A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Szia Lorci!

Ne aggódj nincs olyan hely ahol ezt érzéstelenítés nélkül csináljék!

Nagyon egyszerű okból: a szövetek közé fecskendezett lidokain eltávolítja egymástól a szöveti rétegeket, másképp pedig elég nehéz lenne összevarogatni, főleg a gátat ahol nagyon vékony a bőr.

Olyan van, hogy nem érezte meg amikor kapta, mert azt én sem, sőt sztem senkisem, annyira el van vértelenedve a gát már olyankor, hogy igazából a gátmetszést is lehetetlenség érezni, mert effektív nincs a gátban keringés.... ha szélsőségesen akarnám megfogalmazni.

És azért adják a gátmetszés előtt a lidokaint, mert annak a hatása jó egy óra, azalatt simán összevarrják az embert, és így legalább a szurit sem érzed.

Amúgy a szülés után közvetlen nagyon érzékeny a gát és annak környéke is, mintahogy írtam az egész alvázad sajog! :)

És miután nem érzéstelenítik el farpofától-farpofáig, lehet kellemetlen ahogy odanyúl, meghúzza, ilyesmi... Dehát azért nekem volt már attól rosszabb.

Jah meg még valami, nekem tett egy varratot a doki a hüvelyembe, és megkérdezte, hogy mit tegyen, mert ott nincs elérzéstelenítve. Mondta egy varrat az kétszúrás, az érzéstelenítés szintén.... Teljesen mindegy volt mondtam hogy hagyjuk az érzéstelenítőt akkor, ha így is úgy is két szúrást kell kibirnom.... hát én közben a babamosdató felé fordítottam a fejem és néztem a tökimakimat, arra eszméltem fel, hogy már turkál bennem és közölte kész vagyunk! :D

KépKépKép
bogyra

hmm azért ennyit nem akartam írni róla! :D

Nem értem hogy került ide mégegyszer! :D

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Lorcika: én is csak forgolódtam éjszaka. Hajnali 1 körül aludtam el, aztán arra ébredtem, hogy Manó csuklik. 4.11 volt. Azóta fent vagyok. Ragyog a lakás!!!

Kép
anido

Látom az álmatlanság általánosan terjed. Pár napja megint normálisabban alszom, de előtte... :( és tartok is tőle, hogy ez a jó kis szunya átmeneti volt és lesz ez még így se.

Lányok, nektek nem fájnak a lengőbordáitok? Mármint nekem sem úgy fáj, hogy hasogat, hanem extra érzékenyek. A gyomorsav helyett meg kezd ismét hányingeres érzésem lenni. Asszem kezdünk szűkösen lenni idebent :shock:

gypsophila, bogyra, gabi - édesek a babák :D és jó a babakocsi is

szia tim-csi :)

Legi

Kép
leglesscat

Hello Lányok,
én hamar elaludtam (fél11) viszont 4.15-kor pisijárat és tartós ébredés. :? Visszaalvés olyan fél 6 körül, Viki meg kelt 7 körül. :?

Olvasva sokkal durvább ez a gát dolog, mint élőben, szerintem ne sokkoljuk magunkat. :lol:

Szép napot mindenkinek! :)
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörű időnk van!

Voltunk ma a bababörzén. Azt gondolom, azért érdemes kimenni. Sok anyuka vitte ki a kinőtt babaholmikat. Vannak közöttük nagyon helyesek. Mi is vásároltunk egy párat. Inkább használtak közül a szebbeket:) Ezekhez pár száz forintért hozzá lehet jutni és nagyon szép állapotban vannak. Vettünk újonnan hálózsákot és kiskádat is.
Úgyhogy most virulok, hogy vannak újabb szerzemények és bővült a babakelengye. Juhéjjj! :lol:

Kép
niki30

Hát asszem télleg hagyjuk ezta gátmetszős dolgot. Én eddig még annyira nem paráztam, de most már kezd inamba szállni a bátorságom...
Teszek föl képet a kiságyunkról. Sajna még nemigen van babaszoba fíling a tájékán, de majd idővel.

LÁnyok, ti mikor pakkeroljátok össze a cumót a kórházba? Én még nem akarom, nehogy télleg menni kelljen. Bár edddig úgy tartottam nem vagyok babonás...

Bogyra!!! Nem DNG?? Sztem nem vetted észre, hogy kérdeztem...

Tök jólehetett a babaruhabörze, sajnáltam, mi csütökön jöttünk le Pestről, itt vidéken meg nemigen van ilyen.

Doo, te nem tudsz valamit, ahol van szép de olcsó használt bébiruha??

Lányok, ilyen csöcstupfert (melltartóbetét) a rossmannban kell venni, ott állítólag valami 3-400 Ft a 30 darabos. (Lehet, hogy dm...) És állítólag érdemes a kórházba tena lady, a normálnál egyel nagyobb, 2 csomag. Ma tudakoltam ki. Szoptatósnak meg olcsóbb a laktoherb nevű cucc, ez is dm vagy rossmann, az instant Szoptatós tea hamar elfogyx.y Egyébként az brendonban 400, tescóban meg auchanban 6-800!! :O

Na puszó! Kép kiságyikó

Kép
[/url]
gypsophila

gypsophila!

Nem tudom mi az a DNG, úgyhogy sziszem nem jártam oda! :)

Tena lady tényleg jo, de gyógyszertárban sima nőgyógyászati betét fele annyiba kerül, viszont amit érdemes venni hozzá az 3 db tena bugyi...
Necc bugyi, minden betét cserénél ki tudod mosni és öt perc alatt megszárad. Talán ez segíti a első lucskos napk túlélését, mármit hogy nem tocsogsz, foltozol és szaglasz... :oops: :cry:

Én a kórházba vettem egy doboz instant szopi teát, mert hát odabent nem ngyon tudsz főzni, de otthonra tényleg gazdaságosabb a laktoherb, van egy másik filteres, de annak a neve most nem jut eszembe!

