Sziasztok Lányok!
Kissé rosszul mûködik a netünk, így nem nagyon tudtam követni a hozzászólásokat, de azt hiszem a lényeget tudom.
Márti: Nagyon sajnálom, ami történt veled, remélem megfelelõ diétával és egy jó orvossal megoldódik ez az epenyavalya. Nagyon vigyázz magadra!!!!! Olyan rossz volt olvasni, hogy mennyire elkeseredtél, mikor megtudtad a rossz hírt és senkihez sem tudtál gyorsan fordulni. Ismerem ezt az érzést, én Dorkát végülis egyedül "hordtam ki", mivel a férjem külföldön dolgozott. Nagyon rossz érzés egyedül lenni egy problémával, pocakodban egy babával. De most már biztosan megnyugodtál, látod itt a babaneten és otthon a családodban is mindenki nagy szeretettel várja ezt a picike kisbabát a pocakodban. Gondolj mindig erre, hogy sosem vagy egyedül sem gondjaidban sem örömödben!
Altatás: Régebben írtam, hogy agyrémet kaptam "Végre elaludt a gyerek!" könyvtõl, de a végére be kellett látnom, hogy igaza van sok mindenben és ha követem a tanácsát és Dorkára értelmezem a módszereket, akkor gyorsan bekövetkezik a várva várt eredmény, az alvás. Nekem szerencsém van, mert Dóri 4 hetes kora óta utál velünk aludni a nagy családi ágyban, mert neki helyre van szüksége és nem szereti, ha be van szorítva. Kicsi korában sûrûn azért sírt, mert túl közel voltunk hozzá, ahogy visszatettem a kiságyában elaludt. Persze ennek ellenére csak 1 évesen tanult meg éjszaka is egyhuzamban aludni. Szerintem a következõkre kell figyelni:
- alvás elõtt megfelelõ hõmérséklet és friss levegõ a szobában
- alvás elõtt szoptatni egy fél órával, hogy ne a szopival kösse össze az elalvást (pl. más helyen szoptatni, nem a szobájában)
-rituálé (beszélgetés, ének, zene, ima...)
- kényelmes pizsama
-fogzáskor dentinox-szal bekenni az ínyét alvás elõtt
- napközben elegendõ séta, program
- könnyû vacsora, ami nem viseli meg
- csak 3 perc sírás után bemenni hozzá (nem rögtön minden nyikanásra, persze ha érezhetõ, hogy nagy baja van, akkor rögtön)
Ha valakinek ez már nagyon evidens, akkor persze elõre is bocsi.
Laura: úgy érzem egyre büszkébb és magabiztosabb anyuka vagy!!! Örülök, hogy minden jól alakul nálatok!
Bogancsi: a szemölcsös jeleneten teljesen kikészültem, szegény Tomi, na meg Te, biztosan rossz lehetett nektek. Melyik úszodában szedtétek össze ezt a szemölcsöt? nem kellene reklamálnod, azért jobban odafigyelhettek volna ilyen pici babáknál?
BMárti: bizony van olyan idegállapot, mikor a család feladja és tényleg kénytelen szívtelen lenni, mert nem bírja. Nálunk is Dorkán látszott legjobban, hogy nem alussza ki magát, rólunk nem is beszélve. Szerintem az emberre válogatja, hogy ki mit tart szívtelen dolognak. Ha neked lelkiismeret furdalásod van, mert hagyod Lacikát sírni, akkor menj be hozzá és vigasztald meg, de ha csak mások miatt, mert azt mondanák rólad, hogy szívtelen anyuka vagy és ezért éjszakázol vele olyan sokat, akkor fejezd be ezt az életvitelt, mert belebetegszel. Tudom sokan másképpen gondolkoznak, de szerintem a jó anyaság nem azt jelenti, hogy betegre gürcöli magát a kismama. Szerencsére az ember gyereke olyan, amilyenné neveli, amilyenek mi vagyunk szülõk, tehát, ha rászoktatjuk, hogy anya csak ennyit bír, akkor megszokja, és nem fog többet igényelni.
Cory: hajrá, februárban könnyedén levizsgázol!
Krisztinke:
Üdv itt, írj magatokról többet, hogy megismerhessünk titeket!
Henke: hogy sikerült a vizsgád? Hajrá!
Zafi: a lényeg, hogy olyan módszert találj ki, ami mindkettõtöknek megfelel. (alvás)
Rólunk: én köhögök (Menta radipont szedhetek?), elég szarul érzem magam, most nem tudom, hogy Dorkának volt ez múlt héten (akkor volt egy kis láza és piros a torka) és én tõle kaptam el, vagy most én fogom õt megfertõzni...Férjem otthon van most velünk, volt ekg- és vérvizsgálaton, a vérnyomása magas, és az ekg-ja olyan mint egy 50 évesé (õ 29 éves), ha így folytatja könnyen szívinfarktusa lesz...Egyetemet abbahagyta. Ennyi stressz elég neki. Elhatároztuk az életmódváltást, de amíg nincs meg a saját lakás, addig úgy is hajszolni fogja magát... Nagyanyám 89 évével egyedül él, és most tüdõgyulladása van, fogalmam sincs mit lehetne tenni, mert Bp-re nem akar feljönni. Különben jól vagyunk, Dorka nagyon várja a síelést, minden nap megnézi a szánkóját és nagyokat kiált: Szán, Szán!

Nagyon aranyos, mindenhova lábon jár és cipõmániás lett
Bocsi, hogy hosszú voltam,
minden vizsgázónak elegendõ energiát és motivációt kívánok!
minden kismamának pihentetõ hétvégét!
minden babának szép idõt a sétákhoz!
na befogom, üdv
zsuzsi és lassan 14 hónapos Dorottya