A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi :) Zöldné :lol: :lol: Milyen lett a cukoreredmény? minden oké, ugye?

Johi :) Nálunk a csüccs pont ellenkező parancs: vagyis anya gyere már, ülj le és foglalkozz velem! :mrgreen:

Ancsi :) Ügyesek voltatok az E.World-ben! :D És végül milyen sütőt/főzőt vettetek?

Zuz :) Fibinek igaza van, hozzunk össze vmit a jövőhétre is!!

Curse :) Túrógombóc nyami :D És tök jó, hogy gyomrod jobban van! :D

Nukada :) Arra gondolsz, amikor W.S. este rosszfiúskodni fog a tv-ben? akkor majd "együtt" nézzük :wink: :lol: Takarítás, ablaktisztítás... látom nagyon készülsz már! :wink:
denizsa

Johi: én 8 hónapot voltam kint Kínában, a párom meg tizet. Nekem nem tetszett, bár talán leginkább a honvágy zavart be. Ha kicsit közelebb lenne és közben haza tudtam volna jönni, akkor jobban viseltem volna (mert az első 3 hónapban jól éreztem magam).

Kép
Kép
tinu

Ancsi,
aha, az én volnék :) biztos hallotta, ahogy hivatalos helyeken mondom a nevem :lol:
fibi

Deni,
én nem értek hozzá :) az 5,7 az jonak számit? :wink:
fibi

Neet :) Napok óta vágyom erre a dalra, eltaláltad a szívem vágyát, köszecs!!!
Szép volt az éjszaka, no. Remélem, kijátszotta magát a leány egy időre :wink:

indianyo

Indi :) Szuper, hogy ilyen jó napotok volt :D Dominó fogacskái hogy vannak?
Ezek szerint Reccáék jól vannak :D Én meg Másáékról kaptam hírt: sajnos Orsika lázas beteg :( de mindenkit puszil, majd jön, ha tud.

Fibi :) Szóval már a Levente sem? Amikor én mutattam apának, hogy nézze milyen gyakori a Bence, erre azt mondta, nem baj, legalább rendes neve lesz a gyereknek, de ha akarom válasszuk az utolsót, ez a Benjamin volt, nekem meg egyből a Benji kutyus jutott az eszembe, na ennyit az asszociációkról :lol: szóval menthetetlenek vagyunk :mrgreen:
denizsa

Deni,
de a Benjamint (vagy az a Benjámin?) lehet Benkének is becézni, az meg édes :) most olvastam, hogy a Benedeket is szokták Benkének becézni, az is aranyos.
fibi

Fibi :) Sztem az nagyon is jó, mert ha jól emlékszem a 7 a határérték. :D
denizsa

Fibi :) Képzeld a Benjámin á-val külön névnek számít! :shock: (és az már sokkal gyakoribb :lol: ) Benedek is jó, meg a Bertalan is, tul.képp az összes b-betűs tetszik, csak tudnám mi van ebben a betűben?!
denizsa

Neet! de Miclén a márkanév. 125ml kiszerelésben van egy kék lötty, s az van ráírva hogy Hair Lotion against dandruffs. Alatta magyarul ugyanez. :lol:
Kopó :lol: :lol: :lol:
De jó hogy beraktad a szöveget!!! Pont meg akartam én is keresni, mert apjuk énekelgeti napok óta. :lol:

Rylie! képek :lol:

Votív! Olyan volt mintha egy filmet olvasnék :lol:

Ancsi! Electroworld :shock: :wink: :D Apa kincse :lol:

Képeket majd rakok. S nem feledtem, hogy uszisokkal is lógok :oops: .

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Nuk :) Kedvenc pasid már itt pattog az autókon és verekszik szőkére festett hajjal! :lol:

Na megyek is mesét nézni, pocaklakóm már erőteljesen figyelmeztetett az imént, hogy ideje pihenni... Jó éjt mindenkinek! :D
denizsa

Sziasztok!

