Kérdezte, hogy élek-e tulajdonképpen :lol: Jaaa! És van kiskönyvem. Most már hivatalosan is gyereket várok!
A kajával kapcsolatban ami nekem nagyon bejön a terthességem óta, az a bundáskenyér. Gyakorlatilag majdnem minden reggel azt eszem paradicsommal. Gyümölcsben pedig a reszelt alma...
Szerintem ovis koromben ettem utoljára almát ilyen vátozatban :D
Székrekedés: nekem ez alapvetően problémás ügy. A terhesség óta visziont csak guttalax-szal megy. A doki azt mondta, hogy azt nyugodtam szedhetem.
És még mit mondott a doktor bácsi!? Hogy nyugodtan el lehet menni szoláriumba!!!! Ez jó hír, mert én a fehér falhos hasonló arcszínnel járok pár hete.
sense

Sziasztok!

Hú,annyian írtatok ma,nem győzöm olvasni....

Örülök,hogy sokan szedtek magzatvédő vitamint!Ami benne van,azt csak napi több kg gyümi és zöldség tudná fedezni...

Kismamanaci:most készülök venni,ami nem lesz egyszerű....180 magas vagyok.
Anikó:tudsz vmi jó boltot Szolnokon?Én ahol néztem ott 13000-nél kezdődnek és nem is volt elég hosszú. :cry:

Az én kiskönyvem is 2006-os,mindig csúszásban vannak vele. :lol:

Védőnőkről:mivel az vagyok,tudom sajna mit miért csinálnak.
A tanulmány nem merénylet,vagy sértés akar lenni.Azt meg kell csinálni.Ezzel lehet csak kiszűrni a szociálisan veszélyeztetett kismamákat.Kötelező minden kismamáról kitölteni és leadni a papírt.Az,hogy ez hogyan történik,a védőnőtől függ.Van aki kikérdezés alapján csinálja,van aki kimegy.Amúgy ez a biztos...Gyakorlaton jártam úgy,hogy az aranyos rendes kismama látogatásom alkalmával kissé ittas volt...Férje szintén.
Ez ritka példa ugyan,de nem árt odafigyelni.Kivételezni pedig ugye nem nagyon szabad...

Szóval azért ne utáljátok őket nagyon...Bár tudom nem mindegyik védőnő leányálom,de valahol segíteni próbálnak.Külföldön a kismama teljesen magára marad,nincs terhesgondozás.Csak itt létezik ilyen,sokak szerint teljesen felesleges ugyan.Azért csak jó,hogy valamennyire odafigyelnek ránk,nem?

Lényeg a lényeg:csak a munkájukat végzik.

Nagyon hasznosnak tartom egyébként megismerni a ti szemszögetekből a dolgokat.Egy védőnő soha nem lát bele ennyire a kismamák életébe és gondolataiba mint pl. én itt.Megtanulom tőletek,hogy milyen hibákat ne kövessek majd el...És főként,hogy mire figyeljek majd jobban oda. :D

Valaki írta a fogínyvérzést....Sajna nekem már most elkezdődött.Próbálkozok az ajánlott fogkrémekkel,de hatása nem nagyon van... :?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

holnap reggel megyek a 12 hetes uh-ra. petezsák kora óta nem láttam a babámat. kérhetek egy kis drukkot??

utána jövök képpel.

judis

Sziasztok!

Andi, örülök, hogy minden OK az UH-on! :)

Én is 2006-os kiskönyvet és újságot kaptam! De mivel nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget, szerintem csak a borító lesz majd más a 2007-esen, így végül is mindegy! :D

A székrekedés nekem is probléma. A doki valami korpa tablettát, vagy mit javasolt, de most úgy néz ki, a napi 1 pohár kakaó megoldja egy kicsit. Igaz, még így sem napi szinten, de minden másnap! :D

Miléna, látom, Te is szép szál lány (bocs: NŐ) vagy! Csak 3 cm-rel maradok alattad... :lol: Remélem, találunk nadrágot magunkra... :D
A védőnős látogatástól most én is tartok, mert ugye az elején a sok rosszullét alatt a sok vegyszeres tisztítószert sem nagyon bírom, így pedig csak a síma vizes lemosás marad. De az mégsem az a legcsillogóbb környezet, mint amit szeretnék, vagy ami korábban nem okozott gondot. Remélem, ezt nem pontozzák nagyon le... :roll:

