A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Sziasztok! :D
Csak olvasgatni járok ide, ugyanis még a hőmérőzés igen gyerekcipőbe jár nálam. A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis foggalmam sincs mikor mi következik. Beteszem az előző görbémet is az a ciklus 39 napos volt.
1168911398.88.doc
Kép

drumka

Drumka mire vagy kíváncsi?

Kép
kata05

Drumka, az előző ciklusod csak "véletlenül" sikeredett ilyen hosszúra, vagy ez általános?
Mert ha amúgy normál 28 napos ciklusod van, akkor akár mostanában is lehet peteérés, de ezt előre nem lehet megmondani, csak ha felugrik a hőd és 2-3 napig úgy is marad.

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi! Naa, akkor mégse vagyok tökhüle :wink:

Szóval vagy a Kismamában vagy az Anyák Lapjában volt egy Kenguru katalógus, és abban üzletlista, és ott szerepel, hogy március 19-én új üzletet nyitnak Komáromban a Bajcsy-Zsilinszky u. 4. sz. alatt. tel: 06-20-411-5244. Termékcsoportok: bébi- és gyemekruha, zokni, harisnya, kiegészítők, kozmetikumok.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Robcsi, Kata :D
Az a helyzet, hogy nekem csak szülés előtt és fogigátlóval voltak 28 napos ciklusaim. Sajnos most foggalmam sincs mire számítsak de tudom hogy normál esetbe 14. nap környékén kéne pé-nek lennie. Szerintem még ezt a ciklust megvárom, hogy milyen hosszúra sikerül, és utánna meglátogatom a dokit, mert tavaly június elején hagytam abba a fogi gátlót és azóta valahogy nem úgy alakulnak a dolgok ahogy a doki meg ahogy én szeretném. Csak arra lettem volna igazán kíváncsi, hogy lehet e egyszer a 24. napon aztán a 14-en pé, és hogy a hőmérséklet az minden esetbe megbízhatóan mutatja hogy volt e egyáltalán? :roll:

drumka

Drumka! Nekem is volt ilyen, a legkorábbi pém a 14. napon volt, a legkésőbbi asszem a 22.-en. Lehet, hogy egy orvos a fejét fogná, de én azt hiszem, hogy akkor volt hosszabb a ciklusom, ha a bal oldalon volt a pé. De az E-vitamin és a teázás következtében egész rendesek lettek a ciklusaim, mármint hosszra.

A hő nekem szerintem rendesen mutatta a pé-t, főleg, ha közben figyeltem a többi tünetre is. Az uh is igazolta. De azt hiszem, nem mindenkinek válik be.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, köszi gyorsan előkaptam én is pedig annyira kitanulmányoztam azt a kis újságot, de ezt az oldalt meg se néztem :roll:

Drumka, peteérés csak akkor van a 14. napon, ha 28 napos a ciklus. Elvileg bármikor lehet, de a luterális (peteérést követő) fázisnak kell lennie 14 naposnak és az neked az előző ciklusban rendben volt. Azért egy dokilátogatás sose árt.

Kép
Kép
robcsi03

Viki: Az én magánvéleményem az, hogy a hőgörbe úgymond tájékoztató jellegű. Sztem több dolog van amit egyszerre figyelni kell magadon (hüvelyváladék, alhasi PÉ-s fájdalmak, hő, szex utáni vágy PÉ-kor :lol: ...stb) Továbbá érdemes venni tesztet amely kimutatja a peteérést. Ha minden klappol, akkor van PÉ-d, de ez nem jelenti azt, hogy a baba meg is fogan. Ha pl el van záródva a petevezetőd, hormonproblémáid vannak, vékony a méhnyálkahártya, apával vannak gondok....stb!
Ha már lassan 1 éve sikertelenül próbálkoztok én mindenképp meglátogatnám a dokit! :wink:
És az első fájdalommentes kivizsgálások után (vérvétel a 3. és a 21. napon, illetve tüszőleső UH a 14. napon) apát venném sorra, hogy vele minden oké-e! Csak ha minden eddigi eredmény jó (tied és a párodé IS), akkor vállalkoznék petevezető átjárhatóságira vagy egyéb fájdalmasabb beavatkozásokra!