Den, Kata,
már sajnos nincs messze, hogy átlépjem a mágikus 25-ös határt - ápr.1. :lol:

Indike,
jó lehetett mai tali, már én is nagyon vágynék menni! :D jogi egyetemm 2évig volt nekem; nem nagyon voltam oda való, de jobb szerettem vna úgy távozni, hogy én akarok és nem azért, mert a megengedettnél többször vettem fel egy tárgyat (mert mindig elhúztak a vizsgán) és így érzékeny búcsút vettünk egymástól
de én is olyan vagyok, mint Zuz - ha elkezdek vmit, akkor mint egy makacs öszvér szeretném befejezni - nem azért, mert az jó nekem,hanem mert nehezn viselem a váltást, változást :lol: :lol: :lol: (ami furán passzol a kalandvágyó oldalamhoz)

Fíbi,
Zöldné :mrgreen: :lol: Csongor nekem is bejön, mint név; és ha a második neve lenne?
nekem/nekünk egyébként sokkal könnyebb volt fiúnevet találni, mint lányt, és elég hamar evidens is lett az Ábel;tényleg nagyon finnyás vagyok, ami a lányneveket illeti :wink: :lol: de végülis marhaság lenne azon parázni, hogy hogyan lesz majd neve a lányomnak, egyrészt, mivel még kicsit sincs kilátásban :mrgreen: másrészt úgyis "tudni fogom", hogy ő kicsoda :D

tesóm meg úgy ment neki, hogy na gyakori név nem lesz illetve Anna tuti nem, mert van egy Panni nevű borzalmas ismerősünk - hát ehhez képest Anna Dorottya a nagyobbik, és Panninak, Pancsinak becézik :mrgreen: :lol: :lol:

bocs, ha kihagytam dolgokat, Ábel még ugrál a kiságyban, úgyh csak fél szemmel nézek ide ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc

De jó, h ilyen jó napotok volt Veráéknál :) Ha vannak képek, tegyetek fel lécci!!!

Nukada,
Én is imádom W.S. Mondjuk én a pengében szeretem nagyon, ott megfeszülnek az izmai rendesen és az mérhetetlen lazaság:lol:

Fibi,
A leleten nincs rajta a tól-ig érték? Én is mindig így értelmeztem a leleteimet. Mire a dokihoz mentem, már tudtam, h éppen mi a nem jó :)

Ancsi,
Ügyesek voltatok az Electroban :)

Tinu,
Olyan sokat voltál Kínában? :shock: Egyébként hogy boldogultál? Tényleg igaz az, h minden csak az ő nyelvükön van kiírva, pl. boltok stb.?

Kép Kép
curse

Deni,
igen, láttam a táblázatban, hogy a Benjámin külön név :) érdekes, nekem is tetszik az összes B betüs fiunév, kivéve talán a Brendont :lol:

Szrek,
megfordult a fejünkben második névként, de még nem biztos, hogy szeretnék 2 keresztnevet. örülök, ha egyet is találunk :lol: amugy az Ábel is nagyon esélyes volt, mikor Bálintot vártam :D most is szoba került, mert nagyon tetszik :P
fibi

Ancsi, tőled (is) mindig tök jó dolgokat hallunk meg tanulunk! :D :D :D

nyamvadt fogyókúra úgy tűnik, megrekedt; no jó, ami hirtelen jött fel, az ugye könnyen megy, csak amit már évek óta dédelgetek, attól olyan nehéz megválni :wink: :lol: :mrgreen: és Indike, nekem is az egészség az elsődleges és csak aztán a külcsíny - sajna vigyázni kell :roll:

Kép

Kép

szrekuc

Fibi!
ez marha jó! :) Zöldné kimegy a kertbe :D. nálunk meg Lencse bizonygatta múltkor a nagyinak, hogy "Dörme elment autobusszal". (apja elment dolgozni :D , csak férjem anyja nem tudja, hogy én így becézem őt)

Deni!
Bosch főző+sütő szett és AEG mosogatógép.

