A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok, Kismamik!
Vagy egy hete nem jártam erre, annyi minden összejött (munka...)! Örülök, hogy jól vagytok, hogy a babócákkal minden rendben!
Kórházválasztáshoz: aki nem tartozik az adott körzetbe, az próbáljon meg a körzetbe tartozó ismerőshöz, baráthoz, rokonhoz (ha van ilyen) mint ideiglenes lakcímre bejelentkezni -- nekem is ezt javasolták, és lehet, hogy szükségem is lesz rá (miután már biztos, hogy a Schöpf mint állami kórház megszűnik).
Mindenki vigyázzon magára!!!

Kép
Kép
irina

A kórházválasztásos hercehurca nem csak azokra vonatkozik akiknak még nem kezdődött el a terhesgondozása?????

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok Kismamik!
Szeretnék én is (mi is :D ) csatlakozni, előreláthatólag szept.25.-én megszületik Gergő vagy Panni?! Vagy netán mindkettő??? :lol: (Eddig csak egy gyors UH volt - szívhang ellenőrzés)
Anita vagyok, 32 éves, a Babó pedig 11hetes5 napos. Jövőhéten megyünk IGAZI méricskélős UH-ra.
Nagyon-nagyon-nagyon régóta szeretnék Kisbabát, imádom a Gyerekeket - szerintem minden ember egy kicsit az, még ha 70 éves is, sőt akkor csak igazán :D ...
Az evésről csak annyit, hogy általában nehéz ételeket kívánunk (pl. székelykáposzta, sültkrumpli, füstölt dolgok, és minden ami savanyú) :oops: - ennyit az egészséges táplálkozásról (egyébként 2 éve még vegetáriánus voltam...
A vizitdíjról: tőlem a fogászaton elkérték :roll: , sehol máshol nem.
Bocs, ha kicsit sok voltam, gondoltam bemutatkozok.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Andi,
hm, ez egy jó kérdés! (Esetemben a megszűnő kórház miatt nincs sok választásom, bár a Schöpfi sem lett volna a körzetembe tartozó -- nálunk, mint korábban írtam, egyetlen kórház "választható" (!!!), a Dél-Pesti vagy a Dél-Pesti. Remek, nem? Ez aztán a szabadság!).

Anita, üdv a körünkben! Gyere mindig és mesélj sokat!!! :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Kedves Milénamóni,
isten ments, hogy riogassak, de én az interneten terhesség+ultrahang vagy valami hasonló kombinációval kerestem és biztosan állíthatom: 10 cikkből 6 a mértéktartásra szólított fel. Nem azt állították, hogy káros, hanem hogy nagy mennyiségben nem ajánlott. A kólát csak példaként írtam és nekem nem várandósan is ártott.
Egyébként én egy ilyen típus vagyok (35 fokban is viszek esernyőt és nyaraláskor is nálam van a fél háztartás. A hajamat is csak hennával vagyok hajlandó festeni a terhesség óta. Nem vagyunk egyformák - szerencsére.)

Néhány idézet:
Prof. Israël Nisand, nőgyógyász főorvos: „Minden szülőnek sürgős, hogy megláthassa gyermekét. A szülők mielőbb látni szeretnék az utódot, ami természetes, de nem szabad, hogy ez a magzat számára veszélyt jelentsen. Elővigyázatosnak kell lennünk, és ezért érdemes betartanunk néhány szabályt. Ami engem zavar, hogy nem tudunk biztosat az ultrahang vizsgálatok magzatra gyakorolt hatásáról. Pedig egy 3D vizsgálathoz a magzatot legalább fél órán át ki kell tennünk az ultrahang-sugárzásnak.

Az ultrahangvizsgálatok másik hátránya már inkább orvosetikai, illetve gazdasági vonatkozású. Az ultrahangvizsgálatok Magyarországon korlátlan számban "járnak" mindazon kismamáknak, aki a szüléséhez orvost kért fel. Az orvos a vizsgálatokat, a fényképeket és videofelvételeket mintegy "cég ajándékaként" nyújtja privát betegének. Mindez a társadalombiztosítás számára rendkívül megterhelő, hiszen egy UH vizsgálat önköltsége több ezer forint. Ennek ellenértékét viszont az orvos, paraszolvencia formájában kapja, ami után gyakorlatilag nem adózik, viszont amortizálja a 10 millió Ft feletti értékű, korszerű UH berendezéseket. A világ "szegényebb felében" (pl. U.S.A., Egyesült Királyság) a társadalombiztosítás legfeljebb egy rutinszűrést fizet.

Az ultrahang direkt sejtkárosító. Tényleg nem káros a magzatra? (Tyuri)

Abban az intenzitásban, amit a szűrő és diagnosztikus vizsgálatok során alkalmazunk, nem.

Kép
granda

Granda:igazad van,jobb félni mint megijedni.Én sem azért írtam. :)
Csak már annyi mindent hall az ember....Múltkor a májas dolgokkal ijesztettek meg,aztán a kencével amit a pocimra kenek....

Tényleg:hízási csíkok ellen használ vki vmit?Én sajna hajlamos vagyok rá,vettem kismamáknak való gyógynövényes krémet.

Kinek látszik már a pocija??????
Az enyém hirtelen elkezdett nőni... :D :D :D

Jaj,uh-ra visszatérve:a kötelező szűrő uh-n kívüli vizsgálat kb. csak 1 perc szokott lenni.Azt nézi meg csak,hogy szívhang és mozgás van-e.Remélem annyi nem árt,a cikkben fél órákról írnak...Olyan csak 12. héten volt eddig.

Azért köszi a figyelmeztetést Granda.Tényleg nem árt azért óvatosnak lenni.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Az ultrahang hatásaival kapcsolatban: amikor kórházban voltam 6 hetesen nézték a babát ultrahangon többször is. Én minden nap akartam, hogy tudjam, jól van, de azt mondta a főorvos, hogy azzal ártunk és nem használunk.
A 7. héten is néztek uh-n, így azt mondta a magánorvosom, hogy ne menjek most egy ideig uh-ra (következő héten kellett volna) mert most sok volt! Úgyhogy a 12. héten láttam legközelebb. Tényleg nem szabad sűrűn, én úgy gondolom, hogy a kötelező 4 uh között egyszer (összesen 4x) érdemes megnézni + 4D-n és ennyi. Nehéz megállni, hisz mindig nézném én is, hogy fejlődik, de látjuk és gyönyörködhetünk benne még sok-sok évig!

Miléna! Hogy vagy?
Én használok csíkokra krémet, a Rossmannba vettem, de a DM-ben is van. Kellemes illatú, minden nap bekenem a pocimat. Egyébként is most jobban szárad a bőröm!

Anita! Üdv. a csapatban!

Szép napot nektek!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Miléna!
Én is használtam a petykánál krémet és megúsztam csíkok nélkül. Csak egy jó tanács ne csak a pocit, hanem a popót és a melleket is kenjétek.
Üdv Anita!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok Kismamik!
Az UH-ról én is azt hallottam, hogy nem szabad gyakran, bár azt olvastam több helyen, hogy nem árt a Babának, mégis...

Anikó! Mi akkor valószínű egy cipőben járunk, vagyis hasonlóban :lol: , ugyanis én is pont 6 hetesen kórházba voltam 1 hétig (görcsöltem egy kicsit, és barna folyásom volt, és sajnos tavaly volt már egy elhalt Babám is, ezért veszélyeztetett vagyok) ott mondták nekem is, hogy nem jó a gyakori UH.

Milénamóni:Én nem vagyok egy sovány alkat amúgy sem, de mostanában igen, a párom szerint látszik, olyan a hasam, mintha folyamatosan fel lenne puffadva. Azt szokta mondani: "Te nagyon terhes vagy..."Inkább a ruháimon érzem, múlthéten kiszakadt egy ing a hátamon :oops: amikor előrehajoltam, valószínű a mellem miatt. És a csípőm is vastagabb lett.

Testápolásról: én egyenlőre sima kamillás testápolót használok, főleg a melleimre, különben nagyon érzékenyek.

