A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Athiz: Piliscsaba

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Lejár 14 kor a munkaidőm, további boldog NŐ ill.Zolika napot mindenkinek... hancurokat, virágokat, csokizabálást, ölelkezést, vacsizást................
Vendég

Hahó!

Szezso! basszus :? Hát igen, a 18. napon szerintem is pozitívnak kéne lennie, ha baba van. Pedig úgy bíztam benne, hogy összejön nektek is a gyogyóval!

Zöldi! Akartam írni épp, hogy Szezso is szedte. De ő negatív tesztig.
Én viszont úgy, ahogyan a barátnődnek is mondta a doki. Nem emlékszel, itt sipákoltam, hogy most micsináljak, leesik-e a hormonszint, ha abbahagyom, és nem megy-e el ettől a pici, ha babás lennék. Mert mindenki úgy szedte, ahogy Szezso is. De oké volt. A második pozitív tesztem után hívtuk a dokit, aki azt mondta, hogy most akkor elkezdhetem újra szedni. És most szedem gondolom a 12. hétig. Épp most vagyok kakiban, mert a dokival ketten úgy számoltuk, hogy elég még a gyógyszerem a két hét múlva következő vizsgálatig, de nem elég. Matekzsenik :lol: :roll: Épp akartam kérdezni, nincs valakinek elfekvőben? Akkor nem kéne bemennem újra receptért a városba.

Zöldi, még azt akartam mondani, hogy te tettél föl a múltkor egy gyógyszeres oldalt, ott találtam meg én is a Duphastont. Csak nem mentettem le. Naszóval ott többféle szedési változatot is felsorolnak, a gondtól függően.

Áfi! Én is boldog Zoli-napot kívánok az uradnak!

Az "elhervad a virág" dumával érvelő férjeknek üzenem, hogy a cserepes virág nem hervad el, a korai nyári hagymásokat is életben lehet tartani a jövő évre és így tovább :wink: . De én egy csomag virághagymának is tudok örülni :oops: :lol:
Én uram különben fontos ünnepekre mindig hoz virágot, bár ez a nőnap nem biztos, hogy feltűnik neki :wink:

Katica! A csillogástól messze van a kégli, inkább úgy fogalmaznék, hogy be lehet jönni megrökönyödés nélkül :lol: De közben voltam az oviban Miksáért meg a boltban, szóval van alibim. Most meg eszem.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom! én ezen nem akadok ki, cserepes virággal meg már tele van a lakás, biztos azért nem vesz :lol: :lol: :lol: kapok én évközben sokkal többmindent tőle, mint, hogy a virág hiányozzon, amikor kötelező . DE mindenesetre megmondom neki, hátha ez használ :wink:

jól elfáradhattál a takarításban :lol:
Vendég

Snufi! Piliscsaba? Ott szoktunk átbicajozni, amikor a pilisi kört nyomjuk tesókámmal. Az ultolsó sörlelőhely, aztán be az erdőbe.

Kép
zölddisznó

El is fáradtam, nem ér gúnyólódni :lol: És most még egy kávét is megiszom :wink:

Boni, nem veled kapcsoltban volt szó a múltkor, hogy érdemes megkérdezni, hogy nincs-e üzemorvosotok? Mármint nőgyogyi? Jutottál valamire?

Ja, plusz egy cserép virág mindig elfér valahol :oops:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, köszi! Rád emlékeztem. Hát, szegény b.nőm most is tanácstalan, mert még a dokik is homlokegyenest mást mondanak.

Na, viszem Röfiket napozni!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!!!!!
Sajnos nincs időm jönni és olvasni Benneteket...... :(
Teljesen el vagyok havazva... ki sem látszom a munkából....
Millió puszi Nektek!!!
Ez Mindannyiótokra vonatkozik:
Kép
Puszika!!!!!!!
mfpan

Zöldi! Azért nem tartom rossz ajánlólevélnek a petezsákocskámat a 10 napig szedős változathoz :wink: . Pussz a barátnődnek :D

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Éljen soká a kis petezsákod!

Kép
zölddisznó

Zöldi! Tényleg? Legközelebb szólj, ha jártok erre!!! Ez amúgy Mindannyiotokra vonatkozik!!!!

snufi

Csajok, én úúúúúgy mennék sétálni, fagyizni... De itt kell ülnöm... Még két óra hosszat. Ez nem igazság!

