A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

lorcika!

A gátmetszést meg sem érzed szülés közben, annyira el van vékonyodva olyankor már a gát, és amúgy is érzéstelenítik. Amikor varrnak az kellemetlen, de ugazából arra sem emlékszem nagyon. Utána meg olyan volt mintha egy jó kis biciklizés után fájna az egész hátsód.

Én nem is javaslom az első szülésnél a gátmetszés nélküliséget....

De most rohanok, ha van még kérdésed írd meg! :) Este jövök még

Üdv mindenkinek

KépKépKép
bogyra

Koszonom a malnalevel tea infot! Akkor en is beszerzek ilyet, plane hogy en eleg verzekeny vagy..illetve votl mar egy nogyogyaszti beavatkozasom es ott allitoilag a mutet alatt nagyon sokat vereztem.

Koszi Bogyra! Azert ha nem baj, en tovabbra is rettegek ettol!!!! :shock: :D

Ramaty egy ido van, en meg kezdek almosodni, pedig mennem kell be Pestre ugyanis egy baratnomek marcius 15-re "retro bulit" szerveznek, es megyunk turiba korbe nezni valami jo kis retro rucit! :D
Pedig szivesen durmolnek most egy nagyot! :) Bzzzzzzz.......

Kép

Kép
lorcika

És képzeljétek, mostmár ugye a harmadik trimeszterben járunk és nekem még minidg nem kért ellenanyag szűrést a nőgyógyó!!! :evil:

Pedig minden trimeszterben kéne, ha meg szóváteszem, akkor azt mondja hogy nem kell az.... A védőnő meg folyton engem abajgat, hogy miért nincs friss eredményem.....
Jövőhéten megyek hozzá, már látom előre, hogy ezen fogunk vágtatni....:(

Jah a gátmetszés és szülés után különben attól a rengeteg hormon felszabadulástól minden asszony hősnek érzi magát, ami persze úgy is van :lol: , de ebből kifolyólag közvetlen a szülés után egészen máshogy adják elő a szülésük történetét, mint fél évre vagy több időre rá! :)

Úgyhogy érdemes olyan asszonyoktól érdeklődni akik már nincsenek hormon hatások alatt, sokkal reálisabb képet festenek a szülésről. Kétlem hogy a gátmetszést bárki is érezné, csak tudja, hogy csinálják, esetleg látja hozzá az ollót is,meg a kézmozdulatot, és hát az agyunk már csak ilyen, hogy akkor tudja ennek biza fájnia kell...
De pl minthogy senki nem érzi azt sem hogy épp bereped a gátja, amit aztán nem is érzéstelenítenek gyakorta sokkal hosszabb mint a metszés.

Én a kis metszés jó gátvédelem híve vagyok! most is mondtam az orvosnak, hogy ne legyen rest ha úgy ítéli a szülésznő akkor inkább vágjanak, sokkal előbb és szebben és nyomtalanabbul gyógyul mint a gátrepedés. És a gátizmok is hamarabb és jobban regenerálódnak egy csomó kellemetlen tünettől megkímélve minket.

Mert bár 5-10 éve hangoztatják újra természetes szülés alatt a gátmetszés elhagyását, mert anyáink is így szültek, de nem sokan látták a nagyanyáink méhszáját, ahogy 50 korukra kikandikál a hüvelyből..... mert ugye ezek a betegségek nem voltak népszerűek, tehát gyakran az idős asszonyok szégyenükben fel sem kerestek orvost.

Nah mindegy ez csak az én véleményem, mindenki szüljön úgy, ahogy ő biztonságosnak érzi, mert az lesz neki a legjobb :)

És ez biztos! 8)

KépKépKép
bogyra

Bogyra: En rettegek tole, de en is ugy hallottam, hogy inkabb vagjanak,mert aztan meg idosebb korunkba..ebbol problemak vannak. Csak hat nem hangzik tul jol, de en mar felkeszultem ra....mar ha erre fel lehet!! Probalok hos lenni, aztan majd kiderul! :D

Kép

Kép
lorcika

halálra dolgoztam magam... és még egy csomó dolgom van :( de egy kis lazítás jár a kismamáknak, úgyhogy elolvastam mit termeltetek ma:) most épp jobb kedvemben vagyok, és nem zavar hogy kicsi Zsófi feje :D végülis igaz, a fejlődés a fontos, úgyhogy inkább próbálok arra koncentrálni, hogy nő, így nagy baj nem lehet
(alapjában véve meg azért nem fogok szomorkodni hogy 1 centivel kisebb fejet kell kipréselni magamból :D ) na ezzel megpróbálom lezárni ezt a témát..

én csinálom hetente többször is az intimtornát és nagyon bízom benne hogy lesz majd eredménye a szülés után... akit érdekel, a Kriston Andreának van egy nagyon jó könyve az intim tornáról...

énis olvastam a málnalevél teáról ,és többen is ajánlották az utsó 3-4 hétre

illetve a 36. héttől ajánlották még a gátmasszászt is - asszem majd azt is kipróbálom, állítólag rugalmasabbá lehet tenni olajos masszázzsal a gátat az utsó néhány hétben, és kisebb a repedés/vágás esélye..
pici76

sziasztok!

gátmasszázst én is fogok csinálni,az utolsó 4-6 hétben,meg vajúdóolajat is beszerzek,remélem,a dokinő nem vág ki vele.

a málnalevél teát sokaktól hallottam,szerintem érdemes kipróbálni.