Felsorolás képpen cska hogy mindenki tudja rólam, mániás vagyok: kézfertőtlenítő folyadék, domestos törlőkendő, Kéztörlő, tamarin lekvár (a gátam érdekében ), melltörlő kendőcskék.

nah ennyit a batyuról!:)

Egyebekben anyós razzia meg volt, megdöbbentően kellemes volt a délután. Megebédeltünk egy étteremben, beszélgettünk minden féléről, elmentünk együtt rózsakvarc gyöngyöt nézegetni, megálltunk a bababolt kirakata előtt is...

Én még várom a nagy sport táskát anyuéktól és akkor kezdek pakolni, egy-két hét és teljes lesz a csomag, még be kell szerezzek két hálóinget, meg papucsot. A többi már megvan...

Néhány ötlet jutott még eszembe a csomaggal kapcsolatban! :)

Szívószál: mikor elkezdtem szoptatni, mindig nagyon megszomjaztam és még nem voltam annyira rutinos, hogy mindenféle mozdulatokat végrehajtsak a csecsemen lógó gyermekkel, így az ivást nagyban megkönnyítette a rövidre vágott szívószál.

Kistörölközők: arra gondoltam, hogy a párom dolgát megkönnyítve az ülepem mindig csak kistörcsibe fogom törölni, míg a többi testrészem rendes nagyba, így 2 napig kitart a nagy törcsi, a kicsiket meg naponta hazatudja hozni és tud hozni helyette tisztát. Azért kicsi, mert jobban hordozható és mert több van belőle itthon! :) :shock: :shock: :shock:

DE! nem hozott semmit a babának, nem kérte hogy mutassuk meg a babkocsit, nem túrta végig a tekintélyes babaruhagyűjteményem.
ELLENBEN! elkérte az UH-n készült babapofi fotót, és megkérte hogy hívassuk elő neki a babatappancsos képet, arra teljesen begerjedt! :)

Nah szal van remény! :)

KépKépKép
bogyra

hmm mi oka van annak hogy összekeveredtek a bekezdések?

Én bénáztam el valamit tuti, ennyit a bénázásokról is! :) :lol:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Hulla faradt vagyok...szuloknel voltunk, setaltunk, bevasaroltunk a tescoban..most labaim egekben es pihegek!! En nem tudom mi van, de szuleimnel is a szomszedban ramnez a szomszedasszomny es megkerdezi...na nem lesz baba?? Mondom dehogynem es megsimogatom a hasam!! Ez a masodik eset votl!! Nem latja a gorogdinnyet????? Vagy csak nem tudja hiztam-e es nem mer egybol rakerdezni?? :) Pedig nem ugy nezek ki szerintem, mint aki szimplan hizott (tesom szerint pocak van csak)...a pocak ugyanis oriasira notte magat az elmutl par napban!!! :)

Gypsophila: Szerintem babaszoba jellegu a szobad...nagyon helyes! :)
En ugy gondoltam olyan 2 het mulva kezdem osszerakni a korhazi cuccot. Bar meg azt sem tudom mibe!! :shock: Ha nem is babonabol, de eleve tesomtol kapok elolgombos haloinget (mivel en pizsiben alszom), meg ossze kell szednem magam..miket is kell ODA vinni, mert nem eleg hogy mi kell a babanak.....meg a korhazra is gondolni kell! Be fogok golyozni!!!!!! :shock:

Hat latom tenyleg mindenki kuzd az alvassal!! Ajajaj...es meg csak a 7.-ben vagyunk!!! Na nem baj majd az utolso honapban ejszakai csetelunk! :D

Szep estet mindenkinek!
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Bogyra: Mi az a tamarin lekvar? :-o

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

Hashajtó lekvár! :) :lol:

Ami a szülés után nagyon hasznos, mármint a székrekedés elég fájdalmas is lehet! :(

KépKépKép
bogyra

lorcika, tudom, nem tőlem kérdezted, de tamarin=hashajtó lekvár. Jó cucc, biztosan műxik, és terhesen/szoptatósan is szabad használni :D

Legi

Kép
leglesscat

Koszi. Tudatlan vagyok! :)

Kép

Kép
lorcika

ne hülyéskedj :lol: örülj, h eddig nem kellett ilyen szereket beszerezned :?

Legi

Kép
leglesscat

Felteszem a babaanyag vadászat eredményét!

Anyu ebből a kétféle anyagból fog ágynemű huzatot varrni, úgy hogy az egyik fele ilyen a másik olyan lesz! :)

Nem túl fiúsak, de mindenképp babás lesz!:) Kép Kép

KépKépKép
bogyra

Az a baj, hogy en annyira felkeszuletlen vagyok, hogy olvasom itt a listat, amit a korhazba is vinni kell es panikolok!!!!!!! :( Mert mindig ugy vagyok, hogy van meg ido...de mi van ha ez kis Zsebi elobb akar kijonni nekem??? :D Szoval jovo heten azt hiszem beszerzek mindenfelet! :)
Olyan jo, hogy vagytok, nelkuletek most aztan aboszult tudatlan lennek, igy viszont mindenfele haszons tanaccsal szolgaltok!!!!! :shock: :)

Kép

Kép
lorcika

Bogyra: Cuki az anyag, nekem nagyon tetszenek. Szerintetek mindenkepp kell agynemu, a pihe puha takaro, meg halozsak nem eleg?

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok Lanyok!

Kisse lemaradva, de sikerult vegigolvasnom Titeket.

Koszonom Mindenkinek a nevnapi jokivansagokat!
3 babanaplot kaptam, abbol ketto ugyanolyan, hat ez az ami ilyenkor igencsak elo szokott fordulni. Nem baj, nem volt szivem szolni nekik, igy kicsit mglepodtem es igy ok is orultek :lol:

Sajnalom, hogy Tobben nem igen tudtok aludni, en meg jol alszom szerencsere, hasfajas, gyomoreges sem nagyon van.
Egyszer volt mostanaban alhasi eles fajdalom, irtam is, de azota sem ereztem.
Nekem most a talpam fajdul meg nagyon hamar, mar egy 15-20 perces setatol is, olyankor egy talpmassazsert barmit megadnek.