Vera!
el is felejtettem mondani, hogy nekem ez a lekvár az egyik legfrankóbb, amit eddig ettem. imádom az ilyen bogyós lekvárokat!
ancsipancsi

ki az a w.s? :roll: :lol: 8csak egy tippem van eme kezdőbetűkről, de ő biztos nem játszik a pengében, eééenben írt egy csomó darabot, és ezért most szakdolgozhatom :roll: :mrgreen: :lol: )

Fíbi, Bálintnak két neve van? mert az is fura lenne tényleg, hogy egyiknek egy, másiknak kettő neve van;

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
miért pont Dörme? :lol: és öregem, milyen hosszu szavakat meg mondatokat mond már Lencsi :shock: nagyon rég láthattam...
fibi

Szrek,
Wesley Snipes :lol:

Kép Kép
curse

Szrek,
nem, Bálintnak is csak 1 neve van. és megharagudnál, ha esetleg Ábel lenne ketteske? :mrgreen: azok után, hogy én itt morogtam, hogy B születése után milyen sok Bálint lett :oops:

w.s. szerintem Wesley Snipes :lol:

Curse,
az éhgyomrinál van tol ig határ, az oké is, a másiknál nincs, de szerintem abba is beleférek éppen :wink:

Votiv,
merre vagy, minden oké?

és Zsan??
fibi

Zöldné :lol:

Én is szeretem a bé betűs neveket. Például Zsanci barátnéjának Bertalan nevű gyermeke nagyon szerencsés, ez olyan szép, meleg, férfias név és jól becézhető is.

Msot látom, mit írtam: Feneketlen-tónál természetesen nem fedett, hanem bekerített játszóra gondoltam.

indianyo

Indi,
a Bertalant nem Bercinek becézik? :)

Feneketlen to jövö héten jo lenne!!!
fibi

Fibi :) De Bercinek, igen, ezt mire írtad? Szeritnem ez egy jó becenév, így értettem, de Bertókot is hallottam - egy kis rosszcsont szeplős szőke gyereket képzeltem hozzá :lol:

indianyo

Fíbsz,
nem zavarna, dehogyis, népesüljön is csak be a világ Ábelekkel! :lol: :mrgreen: :lol: tényleg nem zavar :D de kábelnek fogják csúfolni, ezt garantálhatom :mrgreen: (én mindig székelykáposzta voltam meg Réka-Béka meg minden - dehát ez úgyis elkerülhetetlen :roll: )

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
hát én is a Bertalanra irtam a Bercit :) szerintem is aranyos :wink:

na, én is elteszem magam holnapra, mindkét pasim horkolása hivogat az ágyba :D
fibi

Szrek,
persze, ha valaki nagyon akar, minden nevet ki tud csufolni, de ilyen a c'est la vie :lol: (ez a franciaszakos szobatársam kedvenc mondása volt :mrgreen: )
Bálintot multkor megkérdeztem, hogy tetszik e neki az Ábel név, és rögtön lekábelezte, de töle ez jopofa, mert ö még nem direkt csinálja :)
fibi

Curse: nyelvileg sehogy sem boldogultam, mert tényleg kínaiul vannak kiírva a dolgot, vagy ha nagyon vagizni akarnak (mert persze ott senki nem beszél angolul :lol: ), akkor angolul.
Tudom, hogy off, de igazából mindent elmond a kinti létről a következő ki szösszenet. (A legrémisztőbb, hogy véresen komoly. :shock: ) Ja, és ez csak egy short version, lehet folytatni a sort...

Túl régóta élsz Kínában, ha:

