A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Áááááááááááááááááá, a bályolog az BÁJOlOG akart lenni, a meg tudja, megtudja!!!! :oops:

kispiskóta

Sziasztok Lányok!

Zsú! Szép napot és jó láthatást! :D

Mary! Jó, hogy semmi sem volt a fogdokinál. Azért a fogköö levétel is elég kellemetlen tud lenni.....

Ceniko! Az egyik terhesgondozáson beszélgettem egy 33 hetes anyukával. Öö még akkor is hányt és azt mondta, azért mert a méhe nyomja az epéjét. Àllítólag van ilyen, és nagyon kellemetlen, de egyéb gondot nem okoz. Azért, ha dokihoz mész, majd kiderül...

Andi! Jó, hogy megvagy! :D Ès jó, hogy jól vagytok!!!

Egy kérdés a tgyáshoz: Nekem májustól kezdöödööen lejár a táppénzem és kiveszem a szabimat. A tgyást úgy látom, hogy lehet igényelni, akár a szülés napjától is. De mikor kell bejelenteni? 28 nappal elöötte?
Még azt olvastam, hogy nem a naptári évek számítanak, hanem egyszerüüen a biztosított 180 nap.
molkata

Zsú értem.nálunk röviden annyi gond van csak vele (ő a területi)hogy túl aggódalmas és imád rémisztgetni.(biztos elmondja majd hogy v.mi így meg ugy nem jó mert rádöl a gyerekre stb...)
a másik: van a családban védőnő és régen együtt dolgoztak így szerintem tudja hogy csak azért járok hozzá mert muszály.ezt érezteti is velem.
igy is annyi mindent kell fejben tartani és hát honnét kéne mindent tudnunk?én azért kaptam leszidást mert nem mértem meg magam mikor először mentem.azt hittem ez nála történik majd. :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: a dokim Klion D kúpot írt fel. 3 napja használom, azóta vizes folyásom van, előtte nem volt. Szerintetek lehet a kúptól?
Időben egybeesik, de nem tudom,van-e összefüggés.
Remélem, hogy igen, mert elég idegesítő, néha attól parázok, szivárog a magzatvíz.

Azt hiszem a hétvégi süti volt egy időre az utolsó édesség. Már majdnem 8 kilónál tartok, ami félidőnél sok. :cry: :?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Sztem a kúp az oka. Nem tudod esetleg, felhívni a dokidat?
Nekem is volt ilyen a 16. hét körül, de semmi gond nem volt...
Azért a babának adjál néha finomságot, N-t. :wink:
molkata

Uxi, ne parázzz, biztosan tudom, hogy a kúptól van. Nekem a Betadine kúptól volt ez én is megijedtem, mert folyton éreztem, hogy jön valami. Aztán felhívtam a dokit, aki azt mondta a kúptól van. Ahogy abbahagytam el is múlt!!! Nyugi!!!!

kispiskóta

Esztora, sajnos az ijesztegetés védőnői "betegség" szerintem!!! Hál az égnek a területi nálunk nem ilyen, legalábbis eddig nem volt!!!

kispiskóta

Na, az én védöönööm nem ijesztget. Legutóbb azt mondta, hogy elég ha még kétszer megyek vizsgálatra, egyszer a 28. héten (akkor megyek) és utánna a 36. héten (persze, akkor már maradjak) és addig maradhatok nyugodtan No-ban. Inkább én parázok, hogy a 36. hét nincs-e túl késöön, mert akkor már akár meg is születhet Picurka.... :?
molkata

Uxi! Hívd a dottorét! Ha nem veszi fel, majd visszahív.

Kata! Tgyás-hoz alap feltétel a 180 biztosított nap, ha a fizetésedhez akarod igazítani, és nem a munkanélküli segélyhez... Ha nincsen meg, vagy ha megszakad a munkaviszony, akkor jönnek a spéci esetek.
A szülés kiírt napja előtt 28 nappal kell elkezdeni igényelni a tgyás-t (= táppénz összegével!), van egy formanyomtatvány, amit a bérszámfejtő, vagy a könyvelő tuti ismer, azt be kell küldeni asszem az oepnek, és az oep a nő számlájára küldi a pénzt.

