A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nem sok minden. Viszont kaptunk egy csomó mindent Picurkának. Azokat rendezem. Etetööszék, mózeskosár, játékok...de ki kell mossak mindent.
Ja, és Apa tanít eszperentóul. :lol: Választhattam, hogy milyen nyelvet akarok, mert öö egy nyelv-zseni. Elööször oroszt akartam, aztán görögöt...végül az esperantónál maradtam... :D Remélem Picurka örökli ezt tööle. :P

A szakmai ártalamakat, verd ki a fejedbööl. Èn is izgulhatnék, mert a munkám miatt naponta hallgathattam rém terhesség és szülés-történeteket. De ezek el vannak felejtve...
molkata

Hát, Picurka már biztos hallja! :lol: :lol: :lol:
molkata

Sziasztok!

én is korán kelltem,főzni nem kell viszont a kád teli van a bébihordó darabjaival.olyan jó idő van hogy estére meg is szárad.hát nem volt egyszerű szétszedni de azért sikerült.

Rózsa én is gratulálok a félidőhöz!
rákéne venni magam egy kis sétára az állatorvosig.elfogyott Viva elemózsiája.
este olyan finomat ettem én is vaslapon grillezett füstölt sajtot.isteni finom.

Bridzsi

Kép
esztora

Szia Esztora! De jó, te is készülöödsz. Ez a sajt jól hangzik. Picurkának is tetszik, mert most kezdett el rúgkapálni! :P
molkata

ESZTORA!! Macsek jól van?
Milyen a bébihordozó?FOTÓT KÉRÜNK, JÓ? HA LEHET.
MOLKATA! De jó, hogy már ilyen sokmindent megvettél, meg kaptál.
Alig várom , hogy én is rendezhessem a babaholmikat.
Szerintem a többiek is lassan ébredezni fognak...
Úgylátom mindenkit kivert az ágy és dolgozunk, mint a szorgos kis méhecskék.

Kép
Kép
christine

Az eszperantó egyébként nagyon könnyű, nekem apa 2 hónap alatt letette a középfokút belőle, csak seholsem tudod használni, szóval gyakorlati haszan az nincs neki.
A göröggel jobban járnál, csak az kicsit nehéz, de szép nyelv és kevesen beszélik, szerintem.
De azt tanuld, amihez a legnagyobb kedved van.
:lol:

Kép
Kép
christine

Sziasztok Kismamik!!! :lol:

Tegnap egy elég sűrű napunk volt, először doki, aztán kozmetikus végül este névnapi vacsi egy barátunknál. Nagyon jó volt!!!

Doki: Marcival minden rendben van, hallgattunk szívverést, nagyon felemelő érzés volt, Apát is behívta a doki így ő is hallotta. Uh nem volt, mert meg tudta, hogy két hete voltunk 4D-n. Méhszáj zárt, pisi tökéletes, viszont annak a f*** védőnőnek megint 140/90-et sikerült mérnie szerintem egyszerűen beragadt a vérnyomásmérője, vagy csak felmegy a pumpa, ha meglátom. Itthon soha nem produkáltam 135-nél nagyobbat, azt is csak egyszer.

Ja és a legeslegdurvább NEM HÍZTAM szerinte a terhességem óta egy dekát sem!!! :shock: :shock: :shock: Én is láttam a mérlegét és nem akartam hinni a szememnek!!! Az itthoni 3 kiló többletet mutat, de szegényke össze-vissza mér, ezt már a párom is megállapította, úgyhogy nagyon kiváncsiak vagyunk, mert jövő héten megyünk az itteni védőnőhöz és ő is mér.