én szeretném a gátvédelmet,persze,ha a babám nem lesz óriás...28hetesen 1600g!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi!
Te fogadsz szülésznőt? Szerinted a Szabolcsban foglalkoznak gátvédelemmel? Ez engem is érdekelne. Én mindig elfelejtem a dokival megbeszélni.
Vendég

Sziasztok!

Málnalevél tea:
én ittam szorgosan mindkét terhességemnél előírás szerint, de nem ért semmit. :)
Próbáljátok azért, hátha vkinek bejön, de az íze nem egy leányálom, ne a fincsi málnára gondoljatok. :) Legalábbis én vmi mennyei málnára asszociáltam, aztán jött a döbbenet. :lol:

Gátmetszés:
Gergőnél nem volt pedig 4250 g volt és 60 cm. Pedig (főleg 9 éve) az volt a megszokott, hogy első gyereknél, főleg, ha az olyan méretekkel bír, mint az én fiam :lol:, akkor vágnak. Vikinél kellett egy icipicit (3550g 56cm) és nem is éreztem a vágást magát, és utána sem volt annyira szar. persze vágás nélkül még jobb volt. De nem kellett úszógumit behozatnom a kórházba és azon ülnöm meg ilyenek.

Masszázs:
nekem valahogy ez a dolog egyáltalán nem jön be. :shock: Uzsokiban nem lehet szülésznőt választani, de mind nagyon rendi volt és ügyes. Most a MÁV-ban van erre lehetőség és
élni is fogok a szülésznőválasztás jogával. Már van is. :) És a 36. héttől a CTG-ket majd ő csinálja. Ez nekem új - mármint ez a szülésznőválasztósdi, de szimpatikus. Amúgy is vettünk a szülésznőknek egy ajándékcsomit (kb. 10 e értékben), akkor meg az árát miért ne adnám oda konkrétan annak, aki foglalkozik majd velem.
Vendég

sztem nem gáz a málnalevél tea íze - de ugye ízlések és pofonok ;) (mondjuk az is igaz h nekem eszembe sem jutott h málna íze lenne:))

Dóri, miért mondod h nem ért semmit, ha ezek szerint ilyen jól tágultál h nem v csak kis vágás kellett?

különben én 3-4 csészényit is olvastam.

gátmasszázst én is akartam volna csinálni eredetileg, de amikor elolvastam h hogyan kell és egyszer meg is próbálkoztam vele - na, ezután úgy döntöttem, ha vágni kell, vágjanak, de erre én nem vagyok képes :( még egy nyamvadt tampont sem tudok magamnak feltenni, nemhogy még hetekig masszírozgassam a hüvelyemet belülről...! ez nem az én műfajom. bár aki csinálta, az azt mondja h megéri, mert tényleg elkerülhető a vágás. én maradok a teánál és a homeopátiás bogyóknál, meg egy kis intimtorna-szerűségnél - utóbbit nem tudom h jól csinálom-e, de bajom biztos nem lesz tőle (a könyvvel úgy vagyok h csak jobb lenne, ha szakember is segítene, mert mégis az az igazi).

kölcsönbe megszereztem a Bába válaszol című könyvet, de lehet h érdemes lenne megvenni is, mert nagyon sok praktikus tanács, természetes gyógymód szerepel benne.
Vendég

Doo,
annyira nem tágultam jól, este 10-től voltam a szülőszobán és másnap du 5-kor született meg a fiam. Körülöttem már mindenki megszült, én meg sehol nem voltam. :? Lányommal meg este 11-kor mentünk be és reggel 8-ra lett baba, végén kézzel való tágítás s társai. És mindvégig betonkemény méhszájjal voltam, túlhordással.

Gátmasszázzsal kapcsolatban szívemből szóltál, ez az ami nekem sem menne. :roll:
Vendég

A gyerekdokink (homeós) már odaadta az újszülöttcsomagot (recepteket), és felírt homeós bogyikat, ami szitén a méhszáj tágulását hivatott segíteni. Ha érdekel vkit, szívesen közkinccsé teszem, megpróbálom ezt is, hátha segít.
Vendég

angie34!

nem tudom,fogadok-e,még nem tettem,pont ma jött szóba.
gátvédelem szülésnőtől függ,nem a dokitól,ezt a dokitól kell megkérdezni szerintem,kit ajánl.

dori_bp!

a homeós bogyókat feltennéd ide?vagy privibe elküldöd?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

CAULOPHYLLUM D12 (C5)

Méhszájat készíti elő, lazulásra képessé teszi.

Adagolás 36. héttől
2 napig 3x5 golyó
utána 2 napig 2x5 golyó
utána 5 napig 1x5 golyó
utána 2 nap szünet
utána 5 napig 1x5 golyó
utána 2 nap szünet

és ugyanígy tovább (5 nap golyó 2 nap szünet) a szülésig.

ARNICA C30

Megelőzi a szülés alatti kivérzést, gyorsítja a sebgyógyulást.

Adagolás:
Amikor elkezdődik a vajúdás 1x5 golyó
szülés után nem sokkal 1x5 golyó
szülés után 1 hétig napi 1x5 golyó

(El kell szopogatni a nyelv alatt. Néhány dologra ügyelni kell a gyógyszer bevételekor:

1. evés- fogmosás és golyószopogatás között min.fél órának el kell telnie. Ne egyél mentolos cukrot a kúra alatt.
2. Ne tegyed a mobiltelefon, mikro vagy számítógép közelébe, mert az elektromágnese sugárzás tönkreteszi a szert.)