Amúgy sztem egy "normális ciklusrendben" nem tartom valószínűnek hogy ekkora eltérés legyen a PÉ napjai között. Egyszer a 14. aztán meg a 24. napon??? Nekem ez túl sok!
De én nem vagyok orvos, ez magánvélemény volt! Konzultálj egy szakemberrel :wink: és nagyon drukkolok, hogy Karesznek mielőbb kistesója szülessen :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ceniko: :D
Köszi a választ. :wink:
Az igazség az, hogy komolyan csak december eleje óta dolgozunk az ügyön, mert előtte vártam hogy nehogy a gyógyszer miatt gond legyen. De ha júniusig nem rendeződik minden azaz a ciklusok, akkor majd továbblépünk.

drumka

Viki: Innen a topikról sokan szedtük/jük az E vitamint. Amiről Szirom is írt!! Sokaknak rendezte a ciklusát :wink: Pl akinek EKG jellegű (azaz összevissza) volt a hőgörbéje, annak tök szép szabályossá tette :wink: Szóval rossz máááár nem lehet!
És nekem pl az első E vitaminos hónap hozta meg méhem épp aktuális gyümölcsét :wink: :lol:
Szal ajánlom figyelmedbe! Meg a teákat is amiket itt a lányok isznak (palástfű, cickafark)
Én amúgy nem vagyok túlzottan vitamin párti, (mármint művitamin) de ez az E télleg jó volt :D (400 mg-osat szedtem én személy szerint, nekem ezt javasolta a patikus)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most tudok írni…

Eliza: köszi, én/mi nagyon jól bírjuk ezt az időjárásváltozást, a frontokat, bár ha rossz idő van, akkor nekem se annyira jó a kedvem, de igazából nem visel meg.

Nem gondoltam, hogy ekkora fejtörést okozok mindenkinek ezzel az Áronos dologgal…:shock:
Szilcsi, Zöldi, Melcsi, Katica: küldök nektek privit. Ja és Zöldi egyébként nem jól tippeltél, nem Nagy és Melcsi te sem, Szép sem, pedig az tényleg jól hangzana: Szép Áron he-he… :D

Babancs: mi is kókuszmatracot vettünk. Ez a legjobb a babának!!! Klassz volt az esküvői frizud, tetszik, na meg a pocid is, de valóban nem olyan nagy. Nem baj az, majd beindul…

Kata: a te kontyod is nagyon szuper. És nem untatsz az esküvőddel, nekem életem egyik legszebb napja volt és imádok még most is visszagondolni rá, így meg, hogy te készülődsz, irigyellek és kicsit nosztalgiázom is.

Veramami: nagyon szép mennyasszony voltál!

Melcsi: az én párnám is zizeg össze-vissza, de szerencsére nem zavarja a férjemet, engem meg főleg nem.
De kár, hogy nem vásároltatok, olyan jó lett volna hosszú beszámolót hallani arról, hogy mit vettetek, de végülis árügyileg is nagyon észnél kell lenni és több helyen szétnézni. Te bp-i vagy? Mert akkor ajánlom a www.bebibolt.hu üzletet, szerintem ott elég jó áron lehet dolgokat kapni és nagy a kínálat is.
Én is kerestem DM-es olajat, de nálunk nem lehet kapni egyik DM-ben sem, sőt a barátnőm már Pesten is nézte és nincs…

Szilcsi: sajnálom, pedig tényleg annyira drukkoltam! :( És igenis és csakazértis sikerülni fog, nem elkeseredni, oké?

