A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ceniko! Nagyon sajnálom. Gyógyulj meg gyorsan!!!

Nenoke! Ezt én sem értem. Bori! Miért! :shock: :D
molkata

molkata

Nagyon szívesen a muzsikát!
Simán rákattintotok a mentésre és már tölti is..max. fél óra alatt le kell jönnie..

Töltött krumplit ettem, sült pipimellel és párolt zöldséggel..nyami..tegnap főztem :lol:
torolve_20131003125716

Kata!!!
Huu köszi a linket..tök szupiiiii!!
Már kuksizom is. :lol:
torolve_20131003125716

Hát, én se nem szeretném korán elkezdeni a tgyás-t, de a törvény így rendelkezik..........

A tgyás-nál ezt írja:
"A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadság ideje alatt, maximum 168 napig illeti meg a szülő nőket. Ennek maximális időtartama 24 hét lehet, amelyet úgy kell kiadni a munkavállalónak, hogy ebből négy hét lehetőleg a szülés várható ideje elé essen."

A szülési szabinál meg ugyanezt:
"A terhes, illetőleg a szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg. A szülési szabadság időtartamára a munkavállalónak - a társadalombiztosítási jogviszonya alapján - terhességi-gyermekágyi segély jár, aminek az összege az átlagkereset 70 %-a (felső határa nincs). A terhességi gyermekágyi segélyt úgy kell kiadni, hogy 4 hét lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen."

Én ebből azt olvasom ki, hogy ha az orvostudomány szerint én június 16-án szülök, akkor május 19-én meg kéne kezdenem a szülési szabadságot... Csak vajon valakinek be kell mutatni a leleteket ehhez?
És erre írtam, hogy esetleg lehet cselezni, hogyha megkérem a dokit, hogy írja azt, csak június 30-ra várható a kölök, és akkor csak 2 héttel jövök a szülés elé?
(mondjuk nekem mindegy, mert nálam táppénz = tgyás = gyed)
Vendég

Nem tudom, számomra a lehetőleg az csak egy lehetőség, nem kötelezettség. Ezt valami tb-gurunak, vagy ilyesminek kéne megválaszolni.

Kép
nenoke

Sztem a lehetőleg azért van benne, hogy nehogy szennyózzanak velük, hogy rosszul bánnak a kismamikkal. Én még csak most kérek felhasználónevet az index fórumba, ha megkapom, megkérdezem Szakbarbárt.

Addig jöjjenek azok, akik már eljátszották ezt egyszer!

Nekem egyébként ez mindig egyértelműen azt jelentette, hogy el kell kezdenem májusban, és még egyetlen beszélgetés alatt (könyvelő, ügyvéd) sem hibádzott ez a pont a gondolatmenetemben.
Vendég

Na, ezt találtam: "A szülési szabadság a szülés várható időpontja előtti 28. nap és a szülés tényleges időpontja között bármikor megkezdhető. Ha a szülést megelőző időponttól indult, akkor innentől számított 168 napig jár akkor is, ha a baba nem a kiírt időpontban születik."
Forrás: http://209.85.129.104/search?q=cache:bU ... =firefox-a
molkata

Nagyon OFF.
Megtaláltam a lakást. A héten lefoglalózom. Kezdődhet a para, hogy a mostani mikor megy el, és a bank mennyi idő alatt ad hitelt... Kezem-lábam remeg.
ON
Vendég

na tessék, akkro itt a válasz, kezdjük meg 1 nappal a szülés tényleges időpontja előtt. Köszi Kata!

Kép
nenoke

WOW, Bori, szurkolunk off is, on is, mindenképp, hogy összejöjjön, és ne remegtesd szegény "Tökfejet" túl sokáig. :lol: :wink:

Merrefele?

Kép
nenoke

Kép
zsuzsi**

Bori! Nagyon szurkolok. Össze kell jöjjön. mennyi idöötök van?
molkata

Kép
zsuzsi**

Én eddig a tgyást mindig a szülés napjától kértem, és nem volt gond vele!

Bori: DRUKK!!!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Ceniko: sajnálom! Gyógyulj meg minnél hamarabb!

Annee: de jó, hogy megint itt vagy!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Annee örülök hogy jobban vagy!

megvettük a babakocsit holnap teszek fel képet róla.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!
Annee
De jó, hogy megint itt vagy!
Ceniko
Gyógyulgass!