GURGULA!!!! Nagyon köszönjük Párommal a babazenét!!!! Mióta beraktuk Babóca ki akar esni a hasamból és ez olyan megható!!!Kép

kispiskóta

Hétvégi szerzemények:

Kókuszpólya, kistakaró, egy sapi, három body, egy együttes, és egy ujjatlan rugi, ja és 6 db zokni!

kispiskóta

Az eszperantó olyan különleges, azért kezdem azzal és azért is mert könnyüü, mert ugye nekem még tökéletesíteni kell a németet. :oops:

Igen! Várjuk a képet!!!! :D
molkata

Képek nem sokára! :lol:

kispiskóta

Szia Zsú! Ùgy látom kezdöödik a vásárlási és a készülöödési hév!
De jó, hogy minden rendben a Picivel! Gratula! A védöönöövel ne foglalkozz, szerintem is a látványa okozza a magasabb vérnyomást :lol:
molkata

Viva cica jól van ha engem kérdezel olyan mint ifjú korában.jővő héten a szőrét is lenyírják és miután vissza nő neki nagyon szép lesz megint.most kicsit koszlott a bundája.

a bébihordó a babakocsihoz van.rá lehet kattintani.ha megszárad lesz fotó ígérem csak azt szeretném hogy teljessen szép legyen mikor megmutatom nektek.

Zsú szerintem a védőnőtől ugrik a vérnyomásod :wink:
az én Lurkómat nem érdekli a babazene?!nem reagált rá semmit sem.
köszi Gurgula hogy feltetted pont ez nem jött le jó minőségben igy már teljes a gyüjtemény.

Bridzsi

Kép
esztora

Ja és a lényeg lemaradt! Én is kaptam kúpot, mert már megint vmi nyavakyám van! Eddig 25 év alatt egyszer kellett használnom, mióta terhes vagyok már másodszorra! :?

És a Magnéziumot el kell kezdenem szedni, napi 3* egyet.

kispiskóta

Zsú! Magnéziumból mit szedsz és hány mg-ot?
molkata

Jó reggelt! Nekem is tök jó élményem van: ma át akarták adni a helyet a villamoson, én beszéltem le a lányt, hogy csak 2 megállóra szálltam fel. (Egyszerűen macerásabb lett volna átkelnem odáig a tömegen, mint végigállni a két megállót :) ).

Rózsa, édi az a pólya! Már Molkata baldachinos bölcsőjétől is odavoltam, igazi kis királyi trónörökösök (nők) fognak msot születni!! :lol: Az üvegfestés is tuti, magad találod ki a mintát, vagy van valami sablonod hozzá? Gratuláció a félidőhöz!

Nekem ma reggel olyan virgonc a kis törpe, úgy látszik, neki is jót tett, hogy 10 órát aludtam. Este 8-kor bezuhantam az ágyba, és 6-ig ki sem nyitottam a szemem. na jó, kétszer félálomban kimentem WC-re, de az nem számít. :wink:

Kép
nenoke

az én vérképem is érdekes lett.a vasam 14,1!
vannak fehérvérsejt adatok de hát ugye kicsit beteg voltam.
viszont amire kiváncsi volt a dokibácsi az kicsit kevés lett.

Rózsa nem tudom mit gondolsz erről az adatról:Hemoglobin 113 g/L
120 és 155 között kéne legyen.kell már vérszaporítót kapnom?

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Drága Barátnőim!
Remélem nem haragszotok a megszólításért! Ám nagyon hiányoztatok tegnap, hogy egész nap csavargyároztam!! :lol:
Ha süt a nap, nekem felettéb jó kedvem van! Plusz holnap reggel elmegyünk apával wellnesskedni, meg kirándulni, aztán majd valamikor hazatalálunk!
Piskóta
Ha nem titkos, milyen kúpot kaptál, mert amit én kaptam eddig,
az csak ideig-óráig használ..
Kata
De jó, hogy már ilyen sok cuccod van! Nekem anyósom vett egy olyasmi szerkentyűt, ami neked a mózes, csak ez bölcsős. Kíváncsi vagyok, de csak április elején jönnek..
Rózsa
Ti annyira aranyosak vagytok együtt!!

KépKép

KépKép
szivvi

Nenoke! Na ugye, hogy látszik! :wink: Mi megmondtuk. :D
molkata

Esztora
Nekem is az a hemoglobin csak 112, az baj?? Meg a hematokrit is alacsony..

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora! Nem a vassal van a gond. Vagy az normális határokon van?