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Miléna
A bővebb folyás normális és a poci fájdogálás is, mert tágul a méh és nyúlnak a méh tartó szalagok
Én legalábbis ezt olvastam. Azért, ha nagyon nyugtalan vagy, csak jobb, ha a dokidat megkérded.
De érdekes ilyet még nem is hallottam. Az a lényeg, hogy a sövény és a baba jól megférnek.
Én vitaminokat szedek, mert ebben nem szintetikus anyagok vannak, mint az Elevitben vagy a Gravidábvan.
Ezért sokkal jobb a felszívódés.
Ca/Mg, B complex, fokhagyma, C, Vas, E vitamin. Ezeket szoktam.

Abban nagyon egyet értek, hogy sajnos a gyümikben alig van tápérték, mert éretlenül szedik le, hogy
kibírja a szállítást.

Szia Mikiné

Mazsi
Én is torokfájással voltam a körzetimnél és nekem nem kellett fizetnem, mert, hogy kismama vagyok.
Ezt az ananász dolgot kipróbálom. Bár egyenlőre még rendben vannak a dolgok..

Silka
EKG-t kell csinálnia, tüdőt meghallgatni és szívet. Nekem pl. ő adja a beutalókat a vér és
vizelet vizsgálatokra is.
Meg ha táppénzre van szükség is hozzá kell menni :).

T.köszegi
Felírja az adataidat a kiskönyvbe. Te és férjed adataidat. Én kaptam tájékoztató könyvet és újságot.
Aztán megméri a vérnyomásod, pocak méretedet és a súlyod. :) Hát ennyi.

Szia Timurr :)

Hajni
A naci rendelés engem is érdekelne :)

Nekem is fogynak a kényelmes ruhadarabok, főleg a nadrágok. De azért még várok a kismama nacival :). Szemezgetni már szemezgetek velük.
Már eléggé látszik rajtam, a héten egy csomó munkatársam rákérdezett..hát hazudni meg nem tudok :). Elég vékony voltam, most meg gömbölyödik a poci, a ciciről nem is beszélve :)
Múlt hétvégén vettünk egy komódot a hálóba-a pici ruháinak, de másra is nagyon jól használható :)- össze is szereltük csapatmunkában. Nagyon szuper!!!.

Amúgy én teljesen jól vagyok. Semmi hányinger meg ilyenek, csak fokozott álmosság.

Pénteken megyek UH-ra, már nagyon várom :)

Puszi

KépKép
KépKép
fleur

A mi Védőnénink szerencsére egy tüneményes, édes, aranyos, kedves, fiatal, csinos, intelligens, világra nyitott, jófej nőci, akit mindannyian imádunk!!! :D :D

Vadvirág
Vendég

Silka!
Igen, azt a magazint kaptam, és abban volt ez a 2006-os kiskönyv. Nekem is az van. De végülis 2006-ban estem teherbe (elvileg)! :)

Hajni!
Engem is érdekelnek a kismama ruhák!

Bár engem főleg a felsők. Eddig sem voltam valami lapos, de most aztán egyik felsőm sem jön rám. Pláne, hogy a munkahelyemen blúzban illik lenni, és hát... a gombok majd leszakadnak róla. :oops:
A kismamanagrágokkal kapcsolatban meg talán nem is lenne nehéz 1-2 meglévő nacit átalakítani. Csak le kell vágni a tetejét, és felvarrni felülre egy pamut anyagot, gumival. Persze akinek van varrógépe. Én azért majd lehet, hogy megpróbálkozom vele...
(és állítólag a régi nadrágok szülés és fogyás után sem biztos, hogy ránkjönnek, mivel kiszélesedhet a csípő)

Regina
KépKép
mazsola7

Csajszik:
asszem féreértettetek. :)
Én magamnek vettem 3 S-es gatyót. Abból 2 jó is lett, viszont a harmadik, amit ide betettem, az nagy rám. :(
Azt szeretném eladni. :)
Amúgy nem árulok kismamacuccokat. :oops:
És nem is üzletben vettem, hanem egy csajtól a neten, aki azóta megszült.