1. Sétálni hordod a házimadaradat.
2. A fodrásznál becsapva érzed magad, ha a hajvágás mellé nem kapsz fej- és nyakmasszázst.
3. Bármit fel tudsz venni az evőpálcikával, még az olajos mogyorót is.
4. Az étteremben habozás nélkül belefújod az orrod a szalvétába, vagy az asztalra köpöd a csontokat, szálkákat.
5. A vécédeszkán látható láblenyomatok a tieid.
6. Nem állsz be a sor végére, hanem rögtön betolakodsz az elejére.
7. A mozgólépcső tetején/alján vagy a liftajtóban állsz le megtárgyalni a megtárgyalandókat.
8. Kihívást érzel, hogy azelőtt juss be a liftbe, mielőtt kiszállnának belőle.
9. Nem hökkensz meg azon, hogyan lehet Mercedese valakinek, akinek 400 dollár a havi keresete.
10. Egyforma közönyt tanúsítasz a közlekedési lámpák és táblák, valamint a hamis óra árusok iránt.
11. Ellenállhatatlan vágyat érzel a kis zászlócskát lobogtató emberek követésére.
12. Az érthetetlen angolt beszélő pilótát hallgatva meg sem fordul a fejedben, vajon tud-e kommunikálni a forgalomirányítókkal.
13. A kaland részének tartod, hogy ugyan a pincér hibátlanul visszaolvassa a rendelésed, de a szakács valami egészen mást küld az asztalra.
14. Nem lepődsz meg, amikor három ember jelenik meg egy létrával, hogy kicseréljen egy izzót.
15. Átkukucskálsz mások válla fölött hogy megnézd, mit csinálnak éppen.
16. Kidobod a szemetet az ablakon, légy akár vonaton, buszon, autóban, vagy otthon.
17. Műszálas ruhát viselsz a nyári kánikulában.
18. Rádudálsz az utadban állókra, miközben a járdán hajtasz.
19. Három centis a köröm a kisujjadon.
20. A Carrefourban vásárolva az egyik külföldi rajtakap, hogy vizsgálgatod a kosarát, hogy vajon mit vásárol magának egy külföldi.
21. Zavartalanul böfögsz, bármilyen szituációban.
22. Ha egy külföldit almát (vagy bármi mást) enni látsz, határozottan kijelented: "A külföldiek szeretik az almát".
23. Ha meglátsz a külfödinél egy láthatóan most vásárolt cuccot, akkor egy ugyanolyat akarsz neki eladni, hiszen látható, hogy kell neki (szokott olyat venni).
24. Úgy gondolod, a Pizza Hut egy előkelő hely.
25. Nem számít, milyen színű a lámpa. Ha piros, akkor még kevésbé számít.
26. Gyorsabban találja meg a kezed a dudát, mint a lábad a féket.
27. Jó programnak tartod péntek este Karaoke bárba menni.
28. Nincs szükséged zsebkendöre, hogy kifújd az orrodat.
29. A testednek nincs szüksége tejtermékekre.
30. Szerinted pizsamában mászkálni az utcán nem ciki
31. Más külföldieket Lao Wai-nak (külföldinek) hívsz.
32. Leplezetlenül bámulod a külföldieket, vagy más érdekesnek tűnő embert.
33. Megkérded másoktól mennyit keresnek, és elvárod, hogy válaszoljanak.
34. Mikor legutóbb az édesanyádnál voltál, akkor elöször a névjegykártyádat adtad át.
35. Télen kinyitsz minden ablakot és élvezed a huzatot.
36. Inkább súrolsz egy biciklistát az autód oldalával, mintsem hogy lassits vagy elhagyd a biciklisávot.
37. A balra kanyart jobbra kanyarral kezded.
38. Inkabb meghúzod az autód, mintsem hogy valakit magad elé engedj.
39. Ugyanezt busszal is megpróbálod...
40. Hátrafelé sétálsz, és azt gondolod, hogy ez egészséges.
41. Táncórákat adsz, ezek helyszine a legközelebbi szabad járdasziget.
42. Mindig eloretolakodsz es nem erted, a tobbi miert all sorba
43. ugy eszel az etteremben is, mint ahogy otthon ennel