Mi most kezdtuk el a babaszobat, mert hogy azt kihagytuk a koltozes-felujitaskor - de azt asszem irtam is :o

A parom epp most szedi le a regi tapetat, szerdan remelhetoleg megjon az uj tapeta, es csutortokon teszi fel a sogora.
Hat eleg draga a tapeta, igaz munkdijat nem kell fizetnunk, de sajnos mi hajlamosak vagyunk, hogy elszalljunk, nem durvan, de sokstor utolag belegondolva mar olcsobbol is ki tudnank hozni.

A penz nalunk is egyre kozpontibb tema, beindultak a veszreakciok, foleg a ferjemnel, de ertheto, szeretne, hogy mindenre jusson. Remelem igy lesz :?

Most epp leszakad a vallam, es fej a hatsom is ezen a szeken, ami nem epp szamitogep szek.

Hu sokat irtam, inkabb meg visszajovok!

KépKép
horilda

Lehetne arrol szo, hogy az alabbi ket osszegyujtendo listat valaki feltuntesse egyszerre?
Szoval a korhazba amik kellenek+ ami itthonra kell mar, butorokat, ruhakat leszamitva, gondolok itt legzesfigyelore, popsitorlore stb...
Vagy van olyan honlap ahonnan ezt megnezetetek? Bocs ha mar irta valaki :o

KépKép
horilda

Horlida!

Most a magzatom fejlődésének érdekében megnézem a múmia cvájt, de utána, vagy ha elalszom, holnap szívesen írok neked listát!

Csak győzd cenzúrázni!:)

Jó éjszakát mindenkinek, megyek ráveszem a párom hogy megmasszírozza a talpacskám...:)

KépKépKép
bogyra

Lorci!

A nagyfiam a mai napig huzza maga után az "annakidején" takaróját, amit csak cicásnak hív.

Én magam kibelezett cicának nevezem, úgyanis kilóg belőle a vatelin mindenhol, a sarkai szét vannak szopizva stb stb.
De megválni nem lehet tőle.
Próbáltam cselezni hogy vettem rá anyagot, hogy ugyanazt a takarót bevonjuk rendesen, közölte annak nincs olyan illata, az nem jó....

Így mostmár van egy dinós takarónk is, amivel rendszerint engem takar be, mert az neki nem kell!
Úgyhogy fontos az ágynemű.....

Nekünk az ágynemű készletben volt kis vékony sima vatelin paplan, aminek a huzata rávarrt, tehát az egész takit kéne mosni mindig, azért gondoltam, hogy kap egy huzatot a taki is meg a párnácska is. De nekünk is ilyen vékony nyári takaró van, sztem télre sem kell vastagabb, mármint ilyen baba billerbeck vagy ilyesmi... úgyis lerúgja magáról, tehát inkább felöltöztetni érdemes annyira hogy ne fázzon meg! :)

nah mostmár vége a reklámnak :)

KépKépKép
bogyra

bogyra, nagyon klassz minták! Milyen fajta anyagot vettél egyébként? Én is szeretnék varrogatni majd, ha 4 hét múlva már itthon leszek végleg, és be kellene szereznem addig is az anyagokat, de kicsit tanácstalan vagyok...:?

És én is kíváncsi vagyok a listádra :)

Legi

Kép
leglesscat

Hali, kicsit ritkásabban leszek pár napig, a netem betojt, windows reinstall kell, és ez eltart kis ideig. De a párom gépéről néha majd jelentkezem, és olvasom, kivel mi van:)

Szuép hetet!

Márti

Kép
horpika

Sziasztok!

gypsophila,
én sem tudok babaruha turit :( állítólag Tatán van vmi Csiribiri néven, de azt sem tudom h pontosan hol. engem is érdekelne különben. a Közműv házban voltam egyszer ilyen baba turis napon, de nagyon gáz volt a felhozatal. akkor úgy döntöttem h azért lelencgyerekes cuccokba nem akarom járatni a kislányomat. de mindenki mondja h jókat is ki lehet fogni. mindenesetre nyitvatartom a fülemet-szememet ezügyben. Tescoban különben 1700-ért kaptam rövidujjú bodykat - egy csomagban 7 db-t. annyi sztem 56-osból elég is lesz!

bogyra még biztos kiegészíti, de ha vki már nagyon izgulna, bemásolom ide a kórházi listát, amiket a csomagba rakni érdemes. már nemtom, honnan töltöttem le.
azt a kiegészítést tenném elöljáróban h a saját kórházi szülésznőktől/védőnőtől is érdemes tájékozódni h miket adnak majd bent. van ahol adnak TENA betétet, nálunk a szüléshez kapunk hálóinget, nem kell sajátot összevérezni, kaptok-e eldobhatós pelust a babának v vinni kell, ilyesmik. plusz azt tanácsolták h a baba szép, hazavivős ruháit ne vigyük be előre, mert előfordult már lopás :( majd apuka aznap reggel behozza.

Mamának
□ IRATOK!!! (személyi, a kiskönyv, házassági levél, TAJ kártya)
□ jó minőségű, puha WC-papír
□ szőlőcukor és/vagy töltetlen csoki
□ szénsavmentes ásványvíz
□ 2 pár papucs
□ 1 pár vastag zokni
□ 4 db elölgombos hálóing
□ 1 db pizsama (első éjszakára) - KIHAGYHATÓ
□ köntös
□ könyv, újságok, rejtvényújság, írószer
□ mobiltelefon, töltő
□ 2 db kisméretű törülköző
□ 1 db nagyméretű törülköző
□ tisztálkodási szerek
□ 2-3 db TENA neccbugyi
□ 1 csomag nagy nedvszívóképességű betét (JESSA no wings)
□ 1 csomag tisztasági betét
□ 1 csomag intim törlőkendő
□ 2 csomag WC-ülőkevédő papír
□ 2-3 db szoptatós melltartó
□ melltartóbetét
□ Garmastan vagy ha nincs, Bepanthen mellkenőcs
□ tányér
□ bögre
□ evőeszköz
□ konyharuha
□ konzervnyitó
□ kézi mellszívó
□ haskötő (császársebhez)