Ja, és ma nekem nagyon bejött a szülés utáni depire a Pulsatilla C300-as, egy-max két nap alatt helyrepakolt, pedig nagyon szarul voltam. Bőgés mindenen, bezártságérzés. Érdekes, mert ez "csak" a második szülésem után jött ki rajtam, és nagyon ijesztő volt. Ha nem kerülne el, biztos ami biztos alapon beszerzek ebből is.
Vendég

Dori: Koszi a homeopatias gyogyszer neveket, ki is mentem magamnak oket!
En felek a szules utani depitol...a bezartsagtol mar most szenvedek kcsiit..meg amugyis sajnos hajlamos vagyok depire. De remelem nem lesz....vagy hamar tul leszek rajta.

Ja amugy mondom minden masnap nem alszom!!!!!! MOst ejfel mult, faj a hasam, a derekam, eg a gyomrom. es ezektol abszolut nem tudok most aludni...mas bajom nincs!!!! :( :)

Kép

Kép
lorcika

jó estét!

Este azt hittem be kell menni a kórházba, majd egy órán keresztül voltak fájdalmas méhösszehúzódásaim, párom is tiszta pánik volt szegény. Aztán ittam két magnéziumot és jobban lettem.

Most ébredtem arra hogy szörnyen szomjas vagyok már megittam egy liter limonádét :D

De nem tudok visszaaludni. :(

jó éjszakát mindenkinek!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Nah itt a jó reggelt is! Nem bírok aludni.... aszem elmegyek egy jósnőhöz és levetetem magamról ezt a nem alvós rontást! :lol:

És csak azért is összepakoloma kórházi cuccom, pont tegnap akartam összetenni, de végülis nem csináltam erre, nem begörcsölt a hasam...

Most bosszúból összepakolom szépen és akkor úgysem lesz rá szükség csak 10 hét múlva! :)

Ma ilyen babonásan ébredtem (már ha aludtam volna, akkor ébredhettem volna). :evil: :shock:

Szép napot ebben a trágya időben mindenkinek! :?

KépKépKép
bogyra

bogyra, ez ijesztő lehetett :shock: :shock: örülök, hogy elmúlt a magnéziumtól...

szar az idő, dógozni kell :( ööööö, kellene :D Fogom magam is kibogarászom végre a kelengye listákat és összeállítom az enyémet. Sztem még legalább a 90%-át be kell szereznem.

Dori, köszi a homeos bogyók nevét, asszem én is beszerzem (még sosem ettem homeo-cuccokat :wink: )

Legi

Kép
leglesscat

Küldök unalmamban én is egy babatappancsot, nem olyan jó mint ami telőzőleg láthattunk, de tappancsnak tappancs. Sőt egy három hurkás kezecskét is teszek fel! :) Kép Kép

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Dóra, tényleg köszi a homeos bógyóleírást. Már én is gondoltam rá, hogy ki fogom próbálni. A vajúdás alattit mindenképp.

Stella, említetted, hogy sokszor begörcsöl a lábad. Magneb6. Ez kimondottan görcsökre írja fel a doki. Meg akkor, ha sűrűn keményedik a pocak.

Szoptatásra visszatérve:
Szerintem ez az egyetlen dolog, amiben csak magadra érdemes hallgatni. Mindenki mást mond....de azt kell tenni ami neked és a babádnak a legideálisabb.
Csatlakozom az előttem szólókhoz a rendszerességet illetően. Ez nagyon fontos szerintem is. De ez nemcsak a szoptatásra értve, hanem úgy egyáltalán, legyen rendszer a gyerek életében.
Ez mindenképp jó alap lehet a kiegyensúlyozott, harmonikus lelkiállapotnak.

Gátmasszázs. Én nem tudtam, hogy ez tulajdonképpen hüvelymassázst jelent...hm :roll:
Nem egy egyszerű dolog, legalábbis nekem. Nekem is néha még egy tampon is kényelmetlenséget okoz.

Lorcika, látom Neked sem volt egy könnyű éjszakád. Szegényke. Nekem sem stimmelt valami a gyomrommal. Ráadásul már este rámtört egy enyhe fejfájás, ami később csak erősödött, ettől sem tudtam elaludni, úgyhogy kénytelen voltam bevenni egy algopirynt.
Remélem nem okoztam bajt....
Közben pedig Emma hatalmas rugdalózással, mozgolódással reagált.
Bogyra, jaaaaaj, szegényke. Próbálj meg most egy kicsit pihenni, ha teheted. Mi a fenétől lehetett?

Vigyázzatok magatokra Lányok!

Niki

Kép
niki30

Jó reggelt mindenkinek!

Írhatnám azt is, hogy jobb reggelt, mint az enyém. Alig aludtam valamit. Egész éjszaka csak forgolódtam. Állandóan a jövőnkön töröm az agyam.
Az a problémám, hogy ahol szülni akartam, az a kórház nem a területileg illetékes. Április 1.-től fizetni kell, ha oda akarok menni. Sajnos ezt nem engedhetjük meg magunknak.
Úgyhogy a választott orvosomról is le kell mondanom. Kicsit elkeserítő helyzet.
Ne haragudjatok, hogy megint csak panaszkodom, de nehéz időszak ez nekem.

Málnalevél tea: én erről még csak itt a fórumon hallottam, de azt hiszem ki fogom próbálni. Gondolom rosszat nem tesz.

Bogyra, lorcika: mi újság? Jobban vagytok?

Kép
anido

Nekem is fájt a fejem tegnap, szintén Algót vettem be, most is fájdogál, de bízom benne, hogymég elmúlik. Ráadásul férj is dolgozik ma, marad egy napunk a hétvégéből, úgy utálom ezt.. :(
Ma meg 4-re ki kell mennem egyeztetni a tervezővel, meg jön vmi építtető is.. "remélem" az eső is szakadni fog, és akkor ronggyá ázunk a telken. :evil:
Vendég

Anido,
látom debreceni vagy, így hová tartoztok majd? Klinikára?
Még várd(várjuk ) ki a végét, élesznek kiskapuk mindneki azt mondja és a folyamatban lévő ügyekre lehet nem az vonatkozik, mint másokra. Mi pedig erősen "folyamatban lévő" ügyek vagyunk. :wink:
Vendég

Dóri,
hát, biztos nem mindenkinek válik be a málnalevél... ez tényleg strapás szülés lehetett, amiket írsz.

én uezeket a homi szereket olvasom/hallom mindenhol, de uabban a higításban és adagolásban még egyszer sem találtam!! ezt kicsit furcsállom. viszont egy homeós gyógykezelésben jártas doki ismerősöm azt mondta h hallgassak a megérzéseimre és szedjem úgy, ahogy jónak látom - bajt nem tudok vele csinálni. remélem is, mert én kidolgoztam magamnak egy huszadik verziót ;) majd hamarosan elmesélem h hogyan vált be :) férjem szerint 3-4 óra alatt megszülök majd - remélem, látnoki képességei most is működnek :) bár én mondtam neki h első szülésnél az ilyesmi képtelenség, úgyh a békesség kedvéért én próbálok úgy készülni lelkileg h azért ez egy fél napos időtöltés lesz.

Niki,
én sem gondoltam h ilyen a gátmasszázs, de amikor szembesültem vele, akkor rögtön el is ment tőle a kedvem :(
Vendég

Sziasztok,jó reggelt!

Csak bekukkantani jöttem,hátha felvidulok kicsit,de látom ez a tegnapi nap senkinek nem volt az igazi... :( www.befordulás.hu....,hülye eső,hülye frontok,pfúúúúúúj,pfújjj! :evil: :evil: :evil:

Szegény bogyra biztosan nagyon megijedtetek! :( gondolom Nektek azért sem 1szerű,mert sokkal több ismereted,élményed van az ilyenekről.... Remélem már jobban vagytok picit,vigyázz magatokra!
Jaj,és szegány lorcika is!Fel a fejjel,ma már a jobban alvás napja,vagyis inkább éjszakája jön! :wink:

1ébiránt tegnap engem is utolért valamiféle "jaj,mit tettem,akarom én ezt???????????!!!!!!!!!!!"állapot!Ritka szarul indult az orvosnál a napon,pajzsmirigy szűrésre mentem,a dokinő meg úgy lecseszett,hogy csak pillogtam,mint egy rajtakapott ovis.Ezután megkérdezte miben segíthet,még azt is elfelejtettem hogy hívnak,nem hogy azt mit keresek én ott! :cry:
Aztán apa próbált vígasztalni.menjünk shoppingolni,na ezt nem kellett volna!!!!!!!!!!!Mi kerül egy rohadt komódba 40ezer forintba?!és van benne 3fiók!Egy cipós szekrény(?)meg 25ezer,és nem is fából van!Gyerekágyba való huzatot láttam,amibe azonnal beleszerettem,minden járulékával 1ütt 60ezer forint volt!!!!!!!!!!!!
Na ez volt az a pillanat,amikor először feltettem magamnak a kérdést:mégis miből lesz ez a kislány na meg a másik felnevelve???Aztán láttam egy kis szutyok pankát és a papit,azonnal jelként értelmeztem:előttem a válasz,ilyenek leszünk mi is!!!!!!!!!!!
Lányok!Én öszínte leszek:rettegek a csóróságtól!
És most csak az foglalkoztat:miből és hogyan fogunk élni??????????,
Tudom késő bánat,eb gondolat,mégis....

Kép
bringababa

doo!
Tegnap a tréningen nekünk is javasolták a homeobigyókat,azt mondják bevált.
Első szülésről annyit,hogy én Alexát pont három óra alatt hoztam a világra!12kor mentem a kórházba 14óra 55kor már sírt!

Gátmetszésről pedig annyit,hogy én nem is emléxem rá,mikor vágtak meg!A varrásról nem tudok nyilatkozni,mert engem utána elaltattak,megúsztam.
szerintem inkább igen,mint nem,pláne ha ilyen gyors szülésről van szó,gondolom dorit azért nem kellet vágni,mert igen hosszú ideig vajúdott,volt ideje a hüvelynek is.Mondjuk ez azért hülyeség,mert akkor másodszor meg miért egy kisebb babánál?

Kép
bringababa

anido,
igaz, hogy április 1-től érvényes, de van három hónap türelmi idő! Akinél eddig terhesgondozáson voltál mehetsz abba az intézménybe, költségtérítés nélkül! (Megkezedett kezeléseket 3 hónapig lehet az eddigi kórházban folytatni és a terhesgondozás és szülés megkezdett kezelésnek számít.)
Az OEP honlapjáról származó infó ;)

Legi

Kép
leglesscat

bogyra!
milyen ellenanyagszűrés?én nem tudok semmiröl.ja,és azt tudod,hogy ha nem iszol rendesen,a méhed is veszit a nedvességtartalmából,és keményen ezt tudja produkálni,amit irtál?

dori!köszi a bogyókat.

gátmasszázs:nem csak a hüvelybemenetet kell maszirozni?

anido.nem úgy van,hogy ha április 1 elött már megvolt a dokid,és a kiskönyvedben is nyoma van,akkor 3 hónapon belül nem kell fizetned?

bringababa!ne a horrorárakat nézd.sokkal olcsóbban is szépeket lehet venni.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Legi: ezt a 3 hónapot én is hallottam, csak a baj, hogy csökkentették az ágyszámot 130-ról 28-ra. Ez még a vidékieknek sem elég (megyei kórház).
Remélem, hamarosan tisztázódik a helyzet.