44. az allatkertben azt gondolod "hm, milyen finom allatok", es megkerdezed, a majom mennyibe kerul?
45. meghivod a barataidat vacsorara, es chou dofu-t (smelly beancurd, budos tofu) szolgalsz fel eloetelkent
46. tetszik a kinai divat (te is Barbienak vagy buzinak oltozol)
47. csodalkozol, hogy a barataid miert nem vesznek hetente 10 (well, better 50) dvd-t.
48. megkered a kulfoldi turistakat, hogy hadd csinalhass egy fotot veluk egyutt (ugy, hogy mellettuk allsz)
49. Kerdezes nelkul beleturkalsz mas emberek tanyerjan levo etelbe.
50. Kedvenc kajád a csirkeláb és a halfejek.
51. Hangosabban beszelsz, mint szukseges. (magyaran: kiabalsz)
52. Hozzaszoktatod magad ahhoz, hogy eves elott, kozben es utana cigarettazz.
53. Amint kilepsz az ajton, rogton elfelejted a "tekintettel lenni masokra" kifejezest.
54. Kerulod a napfenyt (esernyőt hordasz, amint kisüt a nap), mert az lebarnit, es a sapadt, vilagos bor a meno.
55. Szerinted tok jol nez ki es divatos, ha a mobilodat a nyakadba akasztod es mindenfajta csilingelo, vibralo es villogo bizbaszokkal aggatod tele.
56. Mar reg nem vettel pelenkat a gyereknek, mert a seggen kivagott nadrag sokkal praktikusabb
57. Az olyan fotokat, ahol nem te, vagy te es masok vannak az eloterben, total unalmasnak talalod.
58. Barhol es barmikor ugy allj meg, vagy ugy mozogj, hogy a leheto legtobb mas embert akadalyozz.
59. Megallsz barhol az uton hirtelen, a kozlekedest figyelem nelkul hagyva.
60. Orakig tudsz guggolva ulni az utcan, anelkul, hogy egy millimetert mozdulnal.
61. Olyan hangosan beszelsz a telefonba, hogy korulotted lehetoleg mindenki hallja, mirol van szo.
62. A vasarnap delutani ejtozest az IKEA buttorreszlegen hajtod vegre.
63. Moziban, repulon (tkp barhol) teszes szerinti helyre leulsz, annak ellenere, hogy helyjegy van, es csodalkozol, hogy az, akinek oda szol a jegye, felallit.
64. Unnepnapokon/tuzijatekkor pizsamaban, papucsban, hordozhato szekkel leslattyogsz a foutcara es leulsz, varva az esti programot.
65. Diszkoban unnepled a Karacsonyt.
66. Torod a fejed, vajon mire jok ezek a szemeteskosarak mindenutt...
67. Az otletet, hogy regi hazakat lebulldozeroljanak, hogy helyebe uj shopping mall kerulhessen, nem talalod megkerdojelezhetonek.
68. Nyilvanos vecen, nyitott ajtonal is nyugodtan tudsz pisilni.
69. Kinaul beszelsz.
70. Ha meglátsz egy külfödit, rögtön odakiáltasz neki egy „haló”-t.
71. Feltételezed, hogy minden külföldi anyanyelve az angol.
72. Evőpálcikával nyitod a sört.
73. Evőpálcikával karózod ki a punnyadt növényedet.
74. Evőpálcikával vered a tojást.
75. Evőpálcikával szereled a biciklidet.
76. Evőpálcikával támasztod alá a billegő polcot.
77. Evőpálcika-darabokat használsz fatipliként.
78. Evőpálcikákkal mutatod be a gyufarejtvényeket.
79. Evőpálcikával próbálod kinyitni az ajtót, ha beszorul a zár.
80. Evőpálcikával cserélsz biztosítékot.
81. Evőpálcikával kurkászod ki a nyomtatóból a beszorult papírdarabot.
82. Evőpálcikával gondozod a földet a virágcserepeidben.
83. Evőpálcikával eszed a gulyáslevest. Meg a habostortát.
84. Iszonyatos bunkóságnak érzed amikor a látogatóba érkező barátod beleszúrja az evőpálcikáját a rizsbe. Zavartan feszengsz, amikor a pincér az asztalotokhoz jön.
85. Ezt az egesz felsorolast erted. : )

