Hahó!
Tünde, sajnos a mi településünk nem tartozik a Kútvölgyi ellátási területéhez.
Curt, a szülés költségeinek 30%-át kell átvállalni, ha nem a kijelölt kórházban szül a kismama, de max 100.000,- Ft-ot.
Kicsit logikáztam, ami cseppet sem nyugtatott meg. Az EÜM honlapján lévő táblázatból az látható, hogy a SOTE-nak 200 ágyas lesz a szülészete, nőgyógyászata. Ennek örültem, viszont eszembe jutott a Baross utcai I-es női klinika, ami szintén SOTE fenntartású. Megnéztem a honlapon, s ők hogy-hogy nem, pont 200 ággyal rendelkeznek. No ezért paráztam be este, mert hát ezek szerint az I-es női ágyait számolták a SOTE-hoz, a Kútvölgyiét nem.
Ez magyarázza azt is, hogy a közeli kerületek lakóinak, sőt senkinek nem dobja ki azt, hogy a Kútvölgyibe mehet szülészeti vagy nőgyógyászati ellátásra. Nem dobja ki, mivel az ágyszámok alapján, ezek szerint, elképzelhető, hogy nem lesz a Kútvölgyiben szülészet.
Sajnos azt gondolom, hogy a kórházi körülmények cseppet sem mindegyek, és nem olyan egyszerű elmenni az orvosommal, hiszen a szülésznő, a gyerekosztályos nővérek és a többi kolléga nem fog együtt vándorolni, pedig mi ezzel a csapattal érezzük magunkat biztonságban!!!
Szomorú és még mindig bizonytalan vagyok... az meg végképp nem jó, ha ez fennmarad hosszú távon. S ezt csak a baba miatt gondolom. Kár, hogy erre a nagyok közül senki nem gondolt! Mennyi kismama aggódhat most babával a hasában! Senki ne mondja nekem, hogy ennek így kell lennie!
No nem dühöngök, vár a munka, legalább lekötöm a figyelmemet.
Bocs, h hosszú voltam, de Ti értitek meg a legjobban a problémát jelenleg.
Hali, Vali