Üdv.
Még élek, csak tegnap hazaért a tesóm, mire nekikezdtem eme fórum olvasásának, a mi gépünk meg akkor épp ki volt kapcsolva.
Oriandy, a fárasztás nálunk is jó módszer, épp pénteken volt az, hogy 2,5 óra napközbeni alvással Peti fent volt reggel fél nyolctól este fél tizenkettőig kb. De az Istennek se lehetett letenni aludni. Tegnap is össz-vissz 1 órát aludt a nap folyamán.
Biztosan írtad már, de mennyi idő van a két unoka között?
Rágós akciók nálunk is vannak, Peti is megrágja a pempőt, pedig neki még nincs foga.

Pedig kb. egy hete volt, hogy eszméletlenül kipirosodott a hátsója, én azt hittem, hogy amiatt, hogy jön a foga, és megváltozott a nyála PH-ja. De azóta sincs semmi...
Kimike, ide mindig lehet csatlakozni, és egyúttal boldog hófordulót a kisfiadnak!
Nálunk Petinek is jó az alvókája, mi helyhiány miatt egy szobában vagyunk vele, de ez őt nem zavarta sosem, és nekem is jobb, hogy közel van. Még így is egy örökkévalóságnak tűnik, ha esetleg felsír, hogy kikeljek az ágyból, ha még át is kellene menni egy külön szobába...elaludnék útközben.
Látom, Milánnak se akadály a zoknilevétel.

A tömegközlekedés babakocsival sehol sem egy álom, "rendes" babakocsival én is egyedül sosem mentem Petivel, de a sporttal már vagány vagyok, mert azt simán teszem fel-le.
A bébiőrt általában egyéves korig ajánlják újabban, viszont ha tévesen jelez amiatt, hogy Milán lemászik róla, szerintem nálatok jobb lenne, ha kiszerelnétek.
Wawel, hajrá alvás! Nálunk igazából már csak annyi van, hogy Petit altatni kell, vagyis valakinek kell lennie mellette, hogy elaludjon, meg ha nagyon nyügi, akkor fenékpaskolás van.
Bébihinta nálunk is van a szomszédos játszón, majd én is átviszem Petit, kivi vagyok, mit szól majd hozzá.
A betegség miatt

, remélem, mostmár gyorsan rendbe jöttök.
Gabella, nem értem, hogy Mesi miért nem kaphat kasvirágot??? Hátas miatt nem kell aggódni, a gyerekeknél több kell az agyrázkódáshoz. Peti már számtalanszor koppant, volt olyan is, hogy meg se nyekkent!
Meteor, foghoz gratula. Egyébként nemrég pont arról olvastam egy bébis újságban, hogy repüléskor a cumi szinte nélkülözhetetlen...
Egyébként javulást a lányzónak, de izibe.
Tandika, isten hozta a második Kira-fogat.
Tündérpöcök, Peti se szerette az orrszívózást, de az utóbbi időben, mikor kötelező volt a napi 3x-i szívás, és egyedül csináltam, úgy nagyon élvezte, ő kapcsolta be a porszívót, és az orrszívóért egyenesen rajong.
Mári, hát a klasszikus etetőszék szerintem csak akkortól jó, ha Vencel stabilan ül. Nekünk a mai napig nincs, Petit a szopispárnának támasztva leültetem az ágyra vagy a földre, és ott eszik.
A Tgyást be kell vallani, ha tavaly év közben szűnt meg a munkaviszonyod, akkor ott az eljöveteledkor kaptad meg a papírjaidat.
Bolti bébikaját fagyasztani?????? Hát bárgyú egy ismerősöd van, mivel ezek konzervek, és jövő ilyenkorig tutira eltarthatók.
A bevágás miatt ne parázz, Peti gebe, és neki is bevág...
Juca, igazából azt nem értik a gyerekek, hogy körülötte miért sírnak...persze 2-3 évesen már más a helyzet! Én is részt vettem régebben a nagyapám temetésén, akkor kb. 7-8 éves lehettem.
(Mellékesen megjegyzem, hogy egy 9 hónaposnak aztán jártathatnád a szád az elmúlásról, ha csak Petiből indulok ki, aki eddig együtt élt a nagypapájával, és értelmileg szvsz megelőzi a társait, nem nagyon veszi észre, hogy eggyel kevesebben lettünk.)
Alvásügyileg nem teljesen osztom a véleményed. Én ha lenne lehetőségem sem tettem volna Petit az első fél évben külön. A bnőm megtette, és kb. 1 hónap után szorítottak helyet az ágynak az ő szobájukban. És ott aludt a gyerek! Szóval érzik ők, hogy mi a helyzet, ezért is van az, hogy a légzésfigyelőt (a szükséges eseteket kivéve) leginkább külön alvó csecsemőknél ajánlják, mivel a szüleivel egy légtérben alvó baba sosem alszik olyan mélyen, míg kicsi, mert hallja, hogy a szülei lélegeznek, mocorognak, stb.
Norwell, gratula a járáshoz Kendének!
Rebeka, neked is üdv. Van egy bnőm, az ő kislánya augusztusi és ő is Bogi.
Reni, vegyetek bébiőrt. Akkor hallhatod, ahogy Peti szuszog.
Egyébként anyukám jól van, mindenki jól van, a körülményekhez képest. Nekünk a gyász küllemben nem jön le, lehet megkövezni, de én pl. fekete ruhát sem hordok.
Hogyhogy nincs öve a babakocsinak? A mi "nagy" kocsinknak is van, igaz, az 3 pontos, de a sportnak ötpontos van, nekem ez szimpibb. Ja, és Peti tegnap a hazafele úton végig sikongatott a buszon.
Vasutas sztori...nekem még nem volt olyan mákom, hogy egy baleset miatt sokat kellett várni...persze a cérna néha nálam is el akart szakadni, mikor egy reményvesztett egyén a sínekre ugrott az előttünk indult vonat elé, a miénk meg mögötte dekkolt a helyszínelés és egyebek ideje alatt (vezetékszakadásról nem lehetett szó, mert Szeged és Bcsaba között olyan nincs