Szoptatás: találtam egy jó honlapot!
www.szoptatasert.hu

Kép
anido

Gabi.baba!oké,de hol?tegnap három helyen voltunk,de az árak mindenhol 1formák voltak.Mind1,már apa elkezdte a csináld magad mozgalom keretében az eszkabálást,de az meg az időhiány miatt nem annyira 1szerű.Én meg már nagyon szertném rendben tudni a dolgokat.Már mosnám ki a rucikat,pakolnám el,de nincs hova,ezért időnként bekukkantok az ágynemű tartóba és csak nézegetem azokat.
jó,tudom kicsit túl spiláztam,de olyan jó volna tudni,hogy bármi történik,már jöhet Lili!néha,amikor ránézek a vonalzóra olyan kevésnek tűnik ez a 82nap...

Kép
bringababa

horilda!
Isten Éltessen,Boldog Névnapot! :lol: :wink: :lol:

Kép
bringababa

Bringababa, ez a pénz para szerintem mindannyiunkban felmerült.
Én is mindig ezen agyalok, komolyan. Annyira meg tudja keseríteni az ember napját. De ne hagyjuk! Biztos meg fogjuk oldani valahogy. Eddig is volt valahogy. Mi sem vesszük meg a legdrágább cuccokat, én ráadásul a ruhákat a turkálókból szerzem be (a legtöbbjét). És ezek is nagyon aranyosak és semmi bajuk sincs.
Szóval fel a fejjel, biztos mindent meg tudunk majd oldani! Nyílván sok-sok lemondással jár, dehát értük mindent.
Ezen most tényleg nem érdemes idegeskedned, nem tesz jót. Inkább lazíts és engedd el magad. És bízz a párodban.

Kép
niki30

Niki!
Nagyon aranyos vagy,jól esik,hogy próbálsz lelket önteni belém,köszi érte! :oops:
Engem nem a ruci árak keserítenek el,hanem a bútoroké!Nálunk az egész lakást át kell alakítani,nincs külön babaszoba,Alexa életét nem akartuk felforgatni,ezért Lili velünk fog lakni.Na mármost ez a lakás öszes helyiségét érinti valamiképpen,nem lesz olcsó mulatság.Ráadásul amíg egyik nem készül el,addig nem tudjuk a többit csinálni.......
Szóval lehet a pénz para mellé egy jó kis idő para társul!
Azért már sokkal jobb.... :)

Kép
bringababa

Nah, akkor egy cipőben járunk :)
Nálunk a következő a helyzet, ha ez megnyugtat:)
Van egy szoba + egy hálófülke, ahol jelenleg alszunk.
Szükséges volt egy kanapét vennünk, ami egyenlőre nem jött meg (még valószínű 3 hetet kell rá várni). Ha megjön, elvitetjük a szivacsot és rendezhetjük a hálófülkét Emma számára.
Mondjuk annyi a könnyebbség, hogy kapunk kölcsön kiságyat és pelenkázót. De szekrényt így is kell neki venni.
Szóval mi sem állunk sehogy és borzasztóan várom már a táppénzt is...
Idő és pénz, hjajj....nehéz.
Szóval nyugi, nem vagy egyedül.
Engem egyébként mindig párom nyugtat meg. Ő mindig olyan higgadt tud maradni, ezt nagyon bírom benne. Ellensúlyozza az én örökös parámat. Ezért mondom mindig neki, hogy ha már Te is ideges vagy, akkor tényleg gond van:) De ő általában úgy áll hozzá, hogy nem lehet örökké ezen agyalni, stresszelni, mert akkor ebből állhatna az életünk és előbb utóbb belehülyülnénk.

Na befejezem, mert már lehet, hogy túlzásba estem.

Kép
niki30

Sziasztok Lanyok!

Bogyra remelem jobban vagy, pihenj ma sokat! :)
En reggelre mar jobban voltam. Kimentem a babaruha borzere!! Lanyok en bediliztem ott!! Annyi minden van, es annyi minden kell!!!!!! Es milyen meret? Es hany darab? Es mimimimi????? :shock:
De azert vettem rucikat, meg takarot, torolkozot...vannak jo aron cuccok, hasznalt is, uj is. :)

Ez a gatmasszas nagyon durvan hangzik!!!!! Hat en kihagyom!! Maradnak a csodateak es homeobogyok!

Most komoly ez az aprilisi korhaz torveny? Szoval ha mar terhesek vagyunk, akkor meg van 3 honapunk? Huuuu hat remelem igy van,...de ezt is minek varialtak meg?????? Juni vegerol votl szo!!!!! Eelegem van ebbol!! nem eleg, hogy a dokinak fizessunk, de meg a korhaznak is?? Inkabb megkerem Bogyrat vezesse le a szulest! :D Bogyra cuki a kis tappancs! Imadnivalo!

En most nem tudok betelni a rucikkal amiket vettem! Mikor jon mar meg a butor?? El akarom rendezni oket! :)

Anido: Remelem meg tudod oldani valahogy a korhaz dolgot! Nagy kicseszes ez az egesz! :(

Szep es esomentes napot mindenkinek!

