Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
kíváncsi vagyok többedszer szülő anyukák tapasztalataira: hogyan leehtegy első megterhelő, nagyon roszz szülésélményt elfelejteni a második várandósság alatt, Hogyan változhat meg a hozzáállásom, mit tehetek, hogy könnyebb legyen?
Szilvi
 


Szia!

Gondolom,attól függ,milyenek is voltak azok a bizonyos rossz tapasztalatok... :roll:
Ha esetleg írnál róla konkrétabban,vagy bővebben... :)

Üdv

 
 


Szia Anyapoc
Köszönöm a kérdésed. röviden: egy olyan szülőszobába kerültünk, ahol átjáróház volt, mert ott tartották a steril eszközöket, onnan vitték ki az újszülöttek számára a szükséges pelenkát stb...tehát egy perc nyugalmunk sem volt, legalábbis én így éltem meg, nem volt intimitás és végül az EDA mellett döntöttem, mert már több mint 15 órája tartott a vajúdás. Amíg nem mentünk be a kórházba szép nyugalom, teljességgel eltöltő várakozás volt bennem., a kórházban viszont eltűnt minden önbizalmam..A fájdalmakon az EDA ugyan enyhített, viszont teljesen lelassította a folyamatot, és gyakorlatilag lebénította az alsó felem. éreztem, hogy semmi kapcsolatom nincs a saját testemmel, nem tudok segíteni a kicsimnek, nem halad előre. Pánik tört rám. Végül az orvos idegeneket hívott be, ott álltak körülöttem amikor a leginkább kiszolgáltatotnak éreztemmagam, tanakodtak mit tegyenek, aztán a dok. beletérdelt a hasamba, úgy nyomta ki a babát. szörnyű volt, soha többet nem akarom ezt átélni, és főleg a kiszolgáltatotság, a félelem miatt, de a fájdalom is elviselhetetlen volt, mert nem a természetes fájdalmat éreztem, hanem a külső kényszer okozta fájdalmat, mintha egy úthenger ment volna át rajtam (bár ebben még nem volt részem :))). veszélyben éreztem magunkat, és ez rettenetes volt.
 

 
 

Szia Szilandron!

Nem tudom hol tartasz a terhességben, de szerintem orvost kéne váltanod. Egy olyat kellene keresned akivel mindent megtudsz beszélni még a szülés előtt. Akinek bátran elmondhatnád a félelmeidet.
De lehet, hogy nem csak orvost kellene másikat kerítened, hanem kórházat is.
Az elsőt Szegeden szülted? Azért gondolom, mert szegedi vagy.
Én jelenleg a 36. héten járok és most váltottam orvost.
Ilyesmire még nem gondoltál?
Mi is Szegeden próbálkoztunk először,( mi vidékiek vagyunk) de a kórház szemlélet miatt inkább a pesti Szent István kórház mellet döntöttünk. Ott találtunk egy kedves, készséges orvost akivel minden problémánkat és elvárásainkat meg tudtuk beszélni, és nem csinált belőle problémát, hogy ennyi idős terhes vagyok. :D
:D Sőt a szülésznővel is találkoztunk, aki végig mutogatta az egész szülészetet és rendkívül barátságos volt. :lol:
Szóval hacsak nincs különösebb oka, hogy a jelenlegi dokidnál maradj én azt tudom javasolni, válts mihamarabb.
Nem minden nap van egy nő életében, hogy életet adjon egy babának!
Üdv Cili.

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
 


Sziasztok!en most vagyok a 34.hetben es a mai nap folyaman nagy fajasaim voltak a csipom es a derekam nagyon faj se ulni sem fekudni nem tudok ...ez a masodik babank az elso kislany !a masodik pedig most kisfiu lesz ...csaszarral volt az elso es a masodik is azzal lesz de ketsegbe vagyok esve most ez normalis hogy mindenem faj?!irjatok
 
 


Sziasztok!Most tervezzük a második babánkat. Az első gyermek esetében ugyan természetesen és problémamentesen zajlott a szülés, de nagyon sokáig elhúzódott. Szeretnék újra természetesen szülni, de nem bánnám, ha a vajúdást valahogyan le lehetne rövidíteni. Persze a babának semmiképpen sem szeretnék ártani, ezért valamilyen természetes módszerre gondoltam.Nem tudtok valami természetes dolgot,ami segíthetne??
 k.ritus78 írta:Sziasztok!Most tervezzük a második babánkat. Az első gyermek esetében ugyan természetesen és problémamentesen zajlott a szülés, de nagyon sokáig elhúzódott. Szeretnék újra természetesen szülni, de nem bánnám, ha a vajúdást valahogyan le lehetne rövidíteni. Persze a babának semmiképpen sem szeretnék ártani, ezért valamilyen természetes módszerre gondoltam.Nem tudtok valami természetes dolgot,ami segíthetne??


A dianatal topicban vannak újabb hasznos információk,ha még aktuális!
 
 


Köszönöm csajok,már rátaláltam! :)
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó