Fibi,
névválaszték még nincs, illetve nekem vannak tippjeim, viszont Apa nem hajlandó foglalkozni a kérdésel, ameddig nem tudja a nemét. Mondtam neki, ha titkolni fogja Pocakmacs a születéséig, akkor tetszik-nem tetszik, az lesz amit én adok neki

na jó, van dőnk
Vas: minden piros gyümölcsben van sok, azonkívül a sokat emlegetett avokádóban is
Ha édességre vágysz, akkor próbáld ki a meggypudingot, tegnap főztem Apának

bejött neki....
Rájli, Curse
hát én nem tudok ilyen érdekfeszítően izgalmas stílusban mesélni sajnos.. Kijevbe úgy kerültem ki, hogy akkoriban épp kirúgtak az egyik gimiből és nem mentem még másikba, meg amúgy is csavargó korszakom legjavát éltem, hát ügyesen beszerveztem magam a Keszthelyi Egyetem küldöttségébe, akik egy mezőgazdasági kiállítás és konferencia meghívottjai voltak. Diákok is mentek onnét, én meg mentem velük, mint leendő agrármérnök-hallgató, kiállítást építeni. A konferencia témája a biogiliszta felhasználása, mint tiszta húsforrás, valamint a biogiliszta által termel biohumusz felhasználási lehetőségei volt. Persze a kiállításon mindenféle egyebet is me lehetett találni, tenyészbikáktól a vetőkrumpliig, valamint az achát-csigáig(ez is érdekes téma, de végtére nem az a topic..

) Ameddig a konf. tartott, egy luxusszállóban voltunk elszállásolva, ahová csak belépőkártyával lehetett bemenni, ukránokat max. a maffiából engedtek be, de még a , öööö... szóval a "hostess" hölgyek(felsőkategória!!) is európából importáltak voltak(semmi hazai..). Ja, a takarító-személyzet honi volt( A Zsenysinák), istenieket lehetett csencselni velük, pl. az akkori kőmosott farmeromat, üveg Moszkovszkoe Sampanyszkojére cseréltem..

Életem legelegánsabb hotele (akkor a neve Intoutist-volt), pedig észak kivételével, egész európát bejártam..
A konf-végén, hogy-hogynem kint felejtettem magam, néhány, vizsgája elől menekülő magyar diákkal és mivel jól összebratyiztunk kinti agr.tud.egyetem rektorával, ott lakhattunk egy kicsit még, az obsezsítyében (diákszálló). A piac (rinok), valami hihetetlen!! Minden, földön fellelhető zöldséget és gyümölcsöt kaphattál benne!! Akkor ('92), még itthon nem nagyon ismerték az aszalt sárgabarackot, anaászt, papayát stb, ott (nekünk)fillérekért, lehetett kapni és nem ám az agyoncukrozot változatát! Szomorú, hogy ami nekünk bagatell összeg volt, az az ottaniak teljes havi fizetése... amikor vettem egy tálca tojást(30 db) , 3x megkérdezte az eladó, tényleg
ennyit-e és mindenki megfordult utánam, ahogy vittem...
A főutca (Kresatnyik) legnagyobb áruháza a Centralnaja Univermag, röviden CUM, volt, 3 emeleten nem kaptál semmit. Sajnos éktelen röhögőgörcs jött rám, mikor a cipőosztályon (egy Hodály! ), minden polc közepén volt egy pár, fekete, vagy barna kalucsni... így utólag nagyon szégyenlem magam emiatt..
A wc papírért, ha volt véletlen, szabály szerűen öltek!
A kisboltban, az egyik nap volt friss péksüti, nosza vettem is belőle, majd kerestem papírzacsit, vagy valamit, amibe beletegyem. Kissé tanácstalanul keringtem, mikor nagyon kedvesen megkérdezték tőlem, mit keresek és nem a nyelvi akadályok miatt nem értették, mire kellene a papír..
Az obsezsítye büféjében volt IGAZI kaukázusi kefír, meg lámafasírt, nagyon finom!
egyszer sikerült igazi, eredeti tortát szerezni, teljesen másféle volt, mint itthon, hatalmas kalapdobozban, vékonyka torta, mézzel kvert vajjal töltve! (ha érdekel valakit, feltehetem a képet róla)
Az utcán, hatalmas fémtartályokból lehetett teát, meg vmi alkoholt inni, a tarály alján csap, mellette láncon a bádogbögre... (brrr...)
a legfinomabb, a februári hóesésben, az utcán kartondobozból árult, fehér jégkrém-szerűség volt

azta tudom, fagyit, jégkrémet télen kell enni, egyszer próbáljátok ki!
A város maga nagyon szép, hatalmas erdős parkok teszik élhetővé, az óváros valami gyönyörű, valóban vigyáznak rá. A pravoszláv szertartások, sok gyertyával, mélyhangú férfi énekkel, egészen magával ragadó..
na azt hiszem, már így is hosszúra sikeredett, elnézést azoktól, akiket nem érdekelt volna ennyire...
Rájli,
házikó egész jól áll, teraszok pont most lettek lebetonozva, a héten már burkolnak..
Nuk,
köszönöm, de mivel generálkivitel, igazából nem a mesteremberekkel, hanem a kivitelezővel gyűlt meg a bajom( vagy nekik velem??! )
Ma kint voltunk a Városligetben, Füles hatalmasat rohangált, én meg "élet-cseppeket" gyűjtöttem a fotógépemmel..
oké-oké eldugultam...