Fogdoki kötelező? Úgy nem szeretem....
Vendég

Bori! Köszi. A 180 nappal nincs gond. Mostmár értem. Májustól elmegyek szabira, aztán majd igénylem a tgyást. A szabikérelmem érdekes lesz, nem tudom majd pontosan ráírni, hogy hány napig akarom...a szülésig. :D Szerencsére még a tavalyi napjaim is megvannak (46 nap) :D

A fogdoki, sajna a kötelezöö vizsgálatok között van. :(
molkata

Nálam is kötelező volt a fogdoki!

kispiskóta

JÓ REGGELT KISMAMIK!!
Gyors bekkuk és szaladás...
5-kor keltem, oszt azóta meg sem álltam.
Termékeny napom volt eddig, kitakarítottam a konyhát, most öltözöm és irány a város :lol: :lol: :lol: , kicsit körbenézek, megebédelek, oszt délután nekem is irány a fogorvos, utána meg szülésfelkészítő.
Aki uh -ra megy, jó talit a picivel és majd írjatok.

Bocsi Esztora, rossz nevet írtam, de a blúz télleg szép, Nenoke!!!

Aki volt már 4D uh-n megírná, hogy minden fejlődési rendellenességet látnak -e a vizsgálattal?
Pld:szívfejlődés, ujjak száma, nyitott gerinc, ajakhasadék.
Azért érdekel, mert mi szombaton megyünk, és a klinikai uh-t gyorsan lezavarják, szóval kicsit félek, hogy bébi egészséges-e.
ma még a kicsi be sem jelentkezett, lehet átköltözött apához?
Vagy csak még csucsukál a drágám...
No, jók legyetek, majd este még benézek.
Sok puszi mindenkinek.

Kép
Kép
christine

Pálinkás jó reggelt mindenkinek!
Köszi a blúz-dicséretet, hízott ám a májam! Uxi, kérek a tejfölös kávés sütiből, és az ostoros rétesből is!!!! Bocsi, de azt elfelejtettem, ki sütötte. Esztora?

Ma voltam a védőnőnél, akitől megtudtam, hoyg a doki dönti el, hoyg tejes-zsömlés vagy cukros-lötyis vércukor-terhelést akar, és a zsömlésnél csak egy vérvétel van, a cukros-lötyinél előtte és utána is. Remélem, nekem zsömlés lesz. Meg azt is megtudtam, hogy a megemelkedett ösztrogén-szinttől van a gombás fertőzés, és gyakran többször is visszatér a terhesség alatt. :cry: Uxi, én is Kliont kaptam, nekem is erős fehér folyásom lett, nyilván a kúp maradéka jön ki.

Tegnap egész délután kint voltunk a kertben, nyílnak a krókuszok, már vagy 15 centisek a tulipánok, összegereblyéztünk még egy zsák avart, elültettünk 3 leylandi ciprust, imádom a tavaszt!!!!!

Kép
nenoke

Ja, Ceniko, anyósom végighányta a sógornőmmel a terhességét. Csak kádban ülve tudott enni, egyébként minden kijött belőle. Szóval sajnos ilyen is van. Nekem is szerencsém volt, az első harmadban sem volt semmi.

Kép
nenoke

Sziasztok Lányok!

Ma próbáltam elérni a dokimat, hogy tudja-e, hogy melyik kórházba megy a Margitból. Ez az egész egy őrület... Nagyon félek, hogy mi lesz. A Jánosba nem szeretnék menni.

A kórháznál (hogy hova tartozol) a bejelentett lakcím számít, vagy az, hogy hol tartózkodsz? Mert tartózkodás szerint a Szt. Imréhez tartozom, amúgy a Jánosba.

Segítsetek, mert tök kivagyok! :cry:

Köszi mindenkinek a gratokat!!:)

Kép
zsuzsi**

Rózsa! Végre jelentkeztél. Már azt hittem, hogy elaludtál :D :D :D

Nenoke! Ez jó: "Pálinkás jó reggelt mindenkinek! " :lol: :lol: :lol: :lol:
Tegnap mi is kimentünk egy nagy sétára és nyílnak az ibolyák!!!! Olyan jó!!!
:D
molkata

Zsuzsi! Sztem a tartózkodás számít, de azt a címet egyszerüüen megszüntedheted arra az idööre :wink:
molkata

Napsütéses jóreggelt! Vagy inkább már jó napot :lol:

Nenoke: nagyon szép a blúz, ügyi vagy! És a pocid is szépen látszik, vak aki nem veszi észre!