Papának
□ 1 pár papucs
□ ennivaló, innivaló
□ fényképezőgép vagy videokamera
□ film és/vagy akkumulátor
□ mobiltelefon, töltő
□ óra (a fájások méréséhez)

Babának
□ 1 pár kiskesztyű, kiszokni
□ 30 db kisméretű eldobható pelenka
□ popsitörlő
□ 1 db cumisüveg és/vagy csőrös pohárka
□ 5-6 db textilpelenka

Baba lista

Távozás a kórházból

Babának
□ 56-os body
□ rugdalózó
□ zokni
□ sapka (vékony vagy vastag)
□ takaró
□ kardigán
□ harisnya (ha hűvös az idő)
□ overall (télire)
□ textilpelenka
□ mózeskosár vagy fekvőhordozó
Vendég

Sziasztok,újra ragyog a nap! 8) 8) 8)
Hát először is köszi a saját nyűgök részletes bemutatójához,talán ha előbb olvasom,akkor elmarad a 7végi abszolút mélypont.de sajana már csak utána jöttem és így bizony elég csúnyán végződött a szombat esténk. :cry: Apa azt mondta nem bírja tovább,hogy úgy viselkedek vele ,mint egy hajcsár,miközben soha semmi sem jó....Jól összevissza vesztünk,szerinte hisztis vagyok,mint egy gyerek,aki mindent rögtön és azonnal AKAR!nem kér,KÖVETEL!(csak nektek mondom meg:talán igaza van :roll: ) Volt nagy hüppi-hüppi,meg miegymás.Engem Alexa vígasztalt,őt anyuka...De ha most a lakásra nézek,talán jó is volt mind2nek kiereszteni a gőzt,mert képzeljétek végre HALADUNK! :lol: És persze édes volt a kibékülés.... :oops:
Szóval újra éledt a tettvágy,újra szép az élet és az idő,és kimostam az első adag bébiruhát,és az ágyneműt,és van már helye is...,és...,és...,és......YUPIÉYOOOOOOOO!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek! 8)

Kép
bringababa

Sziasztok!

Írom az én listámat most csak a kórházit szépen szeparálva.

Tisztálkodó felszerelés:

Tusfürdő ebből bőven napi 2-3-4 zuhira lehet számítani, főleg abban a melegben. :)
Kis szappan, kezet mosni, amit akár a fürdőben hagyhatsz a csapon, mert különben mindig elfelejted magaddal vinni.... főleg ha a szobának saját fürcsije van, akkor praktikus ott hagyni a csapon.
Testápoló, hanyagolható.
Arctisztító cuucok, amiket általában használsz, én viszek egy tisztító habot, meg egy kencét, bőrradírt, hogy friss és üde legyek.
Sampon, hajhab,hajkefe,hajszárító.

Fogkefe,fogkrém,pohár.
Izzadásgátló kence + fújós(aki szereti)
Tena betét vagy patikai nőgyógyászati betét 2 csomag
Tena bugyi, vagy akinek kisebb a hátsója az kap bababoltban is hálós bugyit 3db/800.- körül, csak azok elég kicsi méretben vannak :) A Tena bugyi is három darabosával van csomagolva, annyi elég is.
Pici tubusos folyékony mosószer a bugyik kilögyböléséhez.
Melltörlő kendő - HANYAGOLHATÓ
Domestos törlőkendő, sztem jobb mint a papír wc ülőke takarón egyensúlyozni és aggódni hogy lelóg e róla a sejhajunk :D
60 db kendő/700 forint, elég egy csomag sztem wc ülöke körbe törlésre, plussz néha rendbe teszed az éjjeli szekrényed.
WC papír vagy kéztörlő, merthát Szilvia a legjobb barátunk... csak oda teszed az érintett felületre és mikrotölcsérek már el is szippantják a nedvességet. Akár még zuhi után is használható, ha félünk a törcsivel megtörölni magunkat.
Papírzsepi
Melltartó betét - ebből érdemes az egyesével csomagoltat venni, a higiénia miatt. 30db/400forint volt a bababoltban. Itthonra már bármilyen jó, sőt a legolcsóbb a legjobb. Annak idején is a dm márkáját használtam, azóta remélem csak fejlődött.

Étkezéshez:

konyharuha
szalvéta
evőszeköz + kiskanál
(ezt én minidg itthon hagyom, és a késsel keverem napokig a teámat:D )
bögre tejnek, kávénak, teának ( mikrózható, ha valami melegre vágysz a nyáron, akkor tudd mikrózni, általában már minden kórházban van rá lehetőség )
pohár üdítőzni :)
kistányér
szívószál
, amit otthon levághatsz akkorára hogy jó legyen a poharadba/bögrédbe.
szopis tea - nyárra való tekintettel sztem érdemes egy doboz instantot venni, ami marhára drága és egyaltalán nem kiadós, de a kórházban nehézkes teát főzni meg hűteni.... Ebből 1-2 doboz el fog fogyni. Vagy a naponta bejáró látogatóval -szülők, férj- megbeszélni hogy hozzák ásványvizes palackban a lefőzött, lehűtött teát naponta. Én így oldom meg, de a biztonság kedvéért viszek egy instantot, nehogy gond legyen.