Szezso: jók ezek a terhes fokhagymák… sajnálom a mensit:(

Katica: már megint zh-zol? Te szegény… hogy sikerült? Szabad tudni, hogy mit tanulsz?

Sonjus: gondoltam, hogy a tesztelős kérdést nem nekem szántad… én már teszteltem pár hónappal ezelőtt… :D

Szilva: :(

Ceni: mész S.T-hoz? Megnéz uh-n? Ugye milyen rendes doki? Remélem megmutatja a bébi, hogy mi van a lába között.

Atya ég! Egy óra volt mire végigolvastam a hétvégi termést, meg mire válaszoltam.

Holnap drukkoljatok megyek uh-ra, meglessük a gyerkőcöt. :D
szerika

Sziasztok!
Itt vagyok a dokibácsitól!
Volt rákszűrés, megnézte a cickóimat, jól kikérdezett, megvizsgált stb.
Aztán mondta, hogy (magánba járok hozzá) pénteken menjek be, mikor rendel SZTK-ba, kérjek időpontot, de mindegy mikorra adják 8-ra legyek ott és megírja a vérvételes, UH-s, apának a beutalókat meg minden egyebet, de éhgyomorra menjek, hátha le is tudja vetetni a vért! :lol: :lol: :lol: Szóval belecsaptam a lecsóba!
Kedves volt, mert kérdezte, hogy nagyon el vagyok-e kenődve, de én mondtam, hogy nem és mondta, hogy helyes, nem lesz semmi gond! Aztán még ő kért elnézést, hogy ilyen macerás lesz ez a dolog, hogy menni kell többször is, de ne magánba menjek, hozzá, hanem elég ha a rendelésekor megyek! :shock: Aztán számolgatta, hogy most hanyadik napon vagyok és azt mondta, hogy legyünk szívesek a héten gyakorolni! Ezért ha apa haza jön, akkor azért még gyakorlok egy kicsit, mert gyakorlat teszi a mestert! :lol:
Ja szerinte a cickóim rendben vannak, persze, hogy most nem jött előtej, de mondta, hogy mindegy is, mert ez egyébként a prolactin magas szintjére utal (hihetetlen igaz) - ezt már csak én gondoltam, ahhoz meg úgy is kell a vérvétel!
Aztán mondtam, hogy csinálom a hőmérőzést! Erre ő közölte, hogy nagyon helyes, csináljam is és vigyem az eddigieket neki, szeretné látni.
Vizsgálatkor kérdezte, hogy mekkora a méhem tudom e fejből a méreteket, amikor UH-nál mérték! NA ezt még nem tanultam meg, de most már a mell, magasság, súly és egyéb méretek után ezt is kikeresem és megjegyzem!

Kép
bettike
Eger

Battike! Kííí-rály! Kííí-rály!

Kép
zölddisznó

Zöldi figyeld csak mit csináltam neked:

Kép

Remélem beírtam mindenkinek mindent!

Lassan minden nap megcsapolják valamelyikünket a topicból! :lol:

Kép
bettike
Eger

Kép
dylkai

Sziasztok lányok!

Így, ismeretlenül szeretnék köszönetet mondani nektek, azt hiszem, a topic nagyban hozzájárult a ahhoz, hogy ma reggel két csíkos lett a tesztem!!! Hiszen bele-bele olvasgatva a hozzászólásokba tanultam meg, hogyan „helyesen” hőmérőzni, mikor milyen teát kell inni, milyen vitaminokat érdemes szedni, mire kell figyelni… és még sorolhatnám a sok-sok fortélyt és praktikát…. szóval KÖSZÖNÖM! Bízom benne, hogy minden rendben lesz.…most semmi rosszra nem tudok gondolni, teljesen pozitív vagyok. És boldog vagyok nagyon!!!
Kívánom, hogy minél hamarabb olyan nagy örömben legyen részetek, mint nekem ma reggel!