A méretei:
pocaknál a pamut alatt 45 cm, csipőben, közvetlenül a lábszár felett 53-4 cm, comb: 24 cm. A hossza a pamut nélkül 105 cm.
A másik kettő is S-es és azok jók.
Sztem ez durva M-es. Azokhoz képest ez hatalmas. :roll:
Ezeket fektetve mértem. Nyúlik és iylen streccses anyag. :)
Vendég

Sziasztok!
Timi!
Én 10 hetesen kaptam meg a kiskönyvet, roppant aranyos és kedves a védőnénink! Már volt kint nálunk, nagyon nem nézett körbe csak beszélgettünk egy jót :D . Tanácsokat adott. Nekem is 2006.os kiskönyv jutott.
Miléna!
Én nem tudok szedni semmilyen vitaminkészítményt, nagyon rosszul vagyok tőle(hányás, hasmenés) A doki azt mondta egyek sok gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket. Nézett vérképet, jó lett, azt mondta figyelünk rá, és ha kell akkor lépünk :) .Amit viszont beszedek az a magnézium, napi 6 szemet mert szokott görcsölni néha a hasam :( .A hormongyógyszerből holnap este szedem be az utolsót :D
Én még nem veszek kismamaruhákat, majd a tavasszal. Az egyetlen amire beruháztam az egy kismamaöv,így kényelmesebben tudom hordani a nadrágokat, és még a derekam sem fázik :D
Szoritok az uh-osoknak, minden rendben lessz,ne aggódjatok :D
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Judis!

Szorítok nagyon! Aztán megmutatni a pocaklakót! :D

Miléna!
Ahol te laksz, a Tófenék úton van 2 bababolt is. Ott voltál? Aztán, a Fehérkereszt gyógyszertárral szemben, lehet találni ruhákat a Ficánkában és bababoltokban is.
Én semmit sem veszek, mindent varratok. Péntekre készül el egy gyönyörű kantáros kismamanadrág mogyoró barna színben. Ez jó tavasszal, mert nem farmer, rugalmas anyag, állítható, meg alá- fölé lehet öltözni, de tavasszal akár egy rövidujjúval is tökéletes. Aztán varratom a többit.
Szerencsés vagyok, a barátnőm varrónő, ráadásul ő is kismama, ő 9 hetes. Ha gondolod szívesen bemutatlak neki, legalább találkozunk. :D

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hú, Lányok, mennyit írtatok! Ami eszembe jut, gyorsan leírom:
drukkolok az ultrahangra menőknek, csak semmi aggódás!

Magzatvédő vitaminok: a dokim szerint nem kötelező szedni, a folsavat is csak a terhességig volt érdemes, ártani persze nem árt. Azért én iszogatom a vitaminokat (nem tablettát szedek, hanem terhesvédő vitaminkészítményt ital formájában, így jobb, amúgy is kell gyógyszert szednem minden nap, örülök, ha minél kevesebbet kell).

Csatlakozom a 180 cm-es Kismamák Klubjához. :D Kész móka lesz ezek szerint terhesnacit venni. Írtátok, hogy a csípő is szélesedhet szülés után, remek, elképzelem, ahogy a 100 körüli csípőm tovább szélesedik... uá. :lol:

Védőnő: az egyém tündéri, lakást nézni nem akart még jönni, ezek szerint számítsak rá. Nem tudtam, hogy osztályoznak minket -- ez mit jelent? Elég furcsán hangzik...

Fogínyvérzés: ahogy rémlik, további vitaminbevitellel (talán C és E-vel) lehet a dolgon segíteni.

Mindenkinek sok kitartást és boldog kismamaságot, most jön a legjobb trimeszter! ;-)

Kép
Kép
irina

Újabb hír a Schöpf-Mereiről: állítólag magánkórházzá alakul, a speciális része meg átkerül máshová. Sajnos egy magánkórházat nem fogok tudni megfizetni, el vagyok kenődve... :(

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszi a tippeket Anikó!Az itteni boltban néztem,de nem nagyon van hosszú fazon...Hétvégén megnézem akkor a gyógyszertárral szemben is és a Ficánkában.Nagyon farmeros vagyok,szeretnék egyet...De érdekelne majd a varrónő barátnőd,mert lesz pár alkalom a terhesség alatt,ahová nem illik farit venni.Alkalmit pedig poci nélkül is nehezen találtam eddig is méretben....
Amíg Miskolcon laktunk,ott is varrónő oldotta meg a problémáimat.