Ruhák

Hálóing 4 db (2 éjszakai lehet szakadtabb is úgyis összevérzed - 2 napközbenre csinibb) Ez a 4 db is csak akkor elég ha van valaki aki naponta kettőt hazavisz és kimossa, majd másnap visszahozza....
Amúgy úgy érdemes gondolkozni hgy napi kettőt elhasználsz.
Papucs 2 db - mászkálós,zuhanyzós
Bugyi - Ha Tena neccbugyizol elég 4 db, amit a látogatás időszakára húzol magadra... Ha folyton bugyizol, akkor sokkal több kell és érdemes feketét vagy színeset vinni, hogy ne kapj agybajt a legszebb fehér bugyijaid elhasználódásától :)
Szopis cicitartó 2-3 db lényeg hogy legyen váltás, ami addig kitart míg a másik megszárad.
Köntös
Nagy törcsi[b] - tested törlésére 1 db elég, ha az alvázadat nem törlöd vele, majd otthonról váltva lehet megoldani a tisztát.
[b]Kis törcsik
- ebből 1 db kéztörlő és csak az! A többivel törölheted az alvázad. Persze ezeket is sajna haza kell küldeni mosásra és naponta tud újat hozni a párod
Zokni

Egyéb

discman, iratok, telefon + töltő, mellszívó, kispárna, újság stb... hát ezt mindenki eldönti a cél a komfort érzés növelése :D :D

Szülőszbai csomag:
szölőcukor (neked), szűrt üdítő (neked), frissítő kendő (női, férfi), rostos ücsi (apának), rágcsálni való, ha nagyon fittmami akarsz lenni még indulás előtt szendvicset is csomagolhatsz :) (apának), szappan+kistörcsi(apának kezetmosni, arcot mosni), nagytörcsi+kicsi (neked), tusfürdő, papucs (apának és neked is), zokni, hosszú poló (de hadnak korházi hálóinget akkor inkább azt, mert ez is tuti maszatos lesz), ásványvíz, wc-papír, zsepi, fésű, fényképező gép. IRATOK!

Azért vettem ennyire külön a két csomagot, mert én két külön táskába teszem, a szülőszobás pakkot a párom utána haza is hozza.

Az előző listában nem értettem a tisztasági betétet?????? Azt hova minek, Amiko rzúdul minden az első hétben, mint a niagara....

Jah és haskötő csak és kizárólag sima szülés után lehet hordani, császár után a sebgyógyulásig TILOS!

De nagyon drága, ha van valakinek orvos ismerőse, aki még mer kockáztatni, akkor érdemes felíratni valamilyen ürüggyel. Amúgy 8000 forint körül van, recepttel csak 2-3000 forint. Helyettesíteni lehet egy hosszában félbehajtott 70*140-es törcsivel, amit szorosan magadra tekersz és össze biztosító tűzöd... De tényleg jó szolgálatot tesz:)

Jaja!

Baba hazajön! :)
nahmost nyári babók lesznek.

body
rugi
kocsikabát
vékony sapka
takaró
pelenka
popsi kenőcs
popsi törlő
hordozó!!!!!
esetleg pólya

Én ezt is előre összerakom két variációban, hidegebb és melegebb időre. És akkor ujdonsült apa dolga felkapni a megfelelő szatyrot ésmár jöhet is értünk. Értsd úgy hogy, mindent kétszer pakolok össze...tehát mindkét csomagban lesz pelenka, kenőcs, törlő stb. És mindezt a hordozóra készítem, így megpróbálom kizárni a lehetőségét, hogy bármit is itthon hagyjon! :)

És akkor most végig nézek a listán, érdemes egy utánfutót is beszerezni és kibérelni a pártkorház elnöki lakosztáylát, hogy kényelmesen elférjünk! :)

KépKépKép
bogyra

Hm, a tisztasági betétet én sem értem, de sztem eügyire gondolhatott a szerző, mert azt szoktam olvasni h TENA betét után, amikor már nem olyan erős a vérzés, a sima éjszakai is jó.
Vendég

Jaés még valami!

Érdemes egyszínű dolgokat összeválogatni, tehát a hálóing, meg a törcsik, meg a bugyik zoknik ne üssenek el egymástól, így apa dolgát megkönnyítjük mosás terén, mert elég csak a szennyes szatyrot beleráznia a gépbe és már féladagon indíthatja is :)

Szegény apát elképzelem, ahogy este mikor hazamegy tőlünk, mos tereget. Reggel vasal gyorsan, összehjatogatja a holmit és cipeli magával a dolgozóba, hogy hazafelé már tudjon is újra jönni....
Olyan megható :) :cry: :oops:

KépKépKép
bogyra

bogyra!te vagy a mi tyúkanyónk! :D na nem a korodnál fogva,hiszen még tini vagy :lol: köszi érte!

Kép
bringababa

Én éjszakait már csak itthonra veszek, 4 nap alatt sztem nem csökken annyit a vérzés, hogy az kényelmes legyen. De lehet berakok én is egyet, max hazahozom... nagyügy :)

Remélem nem kell négy napnál tovább maradni.... :wink:

KépKépKép
bogyra

Bringababa!

Köszi a bókot! :) Bár amikor bemegyek az egyetemre a friss 18-asok közé iszonyatosan vénlánynak érzem magam. És ők is úgy kezelnek... :D

De valóban kb. 16-nak érzem magam, mármint lelkileg.
Szellemileg jelenleg mint egy 20 éve alkesz 50 éves....
Testileg meg.... nahát nem is tudom, mint egy nyúgdíjas, járókeretes (célzok itt a medence fájdalmaimra) pingvin vagy kacsa... óriás kacsa...bálnát nem merem írni, mert azokolyan kecsesen mozognak a vizben... de én már csak a zuhany alatt mozgok, ugyanis a kádból nem tudok kikecmeregni egyedül... a múltkor egy órát fürödtem mire hazajött a párom és meg tudtam kérni, hogy daruzzon ki. :lol: :evil: :lol:

Azóta csak zuhanyzom.... de azt is minek. A hasam úgy veri le a vizet, hogy az előszobában is beach hangulat uralkodik utánam.....