Zsó

És íme a zebrám, fentebb látható. :)
dylkai

Hahó!

Bettike! Tök jó, akkor indul a mandula, és mindjárt okosabbak lesztek :lol: Rendes pasas a dokid. De mondd csak, eddig mér nem vitted el neki a görbéket?

Zöldi! Most én tisztára össze vagyok zavarodva, hányadik dpo-n tesztelsz? Nagyon-nagyon szorítok ám :lol:

Csajok, én már annnnyira szeretnék vonalzót, de eddig babonából nem csináltam, most meg már kivárom a holnapot. Izgulok már most az uh miatt, meg épp tegnap hallottam, hogy valszeg megszűnik a szülőotthonom, de majd a doktor megmondja, mi van, aztán meg majd döntenem is kéne, mert nekem viszont ajánlott a genetikai vizsgálat, huhh.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Dylkai!
Gratulálok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bettike
Eger

Kép Kép Kép Kép Kép Bettike
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
zölddisznó

Zsó! Gratula!!! :lol: Titokban segítettünk, de jó :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Most értem haza, barátnőmmel és 10 hónapos kislányával indonéz étteremben voltunk!!! :lol: :lol: :lol:

Ceni, remélem már jobb kedved van!

Zöldi, mit vétettem?

Szerika, én is kérek privit! :wink:

Bettike! De jó!!!! Most már Te is egyenesben vagy!!! :wink:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

dylkai: Szívből gratulálok! :D :D

bettike: A tábládat illetően, akkor holnap menjek? oké :D Eddig két választ kaptam a kérdésemre. Egy keddi és egy szerdai napot! :D De akkor maradok a keddnél :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

és és és...éhgyomorral kell menni a vérvételre? Ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitól. Egyéb kérdésem nincs :lol:

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

dylkai: GRATU!

snufi

Bettike, örülök nektek, és hogy ilyen klassz dokkancsod van! Én jövő héten megyek ahhoz a dokihoz mag.rendelésre, akinél Szili született ügyeletben. Megkérdezem, hogy elvállalja-e tutira a szülésemet, mert ugyi a mostani dokim nem tuti, hogy ott lenne. Remélem, hogy minden okés lesz (12-e, ha gondolod, írd be a táblába!)!

Zsó, én is gratulálok a zebrádhoz, remélem, boldog kismami leszel!

Szirom, akkor holnapra drukk, és biztosan szép tickert tudsz majd gyártani utána! :wink:

Szerika, neked is drukk holnapra, majd dobj utána képet légyszi, ha tudsz!

Többieknek (is) puszkány!
Vendég

Szilva, azt én sem kérdeztem, sztem éhgyomorra kell. :shock: De jó nagy balfékek vagyunk! :wink: Ilyet elfelejteni? :D Én éhgyomorral megyek oszt kész, amúgy sem szoktam reggelizni, csak a melóban inni egy kapucsínót, hogy teljen a munkaidő. :wink: :lol:

Bettike, marha jó a tábla, azt még beírnád nekem, hogy 16-án megyek tüszőnéző uh-ra és 26-án megyek a 2. vérvételre! Köszi!

Kép
szilcsi

Bettike, ritka rendes dokid van! Ripsz-ropsz jönni fog az a babuci :wink: Nagyon szép színes ez a tábla!

Zsó, gratula!

Nagyon remélem, hogy a jövő héten én is mehetek már végre uh-ra. Szerdán felhívom a dokim aztán kiderül.

Szirom pontosan hányra mész dokihoz? (bocs ha már esetleg írtad) Drukk+++++++++

Kép
Kép
robcsi03

Szilva! Igen, éhgyomorral!

Szirom! Mert mamlasz, buta, kezdő vagyok! :? Ezért nem is mutogattam dokimnak a görbéimet én nagy állat marha!! :oops:

Kép
bettike
Eger

Szilva! Segítenék, de nem tudok :oops: De ha Bettikének éhgyomorra kell menni, akkor valszeg neked is érdemes.