).
Átszoktatás: erre is vannak "rémtörténetek". Mi az én 1,5 éves koromig a nagyszüleimnél laktunk, egy szobában és babakocsiban aludtam a szüleim ágya mellett (később volt vmi ágyszerűségem). Átköltöztünk jelenlegi lakhelyünkre, lett külön szobám minden izé nélkül. Sőt aztán megszületett az öcsém, ő is anyukám mellett aludt, mert csak félig ülő helyzetben kapott levegőt, mert fulladt, és lőn, már neki is saját szobája van. Talán olyan ez, mint az ébredésekről való leszoktatás, futni kell vele néhol néhány kört, van ahol könnyebben, van ahol nehezebben megy. És nem is biztos, hogy időfüggő (ezalatt a közösen eltöltött időt értem).
Fürdetés: Peti mellé én se ülök be, ahogy Juca írta, a fertőzések miatt. Viszont lazán megfürdök utána az ő vizében...lassan bababőröm lesz.
Mamavica, téges is Isten hozott. Már van két háromgyerekes anyukánk, csak ők ritkán írnak. Gondolom, nem kevés teendővel jár a munka mellett a csemeték ellátása...
----- És itt végződött a tegnapi nap, mert a 241. oldalnál hiba akadt a gépezetben.
Katus, nem gondolotam, hogy ilyen hamar visszatérsz! Mi baja Pannusnak?
Oriandy, hát nem semmi Dani. Nálunk is előfordul, hogy Peti rádől a szőnyegre, de ez nála csak jelzés, hogy aludhatnékja van.
Ja, én se kelteném fel Petit, ha ilyet csinálna. Én is csak csempészném a helyére. Nálunk a ti sorsotokkal ellentétben ilyenkor éhen-szomjan átalvás lenne, mert volt rá példa, hogy Peti annyira bealudt a délutáni szunyájába, hogy nem keltettük fel, és aludt reggelig.
Klarka, hát az etetőszék nagyban árfüggő. Ha később is használható praktikusat szeretnétek, akkor jó ötlet az a fajta fából készült, amit székké és asztallá lehet alakítani. Hátránya, hogy nehezebben takarítható, mint műanyag társai. Utóbbi előnye még, hogy kis helyre összecsukható...
Na most hagytam abba, mert ki leszek tessékelve az irományom miatt.
Ági
Helyzetjelentés: Peti egész jól aludt, az ágyba tétele után egy órával való bömbizést leszámítva (az apja rázta álomba utána). Nekem tegnap nagyon fájt a fejem, persze semmit nem vettem be, pechemre...mert hajnalban még jobban fájt, na akkor bekaptam egy fájdalomcsillapítót, de még most sem vagyok 100%-os.
Peti most épp a banános kartonnal játszik, már egész ügyesen belemászik, kifele meg egyszerűen kiborul.