Szép napsütést mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Anikó:köszi,már szerencsére jól vagyok. :D Bár az antibiotikum mellékhatásait nem sikerült megúsznom....Nem is tudtam beszedni mindet.
Én a DM-ben vettem a krémet,miután észrevettem a poci növekedést.
Én kb. 1 hete gyakran érzem a hasamat.Nem fáj,vagy ilyesmi,hanem olyan növekvős érzés.. :lol: Csípőcsontnál a szokásos méhszalagos húzódással együtt.Most nagyon nem jó az oldalamon aludni... :? Valami a csípőcsontnál nagyon nyomódik...Biztos növekszik kismanó. :D A doki jelezte,hogy fogom ám érezni...
Valakinek hasonló élmények?

Anita üdvözöllek én is! :D

Anikó:jövőhéten találkozhatunk ha gondolod.Azért nem ezt a hetet írom,mert utazunk haza a szüleinkhez.Jó lesz végre picit vidéken pihenni,ráadásul rég voltunk a zűrös kezdetek miatt.(Már így túl a legkritikusabb időszakon jobban el merek indulni.)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Anita:nekem elég széles csípőm van,eddig semmi nem látszott.Puffadáshoz hasonló dolog nálam is volt pár hete,de most az alhasam kezdett el kiemelkedni...Párom szokta mondogatni,hogy olyan kismamás alkatom lett hirtelen. :lol: Valószínűleg a kezdeti fogyás miatt is jobban látszik,mert akkoriban a pocim igen lement..

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna!
Nekem is mostanság kezdett el igazából növekedni a pocakom. :D :D

Én a Garnier Skin Naturals-t (intenzív hidratálás, bőrfeszesítő hatás) használtam eddig is és most is, nekem bevált. :D :D

Vadvirág
Vendég

Remélem ti is nézitek a Tv ügyvédjét.....A szülési díjakról van szó... :?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Nekem is elkezdett picit nőni a pocim! :)

Én Avonos mellápoló krémet használok; a hasamra, fenekemre pedig sima testápolót, de olyat ami zsírosabb fajta.

Tegnap megnéztünk egy nagyobb lakást! Nagyon tetszett!!! Remélem, sikerül majd megegyezni az eladóval!!!

Ma délelőtt megyek UH-ra! Nyakiredő mérés! Szorítsatok!

Szép napot Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Én is Avonos mellápolót használok. És a hasamra is Avonos terhességi csík megelőzésére való krémet kenek. Elég zsírosnak tűnik, mert este fürdéskor még egész csúszós a hasamon. Ugyanakkor nem ragad bele a ruhámba. Na majd meglátjuk. Viszont az illata nm valami bombajó.

Elég sok helyen azt írják a könyvek, hogy aki hajlamos a csíkosodásra az megakadályozni úgyse tudja, esetleg enyhíteni a károkat. :(

Miléna!
Nekem sajnos aludnom kellett. Mondtak a műsorban valami konkrétum összeget vagy csak általánosságban beszéltek? A Sote sajnos nekem sem a körzetes kórházam.
Jó volna tudni mégis mire számítson az ember. Bár ez meg odébb van. :P

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Miléna!

Sajna nem láttam az adást. Hol tudok utánaolvasni szerinted?

A jövő hét nekem is jó, most mi is utazunk vidékre szülőkhöz, már alig várom: bográcsos babgulyás, palacsinta!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok !

Én sem láttam a műsort de most nézem az interneten.
www.mtv.hu és ott a tv ügyvédje nem valamo jó a minőség de a hang az jó.

Mindenkinek szép napot !!
20200310173350

Sziasztok!

Megvolt a délelőtti UH!
CRL: 60mm, BPD: 21mm, nyaki redő is rendben! :lol:
A képet nem tudom feltölteni, de amúgy sem olyan jól látható már a szkennelés után...
De éppen csücsült! Olyan aranyos volt! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Kismamik!
Gratulálok Mazsola-Regina! Ez hanyadik UH-otok volt?
Én is ma délelőtt voltam UH-on (nem kis megpróbáltatások árán, ugyanis a dokim elment szabira :roll: , így mástól kellett beutalót kérnem)
Nagyon nagy csoda ez az egész, még mindig nem tértem magamhoz... leírhatatlan érzés. Csipőre tette a kezét és a kis lábait felhúzta egészen a az arcáig, láttam mindenét, a füleit, a gerincét, a kis szívét, a kezét, a kis buksiját...
Nekünk nyaki redőt még nem mértek, azt mikor szoktak? Nem ilyenkor? Na mindegy, azért a CRL: 48,9mm, BPD: 18,2mm.