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

Ha a helyzet fokozódik lehet a saját gátamat is én védem majd itthon, úgyhogy ha neke dis pont akkor lenne rá szükséged neked már csak a bal kezem marad! :lol:

Azért meg nem vállalok felelősséget.... :)

Én a málna teát tuti kihagyom az egyetlen dolog amire allergiás vagyok! :(

Ez a gátmasszázsos dolog nekem sem jön be, most még az is sok ha épp házas életet élek! :)
Én egy jó 12 órás vajúdásra készülök fel, az a legjobb a szöveteknek is meg a babának is... Merthát a málnalevéltöl a méhszáj lehet jó gyorsan tágul, de a baba feje biztos nem alakul tőle gyorsabban, így neki biztos nehezebb egy gyors szülés.... Így is tuti fáj neki, ahogy elcsúsznak a kis csontocskái hátha még rakétagyújtást adunk neki :)

Nah nagytakarítok tovább, holnap jön a drága anyós! :)

Úgyhogy minden porszemnek glédában kell állnia. De főznöm legalább nem kell, úgysem eszi meg a főztömet, úgyhogy minidg hozza a kaját.

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Kiraly anyosod lehet! :) Hat allitsd csak haptakba az osszes porszemet! :)
Apuekat be kell tanitani , hogy le tudjak vezetni a szulest!!!! Megszulom en itthon a konyhapulton!!!! Majd kest rakok a parnam ala, hogy elvagja a fajdalmat! :D :D
Tenyleg nem jo a gyors szules? Pedig en szivesen vennem!!! Es a szeles csipo nem enyhito korulmeny vajudasnal? :D Nincs remeny, hogy draga jo nagyanyamtol orokolt szeles csipovel konnyeben veszelem at a dolgokat? Pedig Pindurnak is rengeteg helye van szerintem meg mindig idebenn! :) Biztassatok!!!!!
:shock:

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

Hát a széles csípő nem hátrány, de hirtelen végig gondolva mindhárom gyerekes barátnőmnek jó széles csipője van és mind hárman összesen hat gyereket császár szültek...

Nah jó ebből egy kivétel, mert neki az első babája orvosi mulasztás miatt a szülés közben meghalt, így hogy védje magát az orvos a többi gyereket inkább kivette császárral! :( Úgyhogy őt ne számoljuk!

Nah de én szerintem a legfontosabb a hozzáállás, és a pszichés felkészülés, mindeztminnél kevesebb félelemmel, mert a félelem szülés közben nem a jó barátunk.... Inkább érdeklődéssel kell venni a test jelzéseit, és alázattal végig élni. Ettől jobban nem tudom megfogalmazni, persze mindenki azt mondja, hogy az a jó ha te irányítod a tested.... én nem hiszem hogy van/volt olyan szülés valaha is ahol nem az asszony sodrodott a teste diktálta tempóban, hanem ez fordítva lett volna!

Depersze hiszek én mindenkinek! :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Csak azert probalkozom a szeles csipommel :D mert eddig par orvos mondta (meg anno), hogy magabol csak ugy kipottyan a gyerek!! :) Hat ajanlom neki!
Mar annyira nem felek a szulestol, mint az elejen..akkor pl. neztem egy internetes oldalt, ahol vajudott a no, meg szult...es total kesz lettem!!!!! Azota nem nezek ilyen oldalakat, na meg babuk aki fog innen jonni....es ugye a fajdalom, minden termeszetes dolog..nem olyan, mintha elutne egy auto es azt se tudjuk meghalunk-e vagy mi ez a fajdalom. Szoval mar nem felek ettol annyira..persze nyilvan nem rajongok a fajdalomert...de ez a resze, szoval nosza...allok elebe! :)
Remelem hosiesen birni fogom! :)

Kép

Kép
lorcika

gabibaba,
hát ez az h nem csak bemenetet kell masszírozni.

bringababa és niki,
ha megnyugtat Benneteket, akkor nekem még eggyel rosszabb ;) mert emberi számítás szerint úgy 3-4 hét múlva szülök és még nincs összerakva a pelenkázó szekrény, egészen az sem biztos, hogy lesz berendezve a gyerekszoba, mert a kétszobás lakásunkban eddig úgy volt h kiságy a mi franciaágyunk mellett lesz, de kedden úgy döntöttünk h mégis kiköltözünk a nagyobbik szobába, (a baba meg marad külön a kicsiben) ahova viszont még jövő héten meg kell venni akkor a kinyithatós kanapét :) mosni még semmit nem mostam ki, mert nekem sincs momentán hova tenni. de azért azzal nyugtatom magam h ezeket már csak el tudja intézni a családom akkor is, ha én kórházban leszek.
ja és még a kórházi csomagomat sem raktam össze ;)
és a babakocsit sem hoztam még el a barátnőmtől, mert a babakocsi tárolót is ki kellene takarítnai előtte...

Horilda,
Boldog névnapot! :)
Vendég

Sziasztok!
Na sikerált egy kicsit felnéznem ide, jó ideje olvasgatom is, a meló meg nem halad...

Doo, hát a Varga Zsoltra tippeltem volna magamtól is, utálom azt a dokit, de nem akarlak sértegetni ezzel. (csak mert mintha te szimpiznél vele. Én csalódtam benne nagyokat.)

Stella: Ne búsulj, én sokszor pont igy érzek, mint te. Vártam, hogy ajd milyen csoda lesz a várandósság, ahogy áradoznak az anyukák, aztán csalódtam, hogy nekem csődtömegnek tűnik az egész. Persze, imádoma akicsit, és minden örömem, amikor mocorgizik, de valahol gyűlölöm a sorsot, hogy ilyen áron kell szenvedni egy gyerekért, ráadásul csak nekünk, nőknek.