Szezso, sajnálom. Most akkor a köv. ciklusban megint bogyót kell szedned? És megint lesz tüszőlesés?
Én úgy döntöttem, elmegyek a tüszőkukkoló uh-ra meg a 2. vérvételre, aztán majd mond rá valamit a doki. Sajnos az új dokiról nem kaptam jó infókat. :( Állítólag nagyon bunkó. Ceni egyik ismerőse szülés előtt 3 héttel hagyta ott. :shock:
Szirom, én tegnap takarítottam egy jó nagyot. De olyan jó érzés utána a tiszta, rendes lakásban!

Kép
szilcsi

Snufi, merre voltatok nászúton??? Nézegettem a képeket az iwiwen, hát gyönyörű helyen voltatok! :D Pirimiki hogy áll?

Kép
szilcsi

Szilcsi, a Maldív szigeteken voltunk, Sun Islandon:

Kép

snufi

Nagy álmom a Maldív szigetekre eljutni egyszer!!! A legeslegnagyobb álmom!!!! :D

Kép
szilcsi

Snufi!
De sokan mondták már ezt, hogy most nem vagyok babás! :lol: :wink:

Most változott az életem és a jövőm egy nagy HA kezdetű és végű mondatba! Már mint jó irányba, ha minden ha úgy alakul ahogy akarom, csak akkor el kell gondolkodnom, hogy folytassuk-e a babaprojectet, vagy egy évet halasszunk! De a sok HA csak júniusban fog kiderülni, vagy még később és ha addigra babás leszek és a sok HA jó irányba dől el, akkor a babásság miatt lemaradok egy össz-vissz 1 évig tartó lehetőségről (munkailag)! :?:

Úgyhogy apával este HA megbeszélés lesz! :lol:

Szilcsi! Jól teszed, hogy elmész UH-ra és vérvételre! :wink:

Sunyi Szezso! :P

Kép
bettike
Eger

Ja egyébként a Bálint Ádámos szereposztást fogjuk látni!

Kép
bettike
Eger

Bettike, elárulod milyen lehetőség? Külföldi?
(én is a Bálint Ádámos szereposztásban láttam)

snufi

Bettike és a többiek, akik imádják a Rómeóékat!
Én láttam a szabadtérin Dolhai Attilával, meg egy kezdő színésznővel, mert a Szinetár Dóra éppen lebetegedett, hát nem írtam róla fényes kritikát. :roll: Sztem a Dolhai olyan csúnya, hogy kár volt Rómeónak berakni... A Júlia pedig látszott, hogy nagyon kezdő és ideges volt. Összességében a színészi játék sztem katasztrofális volt, de a zene fantasztikus, már azért megérte elmenni rá! Azóta is hallgatom a cd-t, nagyon szeretem. A Janza Kata volt fantasztikus, meg talán aki Mercutiot játszotta. Ja és Náray Erika (ő volt a dadus). A többiek... :roll:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szezso, Sonjus :cry:! Sajnálom!

Bettike, tényleg nagy lehetőséget kaphatsz, ha elgondolkodtál a babavállaláson!

Ne vessetek meg de nem kívánok senkinek boldog nőnapot, mert nekem furcsa, mint nőnek nőknek ilyet mondani! :oops:

Bettike, mint már írtam, én 2 X láttam musicalt! Érdemes megnézni, de pzs nem kell szerintem! A tuti szereposztás az a Szinetár-Dolhai!

Kép
kata05

Sziasztok!!!

Csajok voltam UH-án a barátnőm dokijánál és aszonta hogy 70%, hogy kislány lesz :) Úgyhogy megtörni látszik a topikos fiú dömping :lol: :lol:
Lesz egy Bíborunk :lol: :lol:
Csicsónénak 3 lánya mind a 3 egyszoknyába :lol: :lol:
Nagyon boldog vagyok :) :D :D
Puszka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gratula! Bár huginak 90%-ra mondták a lányt azt mégis fia lesz! :lol:

Kép
kata05

Snufi! És ezt csak így mondod??????? Részletesen! Részletesen! Részletesen! És írtam privit! :lol:

Kép
bettike
Eger

Lányok hogy/hol tudtok ilyen avatart csinálni?

Kép
kata05

lányok, nincs köztetek soproni?

katica
katica30

Coca,
én terhesség alatt szedtem a Duphastont, mert barnázgattam. DE fenntartom hogy szedje csak folyamatosan a barátnőd 14 napig, utána teszt, és ha negatív akkor hagyja abba. Sziromkáért rajongok, de azért mert neki szerencséje volt és megúszta, nem biztos hogy a barátnőd is megússza a vetélést, és meg se tudja. Szirminek se lett volna baja ha nem 10 napig szedi aztán nem szedi aztán megen szedi... hanem abba se hagyja. Szerintem kockázatmentesebb folyamatosan szedni a biztos negatív tesztig. De nem vagyok orvos.
Enikő,
gratula a harmadik puncishoz!!! :D
Nekem is lányom lesz ám! :wink:
Vendég

Ceni + Áfi: gratu!