További szép napot Nektek!
Anita

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Bocsánat, mégis mértek, ugyanis volt egy olyan ráírva kézzel a papíromra, hogy "NT:2mm alatt", és kinyomoztam itt az interneten, hogy ez a nyaki redő mérés, és hogy igazából 4-5mm felett kell aggódni, az utalhat kromoszóma rendellenességre.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja!
Ez volt a 4. UH, mert egyszer volt egy kis vérzésem, akkor muszáj volt megnézni, hogy rendben van-e.
Nekem az van ideírva, hogy NT: 1.2mm (norm)
De Nálad miért az van írva, hogy 2 mm alatt???? Nem mérték meg pontosan?

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok, Lányok!
Ultrahang-témához: a dokimat kérdeztem erről, szerinte (az orvosok szerint) azért zavarhatja a babákat, mert sajátos zajnak érzékelik az ultrahangot (a 12. héten már fejlődik a középfülrész). Anno láttam is erről egy filmet (már nem emléxem a címére), azt szimulálták, hogy a baba hogyan éli meg az ultrahangot, ez iszonyú ricsajos, cuppogó, ijesztő hangkavalkádot jelentett, még én sem hallgatnám el sokáig... Akárhogy is, az én babócám úgy pörgött a 12. heti (2.) hüvelyi és hasi uh. alatt, mint a motolla, bokszolgatott, háromszor megpördült a tengelye körül, hanyatt dőlt, csinált mindent. Ezért is kérdeztem a dokit, hogy mitől lehet ez a nagy izgatottság.

Kép
Kép
irina

Anikó
Nekem azt mondta a dokim a második harmadban már ok a repülés. De az utolsó harmadban már megint
nem.

Ancsi
Szuper, hogy minden rendben volt.

Manófalvi
Mi egy tök egyszerűt néztünk ki a Brendonban, de nagyon szuper. Retrus a neve. Szerintem ez
is mindent tud, amit tudnia kell egy babakocsinak és csak 30 e HUF.
Kép
Szerencsére mi rucikat kapunk egy csomót :). Főleg, ha kispasi lesz.:) Van egy 3 és fél éves
öcsém :).
Ancsi következő UH 18. héten :) fúú meglátod olyan gyorsan elrepül az idő addig.

Silka
Kórház téma. Én kaptam olyan tippet, hogyha olyan kórházhoz tartozol, amibe nem vagy illetékes
egy hónappal a szülés előtt jelentkezz be ideiglenesen olyan ismerőshöz, aki olyan kerültebe
lakik, ami odatartozik.
Néhányunknak talán segít ez a tipp.

Mikéné
Örülök, hogy minden rendben van.

Beke Andrea
Nekem 16 hetesen kell mennem AFP-re

AFP-vel kapcsolatban nekem azt mondta a doki, hogy nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani
neki, mert egy elavult régi módszer és nem igazán megbízhatóak az eredményei. Aki fiatal annak
nagy esélyel egészséges a babája.

Nyerkit
Bocsi elkéstem a privi válasszal. Nehari.

Anikó
Gratula

Szia Anita

Nekem nem nagyon volt pocim, de most olyan kis gömbölyű, úgyhogy már mindenki észreveszi.
Azért egy picit fel is szedtem, de igyekszem kordában tartani.

Mazsi
Gratula

Én is régen jöttem már 12 hetes UH-n minden rendben volt. Nyaki redő is és már 6 cm, azaz volt akkor. Kis rakoncátlan volt. Neme nem látszott még :)
Kép

Amúgy én a SOTE-ra taratozom az EÜ minisztérium web oldala szerint. De most éppen dilemmában vagyok dokival, mert elég nehezen elérhető.