Nekem 2 fogamat kell tömni, ma meg is volt az egyik, viszont nincs fogkövem! Plusz vettem egy felsőt..Nem a legtutibb, de egynek jó lesz.
Rózsaaa
Jelentkezz!

KépKép

KépKép
szivvi

Én azt hallottam a kórházfizetéssel kapcs.ban,hogy ha a doki ráírja a papiromra,hogy sürgőséggel kerültem be akkor nem kell fizetni.Állítólag az eü.-i közlönyben volt benne.Engem is érint mert nem a helyi kórházban fogok szülni.

Anne remélem legközelebb már csak akkor mész kórházba ha szülsz persze a kiírt időpontban.
pillangó7

Sziasztok!

Annee! Örülök hogy meggyógyultál, és hazaengedtek. és BOLDOG SZÜLINAPOT!

Gurgula! Köszi a babazenét!

Ceniko! Gyógyulj meg mihamarabb!

Bori! Gratula a lakáshoz! Nekem nem volt kötelező a fogorvos, de azért én elmentem!

Ma ért egy kellemes meglepetés. Álltam a postán a sorban és egy csaj, szólt hogy álljak elé, mert sokan vannak nehogy megnyomják a hasamat! Nagyon jól esett!

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi!
Szívesen /zene/
De jó, ez olyan jó érzés amikor ennyire figyelmesek velünk! :lol:

Én nemrég jöttem meg a tornáról, nagyon jó volt, combra most elég kemény volt..Samu szinte végig tornázott velem :lol:

Puszikálok mindenkit, szép álmokat mamák és babák!
torolve_20131003125716

Köszönöm Mindenkinek a kedves fogadtatást és a szülinapi jókivánságokat! Nagyon arik vagytok! :)

Ceniko! Tessék meggyógyulni!!! A vérnyomásom 170 és 150 között járkált. Cordaflexet irtak, 3*1-et.

Nem nagyon volt időm visszaolvasgatni, nem tudom hogy miről érdeklődsz kórházi fizetés cimén, de ha a vizitdij, illetve a napidij érdekel, azt kismamáknak nem kell fizetni!!! Én direkt kérdeztem. Most sem kellett fizetnem amig bent voltam 5 napot!
Vendég

Anne: nem nem erre gondoltam, hanem hogy ha a választott dokidnál szeretnél szülni ügyeleti időn kívül, akkor az intézménynek kell-e fizetni??? Mert valami olyanról volt szó, hogy bevezetik ezt hogy 30-tól 100 000 ftig kell fizetni az intézmény felé...és egy kósza hírben (M1 híradó a múlt héten) anyukám elkapta, hogy aki már most terhes arra még nem vonatkozik ez....
Erre lettem volna kíváncsi!!!

Vizesedsz is? Fehérje a vizeletben!? Én napi 4x2 szem Dopegyten éltem+Doxium (keringésjavító)+Seduxen (visszatartásra) szal így kész voltam.....
Remélem neked nem lesz súlyos!!!!!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ceniko: Én úgy tudom hogy akik május 31-ig szülnek azoknak nem kell. De ebben nem vagyok biztos!
Én is remélem hogy nem lesz gond! :)
Vendég

Ja, nem vizesedem! Szerencsére... :D

Rosszul tudtam! Ezt találtam:

A december 11-én elfogadott egyik egészségügyi törvény szerint év elejétől fizetniük kell a kezelés 30 százalékát azoknak, akik beutaló nélkül vesznek igénybe nem sűrgősségi kórházi ellátást. Valamint azoknak is, akik járóbetegellátásnál nem abba a rendelőbe mennek, ahova a beutalójuk szól, illetve beutaló nélkül veszik igénybe a kezelést - mondta el a Független Hírügynökségnek Horváth Ágnes az egészségügyi tárca államtitkára.

Bizonyos esetekben, fél évig még nem kell fizetni a szabad orvosválasztásért. Június végéig ingyenesek a rutinműtétek azoknak a betegeknek, akiknél választott orvosuk már megkezdte a kezelést. Így a most állapotos kismamáknak is, akik június végéig megszülnek és január előtt megkezdődött a terhesgondozásuk. Akik viszont július 1-je után hozzák világra gyermeküket választott orvosnál, már ki kell fizetniük az orvosi beavatkozás költségének 30 százalékát, ami egy szülésnél körülbelül 25 ezer forint - mondta el az államtitkár.