Nah és a szőrtelenítés.... a lábamnem tudom annyira felemelni hogy elérjem, a nunim meg egyszerűen nem látom.
Épp tegnap segített a párom , baromi szakértő mozdulatokkal szedte le rólam a bundát. Amikor odaért a bikinivonalamhoz véletlen összekente a hasamat a levágott szörrel.... mondtam neki viccből, hogy még itt is olyan, mutatva mindeközben a lehullot ám de hasamra tapadt szörcsimbókra, mire serényen elkezdte borotválni a hasam.... :lol: :lol: :lol:

Szegéyn annyira koncentrált, hogy még a viccet sem értette!:)

KépKépKép
bogyra

ezt az alváz szőrtelenítést én a kórház előtti napokban tervezem - addig ollóval levágtam a nagyját, páromat még nem akarom sokkolni ilyen "műtéti előkészítéssel", de már tud a nagy feladatról ;) különben nekem sokkal lassabban nőnek a szőreim, mint a várandósság előtt. kivéve a hajamat. azt se bánnám, ha ritkábban kellene járnom vágatni :) ezek a kondíciók megmaradhatnának a szülés utáni időszakra is ;)

nálunk 5 napig kell maradni a kórházban, feltéve h aznap reggel 8-ig megszülsz - ha nem, akkor az csak "nulladik nap" és utána kezdődik az ötnapos számlálás :( ez elég hosszú sztem. de hátha elegük lesz belőlem és kidobnak hamarabb :)
Vendég

Sziasztok

szörnyű hétvégém volt, nem kívánom senkinek. A múlt hét szerdán voltam fül-orr-gégészeten, mivel el volt dugulva az egyik fülem. Orvos véleménye alapján- miszerint megfázás ráment - átküldött hallásvizsgálatra. annak az eredményéért mentem el szombaton. hát az volt ráírva,hogy közepes fokú halláskárosodás, kezelés céljából klinikára utal. bementem az orvoshoz és szégyen nem szégyen elkezdtem bőgni, meg közöltem, hogy már nincs is úgy eldugulva. Szegény jól megijedt, hogy úgy bőgök mint a szopósmalac, ezért újra átküldött hallásvizsgálatra, azonnali eredményt követelve. Az negatív lett. Tekintve, hogy kismama vagyok gyógyszert nem írt fel, mivel akkora gyulladás nincs, de vitamin szedését ajánlotta.

Tegnap meg elmentünk vásárolni, de úgy görcsölgetett a hasam alja, hogy majdnem minden 10. lépésnél meg kellett állni. No gondoltam fasza, megszülök a Cora közepén. Persze én kitartó vagyok és közöltem a párommal, hogy ha már elindultunk otthonról csak elkéne menni a babaexpora is. ott még kivártuk a sort a bejáratnál. Bár ne tettük volna. Egy nagy szar volt az egész. Mondjuk a ruhákat nem néztem, mivel azt kapok dögivel. De egy deka cumisüveget, mellszívót nem láttam. A kifogó pl. 300 forinttal drágább volt mint a Corában tehát nem volt érdemes megvenni. Amúgy meg a helyi bababoltok képviselői voltak kint, tehát ha bemegyek a boltba ugyanazt megkapom, mint amit kihozott. Végül két csomag pelenkát vettem, mivel a belépő árát pelenkára lehetett váltani - persze ki kellett pótolni -.

Köszi, hogy feltettétek a listát, hogy mit kell vinni. Mondjuk én kaját nem csomagolok, mivel barátnőmmel egy helyen szülünk és mondta, hogy nem ehetett, sőt inni sem ihatott, csak kiöblíthette a száját vízzel, víz meg van a klinikán is. Szerintem apa is kibírja kaja nélkül, idegesebb lesz ő annál, hogy szendvicset majszoljon. Tegnap már úgyis ráhoztam a frászt.

No megpróbálok bemenni a városba, remélem most nem kell minden 10. lépés után megállnom mert akkor csak holnap érek haza.

mindenkinek szép napot

Márti
stella2007

Hát bogyra,dettó!!!
Hiába,néha test,szellem,lélek,mintha nem egy emberhez tartoznának...,pedig mindez mi vagyunk,egy új mutáció képviselői! :lol:
A borotválkozási feelengről már múlt héten én is írtam,akkor még kénytelen voltam 1dül csinálni,de legközelebb én is apára kell hagyatkozzak.Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!
suliról annyit,hogy nekem már a második emelet megmászása olyan,mint Rockynak annak idején a híres lépcsőre felfutása!ja és a társak hozzák a batyumat! :oops:

Tarthatnánk egy csini bemutatót,tuti nagy siker lenne!Vicces!

Ja,és a fújtatás!!!!!!!!Azt imádják körömben a legjobban!mint egy kiöregedett gőzmozdony!csinos és nagyon nőies!

A melegtől meg már előre rettegek,dolog,hogy amúgy is útálom,de tegnap már csak apa térdgatyója jött rám,na és az sem lötyögött... :cry:
A testem egy hét leforgása alatt igen csúfondáros változásokon ment keresztül,amolyan amorf kis(???)szobrocskára emlékeztet!
viszon tényleg jókat mulatozom magamon...,mert "magamat kigúnyolom ha kell....." :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Szegény Stella! :cry:
Amúgy is nagyon "odavagy" ezért az egészért és akkor még ez is!
Mint írtam nekünk sem álmaink 7végéje volt,nem is volt túl idilli,de mi már túlvagyunk rajta,Neked is ezt kívánom!Legalább ma legyen jó napod! 8)

Kép
bringababa

bogyra!
És apa megjegyezte,hogy olyan édes az új mozgásom.Gondolom evvel az általad említett pingvines,kacsás,lépegető eszkavátoros haladásomra célzott....
Szeretem amiért minden körülmények között tud hazudni,miszerint szép,aranyos,mi több FORMÁS(hahahahahahahaahahh) mama vagyok.Mondjuk merne csak öszínte lenni!!!!!!!!! :evil: :lol:

Kép
bringababa

Hát nekem már ilyesmiket nem mond a drága! Amikor megkérdem, hogy nagyon szarul nézek ki, erre ő csak annyit felel, nem-nem olyan kismamás vagy....

A múlt héten átadták a helyet a villamoson, majd halkan megkérdeztem a párom szerinted terhesnek nézek ki vagy inkább nyomoréknak?

Fő az önbizalom! Mindannyian gyönyörűek vagyunk, főleg a bennünk rejtőző pindurkák miatt, és persze amúgy is! :D

Látom Stella téged is utolért a hasfájás.... én is úgy megijedtem tőle, meg gyakran van nekem is hogy nem tudok sétálni csak fájdalmasan. Időről időre előjön, aztán napokig semmi, még jól is esik hogy gyalogolhatok.
Stella próbálj pihenkézni napközben többször is egy kicsit, már félóra fekve is nagyon jó tud lenni.