Horilda: boldog névnapot! Anyum is most tartja...ő banános csokikat kapott ipari mennyiségben...na jó, 4 dobozzal. De nagyon szereti :)

Pici: ne bánkódj, ha egy kicsit hülyén vette a síkját a kobaknak a doki, és mondjuk csak 2-2 mm-rel beljebbre állította a mérőpontokat, már megvan a hiányzó centi...a lényeg, hoyg fejlődjön..de mért is nem kérded meg a dokidat?

NIki, én is hallottam a málnalevélről, a sógornőm 34 hetesen kezdte el inni. MOndjuk tök hamar, fájdalomentesen szült...igaz, 37 hétre, neki nagyon hamar öregedet a lepény, iszonyúan el volt meszesedve.

Lorcika, a gátmetszéstől én is rettegek, az előbb elített sógornőm majd beszart, míg varrták. Anyám is. A sógornőm tök megkönnyebbült, hogy jé, cak ennyi a szülés? Aztán jött a feketeleves, borzasztóan fájt a varrás neki. meg utna is menni is alig tudott. Ráadásul 2 rétegben varrank. Végre végeznek az egyikkel, jöna második sor...Hát nem tudom. És sztem meg nem használnak érzéstelenítőt. Amikor vágnak azt úgysem érzed, mindenki ezt miondja, de mikor varrnak!!?!!

Bogyra, most akkor mi van az érzéstelenítővel? Én tudom rosszul? Vagy lehet, hogy kórháza válogatja?

A Mg-ról annyit, hogy a magneb6 elég drága, és anincs is olyan baromi sok benne (ezért is kell napi3-4et szedni) én a plusban vettem pezsitabit, 109 Ft volt. IGaz, abban meg édesítőszer van. Télleg erről mit tudtok, nem gáz a babának? Én félek kicsit, napi 3 pezsitabi...(2 Mg, 1 Fe)

Bringababa, ne parázz télleg. Mi is szarban vagyunk, a havi törlesztőrészletünk 70ezer Ft, eddig 100at kerestem, már csak a táppénz jön (kb 80), a férjem meg szintén nem keresi halálra magát. Úgyhogy mi alapból használt kiságyat és babakocsit vettünk, de sztem kalsszak és kész. Rucit örököltet és túrtat, na meg van pár új darab, mert néhánynak nem tudtam ellenállni, meg a mami is vett, merthát ha jönnek látogatni, azért legalább akkor csecsebecsében legyen a babuci. Tescóban van cumisüveg 200-700közt is, én pl nem veszek sterilizálót, mert mi is fölnőttünk felforralt cumisüvegen....Mi nem vettünk pelenkázót, szerintem luxus kicsit. Aranyos bútordarab, de mi örökölötünk egy vacak komódot, arra jó lesz, hogy összekenjük...mellesleg én valszeg a mosógépen fogok pelenkázni, cuccok a fürdőszekrénybe. A kicsi ruhái a nappaliszekrényben kapnak helyet. ...Szóval ilyenek. Fel a fejjel! Hát, sokat kell járni a adolgok, akciók után, de mig időnk több van, mint pénzük...

Holnap hozok képet a kiságyról, otthonhagytam a fotómasinát...
Jaj, már csak pár nap, remélem kedden UH, megőrülök, úgy várom már....
Na puszka!!

Kép
[/url]
gypsophila

Bogyra, te egész véletlenül nem a DNGbe jártál 1995-1999ig?
Ha nem, bocsesz...

Kép
[/url]
gypsophila

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1173546826.13.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1173546864.73.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Ne haragudjatok, nem tudom feltettem-e már a Tökikét, ha igen, akkor bocsesz, ha nem, akkor nincs bocsesz...én úgy szeretem nézegetni....
a másik kép meg a babakocsink, használt bergon, remélem sikerül feltenni... Kép babakocsink Kép Tökimöki

Kép
[/url]
gypsophila

na,sziasztok!!

A pénz terén én vezetek!!!Nem voltam bejelentve,most fizetjük a tb-t,havi 55ezer.a lakástörlesztés 180ezer,és élnünk kell,egy gyerekkel.na??????????????????táppénzt igy nem kapok,reménykedem,nem jön korán,meglegyen a 180 napom...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

gypsophila,
engem nem bántasz meg a Varga dokival, mert nem ő az orvosom, de eddig valóban szimpi. a többi ffi orvosról uezt nem mondhatom el. de az nem baj h mindenkinek más jön be. meg biztosan meg is van rá az okod h ne kedveld.