Az orvosi beavatkozás költségeinek betegekre eső része: az Országos Egészségbiztosító Pénztár által a kórháznak illetve az egészségügyi intézménynek fizetett összeg 30 százaléka, de maximum 100 ezer forint
Vendég

Sziasztok!

[quote]e írta:gészségügyi törvény szerint év elejétől fizetniük kell a kezelés 30 százalékát azoknak, akik beutaló nélkül vesznek igénybe nem sűrgősségi kórházi ellátást. Valamint azoknak is, akik járóbetegellátásnál nem abba a rendelőbe mennek, ahova a beutalójuk szól, illetve beutaló nélkül veszik igénybe a kezelést

Én pont ezt nem értem, a szüléshez tudtommal NEM kell beutaló, akkor hogy vonatkozhatna EZ ránk?:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Hali Lányok!

Nem tudtam még visszaolvasni az eseményeket, bocsi, ha már írtátok "www.terapia2007.hu" -n megnézhető, melyik korházhoz tartozunk. Én már tudom, ha gáz lesz a választott orvos témában, érdi lakos leszek :D . ("SOTE" illetékes város.)

Gyógyulást a betegeknek!

Örömmel látom, hogy kékszalagos baba rózsaszínű lett, gratulálok!

Meglett a vérvizsgálatom eredménye, kiváló végeredménnyel: alacsony cukorszintem miatt KÖTELEZŐ szénhidrátot fogyasztanom. Még sosem kaptam beutalót fagyizóba :D !
Persze ezt csak idáig házidoki mondta, nődokinak holnap mutatom meg, remélem Ő is ezt a terápiát javasolja!

Jó éjt! ckat
ckat

Jóreggelt! :)

Annee: Nagyon örülök, hogy hazaengedtek, továbbra is jobbulást!! Boldog szülinapot!!! :D

Ceniko: Ez a tüdőgyuszi nagyon nem jó hír, remélem minél hamarabb meggyógyulsz!!! :cry:

Esztora, örülök, hogy sikerült vennetek babakocsit! Biztos nagyon szép, majd rakj fel képet, ha tudsz!
Katának is igaza volt, tényleg kettőtök szerencséjét okozta az a kutyakaki :lol:

Bori! Megy a drukk a lakáshoz, remélem minden a legjobban fog menni, s költözhettek minél hamarabb!!!

Gurgula: Köszi a babazenét, sajna nem sikerült letölteni, de még nem adom fel :wink:

Ckat: Remélem nődokid is szigorú fagyizó-látogatásra kötelez! :lol:

Velünk semmi különös, most egy zsúfolt hét előtt állok, mert rendbe kell tennem a lakást... Vagy majd szüleimmel takaríttatom ki :lol:
Legyen kellemes napotok!
Vendég

Marykiskacsa: Én is örülök hogy újra itt lehetek! :D
Köszönöm! :D
Vendég

Sziasztok! Napsütéses szép reggelit!

Annee - nagyon örülök, hogy újból otthon, de mit is csinálsz te abban a hajnali órában?

Cenikő - tüdőgyulus az nem jó, ki lehet heverni, de rengeteg pihi kell mellé. Szervezd be ehhez a családod. S hamar-hamar épülj fel.

Gurgula - kössz a babazenét, még nem néztem, remélem elbírok vele.

Vasárnap Grétussal elnyertük az első és harmadik helyet is a női kategóriában. Apjuktól kaptam meglepit - készítettek számomra Trabantból egy kis Smartot. Olyan aranyos. Így az első helyet az igazi Smarttal, míg a harmadikat a Trabissal nyertem. Ez utóbbi nagy szám, hisz életemben először vezettem ilyen kis kartondobozt. De imádom. Majd teszek nektek képet is róla.

Amúgy :cry: mert a mosógépem ideiglenesen leköszönt, aszonta orvost igényel. Mindenhun veszíti a magzatvizét, de megaszonta, hogy konkurenciát nem igényel ebben a pillanatban.

Na, kölkeket öltöztetni kell, itt egy órával vénebb az idő, indulás lesz minnyá oviba. Ha tok, még jövök.

Kép
kissmanó

Sziasztok Lányok!