Megyek ki is próbálom!!!!!
Két hete ez az elős nap hogy nem kell menjek sehova se!!! Csak majd a gyerkőcért, mert patikába, meg DM-be, de ezeket csak apácskával együtt délután! :)

KépKépKép
bogyra

Jó pihit bogyra!

Én felveszem a 7mérföldes sportcipőm és buzogó tettvágyamat kielégítve útrakelek!

Mindenkinek olyan szép napot kívánok,mint amilyen szépnek látom most én!
:P
puszik

Kép
bringababa

Sziasztok!

Lányok, jó olvasni, hogy mennyi öniróniával szemlélitek a kismamaságot.
Bogyra fürdős-zuhanyzós sztorija felvidított. Remélem nem haragszol érte.
Remélem mindenki jobban van. Pihenjetek sokat!
Délután jövök!

Kép
anido

Jo reggelt mindenkinek!

Tul a pajzsmirigyes vervetelen..kismamakat elore vettek! Szeretem kielvezni az ilyen elonyoket, meg ha gonosz es megveto tekintetek is kisernek utamon :)

Bogyra, Bringababa konnyesre nevettem magam rajtatok, ahogy leirjatok a dolgokat! :lol: En is ugyanigy nyomom, a pingvin jaras bejatszik 2 napja, mert 2 napja a hasam tok sokat nott!! Ferjem csak ugy szolit, mi van te terhes anyuka es hogy mar tisztara terhes vagyok!!!!! (lehet nem csak a kulsomre erti?? :shock: :D ) Mert ugye a napi nyafogas, hogy simogasd a hatam, masszirozd a talpam, hozd ide a vizet, faj a hasam, nem tudok aludni es stb...lehet, hogy mar terhes neki!! :) De azert birja a gyurodest..bar a borotvalkozast meg nem mondtam neki, mert gondoltam mi az nekem...bar multkor en is breakeltem a kadban es csak raerzessel probaltam leszedni a szort...mivel mar semmit nem lattam! Nem tudom mit fog szolni ha megkerem vegezze el helyettem eme nemes feladatot! :shock:

Koszi a listat. Ilyenkor ujra es urja azon imadkozom ki ne bujjon elobb ez a lurko, mert anyja totalkaros a hianyos felszereltseg miatt!!! :shock: :D
Ezeket a cuccokat gyogyszertarbol es bababotlbol szerzitek be? Ma tervezek egy DM jaratot..onnan mit erdemes a fenitek kozul?

Na szep napot nektek!

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

Én is ma megyek DM-be!
onnan amit érdemes: éjszakai betét 2csomag, melltartó betét, frissítő kendő, szőlőcukor, puhi wc papír 2-4 tekercs, melltörlő kendő, ha van, domestos törlő kendő, kéztörlő, pzs 10-esével csomizott, tamarin lekvár, szopis tea főzős és instant....

Nekem ezek vannak alistán!

Aztán gyógyszertári listán a következők, oda is ma megyek.... :)
Nőgyógyászati betét 2 csomag, Tena bugyi, bepanthen kenőcske, még vitamin :)

KépKépKép
bogyra

Hello Csajok,

jól eltűntem a hétvégére, de olyan szép idő volt, inkább a kertben töltöttük mint a házban a gép előtt :) én nagyon imádom a meleget, és annyira örülök hogy itt a tavasz!!!! Hurrá 8) 8) 8)

Bogyra és Doo, köszi a listát, elmentettem őket, mert még semmit nem vettem, úgyhogy nekem nagyon hasznos, és nagyon megkönnyítitek a dolgom áprilisra :) bár már sok listát olvastam, de bogyra praktikus és empírikus listája nagyon tetszett, örök hála :)

Lorcika láthatod, nem te vagy az utsó a sorban még én sem tartok sehol, nem tom ez mennyire nyugtat meg téged :wink: de én most nem is izgulok emiatt, előttem az egész április, és nagyon aggódom hogy uncsizni fogok ha már nem dolgozok.. úgyhogy most még nem is tervezem hogy bármit veszek márciusban... asszem túl vagyok a "segítség elkések a beszerzéssel" időszakomon :D kívánok neked is hasonló jobbulást :D :D

Legi, nekem már hetek óta fáj a jobb oldali lengőbordám, szinte csak baloldalomon tudok aludni, de már szinte megszoktam.. és pár napja találtam egy pózt a szoptatós párna ide-oda gyömöszkélésével, amivel úgy néz ki, tehermentesíteni tudom a bordáim, és ismét próbálkozok újra a jobb oldalamon alvással.. több-kevesebb sikerrel... próbáld meg kipárnázni magad körbe, nekem nagyon bejön ez a szopizós párna, meg az hogy naponta többször is figyelmeztetem magam hogy egyenes háttal üljek...

Bringababa, én is hasonló cipőben járok a férjemmel már egy ideje, ő egy kicsit lassan indul be, mert mindent tudományosan közelít meg, én meg már csinálnám a dolgokat, így én is sokszor a hajcsár szerepben díszelgek, de nálunk is mindig édes a kibékülés, és ilyenkor aztán tényleg beindulnak a dolgok :) mint pl most hétvégén végre nekiálltunk a kertrendezésnek :)

Csajok, nekem még megy a borotválás, de már én is csak ráérzésre és tapintásra csinálom :wink: a végeredményt már csak tükörben tudom ellenőrizni :D

Ma annnnnnyira tele vagyok életerővel és energiával :D Biztos a napsütés miatt :)

Küldök belőle mindenkinek aki híjján van belőle éppen!