Gurgula: jót nevettem a kispárnán :lol: Kb én is ilyet tudnék alkotni, de csak akkor, ha sikerülne elindítani a gépet :lol: Nekem az sem menne :roll:

Nagyon csinik a pocisképek, és nagyon édesek a babákok!

Ceniko: néha még én is hányok :cry:

Én még nem voltam fogdokinál :roll: nem került rá még sor, de lassan nem halogathatom tovább. Pedig szivesen kihagynám. Sőt én még a körzetinél sem voltam :roll: :lol:

Én védőnyanyát leráztam azzal, hogy költözünk hanyagoljuk egymást :lol: Eddig egyszer voltam mikor kiállította a kiskönyvet. Azóta telefonon konzúltáltunk, de mivel még nincsen lakcímünk nem tudja ide átküldeni a kartonokat :wink: Majd ha lesz kedvem megkeresem az itteni védőnénit és gyerekorvost oszt szólok, hogy ittvagyunk :lol:

Uxi: szerintem is a kúp okozza, no para!

Megyek megnézem mit művel a sütőben a pakottkrumpli :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Kata: Nekem a tartózkodás lenne jó. Mert akkor a Szt. Imre. Az jó lenne. Csak akkor dokit kellene váltanom. Feltéve, ha a saját szépdoktorbácsim nem jön az Imrébe. De ez nem valószínű... Na, mindegy, nem tudom.
Szerintetek már biztos ez a Molnár Lajos-féle szörnyedvény? Vagy van még remény?

Kép
zsuzsi**

A Schöpf-Mérei dokijai meg akarják venni a kórházat és magánkórházként üzemeltetni tovább. A Margitnál nem terveznek ilyet? Vagy ott a kórházat nem zárják be, cska a szülészetet?

Kép
nenoke

A Margitból egy elfekvő lesz... megyszűnik a szülészet-nőgyógyászat és még sok más is, de megmarad a kórház.
Nagy kicseszés...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! ha a tartózkodás jó, akkor minden ok. A dokiddal meg beszéld meg. Azért szörnyüü ez a sok bizonytalanság.
molkata

Most beszéltem szépdoktorbácsival! Azt mondta: Engem nem zárnak be... majd szülünk valahol, nyugodjon meg... ne aggódjon!

Ez az ember egy tündér! :lol:

Kép
zsuzsi**

Szerencsés napom van beleléptema kutyagumiba az udvaron.mire észrevettem körbe jártam a lakást! :twisted:

Bridzsi

Kép
esztora

SziasztokCsajszikák!

Én má korán reggel kozmetikusnál voltam! Gondoltam az álmos, ráncos képemből hozzon ki valamit ha tud..És tudott! Aztán elmentem a laboreredményekért. Hála az égnek jó lett a terheléses cukker! Nekem nem kérdezték, hogy zsömi, vagy limcsi...Csak limcsi volt és utána kétszer vettek vért!
Tegnap én is kerteztem, fűszereket ültettem, kíváncsi leszek mi lesz belőlük..
És én is délután fogdokihoz megyek..
Ti hogy vagytok? Nekem jó a kedvem!
pussz

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsi! :-)

Esztora! Duplán szerencse, mert ketten vagytok :lol: :lol:
molkata

Esztora
Nem találtam meg a felkészítős papírt, de úgy emlékszem, hogy elméleti felkészítés, légzőgyakorlat, szülőszoba látogatás, talán még torna is lesz, de ebben nem vagyok biztos!
Én múlt héten tiportam a sz@rba és kettesem lett a lottón!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Gyönyörű idő van kismamik! Irány a szabadba!Tralallla

Ma voltam védőnőnél, a hízásom átlagos 2kg..de van egy pici víz rajtam..mert mondtam neki, hogy szerintem dagadtabbak az ujjaim.. :roll: ajánlott hetente egyszer túró diétát, mert az kihajtja..
Meghallgattuk Samu szívhangját is, minden rendben, megnézte a méhemet, a köldök felett egy ujjnyira van..Samu akkorákat rúgott.. :lol:

Szal jó volt a bababörze..Zsu!
Én átadtam 2 kuponomat a barinőmnek, Ő már 30 hetes..szal..majd a júniusira elmegyünk.

Zsuzsi!
A Szent Imre nagyon jóóó kórház!! Alternatív lehetőségek vannak, nem vágnak ha nem muszáj, stb..
A barátnőm most szült ott 2 hete..