Gurgula! Nagyon édi a babazene! :D Azoknak akik nem tudták letölteni: a jobb oldali egérgombbal kell rákattintani és akkor ki lehet választani, hogy mentés és aztán azt is, hogy hova. Ezt tegnap tanultam apától. :D :D :D

Emi! De jó ez a postás sztori. Èn is abban reménykedem, hogy amikor utazom Veszprémbe és Gyöörben átszállok a buszra, már nem igyekezek, hogy helyem legyen. Nagyon remélem! De ha mégis úgy lenne, biztos hogy valakit felállítanék. :evil: Olyankor tele van a busz egyetemistákkal.

Uxi! Èn azt veszem ki, hogy a szülés és a terhesgondozás egyáltalán nem tartozik ide. Azért nem kell fizetni. Èn is azt a változatot tzdtam, amit Annee írt. Tehát, csak extra esetben, ha saját dokinál akarsz szülni ügyeleti idöön kivül és már június 30 után vagy.

Ckat! Gratula az eredményhez! Ès jó fagyizást! :wink:

Mary! Sok energiát a lakáshoz!
Èn is sokat dolgozgatok most itthon, mert kaptunk megint egy csomó cuccot és elkezdtem mosni, vasalni... Már nincs is olyan sok idöö :shock: :D :D :D

Manó! A veszprémi mosógép nekem is bekrapált, de még mos, csak nem centrifugál. Ùgy hogy még marad. :wink: :D

Ma felhívom a dokimat. Pont 2 hét múlva lesz láthatás!!!!

Most csinálok valami nagyon fincsi sütit, tejszinhabbal és csokikrémmel. Végre megvannak a hozzávalók. :D :D :D Küldjek! :D
molkata

[quote]U írta:xi! Èn azt veszem ki, hogy a szülés és a terhesgondozás egyáltalán nem tartozik ide. Azért nem kell fizetni. Èn is azt a változatot tzdtam, amit Annee írt. Tehát, csak extra esetben, ha saját dokinál akarsz szülni ügyeleti idöön kivül és már június 30 után vagy.

Kata, ezek szerint itt a legtöbbünké extra eset. Azt ugyan nem tudhatjuk, ügyleleti időn kívül-e, de nyilván mindenki szeretne a választott dokijánál szülni.

Lehet, nem fogalmazok elég világosan: ez a leírás a körzetekről mind arra vonatkozik, ami beutalós ellátás. De a szülés NEM az, ez a kérdésem, hogy akkor hogy vonatkozhatna rá a beutalós törvény?

Azt értem, hogyha berángatják a dokit fizetünk akár körzet, akár nem, DE azt a részét nem, ha nem körzetben szül valaki, de a doki munkaidejében, akkor miért kellene fizetnie, mikor a szüléshez nem kell beutaló, tehát nem vonatkozhat rá az a rész, hogy aki nem oda megy, ahová beutalja a dokija, az fizet.

KépKépKépKépKép
uxi

Na, ezt jól megaszondtam. Mindenesetre a biztonság kedvéért lesz egy körzeti ideiglenes lakcímem, ha minden igaz.

KépKépKépKépKép
uxi

JÓ REGGELT LÁNYOK!!!
Kicsit eltűntem tegnap.
A fogdoki mindent rendben talált, nem kell semmit csinálni, igaz tavaly júniusban az összes amalgámtömést fehérre cserélték, fogköveket leszedték.
Mindenkinek megy a drukk a babához, gyógyuláshoz és a lakáscseréhez.
FÉLIDŐS VAGYOK
:lol: :lol: , nagyon jó, apa vett centit, kezdődik a visszaszámlálás...
No, ti mind túlvagytok szinte rajta, oszt ez má nem is újság.
Mesélek, ha untok, lőjetek le, jó?
Csak nincs rajtatok kívül senki, akinek elmondhatnám, csak apa.
Tegnap sokminden történt: 1.Játszottam a panadollal és nyertem nyuszinak egy autóüvegre rakható malackát. 2.Megvettem a pólyánkat, és még turizam magamra melegítőt+felsőt a kismama tornához. 3.Este voltam a szülésfelkészítőn+tornán, nadon jó vót, csak úgy megtornáztattak, hogy ma is fáj.
Utána apa elvitt vacsizni, ma meg lehet jön a Krisztitől rendelt ruci.
Képzeljétek el, tegnap érezte Apa először, hogy mozog a pici, nagy élmény volt...
Velem ennyi, veletek mi van, meséljetek....