Snufi! és hogy bírta a pöttöm?

Köszi Athiz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Bettike, pénteken vidd magaddal a görbeterméseidet is.

Kép
Kép
robcsi03

Szerika, drukk az uh-hoz, és magamban irigyirigyirigyirigy vagyok nagyon!!! :lol: Hozol majd képet?

Szirom, neked is nagy kalappal holnapra, aztán lássuk azt a szépséges tickert utána! :lol:

Szilva, hajrá vérszippancsok! Ügyes légy! :wink:

Athiz, a mostani doki mér nem tuti?

Kép
szilcsi

Igen is! :wink:
Most elszaladok babázni barátnőmhöz, gyakorlom ezt is, hisz sosem lehet tudni! :lol:

Kép
bettike
Eger

Dylkai! Én is gratulálok! Kép

Szirmi! 14 DPO-n. Vagyis 13-án.

Kép
zölddisznó

Robcsi! 3-6-ig rendel délután, és nem kell bejelentkezni, úgyhogy nem tudom pontosan. Még nem tudom, hogy oldom meg Miksa alvását, mert elvállalta a kölket ugyan a szomszéd csaj, de ma is 1-4-ig aludt :roll: Pedig viszonylag korán szoktam menni, mert 4-5 körül már azért többen vannak, gondolom a munkaidő vége miatt.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Zöldi! Csak valahogy úgy volt a fejemben, hogy hétvégén volt a beültetésed, és akkor pont 2 hét múlva hétvégén van a teszt is, de te keddet mondtál asszem és én ezért nem értem :oops: :oops:

Köszi a drukkokat, rámfér nagyon :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szilcsi, csak annyi a baj a mostani dokimmal, hogy lehet, hogy éppen akkor nem lesz itthon, amikor nekem kéne a szülés végett. Ugyanis sokat utazik tanfolyamokra, meg mit tudom én, hogy mire, így már kezdetben is mondta, mint Szili születése előtt is, hogy bizony lehet, hogy nem lesz ott. Ezért aztán ügyeletben szültem, de most nem nagyon szeretnék, inkább annál szülnék, akinél először is. Aránylag rendi volt velem, bár kissé szűkszavú, de ez szerintem nem olyan fontos. Meglátom, mit tudok vele megbeszélni jövő hétfőn.

Klassz a hőmérőd, remélem, szép görbét mérsz vele a mostani ciklusodban, mondjuk olyan babásat! :wink:
Vendég

Szigorúan éhgyomor. Alőző nap éjféltől. Reggel is csak tiszta víz.

Snufi! ...már nem tom. :lol: ...lehet, hogy nem írtál nekem, és megsértődtem....asszem....jajj, de miért is állok Veled szóba? :wink:

Kép
zölddisznó

Szirmi, mennek a szurkok!!! Pöttöm jól bírta, mert apja ott a felszolgáló, így már otthon érezte magát!

Szilcsi + Szilva: éhgyomorra!!!

Zöldi, nem reagáltál: mit vétettem?

snufi

Zöldi, közben már írtál! Pussszantalak.

snufi

Szirmi! Igen, kedden volt. Ezért fogok tesztelni is kedden. Jajj, borzasztóak ezek a várandós nőőőők! :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

Athiz, köszi a hőmérődicsit. :D Babásat azt én is nagyonagyon szeretnék mérni vele!!! Csak az a gond, hogy ha szabályos 14. napi pé lesz, otthon leszünk szülőknél. :? Ott meg ugye azért necces a dolog... :x Szal lehetne egy 15. vagy 16. napi pém igazán. 8) Na meg a ciklus végén, mondjuk április elején egy atom+ tesztem. Más bajom nincs is. :wink:
A terhesgondozást is az új dokival csinálod?

