A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

:wink:

Kép
kissmanó

Ez is valami boszorkányság volt.. :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

De csak akkor, ha nem a kicsi lányom volt a szolgálatos boszorka, mert ő ebben az órában húzza a szunyát az oviban. :lol:

Kép
kissmanó

hú lányok mennyit irtatok amig nem voltam itthon.
a múltkor vettem csöves fagyasztott kukoricát nem volt olyan mint amit frissen főzöl de megettük.nem volt rossz sem.
megyek kutyát etetni (németvizsla ,tacskó tipusúak)aztán jövök még.

Bridzsi

Kép
esztora

Azon gondolkodom, hogy egy páran már nagyon régen nem írtak. Velük mi a helyzet? A táblázatban többen vagyunk, mint ahányan az utóbbi oldalakon írogattunk! Lányok, merre vagytok?

Times, nap12, most nem szeretnék mindenkit felsorolni, de tessék jelentkezni!

kétfiús anyuka
babdorka

Hááát, ettem! Paprikáskrumplit házi savanyúsággal! Yeaaahh!
Finnnniiii volt!

Legközelebb 21-én megyek uh-ra (szív-uh). Addig meg csak elgondolhatom, hogy mi van...

Kép
zsuzsi**

Times-t másik topicban szoktam látni.többiekről nem tudok.(mondjuk utánuk csatlakoztam)
paprikáskrumpit nagyon szeretem kb 1 hete csináltam én is.most rakottkrumpli volt az a másik fő kedvenc.

ma nekem is azt mondták milyen nagy már a hasam,aztán mikor mondtam hogy hol tartunk közölték hogy akkor nem is olyan nagy?!
mondjuk ha holnap minden mérete ok akkor nem foglalkozom a hasammal.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Ki ultrahangozik ott, melyik doki? Remélem normális?

KépKép

KépKép
szivvi

Ja, a táblázatban tényleg sokan szerepelnek, van akit nem is tudom mellik oldalra pakoljak
DE mi van Lyniával? Ő olyan aktív volt, s mostanság, már egy ideje semmi. De mintha valamelyik nap be lett volna jelentkezve, mert a társalgó első oldalának alján az onlány tagokat ugyi kiírják.
Ja, onbojokat nem szok látni sem a szemem sem a szemüvegem.

Kép
kissmanó

Na csajok, asszem elköszönök, oszt este mán uh után bírok ismét jelentkezni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telik a napja, olyan szépen süt a nap!

Babdorka! Én is 6,5 kg-nál tartok, szerintem mi kb. ugyanolyan alkatúak lehetünk, és kb. nekem is ekkora a pocakom.

Ceniko! Üdvözöllek! Végre valaki Szegedről. :lol: Én is szegedi vagyok.

Holnap én is megyek a dokimhoz, de szerintem UH-t nem csinál, csak megvizsgál. Ha lehetne én mindennap nézegetném, bár ennek lehet, hogy nem örülne :roll:

További szép napot!

Kép Kép
emi_25

Manó
Drukkk!!
Igen Lynia merre vagy??
Én meg elmék a suliba!
Este jövök! Engem már nem ráztok le!
Pusszzz

KépKép

KépKép
szivvi

Hello Csajok!
Nehezen tudlak követni titeket, túl sok itt a meló :(

Valaki írta, hogy a bébi rúgdosta a méhszáját... Nem tudom nekem is az van-e, mindenesetre hülye érzés a hüvelyem végén...

Valahogy péntek óta még nem jöttem 100%osan rendbe :(

Ma megyek kapcsolatanalízisre, remélem meg tudom beszélni a babával, hogy még 20 hétig bent a helye.

Kép
Kép
emma1976

[quote="kissmanó"]a írta:kissmanózért nem cseréljük le ám.
De kíváncsiságképp: van olyan anyuka akit ennyire zavarna ha nem az születik amit ő elvár?
Nem szégyen bevallani, asszem én anno Edót ha fiú, első pillanatban azért fütyítelenítettem volna. De mára már nem. Azért jön hozzánk egy baba, mert minket választ. S akkor nekünk mi jogunk neki nemet mondani?

Kismanó: Mi célirányosan kisfiúra gyúrtunk 3.-nak :oops: Ezért hőmérőztem. De már eljutottam arra a szintre, hogy mégis inkább kislányt szeretnék :lol: Úgy megszoktam már a puncisokat, nem is tudom mit kezdenék egy kukissal!?? A család pasi frontja epedve várja, hogy pöcsös legyen, nekem annyira nem fontos :wink: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szivvi azt hiszem a Berzsenyi és a Deák doktorok csinálják ezt a rendelőt.igazából nem sokat tudok róluk.
ez a gond ha csak 1 helyre mehetsz és erről se sokat tudsz.