Áfi, ti hogy álltok a nevekkel?

snufi

Snufi,
Emesénk lesz. Ha meg mégsem akkor Zalánunk. Én ugyan sokat sokat harcoltam Árminért, de apa hallani sem akar róla :( De a Zalán is szép nagyon, és akkor majdnem Zoltán lesz, mint az apja. Lányban még szóba jött a Dorottya, Lívia, fiúban az Áron és a Barna.
Vendég

Most esett le!
SNUFI!!! 9 hetes vagyok!!! Nem tudom hogy mink lesz! :D :lol: :D
Csak lányt szeretnék, ezért írtam kacsintósan Enikőnek hogy nekünk is lányunk lesz ám! :D
Vendég

Áfi: :lol: :lol: :lol:

Na Csajszik én szépen kicsinosítottam magam, felöltöztem csinosan és indulok nőnapozni barátnőimmel!!!! Holnap jelentkezek, sziasztok! :wink:

snufi

A sétából shoppingolás lett. Csak itt a környékeg, semmi komoly messzeség.

Áfi! Köszi, megpróbálom rábeszélni Dufira a barátnőmet.

Katica! Nekem a nővérem soproni. Tud esetleg segíteni?

Snufi! Akkor - szavadon fogva - legközelebb benézek hozzád a gyerekekkel!

Kép
zölddisznó

coca: írok privit.

katica
katica30

Viszontprivi ment!

Kép
zölddisznó

Jó estét mindenkinek!

Rögtön visszaolvasok, de előtte a GÖRBESZAKÉRTŐINK figyelmébe ajánlanám, hogy tegnapról mára mi történt a görbémmel a ferty szerint:

Tegnapi állapot:
Kép

Mai:

Kép

babaimádó
Kép
babaimado

Bettike,
drága, légy oly jó ha épp eszedbe jut, írj be az eseménytáblába!!! Ma beszéltem a dokimmal, 13-án este fél8-ra megyek hozzá, elsősorban Utrót íratni, de lehet hogy meg is néz UHgal, bár erre mérget nem veszek... és 20-án megyek védőnőhöz. KÖSZI!!!
Vendég

Eliza doki?????

Zöldi mit vettél????

Áfi! Meglesz!

Snufi! Figyelj jönnek a táblák! :lol:

Kép
bettike
Eger

Sziasztok!

Sonjus: mi van veled? egjött, vagy csak rádijesztett?

Csikken: nagyon jó a görbéd, olyan háromfázisos-gyanús! :lol:

Bettike: mi voltunk hasonló szituban, mint most Ti. 2004 őszétől akartuk kezdeni a bébiprojektet, de közbejött egy külföldi kiküldetés. Mind szakmailag, mind anyagilag nagyon sok pluszt jelentett, hogy elvállaltam. Ennek köszönhetem, hogy még van munkám, és ha gyereknevelés után visszamegyek dolgozni, akkor több lehetőségem lesz.

Szilbee: szerintem korábban volt pé-d, most meg érezhetsz beágyazódást :wink:

Boniko: mi most értük el a 1,5 évet a próbálkozással :(

Katica: allergiavizsgálatra nem mész el?

Snufi: tényleg, minek neveztétek el a játszóházat? Jó nőnapozást! A Maldív szigeteken is vakít a homok, mint a Floridai tengerparton? :-D

Szirom: azért ne fáraszd agyon magad házimunkával! :D Aranyos vagy, hogy bíztál Bennem, de sajnos nem jött össze Duphastonnal sem. Csak elnyújtotta a ciklusomat. Annyira bizakodtam ebben a pár napban, hogy izomlázam lett a gyomorgörcstől...Szerintem a Te Picurod Duphaston nélkül is sikerült volna :D

Szilcsi: Closty-t fogok szedni 5.naptól 2x1-et, meg Estrofem-et 1-et az 5.naptól 10 napon át. Meg persze UH. Jól döntöttél a vérvétellel, meg a tüszőnézéssel kapcsolatban.

Eniko: nálatok aztán tényleg nőuralom lesz! :lol: De anno nem azért nézegetted a Jónás naptárt, mert mindenképpen fiút akartál? :lol:

Babaimi: rejtély, miért esett vissza a hőd :shock: nem tudom...én inkább a 15.napi pé verzióra szavazok...