Snufi, tök jó ez a kávés kép. Tecc! Hogy csináltad? (nekem is kell...) :lol:

Kép
szilcsi

szilcsi: nem reggelizel? Jaj, én azt nem bírom kihagyni. Már ha 8-ig nem eszek, teljesen kész vagyok. Valahogy csak kibirom holnap :shock: :D Én ügyes leszek, de remélem a laboros is az lesz.

bettike: jó babázást! Én az unokaöcséimen élem ki magamat minden hétvégén. 1 évesek múltak, és nagyon hamar le tudnak fárasztani :D

szirom, zöldi: kezem és lábam minden ujja keresztben értetek! Na és persze azokért is, akiknek szükséges!

Szilvi

szilvaqueen

Bettike:nagyon klassz orvosod van, már ettől jobb az ember kedve, ha egy kicsit odafigyelnek az orvosok és megértőek. Drukk a vizsgálatokhoz!

Dylkai: gratula!!!! :D

Athiz, Szilcsi: nem hiszem, hogy most lesz kép. Nincs is sok értelme így 2D-ben már, mivel elég nagy a baba és már én sem látom teljesen mindenét a képernyőn. Majd megyünk még 4D-re március végén, vagy ápr. elején valamikor és akkor dobok majd képet. A holnapi vizsgálatnál a legfontosabb számomra, hogy zárt méhszájam legyen és a gyerkőcnél is mindent rendben találjanak. Szóval ezért szorítsatok!!!! :lol:
szerika

Szilva, így szoktam meg. Már ált. sulban is csak egy "kukujót" ittam reggelente. :lol:
Én Ceni csajain szoktam gyakorolni. :wink: :lol: :D
Snufi, ez nemér! Má megin új képed van!!! :D Tutkó!

Kép
szilcsi

Szerika, Athiz és Szilcsi: privi ment! És a kávés avatarom is megváltozott közben tetkóra! :lol: :lol:

snufi

Snufi! Ez a kép nagyon tuttttttiiiii!!! Ez saját tetkó???
szerika

Szerika, jelöltelek!!!!

snufi

Szilcsi! Egy páralkalmas gyorstalpalón megtanítalak a kolesz-szexre! ...nem lesz gond 14-én a szüleidnél!

Kép
zölddisznó

Zsó, grat!

Monyó, mi a baj? Besokalltál? Sajnálom a mensit!

Bettike, tök jó, hogy minden egyenesbe jön! Látom jössz Pestre szombaton!! :wink:

Szerika, jól esett amit írtál!!!! És most látom már méret szerint a 30. hetet is túllépted! Pedig csak most lettél babás!

Aki vérvételre megy mostanában nekik drukk!!!! Sajna nekem időnként csak kézfejből tudnak vért venni! :cry:

Drumka a hőmérőzés azért megbízható, de kell egy idő míg kitanulmányozod!! Nekem szerencsém van mert megérzem a pé-t, de van aki nem! És nekik nehéz eltalálni az alkalmas időpontot!

Kép
kata05

Sziasztok!Be kell vallanom, h még nem olvastam vissza.... :oops: szégyenlem ám magam, látjátok?

Most értem haza a dokimtól.
Megnézett UH-on és azt mondta, h minden ok.
Holnap indul a 2. Clostis hónap és majd jöhet az injekció.

Nem is tudom miért, de úgy bízom ebben az egészben. Ha már most is volt peteérésem, akkor megint lesz és végre összejön a bébi!!! :)

Mondjuk, azt hozzáteszem, h egyenlőre azon vagyok kibukva, h én tisztára ki vagyok hűlve.... alig van vki, aki ennyire alacsonyakat mérne mint én. Ma pl. 36,1 :?
Na mindegy.

Ma vettem Gravidát, mert azt mondta a dokim, h igazán szedhetném. Hát, jó. Vitamint úgyis szoktam szedni, de ha akarja, hát legyen... lecseréltem a Gravidára. :)

babszika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?