én magnéziumként Panangint szedtem. már nem emléxem, mennyibe került pontosan, de elég sok volt benne, úgyh nem tűnt olyan vészesnek.
Vendég

Sziasztok!
Én még eddig ide nem írtam, csak másik topicba pedig elvileg én is ide (is) tartozom. Ugyanis nálam két időszámítás van, úgyhogy az egyik kiírás: május 2, a másik: ápr. 22 (bár állítólag ennek van nagyobb valószínűsége, úgyhogy ez szerepel a vonalzómon is).
anido megkaptad amit priviben küldtem? Mert 2.-jára próbáltam elküldeni és nem vagyok benne biztos, hogy megkaptad.
Olvasgattam amiket írtatok és láttam, hogy volt aki algopyrint vett be fejfájásra..nekem erről amúgy mindenki mást mond, én is beteg voltam, belázasodtam és kérdeztem, hogy mit lehet rá szedni és hát nagyon eltérő a vélemény. Az egyik patikában azt mondták csak paracetamol tartalmú gyógyszert lehet bevenni pl. panadol, a másikban meg azt mondták, hogy nem szabad parac. tartalmút, csak algopyrint.. Hát most ez alapján döntse el az ember. Én végülis egy fél szem panadolt mertem bevenni, bízom benne, hogy nem okozott semmi kárt. Szerintetek amúgy melyiket szabad?
Vendég

Virrasztas!!!!!!! :shock: :(
Nektek nem fajdolgal sokat a hasatok mostanaban? Nekem tegnap este ota megint es kb. non-stop gyomoregesem van. Szerintem no a baba rendesen!!! Mert azert nem eles fajdalom (akkor mar ketsegbe lennek esve).......meg mozog rendesen babuka..csak eppen nem tul kellemes!! :( Hat gondolom baj nincs, csak tenyleg beindult...a hasam is egyebkent egyre nagyobb gorogdinnye es mondom a gyomoreges gyanus..a gyomrom mar valahol a mellem magassagaban lehet!!!! :)

Oooooo...at hiszem hagyjuk akkor most a gatmetszes temat!!! Mert csak jonnek a remtortenetek!!!! Egyebkent hogyha tenyleg vannak olyan helyek, ahol ezt nem erzestelenitik, az engem annyira felhaborit!!! Ha faj valamid, akkor arra kapsz fajdalomcsillapitot normals essetben (fogfajas, derekfajas, hasfajas), akkor megis mit kepzel az olyan orvos, aki miutan megszultel egy babat fog es erzestelenites nelkul osszevarr??? Megis mennyhi fajdalmat kell elviselni egy nonek??? En az ilyen dolgokon total ki tudok akadni. Fogadjunk egy no nogyogyasz ad erzestelenitest!!!! Na mindegy.

Szerintem algopyrint be lehet venni, nekem is azt mondta a korzetim, bar o sem tokeleletes mar a maga 70 evevel!!! :shock: De ugy hallottam veszesebb esetben azt azert be lehet venni egyszer egyszer.

Jajj de jo lenne aludni, almos is vagyok nagyon....de sehogy nem kenyelmes, eg a gyomrom!!! Ahogy olvasom lanyok koztetek is sokan nem aludnak mostanaban. Frontok mennek ide-oda???

Hat jo gombolyodest mindenkinek! Es mindenkit irigylek aki most epp szunyal! :)
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Szia Lorci!

Ne aggódj nincs olyan hely ahol ezt érzéstelenítés nélkül csináljék!

Nagyon egyszerű okból: a szövetek közé fecskendezett lidokain eltávolítja egymástól a szöveti rétegeket, másképp pedig elég nehéz lenne összevarogatni, főleg a gátat ahol nagyon vékony a bőr.

Olyan van, hogy nem érezte meg amikor kapta, mert azt én sem, sőt sztem senkisem, annyira el van vértelenedve a gát már olyankor, hogy igazából a gátmetszést is lehetetlenség érezni, mert effektív nincs a gátban keringés.... ha szélsőségesen akarnám megfogalmazni.

És azért adják a gátmetszés előtt a lidokaint, mert annak a hatása jó egy óra, azalatt simán összevarrják az embert, és így legalább a szurit sem érzed.

Amúgy a szülés után közvetlen nagyon érzékeny a gát és annak környéke is, mintahogy írtam az egész alvázad sajog! :)

És miután nem érzéstelenítik el farpofától-farpofáig, lehet kellemetlen ahogy odanyúl, meghúzza, ilyesmi... Dehát azért nekem volt már attól rosszabb.

Jah meg még valami, nekem tett egy varratot a doki a hüvelyembe, és megkérdezte, hogy mit tegyen, mert ott nincs elérzéstelenítve. Mondta egy varrat az kétszúrás, az érzéstelenítés szintén.... Teljesen mindegy volt mondtam hogy hagyjuk az érzéstelenítőt akkor, ha így is úgy is két szúrást kell kibirnom.... hát én közben a babamosdató felé fordítottam a fejem és néztem a tökimakimat, arra eszméltem fel, hogy már turkál bennem és közölte kész vagyunk! :D

KépKépKép
bogyra

Jo reggelt!

Aranyos vagy Bogyra hogy irsz errol az egesz gatmetszesrol, azert jo hallani szakavatottol....de igy ehgymorra...azert eleg kemeny!!!! Haha!!! :D Nem baj, nem is akarok ezen lovagolni tovabb, ez a szukseges dolog amit el kell viselni szules utan, nem! :) Igy biztos rosszabb hallani rola, mint atelni...akkor mar tenyelg az ember hulla...meg boldog, mert kijott a kis Zsebibaba!!! Hallani rettento lidocain ide vagy oda, de abban a helyzetben..hat sok valasztas nincs! :)) Most mar mindent tudok...ne is boncolgassuk tovabb gatjainkat, mielott megvesztegetem a dokit, hogy csaszarral szuljek! :D :D

Jol aludtatok? En aztan visszaaludtam es edeset szunyaltam! Szerintem nekem most 2 nap alatt tok sokat nott a pocakom! Reggel bemutatot tartott Zsebi apunak is. Csuklott is, bujkalt is, bodkosott is! Show musor votl! :D

Visszatert a napocska, ugyhogy mindenkinek napsugaras pocakosodast kivanok! :)

Lorci

Kép

Kép
lorcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?