Áfi: jó lenne, ha lenne UH, már egy ideje (Szirom óta) nem rakott fel ide senki UH képet... :-D

Coca: ez egy tesztüzenet! :evil:

Rólam: megjött, fel is hívtam a dokimat, és a csodálatos új rendszer szerint szombaton bemegyek hozzá az SZTK-ba UH időpontért...röhej... Kicsit megkönnyebültem, hogy megjött, elég nagy nyomás alatt voltam, így hogy a Duphaston megnyújtotta a ciklus végét, és nem tudtam, hogy mi van...

Puszi

SzezsoKép
KépKép
szezso

Bettike!

Egy cipőféleséget, de lehet, hogy inkább szandál. Rettenetesen le volt értékelve. Majd megmutizom. Meg túrkáltam egy blúzt. És nyílt a Jászain egy méteráru, ahol a legdrágább anyag métere 399 Ft. Na, szóval ott is vettem egy blúzra és egy nadrágra valót.
Ez a sok cucc volt össz.: 5000.-

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Nektek is bemutatom a babaimat:
A baba: 22,2 mm
Kép
B baba: 20,9 mm
Kép
Elnek es virulnak! :D

KépKép
KépKép
tontica

Szezso: De igen :lol: Ennyit a hőmérős módszerről :wink: A Jónás egyébként lányt ír mostanra :wink:

Áfinak IS kislánya lesz :wink: Én tudom, érzem! Hajrá csajok :wink: +++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Tontica: gratulálok :wink: Gyönyörűek :lol: Apa beletörődött már??? :lol:

ceniko
Szeged

Snufi! Akkor X :wink:

Kép
zölddisznó

Tontica! Szívből gratula! :lol: :wink:

Zöldi én is én is akarok ilyen olcsókat! :lol: Tisztára megérte nagyot sétálnod!

Szezso! Azért sajnálom! Egyébként mi ütött a dokikba, hogy most nem magánba, hanem SZTK-ba hívják az eddigi betegeiket? GYanús!

Kép

Kép

Kép

Kép
bettike
Eger

Mi ez a titkos jelbeszéd????? 8)

Kép
bettike
Eger

Tonti! Gratula!

Kép
zölddisznó

Látod, Szezso!
Csak kérned kell és Tonti máris jön az UH képekkel!!! :D
Tonti,
örülök nektek, remélem mostmár nyugodt, hovatovább unalmas várandósságod lesz!!! 8)
Vendég

Áfi vagy valaki aki vágja a témát. Ezek az UH-ás rövidítések:
FOD
HC
AC
mit jelentenek???? :oops:

Kösziiiiii

ceniko
Szeged

CRL:ülőmagasság,/fejtető-popsi között/

BPD:két falcsont közötti távolság,ha a baba fejét szemből nézzük,a fej "szélessége".

OFD:fronto-occipitális távolság,ha a baba fejét oldalról nézzük,a fej "hossza".

THQ:thorax,mellkas átmérő

AD:abdominal,hasátmérő

FL:femur,combcsont meghatározás,

HU:humerus,felkar hossza.

Enikő,
a FOD talán nálad OFD (lásd fentebb)
Vagy tudod mit? Adok egy linket, ahol ezek táblázatba vannak szedve, és a méret egyezés alapján vissza tudod kódfejteni...
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Vendég

Áfi: Köszi ezt az oldalt én is ismerem, el is van mentve a kedvencek közé :lol: Csak ezekre nem jöttem rá, hogy mik. A FOD valóban az OFD lehet! De a többi?
De megtaláltam közbe a többit is a babaneten :lol:
Jólvan elvagyok itt magamban mint a meggybefőtt :oops: :lol:
Bocs ez már a vééééég :lol:

ceniko
Szeged

sziasztok!

athiz: voltam már korábban allergia vizsgálaton, de amire végigszúrkáltak, arra nem vagyok allergiás. így kicsit bonyolultabb kideríteni.

panni: te is hiányzol nekünk! :wink:

bettike: várjuk a részleteket!

ceni: nagy-nagy gratula :D :D :D

szezso: sajnálom :(

coca: te fogod megvarrni a rucit?

tonti: gratulálok :D :D :D :D

bettike: drukk a csapoláshoz+++

rólam: képzeljétek, apa hozott nekem virágot és csokit :D :D :D :D azóta vigyorgok egyfolytában :D :D :D

katica
katica30

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?