Na pusszantás

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, mióta nem voltam erre. Egyszerűen nem tudtam kihagyni ezt a szép időt... :)

Üdv az újaknak!

Granda, ez jó kis cikk volt!

Miléna, biztos kell mértéket tartani, de ez szerintem mindenre vonatkozik és nem csak várandósan... :D
Nekem is néhány napja kezdett el nőni a pocim, eddig olyan lapos volt, most meg már éhgyomorra is látszik! A nadrágok is hirtelen szűkek lettek, bár ahhoz képest meg nem annyira látványos a pocaknövekedés.
Apát megkértem, csináljon képet a pocakomról. Erre csak nevetett, hogy "miről????????" :lol: Aztán ruha nélkül már neki is feltűnt, hogy bizony már látszik... :lol: :lol: :lol:

A hasamra nem használok külön krémet, extra száraz bőrre vettem testápolót, mert sajnos a többi területen is nagyon elkezdett száradni a bőröm. :(

A növekvést én is érzem. :D Néha olyan kellemetlen tud lenni és most nekem sem kényelmes oldalt feküdni, pedig nagyon szeretek úgy aludni.

A műsorról lemaradtam. Sajnos nem láttam én sem...

Mazsola, örülök, hogy rendben van minden! :)

Fleur, köszi a tippet. :) Mindenképpen felveszem a listára, amit érdemes részünkről megnézni. Ruhát mi is kapunk, szerintem csak a legszükségesebbeket kell majd beszerezni. :) :)

Szép napot mindenkinek!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

Örülök,hogy mindenki jól van!
Én ma nagyon megijedtem,érzem is kicsit a pocimat,pihenek....

Fényes nappal be akartak törni hozzánk,úgy hogy itthon voltam.... :cry: Szerencsére csak a zárig jutott,mert megijesztettem.Így legyek itthon nyugodtan...Pedig forgalmas helyen lakunk,társasházban és biztonsági zár van.

Jó pihit mindenkinek a szünetre,mi utazunk haza szülőkhöz.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hello Lányok,

jó régen jelentkeztem, de azért olvastam, amit írtatok. Gratula az UH-khoz!

Fleur,
kössz a tippet a lakhellyel kapcsolatban. Mi nemrég költöztünk új kerületbe, éppen túlvagyok a papírozós hercehurcán. Most a helyileg illetékes kórházat (Flór F) járom körbe. Eddig csak jókat hallottam róla, még az is lehetséges, hogy ott keresek egy dokit. A dilemmám csak az, hogy hiába megyek a körzeti kórházba szülni, ha éppen a szüléskor nem ügyeletes a dokim így is - úgy is csengethetem a pénzt.

Tegnap voltam dokinál, megvolt az első hasi UH is - végre apa is láthatta a "művét" :lol: :lol: Kaptam képet is, de sajnos rosszabb minőségű, mint a hüvelyi UH. Meg elég nehéz volt pillanatnyi képet csinálni Drágaságomról, mert folyton kifickándozott a képből. Majd jövő héten megpróbálom fölrakni. Nagyon tetszett, hogy rá tudott fókuszálni bizonyos részekre (láb, kar, fej). A kis gerince olyan szépen látszott mint egy apró gyöngysor. Jövő héten megyek AFP-re utána héten meg genetikai UH-ra. Ja, és sajnos, mivel volt down kór a családban, el kell mennünk genetikai tanácsadásra :cry:

silka
silka

Apropó, repülés! Én is rákérdeztem az utazási irodában, mert még szeretnénk elmenni 1 hét pihire. 6. hónapig nincs gond, 7. hónapig angol nyelvű orvosi igazolás kell, hogy a kismamával minden rendben és repülhet. Utána viszont már necces a dolog. íÁllítólag a fel- és leszállásnál megrepedhet a magzatburok. Ugyhogy hajrá Lányok, még most használjuk ki a lehetőséget :lol:

silka
silka

Sziasztok!