Esztora!!
Szerencséd lesz!! ill. már van :lol:
torolve_20131003125716

Gurgula, a 2 kiló átlagos hízás? Én 4-et híztam és így is megdicsért ma reggel a védőnő. Az enyém miért nem hallgatta meg a szívhangot??!! Ez olyan igazságtalanság! Persze tudom, miért, mert olyan szar doplerjük van, ami csak a 30. hét után mutat ki bármit. :cry:

Kép
nenoke

A Szt. Imre tényleg jó, tesóm is dícsérte, de sztem nagy hátrány, hogy ha a szülés, és megfigyelés végeztél Apa hazamegy (tehát kb. a szülés után 3-4 órával, ahogy kijön), akkor Babót csak üvegajtón keresztül láthatja, de nem tapizhatja, csak majd otthon. A gyermekágyas folyósóra ugyanis nem lehet bemenni, és a Baba onnan nem jöhet ki. Persze, ez jó abból a szempontból, hogy nem csörtet át rajtad a többi csaj rokonsága (nyugalom + higiénia)!
A többi tényleg tuti. Tesóm annál szült, akinél mi születtünk (27 és 30 éve!), és ő sem vágott!!!

Kata! Nem kéne most a szabidat kivenni? Vagy akkor kevesebb ideig kérsz tgyást? Nem úgy kéne, hogy: táppénz - 46 nap szabi - 28 nap tgyás - szülés kiírt időpontja?
Bocs, hogy belekontárkodom az életedbe!

Zsuzsi! Nem úgy szól a fáma, hogy még szülhettek a Margitban, ha ott kezdtétek el a terhesgondozást?

okoskatörp
Vendég

Nenoke!!
2kg-t azt 5 hét alatt híztam..az uccsó védőnő látogatás óta..
Egyébként eddig 5 kg-t híztam..
Nagyon édes a védőnő, mondta, hogy most mit hallunk, hogy ezt hallja a baba, ez egy mozgás volt, stb. :)
torolve_20131003125716

Nekem tetszik ez az üvegajtós megoldás, őszintén szólva..bár az, hogy az apuka sem foghatja meg a babát az viszont nem!!!
torolve_20131003125716

Bori! Ezt most nem értem. Ùgy gondolom akkor járok a legjobban, ha ameddig lehet táppénzen vagyok, aztán kiveszek annyi szabadságot, amennyi a szülésig hátra van és akkor jöhet a tgyás. A tgyás 24 hét, de 28 nappal a zülés elött kell igényelni (legkésööbb) és legkésööbb a szüléstööl lehet kivenni.
Tgyást a maximális ideig kérek.
molkata

Igen. Egy-egy. Tök jó, hogy nem csörtet be "Józsi bácsi", de kár, hogy Apa nem tapizhatja Bébet.
Vendég

Gurgula! Gratula a kis Samuhoz!!!

Veszprémben is ilyen üvegajtós megoldás van és sztem is jó. De az nem, hogy apa nem taperolhatja....
molkata

Köszi Kataaa!
:lol:
torolve_20131003125716

Lányok!

Most töltöm fel a babazene 2-es CD-t..marha lassú..36 mega...letölteni gyorsabb lesz.. :roll:
torolve_20131003125716

Kata, szerintem is a lehető legkésőbb érdemes elkezdeni a tgyást, mert annak az összege jó fizunál magasabb, mint a gyed. És nem lehet a táppénzt szabival megszakítani? Hog ymondjuk msot kiveszed a 46 nap szabit, aztán megint visszamész táppénzre?

Bori, lehetőleg 28 nappal a szülés előtt kell kivenni a tgyást, de ez nem kötelező. Annál is inkább, mert honnan tudhatnád, hoyg mikor születik pontosan a baba?! És szerintem szülés után is lehet igényelni a tgyást, de limitálva van, hoyg talán max 1 hónappal utána lehet kérni.

Kép
nenoke

Bori: Sajna nem így van...márc. 22-én szavaz a főváros, hogy mi legyen. De az csak egy feltételezés, hogy ott szülhetünk, ha ott kezdtük a zerhesgondozást. A dokim azt mondta, hogy őt nem zárják be :lol:

Kép
zsuzsi**

Nenoke! Azért írtam, hogy a kiírt dátum előtt 28 nappal vegye (-ük) fel a tgyás-t. Bár azt nem tudom, kell-e igazolni a kiírt dátumot....
Itt is lehet ügyeskedni?
Vendég

Lányok lehet bejön tényleg mert most hívott az egyik ügyfelünk (babadiszkontja van )hogy van egy szuper babakocsi nála.kék kockás,könnyitett vázas bébihordó is van hozzá és 55e ft.megyünk és meg is nézzük.