Kíváncsi vagyok, Indi mennyire tapasztalt hasonlókat Indiában. :D

Kép
Kép
tinu

A 2-án esedékes gyes+csalpótlék csak tegnap ért ide - és segítsééééééééééééééééééééééég! 25 ezer gyes helyett csak 12! most hová telefonáljak? Mármint van százezer MÁK telefonszámom, de nem költeném el az egész kártyámat, hgoy kiderüljöna turpisság, tud valaki egy jó telefonszámot? Ez azért msot annyira érzékenyen érintett

indianyo

Indi,
őszintén szólva rád gondoltam, amikor ezt a muzsikát hallottam ezzel a színes aláfestéssel, ne kérdezd miért, egyszerű asszociáció, és többek közt neked rakam fel, úgyhogy örülök, h eltaláltam. :)

neet
neet

Indi!
sajnos nem tudom a választ.

NEKEM A CSP MEG SE JÖTT! járt még így vki? az oké, hogy hétvégére esett volna az utalás, hogy ötödikére ide érjen, így ötödikén utlaták, de a csp-t még csak nem is utalhatták, ha nincs it.

a másik meg, hogy lehet, hogy a GYED az napokra jár? azaz azért kaptam egy csomóval kevesebbet, mert most csak 28 napos volt a hónap?
ancsipancsi

Deni,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tinu,
Akkor biztos nehezen boldogultál. Én pl. amikor kint voltam No-ban (és nem beszélni német) a túró helyett sikerült sajtot vennem. Sajna a ráírt cuccot nem értettem, a csomagolása alapján meg nem derült ki számomra :lol: Meg még volt egy csomó minden más és én ezért tök szarul éreztem kint magam, alig vártam, h hazajöhessek. Mondjuk legalább nálam nem volt akkora távolság, mint nálad :roll:

Kép Kép
curse

HAPPY BIRTHDAY DENIZSA!!!

:)

Tinu,
ez a felsorolás még úgy is jó, ha sose jártam eme országban. :)
neet
neet

3502481 gyes - ez a Lőportár száma, a központos nyomatékosan sok türelmet kívánt :evil: Mi a fene van itt?????

No, majd mindjárt megkérdem újságíró kollégánkat, hogy mitévők legyünk.

Neet :) ez de jó :):):)

Deni :)
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 771.27.jpg

indianyo

Indi,
az nlc-n mintha lenne egy ilyen fórum, h kevesebb gyes jött, nézz át oda, hátha van magyarázat, én nem olvastam el, mert nekem jól jött.
neet
neet

Deni :) akarom mondani :

Kép

indianyo

Sziasztok,

Deni,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Curse,
én pl. Thaiföldön Apával 2x is, saját szervezésben, mindent akkor és úgy csináltunk ahogy kedvünk tartotta!! Semmi nem volt előre szervezve, egy könnyvvel mentünk. Ahogy Indi egyszer régen mondta: " óh azok a boldog vagabond idők" :D :D :D egy másik bolygó, életem legszebb élménye marad....... csak az a hosszú repülőút ne lenne

Holnap akár 20 fok is lehet! Itt a tavasz!! Kertészkedésre fel :D

Ancsi, Indi
jó hogy még azt a keveset is lefelezik, és még azt sem időben! :evil: :evil: :evil:

Nem kizárt, hogy pénteken behozom a fiam a munkahelyemre, így aztán valahol a Bikás közelében leszünk. Ha esetleg péntek délelőttre szerveződik a tali........ :)

Kép
akata

Denizsa,
Nagyon Boldog Születésnapot!!! :D :D

Kép torta

(feliratot most ne nézd :) )

KépKép
fibi

Á, inkább ilyen tortát egyél :D

Kép epres
fibi

ez meg még jobb :D

Kép virágos
fibi

Neet :) köszi az ötletet, megtaláltam a fórumot és igaz, sokan panaszkodnak, hgoy csak a fele és az is későn - állítólag a vizitdíj beépítése miatt - mert havi 300 ft-tal megelmeik a gyes összegét feb.12-től. Na most ezzel nekem nincs gondom, értem én, ah valami gikszer ugrik be és ki kell javítani, de :azért valami tájékoztatást és nem csak a Lőportár utcában! Miért nem lehet bármelyik ügyfélszolgálaton ezt elmondani???????????????????????????????????????? Nyilván tudják már mára mindenhol, azért ez már 5 napos késés, ennyi idő alatt már begyakorolhattak volna valami egyenszöveget

Kata :) Péntek délelőtt 10 körül már lesznek ott emberek biztosan, mi fél 11-11 körül érkezünk a Bikásra

ui. jövő heti tali Feneketlen-tónál ne pénteken legyen, jó? pusz.

indianyo

Sziasztok!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT, DENI!!!! :D

Kata,
Thaiföld, wow :D és tök király, ha viszed a bébit munkába :D én is szívesen taliznék - szerveződik most vmi tényleg?

ndi,
én a bartók béla 120-122 alatt levő MÁKot szoktam zargatni; nem tudom ,hogy lehetséges-, de nekem már volt úgy, hogy kevesebb jött aztán meg utólag utaltak vmennyit amit már követni sem bírtam

Ancsi,
sztem lehetséges, hogy napra járjon, ha egyszer napra lebontva számolják ki (vagy nem?)

