A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Leni: Nagyon jók a képek Hankáról. Fanni előbb éppen a sísapkámat és síszemüvegemet vette fel, én is fényképeztem, de én nem tudom feltenni ide, mert béna vagyok. :-(

Votiv: mi az, hogy elzavartak? nem engednek be a metróba gyerekkel? brrrrrrrr.

Indi: Dominónak jobbulást, neked pedig kitartást.

Fibi: brrrrrrrr ez a trutyi ügy nagyon gáz. Remélem helyre jön hamarosan.

Votiv: pocakod tényleg hatalmas és nagyon szép kismami vagy.

Zsanci: sírás az szerintem nagyon jó néha.... sírjál bátran, ha jól esik. Meme pedig teljesen gyönyörűségesen néz ki és makk egészséges. De tudom milyen szar érzés, engem nagyon paráztattak anno sajnos.... én is sírtam sírtam néha napokig.

Még egyszer köszi a köszöntéseket Fanni nagyon örül neki. :-)
johanna1975

Fibi, karcsú :?: Hát, azt nem mondanám, hisz husika itt, husika ott, de majd lemegy. :wink:

Zsan, bár sokat aggócc, Meme majd bizonyít, eleven, virgonc és egészséges babóca lesz! Bízz Benne!
kincsimano

Tinu,
az ugye vízililiom, amit feltettél?
tudatlanfibi
fibi

Johi,
Jo sielést Nektek!! :)

és az vigasztal, hogy B jobbkedvü már, és ö is mondogatja, hogy "tiszta trutyi minden" :lol:

De a legjobb poén ma: apja mondja, hogy Na hát már megérdemel egy pohár konyakot ez a nap után. Erre B beszol neki: "Apa, almalét igyál!!! "
fibi

Fibi, Bálint gyerekszáját továbbra is imádom! Milyen kis leleményes. És Apjuk végül mit ivott? :D
kincsimano

Kátya,
szerinted? :lol: (megsugom: Metaxát) :P
fibi

Ááá, biztos nem, sztem az almalé nyert :wink:
kincsimano

hát látod, nem fogadott szot a gyerekének. igy mi sem csodálkozhatunk, ha B nem fogad majd szot nekünk 8)
fibi

?
neet
neet

Metaxát ide, elszállt, amit írtam!!!
neet
neet

Neet, én mindig úgy küldöm el a hsz-t, hogy előtte nyomok egy kontrolcét, biztosamiziher :)
kincsimano

Dióhéjban: mindenkinek dícsértem a gyerekét, pocakját, kitartását, stb. Majd panaszkodtam egy sort, h milyen volt a napunk, de milyen édesen zárult (gyerek nem aludt semmit és egész nap esett az eső, nem ragozom, ismeritek a feelinget), viszont este Eszci nyakunkat szorítva mondta, h "Így szejetek a világon" (A világon a legjobbanból ez maradt meg neki. :)) És kedvenc szava a MERT, pl "Az nem az apucié, mert az Eszcié", stb.

Még volt egy sor lényegtelen dolog, na mindegy, máskor elmentem.
neet
neet

Kincsi,
igen, controlcé a lényeg! :lol:
neet
neet

vagyis kontrol inset szoktam majd shift inset alkalmazni. :D
neet
neet

Hej, te 4000, mikor érlek el??
Esszéimi és Kinguci összejöttek a BKban, de ez mind semmi, mert KEDDEN ER!!!!!!! :D :D :D :D
Még egy este hetente, amikor nem tudok szakdolgozni.... :roll:

Gumikutyanője van valakinek? :wink: Vagy egy kutyalány, akivel Marcim izélhetne? Naaa....?
neet
neet

Fibi: majdnem, szerintem nagyon hasonlít, csak a levele más - ez lótusz volt, amit felraktam.

Neet: éjjen az ER!!!!!!! :D

Kép
Kép
tinu

Neet: hehe gumikutyanő, jót nevettem rajta...