Szivvi azért köszi,majd kiderül mik lesznek pontossan vagy megkérdezem ha hívnak valamikor.
az én lurkóm is a köldököm körül matat pár napja ez azért érdekes mert dokibácsi szerint a 4d-nél mélyen feküdt.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!!! :D

Hazajöhettem vééégre! :lol: :lol: :lol: :lol:
A legszebb szülinapi ajándék volt! :D ű
Jól vagyok! Sajna magas a vérnyomásom, amire kaptam gyógyszert. A vizeletemben az aceton 2 keresztes volt, emiatt csütörtökön 4 tasak infúziót löktek belém. Kicsit olyan vagyok mint a narkós. Az egyik kezemen szétdurrant a véna, azért kék, a másikon meg ott a nyoma ahol beszúrták a kanült!
Szóval... Túléltem! :D
Babácskám jelenleg 795 gramm :lol: :lol: :lol:
Vendég

Huhh, Annee: izgultunk ám! A lényeg, hogy jól vagytok!

És boldog szülinapot!!!!! :lol:

Kép
zsuzsi**

Na jól nem jelent meg amit írtam Anneenak..
Örülök, hogy jobban vagytok és szépen fejlődik a babácska!!!
Boldog Születésnapot! :lol:

Lányok!
A babazene innen letölthető kérem tiszetelettel:
http://www.fixmedia.hu/babazene2.rar
torolve_20131003125716

torolve_20131003125716

Sziasztok!!

Csajok köszi a hányásos infókat, én Violámmal is elég sokáig (22. hétig) hánytam, aztán 3-4 hétig jól voltam, aztán magas lett a vérnyomásom és toxémiás lettem....
Most remélem ez utóbbit elmarad mégha hányok is, csak nagyobb bajom/junk ne legyen...

Anne: örülök hogy hazaértél :) Viszont a magasvérnyomás nagyon nem jó:( Mennyit mértek??? Milyen gyogyót kaptál???

A kórház/fizetésről senkinek nincs megbízható infója???????

Kösziiiiiiiiiiiiii

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hja tüdőgyulladásom van képzeljétek, kaptam antibiotikumot, meg köptetőt, meg írt fel a doki valami immunerősítőt (vény nélküli) délután elszaladok kiváltom.... fasza, az elmúlt 6 hétben már volt 1 influenzám egy arc és homloküreggyulladásom és most ez.... :? :shock: :cry:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikőő!
Jajajj..gyógyulj meg azonnal!!!!!!!!!! Hallgass babazenét, egyből meggyógyulsz! :lol:
torolve_20131003125716

Na, az én hozzászólásom is elszállt, úgy látom. Anneeeee, hurrá, hogy újra otthon, és jobban, és boldog szülinapot!!!!!

Enikő, jobbulást! Ami a kórházas kérdést illeti, szerintem még a Minisztériumban sem tudják megmondani, hogy most akkor kell-e, hoyg kinek, miért fizetni. :?

Bori, valószínű itt a tavasz, és nem fog az agyam, de miért akarod megkezdeni a szülés vagy a kiírt szülési időpont előtt a tgyást? Miért nem a szülés napjától? Akkor onnan indul a 168 nap, vagyis tovább tart. És ha jó fizud van, ez fontos, mert annak nincs limitje, míg az utána következő gyednek van. Vagy rosszul tudom?

Gurgula, köszi a babazenét, otthon megpróbálom én is letölteni, itt a cégnél sajnos nem engedélyezettek a letöltések

Kép
nenoke

Bori és Nenoke! Köszi az infókat. A szabival való megszakítás nem túl szerencsés nekem, bár lehet, hogy menne, de nagyon szarul jövök ki a vezetööséggel. Ezért halogatom.

Gurgula! Nagyon ari vagy. Nekem nem sikerült letöltenem, de majd apa... :P

Annee! Boldog szülinapot és jó, hogy újra itt vagy. Sok mindenen mentetek keresztül, de legalább meggyógyulsz és a kisbabád is jól van.

Esztora! Sok szerencsét a babakocsihoz! :D
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?