Kép
Kép
christine

Elküldöm a kincsimet fotón nektek.
A tükröt én festettem.
Kép Kép Kép

Kép
Kép
christine

Uxi! Teljesen össze vagyok zavarodva.... :oops:

Rózsa! Végre itt! Gratula a félidööhöz! Már egyszer írtam neked, hogy ne mondj olyan hüleségeket, hogy untatsz minket!!! :| Mert kikapsz! :D
Örülök, hogy már mindketten érzitek a picit!!!
molkata

Èdi a pólya! Ès ügyi vagy!!!
molkata

Látom MOLKATA te is felkeltél, mert be vagy jelentkezve...lehet te sem tudtál megint aludni?
Beszélgessünk, ha van kedved..

Kép
Kép
christine

ok
Nem tudok aludni. Miután apa elmegy dolgozni, én rendezem a pici ruhácskáit! :D Olyan jó! :D Ès most cukrászkodok!

Te mit csinálsz?
molkata

Köszi édes vagy.
Csak lehet néha szófosásom van....
Molkata, neked a 4 D uh-n minden rendellenességet láttak volna?
Nekünk szombaton lesz, kicsit parázok tőle.

Kép
Kép
christine

Ja! és hallgatom a babazenét!
Gurgi! Nagyon jó!
molkata

Hát én hamvaimból szedegetem magam, mert olyan fáradt vagyok, de sosem tudok reggel 5-nél tovább aludni, pedig szeretnék.
Én már elmosogattam, rotyog az ebéd, és várom a 10 órát, hogy moshassak, és ne keltsek fel senkit :lol:

Kép
Kép
christine

Nem tudod véletlenül, hogy itt a babaneten találtam egy táblázatot a baba fejlődéséről hétről -hétre, crl, bpd, stb, hogy honnan lehetne letölteni?
Ha igen , írd már meg légyszike.
A mese az egészben, hogy egyszer már megleltem, de azóta meg nem találom :cry:

Kép
Kép
christine

Na, én elindítottam a mosógépet. :D :lol:
A 4D, elvileg, szakmailag nem mutat többet, mint a 2D. Mindkettöön kell lássák az eltéréseket.
Ne izgulj!!! Minden rendben odabent! Tudom! :P
molkata

No ez a kép szombaton készült rólunk, elküldöm, hogy lássatok újat is rólunk. Kép

Kép
Kép
christine

http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/20

Ezt nézd meg! Oldalt írnak a rövidítésekrööl is. Elég átfogó.
molkata

Ez tök jó! :D :D :D Aranyosak vagytok!
Nemsokára a hasaddé lesz a fööszerep, aztán valaki másé....
:D
molkata

ÉDES VAGY, CSAK A KLINIKÁN OLYAN HAMAR LEZAVARJÁK A VIZSGÁLATOKAT.
MOST MEGSZÁMOLTATOM BABÓCA UJJAIT, MEGNÉZETEM AZ AJAKHASADÉKOT, NO MEG A SZÍVRENDELLENESSÉGET.
AZUTÁN MÁR NAGY BAJ NEM LEHET. :lol:(az a baj, hogy velünk inden szakmai hülyeséget megtaníttattak, amit nem tudok kiverni a fejemből) MEGAZUTÁN, HÁTHA BIZTOSRA MONDJÁK A NEMÉT IS, MERT SZEGÉNY MÁR MINDEN VOLT IKREKEN KÍVÜL.
MA FRANCIA HAGYMALEVEST FŐZTEM, MEG TEJSZÍNES CSIRKEMELLCSÍKOKAT TÉSZTÁVAL, MÁR EL IS KÉSZÜLT.

Kép
Kép
christine

Bezony, alig várom, hogy hullámozzon a pocim, apa meg felvegye kamerával.Mesélj, veled mi történt mostanában?
Nekem 3 vizsgám sikerült, fősulira járok, nyuszi kis okos lesz, mindig viszi anya tanulni.
Szegény jó korán kezdi :oops: , de hagy szokja.

Kép
Kép
christine

Nagyon jó a táblázat, köszike...
Nekem most olllan korgás van a hasamban, hogy a felettem lakó is hallja... :lol: de mitől? Kicsit rossz a gyomrom, remélem nem volt romlott a tegnapi kaja... :roll:

Kép
Kép
christine

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?