Szilvi! Jó, hogy újra itt! :D Hova mentek apával wellnesezni? De jó nektek!!! Kicsit irigykedem, ám. Ez a bölcsöös dolog nekem is nagyon tetszik. A babák az elején nem szeretik a kiságyat állítólag, mert túl nagy.
molkata

Szivvi, ez szuper titkos info, milyen kúpot kaptam! :lol: Először betadinet kaptam, de miután attól vizesfolyásom lett és erre a doki emlékezett, így most Klion-D 100-at kaptam.

Molkata ő a Magne B6-ot ajánlotta.

Esztora a 113 az nagyon kevés!!! Szerintem!!!

kispiskóta

Kata, igen ezek szerint mégiscsak látszik. :lol:

Szivvi, hova, hova wellnesezni?
nenoke

Zalaegerszegre megyünk, valami új spa-ba! Persze asszem én csak apának szurkolok, ahogy wellnesskedik!

KépKép

KépKép
szivvi

Én ezért vettem pólyát, abban fog szundizni, amíg meg nem szokja a tágasabb teret!

kispiskóta

Szivvi, párom Zalaegerszegi!!! :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Csajok, Babámat megzabbantom, már vagy egy órája a babazene megy és azóta dzsembori van!!!!

kispiskóta

Piskóta
A város legjobb cukija, étterme?? :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok Kedveseim!

Szivvi: Én örülök, ha a barátnőd lehetek :D

Reggel vérvétellel kezdtem a Margitban...hááát, csajok, hullahangulat. Senki nem beszél a bezárásról, de ott van a levegőben. Szörnyű volt.
Ja, azért voltam vérvételen, mert valami antigént találtak, amit most újra ellenőrizni kell :shock: .

Gurgula: A Babazene CD-t én is letöltöttem, és ha hiszitek, ha nem, Kovács Pötty aktív denszbe kezdett. Először mozdult meg (azaz én először éreztem erőteljesebben) a zenére. Csodálatos volt. Köszi Gurgi!

Lányok, olyan jó nektek, hogy ti készülődhettek! Nekem Apa nem enged semmit venni, tök babonás. :(
De titokban vettem egy kis bodyt a C&A-ban :D Most nem tudok képet feltenni róla, de majd lehet, hogy később.

Rózsa: Tök cukik vagytok Apával! Olyan picúr vagy:) Én is kicsi vagyok, de te még nálam is kisebb :) Édiii! Gratula a félidőhöz! Ez igenis nagy esemény!!!

Kép
zsuzsi**

mindjárt megkérdem!

kispiskóta

cuki: Gerő cukrászda a Dísztérnél!!! Ezt mindenki tudni fogja, az éttermen gondolkodik még!!!

kispiskóta

Köszönöm szépen! Egy kismami ne menjen tudatlanul egy városba! Minőségi ételeket kell fogyasztanom!! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Lassan érdemes lenne vasat szednetek, mert babócik még most fognak nagyot nőni és ez csak kevesebb lesz, szerintem, mármint a Hgb érték.
A szüléshez meg jó, ha kicsit magasabb, mert ott lesz vérveszteség is, oszt inkább legyen miből veszteni, szerintem.
No, meg a szoptatáskor is több vas / vér ürül, tehát jó, ha van.
Aki szereti a feketeszeder vagy vörösáfonya levet vagy a céklálevet, az is jó és sok benne a c-vitamin is, no meg nem csinál székrekedést. Bioboltban lehet kapni, én kezdetek óta iszom és az én hemoglobinom 2 hete 168 volt.Én lassan mehetek vért adni.
A spenót is jó, de azt ugyi nem mindenki szereti.

Kép
Kép
christine

Azért írtam nektek a biolevekről, mert én utálok gyógyszert szedni és ha nem muszály, nem eszem őket.
Meg ezek finomak és más értékes vitamin és ásványi anyag is van bennük.
De mindenki kérdezze meg az orvosát, hogy neki mit javasol.
:roll:

Kép
Kép
christine

a vasam az jó viszont amit Rózsa írt (vérveszteség )miatt akarja dokibácsi adni a vérszaporítót.
nem akarok ugy járni mint egy ismerősünk lánya semmit nem kért a szülés alatt és akkora vérvesztesége volt hogy 1 hétig csak szoptatót -aludt semmi mást nem tudott csinálni.aztán bevitték a kórházba hogy kapjon vért.
ami gyümölcslét én iszok (biojuice pont ma hozta postásbácsi)van közte szeder is.a céklát meg imádom .ezeket is többet fogok enni.
Szerintem Szivvi kérdezz rá a dokibácsidnál ártani nem fogsz vele.
amúgy örülök hogy a barátnőd lehetek!