Én is megvagyok a 12. hetes uh-val. :)
Megvan mindene, keze-lába. Nyaki redő: 1.1 mm.
Kép:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Miléna!
Hát mik vannak! Gondolom jól megijedtél, szegény! Szerencse a majdnem szerencsétlenségben, hogy otthon voltál. Hogy juthat át a biztonsági záron? Kérjétek meg a szomszédokat, hogy amíg távol vagytok nézzenek a lakásra sűrűbben.
Jó pihenést! Mi már a szülőknél vagyunk.

Fleur!
Nagyon tetszik nekem is a babakocsi! És az ára is tuti! Egyik barátnőm nekem azt javasolta, hogy nálam (mivel ősszel-télen kell leginkább a babakocsi) az elsődleges szempont az legyen, hogy vastag legyen és meleg. Lehet nehezebb lesz, de ő több anyukával beszélt, akinek vékonyabb anyagú babakocsija van, hogy megbánták. Nyári babáknak tökéletes, de télen...
Megnézted az anyagát? Engem is érdekelne mennyire vastag, mert akkor lehet pályáznék egy ilyenre!
Na, ezt jól leírtam! Bocs, ha érthetetlen!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Ajaj nekem már látszik a pocim, pedig még csak 13+3...hát ez van. Azt hiszem azért is van mivel
nem voltam hányós nem lefelé, hanem felfele ugrlátak a kilók. Azért remélem megáll még a normál
értéknél...

Sikla
Én ismerek egy dokit aki privátban a Bartók Béla úton rendel. És a Flór F. kórházról én jókat hallottam
diplomás ápoló barátnőmtől. A doki neve Gerő György én régen hozzá jártam vizsgálatokra.

Hajni
Szuper

Anikó
Értettem. Jó vastag az anyaga, ez egy szuper masszív kocsi, nekem is ezért tetszett, mert
3 gyereket ki kell szolgálnia :).
Amúgy Brendonban lehet kapni.

Pusza

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok !

Ma voltam uh-n.
Minden rendben a kicsivel 42,8mm és nyaki redő 2,2mm.
Kicsit nagyobbnak látta a szívecskéjét de aztán még bejött 3 doki azok is megnézték és azt mondták, hogy ilyenkor ez még lehetséges és nem kell vele foglalkozni.
Tutti ami tutti megyek magzati szív uh-ra.
Valaki esteleg volt már ilyenen ? Hogy csinálják ?
Kell időpontot kérnem de amikor felvették a telefont akkor közölték, hogy telefonáljak fél óra múlva persze utána már egyszer sem vették fel.

Vittem magammal videókazit is és felvettük a drágaságomat nagyon aranyos megvan a két keze a két lába édesek az ujjai és ráadásul cumizik is.
Nagyon mozgékony kisbaba és laza volt mert keresztebe dobta a lábacskáit.
A babakocsi nagyin jól nézz ki lehet, hogy elmegyek én is megnézem majd.

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét.
20200310173350

Ja és azt elfelejtettem írni, hogy április 2-án kell menjek legközelebb uh-ra.
Akkor lesz AFP is.

üdv mindenkinek :D :D :D
20200310173350

Sziasztok Kismamik!
Mazsola-Regina: nnnna, szóval kérdésedre tovább nyomoztam, és mivel szerencsére felvetettük videóra, kitanulmányoztam a doki minden lépését, és így láttam, hogy azt méri először, és pontosan 1,58mm (szerintem csak a nővérke a végén rákérdezett a dokitól, Ő meg egyszerűsített), úgyhogy mostmár teljesen nyugodt vagyok én is.
A Párom közben bedigitalizálta a videót Kép Babó 12 hetesen és kiválasztottam egy képet Nektek, íme a kis Babóka:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja!
Igen, gondoltam én is, csak olyan furcsa volt.
Aztán rájöttem, hogy nekem is az egyik mérésnél a CRL-t kerekítették... lefelé... :?

Egyik reggel ráálltam a mérlegre, és 3 kilóval vagyok több, pedig az első 2 hónapban nem jött fel semmi!!!! Jaaaj!!!
Kicsit vissza kell fognom magam. :oops:
Ti hogy álltok ezzel?