Kép

Kép

szrekuc

Deni!
Isten éltessen sokáig!
ancsipancsi

Nekem ma jött meg a CSP, de a GYES még nem, viszont én lemondtam a gyes-t febr. közepétöl (a táppénz miatt), és azt hittem, ezért nem jött még.... :? fel is hivtam öket, mi Váchoz tartozunk, ott rögtön kapcsolják, és kedves volt a nöci. a következöket tudtam meg:

szoval KÖZÉRDEKÜ INFORMÁCIO GYES-sel és TP-zel kapcs., akit érint:

2006-tol nem kell lemondani a GYES-t, ha az asszony táppénzre megy, jár együtt a kettö. Szülési szabadság megkezdésekor (és/vagy szülés napjátol) szünik meg a GYES csak. Régen nem igy volt, én még ezért mondtam le. (Meg Lindi is lemondta anno.)
fibi

GYES:
állítólag megemelték az összegét 15-étől, és először az 15-éig kiszámolt alacsonyabb Ft/nap összeget utalták, utána fogják az emelt összegűt a hónap többi napjára kiszámolva utalni.
ancsipancsi

Indi,
és akkor a febr. második felére (a 300 ft-tal megemelt összeget) késöbb kiküldik?????
fibi

Deni: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Curse: igazából nem mentem sehova egyedül, úgyhogy a nyelvi nehézség nem volt gond. Tajcsizni is jártunk a párommal, ott külön nyomtuk, mert ő chen tajcsizik, én meg jang-ot csináltam. De volt egy nagyon kedves nőci, aki mindig foglalkozott velem és egyáltalán nem számított, hogy verbálisan nem tudtunk kommunikálni. Ő volt az egyetlen kínai, akit a szívembe zártam. Még bőgtem is a vállain, mikor eljöttünk. :? Na a németek egy másik tészta, gondolom. A kínaiak legalább kedvesek és előzékenyek a külföldiekkel.

Kép
Kép
tinu

akkor Ancsitol jött is a válasz, köszi :)

most kimegyünk a napsütésbe homokozni :D
fibi

Fibi :) hát nagoyn remélem, hgoy kiküldik, emrt különben nem tudom, mit adok tápszer helyett Dominónak :shock:

indianyo

Curse: ja igen, olyan velem (velünk) is előfordult sokszor, hogy meglepetések értek a vásárolt dolgokkal kapcsolatban. Mondjuk az édes tej és az édes kolbász, ja még a majonéz is édes volt. :lol: És a kenyér is, ha nem vigyáztál. Akkor hoztunk haza marhahúsos "cukorkát", hogy átverjük a mit sem sejtő itthoniakat... Be volt csomagolva, mintha cukor lenne, közben meg fűszeres szárított marhahús volt. Szintén csemege a szárított halszöszök is. Úgy néz ki, mintha vattacukor lenne, de hal. :shock: Érdekes ízű volt még a szójatejből készült fagyi is. :wink: Ezek még viccesek, de igazából nagyon nehéz volt egy pár hónap után, hogy nem kaptál szinte semmit, ami legalább emlékeztetett volna arra, amit itthon eszel. Még a tészta is az a vékony, nyamvatag volt, hogy egy egyszerű spagettit sem lehetett enni. Semmilyen péksüti (legalábbis olyan, mint itthon), egyetlen más süti sem emlékeztett semmi hazaira (mindegyik piskóta valami szörnyen édes tejszínhabbal). Sajtból kizárólag lapsajtot lehetett kapni...

Kép
Kép
tinu

Deni,
Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk :) Kép

Szép napot mindenkinek, reagálni nincs időm semmire, megyünk Fülessel beltéri ajtókat vadászni..

Vki kérdezte, az egzotikus külföldi tartózkodást: én Kijevben voltam néhány hónapig,még 1992-93 ban, na AZ egzotikus volt :mrgreen:

Pénteken ,-remélem-, mi is megyünk bikásra.. :)

csók

Macsek
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?