Bridzsi

Kép
esztora

Szia Emi :) Én is üdv Téged és mindenki mást is :wink: Merre fele laksz??? Ki a dokid? :)

Ki az a vállalkozó szellemű topiklakó, aki a hold-fogantás akármiből megállapítja a baba nemét??? Nekem bevállalja valaki???? :lol: :oops: Csak a kíváncsiság hajt... de az naon... :lol:

ceniko
Szeged

halihóóóó

itt vadok ááám! (kössszi szivvi és kissmanó! arik vagytok!)
meghoztátok az erőm, írok picit...

csak az a baj, hogy hulla vagyok minden nap, mert annyira sok a munka, és mire hazaérek, ránézni sem tudok a gépre, szóval olvastam ám mindent, csak erőm nincs írni!!!! :roll:

a képek naddon szupik! a pocakosak, kisboszis, macis, apukás...stb!

méhszájrugiból én szerencsére nem kapok, vagy csak nem tudom, hogy az az lenne! :oops: eddig eléggé lent rúgott apróság, úgy kb. szeméremcsont és köldök közötti rész alsó felében, de ma műár máshol éreztem, szóval jön feljebb! honfoglalósdit játszik :)

ma megyek fogdokihoz (még nem voltam), de csak nem lesz gond, minden szupi a fogaimmal

poci nekem nem keményedik, csak ritkán, inkább este, vagy hajnalban amikor megfogom, akkor!

megkaptam a rákszűrés eredményt is! fel is húztam magam, mert pár hete próbálkoztam telefonon, és azt mondták, be kell mennem érte, erre tegnap bementem

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

és csak annyit írt a könyvbe, hogy P2, se pecsét se semmi!
ezt én is be tudtam volna írni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! erre jól megutaztattak!

ja üdv "újak", már nem is annyira újak, csak nekem :roll:
látom még egy emi!!!!!! juhééé! én is emi, te is emi, uxi kiscsaj is emi, lassan klubbot is nyithatunk!

a nagy zaj árt a babának? voltunk mozzziban, és oltári hangos volt sokszor! nem is tetszett neki, rúgdosott, aztán a hasamra tettem összehajtva a télikabim, hátha az még felfog valamit, egy idő után megunta arany szive, vagy belefáradt, és megnyugodott

lynia-

Sziasztok!

Ma végigjártam a Baross utcában a kismamaboltokat. Hát, nem túl olcsók. :shock: Lassan elő kéne kaparni valahonnan egy kismamanadrágot, mert már kényelmetlen a régi nadrág+kismamaöv. De a farmerosom még nagy, az csak a 7-8. hónaptól jó.

Nem tudtok esetleg kismamaturit?

KépKépKépKépKép
uxi

Lynia, mi is voltunk még Emivel moziban kb. a 25. hét körül, kissé jobban rugdosott, de nem lett semmi baja. Jól hall ma is.
:wink:

KépKépKépKépKép
uxi

azt azért jó volt olvasni, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinek nincsenek kismama ruhái!

még én is csak egy melltartót vettem, de nacit, felsőt semmit!!!!!!!!!
mázli, hogy volt/van pár derékban nagyobb (eddig nagyobb) gatyóm szóval, még azokat hordom, de nem is baj, mert a "telet" szeretném ezekben kihúzni, és csak tavaszi-nyári rucikat venni!

lynia-

No, jó sok minden történt, míg aludtam egy kicsit.....Mindenki megy szép kismamaruhákat venni, de jó...csinik leszünk, bár most is azok vagyunk :lol: ...Lányok én nemtom hogy álmodtam, vagy télleg jól megrugdosott nyuszi, remélem az utóbbi :lol: .No, megyek takarítani, este még benézek. Jók legyetek...

Kép
Kép
christine

Csajok, jó sokat írtatok!
Èn közben kitakarítottam, fööztem....