Fibi: gyerekszáj nagyon jó. Jó fej Bálint.
johanna1975

Gumikutyacsaj :lol:
Csak igazival szolgálhatok, de még nem tüzel, majd amikor szülök. :?
kincsimano

És kutyaguminő? :mrgreen:
neet
neet

hogy különbözteted meg a kutyagumicsajt a pasitól? :D

Lopva: És ha eccerűen "véletlenül" hagynád, hogy összejöjjön a nász? :shock:
kincsimano

Votiv: most olvastam, hogy Johnny Depp kislánya Lily-Rose. :D

Kép
Kép
tinu

NEktek is ennyit szaraxik a bényet? az agyamra megy, állandóan be kell jelentkezni :evil: Enyémet is megette, hiába, controlcé nem mindig jön össze - van itt ugye egy nagy számítógéptudor :wink:

Zsanci :)

Karikás kendő is teljesen jó! Nekem csak azért nem lett olyan, mert egy kripli vagyok, no meg Dominó óriás, úgyhgoy féloldalas hordozás sajnos nálunk leetetlen volt, de sok anyukát ismerek, aki még az 1-2 éves dedet is remekül tudja úgy.
S hogy hol lehet kapni? Hát nálam :wink:

www.bababolt.com
de a kezdetekre mégis a nagy kendőt ajánlom, amíg mindketten megtanuljátok a hordozást, a karikásnak vannak korlátai - viszont autós ki-berakodáshoz, utazáshoz tuti jó!

Azért ne legyen bűntudatod, mert iylen gondolataid vannak, igaz, hgoy a babák midnent éreznek, de az is igaz, hogy ez a baba téged választott - ő aztán tudja...

Kátya :) na ezt s harmadszor gépelem: miénk apafej cipői uszkve 8000 kilométernyire innen, ellentétben Fülicsekéivel :wink:

indianyo

Indi, mit csinál Apafej oly messze, és hol van? És milyen gyakran látjátok egymást?
kincsimano

Tinu :)

kicsi babákhoz legjobb a rugalmas kendő, megkötések itt:

http://www.mobywrap.com/instructions.php

Sima kötözőshöz itt:

http://www.wearyourbaby.com/Default.aspx?tabid=197

indianyo

Neet :D
ha Metaxát kérsz, legközelebb elöbb szolj :lol: (apafej belehuzott)

Indi,
karikás kendöt miért hivják igy? :)
fibi

Indi,
akkor veled majd bótlok, ha itt az idő!!!

és tényleg drágák vagytok!!!
köszönöm, sokat jelent!!!

(most épp megnéztem egy régi uh képet, ahol a fejkörtérfogat kisebb volt egy héttel, rögötn rákerestem, h van e összefüggés, nem találtam, csak combcsontra és orra, de orrot nem mértek)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kátya :) apafej ott lakik. Indiában. S hgoy mit csinál? Háááááát... szerinte keményen dolgozik, csak megátkozták és semmi sem sikerül emiatt, szerintem meg ül a babérjain és nyavalyog.

indianyo

http://totalcar.hu/magazin/velemeny/terhesno/

:mrgreen:

és lesz ER.... áááá, le kell mennem a pincébe? :roll: vagy el kéne már költözni, hogy elférjen a tévé is valahol már..... :roll:
fibi

Zsan, az orrnál nem a méret számít, hanem hogy megvan-e az orrcsont. Úgy tudom, a 12. heti UH-n szokták nézni a tarkóredővel együtt. Állítólag a Down kóros magzatoknak később alakul ki az orrcsontjuk, ilyenkor még nem látszik. Millyen lett a tarkóredő érték?
kincsimano

Indi: nekem nem rugalmas a kendőm. A videók közül a legfelső az, amit tudok használni? Ha jól láttam, annál van a fejmegtámasztás. Bocsánat, ha hülyéket kérdezek. :oops:

Kép
Kép
tinu

Indi, nehéz lehet így, sajnálom. :(

Fibi, cikk :) Van benne igazság, én pl. asszem, érzékenyebben reagálok mások hülyeségeire, de sokmindennel nem értek egyet. És most sem zavar még a pocak a vezetésben, pedig már nem kicsi. Bevallom, az odafigyelést, ami máskor magától jön, mostanában kicsit erőltetni kell...
kincsimano