Bridzsi

Kép
esztora

Pont idén akarok feketeszedret ültetni a kertbe, mert imádom. Na akkor utánajárok a dolgoknak!

KépKép

KépKép
szivvi

Én amúgy mindenkinek rólatok-rólunk beszélek! Mondom, hogy milyen nagyon jó kis társaság jött itt össze, mindenről tudunk dumálni, vígaszt nyújtunk..Nekem ez sokat jelent, mert a legjobb barinőm Olaszban él, a többi, akinek meg nincs gyereke tojik a fejemre :cry:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, küldtem pü-t!!!

kispiskóta

Én is sokmindenkinek dicsekedtem velete, jó itt lenni köztetek....
A vigasznyújtás, a drukkolás a segítés is nagyon jót tesz nekem is, szóval, szeretek mindenkit én is ám.
:D

Kép
Kép
christine

Képzeljétek, elküldtem a babazenét egy barátnöömnek, akinek 4 és fél hónapos kisfia van és azt mondja, hogy énekel rá a pici... :D :D :D :D
molkata

Nekem azt írja ki a gép, hogy nem ismeri fel ezt a kiterjesztést.. :evil:

KépKép

KépKép
szivvi

total commanderrel ki lehet tömöríteni...

Kép
zsuzsi**

Szivvi próbáld azzal...

Kép
zsuzsi**

És Explorer-rel lehet megnyitni, mert a Mozilla sem engedi.

kispiskóta

Nincs olyanom.. :cry:

KépKép

KépKép
szivvi

nekem a mozila is engedte, de csak ha a jobb gombbal kattintasz ra és mented.
molkata

Akkor töltsd le a www.winrar.com-ról a winRar progit hozzá (ingyenes). Azzal is lehet.

Kép
zsuzsi**

Hi!
Uxi (és mindenki), múlt héten, a miniszteri bejelentés ismeretében az istvános a főszülésznő aszonta, hogy április 30-ig van a nem fizetősdi szülés esetén. Május 1-től ha nem körzeti kórház, vagy körzeti kórház, de nem ügyeletes orvos, akkor fizetni kell. Viszont nem hatványozódik. Tehát, ha nem körzeti kórházban, és nem ügyeletes orvosnál szülsz, akkor is csak egyszer kell megfizened a szolgáltatás 30%-át.
Az összeg pedig: komplikáció mentes, aneszteziológust nem igénylő (tehát no epidurál) szülés esetén 27e Ft. Ha kérsz epidurált, vagy komplikációk miatt további személyzetet kell bevonni, akkor azok pluszba jönnek rá, de nem lehet több, mint 100e, amit ki kell fizetned. Egy alapeset császármetszés, ha nem ügyeletessel és nem ügyeletes kórházban (és nem sürgősségi beavatkozással) csinálod, akkor 80e.
Ezeket a távozás (zárójelentés) előtt, számla ellenében kell kifizetned.
A terhesgondozásra nem kell fizetni, ha már elkezdted.

Nem tudom, mi az igazság. Főnéni ezt mondta, én csak továbbítom.
Vendég

Kép
Vastag Ádám havajozik

(a jobb karja a feje alatt, feje profilból, bal karjával integet)
Vendég

Bori! Àdám nagyon édi!!! Egy kis cukorfalat! Nagy-nagy gratula! Látszik, hogy jól érzi magát! :P
molkata

Bori! Ez tök jó. Hasonlít Grétushoz, ő is így mutatványozott.

Rózsa - most mi van akkor, ha van szeder nálunk a kertben (tom, még sok idő míg lesz idei termés), de a színe az piros. Különleges, az íze is az, de csúcsszuperrrr. Abban akkor mostan vajon van vas, avagy sem? Erdőbe ezétt nem fogok szedret nyomozni. Akkor inkább kivárom, míg sokat fog teremni a feketeribizli. Mert az is nagyon nyami.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?