Valamikor nincs kedved összefutni?Az az igazság,hogy én itt Szolnokon alig ismerek valakit...A párom dolgozik,én meg itthon vagyok a veszélyeztetett terhesség miatt.Mostanában már jólesik kimozdulni néha,amióta jobban vagyok.Jó lenne néha beszélgetni valakivel.Főleg olyannal,aki szintén kismama.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hello Lányok,

de jó látni, hogy így belendültetek :D

Ildi,
ahogy elolvastam tegnap az írásodat, szinte azonnal dobtam el a tollat (billentyűt) és rohantam haza bundáskenyeret sütni! Már nagyon régen ettem, de én is imádom :D

Ha majd egyszer találkozunk (tényleg, lesz ilyen?) akkor viszek magammal egy sámlit :D Engem majd könnyen felismertek, mert én leszek az, aki a vállatokig érek a magam kis 161 centijével :wink:

silka
silka

Miléna!

Persze, hogy van kedvem találkozni veled! Mivel én is itthon vagyok szinte mindig ráérek. Írd meg neked mikor lenne jó, megbeszélünk egy helyet!

:D

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Lányok, fogínyvérzés ellen rengeteg C vitamin (meg amúgy is...). Én rengeteget igyekszem mindenféle módon bevinni, és azóta sokkal jobb a közérzetem (kb. fél éve kezdtem el kúraszerűen nagyobb mennyiséget szedni: Cetebe, megfázásos tüneteknél azonnal 500 mg-nyit, durvább esetekben 1000-et, a 60 mg-os ajánlott napi érték smafu).

Mikiné, okvetlenül írd meg, mi van Veletek!

Kép
Kép
irina

Judis!

Gratulálok! Akkor mostmár nyugodt lehetsz! Szorítottam!
Nagyon édi a kisbaba!
Bár egy héttel előrébb lennénk már! Akkor már remélem én is ilyen boldog leszek, mint te!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Mazsi
Hehe a gombleszakadóssal én is szembesültem pl ma reggel, a melltartókról már nem is beszélve.
Van ám cici rendesen :).

Most, hogy így ennyit írtok a bundáskenyérről én is megkívántam:) Tegnap meg a lencsefőzelékkel
jártam így. :)

Én csak 172 vagyok :).

Képzeljétek milyen rendesek a melóhelyen. :) Ma az igazgató szólt, hogy a baba a legfontosabb és bárki bánt azonnal szóljak :).
És örül, hogy egyáltalán még dolgozom.
A tréningre is azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Én is voltam ma UH-on. A kórházba kellett mennem, így nem kaptam képet. :(
Szerencsére minden rendben! CRL: 59, tarkó: 1,6, megfelel a korának, és olyan de olyan édes volt! :)

Én abszolút átlagos 168 cm magas vagyok. :)

Bundás kenyér, lencsefőzelék... Jaj, de éhes lettem! Megyek is ebédelni.
Puszi!

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Tábla:

Kép

Timmur, Beke Andi, Mazsola:
beletettelek Benneteket. Ha valami nem stimmel szóljatok. :)

Mikiné:
Várunk a hírekkel. :)

[/img]
Vendég

Sziasztok!

Gratula az uh-s kismamiknak!
Én múltkor lefelejtettem a méreteket:BPD:21 mm,CRL:58 mm
Tarkóredő:2,3 mm.

Ez a tarkóredős téma érdekes,mindenkinél milyen más.Az normál átlag
2-3 között van.Ha valakinek sokkal magasabb,akkor küldenek további vizsgálatokra.

Pár nap is milyen sokat számít a méreteknél! :D

Anikó:jövőhéten valamikor jó neked?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Bundáskenyér:nincs mese,csinálnom kell...Annyit emlegetitek,megkívántam. :lol:

Én mostanában minden nap pudingot csinálok,úgysem eszek más édességet.Ez az egy tejes dolog,amitől nem megy a hasam.Amúgy nálam is voltak nehézségek mostanában,de a puding rendezi.
Mindig olyat ennék,amit nem szeretek.... :? Ki látott már ilyet? :lol:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?