Lynia! Jó hogy itt vagy! Mikor mész megint dokihoz? Èn március 26 vagy 27 vagy 28-ra (de inkább 27-re) kérek idööpontot.
molkata

Aki volt ma uh-n, az írjon este, hogy miket javítsak a táblázatban! Van bőven mindenféle festékem! Kép És nagyon drukkoltam ám!

kétfiús anyuka
babdorka

kezd tiszta lenni a konyha!annyira szeretem ha rend van a szekrényekben.
lassan a kenyérke is megsül!már 2hete nem tudtam sütni mert feladta ez a fránya sütő.illetve az a fránya sütő mert tegnap kicserélték.

nekem itthonra kellene új naci mert szerintem Lurkó közelit a köldököm felé és nem birtam ma sem elviselni ha hozzá ér v.mi.
csütörtökön megyek laborba meg táppénzes papirért hurá egyik program jobb mint a másik.

Bridzsi

Kép
esztora

Ceniko!
Igazából nem is Szegeden lakom, hanem Domaszéken, de csak nemrég költöztünk ki, és estig amúgy is Szegeden vagyok, mert itt dolgozom, és szinte csak aludni járunk haza. Az orvosom Nyirati Ildikó, neked ki az orvosod?

Lynia! Én is voltam moziba a hétvégén, a film vége felé már nagyon rúgdosott a kiscsaj, egy kicsit biztosan zavarta a nagy hangzavar, de baja biztosan nem lesz tőle.

Mindenkinek további szép napot!

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Megint nincsenek jó hireim... :cry:

Reggel óta folyamatosan hánytam, véres volt. Majd később csak vért. :cry: Elmentem a dokihoz aki holnap délelőtt sürgősségi ultrahangra küldött, majd belgyógyászati consilium. Ez utóbbit nem igazán értem. Ez mit jelent??? :?
Vendég

Hahó! Annyira itt van a tavasz a levegőben, hogy nem vagyok képes dolgozni. Mint minden kedden, otthon dolgozom, de persze nem dolgozom, hanem kint sütkéreztem a napon, meg cisnáltam Apunak finom gombás-borsós-sonkás-paradicsomos-sajtos melegszendvicset. Segítsééééééég, nem tudok koncentrálni, hogy lesz így meg az éves jelentése a cégnek???!!! :shock: Ráadásul a főnököm a heti riportjában azt írta a vezérnek, hogy a héten megkapja a szöveget, tehát tényleg muszáj megcsinálnom. :cry:

Uxi, priviben átküldtem a ruháról a képeket.

Kép
nenoke

A consilium az az, amikor összedugják a fejüket az orvosok. Magyarul értekezlet. Jaj, Annee, nagyon szorítunk érted!!!!

Kép
nenoke

Annee! Nem volt soha refluxod, vagy gyomorfekélyed?
Lehet az újult ki, vagy ha sok volt a savad, attól is lehet véres a hányadék.De holnap majd meglátjuk...
Tiszta piros véreset, vagy csak festenyzettet hánytál?

Kép
Kép
christine

Annee! Nagyon szorítok érted. Remélem, minél hamarabb jobban leszel.

Nenoke! A kis babócád nem szereti a jelentéseket. Fogd rá! :D
molkata

Köszi Nenőke!

Christine: Nem volt soha ilyesmi gondom. Piros véreset hánytam, és utánna tiszta piros vért. Nagyon megijedtem... :( :( :(

Köszönöm, Molkata!
Vendég

Kata, de sajnos azért fizetnek. :cry: Mert ha kisbabócán múlna, akkor kint kertészkednék, meg finomakat főznék Apunak, meg varrnék. Most például rájöttem, hogy ninc stavaszi kabátom, mert ugyan van egy bőrdzsekim, de azt a férjem nem szereti, meg nem is megy az egyetlen kismamaszoknyámhoz. És Gurgula ötletén felbuzdulva azt találtam ki, hogy varrok egy olyan pelerinszerűt. Van is egy barna szövetem, csak bélésselyem kell hozzá. Dehát ehhez meg kell várni a jövő hétvégi hosszú hétvégét. Mert persze Németországba szakadt hazánkfia biztos nem tudja, hogy msot szombaton is dolgozunk, brühühühűűűű, viszont cserébe, jövő hétvégén 4 napos lesz a hétvége. :lol:

Kép
nenoke

Annee én tanácsot adni nem tudok (könyvelő lévén nem értek hozzá)
de nagyon szoritok neked.azóta jelentkezett megint?