Indi: hasonlítanak a férjeink. :mrgreen:

Kép
Kép
tinu

Fibi :) Karikás kendő egy rövid kendő, amiben a két vég karikákba bújtatva zárul, ezáltal szabályozható.

indianyo

Indi: azt is akartam írni, hogy mennyire bátor vagy, én nem merek még a picurimmal elmenni sehova. Tudom, hogy ez gyávaság... Pedig másfél óra alatt én is eljutnék bárhova találkázni. De gyáva vagyok bkv-ra szállni kisbabával. Halálra paráznám magam, hogy mi lesz, ha sír stb. Pedig egyszer majd biztos el kell következnie az utazásnak is. Mindig tologatom a dolgot. Most pl. a kéthós oltásig. Aztán lehet, hogy megpróbálok eljutni az Örsre kendővel. Majd gyakorlatozok. Oda és vissza. :)

Kép
Kép
tinu

Tinu :) Nem baj, ha nem rugalmas a kendőd, hasonlóan használod mindkettőt, csak a rugalmassal könnyebb a kezdő kendőzőnek, mert előre magadra kötöd jó szorosan és később beleteszed a babát. A sima kötözős kendőnél pedig egy folyamatba kerül bele a baba - ami szintén nem nehéz, csak egy kis gyakorlatot igényel.

Nézd végig mindkét linket, (nekem lassú msot a net) érdemes, sok jó kötés van rajtuk.
Front carry linkeket keress.

Karikás kendő: Kép

indianyo

Kátya,
nyakiredő 1,5 mm lett, viszont a 11-12 héten lett mérve, nem a 12-13on. Tehát egy hét alatt még nőhett...
orr megléte nincs rajta azon az uh-n, de valszeg szóltak volna, ha nincs.
A 18 hetes uh-n sem volt, viszont ott külön mondta a pasi, h akármi is lesz az afp eredmény, ne foglalkozzak vele.
Erre mondta a doki, h a szonográfus nem orvos, nem állithat fel diagnózist.
:?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

dokibarátném még azt mondta,h nem érti, h a szt imrében hogyhogy nem orvos csinálja a 18 hetes uh-t. Ettől sem lettem nyugodtabb...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
köszi, ez jol hangzik :) majd megnézem ezeket, aztán valamilyet csak tudok venni :wink:

Tinu,
én honapokig nem mertem Bálinttal kettesben elmenni sehova. (emlékszem, hogy megdicsért apafej, mikor elöször elmentünk a teszkoba :) most meg már aszondja, hogy örökké csak megyünk valahova :lol: ) de nekem nem volt kendöm, abban biztos nem fog sirni Tündi. B a babakocsit kb féléves kora után szerette csak.
fibi

Zsan,
nem nyugtatna meg, ha elmennétek 3D-re? ott olyan jo alaposan megnézik a picit.
fibi

Fibi,
én OTT voltam a 18 hetesen, amikor a Mátyás azt mondta, h nagyon egészségesnek tűnik a baba, és mivel még nem volt afp eredményem ,azt mondta,h akármi is lesz, ne törődjek vele, mert nincs baj...
ezért nem is törődtem vele igazán, és mikor el akartam menni érte, akkor a kórházban kötöttem ki.
Emlékszem még arra is, h épp leültem, h telefonálok a fehérvári útra, mikor is leültem, és jött a vér...
kórház után is elfelejtettem hetekre, mert nem is aggódtam miatta...
most már viszont aggódom...kicsit megkésve.(persze nem az afp miatt kerültem kórházba, csak épp akkor akartam megkérdezni...és már az is késő volt...)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ezen jobban látszik:
Kép

Tinu :) Hát, lehet, hogy ha jobbak a körülményeim, akkor nem lettem volna iylen hamar bátor. De nem volt babakocsink és senki nem intézte el a taj-kártyát és az anyakönyvvezést (mármint a családomból, mert innen a topikról nagyon sok segítséget kaptam-kapok a mai napig!!!, )úgyhgoy muszáj volt nekivágni a városnak. Szerencsére jó évszakban születtünk, így nem kellett felöltözni, kellemes volt az idő, no meg egy szuper babám volt, akinek az első pillanattól tetszett a jövés-menés.
Tipp: ne az Őrsre menj először kendővel, hanem bevásárolni a helyi kisboltba. És egy réteggel kevesebbet adj Tündire, mint tennéd, mert kendőben jól összemelegedtek ám :)

indianyo

Kátya,
Nem hangzik jól ez a vérnyomi dolog :(

Tinu,
Olyan édesen szuszmálkol Tünde babád a hordozóban :)