Regina
KépKép
mazsola7

Milyen formátumot fogad el képfeltöltéshez??????????
Szeretném én is feltenni az UH képet Mazsoláról!!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Aaaaz igen!
Nekünk szerencsére elromlott a mérlegünk :lol: , fogalmam sincs hány kiló vagyok., majd a védőnéninél biztos lesz kiakadás... Az biztos, hogy rohamosan szűkűl a ruhatáram :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Regi: én sima JPG-t tettem fel, jaj de jó, várom, hogy Te is feltedd :D !!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Tábla:
Kép
Vendég

Köszi Hajni! Szupi kis táblázat! :D

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Nekem a jpg-re azt írta ki, hogy hibás formátum...
Nem tudom feltenni!!! :cry:

Regina
KépKép
mazsola7

Anita segítségével sikerült feltennem a képet!!! :)

Éppen ül a kis Mazsolám! :D
A szonográfus meg is mutatta külön a lábacskáit meg a kezecskéit az UH-n. Az itt sajnos nem látszik jól.

Kép Mazsola

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!
Tegnap este éreztem, ahogy mocorog a kis manó. Mondták, hogy a másodiknál előbb megérzi az ember, a ficánkolást, de nem gondoltam, hogy ennyivel korábban.
Hajni, az én kórházam a Sote2-es.
Üdv, mindenkinek, menjetek sokat a levegőre ebben a szép időben.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Hello Mindenkinek!

reg voltam mar, de mindig olvaslak benneteket! annyi szomorúság történt velünk. meghalt az anyósom teljesen hirtelen, semmilyen elozmeny nelkul.
aztan meg a 14. heten hetfon ejszaka elkezdtem verezni. bementunk a korhazba, azt mondtak pihenjek, 3 napig voltam bent, azota fekudnom kell. egy hematoma lett a placenta alatt es az okozta a verzest, ugyanis a placenta beleloga mehszajba. nem hallottatok vkirol, akinek ilyen volt es mi lett vege? en ugy erzem nem lesz baj, de neha elgyengulok (lelkileg). amugy az uh-on mindn rendbe volt, jok a merteink ... .
pussz mindenkinek
jah es ki milyen vitamint szed? nekem maltofer (vas+folsav) es c (200 mg) vitamint irtak fol.
igazabol az erdekelne, h szoltak-e mar vmelyikotoknek h szedje a magneziumot vagy a magneB6-ot?!

Kép

Kép
mmarica

Hello Lányok,

mmarica, nagyon sajnálom, ami történt. Próbálj sokat pihizni.
Én a 14. hét közepéig szedtem a folsavat, most már nincs jelentősége. Viszont 2 hete elkezdtem a Calcium kúrát, meg éreztem, hogy hajnalban többször is be akar görcsölni a vádlim, úgyhogy most már magnéziumot is szedek + B6, mert egyben van. Ja, és mivel pár napja megfázással és hőemelkedéssel küzdök, a gyümik mellett cetebézek is.

Hajni, beraknád a táblába, hogy 20-án megyek AFP-re? Köszi.

Regina, ami a kilókat illeti, én is mániákusan mérem magam. Nem akarom, hogy elszaladjon velem a ló. (Bár a végén úgyis el fog :lol: ) Az első 2 hónapban lement másfél kiló, de az elmúlt egy hétben feljött olyan 70-80 deka. Elkezdett elég rendesen nőni a pocim, biztos ennek köszönhető.

Fleur, köszi az infot. Egyenlőre a nagy dilemma fázisában vagyok. Olyan nehéz döntés ez! :roll:

silka
silka

Sziasztok!
Marica: a nővéremnek is a méhszájon tapadt meg a lepény és ő is vérzett, pihent és sokat gondolt arra, hogy a lepény feljebb mozdul, és tényleg így lett - nem viccelek pont a héten mesélte - a következő UH-on már nem volt semmi gond, és az unokaöcsém idén lesz 3 éves :D
A vitaminról: én centrum maternát szedek 2 naponta felváltva folsav és vastablettával, és minden nap iszom egy calcium pezsgőtablettát (már egy fogamból letört egy kis darab :cry: ). A MagneB6 tulajdonképpen izomlazító is, úgyhogy ha görcsölsz akkor is jó, nekem a kórházba azt adtak napi 3x1, amikor a 6.héten begörcsöltem, most már nem szedem, de azért van itthon. A kórházban majdnem minden Kismamánál láttam egyébként MagneB6-ot.