Bridzsi

Kép
esztora

Babdorka csináltam új vonalzót de holnap ha megtudunk v.mit megint újabb készül.addig maradhat a régi.köszi

Bridzsi

Kép
esztora

Anne: Nagyon szorítok holnapra++++++++++++++++ Mi a fene lehet????? :(

Nekem a 2.-kal brutál terhességi toxémiám volt. Arról tudok soksok infót mondani ha valaki neadjIsten rászorulna, de remélem nem lesz ilyen++++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

SOKAT HÁNYTÁL?VAN EGY LOSEC NEVŰ KAPSZULA, AMI BEVONJA A GYOMORFALAT, HOGY NE MARÓDJON FEL. LEHET, HOGY AZ ANTIBIOTIKUM+ A BETEGSÉGED(TÜDŐGYUSZI ) EGYÜTT KIHOZTA. ESTÉNKÉNT NEM SZOKOTT SAVAS FELBÜFÖGÉSED LENNI, VAGY GYOMORÉGÉSED?
NE AGGÓDJ, JÓ?
AZÓTA HÁNYTÁL?
MIÉRT NEM TARTOTT BENNT AZ ORVOS MEGFIGYELÉSRE?
:roll: SZERINTEM KERESNED KELLENE MÁSIKAT. ADDIGIS MILLIÓ GYÓGYENERGIA NEKED,VÁLASZOLJ HA TUDSZ, NE AGGÓDJAK :wink:

Kép
Kép
christine

Emi: Nekem Vincze Emőke az orvosom és mi meg perpill a Plázánál lakunk! De mivel gyarapszunk, nagyobb lakás után kell majd nézzünk és igenerősen szemezünk Domaszékkel (is) :wink:
Merre fele dolgozol és mit???? Nagyon szép neve lesz a csajodnak :wink:

A mozi szvsz nem árt a babának, én diszkóba voltam (lánybúcsún) 7 hós terhesen :lol: Annó... :wink:

ceniko
Szeged

Annee!!!
Nagyon vigyázz magadra, basszuskulacs..mitől lehet ez :roll:
Nagyon szorítok neked, hogy mielőbb jobban legyél!!!!!!!!!!!!!

Nenoke!
Pelerin nagyon jó, kényelmes nagyon..élvezem.
Ma kinéztem egy jó kis topánszerű lapos cipőcskét..és vettünk Samunak 2 body-t..nagyon olcsón..nem bírom ki, hogy ne vegyek neki valamit..

Emi!
Nem vagy egyedül a kismama ruhákkal..nekem semmim sincsen még, elvileg megyek holnap a barinőmmel nézelődni..remélem kapok egy farmergatyót.
torolve_20131003125716

Esztora, Ceniko: Köszönöm! :)

Christine: Nem, nem szokott semmi ilyesmi lenni. Amikor a lányommal voltam várandós akkor mindentől égett a gyomrom. Most nem. De akkor sem volt ilyen gondom.
Igen, az előbb megint hánytam. :cry: :cry: Csak azt nem tudom mit??? Mert egész nap csak 1 fél szelet kenyeret ettem, az meg már rég kijött... :( :( :( :(
Én akartam hazajönni, mert nincs aki a gyerekekkel legyen. Holnap már rá tudom bizni Apumékra őket.
Vendég

Annee! Mi a fene lehet ez? Jó lenne, ha végre meggyógyítanának! Drukk megy holnapra!++++++++++++++++++++++++++++++

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Köszönöm, Gurgula, Brigi! :)

Nagyon szeretnék már teljesen jól lenni... :roll:
Vendég

Na csajszik. Itt volnánk. Kaptam egy jópofit, küldöm nektek is, bár picit hosszú, remélem a FŐNÖK keze nem dorgál majd meg

Egy nõtõl - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati
hivatalban - egy adatfelvevõ hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi foglalkozása. A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt, hová is sorolja magát. "Arra gondolok," magyarázta az adategyeztetõ, "hogy van-e munkája, vagy csak anya?" "Természetesen van munkám!" csattant fel a nõ. "Anya vagyok." "Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A 'háztartásbeli' fedi le ezt." mondta az adatfelvevõ segítõkészen.

Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen
helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan egy karrierista nõ volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól csengõ címet viselt, mint például "Hivatali kikérdezõ" vagy "Városi adatfelvevõ".
"Mi a foglalkozása?" kérdezte. Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam? Nem tudom. A szavak egyszerûen kibuggyantak belõlem.
"Gyermekfejlõdési és emberi kapcsolatok területén dolgozom
társkutatóként." A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a levegõben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott. Megismételtem a titulust lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betûkkel a hivatalos kérdõívre. "Megkérdezhetem," mondta a nõ érdeklõdve, "egész pontosan mit csinál ezen a területen?" Hûvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban, szinte kívülrõl hallottam, amint így válaszolok: "Folyamatos kutatási programban veszek részt (melyik anya nem) laboratóriumban és terepen is. (normálisan azt mondtam volna kint és bent).
Dolgozom a Felettesemnek (elsõként az Úrnak, aztán egész családomnak), és van már négy kreditem is. (mindegyik lány). Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a
legtöbb figyelmet az ember-szakmákban (melyik anya tagadja?)
és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap (inkább 24-et).
Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos"
foglalkozásoknál. A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz". Érzékelhetõen folyamatosan nõtt az elismerés a hivatalnok hangjában, amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az ajtóig.
Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem elõtt. Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az emeletrõl hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket gyermekfejlesztési programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja. Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos feljegyzés készült rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. "Egy újabb anya", vagy 'Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya! Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.
Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a
gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a
dédnagymamákat pedig a haladó kutatási munkatársak ellenõreivé? Szerintem igen! Még azt is gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs asszisztenssé léphetnének elõ!

Kép
kissmanó

Na, az előbb szépen kipróbáltam, hogy milyen színre érkezik a levelem. Hát naná, hogy lenyúlta. Ezentúl ezt már Gréta színnek kéretik nevezni.
Amúgy is berozsdázott már az a rózsaszín festék Babdorkánál.
Szal engedély megy: kéretik festeni, s egy nevet stornózni az adatbázisból. Azt meghagyjuk Boriéknak. Nekik nagyon illik, talál.
Ellenben a sportról nem mondunk le, hajrá bébik, akik még nem vallottatok színt (értsd alatta kéket vagy rózsaszínt), s gyerünk jelentkezni a női kézilabda csapatba. Oda kevesebb játékos is elegendő, de persze azért még nem vagyunk elegen.

Kép
kissmanó

Anne - míg el nem felejtem amit írni akartam: nagyon szépen megkérlek, hogy pocakon kívüli gyermekeid hagyd nagyszülőkre, apjukra, rokonra, szomszédra, kiskutyára (na, ez csak vicc :wink: ), de te egészen addig maradj közvetlen orvosi felügyelet miatt, míg minden rendben az egészségeddel. S nem ütheti fel fejét semmi kórság.
Ugye így teszel?

Kép
kissmanó

hú, már ez lesz a 101-ik hozzáröffenésem itt a babaneten :roll:

Kép
kissmanó

jajj, anee, gyógyulj meg hamar!!!! reméljük nincs semmi komoly baj, drukkolok!!!!!!!!!

a tavaszi kabin én is elkezdtem gondolkozni! na persze szeretném megúszni annak a vásárlását is! pedig a mostani tuti nem jön rám, vagyis rám jön, csak nem fogom tudni összehúzni :shock:
sebaj, ahol vettem ego-ban, a csajnak is olyan volt és épp terhes volt, kb.7-8 hónapos legalább, szóval nem én leszek az egyedüli aki.....

lynia-

Sziasztok Kismamik!

Megvagyok-megvagyok! Köszi Babdorka a hiányolást.
Sok mentségem van a távolmaradásra, de ezeket Ti is ismeritek.
Én is minden este kidőltem, csak annyi erőm volt, hogy elolvassam kivel mi történt, azt azért semmiképpen nem hagytam volna ki!
Azután én elolvastam Zsókuciékkal történteket, mégjobban elment az erőm. Dehát tényleg megy az élet tovább, erősnek és pozitívnak kell lennünk!!!

Mi jól vagyunk, tegnap voltam AFP-n, itt kb jövőhétre lesz meg az eredmény. Nagyon szeretném ha még jövő szerdára meglenne, mert bejelentkeztünk a 18. hetes uh-ra. Olyan rég láttam már, én még sajnos nem érzem egyértelműen, úgyhogy számolom vissza az órákat, hogy láthassam!

Gurgula, Te voltál az Istenhegyin genetikai uh-on?

Annee! Kívánom, hogy mielőbb derüljön ki, hogy mi a baj! Gondolok Rád!

Babdorka, nekem nagyon tetszik a pocakod! :)

Kép
nap12

kata, én épp nem tudom, mikor kellene mennem!

mert ugye a múltkor nem beszéltük meg, hogy legközelebb mikor, csak a kórházi randit, aztán ott meg nem ő volt, hanem a Gáspár L., és így most épp halogatom a telefont
védőnéni 24 hetesen cukorra küld, aztán 26 hetesre mondta a kenet levételt és méhszáj ellenőrzést, az neked volt??????????????????????????? vagy csak engem nyaggatnak?

lynia-

szóval fogalmam sincs!
17 hetesen voltam nála, aztán 19 hetesen a kórházban, most meg?????

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?