Macs,
Alvó pocakmacs :)

Neet,
Hirdetésed nagyon jó :lol: És én is úgy teszek, mint Kátya ctrlc. Te is ER fan vagy?
Gumikutyanő :lol:

Leni,
Nagyon édes Hankád, már úgy válogat, mint egy igazi nő :)

Ancsi,
Jobbulást Nektek!!!

Zsanci,
Memével semmi gond, ne izgulj!!!

Fibi,
Nem hangzik valami jól ez a bontási mizéria, a zajok meg a kosz :( Bálintod vigyáz párod egészségére? Rendes gyerek :)

A cikk egy kicsit érdekes, én nem nagyon ismertem magamra, ez most vajon gáz? :? Én még a szülés hetében is vezettem, pedig már a 41. hetet nyomtam. Én örültem neki, h nem kellett bkvznom, mert azon is vannak rendesen büdös emberek (főleg nyáron), arról már nem is beszélve, h nem adják át a helyet. Én nemterhesen is hányingert kaptam némely embertől a tömegnyomoros 7-es buszon.

Votiv,
Metróban nem engednek be??? De miért??? :shock:

Kép Kép
curse

Zsanci - szerintem se kombinálj túl... (bár ezt pont én mondom... - no de akkor is!)
Ebben a Mátyásban mintha többen eléggé megbíznátok - miért tévedett volna????
És Indivel totál egyetértek: ez a baba TÉGED választott. Ezek utánnem gondolhatsz/tehetsz olyat, ami neki rossz. Mindarra van szüksége, ami belőled fakad. - Még az aggódásodra is 8)
De azért - csak hogy keretes szerkezet maradjak: ne gondolkozz túl sokat. A kombinatorika nem terheseknek való tudomány :lol:
leni

Karikáskendő? Karikásostor! :lol: :lol: :lol:

Kincs,
kutyám tőlem aztán megizéhetne bárkit, ha nem kéne ehhez átszöknie az úttesten, ami ugyan faluvégi, de párszáz méter csak az M0 és a Régi Balatoni út is.... ha jönne a lány, félrenéznék. :D

Zsan,
sztem olyan ez, mint túl sok szüléses könyvet olvasni: Ha sok kül.ző dokival beszélsz, megzavarhatnak, ha más szemináriumra jártak... sztem próbálj megnyugodni és ne nézz mindennek annyira utána! Tudod, aki folyton orvoshoz jár, az mindig beteg is lesz. Na, persze más tészta a terhesség, de kihámozható a lényeg, ugye? :)
Apafej azt hitte, lelkesen HPzek, azért a nagy kopácsolás a bill.n. :D Lelkem tiszta, ÉPP MOST fejeztem be egy részt. :)
neet
neet

Curse :) Metróba csak szombatonként lehet gyerekkel menni :( állítólag azért, mert veszélyes hely . Én voltam óriási pocakkal a két uncsival, hát a sok targonca óriási rakományokkal úgy tépett el mellettünk, időnként csak lestem. Szóval tényleg veszélyes, de szombaton is!

Zsanci :) Nem tudom, hgoy lehetne téged megnyugtatni, kicsit úgy érzem, hogy sehogy :(

Neet :) Tényleg, miért kell a gumikutyanő? Nincsenek kutyalányok a környéken?

indianyo

Zsan, nyaki redőt nekem is ilyentájt mértek, ha jó az eredméyn, hát jó, el kell fogadni, ne azon töpengj, mennyit nőhetett (vagy csökkenhetett?) egy hét alatt. Mátyásnál voltam én is, ha ő azt mondja, afp-vel nem kell foglalkozni, akkor sztem az úgy is van. Én elég alaposnak és lelkiismeretesnek ismertem őt meg.