Pápá![/img]

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Mmarica:
nagyon sajnálom. , részvétem anyósod miatt. :cry:
Én Gravidát szedek ( eddig Elevitet szedtem, de a gravidában van jód, így most azt vettem) b6 vitamint (hányás miatt) és magneb6-ot (3x1-t).
Folsavat azelőtt szedtem, mielőtt teherbe estem, mert a magzatvédő vitaminokban is van elég. :wink:
A méhlepény még simán feljebbcsúszhat, ahogy nő a méhed és akkor semmi gond nem lesz vele, ha mégsem, akkor császár, de a babára nincs hatással, szval ne aggódj! :wink:

Mutatok nektek tegnapi pocifotót.
Kép
Vendég

Bocsánat hogy igy ismeretlenül irok de Mmaricának szeretnék segíteni.
Mmarica én Hajnival vagyok az aug projekt topicban.nálam is ugyanezek a problémák voltak.
nekem a 12 héten derült ki hogy a méhlepény teljesen a méhszájjon van.annyit mondott dokibácsi hogy ne emeljek meg kicsit lassitsak a tempon.ennyit tettem semmi többet.kerülni kell minden olyat ami hirtelen méh összehúzódást eredményezhet.
1 hete voltunk 4d-n direkt megnézettem de már a széle sem éri el a méhszájjat.

a vérzés nekem azt hiszem az 5-6 héten volt akkor feküdnöm kellett.
igazából az okot nem tudni de dokibácsi mondta hogy nagyon gyakran előfordul.
teszek fel neked képet hogy mennyire a méhszájjon volt .Lurkónk alatt" láthatod"(amennyire látható) a méhlepényt.innét indultunk.
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Marica!
Kitartás!!! Szorítok, hogy ne legyen baj! Én nem hallottam még ilyenről. A magnézium biztosan jó. Én egyébként Elevitet szedek, abban sokminden van! Mindenképpen arra gondolj, hogy minden rendben lesz!!! Nagyon fontos!!!

Hajni!
Jól látszik már a pocid! :D Nekem is kezd dudorodni, csak nekem eleve kicsit nagyobb volt a hasam (nem vagyok olyan vékony!). De ahogy odateszem a kezem, érzem, hogy az nem háj! :lol:

Én meg megpróbálok sokszor keveset enni, és sok gyümit elsősorban! :oops:
Lehet, hogy csak 2 naponta fogom szedni az Elevitet (ha elfogy, akkor a Gravidát), mert lehet attól is nagyobb az étvágyam.

Regina
KépKép
mazsola7

Mmarica!

Nagyon sajnálom anyósodat, részvétem! Legyetek erősek!
A lányok már megnyugtattak, hogy nem lesz gond, nem te vagy az első szerencsére! Tényleg pihenned kell sokat!

Hajni!

Jó nagy hasad van már! Nekem nincs ekkora, de majd lesz! Most éjszaka nőtt sokat Kismanó ahogy ráteszem a kezemet a hasamra érzem, hogy másképp gömbölyödik.
Beírnád, hogy 28-án uh?

Miléna!

Mikor mész terhes-gondozásra? Én hétfőn.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Mmarica, szia!
Őszinte részvétem az anyósod miatt!
Olvastam már arról, hogyha a placenta a méhszájnál tapad meg vagy azt a területet is érinti, előfordulhat vérzés. A Kismamák kézikönyvében ezt találtam (rövidítek): placenta praevia (elöl fekvő méhlepény): veszélye a vérzés, "a legtöbb esetben elmozdul fölfelé, és ezzel kikerül a méhnyakhoz vezető útból". Sok pihenést javasolnak.
Kérdezted a magnéziumot: én a dokim javaslatára szedem (napi 2x2 magne B6-ot), mert mondtam neki, hogy az utóbbi időben egy kicsit ismét görcsölget a méhem. izomlazító hatása (is) van, azt hiszem, azért (is) ajánlják.
Kitartás, gondolunk Rád!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?