Csodálatos szép napot!
pici76

Nah, géphez jutottam! Szép napot:)

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem az a mumusom, hogy valami fontosat biztos nem veszek meg, vagy nem viszem el a listáról...Ezért tuti há
romszor is át fogom forgatni, hogy majd minden benne legyen.
Holnap megyünk vásárolgatni, ilyesmit hogy cumisüveg, pelus és társai.
Én is érzékenyebb vagyok, olvastam kicsit megnyugodva, hogy nem csak én. Persze jól megsértődtem, mikor a párom kijelentette, hogy már csak két és fél hónap, addig kibírja!! :twisted:
Hasfájás nekem ritkán, és még viszonylag jól alszom, csak ki kell fussak néha 2-3 szor wc-re.
Párom meg nézhet melót, mert a kórházát becsukják:( Még szerencse, hogy úgy néz ki, lesz helye. De szegénykén nagyon maga alatt van, már másodszor történik ez vele(acsepeli kórházban dolgozott korábban).
Végül a pingvin-járás: Párom kicsit durvább, ő azt mondja, úgy járok, mint egy szaró galamb:):)

Nah, további szép napot, és remélem, hamar május lesz már:)

Márti

Kép
horpika

Felhívtam a bababoltot, ahol rendeltük a bútort.

Úgye aszonták, hogy 3-4 hét, most telt elaz ötödik hét, a csaj mosolyogva mondja, hogy nem jött meg és még a jövőheti listán sincs rajta....

Na úgy felkaptam a vizet, azt mondtam hogy iramban intézze el a hétre a bútort, mert különbenirgum burgum lesz.

Mondta, hogy még várnak a hétre egy szállítmányt és leszól, hogy sürgős a bútor! :D

Hát kiváncsi leszek....

Fortyogok a dühtől.....

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Melyik butorbolt ez? Nem te is az M5 melletti RS-bol veszed? Valaki irta ezt..de mar nem emlekszem ki. Mert mi onnan rendeltuk, nekunk is 4 hetet mondtak..oke meg nem telt le, majd aprilis elejen....csak azert kerdem, hogy onnan hozzatok-e, hogy mire szamitsak es balhezzak azonnal ha aprilis elejen semmi!!!

Nyugi remelhetoleg tenyleg megsurgetik a butort!!! Azert meg ido is van ra!

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!

Faktum bútorra várunk mi is. Nem a bolton múlik, hetente két kamiont küld szegedre a bútorokért... egyszerűen nem gyártják le a bútort határidőre.

Csak olyan dühítő, mert hát gondolhatja, hogy annak a szerencsétlen gyerknek csak aludnia kell valahol.... tehát ha ő vállal egy határidőt, ami lássuk be nem is túl közeli, akkor az a minimum, hogy azt már legalább tartsa. sztem.

Lehet kötbért fogok kérni, napi 10000-et.... ha a héten sem jön meg.

Tudom az eszemmel, hgy végülis nem para, hogy nincs itt még, de ha arra a rengeteg teendőre gondolok, amit ugye csak akkor tudunk elkezdeni ha már itt a bútor, forr az agyam....

KépKépKép
bogyra

sziasztok

Bogyra! nem akarlak elkeseríteni, én szegedi vagyok, én is faktum bútort rendeltem, de nekem már eleve 6 hetet mondtak várakozási időnek.

a kórházi kellékek listájával kapcsolatosan a www.velvet/poronty.hu oldalon szintén van fent lista, sőt hozzászólások is vannak, főleg arról, hogy melyik kórház mit adott, vagy követelt. akit érdekel nézze meg. Főleg azért jó, mert tényleg írtak bele friss tapasztalatokat, hogy melyik kórház mit vár el. Bár tudom, hogy egy jó orvos is meg tudja mondani, hogy a kórház ahol dolgozik mit vár el a kismamától.

Tök jó idő van, és kivételesen tudtam egy órát sétálni fájdalom nélkül:-))) De enni nem bírok. szerintem ez a hirtelen meleg teszi, vagy az, hogy már így is túl nagy vagyok.

szőrtelenítés: én már nem borotválom, hanem vettem Opilca krémet, azzal bekenem és kb 10 perc után zuhannyal lemosom és szépen leszedi. Igaz így nincs fazon, csak kopaszság:-)))

mindenkinek további szép napot!!!

Márti
stella2007

Sziasztok!

Nah, én mázlista, még éppen hogy látom a fazont és megy is a dolog. Bár szerintem egy-két hét és én is a páromhoz fordulok segítségért.

A vásárlással én apránként haladok. Mindig veszek egy-egy dolgot.
Csajok most olvasom, hogy aranyérre és gátsebre ajánlják az orbáncfűolajat.

Kép
niki30

Sijjastok,újra itt!

Leléptem az ostobából,mert vár a sok vasalnivaló!
Lányok!én még ennyire sosem szaladtam haza,hogy vasalhassak!
várnak a babarucik! :lol:

Olyan jól esett ma az isibe minden tanár azt mondta:szépen gömbölyödik.jó,jó ezt azért mindannyian tudjuk,hogy az "Úristen,ez mekkora lett" finomított verziója,de ma annyira szép napom volt,hogy még ennek is örültem! :P

Voltam ma szülőszobát látogatni,csak úgy spontán,hirtelen felindulásból,a portás pedig azt hitte itt az idő,tündéri volt!
A szülésznők is nagyon segítőkészek és készségesek voltak(nem hiába bogyra is ebből az "alomból" való :D )

És ma még a kicsinagy lányom is édesen azt hazudta,nem is híztál sokat anya,vagy legalábbis nem annyira látszik.És amikor ezt mondta csak kicsit nem nézett a szemembe,mejdnem hihető is volt! :lol:

Bogyra!meg tudlak érteni,engem is az zavar a legjobban,hogy egymásra épülnek a dolgok,ha ez nincs meg,akkor az sem készülhet...,de azért ne dühöngj,vagy csak kicsit!

Lorcika!hiányoltalak reggel,úgy megszoktam,hogy én kb akkor jövök fel,mikor Te éppen joggolni voltál,de mulasztásod igazoltnak tekintem! :lol: Én holnap megyek pajzsmirigy Uh-ra,a vérvétel után.Nem bánom,mert most azzal nyugtatom magam,ezért dagadtam lufira,mármint a pajzsmirigy miatt,és így most lelkifuri nélkül faltam fel egy jó kis mézes sütit. :D
Vagy most beégek,mert lehet Legi szokott reggel sétálgatni??!!??
hmmmmmm,bajban vagyok most...nagyon

Kép
bringababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?