Ésésés én is leálltam már az olvasással és tájékozódással, mert a tudás parázóssá tesz, s az nem jóóóó.

Meme gyönyörű, megvan mindene, ahogy kell, a vérzés lehetett bármitől (nekem is volt enyhe, kiderült, hogy a méhlepény magzati felszínén kialakult egy hólyag, nem tudni, micsoda, szerencsére nem nő - de egy ideje nem érdekel, mert Emma szépen mocorog, nem foglalkozom vele). Hajrá Meme, nyugtasd meg Anyát! :D
kincsimano

Sziasztok!

Én is bekukkantok egy kicsit. Nagyon szuper képeket tettetek fel, nagyon jók lehettek a minitalik. :) Csak felületesen tudtam olvasni, úgyhogy reagálni is csak ami eszembe jut:

jó, hogy Tinut is látni lehet teljes életnagyságban egy fotón, vele még nem találkoztam meg nem láttuk egymást és így legalább már tudom, hogy néz ki. :)

Votiv, Fibi

Nagyon szép kismamik vagytok! Votiv már tényleg jó nagy pocakkal rendelkezik, de a Fibié is egyre nagyobb és szebb! :)

Curse

Adél babáról is nagyon jó fotókat láttam. :) Olyan aranyosan néz az egyiken. :)

Leni

Hanka nagyon édes. :) Bendi is imád öltözködni, meg is nézi magát mindig a tükörben, lehet, hogy nekem viszont aggódnom kellene a nemi identitása miatt?

Zsan

Szerintem ne parázz, nem lesz semmi baj Memével, a képen is nagyon aranyos. :)

Magunkról pedig: elért a végzet minket is Bendi megbetegedett. :(
Nagyon köhög és néha annyira felköhögi a trutyit, hogy majdnem megfullad benne és még nem tudja kiköpni. :( Valakinek volt már ilyen? Ez normális, hogy szegény fulladozik a felköhögött cuccban? Doki szerint a hörghurut az ilyen. De én kicsit parázok, remélem holnapra már jobban lesz és nem fog ennyire köhögni. Szegénykém nagyon szenved és sokat sír. :cry:

ruz
ruzicsky

sziasztok mindenkinek megegyszer :D

naszoval vallalkozas: fajatekokat fogunk kesziteni (meg nem csak jatekokat, es nem csak fabol :lol:). egy biztos: a tesztelonk verprofi ;) :lol:, a tobbiek meg csak tanulok, majd idokozben kiderul, hogy dolgoznak...
drukkokat bezsebeltem, koszi :D

Indi, koszi, ez igy szuper lesz :)

Tinu, es Indi megmonda a tutit :D
B-t 2 hetes koraban vittem eloszor a kendoben (fuggolegesen, "osszegonygyolve" :lol:) szerette :) meg en is ;)
kiscsomagod nagyon edes, de igy (felvallon) kicsit nehez lehet hurcolaszni
ja es csak batran azzal az utazgatassal ;) jo lesz :)

Zuz, asszem egyiket se meg, de majd odafigyelek jobban :mrgreen:

Johi, Fanninak boldog nevnapot!

Fibi, nektek kitartast! jo is a felturt furdoszoba, romokban hevero lakassal ;) (hat meg a metaxa) :P

Zsan, nagyon szep az a kicsi fiu! ne tessek aggodni!!!!

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi

Sajnálom a felfordulást nálatok. És ilyen nincs, hogy Bendi, aki eddig sose volt beteg, most van dögrováson, pedig hozzánk jöhetnél elmenekülni a zaj és por elől. De hát... :cry:

ruz
ruzicsky

Curse,
a cikk iroja még csak a 22. héten tart, arrol nem ir, hogy a végén mi van :) én is vezettem a 40. héten is, itt Szadán, de békávéztam is, örökké jöttem-mentem, és nekem ált-ban átadták a helyet.

Zsan,
nekem is ugyanezt mondta Mátyás, ugyanigy a 18. héten. és én elhittem neki, nem is aggodtam/aggodok. de gondolom, ez nem vigasztal Téged :?
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?